Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám kisfiamat arról (7 db)

2 éves kisfiamat, hogy tudnám leszoktatni arról, hogy követelje, hogy vele aludjak?

Legjobb válasz: Várd meg még elalszik,és már ott is hagyhatod a saját ágyán...nálunk bevállt,mostmár egyedül megy lefeküdni ha elfárad.

Várd meg még elalszik, és már ott is hagyhatod a saját ágyán...nálunk bevállt, mostmár egyedül megy lefeküdni ha elfárad.
Szia! Sajnos megoldást én sem tudok. Annyit tennék hozzá, hogy fél éves korában elhagytuk a kiságyat. Egy kihúzhatós (így kétszemélyes) ágyon alszik a 2 éves lányom. Úgy altatom, hogy lefekszem vele. Amikor elaludt, kiosonok mellõle. Hajnalban hív, hog menjek át hozzá az ágyába, a szobájába. Minden éjjel. Õ is követeli, hogy vele aludjak. Mivel minden bizonyal tavasszal tesó jön, így le kellene szoktatnom az (együtt)altatásról és ezzel együtt az éjjeli kóválygásról. A védõnõnk annyit mondott, hogy próbáljam meg rábírni, hogy egyedül aludjon el. 1-2-hét intenzív hiszti. Azon gondolkodtam, hogy nem korai az egyedülaltatás? Vagy a tesó érdekében tegyem meg? De inkább felteszem kérdésnek. Kérdezõ: mit gondolsz errõl? Üdv 2 éves lány anyukája
A kérdező hozzászólása: Így csinálom, de amint észre veszi, hogy nem vagyok ott, már kiabál, hogy menjek hozzá!
Szia! Nálunk ugyanez a helyzet 16 és fél hónaposommal. Tudom hogy sokkal kisebb mint a tied, de éjjel is azt csinálja hogy elalszik mellettem a nagyágyon / a kiságyában csak üvölt/ aztán éjjel többször ébred de ha vissza fekszem több kevesebb idõ és vissza is alszik.
18. 13-as vagyok. A védõnõ által ajánlott leszoktatás: alvásidõben be a szobába, alvási szertartás végig, utána egyedül hagyni. Kijön a szobából, ismét vissza. Ez végül egyre kevesebb idõt vesz igénybe és állítólag hatásos. Még nem tudtam magam rávenni, lehet, hogy túl korai. Üdv

Hogy tudnám leszoktatni arról hogy lábujj hegyen járjon a kisfiam?

11 hónapos, pár hete kapaszkodva elindult,1 -2 lépést megy egyedül is de lábujj hegyen.

Legjobb válasz: A gyerekek általában lábujjhegyen járnak eleinte. Ez teljesen természetes, nem kell (és nem is tudod) leszoktatni róla. Majd õ maga fog 'leereszkedni', ha már biztosnak érzi a talajt.

A gyerekek általában lábujjhegyen járnak eleinte. Ez teljesen természetes, nem kell (és nem is tudod) leszoktatni róla. Majd õ maga fog 'leereszkedni', ha már biztosnak érzi a talajt.
Tõlem járhat lábujjhegyen, engem ugyan nem zavar. A te stílusod viszont borzasztóan.
Azok magyaráznak itt, akiknek nem tetszik, ha a gyerekük lábujjhegyen jár. De szánalmas, nagyon szánalmas
Nagy az isten állatkertje...
Kedves utolsó válaszoló! Én a 87 %-os válaszoló vagyok, és a 65 %-os beszólása nekem szól :( sõt annyira felháborodott szegényem, hogy még az emilemre is küldött hasonló szöveget :)
65%: Na, ha az én fiam is ilyen lenne, mint te, akkor nem engedném lábujjhegyen járni:) Annyira ne legyél magadra büszke. És minek provokálsz másokat? Felháborító hangnemben irkálsz, ostobázod az anyukákat, bár nem értem milyen jogon. Esetleg beláthatnád, hogy a saját gyerekét mindenki úgy neveli, ahogy akarja. Ja, és meglehetõsen nevetséges az utolsó hozzászólásod. Képzeld, élõben is ilyen bátor vagyok, csak már elmúltam öt éves, és a homokozóbeli egymásnakugrás nem felnõtt, értelmes embereknek való. Úgyhogy csináld egyedül:)
Kedves utolsó! Nem tûnt fel, hogy egyszer már törölték a kommentedet? Meg már leírtad párszor hogy sokáig jártál lábujjhegyen, lehet ezért lettél ilyen......
Vannak szakkönyvek, amikben leírják, hogy a maszturbálástól meg gerincsorvadást lehet kapni. Kár, hogy 2010 van és csak a legkorlátoltabbak és legbutábbak nevelik a gyereküket középkori szellemben, amikor a jobkezesség kötelezõ, meg tilos a lábujjhegyen járás. Én egész gyerekkoromban lábujjhegyen jártam és ehhez képest igen jól teljesítettem tornán is és még táncolni is jól tudtam, csak nyertem vele. Persze elõítéletesnek lenni egyszerûbb, mert hiszen NEM OLYAN, mint a többi gyerek. Verjetek rá szíjjal, ha bal kézzel merészel írni. A kis szemét különc!
22:18-as vagyok, fiam 19 hós, mindig is lábujjhegyezett. Ha szólok, leteszi õ is a sarkát. Épp milyen kedve van. Ha izomrövidülése lenne, nem tudna letett sarokkal rohangálni , vagyis fizikai baja neki sincs. Ezért kérdeztem a konkrét hosszútávú, káros hatásokról, mert ezekrõl nem tudok.
A fiam 4, 5 éves és a ami napig lábujjhegyen jár. Megnézettük dokival azt mondta nincs akadálya annak hogy letegye a sarkát. Ha rászólok leteszi de ha elfeledkezik magáról akkor nem. A doki még azt is mondta, hogy nem ártalmas sõt azért jó mert nem terheli a gerincét azzal hogy minden lépésnél földhöz csapja a sarkát, ami visszacsapódik a gerincére.
Minek kell idegeskedni ilyenen? És ha lábujjhegyen marad, akkor mi van? Én 12 éves koromig jártam lábujjhegyen. És semmi bajom nem volt, azóta sincs. Sõt, soha nem voltam csámpás, ellentétben azokkal, akik soha nem jártak lábujjhegyen :) Ismertem még egy srácot, aki szintén lábujjhegyen járt, kamaszkorával neki is hirtelen magasságnövekedés volt, ami miatt õ szintén "leereszkedett". De neki se volt semmi baja, se akkor, se most. Sõt. Aki emiatt problémázik, az olyan, mint aki azon dolgozik, hogy a balkezes fia juszt is jobb kézzel írjon... csúnya középkor :(
Off:bárki tudja esetleg konkrétan, milyen késõbbi gondot okoz, ha lábujjhegyezik a baba? Mert csak annyit ír ezen az oldalon mindenki, hogy nem jó. De miért is nem jó? Vagyis milyen bajt okoz? On: leszoktatni nem lehet, hisz lenyomni nem tudod a lábat. Bár a Petõ intézetrõl kèszült egy riport, ott mutatták, hogy a helytelen lábtartást igazgatja a konduktor, egyenesre állitja.
én egyszer azt olvastam errõl, hogy eleinte nem probléma, de ha fennmarad a dolog, akkor érdemes megnézetni, mert nem jó,
Ha nem múlik, érdemes megnézetni, mert lehet Achilles-ín probléma.Egy ismerõsöm kislányának volt, masszírozták neki. Ill lehet még a bébikomptól, rokon kisfiú nagyon sokáig járt miatta lábujjhegyen.Gyógytornáztatni kellett szintén.
Az a nagyon barom, akit az zavar, hogy valaki lábujjhegyen jár. Nyilván már elõre fél, hogy túlnövi a gyerek, oda a tekintély.... kb Röhej

Hogyan tudnám leszoktatni 6 hónapos kisfiamat arról, hogy reggel 6kor keljen?

Nem azért ébred, mert kialudta magát, csak valami miatt felébred, és már nem tud visszaaludni. Ezért egész nap ny?gös, álmos, este meg már nem lehet vele bírni. Mit tehetnék, hogy ne ébredjen fel, vagy hogy visszaaludjon?

Legjobb válasz: Kisfiam is5-6 körül ébred. Magam mellé veszem, szopizik és alszunk még kb.8 ig.

Kisfiam is5-6 körül ébred. Magam mellé veszem, szopizik és alszunk még kb.8 ig.
ÉN is úgy csinálom, csak én visszarakom a saját szobájába, és ott alszik tovább 8-9 ig.
Enyém is így ébredt, nincs ezzel semmi gond. Leteszed 9-kor aludni, meg délután 1 körül. Fel kellett kelnem nekem is, mert a nagyobbik gyerkõc suliba jár, reggelit csomagolgatok, mosogatok, kávétfõzök, a párom is 7 után már megy el itthonról. Szerintem éhesek, azért kelnek. Legalábbis az én fiam biztos. Mindig végigaludta az éjszakákat, este 7-tõl reggel 6-ig.
A kérdező hozzászólása: Jó nektek, hogy visszaalszik a babátok. Az enyém sajnos nem, ezért is tettem fel a kérdést. És mivel álmosan kel, egész nap nyûgös és nem tud visszaaludni. Erre szerettem volna válszt kapni.


Hogyan tudnám leszoktatni a 13 hós kisfiamat arról, hogy ne vegye ki a szájából a falatokat, amit a szájába rakok?

Legjobb válasz: Ez jó kérdés. Az én kisfiam is csinálja. Egyelõre arra próbálom rávezetni, ha már kivette ne dobálja szét a szõnyegen, hanem adja oda nekem. Többé-kevésbé ez már sikerült....

Ez jó kérdés. Az én kisfiam is csinálja. Egyelõre arra próbálom rávezetni, ha már kivette ne dobálja szét a szõnyegen, hanem adja oda nekem. Többé-kevésbé ez már sikerült....
Az enyém pont ma 13 hós, és én mindig mondom neki, hogy ha már a szádban van, akkor ne vedd ki, nyeld le szépen. Többnyire visszatömi a szájába, de azért néha nálunk is szállnak a falatok...
mondd neki hogy megfázik a falat:?

Hogyan tudnám 4hós kisfiamat leszoktatni arról, hogy kézben altassuk? Van rá valami módszer?

Már próbáltam,hogy odabújok hozzá és puszilgatom de semmi.A babakocsiba nem marad meg.

Legjobb válasz: Mi is akkor szoktattuk rá az önálló alvásra, mert már nem bírtam a 7 kilóját cipelni.Amikor láttam rajta, hogy álmos, betettem a kiságyba, betakargattam, stb.Persze elõször sírt,akkor felvettem, megnyugtattam, amint abba hagyta a pityergést, vissza, és ezt így tovább, addig amíg el nem aludt.Két húzós nap volt, és a 2.nap végére, letettem a kiságyba, és minden sírás nélkül elaludt.Rossz volt hallgatni, hogy sírdogált, de kibírtam nagy nehezen(apa jobban bírta), és most már szuper.Persze nem mindig alszik el magától, de hasra fektetem, ütögetem a fenekét, és hipp hopp elalszik!

Mi is akkor szoktattuk rá az önálló alvásra, mert már nem bírtam a 7 kilóját cipelni.Amikor láttam rajta, hogy álmos, betettem a kiságyba, betakargattam, stb.Persze elõször sírt, akkor felvettem, megnyugtattam, amint abba hagyta a pityergést, vissza, és ezt így tovább, addig amíg el nem aludt.Két húzós nap volt, és a 2.nap végére, letettem a kiságyba, és minden sírás nélkül elaludt.Rossz volt hallgatni, hogy sírdogált, de kibírtam nagy nehezen(apa jobban bírta), és most már szuper.Persze nem mindig alszik el magától, de hasra fektetem, ütögetem a fenekét, és hipp hopp elalszik!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, remélem gyorsan megtanul egyedül aludni.

Hogy tudnám 11 hós kisfiamat leszoktatni arról, hogy a kezemben aludjon el?

Szeretném, ha magától elaludna a kiságyában.

Legjobb válasz: Az elsõ és legfontosabb, hogy ne fogd a kezedben amikor altatod. Egyedül nem tud kimászni belõle. Tedd le a kiságyba, simogasd, masszírozgasd ha szükséges és hagyd elaludni.

Az elsõ és legfontosabb, hogy ne fogd a kezedben amikor altatod. Egyedül nem tud kimászni belõle. Tedd le a kiságyba, simogasd, masszírozgasd ha szükséges és hagyd elaludni.
meg kell tanitanod egyedül aludni. Ez függ töle is, meg töled is. Amikor le rakod aludni, simogasd, puszilgasd meg, es mondd el neki, hogy te most ki mesz, de itt leszel, ha valami baj van bejössz. Ha elkezd sirni (valoszinü fog), akkor par percig hagyd, hatha csak probalkozik (a te idegeidtöl függ, meddig birod, altalaban 5-7 percet mondanak), aztan menj be hozza, NE vedd ki, csak megint simogasd, nyugtasd meg, mondd el neki, hogy mar alvasidö van. Ezt csinald addig, amig el nem alszik (nem tul szep kilatasok, nekünk elsö nap majdnem 2 ora volt, de megerte, alig több, mint egy het alatt mar siras nelkül aludt, azota is). Persze megteheted, hogy csak siman lerakod, es alomba sirja magat, ha birod.... a környezetemben sok anyuka igy csinalta, es mar a masodik-harmadik este aludt.

Hogyan tudnám a kisfiamat arról lebeszélni hogy az apukájához költözzön?

Szinte mindig elengedem amikor csak szeretne menni, de már lehet túl sok, mert már haza sem akar jönni. Most 7 éves,mi nem lakunk kertes házban, és azt mondja ott sokkal jobban el tud játszani. Most pedig azzal jött hogy oda szeretne költözni. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szerintem minden képpen ülj le beszélgetni az apukával, feltéve ha lehet vele és az elvállás normálisan történt meg. Na meg elég nagy a fiad, h vele is beszélgess errõl. Szeritnem az anyjánál van elvileg ideális helye a gyereknek. bár ez függ sok mindentõl.

Szerintem minden képpen ülj le beszélgetni az apukával, feltéve ha lehet vele és az elvállás normálisan történt meg. Na meg elég nagy a fiad, h vele is beszélgess errõl. Szeritnem az anyjánál van elvileg ideális helye a gyereknek. bár ez függ sok mindentõl.
Nem elrettentésként, de leírom az én történetem. Mióta az eszemet tudom, mindig el akartam költözni anyától. Persze nem engedte. 12 éves koromra annyira tönkrement a kapcsolatunk, hogy végül õ mondott le rólam, mert "nem bírt" velem. Átköltöztem, és vagy fél évig nem akartam látni. Késõbb a bírósághoz és a gyámügyhöz fordult láthatás miatt. Kötelezõ, felügyelõvel megfigyelt láthatásaink voltak, és végül egy 2 éves bírósági per, amiért nem akartam visszamenni, õ pedig akarta. Miután a sorozatos pszichológiai vizsgálatok, és tárgyalások véget értek, kimondták, hogy apánál helyeznek el végleg. 8 éve jóformán alig láttam anyát, az utóbbi 4 évben pedig egyáltalán nem. Igaz, nálunk nagyon komoly problémák voltak, õ mentálisan nem teljesen egészséges, és hatalmas zûrök voltak a szüleim válása után is, sose voltak jó kapcsolatban utána. A lényeg, hogy nálatok ugyan nem ez a helyzet, de hiszem, hogyha annak idején anya elengedett volna, nem jutottunk volna odáig, hogy ma már az utcán sem köszönünk egymásnak. Azért ne ijedj meg! Csak gondoltam, jó, ha ilyenrõl is hall az ember.
Miért kellene lebeszélni? Rossz helyen lenne? Egyébként meg elmondanám neki, hogy szeretném, ha velem maradna - mert úgy gondolom, mellettem a helye:)
Nekem az öcsém 9 éves, ugyanez volt. A végén anya 'legyen, ha neki jó, a lényeg, hogy boldog legyen' alapon odaadta apámnak, most ott lakik. Jelenleg ott tartunk, hogy jönni is alig akar. Anyám ki van készülve. Lebeszélni nem tudod sehogy. Vagy hagyod hogy odamenjen és megtapasztalja, hogy ott sem mindig olyan vígság az élet (mert nem az! gondolom picit babusgatják azért...), vagy fennáll az esély, hogy egész életében benne marad a tüske, hogy 'anya nem engedte, hogy apához menjek, pedig ezt akartam'.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod! A fiam minden hétvégén az apukájánál van. Soa nem szoktam úgy beszélni róla a fiam elõtt hogy az apukája ellen hangoljam. Én úgyérzem mindent megteszek, hogy a fiamnak jó legyen. Szinte minden családi ünneprõl vagy kirándulásról hiányzik mert apánál tölti a hétvégéket. de nem tudok mit tenni. Az a fontos hogy a fiam jól érezze magát, de hogy elköltözzön azt nem tudnám feldolgozni.
Szerintem az megoldást jelentene, ha mondjuk hétvégente (vagy attól függ mennzire lekik messze az apuka) elengednéd hozzá a fiadat, és akkor azt érezné, hogy anyu nem utálja aput, és megbízik bennem...engedd meg neki hogy elmenjen...mindenképp beszélj a fiaddal errõl...szerintem...
Az tényleg jó, hogy sok programot csináltok közösen. Esténként lelkizzetek egy kicsit. Simogatás, puszika, mese, éneklés, odabújás. Mondd el neki, hogy õt mind a két szülõ egyformán szereti. Te nagyon szomorú lennél, ha elköltözne tõled, mert neked nagyon-nagyon fontos õ. Mond el neki, hogy bármikor meglátogathatja az apukáját, te ebben nem fogod korlátozni. Ott is aludhat, de õ veled lakik. És ez így van jól, mert a gyerekeket az anyukájuk a világon a legjobban szeretik. Mondd el, hogy a bíróság is úgy gondolta, hogy nálad maradjon, pedig ott nagyon okos bácsik vannak, tehát õk aztán ezt tudják.
Szia! Nehéz kérdés! Párom is elvált, elõzõ házasságából egy 8 éves kisfia. Anyukájával él, nekünk van egy 9 hónapos kislányunk. Egyik nap közölte anyukájával, hogy jobban szeret apunál aludni - vagyis nálunk - mert vele alszik Márta és így nincs egyedül a szobában. Gondolom az anyja megijedt én is megijedtem volna. Én azt mondom, hogy igen a gyerek érdekeit kell nézni, de egy hét éves gyerek még sok mindent nem tud megítélni és a gyereknek az anyja mellett a helye. Mivel fiú egyre inkább fog kötõdni az apjához, látom a mi esetünkben is, hiszen a férfi az õ példaképe és ez így van rendjén. Beszélj az apukájával, hogy mi a legjobb a gyereknek. Gyõzd meg, hogy maradjon nálad. A leírtakból látom, hogy gyakran van az apukájánál és ez jó. Apuka, gyerek és te üljetek le és beszéljétek meg. Gyõzzétek meg a gyereket, hogy jobb így minden ahogy van. Persze az apukájé a fõszerep most, hogy meggyõzze a kisfiút, hogy ne költözzön oda hozzá. Párom is annak idején biztos szerette volna, hogy Máté odaköltözzön, én benne is lettem volna ha felmerül ez a megoldás, de egy gyereket ne szakítsanak el az anyjától. Én sem engedném a gyerekemet. Sok sikert!! Szorítok neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszaitokat! A fiam nagyon szeret barkácsolni, (apuka asztalos) és ott játszhat mindenféle szerszámokkal. Egész kicsi kora óta ez érdekli, de csak az igazi gépek szerszámok. Mi ha itthon van állandóan programot szervezünk neki. Kirándulás, qvadozás, grillezés barátoknál, és nagyon jól érzi magát. Megpróbálok beszélni apukával is, bár õ ennek csak örül úgy gondolom. Azért köszönöm nektek!
Szerintem is beszélgess az apukával is és a fiaddal is. Aztán ha olyan a viszonyotok az apával, hogy el tudnád képzelni, hogy ott lakjon a fiad, akkor egy-két hétre próbáljátok ki. A fiad egy idõ után úgyis el tudja majd dönteni, hogy akkor most mégis kinél szeretne lakni, mert lehet hogy csak azért akar az apjával lenni, mert valami újat akar.
Húh, de nehét kérdés! Megértelek, 18 hetes terhes vagyok, de már most úgy gondolom, hogy soha nem engedném magamtól távol a gyerekemet :-). Anyai védõ ösztön. Gondolom nálad van elhelyezve a gyermek. És az apa láthatja. Nagyon nehéz döntés. Ha 100%-osan megbízol az apában, akkor odaköltözhet, ha az apa vállalja a nevelését. Kérdés, hogy ez csak egy fellángolás a gyermek részérõl, vagy hoszabb táv. A gyerek igényeit kell nézni, még akkor is ha megszakad a szíved. Lebeszelni nem ajánlatos, mert akkor te leszel a rossz anya, hogy nem engeded. Ennyit tudok segíteni, ha ez segítség.
Ülj le vele higgadtan, és beszéljétek meg. Semmi komolyság, csak mint egy rendes beszélgetés. Kérdezd meg, mi az, amiért õ oda szeretne költözni (a kerten kívül), van-e ott valami plusz, ami nálatok nincs. Esetleg jó lenne az apukával is beszélni errõl. Milyen a viszonyotok? Van-e új felesége/élettársa? Nem lehet, hogy ott mondanak neki valamit? Ezeket kell tisztázni, több közös programot csinálni (te+kisfiú), vidámparkba, játszótérre vinni, hogy lássa, veled is el tud játszani.
Apjukkal kell beszélni. Õ lesz a bûnbak a történetben, egy 7 éves kisgyerek önállóan nem képes eldönteni, kinél éljen. Az apuka valamivel csábítja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!