Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám kisfiamat (137 db)

4 hós babátok forog már? Hogyan tudnám kisfiamat fejleszteni, mert nálunk még a jeleit sem látom, hogy szeretne.

Legjobb válasz: Szia Nekünk 2 nap múlva lesz 5 hónapos a babánk. Nálunk is csak az oldalaira fordul meg,de azt nagyon gizdán csinálja...:) Nem tudom mikor akar majd megfordulni,de csak elkezdi majd õ is.. Azt hogy hogyan kéne esetleg rábírni,azt nem tudom...

Szia Nekünk 2 nap múlva lesz 5 hónapos a babánk. Nálunk is csak az oldalaira fordul meg, de azt nagyon gizdán csinálja...:) Nem tudom mikor akar majd megfordulni, de csak elkezdi majd õ is.. Azt hogy hogyan kéne esetleg rábírni, azt nem tudom...
Én úgy tudom, nem szabad nekik megmutatni, hogyan tudna átfordulni.
Lányom 4 hónaposan fordult vissza hasról( 3 hónaposan fordult hasra), vagyis forgott. Fiam (aki már 10 éves)viszont 4 hónaposan fordult csak hasra és 5 hónaposan vissza. Semmi gond, a fiúk lustábbak, általában nagyobbak testileg is.

Mit tanácsoltok hogyan tudna kisfiam jobban aludni?

Három hónapos a kisfiam.Nehezen tud elaludni,pedig látni amikor elálmosodik.Éjjel is ha felébred sokszor nem tud visszaaludni,még altatva sem.Hasfájósak voltunk.Most a fog kezdett el jönni,már duzzadt az ínye,nyálzik,rágja az öklét,bármit ami a keze ügyébe kerül.Mivel,hogyan lehetne segíteni,higy tudjon pihenni?Nagyon nyûgös így szegénykém

Legjobb válasz: Próbáld ki a homeós bogyókat : [link] Fogzásnál nézd a legjellemzõbb tüneteket, nálunk a chamomilla CH15 bevált

Próbáld ki a homeós bogyókat : [link] Fogzásnál nézd a legjellemzõbb tüneteket, nálunk a chamomilla CH15 bevált
A kérdező hozzászólása: Köszi!ezeket a homeós szereket meddig lehet egy huzamban használni?

Nagyon meleg van nálunk a panelban, hogyan tudnám kisfiam számára elviselhetőbbé tenni?

Panelban lakunk, pont ide süt a nap délután 1-ig. Iszonyat meleg van hiába húzom be a sötétít? függönyt. Szegénykém meg nem tud rendesen aludni se.

Legjobb válasz: engedd egy pelusban futkozni vagy anélkül. Amugy langyos vizes ronggyal frisitheted a csuklóját naponta többször.

engedd egy pelusban futkozni vagy anélkül. Amugy langyos vizes ronggyal frisitheted a csuklóját naponta többször.
Sziasztok. Mi is panelban laktunk, 9. emeleten!! Borzalmas volt. Én spárgát kötöttem fel a fûtéscsövekre és vizes lepedõket, ágynemûket csiptettem fel, ruhákat teregettem rá, hadd párásítsanak. Nagyon jól esett. Azóta szerencsére elköltöztünk (vályogházba), itt meg 22 C fok van mindig.
Szia! Az én kislányom még csak 5 hetes, nálunk is kb. délig-fél 1-ig süt ide a nap (panel). Én redõnnyel + ventillátorral oldom meg(nagyon halk szerencsére), persze úgy, h nem a picire irányítom :) Ritkára van húzva a redõnyünk, az ablakot kinyitom, függönyt ráhúzom, és arra irányítom a ventillátort, így forog a levegõ, és a babánk is jól alszik. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, végig próbálom mindet.
Én leírom Nektek, mi hogy csináljuk évek óta. :) Tetõtérben lakunk, jó a szigetelés de mégis meleg van, az ablakon árad be a meleg. Maradt meg az építkezés után hõtükör fóliánk (ez a tetõ és a gipszkarton között van az egész tetõn, szigetelés gyanánt) és ezt ragasztjuk minden ablakra nyáron. Kb 3-5 fokot hût, szûrve engedi át a napfényt, de a meleget egyáltalán nem, az ablak hûvös marad, ahol nincs fólia, ott tök forró! Egyetlen hátránya van, hogy a virágok kihalnak, ha fent a fólia, de úgy vagyok vele, inkább a virágok mint mi, pedig õket is sajnálom :( Ja meg még annyi, hogyha nincs nagyon meleg, akkor nem túl jó, tehát mi úgy szoktuk ragasztani, hogy feltekerhetõ legyen az alja. Kívülrõl nem szép, úgy néz ki, mintha alufólia lenne az ablakon, de nem érdekel, bent kellemes a levegõ.
Én!!! A redönyt lehuzom amikor ahova süt a nap.Minden ablakon szunyogháló van, ezért a konyha és a nappali ablakot nyitva hagyom éjszakára. Majd a hálószobait is bukora nyitvahagyom.Nagyon sokat segitt, 24-25 fok van bent.
A kérdező hozzászólása: Köszi, én is ebben bízok, mert lassan már ki kell menni a legmelegebb órákban is sétálni, mert kint 'hidegebb' van. Mi meg itt rotyogunk mint fõtt rák a fazékban :(
Én nagyon melegben a kisfiamat langyos vízben megfürdettem. Gyorsan, játék nélkül, nehogy összekeverje az esti fürdetéssel. Nekünk a hálószobába egész délután oda süt nap, úgy hogy nyáron gondok lesznek a kislányommal is. Remélem ezen a nyáron nem lesz 40 fok.
A kérdező hozzászólása: Sajna nincs reluxánk.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Pelusban mászkál, mert még csak 7, 5 hónapos. Kipróbálom a vizezést.
reluxa van? nálunk egyenlõre segít egy keveset, déli fekvésû a lakásunk.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Én is elvágyom innen egy jó kertes házba....de addig is megpróbálkozom a tanácsaitokkal :)


3 hetes kisfiam felcserélte a nappalt az éjszakával. Éjjel rendszerint fent van, nappal egész jól alszik. Hogyan tudnám ezt felcserélni nála? Ja és próbálom nála betartani a 3 óránkénti etetést (ami úgy néz ki neki is tetszik).

Legjobb válasz: Az én kisfiam is csinálta 2 napot elvittem anyósomékhoz reggel korán amikor õ aludt volna ott segítettek fent tartani nem hagytuk olyan sokat aludni! Azért vittem el mert én otthon ugyis hagytam volna! 2 nap és visszaállt! Mostmár semmi baj! Még nagyon picike 3 hetesen nyugi visszafog állni de még nem tudja a drágám hogyis tudná...

Az én kisfiam is csinálta 2 napot elvittem anyósomékhoz reggel korán amikor õ aludt volna ott segítettek fent tartani nem hagytuk olyan sokat aludni! Azért vittem el mert én otthon ugyis hagytam volna! 2 nap és visszaállt! Mostmár semmi baj! Még nagyon picike 3 hetesen nyugi visszafog állni de még nem tudja a drágám hogyis tudná...
szia!Az én kislányom is ezt csinálta kb.1 hétig!Én megkérdeztem a védõnõt hogy mit tegyek, õ azt javasolta hogy fürcsi után ne hagyjam hogy elaludjon köv szopiig és bevált!Szerintem nem kell nappal ébren tartani!Õ nekik még napi 18-20 órát kell(ene) aludni!Pár nap és vissza fog állni akkor is ha nem gyötritek napközben!Õ még nagyon pici szüksége van a sok alvásra!Meg ha már nagyobb lesz és figyeli a fényeket hangokat akkor nappal többet lesz fent! 2 hós kicsilány anyukája

Nekem a 2, 5 éves kisfiam verekszik, de szinte álandóan. Hogy tudnám leszoktatni róla?

Már kisebb korában elkezdődött nála, akkor is a haját húzta a gyerekenek, harap, karmol. Mára már odáig fajult a dolog, h nem merek vele a játszótérre menni, mert minden gyereket csak bánt. Nálunk otthon nincs verekedés, a családban nem lát ilyesmit, nagyon nyugodt emberek vagyunk, teljes harmóniában, úgyhoyg nem értem, h miért teszi ezt?! Érthetetlenül állok a dolgok előtt. Az sem igaz, h nem foglalkozom vele. Egész nap énekelünk, mondókázunk, rajzolunk, gyúrmázunk stb. szóval lekötöm. Mindent megteszek, h okosodjon, elmondom neki, h ezt ezért meg azért nem szabad stb. Bólogat, aztán kezdődik elölről minden. Már lassan senki nem áll velünk szóba! Imádom a kisfiamat, nem verhetem egész nap! Sőt nem is használ!

Legjobb válasz: Az én kisfiam is ilyen volt, úgyhogy átérzem a helyzetedet. Ezen véleményem szerint egyrészt a sok-sok szeretet és türelem, másrészt pedig a következetes hozzáállás segít. Nem muszáj sokat járni a játszóra, de ha mentek, elõre mondd el neki, hogy verekedni tilos, és az elsõ után vidd haza. És bizony folyamatosan a sarkában kell lenni, ha ütésre emeli a kezért, lefogni, és elmondani neki századszorra is, hogy ezt nem lehet. Sajnos sok gyereknek vannak ilyen idõszakai, akinek nem volt benne része, az könnyen ítélkezik, hogy "Ennek az anyja sem tud nevelni", eg "Biztos verik otthon" meg hasonlók, az ilyet meg kell próbálni fogyelmen kívül hagyni. Jó hír, hogy ha tényleg következetes vagy, ugyanakkor minden körülmények között érzi, hogy szereted, akkor rövid idõn belül le fog róla szokni. Az enyém 3 éves, nagyjából fél éve már nem produkás ilyesmit. Egyébként teljesen felesleges egész nap foglalkoztatni, az is frusztráló ám, nyugodtan lehet néha hagyni magában is.

Az én kisfiam is ilyen volt, úgyhogy átérzem a helyzetedet. Ezen véleményem szerint egyrészt a sok-sok szeretet és türelem, másrészt pedig a következetes hozzáállás segít. Nem muszáj sokat járni a játszóra, de ha mentek, elõre mondd el neki, hogy verekedni tilos, és az elsõ után vidd haza. És bizony folyamatosan a sarkában kell lenni, ha ütésre emeli a kezért, lefogni, és elmondani neki századszorra is, hogy ezt nem lehet. Sajnos sok gyereknek vannak ilyen idõszakai, akinek nem volt benne része, az könnyen ítélkezik, hogy "Ennek az anyja sem tud nevelni", eg "Biztos verik otthon" meg hasonlók, az ilyet meg kell próbálni fogyelmen kívül hagyni. Jó hír, hogy ha tényleg következetes vagy, ugyanakkor minden körülmények között érzi, hogy szereted, akkor rövid idõn belül le fog róla szokni. Az enyém 3 éves, nagyjából fél éve már nem produkás ilyesmit. Egyébként teljesen felesleges egész nap foglalkoztatni, az is frusztráló ám, nyugodtan lehet néha hagyni magában is.
A kérdező hozzászólása: Lennék én egész nap a nyomában de van egy 4 hónapis kistestvére és így elég nehéz. De köszönöm a választ megnyugtat hogy más is van hasonló helyzetben.
1. vagyok. A kistestvér születése elõtt is fennállt ez a probléma? Sok gyereknél ez hozza elõ. Nálunk is ugyanekkora a korkülönbség, sajnos néha nekem is nehéz (sõt, gyakran megoldhatatlan) volt folyamatosan a nyomában lenni a játszón, nem egyszer volt, hogy fél kezemmel tartottam a kicsit, a másikkal meg fegyelmeztem a nagyot. Volt jópár izzasztó helyzet, úgyhogy azóta mindig nagyon együttérzek a verekedõs gyereküket kétségbeesetten megfékezni próbáló szülõkkel.
A kérdező hozzászólása: igen, sajnos ez a probléma a kicsi születése elött is megvolt. De a kistestvérét nem bántja, söt nagyon szereti, segit fürdetni, játszik vele. Nem értem, hzogy a többi gyereket miért bántja. Nálunk is volt olyan hogy egyik kezemben a kicsi, a másikkal a nagyot fegyelmeztem. Nem egyszerû :)
Kedves Kérdezõ! Sikerült megoldani a verekedest? Én is ezzel küldök most a 2, 5 éves kisfiammal, es teljesen tanácstalan vagyok már :( Nektek sikerült?

Hogy tudnám rávezetni 18 hónapos kisfiamat arra, hogy rágjon?

Sajnos csak pépes ételt eszik meg. Nem is kapja be a szájába a szilárd ételeket, mintha félne t?lük, ha nyújtjuk felé, elszalad.

Legjobb válasz: szia azen lanyom is 18 honapos neki is keson jottek a fogai de o se nagyon akarja megenni a szilard kajakat mar most ott jarunk hogy megeszi de nagyon nehezen szokott ra a fogzas miatt gondolom mikor ragta fajhatot neki es ezert nem ette, nem tudom.az en lanyomnak 9 foga van de most mikor bele neztem a szajaba 6 jon meg most, ugyhogy orulok hogy eszik mert hal istennek csak eszeget pl most is krumplui levest adtam neki fustolt hussal , es megpepeltem neki felig meddig a hus miatt mert azt szilardan nem akarja megenni.szerintemn a kisfiadnak a fogzas miatt van ez hogy a szilard kajakat nem akarja megenni.

szia azen lanyom is 18 honapos neki is keson jottek a fogai de o se nagyon akarja megenni a szilard kajakat mar most ott jarunk hogy megeszi de nagyon nehezen szokott ra a fogzas miatt gondolom mikor ragta fajhatot neki es ezert nem ette, nem tudom.az en lanyomnak 9 foga van de most mikor bele neztem a szajaba 6 jon meg most, ugyhogy orulok hogy eszik mert hal istennek csak eszeget pl most is krumplui levest adtam neki fustolt hussal , es megpepeltem neki felig meddig a hus miatt mert azt szilardan nem akarja megenni.szerintemn a kisfiadnak a fogzas miatt van ez hogy a szilard kajakat nem akarja megenni.
A kérdező hozzászólása: Szia! köszönöm szépen a választ. Én is úgy gondolom, hogy a fogzás nagyon rossz hatással van az étkezésre. Neked hogy sikerült rászoktatni a kislányodat arra, hogy nem pépeset is megegyen? Nekem még egyánltalán nem sikerült, mindig csak a turmixolt ételt eszi meg a kisfiam, nem csak akkor amikor jön a foga. Hogy próbálkozzak? Be sem lehet tenni darabos ételt a szájába. Pl. még a kenõmájast sem tudom megetetni vele.

2 éves kisfiam hetek óta alig akar enni valamit, igaz, hogy fogzik s attól nagyon szenved. Vannak napok, amikor eszik, de van amikor alig valamit. Súlya 11 kiló 90 dkg. Hogyan tudnám fokozni az étvágyát természetes módon? Zsuzska

Legjobb válasz: próbáljátok ki a béres cseppet.Az javít az étvágyán.Az én kisfiam most 14 hós és 11kg40dkg.Ehhez a mérethez képest a te fiúcskád valóban vékonyka lehet.Igaz az enyém meg kicsi 79 centike.

próbáljátok ki a béres cseppet.Az javít az étvágyán.Az én kisfiam most 14 hós és 11kg40dkg.Ehhez a mérethez képest a te fiúcskád valóban vékonyka lehet.Igaz az enyém meg kicsi 79 centike.
Mikor az én kicsim elkezdte növeszteni a fogait, igaz kisebb volt, (8-9 hós) a nyári melegben volt, hogy napokig csak gyümölcsön és tápszeren élt. Meg is jegyezték sokan, hogy le van fogyva, pedig csak megnyúlt közben, és minimálisat hízott. Szóval átérzem a helyzeted. Azzal szoktam még próbálkozni, ahogy amikor eszik, akkor minél táplálóbb dolgokat adok neki, pl joghurtba gabonapelyhet, fõzelék mellé kenyeret, husit is, és ha van étvágy, akkor mehet a desszert is persze az ésszerûségen belül.
Az én fiam nemrég múlt 2. Neki már csak a 2 felsõ rágó fogai vannak hátra, most meg is náthásodott kicsit, így aztán napok óta alig evett. Ma már kicsit jobban. Béres cseppet kap. Õ 11, 2 kg.
Ha eddig jól evett, akkor ha kibújik a foga újra visszazökken a régi kerékvágásba, és bepótolja az elvesztett dekákat. Addig próbáld meg a kedvenc ételeket, lehetõleg minél táplálóbbakat, és reggel éhgyomorra egy pohár édeskömény teát, ami segíti az emésztést is. Ha azonban tartós marad a problémátok, akkor beszélj a védõnõvel vagy a dokival, hátha õk okosabbat tudnak mondani.

Kisfiam sokat iszik éjszaka, hogyan tudnám leszoktatni erről, mert így be is pisil éjszaka. A másik kérdés, hogy hogyan szoktassam le a cumisüvegről? Kiskora óta nagyon teás és cumi helyett is a cumisüveggel altatta magát.

Legjobb válasz: Mit iszik éjjel? Én már csak vizet adnék neki. Sokszor nem is szomjasak, csak az innivaló íze miatt ébrednek. Mennyi idõs a kisfiad? Ha már elég nagy, egyszerûen vedd el tõle a cumisüveget, igyon pohárból. Lehet,hogy lesz 1-2 hiszti, de el fogja fogadni.

Mit iszik éjjel? Én már csak vizet adnék neki. Sokszor nem is szomjasak, csak az innivaló íze miatt ébrednek. Mennyi idõs a kisfiad? Ha már elég nagy, egyszerûen vedd el tõle a cumisüveget, igyon pohárból. Lehet, hogy lesz 1-2 hiszti, de el fogja fogadni.
A kérdező hozzászólása: szia!", 5 éves mult.Teát iszik, de képes éjjel sírni ha nem teát kap.Nappal már nem iszik üvegbõl azt sikerült elhagyni.
Szia.Az én kisfiam 3, 5 éves és teljesen ugyanaz a helyzet mint nálatok.A cumisüveget éjszaka szinte ki sem lehet venni a kezébõl.Én kb.1 hete azt mondtam neki nincs itthon tea csak vizet tudok neki adni.Hát nem volt egyszerû az éjszakánk állandóan a teát követelte.Viszont már a fogai is nagyon csúnyák , így azt mondtam, ha egy éjszakát kibírtam hisztivel már a többi is menni fog.Már egy hét eltelt és már második éjsakája nem követeli a teát, hanem megissza a vizet.A cumisüveget én sem tudom elvenni, mert õ is azzal altatja magát.Arra nekem sincs ötletem, hogy lehet tõle elvenni, én csak reménykedek, hogy egyszercsak magától leteszi.Kitartás.

Hogyan tudnam leszoktatni 14 honapos kisfiamat a szopasrol?

Legjobb válasz: A kislányom volt ennyi idõs, amikor leszoktattam. Nem tudom, kisfiad hányszor cicizik még, a lányom már csak éjszaka egyszer, azelõtt pár héttel szoktunk le a délelõttirõl is. Még most is felébred éjszaka, de nincs cici. Nehezebb visszaaltatni, de ha nagyon nyûglõdik magunk közé vesszük és alszik tovább. (Ebbõl is látszik hogy inkább csak a közelségre vágyik, nem pedig éhes!):)

A kislányom volt ennyi idõs, amikor leszoktattam. Nem tudom, kisfiad hányszor cicizik még, a lányom már csak éjszaka egyszer, azelõtt pár héttel szoktunk le a délelõttirõl is. Még most is felébred éjszaka, de nincs cici. Nehezebb visszaaltatni, de ha nagyon nyûglõdik magunk közé vesszük és alszik tovább. (Ebbõl is látszik hogy inkább csak a közelségre vágyik, nem pedig éhes!):)
A kérdező hozzászólása: Hat mar 4honapos koratol velunk alszik.Es nappal 4-5-szor cicizik, de tudom h nem ehes....es nem is szopik hanem inkabb jatszik(jatszana)csak en nem engedem.Ejjel 2-szer szopik.Nem tudok mar mit tenni, ha nappal nem adom ugy ordit, nagyon sir es tenyleg nagyon sajnalom.Nezz, bujik hozzam es puszil, ilyenkor nem tudok ellenalni.Mondta anyum, h vigyem 3 napra hozzik, mert igy a legjobb.De ezt nem akarom, a nap 24 orajaban velem van, soha nem volt egy orara sem elhagyva, es nem is akarom.
Az én lányom 22 hónapos, most kb. 3 hete, hogy nem cicil. Én azt csináltam, hogy elõtte, úgy hogy lássa tettem egy ragtapaszt rá, és azt mondtam, hogy fáj anyának a cicije, ezért most nem tud szopizni, mert beteg a cici. Szegény teljesen megsajnált. Aztán cici-idõben megint elmondtam, és õ bólogatott, hogy jó. Volt sírás is, de nagy nehezen elaludt. Õ inkább már csak alváshoz "használta". Kb. a 3. nap már nem volt hiszti érte, most meg már eszébe sem jut. Azt hittem nehezebb lesz. Viszont csak velem alszik el, úgy, hogy rám van tapadva. Szerintem is a közelség a lényeg, mert õ is inkább csak "hobbiból" cicilt már.

2, 5éves kisfiam nappal szobatiszta, de éjszaka pelusos. Hogy tudnám leszoktatni róla, hogy érjem azt el, hogy felkeljen éjszaka, ha pisilnie kell?

Legjobb válasz: Az én kisfiam is 2,5 éves korától szobatiszta. Most 3 éves 4 hónapos, de még mindig pelusa van estére. Én nem sietettem a nappaliról is saját maga szokott le. Reggelre még mindig van pisi.

Az én kisfiam is 2, 5 éves korától szobatiszta. Most 3 éves 4 hónapos, de még mindig pelusa van estére. Én nem sietettem a nappaliról is saját maga szokott le. Reggelre még mindig van pisi.
Valahol olvastam, hogy egy hormon felelõs azért, hogy éjszaka, ha pisilnünk kell, felébredjünk. Amíg ebbõl a hormonból nem termelõdik elég, nem ébred fel a kisgyerek. Szóval ezt nem tudod befolyásolni.
Adj idõt neki. Te nem tudod befolyásolni semmivel, amíg nincs rá megérva. Majd ha reggelre száraz a pelus, több napon át, akkor próbálkozhatsz a pelus levételével, de még utána is elõ fognak fordulni balesetek. Nekem 3 éves a fiam, és éjjel még pelusos, reggel teli a bugyor, pedig lefekvés elõtt pisil. Nyugi, a fiúk amúgy is késõbb válnak ágytisztává, mint a láynok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!