Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám hogy többe (23 db)

Már többen is azt mondták nekem, hogy ahhoz, hogy megtudjak tanulni egy idegen nyelvet úgy is kell tudnom gondolkodni, mint az adott nyelvet beszélõ személyek, de én nem tudom, ezt hogyan kell értelmezni, elmagyarázná nekem valaki?

Bár a magyar az anya nyelvem,de én sajnos nehezen tudom az ilyen és ehhez hasonló tanácsokat értelmezni.

Legjobb válasz: Nem kell ebbe nagyon belegondolnod igazság szerint. Az angol máshogy képez mondatokat, erõsen ragaszkodik az alanyhoz a mondatban (míg magyarban a 'nem hiányos' típusba sorolható mondatban is az a szép sokszor, ha nincs expliciten kirakva az alany). A szenvedõ szerkezetre is rá kell állni a nyelvnek, stb.. Ha ezekhez hozzászoksz, már arra is lehet azt mondani, hogy angolosabban gondolkozol. Náluk a hangsúlyozás is más (nem a szavaké, hanem egy egész mondatot tekintve értem). Nagyon sok különbség van, és ha hozzászoksz ezekhez a dolgokhoz, akkor már picit angolosabban is gondolkodsz.

Nem kell ebbe nagyon belegondolnod igazság szerint. Az angol máshogy képez mondatokat, erõsen ragaszkodik az alanyhoz a mondatban (míg magyarban a 'nem hiányos' típusba sorolható mondatban is az a szép sokszor, ha nincs expliciten kirakva az alany). A szenvedõ szerkezetre is rá kell állni a nyelvnek, stb.. Ha ezekhez hozzászoksz, már arra is lehet azt mondani, hogy angolosabban gondolkozol. Náluk a hangsúlyozás is más (nem a szavaké, hanem egy egész mondatot tekintve értem). Nagyon sok különbség van, és ha hozzászoksz ezekhez a dolgokhoz, akkor már picit angolosabban is gondolkodsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen ezt a választ :-).

Miért van az, hogy ha a routerről egy azon időpontban többen is netezünk, elmegy a net? Mi lehet a probléma és hogyan tudnám megoldani?

A routerem TP-Link WR740N, és hogyha én gépről, tesóm laptopról netezne ugyanakkor elmegy a net mindkettőnknél.

Legjobb válasz: Lehet hogy nem bírja a router, állítsátok lejjebb a kapcsolatok számát.

Lehet hogy nem bírja a router, állítsátok lejjebb a kapcsolatok számát.
A kérdező hozzászólása: mármint a hálózati kapcsolatok számát?
aha, de ha látsz másikat azt is lejjebb veheted.

Facebokon hogyan tudnám megoldani hogy minél többen lássák?

Tehát van egy kép amit szeretnék ha minél többen látnának, ezért ezt hogy csináljam? megcsinálom a képet, akkor hol kezdjem el hirdetni? És ott van hogy megosztás akkor ?k megosztják úgy nem fog új megosztás létrejönni? tehát az nem t?lem jött. Segistetek kezd? vok. :)

Legjobb válasz: oszd meg te is és küld el az ismerõseidnek hogy õkis osszák meg. :))

oszd meg te is és küld el az ismerõseidnek hogy õkis osszák meg. :) )


eleve mi volt az indok, amiért különmentetek? lehet, hogy azérrt nem akar veled szóba állni, nem?
Mert hány hengeres ez az 1.3-as motor, hogy 4-ben van, a többi hengerben nincs nyomás?
Gondolom a 4. hengerrõl van szó, a többiben van. Az olajnyomástól nem lehet, komolyabb gond lesz, mivel a többi hengeren nem jelentkezik valószínûleg gyûrûtörés, esetleg szeleptörés. Bontás nélkül nem lehet konkrétat mondani.
Dízelesnél hajlamos lemenni az összes kompresszió egy gyûrûtöréstõl is, pont mivel nagyobb az üzemi nyomás, azonnal árkokat csinál a hengerfalba. Kiesett szelepfészekkel én még nem találkoztam, viszont törött szeleppel igen, elég sokszor, általában a szelepszár adja meg magát elõször. A lyukas vagy leszakadt dugattyúnak meg vannak félreismerhetetlen jelei. Egyébként írt privátot a kérdezõ, a hengerfej elvileg oké, plusz minden más is, de melegen dadog a gép. Az meg nem feltétlenül kompresszió, de most megyek és megiszom a kávémat.
Mr Flash(gordon) :) A gyurutores alltalaban nem okoz komolyabb kompressziovesztest...(max 30-50%) de azert az meg mindig sokkal tobb mint a semmi. Ha a szelep elgorbult es nem zar el az egy opcio, vagy a szelepfeszek kiesett(nem egyedi eset lenne) szintugy nem tud elzarni a szelep, de a szeleprugo es eltorhetett. A legszerencsetlenebb amit el lehet kepzelni hogy a dugattyu onnalo eletre kelt ilyen olyan oknal fogva(esetleg kilyukadhatott meg a dugattyu vagy eltort diesel eseteben nem ritka eset) Ha van valakinek kameraja olyan kis lyukvizsgalo azzal esetleg a szivo oldalon lehet kukucskalni szelep ugyben, illetve a kipufogo oldalon szintugy. Egyebkent a fentiek lepnek ervenybe igyis ugyis amit leirt a kollega :)
Hat ez az :) Latod ketten majdnem mindent lefedtunk :) Ennyi 5 perc gondolkodas. Kellemes Kavezast
A kérdező hozzászólása: Na 1.3 cdi corsa meg kaptuk a gondot mit 2 mugyokos el volt hajolva es raktunk egy felso reszt botost es jo let . es az volt baj amit irtam volt kerrdesbe hogy 4 hengeren hidrok fol teltek olajal es fel támasztota a hidrokat, de leg nagyob baj bogykosokel volt a baj na de hálistenek megy az auto es es motor is szepen megy.
Ennek orulok :) Bar egy ket homalyos pont van szamomra: botoso?, mugyokos? Ezek mit jelentenek mert sehogy nem tudtam rajonni...mert a mugyokos akar nagyokos is lehetne...a hidrotoke hogy megadta magat az meg nem olajnyomas problema, hanem valami komolyabb szemet van az olajrendszeredben a szuro utan...az nem jo...
Én sem értem, de tényleg nem a kopástól állhatott meg a hidrotõke, hanem valami szmötyitõl, vagy a vezérmûtengely kopása miatt (megkockáztatom hogy a "bogykosok" ezt jelenti). Mindenesetre örülök hogy mûködik.

A volt barátnőmben való csalódás kiölte belőlem, hogy bízzak az emberekben vagy hogy bármilyen közöm legyen hozzájuk érzelmileg. De azért még motoszkál bennem néha némi emóció. Hogyan tudnám ezt kiölni magamból, hogy ne érezzek többé soha semmit?

Legjobb válasz: Az élet már csak ilyen. Mész, fellöknek, elesel és ott maradsz vagy felállsz. Kiölheted az érzelmeidet, csak ezzel magadnak teszel rosszat. Ugyanis ha egyszer elõtörnek akkor dupla annyira fáj majd az elfojtott érzelem mint a rendes. :S De te tudod.

Az élet már csak ilyen. Mész, fellöknek, elesel és ott maradsz vagy felállsz. Kiölheted az érzelmeidet, csak ezzel magadnak teszel rosszat. Ugyanis ha egyszer elõtörnek akkor dupla annyira fáj majd az elfojtott érzelem mint a rendes. :S De te tudod.
Nem szabad egy ember miatt kiölni az érzelmeidet. Amúgy nem tudom egyáltalán lehet-e. Nekem több csalódásom is volt; átvertek, megcsaltak, hazudoztak, én is éreztem úgy, hogy soha többé nem engedhetem meg magamnak, hogy bármit is érettek bárki iránt, de nem jó elfojtani az érzelmeket. Egyszerûen csak óvatosabbnak kell lenni.
Végezd el a Star Trek féle vulkáni szertartást. Annak pont ez a lényege.
A kérdező hozzászólása: Én felálltam utána és tovább mentem. De többé nem akarok és nem is tudok megbízni, nem hogy egy másik nõben, de egy emberben sem. A romantikus mesékben meg nem hiszek.
17:05 Azért a csak meg akarnak dugni felállás koránt sem ugyanaz, mint a szemét nõi dolgok, hiszen az neked is jó. Ráadásul még elõre közölték is, akkor meg nem érti mi a gond. És mégis mit vártál, 20 alatt egyetlen csaj sem alkalmas komoly kapcsolatra? Kérdezõ, de meg szard le az egészet. Soha senkiben se bízz meg feltétel nélkül. Engedd közel az embereket, de jelölj ki egy bizonyos határt, amit nem léphetnek át, bizonyos dolgokat, amiket nem mondasz el soha nekik. Fõleg a csajok esetében. Ha majd lehúztok együtt egy évet probléma mentesen, akkor esetleg meg lehet nyílni egy kicsit. A sok idióta pedig okoskodik, hogy mennyire király dolog ez az egész, aztán meg ugyanúgy sírnak, hogy átbaszták õket.
pedig pont hogy most akarsz egy Júlia regény fõhõsévé válni :D
Kedves "12-es", teljesen egyetértek, szívembõl szóltál!!! :) Kedves Kérdezõ, te nem tovább léptél, hanem még sértve és becsapottnak érzed magad, ami most teljesen normális! Viszont ezt a sértettséget minél elõbb elengeded, annál hamarabb fel fogod tudni dolgozni a dolgot. Ez az élet rendje! Mész, ismerkedsz, ha nem jött össze mész tovább. Nincs ebben semmi extra. Ne gondold, hogy ilyen csak veled történik. Szinte minden normális ember keresztül megy ezen, csak aki elfogadja, hogy ez így normális és elengedi a rossz emlékeket, azok könnyebben veszik ezeket a dolgokat! Kicsit vedd lazábbra és neked is könnyebb lesz, ez a saját érdeked!!!
"Én felálltam utána és tovább mentem. De többé nem akarok és nem is tudok megbízni, nem hogy egy másik nõben, de egy emberben sem. A romantikus mesékben meg nem hiszek." Ezt csak azért mondod mert még mindig szereted és fáj. Sértettségbõl sok butaságot hord össze az ember. Azért mert egy kapcsolat besült nem kell remeteként élned, hogy senki ne tudjon érzelmileg megérinteni. Ha így akarsz élni nem lesz feleséged- hiszen nem csak úgy házasodik az ember a vak világba érzelmek nélkül- nem lesz gyereked, nem lesz saját családod- egy idõ után már a tágabb értelemben vett család sem lesz mert a szülõk, nagyszülõk meghalnak. Ott állsz majd megkeseredetten, érzelmek nélkül, egyedül. Az életed egy nagy mókuskerék lesz és semmi több. Az ember társas lény. Ha ezt akarod, tedd csak- de utána ne gyere ide panaszkodni, hogy téged senki se ért meg, senki se szeret és normális (pár)kapcsolatod sincs.
9-es és 17-es vagyok Azt mondjuk még nem árultad el, hogy hány éves vagy... nem lenne mellékes információ! :)
A kérdező hozzászólása: "Ez az élet rendje!" Nem hiszem, hogy ez az élet rendje, hogy kihasználjuk egymást és játszunk egymás érzelmeivel, de ha neked igen, akkor sajnállak. Elég idõs, legyen annyi elég, nem vagyok unatkozó tini. A tágabb család és a barátok már így is kihullottak mellõlem, de ettõl még nem érzem elcseszetnek az életem. A házasság meg hazugság, nézd csak meg a sztatisztikákat, a házasok 6o százaléka elválik. Vajon miért. Pont azért amirõl beszélek. Érzelmileg mindenki leszarja a másikat.
Az ilyen emberekbõl születnek a Júlia regények hõs férfiai... megyek és tele is sírok egy zsebkendõt! Mikor 16 éves voltam 3 férfival próbálkoztam rendes kapcsolatot kialakítani. Mindhárom csak meg akart dugni. Szerencsére idõben kapcsoltam. De nem esett jól, hogy a képembe mondták: csak dugni vagyok jó. Én? Amikor mûvelt, inteligens lány vagyok? Csak egy kis törõdésre, szeretettre vágytam, felfedezni az újat a férfi-nõ kapcsolatot. Akkor én most utáljam az összes pasit? Mert ti csak dugni akartok? Ugye te sem hiszed, hogy ilyen primitív a világ? Én kifogtam 3 õsemlõst te kifogtál egy ilyen lányt. Persze, hogy fáj neked, hisz bíztál benne. De ami nem öl meg az erõsebbé tesz. Értem is eljött a lovag és neked is lesz hercegnõd. De elõbb fel kell állnod és büszkén tovább menned. Vagy lehetsz o'csó romantikus regényhõs is, azt hagyhatod, hogy megtörjön a világ, és vesszen a boldogságod, mikor az eljön érted. Te döntesz.
A kérdező hozzászólása: Nem becsülöm le magam. Ismerem magam, tudom, hogy vannak értékeim, mennyit érek és lehet nagyképûen hangzik, de nem is keveset. Épp ezért nem akarom elpazarolni magam az olyan emberekre, akik nem becsülnek meg. És ha ilyen a világ, ahol az értékeim nem érnek senkinek semmit, akkor csirájában akarom kiírtani a lehetõséget, hogy mégegyszer arra vetemegyek, hogy meg akarjam osztani magam valakivel és érezni akarjak valaki iránt bármit is.
Egy érzéketlen barom akarsz lenni? Az tök jó lesz-.-
A kérdező hozzászólása: "Egy érzéketlen barom akarsz lenni?" Az érzelmeket már amúgy sem becsüli senki. Õ is kidobta a kukába az enyéimet. Továbbiakban meg nem szeretném, ha egy ember is számítana bármit is, így legalább senki nem tudja kihasználni azt, ami ahol a legsérülékenyebb vagyok. Ha nincsenek érzéseim, nem is lehet velük játszani.
Felesleges, már most egy barom vagy, ezt most bántás nélkül mondom. Csak mert egy valakiben csalódtál vannak lányok akik tudnának szeretni. Érzelmek a legjobb dolgok a világon, akkor is ha fáj. Inkább gondolkodj el azon, hogy mi volt az oka, hogy ilyenek voltak veled. Tanulj a hibáidból és ne töketlenkedj... Bírom, hogy tönkreteszik a normális pasikat aztán a normális csajoknak csak romok maradnak...
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy hol hibáztam. Ott hogy másra bíztam azt, ami az enyém. Nem csak õ nem értékeli az érzelmeket, de tõle kimondhatatlanul fájt, hogy így bánt az érzéseimmel. Ahány lánnyal találkoztam és megoszthattam volna a lelkem, mindet valami más vonzotta, valami felszínes vagy amit soha nem kaphat meg. És ezt a hibát nem szeretném elkövetni újra, hogy összezúzza bárki is az érzéseim. És ezt csak úgy lehet, hogyha nincsenek.
Vagy foglalkozz olyannal aki törõdik veled. Azért szerintem érezni a különbséget...
A kérdező hozzászólása: Foglalkoznék, ha lenne aki törõdik velem. De nincs. Senki nem ért meg és nem fogad el. Ez van.
Ennyire kevésre tartod magad?? Az, hogy más így bánt veled még nem jelenti azt, hogy egy nulla vagy, csak ha te is így érzed. Ha elhiszed magadról, akkor tényleg nem fogsz kelleni senkinek...
Igazad van, vannak nagyon szemét lányok.Persze fiúk is... Fõleg ha még az ajándékba adott cuccaiért is visszajárkál, és szétöli az embert testileg, lelkileg, idegileg. De ne add fel, sikerülni fog! Többen vannak akik jók... csak hagyj esélyt nekik, hogy bizonyítsanak. De csak idõvel lesz jobb sajnos... :(((
Így állsz hozzá akkor ne csodálkozz. Néha kicsit megfagy az ember érzelmileg de elõbb utóbb jön valaki aki felolvasztja. Túl késõn jössz rá megbánhatod, hogy nem mertél megbízni.

Hogyan tudnám elérni, hogy többen nézzék a blogot?

fifa11vb.blog.hu err?l az oldalról van szó!

Legjobb válasz: most nézd... van nem egy ilyen oldal ami ezt a témát dolgozza fel, csak sokkal igényesebb kinézetû, sokkal több tartalommal, normális domain névvel. Innentõl mi vinne rá egy embert hogy pont a te oldaladat nézze? ezen gondolkodj el.

most nézd... van nem egy ilyen oldal ami ezt a témát dolgozza fel, csak sokkal igényesebb kinézetû, sokkal több tartalommal, normális domain névvel. Innentõl mi vinne rá egy embert hogy pont a te oldaladat nézze? ezen gondolkodj el.
1: Törlöd ezt a [email protected] sablonblogot. 1.2: Keresel egy normális, érdekes, nem millió rajongói oldallal rendelkezõ, népszerû témát. (ugye, ez nehéz, de megoldható) 2: Elkezdesz egyedi tartalmat írni, kiválóan kommentálni, és kihagyod az "unatkoztam" részt a fõoldalról. 3: Megtanulsz weblapot készíteni, vagy felkérsz egy profit, hogy segítsen, persze ez nem ingyen van, de a sikerért áldozatokat kell hozni. 4: Keresel egy rakat társlapot, ahol reklámozod magad, és Facebook-on, G+-on is csinálsz magadnak oldalt. 5: Élvezed munkád gyümölcsét... vagy nem. G.
x'DD jah, de a neked ez a téma kell, sztem az is megoldható, ugyanúgy, mint ahogy Genius mondta, csak lehet ez a tartalom, ha errõl sokmindent tudsz, ha ezt szereted...vagy nem x'D
Fegyverrel, erõszakkal! Vagy fizess nekik.

Hogyan tudnám otthon fejleszteni a hangom? Mert már többen mondták h elég jó hangom van de nem akarok énektanárra költeni!

Legjobb válasz: hát, pedig nincs nagyon sok választás, mert ha a szomszéd néni mondta, h jó, még akkor sem biztos. De pl, ha egy sulis énektanár, még akkor sem biztos, hogy tényleg jó. Egyszer szerintem menj el egy valódi énektanárhoz, aki elmondja, hogy mi van. Ha tényleg jó a hangod, akkor éri meg foglalkozni ezzel. Én is így csinálom. Egyszeri külön tanár nem vészes

hát, pedig nincs nagyon sok választás, mert ha a szomszéd néni mondta, h jó, még akkor sem biztos. De pl, ha egy sulis énektanár, még akkor sem biztos, hogy tényleg jó. Egyszer szerintem menj el egy valódi énektanárhoz, aki elmondja, hogy mi van. Ha tényleg jó a hangod, akkor éri meg foglalkozni ezzel. Én is így csinálom. Egyszeri külön tanár nem vészes
Szióka! Egy énektanárnál többet nem sok ér. Ugyanis az éneklés nem csak abból áll, hogy kiereszted a hangod és kész. Fontos a levegõ helyes beosztása és elhelyezése. Az, hogy jó hangod van, elég relatív. Mindenesetre ha sokat skálázol, vagy énekelgetsz otthon, már azzal is fejlõdnek, nyúlnak a hangszálaid, de a pluszt csak énektanártól vagy képes megtanulni.
A kérdező hozzászólása: Ok!Köszönöm a válaszokat!:D
Szia. Keress fel egy jó tanárt, meghallgatásért senki sem szokott pénzt kérni. Ha találsz egy lelkiismeretes tanárt, meg fogja mondani érdemes e tanulnod.. Amúgy rengeteg anyag van a neten, skálák, bemelegítõ gyakorlatok stb.. Ha érdekel tudok 1-2 jó könyvet is ajánlani...
A kérdező hozzászólása: Igen érdekelnének a könyvek is!:) Köszönön
Az elsõ amit ajánlani tudok, magyar nyelvû Kerényi Miklós György: Az éneklés mûvészete és pedagógiája. Ez remek elméleti háteret ad, de pár órát javasolok, hogy konzultálj tanárral, hogy ne gyakorolj be túl nagy hibákat.. Angol nyelven, gyakorlati útmutatóval, CD.-vel nagyon jó Seth Riggs könyve a Singing for the stars, otthoni használtara ideális, de nem árt hozzá közepesnél jobb angol. Netrõl megrendelhetõ. Egy meghallgatás ereéig felkereshetnél egy tanárt, aki segít behatárolni a területeket amivel dolgoznod kellene. Lehet úgy is tanulni, hogy 1-2 havonta 1 énekórával kontrollálod az otthoni munkát. Ez anyagilag sem olyan megerõltetõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!

Hogy tudnám elérni, hogy többé-kevésbé akadásmentesen tudjak videót rögzíteni Fraps-ben?

Már három éves a gép és sok minden van rajta. Manapság mintha kevésbé futna olyan gyorsan és jól, mint amikor megvettem. Szeretnék belevágni a videózásba, de lehetõleg úgy, hogy nem akad az, amit felveszek. Hogyan tudnám a lehetõ legjobban csökkenteni a processzor leterheltségét? Érdemes-e a ReadyBoost szolgáltatást használni? Segít-e az, ha újratelepítem a rendszert és úgy, hogy csak a feltétlenül szükséges programok vannak rajta?

Legjobb válasz: állítsd át 30 fps-helyett 20fpsre a frapsben csinálj egy vinyó töredezettség mentesítést tölröld le mindazokat aami nem kell és majd meglássuk:)

állítsd át 30 fps-helyett 20fpsre a frapsben csinálj egy vinyó töredezettség mentesítést tölröld le mindazokat aami nem kell és majd meglássuk:)
Nyomj rá egy igent. Az csak a java frissítése.
A kérdező hozzászólása: De én nem akarom azt!. Azt kérdeztem, hogyan tudom megakadályozni, hogy ne jelenjen meg. Soha nem fogok rá Igent nyomni, ha egy milliószor jön is elõ ! ! !.!
"Soha nem fogok rá Igent nyomni, ha egy milliószor jön is elõ ! ! !.!" De miért nem? :D Egyébként ha igent nyomsz rá és frissít utána is benne lesz a memóriába, lassítja a gépet és össze akad mindennel. CCleanerrel szedd ki az induló alkalmazások közül.
Vezérlõpult, "keresés" mezõ. Ide beírod "msconfig", nyomsz egy entert. A felugró ablak "automatikus indítás" fülénél kiveszed a pipát a Jucheck.exe elõl és többé nem fog zavargolódni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megpróbálom. Visszajövök, ha sikerlt, ha nem.
A kérdező hozzászólása: Beléptem a vezérlõpult-ba , beírtam, hogy msconfig, elõjött az említett abla, bejelöltem az automatikus indítáat. Elótt kb / nem számoltam meg / 30 féle progra, de Juchek.exe nem volt kötük, pedig a nyíllal fel-le kerestem.Java pr.van, de Juchek.exe nincs. Sajnos !
A kérdező hozzászólása: Komplikátó! Nem tudom hogyan kell kiszedni az induló alkalmazásokból sem !Szintén sajnos !
Mindenképp a java update-hez van köze, így esetleg erre keress rá az induló progik közt...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeket, végül sikerült, nem eszi az idegeimet percenként a villogó ikon !


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!