Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám hogy egyen cumisüvegből (2 db)

Hogyan tudnám rávenni, hogy egyen cumisüvegből?

4 és fél hónapos babám nem fogadja el a cumit egyáltalán,öklendezik t?le!Kiskanállal etetem,de ez így nagyon hosszadalmas.Sokat kéne innia,de a teát is kanálból itatom vele.

Legjobb válasz: Az én babám ugyan ez csak egy hónappal idõsenn kiadásban.:-) Anyatejes, de kell pótlás és még a tápszert is kanalazni kellett neki, mindent kipróbáltam, 3 különbözõ cumisüveget, anyatejet csöpögtettem a cumira vagy tettem bele, de nem volt hajlandó inni belõle. Két hete a férjem vett neki a DM-ben egy úgynevezett tanuló üveget, ez átmenet a cumisüveg és a pohár között. Cumisüveg alakú, de a szívó része laposabb latex cumi 3 lyukkal, leginkább egy csõrös pohárhoz tudnám hasonlítani. Ki voltam akadva, hogy minek hoz haza ilyen gagyikat, de nem akartam megbántani, így a napközben lefejt anyatejet ebbõl adtam este a babónak. És láss csodát, majd egy hónapos kínlódás után a lányom ivott!:-)Másnap este már a tápszert is megitta ebbõl. Nagyon tudom ajánlani és olcsó is, 599,-Ft volt. Szerintem érdemes kipróbálni.

Az én babám ugyan ez csak egy hónappal idõsenn kiadásban.:-) Anyatejes, de kell pótlás és még a tápszert is kanalazni kellett neki, mindent kipróbáltam, 3 különbözõ cumisüveget, anyatejet csöpögtettem a cumira vagy tettem bele, de nem volt hajlandó inni belõle. Két hete a férjem vett neki a DM-ben egy úgynevezett tanuló üveget, ez átmenet a cumisüveg és a pohár között. Cumisüveg alakú, de a szívó része laposabb latex cumi 3 lyukkal, leginkább egy csõrös pohárhoz tudnám hasonlítani. Ki voltam akadva, hogy minek hoz haza ilyen gagyikat, de nem akartam megbántani, így a napközben lefejt anyatejet ebbõl adtam este a babónak. És láss csodát, majd egy hónapos kínlódás után a lányom ivott!:-)Másnap este már a tápszert is megitta ebbõl. Nagyon tudom ajánlani és olcsó is, 599, -Ft volt. Szerintem érdemes kipróbálni.
A kérdező hozzászólása: köszönö a gyors választ!kipróbálom:)

Babám 2 hete volt egy éves. Nem tud sem cumisüvegből, sem pohárból egyedül inni. Hogy tudnám megtanítani neki? A cumisüveget nem emeli úgy meg, hogy menjen a víz a szájába.

Legjobb válasz: Megkérdezhetem miért KELLene már rég önálllóan innia? Ki mondja, hogy egy 12 hónapos babának önállóan kell innia? És ha nem iszik akkor mi van?

Megkérdezhetem miért KELLene már rég önálllóan innia? Ki mondja, hogy egy 12 hónapos babának önállóan kell innia? És ha nem iszik akkor mi van?
szia, mutasd neki sokszor, hogy mennyire kell megemelni, meg mondd is neki, hogy így meg így kell , aztán majd megtanulja, meglátod. nálunk apohárból önálló ivás olyan 2 hete van, most 17.5 hós.
Persze...sok mindent "kellene" csinálniuk a babáknak bizonyos korokban.... pl. a fiamnak is meg kellett volna tanulnia forogni 4-5 hónaposan...mászni meg 6-7 hónaposan.... de õ más ütemben fejlõdött, másban volt ügyesebb a társainál. Végül 7 hónaposan fordult, 9 hónaposan mászott, 1 évesen meg ment. Lemaradt valamiben? Nem, nem hinném...megjegyzem õ sem mindig tudja még használni a cumisüveget önállóan.... de nem hinném hogy ez olyan óriási probléma lenne!!! Az már gázabb dolog ha pl. egy 16-17 hónapos baba még nem megy... de az sem a világ vége! MINDEN BABA MÁS TEMPÓBAN FEJLÕDIK!! :) Ne aggódj, mutasd neki, majd rájön, nem fog élete végéig a te segítségedre szorulni!! Ahogy a gyerekem sem feküdt háton örökké...pedig mondták anno nekem is hogy uhhh már ezt meg azt kéne...
Igen, én komolyan gondolom, hogy nem kell. És ha a Te babád nem csinálja azt amit ide bemásoltál akkor mit teszel? Szerinted minden olyan baba aki ezeket nem csinálja az el van maradva? Szerintem nincs. Attól még, hogy nem csinálja azt amit leírnak a könyvbe még nem beteg vagy sérült.Minden gyereknek egyedi fejlõdési üteme van!
Ekkor a babám 7 hónapos volt. És ivott egyedül cumisüvegbõl, pedig kizárólag anyatejes volt, csak a nagy hõségben kínáltam meg vízzel. Már akkor ivott egyedül. Nem megbántani akartalak, bocsánat, de 1 évesen szerintem már ez gond, de kérdezd meg a védõnõt, gyermekorvost, hidd el azt amit õk mondanak. http://kepfeltoltes.hu/100609/P1060247_resize_www.kepfeltolt.. Kisfiam most 17 hónapos
Kedves Kérdezõ. Mi is mutattuk neki jó sokáig és most 13 hónaposan megtanult inni egyedül, szinte mindenbõl egyidejûleg(pohár, cumisüveg, sima flakon, stb.) rájött hogy fel kell emelnie és kész. most jött rá, ennyi. és a traktorra pedig kimondja hogy traktor - és akkor sincsen semmi, nem zseni ettõl. szóval, csak nyugodtan mutatni, mutatni és majd rájön. és ne izgasd magad, hogy a versenyistállókban az 1 éves gyerekek már kézen járnak és közben verset szavalnak.
A kérdező hozzászólása: Köszi mégegyszer . Folyamatosan mutatom neki az ivást, már sok mindent tud, amit az egyévesek.De nem "szuperbaba". Viszont az enyém , és imádom, akkor is ha még nem iszik egyedül. Ja: az egyéves státuszvizsgálaton kérdezte a védõnõ az ivást, mondtam neki, hogy egyedül még nem csinálja.Semmit nem szólt rá.
"gond"....????? Már miért lenne gond?!? Nem értem...akkor ezek szerint az is gond ha egy 1 éves nem eszik magától és darabosat??? Csak mert a te babád vagy a szomszédé már eszik?! Ne haragudjon a világ, de egy ilyen komolytalan "problémával" nem fordulnék orvoshoz.... ha szóba kerül, rá lehet kérdezni, de ennyi.
Komolyan mondom öröm látni mennyi normális anyuka van. Elõször amikor olvastam a kérdést azt gondoltam a teljesítményorientált anyukák lesznek többségben, de örömmel látom, hogy a legtöbb anyuka belátja, hogy a gyerek nem versenyló, és nem minden szentírás amit a szakkönyvben leírnak, és akkor sem esik kétségbe ha a baba nem úgy fejlõdik ahogy a nagykönyvben meg van írna. Bocs, hogy eltértem, de még 1x, szerintem ne aggódj, nemsokára egyedül iszik majd a babód!
nem, nem kellene. érdeklõdni fog iránta, megfogja õ is, hha akarja. megpróbálhatod, h a kezébe adod, elmondod, h tudod, anya is emelni szokta, akkor jön belõle a víz. és szépen rájön:)
Szerintetek cumisüvegbõl nem kellene már önállóan inni egy 1 éves gyermeknek? Nem mondjátok komolyan?
Azért írtam, hogy ne segítsen, mert gondolom eddig segített neki és ezért nem iszik önállóan. Meg is kaptam a lepontozást, ez van. Jól tudja az anyuka, hogy már rég önállóan kellene innia cumisüvegbõl. Sajnálom, ha fáj az igazság.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek , fõleg aki nem a frászt hozta rám. Kislányom tudja hogy mire való a cumisüveg, de nem emeli fel rendesen, hogy menjen a szájába. Azért szomjan nem hagyom:(
Kedves 2. válaszoló! Miért ne segítsen a babájának? Igazán nem akarok kötekedni, de azért az édesanyja , hogy segítsen, legalábbis szerintem!Minden gyermek más és más, és természetesen nem egyformán fejlõdnek. Azt gondolom nem kellene a frászt hozni szegény anyukára! Az én kisfiam se ivott még egyedül 12 hónaposan cumisüvegbõl, de 13 hónaposan már igen, és? Egészséges, boldog baba.
Elõször az én kisfiam is csak a levegõt szívta, mert nem emelte meg az üveget, majd idõvel rájön, hogy meg kell emelni és akkor jön az iszi, csak mutasd sokszor neki! Amúgy természetesen semmirõl sincs lekésve, mindent megtanul a MAGA idejében!:-)
2. vagyok. Mármint cumiból kellene már régen innia. Kisfiam 17 hónapos, de pohárból nem iszik, de cumiból már cca. fél éves korától egyedül.
én még akkor adtam a kezébe amikor még nem ült, így fekve könnyen döntötte meg, egyébként nekünk a füles cumisüveg vált be.....idõvel megtanulja úgy dönteni, mert rájön, de addig talán le is fektethetnéd h úgy igyon egyedül......a poharat nálunk is elutasítja
Egyedül nem iszik??? Ne viccelj!!!! Legkésõbb 7-8 hónaposan már a kezébe kellett volna adnod, próbálkozzon egyedül. Add a kezébe, majd megtanulja, gondolom szomjan nem akar halni. Ne segíts neki.
Szia! Az én lánykám lasan 15 hónapos és esze ágában sincs megfogni a cumisüveget!A másik 2 gyerekem 5 hónaposan már "önellátó" volt, õ nem.Hát lusták.Most, hogy betört ez a nagy forróság sokszor itatgatom.Nyugi egyszer majd megfogja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!