Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám hetes kisfiammal (13 db)

3 hetes kisfiam felcserélte a nappalt az éjszakával. Éjjel rendszerint fent van, nappal egész jól alszik. Hogyan tudnám ezt felcserélni nála? Ja és próbálom nála betartani a 3 óránkénti etetést (ami úgy néz ki neki is tetszik).

Legjobb válasz: Az én kisfiam is csinálta 2 napot elvittem anyósomékhoz reggel korán amikor õ aludt volna ott segítettek fent tartani nem hagytuk olyan sokat aludni! Azért vittem el mert én otthon ugyis hagytam volna! 2 nap és visszaállt! Mostmár semmi baj! Még nagyon picike 3 hetesen nyugi visszafog állni de még nem tudja a drágám hogyis tudná...

Az én kisfiam is csinálta 2 napot elvittem anyósomékhoz reggel korán amikor õ aludt volna ott segítettek fent tartani nem hagytuk olyan sokat aludni! Azért vittem el mert én otthon ugyis hagytam volna! 2 nap és visszaállt! Mostmár semmi baj! Még nagyon picike 3 hetesen nyugi visszafog állni de még nem tudja a drágám hogyis tudná...
szia!Az én kislányom is ezt csinálta kb.1 hétig!Én megkérdeztem a védõnõt hogy mit tegyek, õ azt javasolta hogy fürcsi után ne hagyjam hogy elaludjon köv szopiig és bevált!Szerintem nem kell nappal ébren tartani!Õ nekik még napi 18-20 órát kell(ene) aludni!Pár nap és vissza fog állni akkor is ha nem gyötritek napközben!Õ még nagyon pici szüksége van a sok alvásra!Meg ha már nagyobb lesz és figyeli a fényeket hangokat akkor nappal többet lesz fent! 2 hós kicsilány anyukája

Mennyi a normális amit egy 12 hetes béby eszik, mert van hogy 120 ml eszik de van hogy úgy nézem a 140 ml se elég neki, na most azt tudni kell hogy az én kisfiam ha 200 ml lenne a cicimben azt is megenné, nem tudja mi az hogy elég? Jucus

Legjobb válasz: Az én kisfiam 13 hetes, és néha (gondolom amikor van annyi tejem) megeszi õ is a 200-at, sõt olyan is volt hogy 210-et. Mivel nem jön neki vissza, így gondolom nem baj.

Az én kisfiam 13 hetes, és néha (gondolom amikor van annyi tejem) megeszi õ is a 200-at, sõt olyan is volt hogy 210-et. Mivel nem jön neki vissza, így gondolom nem baj.
Bár mennyi lehet normális. Amennyit szopik, annyi a normális. NEm kell minden szopit mérni, fõleg nem egy 3 hónaposnál. Ha az összfejlõdése jó, akkor nem kell egyáltalán méricskélni, hanem igény szerint szoptatni, és rendben lesz. Egyébként ha eddig kizárólag szoptattad és rendben gyarapodott, akkor ezután is elég lesz neki.
bármennyi normális ha nõ a súlya és jókedvû baba, akkor akármennyit eszik neki az a jó. Én elsõ babámat mértem egy hónapi minden evés elõtt és után jól bestresszeltem tõle, a most 11 hetes csak akkor mérem ha a védõnõ kérdezi a súlyát. Kb átlagban 130 ml-t eszik, ezt is csak onnan tudom, hogy néha kap cumisüvegbõl anyatejet, és abból láttam.
3 hónapos körül van egy növekedési ugrás, ezekben a hetekben simán eszik többet a szokottnál, utána majd visszaáll.

Hogyan tudnám 3 hetes kisfiammal megszerettetni a fürdést, a vízet?

Elejét?l kezdve végigsír minden fürdetést.

Legjobb válasz: Az én babám 4-5 hetes koráig végig sírta a pancsikat, most már imádja. :) Ne félj idõvel megszokja és megszereti a tied is.

Az én babám 4-5 hetes koráig végig sírta a pancsikat, most már imádja. :) Ne félj idõvel megszokja és megszereti a tied is.
Mi kiskádba fürdettük, vettünk bele baba formájú szivacsot és arra fektettük a picit. Egyik oldalon én fogtam a kezét a másik oldalon meg apa. Így biztonságban érezte magát. Hogyha jól emlékszem az elsõ hetekben nekünk is végigsírta. Kell egy kis idõ mire hozzászoknak. Minden egyes alkalommal legyél türelmes, mosolygós és mindent ugyanabba a sorrendbe csinálj.Így hamar megszokja.
Szia! Nekünk a fürdetõ vödör jött be és 1 hangja sincs a picinek. Olyan mikor benne ül mintha az anyaméhben lenne és tökéletesen érzi magát. Nem is kell fogni, nem kell attól tartani hogy a feje belebukik a vizbe hiszen nem tud. Annyi vizet teszel a vödörbe hogy nyakig érjen. Üdv: 2 hetes baba anyukája
Az elÕttem válaszolótól érdeklõdnék, hogy amíg a köldöke nem érhet vizet, addig abban hogyan lehet fürdetni?Mi is gondolkodunk a vödör megvételén.
Szia. Nálunk az elsõ pár fürcsit sírta végig, de onnantól kezdve imádja és huncutul vigyorog egész idõ alatt. Mi így csináljuk: egyik oldalon apa, másikon anya (én fogom), folyamatosan beszélünk hozzá, nevetünk és ettõl õ is nevet. Szép finom, lassú mozdulatokkal fürdetjük, vigyázunk, nehogy szemébe, orrába menjen a víz. Amikor mindent megmostunk, akkor picit még játszunk, lötyköljük rá a vizet, amit nagyon élvez. Törölközésnél is játszunk vele, csiklandozni szoktam a törölközõvel és nagyon vigyorog. Persze minden baba más, nekünk ez jött be és imádja a fürcsit! 8 hetes kislány anyukája.
Elõzõ válaszoló vagyok! Még arra figyelj, hogy nehogy fázzon, mert akkor nem tudja élvezni a fürdést. Mi még ilyenkor is becsukjuk a fürdõszoba ajtót, kinyitjuk a forró vizet, hogy attól is melegedjen a levegõ. Volt már olyan is, hogy ugyan nyár volt, de láttuk rajta, hogy remeg a kis szája és bekapcsoltuk a fûtést a fürdõben.
Egy pár hetes csecsemõ nem ülhet tehát nem tudom a vödör jó ötlet e ilyen kis korban? Bár nem ismerem a fürdetõ födröt. Nálunk az vált be amit a gyermekorvosunk javasolt. A kiskád aljába textilpelust rakunk, meg az oldalára is ahol a fejecskéje van. Azután szárazon beleteszem a babucit a kádba, apa pedig beleönti a vizet. Így a babucink nagyon megszerette a fürdést és már három hetes kora óta nem sír. Persze közben mi is beszélünk hozzá és játszunk is vele. Nekünk ez vált be. Sok sikert.
Szia! Eleinte vagy 2 hétig nekünk is sirt vagy inkább orditott! Rájöttem hogy egy kicsit melegebb vizbe rakom akkor semmi gond. Ezek szerint nekünk fázott. Igaz én csak kézzel mérem a viz hömérsékletét .
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!


12 hetes a kisfiam. Délutánra már annyira kevés a tejem, hogy tápszerrel pótolni kell. Hogyan tudnám növelni a tej mennyiségét?

Már sok dolgot kipróbáltam(pl. homeopátiás bogyók, szoptatós teák, sör, rántott leves...), de nem igazán segítettek. A görögszéna teától egy nap elég sok tejem volt, de azóta semmi hatása. Jelenleg Moremilk-et szedek, de még nem érzem hatását. Ha etetés után fejek, akkor még kevesebb tej jut a következő etetésre.

Legjobb válasz: Pedig a fejés a megoldás. Lehet, hogy az elsõ 2-3 napban kevesebb tej jut a következõ etetésre, de utána észreveszi a melled a megnövekedett fogyasztást, és elkezd több tejet termelni, így több jut a babának is. Csak 2-3 napig kell gyakrabban mellre tenned a babát.

Pedig a fejés a megoldás. Lehet, hogy az elsõ 2-3 napban kevesebb tej jut a következõ etetésre, de utána észreveszi a melled a megnövekedett fogyasztást, és elkezd több tejet termelni, így több jut a babának is. Csak 2-3 napig kell gyakrabban mellre tenned a babát.
Ami NEKEM bejött (csak mert máshol le lettem pontozva, mekkora sarlatán vagyok....): 1. folyamatos fejés! kaja után minimum 20 perc "nyüstölés" 2. tejtermékek tömkelege 3. nyugalom, nem stresszelni a tejtermelésen (tudom, ez a legnehezebb) 4. pihenés, ekkor termelõdik a legtöbb (ez sem egyszerû) 5. napi minimum 5 liter folyadék A szoptatós teáktól kiütéses lettem, a homeós bogyó (vicces) csak akkor hat, ha hiszel benne. Nekem így naponta 1 liter tejem van lefejve. Sok sikert!
Szoptasd a babád minél többször, a tej ugyanis inger hatására termelõdik. Se számban se hosszúságban ne korlátozd a szopikat. Igyál sok folyadékot, és pihenj.
Próbálj meg mindent, de akkor se hibáztasd magad, ha nem sikerül. Én mindent, de tényleg mindent megpróbáltam. A végén már óránként szoptattam és utána fejtem még... éjjel is felkeltem fejni, amikor a lányom 5-6 órát aludt egyben... annyit ittam már, mint egy teve, az 5 liter a minimum volt. MoreMilk-et is szedtem. És semmit nem használt semmi. Egyszerûen nem lett több tejem, mint az elsõ napokban. A lányom így végig kapott pótlást, de most 1 évesen még mindig szopizik reggel és este. Igaz, hogy már nagyon kevés van, de még azt is megkapja. Tényleg az a lényeg, hogy ne stresszel a tej miatt és ha nem sikerült, akkor se okold magadat!
Remélem jobban érzi magát, aki lepontozott...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, aranyosak vagytok. Megpróbálok fejni minden etetés után. (a more milk sem vált be)

Hét hetes kisfiam van hogy 150 ml eszik, de van hogy csak 70 ml. Hogy tudnám ellenőrizni, hogy ebben a korban mi a megfelő mennyiség? Kinek mennyit evet ilyen kórban a babája?

Legjobb válasz: Nem minden etetésnél esznek egyformán a babák, van amikor nagyon éhesen állnak szopizni akkor sok esznek, de van amikor csak éphogy igénylik. Tudja babocád mennyi kell neki. Ha szépen gyarapodik a sulya akor minden ok. Amugy az én babom abba korban kb 70-160ml között evett.

Nem minden etetésnél esznek egyformán a babák, van amikor nagyon éhesen állnak szopizni akkor sok esznek, de van amikor csak éphogy igénylik. Tudja babocád mennyi kell neki. Ha szépen gyarapodik a sulya akor minden ok. Amugy az én babom abba korban kb 70-160ml között evett.
Szia, úgy kell kiszámolni, hogy mennyit kell ennie a bébinek, hogy a testtömegét meg kell szorozni 150-nel.
2 hónaposan 5*140-et.
És osztod az étkezések számávav.5-6 étkezése van áll.Bocsi az elözö!

6 hetes kisfiam nagyon utál hason feküdni, éktelen hisztit rendez, valahányszor hasra fektetem. Hogyan tudnám megkedveltetni vele?

Legjobb válasz: szia! idõvel szokni fogja. nálunk is ez volt, a héten lesz 3 hónapos, mostmár néhány percet kibír. én mindig próbáltam lekötni, kedvenc játékával, beszéltem hozzá. persze volt, hogy így is sírt, de legalább mindent megtettem. Hidd el, én sem hittem volna, hogy valaha jobb lesz, de azért már valamivel jobb, ma sem a kedvence, de már néhány percet elvan. Ma reggel volt a rekord, közel 15 perc. :)

szia! idõvel szokni fogja. nálunk is ez volt, a héten lesz 3 hónapos, mostmár néhány percet kibír. én mindig próbáltam lekötni, kedvenc játékával, beszéltem hozzá. persze volt, hogy így is sírt, de legalább mindent megtettem. Hidd el, én sem hittem volna, hogy valaha jobb lesz, de azért már valamivel jobb, ma sem a kedvence, de már néhány percet elvan. Ma reggel volt a rekord, közel 15 perc. :)
Próbálgasd a hason fekvést pár percekig aztán ha kellõen megerõsödik a hátizma akkor már élvezni fogja a játékot és hosszabb idõre is így marad. Ez idõbe telik. De ha soha nem rakod így akkor nem tud hogy megerõsödni.. Szóval csak hajrá :) Elõbb utõbb megszokja ám.
Az én kisfiam is utált hason feküdni, ordított állandóan, ha megpróbáltuk. Aztán nem is erõltettem a dolgot, de 4 hónaposan megtanult magától hasra feküdni, és azóta nagyon szeret így nézelõdni, játszani. Most 5 és fél hónaposak vagyunk. Úgyhogy hagyd csak nyugodtan úgy, ahogy szeret, semmivel sem lesztek hátrább a fejlõdésben, mint azok a babák, akik szeretnek hason feküdni, ezt a védõnõm is mondta :-D
Az én gyerekem 6 hós, õ sem fekszik hason. Na és? Nyugi, nem marad vissza a fejlõdésben :) Olyan háta van, hogy egy repülõ is le tudna szállni rajta!
szia! lányom is utálta eleinte. DE : hason azért jó ilyen "fiatal" korban fektetni ha csak pár percre is, mert könnyebben tornázzák ki maguknak a pukikat, azaz kevesebb a hasfájás neki. emellett valóban erõsíti a hát és nyakizmokat is, de én leginkább az elsõ verzió miatt szoktattam hasra. idõvel megkedveli majd, addig pedig naponta párszor rakd hasra. szerintem. :) üdv, 7 hós baba mamája
miért kell hasra fektetni a babákat?

Hogyan tudnám növelni a tej mennyiségét? 5 hetes a kisfiam és csökken a mennyiség

Császáros vagyok, s valószínûleg ezért is nehezebben indult be a tej, viszont a kórházban úgy megkínoztak, hogy beinduljon, hogy kék-zöld foltokkal és sebes mellbimbóval jöttem haza, így akkor azt mondtam, hogyha még egyszer valaki hozzáér a cicimhez sikítva menekülök. Nos, ezáltal hogy az elején megnyugodjak nem tudtam a kicsit sem cicire tenni, mert annyira fájt, így csak a fejés maradt. Kézi Avant Natural-om van. Késõbb viszont már a kisfiam nem akart szopizni, mert hamar megszokta a cumisüveget. A lényeg, hogy ezzel nálunk nem is volt gond, hogy végül így táplálom, viszont most már nem elég neki az a mennyiség, amit lefejek és szeretném valahogy növelni az adagot. Iszok laktoherb teát, meg eszem a homeos ricinus communis bogyókat, és emellett próbálok sokat inni, de így sem nõ az adag. Ezáltal sajnos néha tápszerrel kell pótolnunk. Nos, bármilyen ötletet szívesen fogadok, aki volt hasonló cipõben, hogy aki csak feji a tejet, az hogyan tudja növelni a mennyiséget.

Legjobb válasz: Alkoholmentes sör :) nálam bevált, és az a helyzet, hogy light-os kajától nem sokat várhattam, nálam kellett több kalória is.

Alkoholmentes sör :) nálam bevált, és az a helyzet, hogy light-os kajától nem sokat várhattam, nálam kellett több kalória is.
Úgy nézem, hogy nincs benne (mindegyik) a fenti írásokban, ezért beírom neked még egyszer a reflexhez: - fejés elõtt majdnem forró vizes tusolás ill. mell vízbe lógatása; vagy forró borogatás (cserimagzsák, fõtt krumpli, termotasak) - két lapocka közti lazító masszázs - mell lógva rázogatása, emelgetése (ahogy Katalin is írta) - a vállaktól a bimbó hegyéig tartó simogató mozdulatok, ujjbeggyel, kézéllel (nem nyomva, inkább simítva) - baba fotójának nézegetése, ruhájának szagolgatása :) - és végül az is segíthet, ha fejben begyakorlod a reflex beindítását: veszel egy naagy levegõt, majd elképzeled, amint elkezdenek termelõdni a hormonok, leszánkáznak a melledig, megindul a tejtermelés és elkezd folyni a tejed. Ezt az önszuggeszciót egy idõben én is csináltam és nagyon jól mûködött. Kb. 1 hét volt, mire rendesen ráállt a testem, onnantól elég volt, ha csak odakoncentráltam és jött is a tej. :) => könnyebben be tud indulni az oxitocintermelés - fejés közben figyelemelterelés, tv, olvasás, beszélgetés - napi több órás kenguruzás, hordozás(!) => emeli a prolaktinszintet Remélem, segíteni fog. :)
A gyakrabb fejés nem egy nap alatt fog több tejet hozni, hanem több nap után - ahogy ez szoptatásnál is menne egyébként. A tejmennyiséget a kereslet-kínálat határozza meg: ahányszor és amennyit fejsz, arra a mennyiségre áll rá a tested, de csak pár nap csúszással. - Márcsak ezért is nagyon fontos itt a jó technika! A tejfolyás lehet adottság kérdése is, de nem kizárt, hogy tényleg nem indul be rendesen a tejleadó-reflexed. Ne ijedj meg, ezen jó eséllyel lehet segíteni. :) Olvasd el hozzá ezt: (meg egyébként is ajánlom a honlapot!) [link] Mivel ugye tartós fejésre rendezkednél be, talán érdemes lenne elektromos fejõt is kipróbálnod, ha a kézi nem az igazi, ezzel idõt és energiát takaríthatsz meg. Vagy, ha kézi/gépi mellszívóval nem megy jól, próbáld ki a kézzel történõ fejést is, hátha ez a legjobb neked: [link]
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a tanácsokat! :) Tényleg hasznosnak bizonyulnak. Katalin kérdésére válaszolva... Nem váltogatom fejés közben a cicit, hanem egyet fejek 15-30 percig attól függõen hogy jön a tej, de kipróbálom a váltogatást. Nekem a homeos bogyó bevált tejtermeléshez, de pont tegnap este jöttem rá, amikor kipróbáltam egy másik mellszívót, amelyiknél jól láttam hogyan is jön nálam a tej, hogy a cicimbõl csak egy helyen jön a tejcsi... Úgy értem, régen láttam a sógornõmnél, hogy a bimbónál akár több helyrõl dõlt a tej, nos nálam csak egy helyen jön és ott is alig-alig, miközben érzem h tele van a cicim tejjel. Lehet, hogy nem nyíltak meg a tejcsatornák és ezért küszködöm ennyire? Lenne bõven tejem, csak nem tud kijönni. Erre mit tudtok mondani? Ezt hogyan lehetne kiküszöbölni? Vagy ez mindenkinek egyéni, lehet, hogy nekem ilyenek a genetikai adottságaim? Elsõ babás vagyok így számomra minden új élmény. Egyébként nálam a sûrûn fejés nem vált be. Volt, hogy két óránként fejtem, de összeszámolva nem jött le annyi, mint amikor 3-3, 5 óránként fejtem, emellett meg hígabb volt a tejem, szinte átlátszó, míg a ritkább fejésnél sûrû, zsíros tejet fejtem le.
Amit még hozzátennék: ne várd meg, amíg nagyon feltelik a melled, mert akkor tényleg nehezebb kifejni! Inkább gyakrabban fejj, amikor még viszonylag puhább. És miután vége az elsõ tejleadásnak, ne hagyd abba a fejést, "üresjáratban" is csináld tovább, mert idõvel újra meg fog indulni, akár többször is egy fejés alatt. Katalin tippjei nagyon jók ide! Nekem is jobban ment a fejés, ha tv-t néztem közben vagy olvastam, akkor nem a mennyiségen görcsöl az ember. Fejés közben pedig finoman(!!) emelgesd, simítsd össze a melled minden oldalról, hogy könnyebben kijusson a tej a járatokból. Tartós fejéssel is el lehet azért érni, hogy ne csökkenjen le (hamar) a tejmennyiség, de az biztos, hogy jó fejési technika, sok kitartás és rendszeresség kell hozzá. Sok sikert!
Ami nálam bevált: -szigorúan 3 óránként fejés, miután elég lett a mennyiség, akkor éjjel 4 óránként. -fejés közben mindig valami elterelõ hadmûvelet, tv, olvasás -ha már nem csorog a tej, akkor ciciváltás, egy fejés alatt akár 5-6x -minden fejés 20-25 perc -More milk kapszula (bár miután leálltam vele, ugyanúgy sok tejem volt) -tejleadó reflex könnyebben beindul, ha fejés elõtt alulról megtámasztva jól megrázod a melleidet, vagy ha masszírozzák a nyak-váll tájékát, C-fogás 15 hónapig fejtem, a saját gyerekem étvágya mellett csúcsidõben 1 liter, a végén már csak 2dl tejet adtam rászoruló babáknak.
Hányszor fejsz egy nap, hányszor éjszaka? Fejés közben váltogatod-e a ciciket, vagy ugyanazt nyüstölöd hosszú percekig?
Én csak úgy tudtam normális mennyiséget fejni, ha vagy tv-ztem, vagy masszírozott a férjem, vagy beszélgethettem vele, mert ha a fejésre koncentráltam, akkor nem jött semmi, egyszerûen nem indult be a tejleadó reflex.
Én nem voltam még ilyen cipõben, de sokat olvasok mostanában szoptatásról (2 hetes a babám). Egyik barátnõm járt hasonlóan, a babája nem nagyon volt hajlandó szopni, mert hozzászokott a cumisüveghez. Viszont azt olvastam, hogy fejésnél nem stimulálódik annyira a mell, mint mikor a baba szopik, valószínûleg ezért nem nõ a mennyiség. Szerintem keress fel egy szoptatási tanácsadót, hátha tud segíteni abban, hogy visszaszoktasd a babádat a cicire, mert úgy könnyebb növelni a mennyiséget.
A kérdező hozzászólása: Igen, az alkoholmentes sörrõl már én is hallottam, egyszer vettem is de csak egyet, úgyhogy abból nem derült ki, hogy beválik-e. Akkor kipróbálom... Egyébként valószínûleg a tejleadó reflex-szel is lehet problémám, ugyanis van, hogy érzem, hogy totál be vannak durranva a melleim, de nem indul be a tej fejésnél vagy csak alig... vagy beindul, aztán pár perc múlva már nem is jön, pedig érzem, hogy még bõven van a cicimben tej. De már arra is gondoltam, hogy lehet a mellszívóval van a gond, hogy ez a típus nem tudja kiszívni. Nem tudom... Többen mondták, hogy ha sír a gyerek, akkor nekik dõl a tej, nálam ez fordítva van, ha sír (és például egyedül vagyunk itthon), akkor pont hogy még kevesebb jön.
A kérdező hozzászólása: xStefix! Nagyon köszönöm Neked is a hasznos tanácsokat. Amiket eddig nem csináltam ki fogom próbálni, az ajánlott oldalt pedig mindenképp megnézem :)
Dehát még olyan pici, enyém 11 hónapos és még mindig nem alszunk..
Ez gyerekfüggõ. Amíg éhes, addig kelni fog. Ritkulni fog az ébredés, de több olyan ismerõsöm is van, ahol több, mint fél éves baba is eszik egyszer éjjel.
Hát azt nem tudom, remélem nagyobb szerencséd lesz, mint nekem a gyerekeimmel:a két lányom 4 évesen aludta át az éjszakát, addig 2-3x keltek.A pici fiam most másfél éves és még egyetlen egy éjszakát sem aludt át 2-3-4x kel.Ha megtartja a hagyomány, akkor van még egy kis idõm az éjszakázásra:( Kitartás.
A fiam elmúlt egy éves, még egy éjszakát sem aludt át. Vannak gyerekek (ez e ritkább), akik igen, de alapjáraton ébrednek éjjel. Barátkozz meg ezzel gondolattal:) )) Eddig 24 órában az övé voltál, kapott belõled nonstop, most már csak 3-4 óránként. Ha mégis hagy neked egy-egy éjszakát, örülj! A legnyugisabb éjszakáink 3-4 hónapos korában voltak (egyszer ébredt), 5-7 hónaposan a legtöbb baba ismét kezdi, illetve sûríti az ébredéseket és már nem azért mert éhes.
Az én kislányom most 4 hónapos, 2 és fél hónapos korától végig szundizza az éjszakákat , de ez nála folyamatosan alakult ki, Neki erre van igénye. Este fél 8-tól reggel 7 ig alszik!! Tenni nem tudsz semmit, vagy be áll õ is így, vagy meg marad még az éjszakai kelés egy ideig. Ne add fel ! Kedves utolsó tényleg nem leszel népszerû!!! szerinted miért kérdezte meg ezt az anyuka??? Talán mert nagyon fáradt lehet! Ha jót nem tudsz mondani inkább maradj csendbe! Gondolom Te is kimerült lehetsz hogy ilyen ingerült vagy, netezés helyett azt ajánlom aludd ki magad....
Tudom, hogy nem leszek népszerû, de most viccelsz, ugye?! Komoly igény benned 10 hét után, h a babád átaludja az éjszakát??? mIért nem tanítod rögtön beszélni és reggelit készíteni, h ezzel se legyen gond...de komolyan, mit vársz? Elvétve van egy-két fehér galamb, aki ennyi idõsen 3 óránál többet alszik...nem is tudnak, mert olyan éhesek, mint te egy kirándulás után...anyám, komoly meglepetések várnak még rád!
Én sem értem, miért kell ezt egy 10 hetestõl elvárni?! Mi lesz, ha jön a foga és 10x kel éjjel?!
Szia! bibi:) ))) az Én babám 13 hónapig ébredt!!! Fáradtan, de szopiztattam, ameddig csak kérte a babám! Végülis, azért van Nekem, hogy kiszolgáljam és, ha éjszaka éhes, akkor enni adok a babámnak! Tedd, ezt Te is! Amint már nincs ilyen igényük a babáknak, onnantól alszanak éjszaka is!
Kedves 21:00, te nagyon bunkó vagy! Oké, hogy egy ilyen idõs baba nem alussza át az éjszakát, de ezt normális stílusban is meg lehet mondani az anyukának.
Az én lányom 2 hónapos kora óta alussza át az éjszakát, de ez is fokozatos volt. Úgy kezdõdött - teljesen véletlen- hogy egyszer este 6-tól éjjel fél 1-g nem kelt fel enni...gondoltam akkor ezt a hat órát megpróbálom éjszakára tenni. így kialakult, hogy este 10-kor fürdettük és azután kapott enni, aludt is 4-ig, majd fél 5-ig, 5-ig, most már fél 7-ig, de már este 9-tõl....szóval légy türelmes. Ha szoptatsz, akkor valószínû, hogy késõbb fog ez beállni, illetve az is egy megoldás, amit a Suttogó javasol, miszerint kell egy "álometetés", és lehet, utána tovább alszik.
Azért kell három óránként, mert éhes, nagyon pici még. Hónapok múlva ha szerencséd van átalussza az éjszakát. Ne kínozd még suttógómódszerrel meg hasonlókkal, legyen szived, meg kitartásod.
Szia. Mar az is, jo, hogy ejjel azert alszik :) A lanyomnal megfordult az ejszaka es a nappal. Az elso 5-6 hetben ejjel volt fent es nappal aludt. Most 3.5 honapos es meg 2 alkalommal ebred ejjel enni. Orulok, hogy ennyire lecsokkent, mert mar faradt voltam nagyon. Teljesen normalis, hogy felkel ejjel enni:) Ha faradt vagy akkor aludj nappal amikor O alszik :) Gomdolom met tobb alkalommal alszik napkozben.Minden masodiknal fekudj le Te is pihenni. A tobbinel csinald meg a hazimunkat. Igy rend lesz otthon es Te sem leszel kimerulve :) Elvezd ki, hogy meg ennyit alszik!! Kitartas!!
Az Én lányom pontosan 10 hetes kora óta átalussza az éjszakákat. 15 hónapos most, és egy kezemen meg tudom számolni, hányszor éjszakáztunk (vagy beteg volt, vagy fog jött). És egyáltalán nem hiszem, hogy szerencsém van, meg hogy ritka eset vagyunk. Rengeteg kisbabás ismerõsöm van, és mindegyiktõl ugyanezt hallom. A gyerek alszik éjszaka. Szerintem azért hiszitek, hogy Ti vagytok a többség, mert ezen témában többségében az tesz fel kérdést, vagy válaszol, akinek ilyen "gondja" van.
Kisfiam 11, 5 hónapos, de még egyetlen éjszakát nem aludt át sosem, még mindig felkel éjjel szopizni.
Nem akarlak elkeseríteni, de a kisfiam 8hónapos és a mai napig legalább 1x kel éjjel enni!!!6, 5 hónapig szopizott azóta tápis, és még mindig kér éjjel enni!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom a valaszokat! A 21es inkabb ne irj kommenteket legyszi!
Miért ne írjak kommenteket? Annyi jogom van hozzá, mint itt bárkinek. Talán el kéne gondolkodni, hogy valamit rosszul csináltok, persze nem Te, kérdezõ, mert egy 10 hetes babából még bármi lehet, de akiknek még 10-11 hónaposan is ez a gondja, hát nem tudom. Tudjátok, úgy kell elkezdeni, csinálni, ahogy folytatni akarjátok.... errõl ennyit.
Hú de okos itt valaki...

6 hetes kisfiam iszonyatosan hasfájós és ezért elég nyugtalan is. Szinte egész nap fent van. Mivel tudnám megnyugtatni, ill. rábírni, hogy aludjon? Tippek?

Amúgy ha kézben van, akkor nem sír és könnyen elalszik, de amint le akarom rakni már fent is van.

Legjobb válasz: Szia! Mi is hasfájósok voltunk, végig próbáltam mindent, nekünk a Gripe water vált be, és 3 hónapos korára szerencsére kinõtte.

Szia! Mi is hasfájósok voltunk, végig próbáltam mindent, nekünk a Gripe water vált be, és 3 hónapos korára szerencsére kinõtte.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. elolvastam a cikkeket, de úgy gondolom, hogy mindennek ellenére lehetetlen egész nap kézben tartani a picit, ui. van még egy kisfiam, aki ugyanígy igényelné a törõdést. esetleg hasfájásra vmi tipp az infacolon és a szélcsövön kívül?
Nekünk leginkább a hason karon lógás jött be :) A tenyeremen volt/van a hasa, és tudom közben masszirozni. Próbáljátok ki :) Meg persze a bicikliztetés, ez a kettõl felváltva általában. Nem tett nálunk csodát, de ebben a pózban nem üvöltött, és beálmosodott. Amikor már félig leragadt a szeme, óvatosan leraktam ugyanigy hason. Ne várd meg, mig teljesen elalszik. Sok sikert :)
az infacol nekünk sem jött be. ánizsmag tea ami tuti hatásos lesz. Fél kávéskanál magot forrázz le2 dl vízzel, 2-3 percig hagyd állni és ihatja is ha kihûlt. Nekem kb. 20-30 ml-t iszik belõle délelõtt. és egész nap nyugi van. :)
Szia, nálunk segített az espumisan csepp, a sok torna, pocaksimogatás, alkaron lelógás... Próbálgasd ezeket és tapasztald ki nálatok melyik hatásos. (állítólag, ha anyuka sok mustárt eszik az is segít, errõl még nem tudok nyilatkozni, mostanában kezdek egyre több mustárt enni és várom a fejleményeket) 8 hetes kisfiú anyuja
Próbátad már hordozókendõbe rakni.Állítólag megnyugszik a baba.Szeritem nem mindig a hasa fáj, mert a kezedben is sírna tovább.Lehet hogy extra igénye van a testkontaktusra.Sokat simogasd a bõrét, vagy fürödjetek együtt, az is nyugtatja a babát.

Hogyan tudnám megtanítani 1 hetes kisfiamnak, hogy rendesen egyen?

Most csak egy kicsit szopizik és utána csak cicizik, így persze nem elég neki a tej,(ami amúgy sem sok 20-20 ml. cicinként) mert csak a "leves" részét eszi meg.

Legjobb válasz: Jól teszed mellre? Mert ha csak a bimbót kapja be, nem is fog jól enni. A bimbóudvart is vegye a szájába, az a jó. Én egy kicsit féloldalra döntöttem a fiam, és a szája a melleddel egy vonalban legyen. Amikor lustult, és finoman megmozgattam a cicim a szája mellett, így tovább evett. Kitartás, jobb lesz nemsokára!

Jól teszed mellre? Mert ha csak a bimbót kapja be, nem is fog jól enni. A bimbóudvart is vegye a szájába, az a jó. Én egy kicsit féloldalra döntöttem a fiam, és a szája a melleddel egy vonalban legyen. Amikor lustult, és finoman megmozgattam a cicim a szája mellett, így tovább evett. Kitartás, jobb lesz nemsokára!
Tedd mellre amilyen gyakran csak tudod és van energiád. Ha egy két héten belüól nem változik a helyzet akkor tápszert is fog kapni. Mondd el a védõnõnek ha jön legközelebb. Megpróbálhatnád fejni a tejet így gyarapodni szokott a mennyisége és adhatnád cumisüvegbõl, mert abból könnyebb szívni, lehet, hogy elfárad és nem próbálkozik... Ne hagydd éhezni!! Kérj tanácsot a védõnénitõl ha nem eszik még napok múlva se rendesen!
Én azt tanácsolom, h amikor már nem eszik, akkor vedd fel büfizni, h kicsit felébredjen vagy várj egy kicsit és utána folytassátok. Nálunk ez jött be, mert mi elalszunk közben. Egypár nap és Ti is beálltok! Sok sikert és sok tejcsit kívánok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!