Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám hetes (156 db)

Hogyan tudnám rászoktatni 11 hetes kislányomat arra, hogy az éjszakát most már nagyjából átaludja?

Állítólag ennyi id?sen már akár 8 órát is alhatna. (A Suttogó szerint)De Õ elalszik kb. 9-kor, és 2 körül ébred, aztán 5-6 körül. Volt már, hogy 4-ig is aludt!

Legjobb válasz: Enyje-enyje, az a fránya sok hülye könyv. A babák normális szénhidrátanyagcseréjéhez nagyon is kell az éjszakai szopi, a csöppségek életük elsõ 6 hónapjában, nemcsak az éhség miatt ébrednek, hanem az életük megóvása miatt is ( a bölcsõhalálról talán nem ír a Suttogó ). Késõbb meg azért ébrednek mert tudni akarják hogy megvan-e még az anyukájuk. És az anyukájuk ölelésétõl, a finom meleg tejcsitõl, és egy kis szopitól elégedetten alszanak vissza. Ne várd el a babádtól hogy este leteszed és õ reggelig szépen csendben alszik az ágyacskájában, az éjszakák átalvása egyszercsak magától kialakul, nem kell erõltetni és mindenféle trükkhöz folyamodni egy 11 hetes csöppségnél. A nagyobbik fiam teljesen magától 6 hetes kora után átaludta az éjszakát, a kisebbik 7 hónapos és még mindig kel 2x szopizni.

Enyje-enyje, az a fránya sok hülye könyv. A babák normális szénhidrátanyagcseréjéhez nagyon is kell az éjszakai szopi, a csöppségek életük elsõ 6 hónapjában, nemcsak az éhség miatt ébrednek, hanem az életük megóvása miatt is ( a bölcsõhalálról talán nem ír a Suttogó ). Késõbb meg azért ébrednek mert tudni akarják hogy megvan-e még az anyukájuk. És az anyukájuk ölelésétõl, a finom meleg tejcsitõl, és egy kis szopitól elégedetten alszanak vissza. Ne várd el a babádtól hogy este leteszed és õ reggelig szépen csendben alszik az ágyacskájában, az éjszakák átalvása egyszercsak magától kialakul, nem kell erõltetni és mindenféle trükkhöz folyamodni egy 11 hetes csöppségnél. A nagyobbik fiam teljesen magától 6 hetes kora után átaludta az éjszakát, a kisebbik 7 hónapos és még mindig kel 2x szopizni.
Én is kiolvastam a suttogót és vannak benne nagyon jó dolgok, de elsõsorban a babádat kell megismerned és hozzá igazodnod. Sajnos nekem csak öt napig volt tejem, ezért aztán négy hetes koráig éjjelente 1x kelt föl, majd öt hetes kora óta végig alussza az éjszakákat. Most hat hónapos és fogzik de így is alszik egész éjjel. De ez baba függõ szerintem. Ne erõltesd, majd eljut õ is arra a szintre hogy át fogja aludni az éjjelt. Ám a tápszer jobban laktat mint az anyatejcsi. Ha tápszeres akkor esetleg tudsz neki kicsit késõbb és kicsit több tápit adni esténként. Aztán négy hónapos korától írhat a doki fel Sinlac-ot. Ez egy nagyon fincsi és laktató tápi. De ha anyatejcsis az teljesen más. Akkor az igény szerinti szopiztatás miatt a babucihoz kell igazodni. Kitartás!
meg kell tudni, hogy éhes-e, szomjas-e vagy csak megszokásból ébred. próbáld ki hogy kis teát vagy vízet adsz neki.ha szomjas, alszik tovább, ha éhes fél óra múlva újra ébred. egy próbát megér. nekem a 3.éjszaka már nem kelt fel.10-06ig alszik 13hetes kisfiú anyukája
Suttogó... Az is csak arra jó, hogy idegeld magad, meg kidobjál egy csomó pénzt. 11 hetesen szerintem még ne nagyon akard, hogy átaludja az éjszakát. Nem mondom, hogy nincsenek ilyen babák, de azért elég ritka. Amit leírtál, az elég jó alvásnak tûnik. Az én kisebbik lányom 2, 5 éves, de éjszaka még mindig felkel legalább 1-szer cicizni. Szóval, kitartás.

3 hetes kisfiam felcserélte a nappalt az éjszakával. Éjjel rendszerint fent van, nappal egész jól alszik. Hogyan tudnám ezt felcserélni nála? Ja és próbálom nála betartani a 3 óránkénti etetést (ami úgy néz ki neki is tetszik).

Legjobb válasz: Az én kisfiam is csinálta 2 napot elvittem anyósomékhoz reggel korán amikor õ aludt volna ott segítettek fent tartani nem hagytuk olyan sokat aludni! Azért vittem el mert én otthon ugyis hagytam volna! 2 nap és visszaállt! Mostmár semmi baj! Még nagyon picike 3 hetesen nyugi visszafog állni de még nem tudja a drágám hogyis tudná...

Az én kisfiam is csinálta 2 napot elvittem anyósomékhoz reggel korán amikor õ aludt volna ott segítettek fent tartani nem hagytuk olyan sokat aludni! Azért vittem el mert én otthon ugyis hagytam volna! 2 nap és visszaállt! Mostmár semmi baj! Még nagyon picike 3 hetesen nyugi visszafog állni de még nem tudja a drágám hogyis tudná...
szia!Az én kislányom is ezt csinálta kb.1 hétig!Én megkérdeztem a védõnõt hogy mit tegyek, õ azt javasolta hogy fürcsi után ne hagyjam hogy elaludjon köv szopiig és bevált!Szerintem nem kell nappal ébren tartani!Õ nekik még napi 18-20 órát kell(ene) aludni!Pár nap és vissza fog állni akkor is ha nem gyötritek napközben!Õ még nagyon pici szüksége van a sok alvásra!Meg ha már nagyobb lesz és figyeli a fényeket hangokat akkor nappal többet lesz fent! 2 hós kicsilány anyukája

27 hetesen ezek jó adatok? BPD 73 OFD:91 FL:52 AC:244? Hogy tudnám kiszámolni, hogy kb mekkora a súlya a babámnak?

Legjobb válasz: Szerintem teljesen jók! nekem 29 hetesen ezek voltak az eredmények: BPD:77,8mm AC:257mm FL:56mm OFD 91mm és a becsült súlya pedig 1500g! 34 hetes kismama

Szerintem teljesen jók! nekem 29 hetesen ezek voltak az eredmények: BPD:77, 8mm AC:257mm FL:56mm OFD 91mm és a becsült súlya pedig 1500g! 34 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Szia 3370 grammal született!
Kiszámoltam 1299 g.Mennyivel született?


Hogy tudnám lekötni 6 hetes kislányomat? és milyen játékot érdemes venni neki karácsonyra?

Legjobb válasz: Hát kedves Anyuka......egy 6 hetest sehogy,vegyél Neki egy rágókát,lehetõleg olyan ami hûthetõ is és ez a max. Könyörgöm,6 hetes..... Csak szeresd és dédelgesd ! 3 gyermekes 35 éves apuka

Hát kedves Anyuka......egy 6 hetest sehogy, vegyél Neki egy rágókát, lehetõleg olyan ami hûthetõ is és ez a max. Könyörgöm, 6 hetes..... Csak szeresd és dédelgesd ! 3 gyermekes 35 éves apuka
A kérdező hozzászólása: Természetesen ölelgetem és szeretgetem, ez egyértelmû. Csak arra gondoltam, hogy hátha színesebbé tehetném a napját valami érdekes dologgal.Mert olyan érdeklõdõ és kíváncsi természetû, de akkor maradok én és a séta. :)
Úgy, hogy megeteted és közben beszélsz hozzá szépen és kedvesen. Elmondod neki, hogy a karácsonyról mit kell tudni, esetleg a hagyományokról, ami a családotokban kialakult évek alatt. Ezután megbüfizteted, magadhoz szorítod, adsz neki egy hatalmas puszit és kb. még 5-10 perced van arra, hogy ébren legyen. Utána lefekteted aludni és megvárod a következõ 3-4 órát, mire felébred. Ajándékként pedig szeressétek, már neki egyenlõre úgy sem kell. Esetleg vehetsz egy babakocsi játékot, amit arra fellehet rakni. Pl. ilyet: http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/21297?storetype=s.. Ilyen fajtát vettem én is és ez tökéletesen bevált, mikor már kicsit többet volt fent. A kiságyába a fejvédõ két oldalára felakasztottam. Úgy, hogy a gyerek mellkasa felett lógott a játék rész. Õ ezt elkezdte pörgetni, így nagyon jól elvan/elvolt vele. De én ezt 2, 5 hónapos korától csináltam.
jól csinálod! közelség és séta elég, persze sok beszélgetéssel, énekkel tüzdelve. a legjobban ilyenkor annyak örülnek, ha nagy színes ruhákat teregetsz a közelébe (apa száradó ingei kötötték le a figyelmét leginkább). karácsonyra hálózsákot vennék, vagy zenélõ pörgõ forgót, ha még nincs -nálunk ez az 1 babajáték volt, ami igazán tetszett neki.
Lamaze Elsõ tükröm: http://www.toystore.hu/pictures/pict.php?size=600&pic=bGVhcm.. Nagyon tudom ajánlani, már most megveheted, nagyon jó móka lesz a babádnak, a miénk nagyon szerette nézegetni magát benne, 1 éves elmúlt, mikor eltettem a tükröt, mert addigra már a rendes nagy tükörben, és az ikeás gyerektükörben nézegette magát. A Lamaze tükröt vaterán vettem, nagyon szép állapotban. A másik pedig egy könyv, amit jó, ha meg tudsz szerezni (megvenni, vagy könyvtárból kivenni): Anne Knecht-Boyer: Babamóka Ebben a könyvben 1 éves korig vannak játékötletek: 1. 2 hónapos korig 2. 2-3 hónapos kor között 3. 4-5 hónapos kor között 4. 6-7 hónapos kor között 5. 8-9 hónapos kor között 6. 10-12 hónapos kor között Magyarázat és sok színes fénykép van benne, mi nagyon szerettük használni.
babatornáztató játszószõnyeg!
A kérdező hozzászólása: Nagyon aktív kisbaba! Nem minden evés után alszik órákat. van h 20 perc után ébred, ezért kérdeztem. Köszönöm a válaszaitokat! Szép napot!
Jatekszonyeg, zenelo forgo, esetleg, ha sokat tudsz kolteni egy elektromos pihenoszek babahinta, tok sokaig lehet hasznalni.

Hogyan tudnám 10 hetes babámat megtanitani aludni?

Tegnap napközbe nem aludt 3 oránál többet, ezt persze nem egyszerre. Egyedül nem képes elaludni, csak ha hordozom, ringatom vagy cicin.

Legjobb válasz: nekünk 9 hetes a babánk és evés,büfi után beletesszük a kiságyba simogatjuk a hátát és persze cumi van a szájába,ott maradunk vele kb 20 percet simogatjuk és elalszik. Amúgy olyan 4 hetes koráig õ is csak ölbe meg cicin aludt el.

nekünk 9 hetes a babánk és evés, büfi után beletesszük a kiságyba simogatjuk a hátát és persze cumi van a szájába, ott maradunk vele kb 20 percet simogatjuk és elalszik. Amúgy olyan 4 hetes koráig õ is csak ölbe meg cicin aludt el.
A kérdező hozzászólása: Enyém sajnos a cumit nem fogadja el, és a simogatás se sokat használ. Sôt ha már nagyon fáradt még az ölembe is sir. Akkor jön a cici.

Hogyan tudnám vele a cumit elfogadtatni? Babám 6 hetes és állandóan szopizni akar, ha nem alszik.

Tudom, örüljek, hogy nem cumizik...csak az a baj, hogy van nagyobb gyerek is, meg amúgy se ülhetek, fekhetek egész nap vele a kezembe. Van hogy este zuhanyozni se "enged" el, mert amint leteszem, vagy más fogja, üvölt. Ébren legfeljebb 10 percet nyugodt, utána már a cicit követeli. Tej van elég, rengeteget hízik, van hogy már buggyan ki bel?le, de megint enne. Szóval hasznos lenne a cumi, csak ordít t?le, be sem kapja rendesen, pedig már 3 félét vettem....Altatni is csak cicin lehet, másképp nem alszik el mélyen. Tanácsokat várnék!

Legjobb válasz: Mióta csinálja ezt hogy mindig enne? Mert 6 hetes korban fejlõdési ugrás van, lehet hogy csak ezért kéri ennyiszer a cicit, és pár nap múlva már visszaáll. Egyébként vannak olyan babák akik egyáltalán nem fogadják el a cumit, hiába erõlteti az anyuka.

Mióta csinálja ezt hogy mindig enne? Mert 6 hetes korban fejlõdési ugrás van, lehet hogy csak ezért kéri ennyiszer a cicit, és pár nap múlva már visszaáll. Egyébként vannak olyan babák akik egyáltalán nem fogadják el a cumit, hiába erõlteti az anyuka.
A kérdező hozzászólása: Én is arra gondoltam, de ezt már legalább 2 hete csinálja. Leszokik errõl majd, vagy mostmár annyira hozzászokott ehhez, hogy "így marad"?
Akkor tedd a szájába a cumit, amikor már majdnem alszik.Ha félálomban van, akkor nem biztos, hogy kiköpi.Az sem baj, ha kicsit ottfelejted a cumin a kezed, hogy ne tudja kiköpni.Elõbb-utóbb megnyugszik és hozzászokik. Nem tudom egyébként, hogy miért ilyen cumiellenes mindenki, szerintem egy áldás, csak magasztalni tudom azt, aki kitalálta. Az én lányom csak többnyire alváshoz tart rá igényt, mert megnyugszik tõle.Gondolom közrejátszik az is, hogy sajna nem tudom szoptatni 8 hetes kora óta. 7 hónapos a kisasszony
nálunk ugyanez volt. Aztán egy hete megtalálta az ujját... most 8 hetes
Nekünk a latexból készült cumi (MAM) vált be, talán mert puhább, mint a szilikon..
Ha elfogadsz egy tanácsot; próbálkozz a tiszta, levágott körmû kisujjaddal. Nálunk bevált, bár való igaz, hogy ekkor is hozzá vagy kötve, de talán mégsem annyira. Nekem ezt a trükköt anno a csecsemõosztályon mutatták a nõvérkék, az olyan babákhoz, akik nem fogadják el a cumit. Nálunk ez volt a helyzet; kb. 2-3 hétig csak ezzel tudtam nyugtatni, altatni a babám, aztán megtalálta a saját ujjacskáját, és sok-sok hónap nyugi következett. Még szopi után is megkereste az ujját és elaludt. Így nem lógott mindig rajtam , de mégsem lett cumis gyerek. 9 hós baba anyukája

5 hetes a babám. Hogyan tudnám megtanítani neki, hogy az ágyban aludjon el? Ölben elalszik és ahogy leteszem, elkezd üvölteni. Az igaz, hogy nagyon hasfájós.

Legjobb válasz: Mi két napja kezdtük el a következõt: Felkel, szopizik, büfiztetés, peluscsere, megint büfiztetés, játszás (egy kicsit) és amint egyet vagy a másodikat ásít, be az ágyba. Ott még nézelõdik, én pedig simogatom. Ha elkezd rúgkapálni vagy a hasa fájni és ordít, akkor kiveszem, mikor megnyukszik vissza a kiságyba. Macerás, de eddig bejött (ez a két nap) Ja, és besötétítek a szobában. (majd a sötítétést szándékozom elhagyni, de amíg meg nem tanul egyedül aludni, addig ez lesz a megoldás) Nekünk akkor szokott nagyon ordítani, amikor nem tudjuk, hogy hasfájás vagy nyûgösködés, amikor sokáig nem alszik, sokat ásít, és még minidig nem alszik. Ha átesik a holtponton, akkor már nagyon nehéz elaltatni. Sok sikert! 6 hetes babó anyukája

Mi két napja kezdtük el a következõt: Felkel, szopizik, büfiztetés, peluscsere, megint büfiztetés, játszás (egy kicsit) és amint egyet vagy a másodikat ásít, be az ágyba. Ott még nézelõdik, én pedig simogatom. Ha elkezd rúgkapálni vagy a hasa fájni és ordít, akkor kiveszem, mikor megnyukszik vissza a kiságyba. Macerás, de eddig bejött (ez a két nap) Ja, és besötétítek a szobában. (majd a sötítétést szándékozom elhagyni, de amíg meg nem tanul egyedül aludni, addig ez lesz a megoldás) Nekünk akkor szokott nagyon ordítani, amikor nem tudjuk, hogy hasfájás vagy nyûgösködés, amikor sokáig nem alszik, sokat ásít, és még minidig nem alszik. Ha átesik a holtponton, akkor már nagyon nehéz elaltatni. Sok sikert! 6 hetes babó anyukája
Szia! Mi is úgy csináltuk mint az elsõ válaszoló. Nekünk kb 1 hétig tartott. 5 percnél tovább sosoe hagytuk sírni olyankor kivettük megnyugtattuk ha megnyugodott vissza tettük még ébren. Azóta is magától alszik el 9 hónapos fiam. Azért vannak kivételek (mikor jött a foga) vagy õ 3 hónapos koráig hasfájós volt olyankor csak kézben aludt kb 2 perceket utánna jött az órdítás 2perc keze ökölbe, izzadt, és húzta a lábát a hasához. Senkinek nem kívánom borzalmas 2 hónap volt. aztán az angol víz végre segített rajta, de pont az volt az utolsó a listán. Bocsi kicsit elkalandoztam! A lényeg: minnél korábban kezded annál jobb!
Nagyon ismerõs amit írtatok :) mi 6 hetesen kezdtük el azzal a módszerrel aludni tanítani amit az elõttem lévõ hozzászólásban írtak. Nekünk több hét kellett hozzá, rengeteg sírással járt, de megérte 3 hónapos korára már nem volt gond az egyedül elalvással. Az a lényeg, hogy ha elhatároztátok, hogy akkor így legyen, legyetek nagyon következetesek, fõleg az elején, ne ringassátok el és ne hagyd hogy a válladon aludjon el, mindig még ébren tegyétek be az ágyba. Nekünk sokszor nagyon nehéz volt, volt hogy 20 percig is eltartott mire egyáltalán abbahagyta a sírást, de azt mondom megérte, mert azóta tényleg csak letesszük és kész, szóval a módszer nem könnyû, de beválik! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a segítséget, úgy néz ki, sikerül!Annyit kérdeznék még, hogy simizni meddig kell, mert sokszor úgy néz ki, hogy elaludt, aztán otthagyom és elkezd sírni.
Ügyi vagy! :) ha felkel, csak simizd tovább, állítólag a babáknak 20 perc kell az elalváshoz, és ha felriadnak az egész kezdõdik elõlrõl, de ne aggódj egyre kevesebb ideig igényli majd a segítségedet, 5 hetesen, már az is nagyon szép eredmény, hogy egyáltalán a saját ágyában, egyedül el tud aludni! :)

Hogyan tudom leszoktatni a 2 hetes babámat arról, hogy ne csak ölben legyen? Hogyan tudnám egy kis önállóságra szoktatni? Tudom még sok ölelésre van szüksége, és én ölelgetem is, na de egész nap?

Sajnos az apukájának el?bb-utóbb dolgoznia kell menni és akkor én maradok itthon vele egyedül.

Legjobb válasz: A két hetes baba még nagyon pici. Neki még te jelented a biztonságot. Az én babám is sírós volt,olyankor magamhoz öleltem és ringattam,puszilgattam. Ha nem akarod ölben tartani egész nap, akkor fektesd az ágyatokba és feküdj mellé. Én rengetegszer nyugtattam így meg. Azóta már 6 hónapos és magában elalszik a saját ágyában és szépen eljátszik egyedül is. Kitartás! :)

A két hetes baba még nagyon pici. Neki még te jelented a biztonságot. Az én babám is sírós volt, olyankor magamhoz öleltem és ringattam, puszilgattam. Ha nem akarod ölben tartani egész nap, akkor fektesd az ágyatokba és feküdj mellé. Én rengetegszer nyugtattam így meg. Azóta már 6 hónapos és magában elalszik a saját ágyában és szépen eljátszik egyedül is. Kitartás! :)
Az ut. válaszolónak igaza van. Nálunk is az volt a probléma, h nagyon sírt, sehol sem nyugodott meg, aztán jött egy ötlet, h betekerjük. Mivel a kórházban is pólyában volt, itthon ugyan nem volt pólya, de egy kispléddel pótoltuk, úgy raktam köré, h a karjai szabadon voltak, viszont érezte maga körül a "védelmet". Viszont az, h magától forog, nem jó, mi gyógytornászhoz járunk és ott mondták, h egy ekkora baba még magától nem tud forogni, ez azért van, mert kötöttek az izmai és a fejével "viszi" az egész testét. Szóval, szerintem nézesd meg orvossal vagy gyógytornásszal, ez is lehet a gond, h. nem tud vagy nem akar megmaradni egyedül.
Nem vagy rossz anya, de értsd meg hogy egy két hetes babától nem várható el az önállósság.9hónapig benned volt, cipelted magaddal, ne várd hogy két hét alatt ezt "elfelejtse". Te vagy neki a minden.Étel, ital, vígasz, melegség, nyugalom. A pólyázás tényleg jó dolog, nekem is bevált, jókat aludt.Volt mikor a kezemben, volt mikor a kiságyban.Akkor feszengett amikor fájt a hasa.Akkor bebugyolált állapotban az ölembe vettem és összeszorítottam egy kupacba szegénykémet.Úgy aludt.Várj még ezzel a lepasszolással pár hetet, hidd el jobb lesz.Most még ne erõlködj hogy ellegyen magába és önálló legyen.
Nem szeretnélek megbántani, de akkor miért szerettél volna babát? A kicsinek az öledben a helye.És nem azért sír, mert nem jó ott, hanem mert valami nem passzol, fáj a hasa, vagy túl meleg van, vagy szomjas, akármi.Egy kisgyereknek az agya egy éves koráig nem fogja fel, hogy mi az a hiszti.Az addigi összes sírást komolyan kell venni, õ még egy éves koráig nem tudja, hogy az irányítás az õ kezében van. Az enyém sokat volt ölben, kézben, 15 hós, már alig ül oda hozzám. Ha most ellököd magadtól, késõbb egyre jobban fog tapadni, ki kell bekkelni ezt az elsõ évet. Vegyél hordozókendõt, kösd magadra, õ is veled van, te meg csinálod a dolgodat.
Ha egy ilyen pici baba sír, annak oka van. Ennyi idõsen még nem hisztiznek, mégha úgy is látszik a számodra. Nem most rontod el, nem most szoktatod rá arra hogy ölben akarjon lenni mindíg. Az én kislányomat 4hós koráig cipeltem, szinte egész nap mert nagyon hasfájós volt, és sehol nem nyugodott meg, csak nálam.Vettem hordozót itthonra, ha valamit csináltam, abban volt rajtam. Most le se sz.r, jobban érdeklik a játékai és az új mozgásformák. Ölben is azért van el csak egy darabig mert valami nem stimmel.Önállóság? Bocsi de ez egy kicsit erõs.Még felnõtt korban sem alakul ki egyeseknél, nemhogy a pici babádnál. Ha nem akarod cipelni és ölbe szoktatni akkor csak egyet tehetsz. Leteszed és sírni hagyod....amíg fel nem találja magát két hetesen....
A kérdező hozzászólása: Most akkor tényleg rossz anya vagyok, mert szeretném ha a kisfiam önállóbb lenne? :(
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszadó! Köszönöm a válaszod. :) Sajna az én fiamat nem lehet bebugyolálni. Teljesen kiakadt amikor megpróbáltam. Ha nincs szabadon a keze, vagy a lába, akkor kiborul. Olyan ereje van, hogy ha leteszem hasra és az neki nem tetszik, akkor fogja magát és az oldalára, majd onnan a hátára fordul (2 hetesen)

33-hetes kismama! Közeleg az idő, és nagyon magam alatt vagyok! Hogyan tudnám egy kicsit könnyebben venni?

Eddig nem igazán foglalkoztatott a szülés gondola,de most ahogy közeleg az id? eléggé beparáztam,és sokszor vagyok ideges és feszült.Nem akarom majd magam lejáratni,ha esetleg nem fogom annyira bírni a fájdalmat,és hisztizni sem..Hogyan fog menni,végig tudom e csinálni stb...Megirnátok nekem,aki ennyire félt annak hogyan ment.Mit csináljak,hogy ne parázzak ennyire?

Legjobb válasz: Szerintem az mindenképp sokat segít, ha helyreteszed a dolgokat magadban. Például azt, hogy amikor a kicsi a világra jön, az nem elsõsorban rólad szól. Úgy értem, hogy nem azon van a hangsúly, hogy Te szülsz, hanem hogy Õ születik. Neked viszont mindent meg kell tenned azért, hogy az Õ dolgát megkönnyítsd, akár azzal is, hogy nem görcsölsz rá már hetekkek elõtte. Én amikor ezt végiggondoltam, akkor ez nekem sokat segített. Erõsnek kell lenned, de meg fogod tudni csinálni, mert biztos vagyok abban, hogy mindennél fontosabb lesz az, hogy segíts a kisbabádnak megszületni, és ez olyan erõt fog adni Neked, ami sokmindenen átsegít majd, ha ott leszel. Ne a fájdalomtól való félelmedre gondolj, hanem arra, hogy erõsnek kell lenned, és MINDENT meg kell tenned azért, hogy segíts neki megszületni. Arra meg hogy lejáratod magad ne is gondolj. Minden jót Nektek. Ne izgulj, fantasztikus lesz.:)))

Szerintem az mindenképp sokat segít, ha helyreteszed a dolgokat magadban. Például azt, hogy amikor a kicsi a világra jön, az nem elsõsorban rólad szól. Úgy értem, hogy nem azon van a hangsúly, hogy Te szülsz, hanem hogy Õ születik. Neked viszont mindent meg kell tenned azért, hogy az Õ dolgát megkönnyítsd, akár azzal is, hogy nem görcsölsz rá már hetekkek elõtte. Én amikor ezt végiggondoltam, akkor ez nekem sokat segített. Erõsnek kell lenned, de meg fogod tudni csinálni, mert biztos vagyok abban, hogy mindennél fontosabb lesz az, hogy segíts a kisbabádnak megszületni, és ez olyan erõt fog adni Neked, ami sokmindenen átsegít majd, ha ott leszel. Ne a fájdalomtól való félelmedre gondolj, hanem arra, hogy erõsnek kell lenned, és MINDENT meg kell tenned azért, hogy segíts neki megszületni. Arra meg hogy lejáratod magad ne is gondolj. Minden jót Nektek. Ne izgulj, fantasztikus lesz.:) ))
Bár én még most vagyok a 32. hétben, de én is ugyanúgy izgulok, és félek.Viszont nyugtatom magamat, hogy minden jól fog sikerülni, és akkor már a kezemben tarthatom a lányomat.Õ megér nekem ennyit.Pedig a fájdalomtûrõ képességem a béka feneke alatt van jóval, de mégis szeretnék természetesen, és szépen szülni.Nem kérek fájdalomcsillapítot, vagyis ezt tervezem. Légy erõs, és gondolj sokat a babádra.Gondolj arra, hogy nemsokára megfoghatod, de ehhez túl kell lenned egy próbán.Ilyesmikre gondolj és hátha könnyebb lesz.Beszélgess errõl a pároddal, vagy barátnõddel.Vagy aki már túlesett rajta.Nekem ez sokat segít. Könnyû szülést kívánok neked:-))
Szia! Nekem az vált be, hogy képzeletben végigjátszottam az egészet, hogy mik történhetnek (a bejelentkezéstõl a beöntésen át a szülésig, ahol ki vagyok szolgáltatva). És nyugtattam magam, hogy sokan túlestek rajta, nekem is menni fog, minden rendben lesz. Nem volt fogadott orvosom, nálunk még a szülõszobát, vajúdót se lehetett megnézni, nem találkoztam szülésznõvel se. Én sok rosszat hallottam a nálunk lévõ kórházról, én ettõl jobban paráztam, mint a szüléstõl. (Nálunk többször történ orvosi baki, ami miatt baja lett a babának). Aztán az egész sokkal jobb volt, mint amire készültem. Mindenki nagyon kedves, szimpatikus volt, nagyon segítettek. Nem volt beöntés sem, a varrást nem is éreztem. És az egész kb. 7 és fél óra volt. Nem mondom, hogy nem fájt, de ki lehetett bírni. És normál szüléssel megszültem 4350 grammos kisfiamat. És lehet, hogy közhely, de mikor kijön, már nem fáj semmi. További szép babavárást.
A kérdező hozzászólása: Kösznöm mindenkinek a megnyugtató válaszokat, kicsit el is pityeregtem:) legyen igazatok, és tényleg minden rendben és könnyen mennyen!Szép babavárást, és babázást nektek!!
Örülök, hogy megnyugodtál egy kicsit.:) Emlékszem egyszer elkapott a pánik engem is. Vártam az orvosomra a szülõszoba elõtt. Azt mondták várjak rá pár percet, addig üljek le. Persze vártam vagy 15 percet. Nem tudtam levenni a szemem, az ajtón a szülõszoba feliratról. Elképzeltem mi játszódik le ott. Tisztára beparáztam. Akkor gondoltam bele, hogy innen már nincs visszaút, ezt a gyereket nekem kell megszülnöm, nincs mese. Aztán amikor ott voltam, összekaptam magam, és csináltam amit mondtak. Nagyon jó fej volt mindenki, és segítettek a nehezebb pillanatokban. Annyira csodálatos volt, hogy azóta bevállaltam még háromszor.:)
Tudom hogy ez is közhely, de ne abból indulj ki amit esetleg a tv-ben láttál, vagy pár rémtörténetbõl amiket meséltek.Én elhiszem hogy vannak nagyon nehéz szülések is, de sajnos sok nõ sportot ûz abból hogy a még nem szült nõket"ijesztgeti".Ezeknek a nõknek általában nagyon kicsi az önbizalmuk, igazából soha nem elégedettek magukkal, de erre az egy dologra nagyon büszkék ezért próbálják kiszinezni mert olyanok elõtt "hõsként"tüntethetik fel magukat akik még nem estek át ezen.Persze, minden szülés valamilyen szinten hõstett, de pl.a nõvéremet pár "csodálatos"kolléganõje olyan szinten beparáztatta a szüléstõl hogy nem mer teherbe esni, pedig már 31éves.Eddig is mindenki megszült, a régi öregek volt hogy az árokparton, vagy vegyük a 14éves lányokat, akik már szültek, hidd el, kibirod te is.

6 hetes babámat, hogyan tudnám rávenni, hogy aludja át az éjszakát? Ne cserélje fel a nappalt az éjjel?

Teljesen kimerültem és egyre nehezebben tudom ellátni a manót,mert alig alszik éjjel,nappal meg ritkán tudok pihenni,hisz a fáradtságtól már aludni sem tudok!

Legjobb válasz: Ez volt nekem is a problemam,en is tavkapcsolatban elek parommal es tudom milyen kimerito. Az en babam 9 hetes,egy honapos koraig ejjel egy orankent kelt enni,nappal is igeny szerint etettem.Aztan elegem lett belole es 3 orankenti etetesre szoktattam, azota 3 orankent ebred es ahogy picit szopizik vagy cumit adok a szajaba visszaalszik.Ezt ugy megszokta,marmint hogy ejjel nem lakik jol hogy este utolso etetesnel belakmarozik es reggel kel fel.Ha nallatok nem a kaja a problema akkor nem tudom.Az en babam nappal nem alszik.

Ez volt nekem is a problemam, en is tavkapcsolatban elek parommal es tudom milyen kimerito. Az en babam 9 hetes, egy honapos koraig ejjel egy orankent kelt enni, nappal is igeny szerint etettem.Aztan elegem lett belole es 3 orankenti etetesre szoktattam, azota 3 orankent ebred es ahogy picit szopizik vagy cumit adok a szajaba visszaalszik.Ezt ugy megszokta, marmint hogy ejjel nem lakik jol hogy este utolso etetesnel belakmarozik es reggel kel fel.Ha nallatok nem a kaja a problema akkor nem tudom.Az en babam nappal nem alszik.
Nem hogy csak szívtelenség sírni hagyni de hülyeség is!Én is virrasztottam vele 8 hetes koráig és nem hagytam sírni!Nappal 3 óránként keltem enni és nem hagyom rögtön szopi után bealudni és van amikor a két szopi között nem is alszik!8kor fürcsi, szopi és alvás!Éjfél körül kel enni és reggel fél 7ig alszik!!!És nem sírattam soha éjszaka!!Ha nappal többet foglalkozunk velük kevesebbet alszik és éjszaka jól fog aludni!Én is egyedül vagyok a babámmal, de ha semmit nem tudok aludni az éjszaka megoldom nappal, meg amikor õ szusszan!! 10hetes kislány anyukája! u.i.:lehet lepontozni mert nem értek egyet a siratással!!!!!!
Mivel a páromnak már van 5 gyermeke, kellõ tapasztalattal bír e téren és Õ javasolta a következõket: Nappal 2, 5-3 óránál tovább NE hagyd aludni! Cirógatva igenis kelts fel, etesd meg! Úgy idõzítsd a fürdetést hogy éjfél és 3 között tudjatok aludni. Fürdesd 1/2 12 kor, etesd meg azátn szundi. Elõször 12-3 ig majd 12-4ig aztán 11-4 ig és így tovább..egyre korábban fürdettem de csak akkor amikor mér 4 ig legalább aludt. Ma már 7 hómapos 9-8-ig alszik. 3 hetesen már ataludta az éjszakát. Sok sikert!
Hát én ezt 5 hétig bírtam aztán hagytam sírni...elsõ éjjel 20, másik éjjel 10 percig sírt s aluszik azóta..persze enni kelt az más...de éjjel nem játszunk...õ meg ezt akarta:)
Talán ha határozott vagy, és nem rohansz oda hozzá az elsõ nyikkanásra, és hagyod sírni egy picit. Belefárad egy idõ után. szívtelenség ide, vagy oda, de én is így csináltam, mikor a kórházból hazajöttünk. Nálunk nincs ilyen probléma. Manóm este 21-kor elalszik, és másnap 10-ig egyhuzmban nyomja az alvást. Mi 6, 5 hósak vagyunk
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Most is alszik:s.Tehát éjjel nem fog aludni!Sajna fáj a hasa, infacolt kap, de nem használ!
Akkor az a megoldas hogy amennyire tudod ne engedd aludni nappal, jatszodj vele..estere olyan faradt lessz hogy reggelig aludni fog!!Es igy majd megszokja.
utolsó vagyok, hasa nem fáj?
A kérdező hozzászólása: Babám tápszeres, kevés az anyatejem.Sötétben sír, nappal alszik éjjel meg fent van.Múlt éjjel is fél 12 és 5 között nem aludt semmi, reggel 6 után aludt el.
alszik bocsi:)
A kérdező hozzászólása: Utolsó elõtti válaszolónak!én fél7 körül fürdetem szopi meg tápszer és alvás, kb fél 10-ig alszik és csak éjjel van sokat fent.Tudom sírással nem oldok meg semmit, de eléggé kimerültem és az éjjel is alig tudtam a manómat ellátni.6hete császároztak, de még nem nyertem vissza az erõmet!Köszi a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!