Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám fényképemet (25 db)

Érdekes téma, ugye nem fog bejönni sokak jóslata, hogy digitális fényképeinket nem fogjuk majd tudni mutogatni unokáinknak (lent folyt. )?

Kétféle okot emlegetnek, egyrészt a "fizikai kopást" (fizikai kopás pedig a klasszikus adatvesztést jelenti: azaz maga az adathordozó megy tönkre"). Pl. a CD-k, pendrive-ok. A másik az "erkölcsi kopás" (a szoftverek vagy a hordozók újabb generációi esetleg nem ismerik majd fel, nem képesek olvasni a korábbi változatban előállított adatokat). Ez ugye elkerülhetetlen velejárója a technikai fejlődésnek. De ahogy ebben a cikkben is írják:

Legjobb válasz: Nekem megvan mind fényképen is,én azt szeretem.31 éves vagyok.Sokkal jobb fényképeket nézegetni albumban,egyszerû,mindig tudom hol van.Nekem már ment tönkre írható cd-m,kb 2 hónap múlva,úgyhogy remélem a többi nem fog,fõleg nem az eredeti.

Nekem megvan mind fényképen is, én azt szeretem.31 éves vagyok.Sokkal jobb fényképeket nézegetni albumban, egyszerû, mindig tudom hol van.Nekem már ment tönkre írható cd-m, kb 2 hónap múlva, úgyhogy remélem a többi nem fog, fõleg nem az eredeti.
Minden képem megvan két példányban, két külön merevlemezen, a legjobbakat pedig elõ is hívom, mivel én is jobban szeretek lapozgatni. De szerintem a papírkép jóval sérülékenyebb és macerásabb, a digitális tárolásban inkább megbízom. Valamint ez utóbbi tárolja az elérhetõ maximum minõséget, amit legfeljebb közelít az elõhívott fotó. Ebben az erkölcsi kopásban nem hiszek, mivel manapság eléggé fontos a visszafelé kompatibilitás, ráadásul nem is igényel nagy energiát, hogy egy képnézegetõbe belefordítsd a korábbi moduljaidat. Az, ha egy program esetleg emiatt "nagy" lenne, senkit nem érdekel. Egy nyomorult digitális naptár is annyit foglal ma már, mint régen egy operációs rendszer... UI: végiggondolva simán lehet, hogy 100 év múlva már nem is nézegeted a képeket, hanem az agyadba kötött dróton át instant jön a vizuális élmény...
A kérdező hozzászólása: Ok, ez is egy szempont (bár a kérdés nem ez volt..:D ) Nekem az utóbbi 6-7 évbõl nincsenek papírképeim. Nehéz is lenne, van 7000 digitális fényképem, ebbõl 4000 utazásokon készült. Úgy gondolom, igen nehéz (de fõleg költséges...) lenne ezeket mind fotópapírra kinyomtatni. :) ) Pedig ez még nem is olyan sok.. Meg a papírképek sem örök életûek, sõt.. Pláne a ami, digitálisból csinált fotópapíros képek.. Színüket veszítik hamar, gyûrõdhetnek, stb..
A kérdező hozzászólása: jav.: pláne a mai,
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, felpontoztalak. Tehát Te is azon a véleményen vagy, hogy tutira meglesznek még a mostani képeink 60 év múlva is..? Én is abban próbálok bízni. :)
A kérdező hozzászólása: Nekem laptopon vannak a képek, plusz 1 CD-n, amit idõnként újraírok, plusz egy 16 GB-os pendrive-n. Ennyi elég szerinted? :) Jövõre meg tervezek venni egy ilyen 2 TB-os merevlemezt, már ahogy látom, 20 ezer körül vannak egész jók.

Van egy telefonnal fényképezett képem ami nagyon rossz minőségű lett de az előző fénykép pedig gyönyörű lett. Mintha fényképpel lett volna. Hogy tudnám kijavítani a képet?

Feltöltsem újra vagy átküldjem egy másik telefonra és arról töltsem fel vagy mi???

Legjobb válasz: Hát, nagy dologban ne reménykedj. Alapvetõen szarból aranyat csinálni lehetetlen a tudomány mai állása szerint, bár vannak különféle képdigitalizáló és retusáló programok, amelyekkel némi minõség javulást ellehet érni, de csodát azoktól se várj, hiszen azok is csak a meglévõ alapanyagból dolgoznak. A megfelelõ program kiválasztásában a Google segítségedre lehet. Sok sikert!

Hát, nagy dologban ne reménykedj. Alapvetõen szarból aranyat csinálni lehetetlen a tudomány mai állása szerint, bár vannak különféle képdigitalizáló és retusáló programok, amelyekkel némi minõség javulást ellehet érni, de csodát azoktól se várj, hiszen azok is csak a meglévõ alapanyagból dolgoznak. A megfelelõ program kiválasztásában a Google segítségedre lehet. Sok sikert!

Én egy katona srácot/ férfit keresek! A baj, hogy se nevet se semmit nem tudok róla csak véletlenül láttam meg! Hadihajós kiképzés fényképet néztem és akkor láttam, de hiába nézem nem látom a nevét! Képem van, de ennyi! Hogy tudnám megtalálni?

Legjobb válasz: Hát az országba csak egy hadihajós ezred van... 1. Hadihajós és Tûzszerész ezred... Ha elmész a támaszpontjukra kis szerencsével talán meglátod (össz-visz 3 hajónk van! sok az eséj) Ha nem engednek be nem gond! Szoktak lenni nyiltnapok is!

Hát az országba csak egy hadihajós ezred van... 1. Hadihajós és Tûzszerész ezred... Ha elmész a támaszpontjukra kis szerencsével talán meglátod (össz-visz 3 hajónk van! sok az eséj) Ha nem engednek be nem gond! Szoktak lenni nyiltnapok is!
Ja és sok szerencsét!


Ha adott egy videó ami képeket vetít le, azt hogyan tudnám megcsinálni vagy kihez forduljak hogy rendesen kézzel fogható fénykép legyen belőle?

Erre gondolok jelenleg:

Legjobb válasz: Készítesz egy pillanatképet, majd kinyomtatod fotópapírra. http://hvg.hu/tudomany/A_VLC_medialejatszo_rejtett_funkcioi_..

Készítesz egy pillanatképet, majd kinyomtatod fotópapírra. http://hvg.hu/tudomany/A_VLC_medialejatszo_rejtett_funkcioi_..
Lehet, hogy bekapcsoltad a digitális zoomot. A menüben próbáld meg kikapcsolni.

Fénykép adatait hogyan tudnám átszámítani?

Egy digitális géppel fotóztam, ISO800on, F 3,5 és 30"zárid?.

Legjobb válasz: A rekesz négyzetes sor szerint megy, azaz az f2.8 kétszer akkora fény, mint az f2, az f4 is kétszer akkora, mint az f2.8, stb. (16/3.5)^2 = 20.897, tehát ennyiszer nagyobb záridö kell. Ez viszont már B-nek is baromi sok, nagyon masszív, dinamikus vagy kisúlyozott állvány kell ahhoz, hogy ne mozuljon be a kép.

A rekesz négyzetes sor szerint megy, azaz az f2.8 kétszer akkora fény, mint az f2, az f4 is kétszer akkora, mint az f2.8, stb. (16/3.5)^2 = 20.897, tehát ennyiszer nagyobb záridö kell. Ez viszont már B-nek is baromi sok, nagyon masszív, dinamikus vagy kisúlyozott állvány kell ahhoz, hogy ne mozuljon be a kép.

Iwiw! Nem tudom, hogy tudnám beállítani, hogy a fényképeimet lelakatolhassam és csak az ismerőseim láthassák?

Nem találom, már kerestem. Segítene valaki aki jártas ebben?

Legjobb válasz: A profilképek mappa tartalmát mindenki látja, csak a többi, általad létrehozott mappát lehet, a beállításában (vagy szerkesztésében) megadni. Megnyitod, és ott lesz hogy szerkesztés egy sávban.

A profilképek mappa tartalmát mindenki látja, csak a többi, általad létrehozott mappát lehet, a beállításában (vagy szerkesztésében) megadni. Megnyitod, és ott lesz hogy szerkesztés egy sávban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Hogyan tudnám megmutatni tubarózsám fényképét, hogy megtudjam, tubarózsa-e?

Legjobb válasz: írd be a google- be h tubarózsa és ha aad ki olyat mint a téd, akkor az

írd be a google- be h tubarózsa és ha aad ki olyat mint a téd, akkor az
Ide töltsd fel a fényképet: http://www.kepfeltoltes.hu/ A linket pedig írd ki kommentben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Hagyományosan elõhívott színes fényképeimet hogy tudnám lemezre menteni?

Legjobb válasz: Valami ilyesmivel lehet digitalizálni: [link] Utána már lemezre lehet menteni.

Valami ilyesmivel lehet digitalizálni: [link] Utána már lemezre lehet menteni.
Szkennerrel menteni a gépre, onnan kiírni.
Celluxszal ráragasztod.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!