Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám elaltatni (24 db)

Hogyan tudnám elaltatni, elkábítani, lenyugtatózni a sertést?

Nos,az egész annyiból áll,hogy tudok egy helyet ahol pár ezer ft-ért odaadnának 3 db vietnámi sertés. Ezek kanok és szabadon voltak eddig,egyáltalán nem engedik elfogni magukat,pedig nagyon jó lenne.Az állatorvos sem tudott tanácsot adni,azt mondta,hogy a kutyáknak való sedalin nyugtató oda kevés lesz.Idegesít,hogy nem tudok mit tenni.

Legjobb válasz: Hmm, SOK sedalin? Esetleg injekció? B*szogasd a dokidat, neki egy elefántot is el kell tudni altatnia, negogymár egy kutyaméretû malac gondot okozzon. Ha az injekcióval a beadása a gond, akkor fogjátok meg õket sintérbottal, akkor már valamivel könnyebb hozzájuk férni. Esetleg kérd meg a tisztelt tulajdonost, hogy ugyan segítsen már kezelni az állatait...

Hmm, SOK sedalin? Esetleg injekció? B*szogasd a dokidat, neki egy elefántot is el kell tudni altatnia, negogymár egy kutyaméretû malac gondot okozzon. Ha az injekcióval a beadása a gond, akkor fogjátok meg õket sintérbottal, akkor már valamivel könnyebb hozzájuk férni. Esetleg kérd meg a tisztelt tulajdonost, hogy ugyan segítsen már kezelni az állatait...
Ne mond már, hogy egy orvos nem tud mit tenni. (Az enyémen a multkor jót nevettem egész délelõtt könyveken és a neten ült a rendelõben, mert szóltak neki, hogy hoznak egy õzikét. Ott olvasott és telefonálgatott, hogy mindenre felkészüljön) Tehát mondd meg a dokidnak, hogy nézzen utána és kábítsa el azokat a malacokat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Alvásprobléma 2 évesen. Hogyan tudnám elaltatni esténként?

Kisfiam 2 éves lesz, mindig is nehezen ment az altatás, másfél éves koráig csak babakocsiban aludt el, hogy tologattuk, majd átraktuk a kiságyba, 1,5 éves koráig felkelt éjszaka is. Nagy nehezen rászoktattuk, hogy egyedül aludjon el, már éjszaka is csak ritkán kelt fel. Karácsonykor beteg volt és nem lehetett elaltatni sehogy sem, csak babakocsiban. Azóta nem hajlandó másképp elaludni (délben elalszik magától, csak este nem), megy a hiszti és nem fekszik le, már mindent megpróbáltunk. Nem akarom visszaszoktatni a babakocsira, de egyszer?en nem tudom mit kellene tennem. köszönöm a válaszokat el?re is!

Legjobb válasz: Amit itt leirtak, a Szuperdadus c. Sorozat módszere, gondolom ismered a sorozatot. És teljesen egyet kell értsek vele. Csak figyelni kell a lépések betartására. Fontos, hogy ne kommunikálj vele, ha többször is kijön az ágyból és nem akar aludni. Hiába ordit, akkor se. Csak visszavinni szó nélkül! Igy lerövidül a kinlódás. Tedd el a kocsit , mond is meg neki, hogy ezentúl az ágyában szeretnéd, hogy elaludjon. Ha hisztizni kezd, ne szólj hozzá, felesleges vitatkozni vele, hogy van kocsi-de most kicsim már nincs kocsi....szóval megmondod, mi lesz és nincs varia.

Amit itt leirtak, a Szuperdadus c. Sorozat módszere, gondolom ismered a sorozatot. És teljesen egyet kell értsek vele. Csak figyelni kell a lépések betartására. Fontos, hogy ne kommunikálj vele, ha többször is kijön az ágyból és nem akar aludni. Hiába ordit, akkor se. Csak visszavinni szó nélkül! Igy lerövidül a kinlódás. Tedd el a kocsit , mond is meg neki, hogy ezentúl az ágyában szeretnéd, hogy elaludjon. Ha hisztizni kezd, ne szólj hozzá, felesleges vitatkozni vele, hogy van kocsi-de most kicsim már nincs kocsi....szóval megmondod, mi lesz és nincs varia.
nezzel az interneten hosszu esti meset es olvasd el neki vagy vegyel cedet amin hosszu mese van ha az sem val be akkor meny el a orvoshoz irasal neki gyerekeknek valo alvasi szert amitol el alszik vagy tudod mit mondok jobbat vid ki jatszani jatszal vele kergesd farazd el tancolj vele vagy reggel koran fel koltod es gyalog nem baba kocsival gyalog el viszed vasarolgatni plusz utana vidd el a jatszo tere hagyd hogy sokaig jatszon stb sok mindent lehet csinalni probald meg ezeket nekem 20 hos kislanyom is eszt csinalta nekem be valt sok szerencset.

Adnátok valami jó ötletet, hogyan tudnám elaltatni a 15 hónapos kislányomat?

A lányom igazi örökmozgó.Önállóan nem tud elaludni.Eddig kis ringatással könnyen elaludt.Pár napja nem akar megmaradni a kezemben,nem akar elaludni sem délután,sem este..Tudnátok valami ötletet adni,hogyan könnyitsem meg az altatást?

Legjobb válasz: Lehet, hogy már nem igényli az altatást, nagylány már :-) Próbáltad már esetleg, hogy lerakod aludni, esetleg egy kis simi és kész? Hátha most ez válna be.

Lehet, hogy már nem igényli az altatást, nagylány már :-) Próbáltad már esetleg, hogy lerakod aludni, esetleg egy kis simi és kész? Hátha most ez válna be.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam.Simizés után elkezd mocorogni, majd pedig feláll a kiságyban, nyújtja a kezét, hogy jönne ki és játszana.Ringatással max fél 10-kor már aludni szokott, más praktikával pedig még 11körül is fent van...Azt pedig nem szeretném, hogy olyan sokáig fent maradjon...Mert nyûgös, de nem bir elaludni.Tudom, én rontottam el, hogy pici korában minden mocorgásra kivettem, de elsõ baba, és nem volt szivem sirni hagyni.
csinálj nyugodt körülményeket körülötte, sötétíts be, ringasd, esetleg kakaó énekelj neki altatót
1.vagyok.Nálunk az a helyzet a 16 hónapos fiamnál, hogy gond nélkül elalszik itthon. Igen ám, de máshol nem. Vasárnap anyunál bevittem aludni, nekem is felállt, nyújtogatta a kezét, de egyébként nagyon álmos volt. Én feladtam, de az apja azt mondta, hogy majd õ. Bevitte, mikor felállt mondta neki erélyesen, hogy "feküdj le". Lefeküdt, majd újra felállt. Ezt eljátszották háromszor, utána már nem állt fel, kicsit kaparászta az utazóágyat és elaludt. Ezt csak azért írom le, hogy lehet, hogy nálatok is egy kis szigor kellene, az hogy ne vedd ki, ha feláll. Mondom ezt úgy, hogy nekem sem sikerült, mert nem voltam elég határozott.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segitséget!Megpróbálom!
Én ezt úgy orvosoltam, hogy nem raktam le aludni délután, estére bedõlt az ágyba. Ha nagyon nyûgös volt leraktam, de fél, egy óránál tovább nem hagytam aludni. Mikor altatod délután? Lehet nem fáradt, azért nem alszik este, mert sokat alszik délután.
A kérdező hozzászólása: 2órát minden nap alszik délután.Fél 1-1körül rakom le aludni.Aztán, mikor felkel, minden nap kimegyünk az udvarra, hogy lefárasztja magát.Kb 2órát mindig kint vagyunk, játszunk a kutyákkal, szaladgál, segit a kinti takaritásban.Este 9körül már dörgöli a szemét, de aludni nem akar....


Hogy tudnam elaltatni a fiamat delutan?

Nem hajlando elaludni sehogy csak ha ekmegyek vele setalni. Tapszeres' tehat cicin sem alszik el. Ha a kezemben elalszik ha leteszem egybol felkel. Valami tipp esetleg? Hiaba megyek oda az agya melle ugy sem alszik el pedib nagyon almos. Amiket eddig kiprobaltam semmi sem valt be,

Legjobb válasz: Mennyi idõs a babád? 4 hónapos korig ringatva aludt el a lányom, utána magától nézelõdés, játék közben. 6 hónapos korától pedig úgy, hogy melléfekszem az ágyra. Amíg többet aludt, mikor már mélyebben elaludt, akkor beraktam az ágyába, de mostanában már nagyon keveset alszik, úgyhogy ott maradok vele, addig nézek valamit halkan a tv-ben, és ha felébred, akkor hozzám bújik, megpuszilgatom, és alszik tovább... Most 9 hónapos egyébként

Mennyi idõs a babád? 4 hónapos korig ringatva aludt el a lányom, utána magától nézelõdés, játék közben. 6 hónapos korától pedig úgy, hogy melléfekszem az ágyra. Amíg többet aludt, mikor már mélyebben elaludt, akkor beraktam az ágyába, de mostanában már nagyon keveset alszik, úgyhogy ott maradok vele, addig nézek valamit halkan a tv-ben, és ha felébred, akkor hozzám bújik, megpuszilgatom, és alszik tovább... Most 9 hónapos egyébként
A kérdező hozzászólása: 2, 5 hónapos

27 hónapos fiammal nappal alszik 2-3, fél négyig de este 10-11mire elalszik hiába vacsizik, pizsamába van 8 kor, úgysem. Hamarabb hogy tudnám elaltatni?

Viszont ha nappal nem alszik akkor este 8 után kid?l, de egy óra alvás után felsír, ordít mint aki nincs magánál, szolunk hozza még jobban ordít. Mit tanácsoltok hogy lehetne 8-9 elaltatni?

Legjobb válasz: fiam is ennyi idõs és így alszik ahogy a tied.fél 1 körül fektetem le és 3-kor keltem,fél 4 mire rendesen magához tér.este 9-kor fektetem le,de 10 elött nem alszik el.szerintem nem mozognak már délután annyira és nem fáradnak el és azért nem tudnak elaludni este.ráadásul az enyém még mászkál is,vagy 100x felkel mire elalszik és sokszor hiszti árán fekszik csak vissza. sajnálom hogy érdemleges válasszal nem szolgálhattam,de gondoltam megosztom veled,hogy nem vagy egyedül ebben a cipõben.

fiam is ennyi idõs és így alszik ahogy a tied.fél 1 körül fektetem le és 3-kor keltem, fél 4 mire rendesen magához tér.este 9-kor fektetem le, de 10 elött nem alszik el.szerintem nem mozognak már délután annyira és nem fáradnak el és azért nem tudnak elaludni este.ráadásul az enyém még mászkál is, vagy 100x felkel mire elalszik és sokszor hiszti árán fekszik csak vissza. sajnálom hogy érdemleges válasszal nem szolgálhattam, de gondoltam megosztom veled, hogy nem vagy egyedül ebben a cipõben.
Az én lányom ugyanezt csinálja, csak kb éjfél-fél1 mire elalszik. Nekem azt javasolta a védõnõ, hogy keltsem reggel 7 körül, akkor délre lefárad, és korábban fog aludni este. na ezzel annyit értem el, hogy dilizett reggel 7kor, ordított, mint akit nyúznak, majd 10 perc hiszti után szépen visszaaludt:( de próbáld meg, hátha neked beválik:)
Mi is így voltunk a fiunkkal, õ januárban lesz 2 éves. Én úgy oldottam meg, hogy a délutáni alvása 1 - max. 1, 5 óra. Felkeltem, igaz egy kicsit kómás, de viszont este már fél 9 körül elalszik. Reggel 6 és 7 között szokott kelni.Mivel a tesóját együtt visszük reggelente oviba.

Hogyan tudnám elaltatni nappal?

2 hónapos kisfiammal már egy jó ideje küzdünk a nappali alvással. 5-10 percekre alszik csak el, és ami eddig bejött, már az sem jó. (babakocsival leveg?n, hason a hátát simogatva stb.)

Legjobb válasz: Nem csinálsz rosszul semmit. Kislányom 3 hónapos koráig nem aludt napközben. Ha véletlen aludt, akkor max. 10-20 percet, de ez olyan ritka volt, mint a fehér holló. Hason lenni is utált. De aztán 3 hónaposan elkezdte szeretni a hasalást, és úgy el is tud aludni (magától). Szóval azóta napközben hason alszik, 1-2 órákat, naponta 2x. Sajnos vannak nem alvós babák nappal, és tudom, hogy kétségbe ejtõ. De ha este alszik, akkor légy hálás a sorsnak érte. :)

Nem csinálsz rosszul semmit. Kislányom 3 hónapos koráig nem aludt napközben. Ha véletlen aludt, akkor max. 10-20 percet, de ez olyan ritka volt, mint a fehér holló. Hason lenni is utált. De aztán 3 hónaposan elkezdte szeretni a hasalást, és úgy el is tud aludni (magától). Szóval azóta napközben hason alszik, 1-2 órákat, naponta 2x. Sajnos vannak nem alvós babák nappal, és tudom, hogy kétségbe ejtõ. De ha este alszik, akkor légy hálás a sorsnak érte. :)
nem lehet, hogy túl korán teszed le? nekünk az jött be, hogy szopi után játszik, játszunk, ébren tartom kb.szopi kezdetétõl számolva 2 órán át. amikor már nagyon álmos, akkor teszem le, és szépen alszik 1 órát. szinte örül, hogy letettem végre. most 8 hós, még mindig minden szopi közt alszik, kivéve a késõ délutánit, akkor is ébren tartjuk, és így éjjel gyönyörûen alszik.
Én most kipróbáltam egy módszert, eddig bevált. Fürdetés (jobb is, mint este, mert akkor már nagyon fáradt vagyok), majd etetés és be az ágyba, ha nem is aludt el szopizás közben, forgolódik picit és elalszik.
én délelõtt cicin altattam el ennyi idõsen, délután hordozóban ringattam az erkélyen és megint csak délután a besötétített szobában cicin. ennyi idõsen 3x aludt nappal.. a fürdés is nagyon jó megoldás, a legtöbb baba ha akkor szopizik amikor fáradt elalszik rajta csak várj 20 percet mielõtt felkelsz mellõle mert addigra lesz mély álomban :) babakocsin levegõn is, hordozóban ringatva, bébi hintában vagy a válladon

Segitséget kérnék milyen módszerekkel, hogy tudnám elaltatni a babámat?

Most 5 hónapos. 3 hónapos koráig bárhol elaludt, majd 4 hónaposan elkezd?dött a cirkusz. Akkor rájöttem, hogy a hordozóban ringatva el tudom altatni, de mára már ez sem jó. Látszik, hogy nagyon álmos, dörgöli a szemét, húzza a fülét, de csak sír-kiabál. Ha beteszem a hordozóba, ki akar szállni, a kiságyban ordít, a kezemben ordít, kint a babakocsiban is. Este nincs gond, elalszik magától, de a nappali alvás katasztrófa. Nem tudok már mit kitalálni. Nem a foga miatt van, azt már tudom, hogy milyen, ha azért ny?gös. Bármilyen ötletet szívesen olvasnék. Köszönöm.

Legjobb válasz: Nálunk nagyon hatásos a cumi, de ha az sem elég akkor a nagy ágyon altatom el és közben puszilgatom és hozzábújok. Van, hogy elsötétitem a szobát.

Nálunk nagyon hatásos a cumi, de ha az sem elég akkor a nagy ágyon altatom el és közben puszilgatom és hozzábújok. Van, hogy elsötétitem a szobát.
Én lefekszem vele szemben (mindketten oldalt fekszünk) és simogatom a hátát. Ez is beválik, vagy a cumisüveget rágcsálja, attól is hamar elalszik. Próbálj meg esetleg énekelni neki, az is segíthet. Sok sikert!
Én ilyenkor cicire raktam. Szívott belõle 3-4 "slukkot" és ha ezután raktam le a kiságyba akkor pár percen belül el is aludt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Cumit használunk. Próbáltam már hogy mellé fekszem, de az sem volt jó:(
Még valami. Ha az éneklés nem válik be, légy passzív. Ezalatt azt értem, hogy ne beszélgess vele, de érezze, hogy ott vagy. Talán ez is segíthet.
Ha pedig nagyon nem bírok vele akkor kézben ringatom és sétálok vele, közben persze cumi a szájában és ha látom, hogy ragadnak le a szemei akkor lerakom a kiságyba. elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ki fogom próbálni a javaslatokat!
Szia! Az enyémeknek például nyugalomra és sötétségre van szükségük. Tehát a szobájukban és rolló leengedve. A rendszeresség is nagyon fontos. És próbáld meg egy helyen altatni. Például nálunk délelött kiságy, délután babakocsi, este kiságy. Jó, hogy ilyen sokáig bírta a babád. Nálunk ezek a problémák már sokkal hamarabb jelentkeztek. Mindenkinél más és más módszer válik be, ki kell tapasztalni. Sajnos nincs használati utasítás :) :) Egy 3, 5 éves kisfiú és 5 hetes baba anyukája
Kislányom nappal nem hajlandó kiságyban aludni, csak babakocsiban, meg a nagy ágyon mellettem. Lefekszünk egymás mellé, oldalt, egymással szemben, fogja a kezem és énekelek neki (már úgy unom, mindig az "Én elmentem a vásárba..." címû dal jön be neki :-), és minden nap énekelem neki hónapok óta). Azért nem unom ám, tök édi, ahogy figyeli és szép lassan leragadnak a szemei :-). Próbálj esetleg te is halkan dúdolni neki.

Hogyan tudnam elaltatni magam?

Nagyon idegesit hogy lefekszem aludni es van hogy orakig csak forgolodom (pl most is) es keptelen vagyok elaludni. Igaz ilyenkor porog az agyam, de azzal meg nem tudok mit kezdeni. Valami jo modszer hogy konnyebben elaludhassak?:S

Legjobb válasz: Nekem is elegem lett ebbõl az éjjszakai bagolykodásból... Nem tudok aludni, ideges vagyok; belátom: gyógyszerre van szükségem. Most vettem be 1mg rivotrilt, szóval el is köszönök :D

Nekem is elegem lett ebbõl az éjjszakai bagolykodásból... Nem tudok aludni, ideges vagyok; belátom: gyógyszerre van szükségem. Most vettem be 1mg rivotrilt, szóval el is köszönök :D
Nekem az vált be, hogy lefekvés elõtt veszek egy langyos zuhanyt és megiszom egy pohár langyos tejet.
Fáraszd le magad fizikailag + lelkileg és "könnyebb" lesz elaludni... ha még most sem jó, akkor próbálkozz a melegtejjel (LOL), és ha még most sem akkor pedig gyógyszer, vagy bagolykodsz tovább :D
kakukkmák
sportolj, mondjuk alvás elõtt fuss pár kört az utcában. jól is gofsz kinézni és fáradt is leszel:D
A kérdező hozzászólása: Na majd ma este összekombinálom: elmegyek futni utána meleg zuhany meleg tej..:DD hát én homeopátiás altatót próbáltam de mint pofon a szarnak annyit ért.. amúgy a lelki lefárasztás tényleg sokat ér, néha veszekedés és sírás után nagyon könnyen elnyom az álom.:D de köszi a válaszokat:)
Semmi kaja este 6 után, semmi koffein, se energiaital vagy egyéb nap közben sem, és reggel kelj egy kicsit korábban egy pár napig. Figyeld a frontokat és a légnyomásváltozásokat, hogy összefügg-e azzal, sõt gyakran a szeles idõben sem tud az ember aludni. Az extrém melegben éjjel se hül le a lakás, én pl attól se tudok normálisan aludni.
A kérdező hozzászólása: A kavet utalom energiaitalt meg kb evente ketszer iszom:D kajalast igyekszem szabalyozni de van hogy 8-9kor vacszizom.:/ igen a meleg az meg ratett egy lapattal de amugy sem sokkal konnyebb:(

Hogy tudnám elaltatni a kisfiamat?

Próbálnám a 2,5 évesemet a rácsos kiságy után nagy ágyban altatni, helytakarékosság miatt. Már nagyon sokmindent kipróbáltam, de semmi nem m?ködik nála, én meg már nagyon kivagyok! Aludni nem akar, csak vihorászik, kimászkálna játszani, én meg idegeskedek. :( Minden ötletet szívesen fogadok!

Legjobb válasz: olvass neki mesét. jó rendszer lehet belõle megnyugtatja és egy idõ után már kérni is fogja. korban megérett rá egyszerübb meséket amik izgalomtól mentesek .. nem hófehérke pl.- mese alatt nem kelhet fel és el is fog aludni ha nem hadarsz túlságosan. azért próbáljátok meg nappal eléggé kifárasztani és a kettõ combo-ja hatni fog.. sok ugrálás nappal és esti mese.

olvass neki mesét. jó rendszer lehet belõle megnyugtatja és egy idõ után már kérni is fogja. korban megérett rá egyszerübb meséket amik izgalomtól mentesek .. nem hófehérke pl.- mese alatt nem kelhet fel és el is fog aludni ha nem hadarsz túlságosan. azért próbáljátok meg nappal eléggé kifárasztani és a kettõ combo-ja hatni fog.. sok ugrálás nappal és esti mese.
A rendszer tényleg sokat segít, én is sajnálom felkelteni, de néha muszáj, mert ha hagynám délelõtt 10-ig is aludna néha és így az egész nap úszik. Reggel 8-fél 9-nél tovább nem hagyom aludni és ebéd után, két óra körül teszem le aludni. Minden nap mindig ugyan úgy, ugyan azokkal a mondatokkal kívánok jó pihenést és ugyanazok veszik körül az ágyában. Kutya formájú párna, két plüss cica és a kedvenc takarója alszik vele. Én az elején, mikor gyerekágyra szoktattam volt, hogy bezártam rá az ajtót, hogy nem tudjon kimászkálni. Kicsit drasztikusan hangzik, de ha belegondolsz a kiságynak is az volt a szerepe, hogy nem tudott kijönni, kimászkálni belõle. Volt, hogy hallottam kicsit motoszkált, de mikor megunta visszafeküdt az ágyába és elaludt. Arra mindig figyeltem, hogy ne legyen semmi veszélyes elérhetõ a számára!
Elõzõ vagyok. Nem lehet, hogy a rendszertelenség a baj? Én felszoktam kelteni. Reggel 7-nél tovább nem hagyom aludni, így el tud aludni 1-fél 2 felé. Általában délután is keltenem kell a kis álomszuszékot 3-fél 4-kor kb., hogy legyen ideje fáradni és fél 9 felé elalszik.
A kérdező hozzászólása: Sajnos ez az, hogy összevissza. Tegnap pl. nagyon késõn feküdtünk le mert szintén nem akart elaludni délután, csak jó késõn, és este 6-kor kelt fel. Azt hittem, hogy a 8 órás kelés után du.2-kor már tuti fáradt lesz. Hát nem. Teljesen kiszámíthatatlan. Ébresztgetni meg nem szoktam soha.
Szia! Az én kisfiammal is nagy harc a délutáni alvás. Mindig ki szeretne menni a mi ágyunkba, ha engednék neki, akkor onnan meg egybõl megpattanna. Most ott tartunk, hogy mesélek neki, néha rájön, hogy menne, de nem engedem semmiképp, aztán kisebb-nagyobb sírás-rívás után elalszik végül. Pedig régebben nem voltak ilyen gondok. Légy határozott, következetes és ne idegeskedj! Mikor kel reggel és mikor próbálod alvásra bírni délután?
A kérdező hozzászólása: Ezen nagyon csodálkozom, amit írtok, hogy egy ilyen pici gyereknek nincs szüksége a pihenésre. Pedig lehet hogy nálunk is egyszerûen csak ez van. Sokszor "nem ér rá" aludni, pedig ha rábeszélem néha akkor van hogy 2 órát is alszik. Ha meg nem alszik el, akkor estére olyan hullafáradt, hogy nem lehet bírni vele. Õ nehezen alszik el már születése óta. Én meg állandóan stresszelem magam, tiszta ideg vagyok már tõle. Persze éjjel õ is kialussza magát, van hogy 12 órát is egyben. Az oviban mit csinálnak a nem alvó gyerekekkel? Szeptemberben megy majd.
Az én fiam egy éves korától egy szemhunyást nem alszik napközben, viszont éjjel rendesen alszik. Tegnap meg van volt olyan, hogy 15-20 percre beszunnyadt, lesötétítettem a szobát, mellé bújtam és tentélt egy picit. Ha látom rajta, hogy álmos akkor mindig elvonulok vele a szobába, de ha nem alszik nem erõltetem. Tegnap is meg ma is nagyon kifáradt, szinte egész nap meg nem állt, kint voltunk az udvaron, az apja vakolt õ meg pakolászott meg szaladozott a kutyával, jó hogy álmos volt egyem meg :) 22 hónapos anyuka
ja hogy úgy. na az én lányom se alszik napközben de már beletörõdtem. nagyon nagyon ki kell fárasztani hogy aludjon ebéd után de azt már én nem bírom kismamaként.
A kérdező hozzászólása: Szoktam neki este olvasni, de inkább fürdés elõtt mesézünk, mert utána nem mûködik. De nem is az esti alvással van a gond, mert sötét van, tudja hogy fürdés, és alvás jön. Ezekkel a délutáni alvásokkal szenvedünk de nagyon. Apukám is mesél neki, de neki mély hangja van, vele gond nélkül elalszik úgy is, ha mellette fekszik. Rajtam meg csak röhög olyankor, és néz csillogó szemekkel, de esze ágában nincs aludni. Most is fent van 8 óta, és már mindjárt fél 5. Szerintem le se fektetem már.
valamilyen ritus ismétlõdõ szertartás lenne pedig a kulcs... mikor volt a mesélõs idõszak? érdemes lenne megpróbálni ha pár hónapja volt . sokat változnak. kérdezd meg édesanyádat anyósodat ... idõsek lehet jó ötletük nekem is anyukám mondta hogy most már olvashatok.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy azon már túl vagyunk. :( A mesétõl is csak felélénkül, annyira figyeli mit mesélek, aztán meg elkezd mászkálni az ágyon.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt is próbáltam, hogy rácsukom az ajtót, de sajnos nincs kulcs hozzá, bezárni nem tudom, lemászkál az ágyról, tudja hogy ott vagyok, és kiabál nekem. Biztos a rácsok hiányoznak neki, de nem tudom mit csináljak vele. Már olyan magas, úgy félek, hogy kiesik belõle.

Hogy tudnám elaltatni a babám?

A lányom a héten lesz 4 hónapos, és pár hete nam tud elaludni napközben, pedig nagyon álmos. Dörgöli a szemét, ásítozik. Pár hete még betettem az ágyába, megsímogattam és pár perc múlva aludt, most sehogy sem jó neki és ha nem bír elaludi órákon keresztül sír, visítozik. Az sem jó ha a kezembe veszem, az sem, ha mellé fekszem. Az esti elalvással nincs gond, mert egyb?l bealszik, de napközben valami kataszrófa. Teljes káosz lett az életünk. Már nem tudok vele mit csinálni, és már én is tiszta ideg vagyok, mert sehogy nem tudom megnyugtatni, és segíteni rajta. Ti mit csinálnátok még?

Legjobb válasz: Én ilyenkor felöltöztetem és irány ki a bakocsival.Ha nem lehet sétálni,akkor csak a teraszon tologatom,amíg el nem alszik.Utána vagy kint hagyom vagy betolom és a résnyire nyitott ajtóban alszik.

Én ilyenkor felöltöztetem és irány ki a bakocsival.Ha nem lehet sétálni, akkor csak a teraszon tologatom, amíg el nem alszik.Utána vagy kint hagyom vagy betolom és a résnyire nyitott ajtóban alszik.
Én cicit adok neki, nem tudom, te szoptatsz-e. VAgy bekapcsolom a zenét és énekelek neki, paskolgatoma popóját.
az 1 válaszolónak: nem olvastad el rendesen a kérdésben az utolsó mondatot!!!!:) Hát nálunk is nemrégen kezdõdött pedig a kislányom csak 3 hónapos:(. Nekem azt mondták a tapasztalt anyukák, hogy nyügi a fogzás miatt az idõjárás is befolyásolja a baba hangulatát. Lehet még, hogy büfizett és 1-2 csepp tejci vagy folyadék épp kell még hogy tele legyen a pocikája. Amúgy hasra teszem és simogatom a hátát és az orrnyergét a homlokát a hajáig (nagyon csipi). Lefekszem és a mellkasomra fektetem, hogy hallja a szívdobogásom. Remélem tudtam segíteni, kitartás nem vagy egyedül!!! :)
Féléves babámmal hónapok óta kínlódunk...Most azt csinálom, hogy probálom lefárasztani, mikor már látom, hogy dorgoli a szemét meg nyugoskodik: Játszunk, sétálunk a lakásban, nézelodunk, aztán picit megszeretgetem, iszik egy kis teát(már nem szopizik, és konnyebben bealszik. Vagy pl. beleteszem a babahordozóba, onnét jól kilát, csendben nézeget picit, elbambul. Ugyanígy hat rá a porszívó monoton búgása, de ez már nagyon vészhelyzetre van:) Sok sikert, kitartást:)
Az 1 vagyok.Bocsi ha leírtam, hogy nekem a legnagyobb nyûglõdésre ez vált be.Nem a babakocsi a lényeg, hanem a levegõváltozás.Babás mûsorban hallottam, hogy ha a gyerek nyagyon nyûglõdik a legjobb kizökkenteni az adott helyzetbõl.Te már a 2 vagy, aki egyszerûen rámförmed, az írásomért.Nem értem!Szerintem semmi rossz nincs abban, hogy leírtam azt ami nekem bevált.Ha elolvastad volna normálisan a válaszom láthatnád, hogy abban nem a babakocsi a lényeg, hanem az hogy kiviszem a levegõre.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!