Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám depressziómat és a (3 db)

Hogyan tudnám a depressziómat és a lelkiismeret furdalásomat legyőzni, hogy a babámat csak pár hónapig tudtam szoptatni?

Nem így terveztem, sokáig szerettem volna szoptatni, mindent kipróbáltam, hogy több tejem legyen, nem sikerült. Nagyon bánt a doldog, teljesen belebetegedtem. A család (f?leg a férjem)nem ért meg, nem érti miért csinálok "ekkora ügyet" a dologból. Én pedig úgy érzem, megbuktam anyaságból...

Legjobb válasz: Szia, ne keserdj el, ez mással is elõfordult már. Van akinek nem megy, de azért még nem rossz anya, sõt, lehet, hogy nagyon jó! Ne legyen lelki ffurdalásod ez miatt, ne idegeskedj rajta. Ez most így történt, majd a többi babónál más lesz! :)) Fel a fejjel!

Szia, ne keserdj el, ez mással is elõfordult már. Van akinek nem megy, de azért még nem rossz anya, sõt, lehet, hogy nagyon jó! Ne legyen lelki ffurdalásod ez miatt, ne idegeskedj rajta. Ez most így történt, majd a többi babónál más lesz! :) ) Fel a fejjel!
Szia! Szerintem se keseredj el! Ettõl még nem buktál meg anyaságból! Annak idején az én anyukámnak se volt elég teje, õ is csak kevés ideig tudott szoptatni és nem lett belõle semmi gond. (Egy 18 hetes kismama)
Ne keseredj el! Én is így jártam a 3 hónapos fiammal. Errõl nem te tehetsz, egyszer ígyis úgyis eljött volna az idõ, hogy már nem szopizott volna. Végülis a tápszerben is minden benne van, ami a növekedéshez szükséges. Persze az anyatej tele van mindenféle plusz dolgokkal, de azért nem nagy tragédia, hogy ha egy baba egy idõ után tápszerre áll át. Annak örülj, hogy annyi anyatej jutott neki, amennyi jutott, mert már az is több, mint a semmi. Van, akinek már a legelején sem sikerül. Ettõl nem vagy rossz anya, hiszen az igazán szülõi dolgok még csak most jönnek. Gondold végig, még mennyi mindenben rád van utalva ez a kis emberke, és ezeket mind meg kell neki adnod, rengeteg feladatod van még vele kapcsolatban.
Engem is nagyon keveset tudott szoptatni annak idején az anyukám, de ettõl még nagyon jó anya volt (ma is az :) ) ) Nem ezen múlik. De azért szerintem vedd csöcsire jó sokszor, hogy érezze a szívhangodat, meg a testmelegedet, meg azt, hogy szereted. Meg a párod is tartsa jó sokat ölben. Egyáltalán nem buktál meg anyaságból, a tejmennyiség amid volt, nem rajtad múlott
Figyelj, szerintem ez normális, hogy így érzed, mármint hogy bánt a dolog. Én inkább azon döbbenek meg, amit tapasztaltam egy-két ismerõsömnél, inkább nem szoptatott, csak hogy cigizhessen, és sok barátnõm van, aki meg se próbálta. TE megpróbáltad, és ez a lényeg. Épp azért vagy jó anya, mert lelkifurdalásod van. Az nem szép, hogy a férjed nem ért meg, magyarázd el neki nyugodtan, hogy ez neked miért fontos. A lényeg pedig, hogy néhány hónapig szopizott a babád, és most már arra koncentrálj, hogy milyen nagy élmény lesz felfedeztetni vele az új ízekeket.
Megértelek teljesen. Nekem azért van lelkiismeret furdalásom, mert a babám szétharapta a mellbimbóm és már hiába gyógyulgat, nem merem rátenni, mert félek, hogy újra szétcincálja. Sokat szorongok azon, hogy rátegyem-e mégis, ha már meggyógyult. Inkább fejem neki a tejet és ezt egészítem ki tápszerrel. De ettõl én is úgy éreztem, hogy nem vagyok jó anyja, pedig mások bizonygatták, hogy nem ezen múlik.

Valaki meg tudna mondani, hogy a tankcsapda, a depresszio, a road, a korn, a system of a down, a billy talent, a skillet, a three days grace es a green day milyen mufaju zenek?

elore is koszonom:)!

Legjobb válasz: Beírod google-be a banda nevét, mögé írod, hogy "genre" (mûfaj), és kidobja.:) Lusta voltam most kikeresgetni õket, gondolom annyi meg nem elég, hogy rock...:D

Beírod google-be a banda nevét, mögé írod, hogy "genre" (mûfaj), és kidobja.:) Lusta voltam most kikeresgetni õket, gondolom annyi meg nem elég, hogy rock...:D
A kérdező hozzászólása: koszii*-* nem, annyi nem lenne eleg:D de igy joo koszonom:)
a Skillet a keresztény rockot játszik.
A kérdező hozzászólása: koszi:) !
tankcsapda, road, depresszió- hard rock korn- nu metal system of a down- alternative metal billy talent- punk rock, hardcore punk three days grace- alternative rock, alternative metal, post- grunge skillet- alt. rock, alt. metal, kersztény rock- metal green day- pop punk, alt. rock, punk rock

Mik a depresszió jelei? Miről lehet tudni hogy szülési, szülés utáni depresszió e, vagy sima, és hogy abból is enyhe, közepes, súlyos? Van valami határ, tünet?

Azért írtam ide ebbe a témakörbe, mert úgy érzem másokat is érint ez, f?leg ugye kisgyerekes anyukákat.

Legjobb válasz: Nagyon magamra ismertem az írásodból. Sajnos nekem a párommal is sok a vitám emiatt, ideges, feszült vagyok sokszok, õ egész nap dolgozik, fáradt amikor hazajön, sokszor apróságokon is összekapunk, ami senkinek nem jó persze, a gyerekekkel is sûrûn feszülten viselkedem, ami miatt lelkiismeret furdalásom is van sokszor. Próbáltam már homeopátiás szereket, de nem igazán segített, pénzünk nekünk sincs költséges megoldásokra. Idõrõl idõre megpróbálom felrázni magam, jó, hogy egészségesek vagyunk, vannak akik rosszabb helyzetben vannak, majd csak lesz valahogy, ha találok munkát (gyesen vagyok, de szeretnék dolgozni, a társaság és a pénz miatt is). Nincsenek barátaim, elköltöztünk másik városba a férjem munkája miatt(nem csak pár km-t). A családom is messze van, hát igyekszem abból "gazdálkodni" ami van. Pl. internet. Csak, hogy ne érezzem magányosnak magam. Ha van kedved, én is szívesen felvidítalak néha, ha lehetséges, és viszont, én is szívesen elfogadom, ha neked van kedved hozzá.

Nagyon magamra ismertem az írásodból. Sajnos nekem a párommal is sok a vitám emiatt, ideges, feszült vagyok sokszok, õ egész nap dolgozik, fáradt amikor hazajön, sokszor apróságokon is összekapunk, ami senkinek nem jó persze, a gyerekekkel is sûrûn feszülten viselkedem, ami miatt lelkiismeret furdalásom is van sokszor. Próbáltam már homeopátiás szereket, de nem igazán segített, pénzünk nekünk sincs költséges megoldásokra. Idõrõl idõre megpróbálom felrázni magam, jó, hogy egészségesek vagyunk, vannak akik rosszabb helyzetben vannak, majd csak lesz valahogy, ha találok munkát (gyesen vagyok, de szeretnék dolgozni, a társaság és a pénz miatt is). Nincsenek barátaim, elköltöztünk másik városba a férjem munkája miatt(nem csak pár km-t). A családom is messze van, hát igyekszem abból "gazdálkodni" ami van. Pl. internet. Csak, hogy ne érezzem magányosnak magam. Ha van kedved, én is szívesen felvidítalak néha, ha lehetséges, és viszont, én is szívesen elfogadom, ha neked van kedved hozzá.
A kérdező hozzászólása: Nekem sikerült beadni bölcsibe, volt is lelkiismeretfurdalásom tõle! Úgy volt hogy visszamegyek dolgozni de egyszerûen nem tudom elintézni hogy a szabim elkezdjem kivenni. Bonyolult helyzet. Így úgy voltam vele hogy beadom. Persze már szeptemberben felírattam hogy lehet mostantól, de szeptembertõl tuti. Aztán telefonáltak hogy döntsek mert kell a hely. Na így úgy döntöttem hogy akkor menjen és míg itthon vagyok essen át a betegségeken, mert aztán nem tudok vele itthon lenni. Így fél napot megy aztán ha sikerül megoldanom a visszamenést vagy másik munkahelyet akkor egész napra. Azt mondták félnaposról könnyen beszokik egész napra. Én ezen aggódtam hogy mi lesz ha megszokja fél napot aztán meg nehéz lesz neki. Ha meg míg itthon vagyok és egész nap ott lett volna megõrültem volna. De így jó. Bár ez sem jó mert alig voltunk egy hetet beszokni már megbetegedett és egy hét alatt nem jött ki belõle és még ki tudja mennyit leszek itthon vele. Úgyhogy kezdhetem azt is elõre lehet. De amúgy nem volt gond vele, jól érezte magát én úgy láttam. Na de ezeket azért írtam le, hogy érthetõ legyen a többi amit fogok írni. Úgyhogy eleinte nagyon lelkiismeretfurdalásom volt, aztán már kezdett jobb lenni, de mire jónak éreztem beteg lett és visszaestem de teljesen. Remélem ha most meggyógyul fogja bírni legalább két hetet. Akkor majd megszokom, biztos itthon is könnyebb lesz a házimunkát megcsinálni és akkor hátha jobb lesz. Ebbe az állásba bele vagyok betegedve hogy mi van ha nem jön össze. A régi mhelyem gáz mert két mûszak, ami még hagyján, de mondhatnánk nonstopnak is valójában. Új munkahelyet nem találok. Ez is nagyon levisz. De néha nincs kedvem semmihez, nincs kedvem felkelni a székrõl hogy kimenjek vizet inni. Meg van hogy itt ülök egész nap a gép elõtt és ezen az oldalon olvasok olvasok olvasok, és válaszolok, kérdezek. És nem tudok leszakadni róla. Mintha késõbb nem lenne meg, pedig megvan. Vhogy ez kikapcsol. De így nem halad semmi. De úgy érzem ennek van értelme. A pénz is nagy gond most nálunk ez is bánt! De alapból se stimmel vmi nálam. Meg vagyok fásulva rendesen! Úgy érzem csak egy háztartási robot vagyok! Félek attól is hogyha megyek dolgozni nem leszek képes beilleszkedni, vagy helytállni. Régen ezzel nem volt gond, mert a végtelenségig tudom tûrni ahogy aláznak. Mármost rosszindulatú munkatársakra gondolok. Mostanában egyre idegesebb vagyok, feszült, robbanok egybõl, nincs türelmem semmihez. Na mindegy majd remélem kijövök ebbõl! Vagy ámen rám! Köszönöm az eddigi válaszokat, várok még! A két elsõ válaszolónak üzenem hogy lehet majd írok, de a kicsi nem engedi hogy gépezzek, írjak. De majd meglátom! Köszönöm nekik!
A második válaszoló vagyok (Anita) Az én fiam is bölcsibe jár, nekem is volt lelkiismeret-furdalásom eleinte, viszont nagyon jól sült el a dolog, mert imád járni, a lányom is oviba. Most munkát keresek augusztus óta(akkor kezdte a kicsi a bölcsit). Én is idegeskedek emiatt, parázok, hogy mi lesz, hogy lesz, félek az ismeretlen emberektõl is. Sajnos én sem tudok a régi munkahelyemre visszamenni, mert én 3 mûszakoztam, nem tudjuk megoldani, meg közben volt a költözés, tehát messze van. A végzettségemnek megfelelõt (sima közgáz szakközép.) nem találok, de már bármi megtenné, mert kéne a pénz, meg a változatosság. Most épp takarítást próbálok majd, még nem biztos, hogy felvesznek. Onnan még mindig mehetek tovább, ha akad jobb. De legalább lesz valami. Õszintén szólva rettegek az egésztõl. De nincs mit tenni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!