Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám cicámat magunkhoz (3 db)

Hogyan tudnám a cicámat magunkhoz szoktatni?

Ugy értem,hogy csak este amikor alszik csak akkor jön mellém máskor meg nem szereti hogy felvesszük vagy az ölünkbe tesszük, lehet ezen ··javítani··?????

Legjobb válasz: Hát ez az én elsõ cicámmal is így volt...nem tûrte ha kezünkbe vettük. Nálunk még súlyosabb volt a helyzet mert még éjszakánként sem jött fel hozzám. Ha nem szereti hogy emelgetve van akkor csak légy türelmes és tiszta szivedbõl szeresd. egy idõ után már sokkal kedvesebb lesz engedi(sõt néha még élvezi is)hogy emlgeted dajkálgatod:) Csak várd meg amíg odamegy hozzád és ne add fel! Sok szerencsét!!! M.A

Hát ez az én elsõ cicámmal is így volt...nem tûrte ha kezünkbe vettük. Nálunk még súlyosabb volt a helyzet mert még éjszakánként sem jött fel hozzám. Ha nem szereti hogy emelgetve van akkor csak légy türelmes és tiszta szivedbõl szeresd. egy idõ után már sokkal kedvesebb lesz engedi(sõt néha még élvezi is)hogy emlgeted dajkálgatod:) Csak várd meg amíg odamegy hozzád és ne add fel! Sok szerencsét!!! M.A
Szerintem is csak türelem és szeretet lehet a megoldás. Az én kandúr kiscicámmal is így volt, õ még azt sem szerette eleinte, ha hozzáértünk, nemhogy felemeljük. Állandóan harapott! Láttuk, hogy nem tetszik neki, ha dédelgetjük, ezért mindig megvártuk, amíg õ kezdeményez. Pár hónapon belül olyan tüneményesen szelíd kis cicus lett belõle, hogy rá sem lehetett ismerni! De persze még ezek után is megtörténik, hogy egyszerûen nincs kedve az ilyesmihez, és akkor félrevonul. Hagyjátok, hadd tegye kedve szerint.

Találtam két kb.3 hónapos cicát. Egy bozótosban élnek, nagyon vadak, nem tudtam közel csalogatni magamhoz őket. Hogy tudnám őket rávenni, hogy ne féljenek tőlem?

Amikor a kutyámat sétáltattam keserves nyávogásra lettem figyelmes.Egy nagy bozótosban láttam két cicát de nyomban el is tüntek, gondolom a kutyától is féltek, igaz még ? is picike.Aztán visszamentem egyedül, vittem nekik vizet tálkába és párizsit, más nem volt itthon.Szerintetek megtalálják és fognak bel?le enni/inni?Mert nem tudtam oda csalogatni ?ket a tálkához.:(

Legjobb válasz: Biztosan megtalálják, nagyon éhesek lehetnek, és rettenetesen félhetnek. Szegénykéim... Ugye lemész majd még megnézni õket? Ugye? Nem egyszer jártam már így én is, de addig sosem nyugodtam, amíg valahogy nem tudtam õket megfogni. Volt, amelyik nagyon keményen ellenállt, törölközõt dobtam rá, hogy meg tudjam fogni, aztán felvittem, és csak nyugtatgattam, simogattam, beszéltem hozzá... Három nap múlva már a kutyám fején ugrált... ;) Szóval ne add fel, és ha tudsz, próbálj nekik gazdit találni! Sok sikert!

Biztosan megtalálják, nagyon éhesek lehetnek, és rettenetesen félhetnek. Szegénykéim... Ugye lemész majd még megnézni õket? Ugye? Nem egyszer jártam már így én is, de addig sosem nyugodtam, amíg valahogy nem tudtam õket megfogni. Volt, amelyik nagyon keményen ellenállt, törölközõt dobtam rá, hogy meg tudjam fogni, aztán felvittem, és csak nyugtatgattam, simogattam, beszéltem hozzá... Három nap múlva már a kutyám fején ugrált... ;) Szóval ne add fel, és ha tudsz, próbálj nekik gazdit találni! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Párom mondta, hogy ha hazaér, azonnal megyünk és együt levadásszuk õket.Sztem nem mennek el onnan, mert ott van a törzshelyük.Hazahozzuk õket, egyiket lehet meg is tartjuk.:DCsak hát társasházban lakunk, nem tudom mit szólnak majd a szomszédok.Van már egy kutyusunk, de másnak nincs állata a házban.:SNem sokára azért kimegyek, megnézem õket, hogy ettek-e stb. Köszi a választ!
Na megfogtad a cickat?

5 éves ivartalanított kandúrt vettem magamhoz, kóbor cica volt. Hogyan tudnám megtanítani neki, mit nem szabad?

2 hónapja van nálam. Mivel eleinte csak akkor jött fel a számítógép asztalra, mikor hívtam, így minden rendben is volt. Most viszont örökké feljön, rágja a zsinórokat, lelökdös mindent. Emiatt már ki is kell zárnom a szobából éjszakára, mert amit tud, lelök, és ugye nem minden tehető el valahová előle. Most már napközben sem tudom beengedni, mert akkor is piszkál mindent, mikor látom. A ráfújás, spriccelés nem segítettek. Az, hogy "Nem!" vagy "Nem szabad!" olyan, mintha meg se hallaná. Hogyan tudnám tiltani, amit nem szabad?

Legjobb válasz: Hát sajnos a macska nem kutya, nem lehet olyan könnyen letiltani dolgokról. Ha a spriccelés nem segít, akkor az a legokosabb, ha elérhetetlenné teszed neki ezeket a dolgokat. Én letakartam a vezetékeket, és mára már nem is foglalkoznak velük. Próbáld meg lekötni mással, játssz vele, csinálj neki játékokat, vegyél neki macskabútort... Ha lesznek érdekesebb dolgok, akkor azokkal fog foglalkozni. De ha pl piszkál valamit amit nem kellene, és te lespricceled vízipisztollyal, akkor nem szalad el? Folytatja tovább?

Hát sajnos a macska nem kutya, nem lehet olyan könnyen letiltani dolgokról. Ha a spriccelés nem segít, akkor az a legokosabb, ha elérhetetlenné teszed neki ezeket a dolgokat. Én letakartam a vezetékeket, és mára már nem is foglalkoznak velük. Próbáld meg lekötni mással, játssz vele, csinálj neki játékokat, vegyél neki macskabútort... Ha lesznek érdekesebb dolgok, akkor azokkal fog foglalkozni. De ha pl piszkál valamit amit nem kellene, és te lespricceled vízipisztollyal, akkor nem szalad el? Folytatja tovább?
Ja igen, a lényeget lehagytam, sajnos ott rontottad el, hogy felengedted az asztalra! Azzal csak összezavarod, ha egyszer felengeded, máskor meg nem. Ha valamit tiltani akarsz neki, akkor azt mindig tiltani kell! Nem szabad kivételt tenni, mert nem fogja megérteni, hogy amit tegnap még csinálhatott, azt ma miért nem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!