Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám cicámat (96 db)

Hogyan tudnam megvedeni a cicamat a szomszed ivartalanitott kandurjatol? Elobb utobb meg fogja olni vagy nyomoritani a cicamat!

Van egy 1 eves ivartalanitott lany cicank, meg fel eves sem volt mikor ivartalabittattuk egy korabbi esetbol tanulva.... a szomszedunknak, aki mellesleg a foberlonk, van egy oriasi izmos fekete ivartalanitott kandurja, 5 eves koruli. Ez a macska egy agressziv vadallat. A szomszed egy masik macskajat is addig verte mig szerencsetlen le nem lepett. A mi cicank 8 hetes kora ota van nalunk, kb 3,5 honapos koraban kezdtuk el kiszokatni, baratkoztattuk oket, de sajnos nem lett az belole. Az a macska allandoan veri a mienket, es nem tudok mit csinalni. Valamelyik nap a szemebe is belekapott, csoda, hogy nagyobb baja nem lett. Ha eszreveszem hogy verekedes van, odaszaladok, elsiccelem, akkor elszalad, de utana kis ido mulva ujrakezdi. Es a mienk nem tamad, sot nem is ut vissza, csak ordit, meg ha tud, akkor menekul. Mar egy csomo serulest osszeszexett amiatt a macska miatt! A mi cicunk sajnos nem lehet benti cica, ugyhogy valami mast kell kitalalni! Legyszi segitsetek! Adjatok valami tippet, hogyan tudom tavoltartani a szomszed cicajat???

Legjobb válasz: Hú,ez nagyon is patthelyzet..:( Nagyon sajnállak Titeket és szegény ártatlan kis cicátokat..:( Gondolom,a cica azért nem lehet a lakásban,mert a fõbérlõ nem díjazná.(??) Ha más miatt nem szeretnétek a lakásban,és rajtatok múlik a döntés,gondoljátok át,és mégis próbáljátok meg bent tartani,mert ha nem is a legjobb a cicának,de mégsem lesz egy roncs... Valószínûleg a szomszéd macska domináns szerepet akar betölteni,és nem hiszem,hogy ez változna.. Az elõzõ válaszadó viszont tök jót írt,és szerintem is az lenne a lehetséges megoldás,hogy a saját békességetek érdekében,még ha nincs is túl sok kedvetek hozzá,meg kéne kicsit szelidítgetni a kandúrt,étellel,esetleg simogatással,több idõt eltölteni vele és a ti cicátokkal együtt a kertben..A szomszéd macska gazdája feltehetõen nem fog ezzel a problémával foglalkozni... Abban az esetben,ha a fõbérlõ az ,aki nem engedi,hogy a lakásban legyen a cicátok,értessétek meg vele,hogy nem várhatja el,hogy végignézzétek,ahogy az õ macskája kinyírja a tiéteket.Biztos õ is szereti a cicákat és ha normális,ezt elfogadja.. Végül még annyit,hogy a mi ikerszomszédunknak is öreg macskája volt,aki folyton pofozta a mi kisebb cicáinkat,akik csak ültek nagy szemekkel,riadtan,és nem is védekeztek,kifejezték gondolom,hogy behódoltak. Onnantól kezdve mindenki járta a maga útját,kialakultak az erõviszonyok,megszokták egymást,és mivel én is résen voltam és határozottan felléptem,amikor ilyet láttam,a szomszéd macska felmérte a helyzetet,és leállt..(de ez csak az én tapasztalatom). Remélem,sikerül megoldani!!!

Hú, ez nagyon is patthelyzet..:( Nagyon sajnállak Titeket és szegény ártatlan kis cicátokat..:( Gondolom, a cica azért nem lehet a lakásban, mert a fõbérlõ nem díjazná.(??) Ha más miatt nem szeretnétek a lakásban, és rajtatok múlik a döntés, gondoljátok át, és mégis próbáljátok meg bent tartani, mert ha nem is a legjobb a cicának, de mégsem lesz egy roncs... Valószínûleg a szomszéd macska domináns szerepet akar betölteni, és nem hiszem, hogy ez változna.. Az elõzõ válaszadó viszont tök jót írt, és szerintem is az lenne a lehetséges megoldás, hogy a saját békességetek érdekében, még ha nincs is túl sok kedvetek hozzá, meg kéne kicsit szelidítgetni a kandúrt, étellel, esetleg simogatással, több idõt eltölteni vele és a ti cicátokkal együtt a kertben..A szomszéd macska gazdája feltehetõen nem fog ezzel a problémával foglalkozni... Abban az esetben, ha a fõbérlõ az , aki nem engedi, hogy a lakásban legyen a cicátok, értessétek meg vele, hogy nem várhatja el, hogy végignézzétek, ahogy az õ macskája kinyírja a tiéteket.Biztos õ is szereti a cicákat és ha normális, ezt elfogadja.. Végül még annyit, hogy a mi ikerszomszédunknak is öreg macskája volt, aki folyton pofozta a mi kisebb cicáinkat, akik csak ültek nagy szemekkel, riadtan, és nem is védekeztek, kifejezték gondolom, hogy behódoltak. Onnantól kezdve mindenki járta a maga útját, kialakultak az erõviszonyok, megszokták egymást, és mivel én is résen voltam és határozottan felléptem, amikor ilyet láttam, a szomszéd macska felmérte a helyzetet, és leállt..(de ez csak az én tapasztalatom). Remélem, sikerül megoldani!!!
Egyszerû megoldás: Kinyírod, elviszed valahova a szomszéd macskáját, ahonnan nem talál haza. Vagy a kettõt kombinálod. A bonyolultabb: Felteszed a kérdést, miért csinálja ezt. Azért csinálja, mert agresszív, és állat, nem tudja megfelelõen kezelni a stresszt, ami amiatt van, hogy ott van egy másik macska, és ráadásul állandóan siccelgetik. Én ha érdekelne a másik macska sorsa, akkor szépen nekiállnák pozitív megerõsítést kiépíteni benne: Amikor kint van a saját macskám, akkor étetném a szomszédét jutalomfalatokkal. Persze olyankor, amikor pont nem öli. Így szépen kialakul benne a kapcsolat, hogy a ti macskatok kint léte neki nem negatív élmény, hanem pozitív.
A mi cicunk sajnos nem lehet benti cica? Mi ez a baromság???? Akkor minek nektek cica, sok helyet foglal? Ez baromi h.lye kérdés!!!!!!
Ha ilyen kis vakmerõ a cicód, és így is aranyos, teljes kis életet tud élni(pl lólábak között bóklászik boldogan), akkor én azt mondanám, hogy vigyázzatok rá, ahogy tudtok, és talán eljön az ideje, hogy õ lesz az, aki majd egyszer helyére teszi a szomszéd cicát! Legalább lesz egy macska, akit nem tud elzavarni a környékrõl a kandúr!:) És még ha be is van zárva a garázsba éjszakára, ez nem tragédia, mert azt gondolom, annyi törõdést kap tõletek, hogy ez bõven kompenzálja!:)
A kérdező hozzászólása: Szia! Koszi hogy igy utanaolvastal a dolgoknak, nagyon aranyos vagy! Ugy erzem ha hagynam hogy rendezzek le a harcot, akkor vagy megolne a mienket, vagy elzavarna. Mint ahogy tette mar egy macskaval, meg szerintem a mi elozo cicankkal is. A kornyeken nem sok mas macska van, szerintem mar mindet elzavarta. Egyedul a masik cicajat nem bantja a hazineninknek, de az mar tobb mint tiz eves. Egyebkent igen, a mi cicunk nem felos, szerintem nagyon is vakmero. Meg a lohoz is odamegy, szaladgal a labai kozott, meg minden ismeros vagy idegen kutyahoz, emberhez odamegy :) szeret kozeppontban lenni:) Sajnos a szeklet problemaval nem lehet mit kezdeni, mivel szervileg semmi baja, ez nala egyfajta " igenytelenseg", vagy lustasag, nem tudim.igazabol 3 honapos kora korul kezdte, azelott szobatiszta volt, almot is hasznalta rendesen.aztan" leszokott" rola. De attol meg nagyon szeretjuk :) Most megprobalom hogy csak estere bezarom a garazsba ( aztan hetvegen nagytakaritok utana :/), mert ahogy gondolkoztunk, a veresek nagy reszet sotetedes utan, vadaszos idoszakban kapja, nappal nem jellemzo. Igy hatha jobban tudom vedeni. Koszonom megegyszer a valaszodat! Nagyon halas vagyok!
Olvasgattam egy kicsit errõl tegnap, és több helyen láttam, hogy másoknál is gyakran elõfordul ilyesmi, és õk is nagyon meg vannak ijedve. Az állatorvosok szerint is egyértelmûen hatalmi harcról van szó, ami addig fog folytatódni, míg ki nem alakul a hierarchia. Ami szerintem lényeges volt ezekben az írásokban, hogy a dokik szerint a dominanciára törõ kandúr nem fog leállni addig, amíg egy kicsit is érzi, hogy nem tud teljes mértékben érvényesülni az akarata, mert a ti cicátok védelem, konkrétan a ti védelmetek alatt áll!(egyfajta mesterséges beavatkozásként, és ebben az elõzõ hozzászólónak tök igaza van). Ez még jobban "hergeli", mert így beavatkoztok a köztük lévõ viszonyba, és õ ezt nem fogja hagyni, nagyon zavarja. Egyszer s mindenkorra le akarja rendezni, hogy ki a fõnök. Ezért talán jobb lenne hagyni õket, de persze könnyû ezt mondani, fõleg ha azt látjátok, hogy mennyire öli.. De az erre vonatkozó magyarázatok szerint talán ez lenne a legjobb, bár nem szívesen mondom ezt:(... Kérdés, hogy azután, hogy ennyi ideje véditek a cicátokat, nem keltett-e a szomszéd macskában rengeteg indulatot és akaratot..és ki tudja, mi lenne a vége.. Egyébként az jó jelnek tûnik, hogy a ti cicátok még ennyi verés, tépés után is szeret kint lenni, és nem lett idegroncs, aki a lakásban kuporog félelmében. Nagyon sajnálom a cicát a széklet problémák miatt is..:(Ezzel nem lehet valamit csinálni? Remélem, megoldódik nagyobb baj nélkül!!Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Ja es kinyiras, haztol elvitel szoba sem johet...olyanra nem vagyunk kepesek veletlenul sem!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon szepen koszonom, hogy valaszoltatok! A baratkozas mar hamarabb megtortent a szomszed cicaval, mar 2 eve elunk itt. A szomszed hazahoz riasztokodunk van, ha nincs itthon, mi etetjuk az allatait, beleertve ezt a cicat is.szoval a kezdetek kezdetetol" baratok" voltunk. Meg eleinte szemtol szembe allitottam oket, ugy szokattam. A mi cicank nagyon baratkozo tipus, kozeledett hozza, a madik csak figyelte mindig de nem bantotta. Azt hittem minden ok lesz, de sajnos a dolgok ilyen rosszra fordultak. A masik cica akkor is ratamad az enyemre, ha az eppen alszik!! A foberlo megengedi hogy bent legyen, azzal nincs gond. Az okok, amiert nem lehet allando benti cica hogy - hihetetlen- de meg igy is imad kint lenni. Kicsikoratol kezdve egyszeruen imadja. A masik, hogy sajnos uritesi gondjai vannak, nem tudja egy helyre uriteni a szekletet. Amikor elojott nala ez a problema, meg csak kis idokre engedtuk ki, a nap nagy reszet bent toltotte. De mivel padloszonyegunk van a hazban mindenhol, es azt a szobat is hasznaljuk, mar nem volt otletem, hogy tartsam tisztan es fertozesmentesen a szobat. Teljezen szetkeni mindenhova a szekletet. Es ezzel nem lehet mit tenni, csak kint lehet. Nem is tartja mindig, hogy mondjuk kikereszkedne, vagy ilyenek. Van hogy kajalas kozben csinalja! Teljesen mindegy neki hogy hova csinalja. Angliaban elunk, sima hazicicarol van szo, de en erte is tobb mint. 50 ezer ft- ot fizettem ki atszamolva, plusz az oltasok, ivartalanitas, mikrochip, allatorvosi kezelesek, biztositas stb. Szo al gondolhatjatok, ha nem szeretnem akkor nem adnek ki erte wnnyi penzt. Egyebkent mondtuk a dokijanak is annakidejen es o is azt tanacsolta hogy igy csinaljuk. De ha itthon vagyunk, mindig bent van, velunk, viszont ha dolgozunk nem tudjuk megvedeni. Most ejszakara bezarjuk a garazsba, ott vedve van, de ejjel- nappal nem lehet ott, nem tarthatom fogsagban sem...meg onnan is nyavog kifele... Szoval dolgozunk rajta hogy megtalaljuk a megoldast. Azert ha meg valami eszetekbe jut legyszi irjatok!!! Koszonom megegyszer!
Ahogy az utolsó válaszoló mondja: nincs mit tenni, meg kell várni, amíg rendezõdik macskáéknál a területi hierarchia. A kandúr mindenképpen meg fogja védeni/ki fogja sajátítani a területét, addig pedig veszekedés lesz. Közbeavatkozni teljesen felesleges, a lényeg az, hogy a cicádnak legyen lehetõsége elmenekülni.
A kérdező hozzászólása: Koszonom!:-) ahogy es amikor csak tudom igyekszek megtenni a leheto legtobbet, hogy megvedjem. Most azon gondolkodom, hogyan tanithatnam meg, hogy ha megtamadjak, akkor ne csak hagyja magat vagy menekuljon, hanem tamadjon vissza ha kell.mert szerintem o nem tamad vissza egyaltalan. De mar negy ejszaka be volt zarva, azota veres sem volt. Azon is gondolkodtam, hogy szerintem a kandur csak azert jon ide este hogy a mienket elgyepalja de ha meg egy ideig hiaba jon es nem talalja akkor utana nem fog jonni, mert nem lesz miert, mar nappal sem, meg ejszaka sem. De majd kiderul :)

Kislányom 5 napos, két napja folyto elalszik a cicin, nem lehet felkelteni. Kénytelen vagyok lefejni a tejet és cumibol adni neki. hogy tudnám szopira ösztönözni?

órákig eltart a szopizás mert eszik 5 percet és fél ora mulva ismét eszik éjjel is cumisüvegb?l megiszik sokat. mit csináljak szeretném szoptatni, fája cicim de sirva is szoptatom.segitsetek

Legjobb válasz: Az én kislányom is ilyen volt. Besárgult? Mert olyankor aluszékonnyabbak, és lusták dolgozni a kajáért. Én is sokat ültem és szoptatam, de bízz magadba és a babádban, kialakul, fog szopikázni, még nagyon pici és nagy munka kiszopizni a tejcsit. Én huzikáltam kicsit fülét mikor láttam hogy elalszik, ahogy megébredt cicire tettem, én is fejtem, de azt nem adtam oda, hanem mindig csak cici, a mit lefejtem, beraktam a hûtõbe, 3 napot lehet ott taratani, az elõzõ ami a hûtõbe volt lefagyasztottam, majd mikor eszik jó lesz hozzá kavarni. Szerintem próbáld inkább cicire tenni mindig és nem üvegbõl. Kis kitartás, és visszaszokik a cicire, csak add mindig azt. De vigyázz a fagyasztásra, bármibe is teszed, legálább három zacskóba tedd utána egyenként lezárva, mert átveszi a hûtõízt és kitolja. Én így jártam. Sok erõt nektek, és csak ügyesen.:)))

Az én kislányom is ilyen volt. Besárgult? Mert olyankor aluszékonnyabbak, és lusták dolgozni a kajáért. Én is sokat ültem és szoptatam, de bízz magadba és a babádban, kialakul, fog szopikázni, még nagyon pici és nagy munka kiszopizni a tejcsit. Én huzikáltam kicsit fülét mikor láttam hogy elalszik, ahogy megébredt cicire tettem, én is fejtem, de azt nem adtam oda, hanem mindig csak cici, a mit lefejtem, beraktam a hûtõbe, 3 napot lehet ott taratani, az elõzõ ami a hûtõbe volt lefagyasztottam, majd mikor eszik jó lesz hozzá kavarni. Szerintem próbáld inkább cicire tenni mindig és nem üvegbõl. Kis kitartás, és visszaszokik a cicire, csak add mindig azt. De vigyázz a fagyasztásra, bármibe is teszed, legálább három zacskóba tedd utána egyenként lezárva, mert átveszi a hûtõízt és kitolja. Én így jártam. Sok erõt nektek, és csak ügyesen.:) ))
Nem sárgult be a baba? Ezt úgy tudod megnézni, hogy kicsit sárgább a bõre, s a szemfehérje is sárgább. Ha besárgult, akkor hajlamosabb, hogy többet alszik, ilyenkor nógatni kell az evésre. Persze szoptatni kell minden áron, mert úgy gyógyul ki a sárgaságból. Nagyon jól teszed, hogy lefejed a tejet, de én a helyedben azt semmiképpen sem adnám neki oda, mert le fog szokni a cicirõl. A cumisüvegbõl munka nélkül folyik neki a tej, a mellbõl kiszívja, szerintem csak szoptasd, maradék tejet lefejed, s lefagyasztod! Ha szerinted is besárgult a baba, érdemes gyermekorvossal beszélni!
4-5 órákat is aludt az én kicsim de van ugy hogy elejinte 5 percenként esznek kitartást majd alakul...
Az én kisbabám besárgult õ is ezt csinálta szinte mindig elaludt evés közben piszgálgasd az állát, hogy felébredjen így tudod majd ösztönözni a szopizásra:) Nekem is sok gondom volt ezzel nagyon fájt már a mellbimbóm de aztán ez fél hónap alatt kialakult kiment belõle a sárgaság és ez rögtön el is múlt.Csak kitartás és keltegesd a kismanót:) 2 hónapos baba anyukája
A kérdező hozzászólása: nem nem sárgult be, most volt itt a gyerekorvos. minden rendben, azt mondta napi hat kajálást kikell birnia, de hogy ha folyton elalszik a cicin?
Nekem is folyton elaludt rajta. Mondták, hogy piszkáljam a száját, tarkóját, állát, fülét, húzzam meg kicsit a pajeszát. Na hát az én drágámmal csinálhattam bár mit, nagyon ritkán reagált rá. Eleinte volt hogy egy óránként evett, mert elaludt hamar, de volt, hogy 4 óránként. Aztán nagyon szépen beállt. Én csak akkor adtam neki cumisüvegbõl, ha orvoshoz kellett mennem és apa maradt vele. Nekem az is bevált, hogy többször büfiztettem, és akkor felébredt, és vissza tudtam tenni, és a hasa se fájt annyira.

Hogyan tudnám összeszoktatni a kb 1 éves cicámat a most kapott 4 hetes cicával?

próbáltam a nagynak megmutatni a kicsit de nagyon fújt rá,utánna 1 helységbe tettem ?ket persze én is ott voltam h a nagy nehogy bántsa a kicsit,de a nagy elfordult,nem is nézett a kicsire,és fújtatott.

Legjobb válasz: Elõször is nagyon sajnálom a kiscicádat, hogy alig 4 hetes korában elvették a mamától! De lehet más oka is az elválasztásnak, ez igaz. Nagyon sok türelemmel meg lehet szoktatni, de szerintem semmiképp nem szabad erõszakolni, nekem ez a tapasztalatom. Van egy 4 éves cicám és 2 lánya, akik rendszeresen szülnek, és mindig nehéz az összeszoktatás velük. Általában úgy viselkedik a "nagyi cica", ahogy leírtad. Idõnként finoman meglegyintem a "Nagyi" fejét, ha ráfúj a kicsire, azzal a kijelentéssel, hogy: Mit csináltál?! De egyformán simogatom az egyiket és a másikat is, hogy lássa hozzánk tartozik. Egy biztos türelem kell hozzá.

Elõször is nagyon sajnálom a kiscicádat, hogy alig 4 hetes korában elvették a mamától! De lehet más oka is az elválasztásnak, ez igaz. Nagyon sok türelemmel meg lehet szoktatni, de szerintem semmiképp nem szabad erõszakolni, nekem ez a tapasztalatom. Van egy 4 éves cicám és 2 lánya, akik rendszeresen szülnek, és mindig nehéz az összeszoktatás velük. Általában úgy viselkedik a "nagyi cica", ahogy leírtad. Idõnként finoman meglegyintem a "Nagyi" fejét, ha ráfúj a kicsire, azzal a kijelentéssel, hogy: Mit csináltál?! De egyformán simogatom az egyiket és a másikat is, hogy lássa hozzánk tartozik. Egy biztos türelem kell hozzá.


Hogyan tudnám hozzászoktatni egy német spicc kutyát a cicáimhoz?

kóbor kutyus volt,,valószín?leg kirakták majd ahol apu dolgozik odaszökött.sokáig tartott míg megszelídítettem nagyon félt az emberekt?l, aztán tegnap hazakísérte aput,aminek a cicák nem igazán örültek.kergeti ?ket nem bántja,de nagyon érdekli a macskák.most el van kerítve nem mehet a hátsó kertbe de ha megérzi ?ket ott toporzékol és nyüszít?szeretnénk befogadni de ha nem békél meg a cicákkal nem tudom mi lesz mert a cicák fontosabbak.ezenkívül lesz mellette egy kölyök golden is.vele jól ki fog jönni?

Legjobb válasz: Elsõ körben tegyél meg annyit, hogy megnézeted, van-e benne chip, esetleg hirdeted fb-on. Nem lehet tudni, az is lehet, hogy elszökött, ellopták, így került hozzátok és halálra volt rémülve, azért láttad ilyennek. Adj egy esélyt neki, hátha otthon egy kisgyerek várja haza. Cicákkal próbáld úgy, hogy megfogod a macskákat, az öledbe veszed és hagyd, hogy megszagolják egymást. Ha a macskák menekülnének, akkor sajnos nem valószínû, hogy változik a helyzet (bár a macskákhoz nem értek).

Elsõ körben tegyél meg annyit, hogy megnézeted, van-e benne chip, esetleg hirdeted fb-on. Nem lehet tudni, az is lehet, hogy elszökött, ellopták, így került hozzátok és halálra volt rémülve, azért láttad ilyennek. Adj egy esélyt neki, hátha otthon egy kisgyerek várja haza. Cicákkal próbáld úgy, hogy megfogod a macskákat, az öledbe veszed és hagyd, hogy megszagolják egymást. Ha a macskák menekülnének, akkor sajnos nem valószínû, hogy változik a helyzet (bár a macskákhoz nem értek).
Szia! Nekem is cicám volt elõször, de megszokta a spiccünket és ha csak kergeti akkor fogd meg a macskát és hagyd hogy a kutya megszaglássza, mert azzal hogy a macska szalad azzal ezt váltja ki a kutyából ha nem szalad akkor viszont nem érdekli. :)

Szeretnem ha cicam mindig egy helyre fekudne. Hogy tudnam raszokatni hogy ne legyen mindenhol macska szor? Vettem neki egy puha finom agyat, de nem fekszik bele ha beleteszem is csak rovid ideig marad ott. Van valami amivel oda lehetne szokatni?

Legjobb válasz: Sajnos soha nem tudod egyhelyre szoktatni a cicát.önálló "személyiség" és maga dönti el, hogy hol akar heverészni, aludni. 30 éve vannak cicáim, most is van 17-15-8-évesek de szinte nincs a háznak /bent/ olyan része, amit már ne próbáltak volna ki. a leghihetetlenebb helyekre képesek bebújni és napokig azt a helyet bitorolni:)) aztán gondolnak egyet és áttelepülnek máshova,ami nekik jó. én már teljesen együttélek ezzel, a férjemet néha zavarja, hogy már "itt is macskaszõr" van. én azt szoktam neki mondani, ahol macska van, ott szõr is van:)) lehet utánuk takarítani, ez tény, de olyan imádnivalóak:)) üdv-cicás-

Az én macskámnak van 4 törzshelye, és csak ott hajlandó aludni, és hiába vettünk neki ilyen ágyat, meg kaparóoszlopot, az egyik sem tetszett neki. Az ágyam alatt alszik délután, a cipõs-szekrényben éjjel, a nappali szõnyegén és a kanapén egy díszpárnán nappal. Ezeken a helyek borzalmasan sok a macskaszõr, mert perzsa macska, de a szõnyegen 2 naponta felporszívózunk, a díszpárnát könnyû "leporolni", de csak akkor csináljuk, ha jön valaki, mert minket nem zavar, a cipõket akkor takarítjuk, mielõtt felvesszük, az ágyam alatt meg senkit nem zavar a szõr. Szerintem ezeket a frekventált helyeket, amiket a Te cicád is használ, tudod 2-3 naponta takarítani, 10-15 perc lehet az egész, ennyit meg kell tenned, ha szobacicát akarsz.
Sajnos soha nem tudod egyhelyre szoktatni a cicát.önálló "személyiség" és maga dönti el, hogy hol akar heverészni, aludni. 30 éve vannak cicáim, most is van 17-15-8-évesek de szinte nincs a háznak /bent/ olyan része, amit már ne próbáltak volna ki. a leghihetetlenebb helyekre képesek bebújni és napokig azt a helyet bitorolni:) ) aztán gondolnak egyet és áttelepülnek máshova, ami nekik jó. én már teljesen együttélek ezzel, a férjemet néha zavarja, hogy már "itt is macskaszõr" van. én azt szoktam neki mondani, ahol macska van, ott szõr is van:) ) lehet utánuk takarítani, ez tény, de olyan imádnivalóak:) ) üdv-cicás-
A kérdező hozzászólása: Ja , ha valaki reszletes beszamolot szeretne, szivesen megosztom a reszleteket is.
A kérdező hozzászólása: Cicasok uzenem nektek"a bebim belefekszik az agyaba" Tudtam hogy okos , de ez mindenen felulmult. Most a ferjem nincs itthol ily enkor az o helyen fekszik az agyon, de kesobb atmegy az o helyere es eszt latvanyosan csinalja, amiert nem marad el a dicseret.Szinte latszik rajta hogy akarja mondani "Megakarok felelni nektek amiert igy torodtok velem es szereteben elunk eggyutt.
A kérdező hozzászólása: KOszonom a hozzaszolasokat.Aki aszt kerdezi minek tartok macskat kozlom , nem ez volt a kerdes. O nekunk egy bebi a haznal a hercegno. Mehet minden fele csak en szerettem volna egy pici zugot megtartani arra az alkalomra ha valaki bejon hozzank letudjam ultetni. Nem felve attol hogy nem jon tobbet mert tiszta szor lett a ruhaja.
Oda fekszik ahova akar...NÕ dönti el mit akar-részben-.Az én macskám még az ágyra is felugrik és ott akar feküdni, de ezt nem nagyon engedjük.Ilyen eset nálunk a macskakosárral van.Van neki egy, de sose mászik bele..
Nem hiszem, hogy sikerülhetne, minnél inkább rá akarod venni, annál biztosabb, hogy ellenáll és juszt sem azt csinálja, amit te akarsz tõle. Miért van cicád, ha nem viseled el a szõrt? Meg kell tanítani neki, hogy vannak olyan helyek, ahova tilos menni és ha jól csinálod, akkor azt be is fogja tartani. Az én cicám mondjuk olyan, hogy szeret hónapokig egy helyen feküdni, aztán mikor megunta, keres egy másikat. :)
Ja, és tesznek a finom puha ágyra, pláne ha az túl nyitott az ízlésüknek (jól írta az elõzõ, jobb szeretik a bebújós helyeket) Az enyémek pl imádnak újságpapírón feküdni, pedig az minden, csak nem puha. Ha meg erõszakkal beleteszed, mégis mit hittél? hogy addig ottmarad, amig te nem engedélyezed hogy elmenjen? Vagy mi? Atyám... :D
A macskatartás velejárója a macskaszõr. Nem értem én sem, hogy ha ennyire zavar a szõr, akkor minek vettél magadhoz macskát? Na mind1. A macska soha nem fog csak egy helyre feküdni. Törõdj bele. Nincs az a módszer, amivel rá tudnád venni. Ennyi. a szõr ellen létezik a kütyü, az a neve hogy furminator, elég drága, olyan 6-7 ezer körül van, de nagyon jó. De ez se fogja megszüntetni a szõrhullajtást, csak leredukálja azt a minimumra (sokkal jobban , mint más kefék)
Van egy Ottó nevû cicánk kandúr õkelme de ivartalanított így nem igen verekszik és nem jelölget általában nem csavarog.Azt tudom tanácsolni hogy figyeld meg a helyet ahol a legtöbbet fekszik és ha van kutyátok az meg elkerüli. A macska õse üregekben, fák odvaiban húzta meg magát és ha ezeket kimérjük akkor negatív eredményt kapunk s ráadásul ezek a helyek is változnak a csapadékos idõjárás függvényében.Az állat ösztönösen érzi hogy neki milyen helyen kell pihennie, ezért a területén belül számunkra ötletszerûen vándorol pedig csak a természetbõl "olvas" ki nálunknál többet.
Nálunk is ez volt, de vettünk neki egy speciális ágyat, és most a fél napot abban tölti, csak kajálni megy ki, wc-re, meg akkor ha azt akarja, hogy felvegyük simogatni, viszont 13.000 Ft. Ha írsz privátban, akkor megadom a cikkszámot, meg hogy hol tudod megvenni.
Sehogy a cica nem szereti a bezártságot, ezért nem jó neki ha panelban tartják.
Menhelyrõl fogadj be, életet mentesz! Mondd, hogy cserélni fogod az almosdobozát, takarítani fogsz utána, és a zsebpénzeddel besegítesz a költségekbe is, és tartsd is be!! // 5 macskát tartok lakásban, köszönik remekül vannak :) Ha nem fogadom be õket, már kb. nem is élnének. Nyilván nem jó ha egy szobába vannak bezárva egy életen át, de ha birtokba vehetik szinte az egész lakást, jól ellesznek. Nem szednek össze betegséget, nem mérgezik meg õket, nem végzik autó alatt, stb, szinte csak elõnye van a benti tartásnak
Ha kikeféled a szõrét akkor nem hullik. Ha van kaparófa nem kapar bútort. Nagyon jól elvannak a cicák lakásban is.
nekünk egy himalája perzsa cica van, 3 éves, 2 kisfiunk mellett van, pnelban bár nem kicsi a lakás, mert 82 négyzetméter, nem hullik a szõre egyáltalán, fésülni kell néha de ennyi. Van macskavécéje, oda pisil-kakil, nem kaparja a bútorokat, mert van kaparófája, sétálni nem viszem.
nekem kopasz cica van nem hulajtja a szõrét nem kell vinni sétálni és el van 40nm-en, ideális panelba
Nekem is ez volt elõször! Viszont szerintem annyit tehetsz, hogy megmondod a szüleidnek megmondod, gondját viseled. Nekem is panel lakásban van. Sétálni nem muszáj elvinni, fõleg, hogy pórázhoz szoktatni nem kevés idõ. Mondjuk, ha nem sétál lent, lesznek õrültségei, hogy fel s alá fog rohangálni néhányszor. A szõrével meg annyit lehet kezdeni, hogy vesztek macskafésût, azzal meg átfésülitek a cica szõrét.

Kb 6 hónapos gyönyörű cicám van. (kandúr) Sajna rászokott a galamb húsra. Párom ezt nem nézi jó szemmel. Hogyan tudnám a cicát leszoktatni a vadászatról? Vagy le kell szoktatnom? Árthat e neki a galambhús?

Legjobb válasz: A macskát az emberek nem tudom miért nézik átalakult ölkedvencnek, mikor megmaradt vadásznak... Adhatsz rá csengõs nyakörvet akkor a madár elrepül mert észreveszi, de nem hiszem h a cica csípné,,,

A macskát az emberek nem tudom miért nézik átalakult ölkedvencnek, mikor megmaradt vadásznak... Adhatsz rá csengõs nyakörvet akkor a madár elrepül mert észreveszi, de nem hiszem h a cica csípné, , ,
A macska vadászik. A galambhús nem árt, a macskák madarakat levadásszák megeszik. Leszoktatni pedig nem lehet, nem kutya nem lehet tanítani. Ösztönös cselekvés.
Á zsenge gerlicét igencsak szereti, Van ízlése az biztos.Leszokatni??hát kétlem!
Nem tudod leszoktatni. A vadászat a vérében van. Esetleg annyit elérhetsz, hogy pástétommal eteted, és így csak megfogja a galambot, de nem eszi meg.. Bár a galamb ettõl függetlenül nem lesz boldogabb:) Nem értem, miért baj, ha a cica vadászik, legalább egeretek sem lesz, mert az is megfogja.. Nagyobb probléma lenne, ha a védett/ritka énekesmadarak közül szemezgetne, mint egy idõben az enyém. Ártani nem fog neki, viszont ha olyan környéken laktok, vigyázz hogy nehogy mérgezett rágcsálót egyen, mert ha késõn veszed észre a jeleit, belepusztul.
Szerintem a nyakörv kínzás, egyetlen macska sem szereti, ráadásul idegbajos lesz az állandó csilingeléstõl. A madarakat meg úgyis elkapja, ha épp isznak, fürdenek, szóval figyelmetlenebbek.. Kinti macskára amúgy is veszélyes nyakörvet adni, könnyen fennakadhat egy résben és megfojtja magát (vagy csak egyszerûen beszorul, és soha nem találod meg) Régen próbáltam bolhanyakörvet használni a macskámon, a szemem láttára akasztotta fel magát a kerítésren, ha nem vagyunk ott, nem tudom mi lett volna vele.. Azóta cseppekben kapja a bolhairtót.
volt nekemis eljárkálós macskám, õ gyöngytyúkot lopott a kiscicáinak :D:D:D

2 -3 hónapos cicámat, hogy tudnám megnevelni?

Mindent rág,karmol harap,szét szedte a függönyt párom most vett több száz ezer forintért b?r ül?garnitúrát ahogy rá ugrott lecsúszott róla és a körmével végig hasította a b?rt párom majdnem kidobta a macskát az udvarra lelökött több vázát az asztalról felugrál a polcokra onnan is sodor le mindent szó szerint pusztít.

Legjobb válasz: Kicsi még és azért ilyen rossz. Majd elõbb-utóbb amikor már nem lesz ennyire kicsi, akkor már sokkal nyugodtabb lesz a cica. Ez annak az oka, hogy jó helyrõl származik a macska, mert ha kirakták volna az utcára akkor már kiskorában is nyugodt lenne. Mert ugye már megtapasztalta, hogy milyen, amikor senki sem szereti. De ezek a macskák azért sokkal hálásabbak is.

Kicsi még és azért ilyen rossz. Majd elõbb-utóbb amikor már nem lesz ennyire kicsi, akkor már sokkal nyugodtabb lesz a cica. Ez annak az oka, hogy jó helyrõl származik a macska, mert ha kirakták volna az utcára akkor már kiskorában is nyugodt lenne. Mert ugye már megtapasztalta, hogy milyen, amikor senki sem szereti. De ezek a macskák azért sokkal hálásabbak is.
Még kicsi, és tele van energiával.Ahogy öregszik, egyre nyugodtabb lesz.Játsszatok vele sokat, hogy elfáradjon, mást nem nagyon lehet tenni.
Hát szerintem egy 2 hónapos cicus még aligha megérti, amit mondasz neki..A helyedben próbálnám kicsit szelídíteni, babusgatni, attól nyugodtabb lesz.Ha ilyen a természete, akkor tapasztalataim szerintem nem igazán lehet megváltoztatni, de az is lehet, hogy 2-3 hónap, és kinövi, hiszen még jócskán a törõ-zúzó kismacsek szerepet játssza.Idõvel majd lenyugszik.A helyedben én 'elkerítenék' neki egy helyet a lakásban, amiben nem tud kárt tenni, és talán a nap nagy részét ott tölthetné.Vagy, ahogy javasolták, egy picit csapj(nagyon gyengén, hisz még nem érti, miért kapja) az orrocskájára, amikor valami rosszat csinál, és mondd neki, hogy 'nem, nono, nana, stb' Bár szerintem idõvel könnyebb lesz vele.
Még nagyon fiatal és ezért gondolom hogy kb. nemrég kerülhetett hozzátok, de a szabályok lefektetését nem lehet elég korán elkezdeni. Úgy gondolom a vázákról lemondhatsz, nem azért mert még pici a macska, de az én kandúrom is lelök néha dolgokat a polcról / asztalról nem is szándékosan, szóval azért én nem büntetném a helyedben. Jól mondtad, a macska nem kutya, nem rángatjuk a grabancánál, mivel az teljes mértékben életidegen neki, nem csinálja azt vele sem az anyja sem a testvérei, semmit nem fogsz vele elérni, csak annyit hogy elvadul tõled. A cica megcsapkodása (akármilyen "gyengén") sem vezet sehová. Ami nekem 100%-ig mûködött a negatív viselkedésformáról való lenevelésnél kisebb korban az a vízi pisztoly volt. A cica direktben nem köti össze veled a dolgot, viszont eltántorodik attól hogy azt a viselkedést folytassa amelynek során vizes lesz. Nem kell eláztatni a macskát! Csak egyet lõsz rá, vagy mellé éppenséggel hogy csapódjon rá pár csepp víz, és úgy meg fog lepõdni mint annak a rendje, abba fogja hagyni amit csinált. Nagyon jó módszer hogyha mielõtt lõnél, kimondod szigorú hangon hogy "nem!" vagy "na-na!" vagy bármilyen olyan szót amit te tiltóként szeretnél használni (nem kell rá ordítani, csak egy sajátos hangtónust társíts hozzá és mindig így mondd). Ez az úgymond "utolsó figyelmeztetés" mielõtt a víz belépne a képbe. Egy idõ után elég lesz azt mondani hogy "nem" azon a bizonyos hangon, és abba fogja hagyni amit éppen csinál. Ez tanúsíthatom hogy mûködik és nem rombolja a cicával való kapcsolatotokat sem, mivel nincs benne effektíve bántalmazás vagy fizikai fájdalom, egyáltalán.
Ja igen és azt lehagytam hogy olyanért ne büntesd amit nem tud értelmezni, illetve hogyha csak játszik, és a dolgok véletlenül potyognak! Ha nem következetesen csinálod akkor nem fogja tudni értelmezni. Nagyon játékosak ilyen korban, néhány tárgyba fog ez kerülni, de amit majd az évek során kapni fogsz tõle azt egyik tárgy sem tudná megadni neked :) .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm megpróbálom:)
Mecse kommentjére reagálnék, hogy a vizipisztolyt a 4 hónapos sziámi macskám kb körberöhögi, még élvezi is. De persze másnak lehet, hogy beválik. A kérdezõvel sajnos ugyanaz a problémánk, gyakorlott macskatartó vagyok, eddig minden macskám "nevelése" gyerekjáték volt, de most semmi nem válik be. Az ütést, rácsapást nem javaslom semmi esetre, nálam az kezd hatni, hogy felveszem a cicát és jó hangosan mondom, hogy NEM! Olyan kis meglepett pofát vág rá, abba is hagyja egy kis idõre a rosszalkodást, aztán minden megy ugyanúgy.
Persze, azért is írtam hogy nálam ez vált be, nem törvényszerû hogy másnál is be fog, igazából tudok olyan macsekról is aki a gazdájával zuhanyozik (!) :D Tehát nyilván akkor van értelme ha nem csípi a vizet kimondottan :)

Lány cicám ivartalanítása utáni seb körül büdös genny van a cica bundájába száradva, hogyan tudnám kimosni a szőréből, hogy ne fájjon neki, ne csípje a sebet?

Legjobb válasz: Majd az orvos elvégzi, mert ez gyulladás! Ha hozzányúlsz, lehet többet ártasz, mint használsz vele!

Majd az orvos elvégzi, mert ez gyulladás! Ha hozzányúlsz, lehet többet ártasz, mint használsz vele!
ha genny ürül a sebbõl akkor irány vissza az orvos hisz begyulladt a heg.Ilyenkor kap gyulladáscsökkentõt és krémet a sbre, hogy ne fertõzõdjön el. Pár hete tapasztaltam ezt én is és ilyen esetekben a kék lukács kenõcs segít mindig.
A sebet betadinnal fertõtlenítsd(oldattal természetesen). De a tömény oldatot higítsd fel. ORVOS mindenképp lássa!!!
A patikában lehet kapni 3%-os hidrogénproxid oldatot avval kell mosogatni de ha gennyedzõ seb van arra antibiotikum kell orvosnak meg kell mutatni.

Hogy tudnám a cicákat összeszoktatni?

Két lánycicám van,az egyik 8éves a másik 6hónapos. Talákoztak már rövid id?re,de az id?sebbik cica morog rá,fúj és volt hogy felékapott,de nem érte el,és félünk hogy nehogy úgy kapjon oda neki,hogy sérülést okoz. :/ Valaki volt már hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Fokozatosan kell õket összeszoktatni! Elõször csak fél órára, aztán pedig órára, aztán tovább. Mindig ott kell lenni velük, és nézni hogy mi történik! Nálunk is ez volt a helyzet, de nálunk nem voltak külön zárva. 3 hétbe tellett mire a fújás megszûnt a nagy cica részérõl! Mostmár 2 hónapja vannak együtt, és még mindig nem 100%-os a viszonyuk!

Fokozatosan kell õket összeszoktatni! Elõször csak fél órára, aztán pedig órára, aztán tovább. Mindig ott kell lenni velük, és nézni hogy mi történik! Nálunk is ez volt a helyzet, de nálunk nem voltak külön zárva. 3 hétbe tellett mire a fújás megszûnt a nagy cica részérõl! Mostmár 2 hónapja vannak együtt, és még mindig nem 100%-os a viszonyuk!
Két lánycicám van.Tavaly októberben fogadtuk be a másikat.A nagy /9 éves/ kezdettõl fogva morog rá.Amikor idekerült a kicsi kb 7 hónapos volt.A nagy megcakkozta a fülét azóta õ is utálja az öreget.Mindketten ivartalanítva vannak.Nincs béke. El szoktuk õket különíteni.
A noveremnek is 2 macskaja volt akik nem voltak valami joban az elejen es azt mondta hogy akkor kotottek beket amikor porszivozott es egyutt bujtak az agy ala :D egy probat meger, riogassad oket vele :D vagy en azt csinalnam az enyemmel ha lennne megegy akit nem fogad el hogy akarhanyszor osszekapnanak, lespriccelnem vizzel. Az asztalra maszasnal hasznalt... :) sok sikert
Amikor összekapnak, abba nem érdemes bele szólni! Porszívóval ne riogasd õket, mert így is hatalmas a stressz mindkét cicánál! Vízispriccelõ sem szükséges! Õk egymás közt majd elrendezik szépen!
En biztos megvedenem a gyengebbet..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!