Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám a tgyás-t, (4 db)

Igen, majd õ tudja!U
Elõször a nõgyógyásztól kérj papírt a szülés várható idõpontjáról. Azzal menj a háziorvoshoz. Ha nem tudja mit szeretnél, mondd neki, hogy olyan papírt töltsön ki, mint a táppénzes papír:) De biztosan tudni fogja.
Elsõ vagyok, nekem nem kellett igazolás a nõgyógyásztól, a háziorvos a kiskönyvet kérte, abban is benne van a szülés várható idõpontja!
A protokoll az, hogy csak igazolás birtokában állíthatja ki a papírt. Lehet orvosa válogatja, de a legtöbb helyen biztosan nem fogadják el csak a kiskönyvet. Ahogy pl. az apaságinál sem - ott is protokoll a hivatalos igazolás. Kérdezõ, kérdezd meg a háziorvosodat, õ kéri-e az igazolást.
Engem nõgyógyász tartott táppénzen, õ a adta a táppénzes papírt a tgyás-hoz, így nem kellett külön igazolásokat vinni a háziorvoshoz.
Nekem nem kellett háziorvoshoz mennem. Nõgyógyász adta a papírt a terhes állományba vételrõl. Azt hiszem így hívják. Vagy szülési szabadság.

Érdekelne, hogy szülés előtt tudnám e igényelni a tgyás-t? És hogy ennek mennyi az összege? Ezt a MÁK-nál ekll igényleni és ehhez ott adnak nyomtatványt vagy hol kell kérjek?

Legjobb válasz: http://www.vital.hu/terhessegi_gyermekagyi_segely?page=0%2C1 http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE..

KIÍRT DÁTUM ELÕTT 28 NAPPAL LEHET IGÉNYELNI. Én úgy tudom, és a a neten letudsz tölteni hozzá igénylõlapokat
A területileg illetékes egészségpénztárnál kell igényelni. A papírokat az OEP honlapjáról tudod letölteni, elõttem már belinkelték. Javaslom, hogy mielõtt mész, hívd fel õket, hogy pontosan mi kell, mert nagy pocakkal felesleges köröket futni nem túl nyerõ...
A pótlékokkal növelt bruttót kell nézni és ha jól tudom annak a 70%-a a bruttó táppénz, de abból csak adót vonnak járulékokat nem.


Tudni szeretném, hogy mit vonnak a Tgyás-ből, és mit a Gyed-ből? Úgy tudtam, a Gyed-ből csak a SZJa-t vonják. De az első Gyed, amit kézbe kaptam most kb 25 %-kal kevesebb volt a Tgyás-nél.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy adóelõleget a tgyásból és adóelõleget, eü járulákot, magánnyugdíjpénztárat a gyedbõl. Én kb. 73e-ret kaptam tgyást, gyedet kb 10e-rel kevesebbet. Nem kapsz bérpapírt, vagy valami ilyen elszámolást? Azon meg tudod nézni.

Én úgy tudom, hogy adóelõleget a tgyásból és adóelõleget, eü járulákot, magánnyugdíjpénztárat a gyedbõl. Én kb. 73e-ret kaptam tgyást, gyedet kb 10e-rel kevesebbet. Nem kapsz bérpapírt, vagy valami ilyen elszámolást? Azon meg tudod nézni.
A kérdező hozzászólása: Olyan bérpapírt kapok, amin nem lehet kiigazodni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!