Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám a térdem, (6 db)

Hogyan tudnám a vádlimat, meg a combomat erősíteni anélkül, hogy a térdemet igénybe venném?

Legjobb válasz: A vádlidat könnyen, mivel a vádlit alkotó két nagy izom fõ feladat a lábfej "spiccelése", azaz lábujjra állogatással (vagy bármivel, amiben terhelés ellen kell spiccelned, mint néhány vádligép) edzheted. (Az egyik, vádlit alkotó izom átíveli a térdízületet, de ennek a hajlítása csak másodlagos feladata.) A combod viszont már más téma, a rajta lévõ izmok többségének fõ feladata a térdízület mûködtetése, így nem lehet enélkül rendesen megedzeni. A combod hátulján levõ néhány izom részt vesz a láb és a törzs között hátul levõ szög csökkentésében, így például ha be tudod akasztani a lábad, és nyújtott, merev törzzsel, arccal elõre/lefelé kizárólag a csípõízületedet mozgatva képes vagy a törzsed emelgetésére, az valamilyen szinten jó lehet.

A vádlidat könnyen, mivel a vádlit alkotó két nagy izom fõ feladat a lábfej "spiccelése", azaz lábujjra állogatással (vagy bármivel, amiben terhelés ellen kell spiccelned, mint néhány vádligép) edzheted. (Az egyik, vádlit alkotó izom átíveli a térdízületet, de ennek a hajlítása csak másodlagos feladata.) A combod viszont már más téma, a rajta lévõ izmok többségének fõ feladata a térdízület mûködtetése, így nem lehet enélkül rendesen megedzeni. A combod hátulján levõ néhány izom részt vesz a láb és a törzs között hátul levõ szög csökkentésében, így például ha be tudod akasztani a lábad, és nyújtott, merev törzzsel, arccal elõre/lefelé kizárólag a csípõízületedet mozgatva képes vagy a törzsed emelgetésére, az valamilyen szinten jó lehet.

Hogyan tudnám formálni a térdem, milyen gyakorlatok vannak?

A lábam többi részével nincs gondom viszont a térdem nagyon husis,ha oldalról nézem a tükörben akkor is nagyon eltér a combom és a sípcsontom vonalától,egyszóval nagyon kiáll még ha befeszítem az izmokat akkor is nagyon látszik!Emiatt nem nagyon szoktam minit hordani.Mit tudtok tanácsolni,Krisz hol vagy,segíts kérlek,mindenkit?l várok tippeket..??!

Legjobb válasz: Sajna nekem is olyan a térdem, pedig vékony vagyok :( Ez alkati dolog, nem nagyon lehet változtatni rajta. (Szupermodellek plasztikai sebész segíségével faragtatnak le belõle, de én ezt sose csinálnám :S) De egy jól megválasztott hosszúságú szoknyában nagyon dögös lehetsz. Fogj egy törölközõt, és a tükör elõtt emeld addig a vonalig, amíg a legszebbnek mutatja a lábadat. Na ilyen hosszúnak kell lennie a szoknyának-nadrágnak :)

Sajna nekem is olyan a térdem, pedig vékony vagyok :( Ez alkati dolog, nem nagyon lehet változtatni rajta. (Szupermodellek plasztikai sebész segíségével faragtatnak le belõle, de én ezt sose csinálnám :S) De egy jól megválasztott hosszúságú szoknyában nagyon dögös lehetsz. Fogj egy törölközõt, és a tükör elõtt emeld addig a vonalig, amíg a legszebbnek mutatja a lábadat. Na ilyen hosszúnak kell lennie a szoknyának-nadrágnak :)


Már rég óta (talán évek óta) ropogtatom az ujjaimat, csuklómat (néha), könyökömet (néha), lábujjaimat, bokámat és a térdemet (néha) is. Hogyan tudok erről leszokni, és miként tudnám helyrehozni ezt a hibát?

Mármint úgy értem, hogy mivel tudnám az ezek a folyamatok által elkopott porc mennyiséget meg ezeket a dolgokat pótolni? Valamilyen ételnek lehetnek ilyen hatásai? Esetleg majd magától visszafognak ezek n?ni azért mert még csak 17 vagyok?

Hogyan tudnám megszüntetni a térdem recsegését?

Kisebb koromban rengeteget síeltem, utána rengeteget squasholtam és a térdem kicsit megsínylette mert elkezdett recsegni ahogy kinyújtom.

Legjobb válasz: Ha amúgy nem fáj, szerintem önmagában nem feltétlenül gond, hogy recseg. Inkább akkor kell komoly ízületi bántalomra gyanakodni, ha a recsegést fájdalom is kíséri, akár hosszú, akár rövid távon.

Nem fájdalomcsillapító, azért nem fáj a térdem, mert kapásból használt annyit a térdem állapotának. Hogy hosszú távon mi lesz a haszna, azt még nem tudom.
Ha amúgy nem fáj, szerintem önmagában nem feltétlenül gond, hogy recseg. Inkább akkor kell komoly ízületi bántalomra gyanakodni, ha a recsegést fájdalom is kíséri, akár hosszú, akár rövid távon.
Én ezt használom: http://www.egeszsegtarhaz.hu/egyeb-etrend-kiegeszitok-tapsze.. Olyasmi az összetétele, mint a Proenzinek, meg az 1. hsz-ban említett szernek, a lényege mindháromnak ugyanaz. Állítólag legalább 3 hónapig kellene szedni, hogy hasson, nekem pár nap alatt elmúlt a térdfájásom, bár a recsegés még megvan azóta is, kb. 1 hónapja szedem.
A kérdező hozzászólása: Nekem nem fáj egyáltalán. Csak recseg. Az edzõm azt mondta, hogy megelõzésként évente csináljak egy proenzi kúrát, hátha megszünteti a recsegést. Ezek szerint ezek a fájdalmat szüntetik meg a recsegést nem? Akkor nem szedem.
Ezek az ízületnek adnak tápanyagot nem pedig fájdalom csillapítók... Sokáig kell szedni, akár fél évig is mert csak úgy van értelme. Az ízületekbe nagyon lassan épül be a tápanyag... Ezek a dolgok, amik benne vannak elõször is az ízületi folyadék szintjét dobják meg egy kicsit, amitõl a recsegés elmúlhat, de elõször megpróbálhatnád, hogy többet iszol... Diéta közben nekem is recsegni szokott minden ízületem, de utána amikor végzek már semmi bajom... Szerintem bõven megérik a pénzüket és ha álodzni akarsz valamire, hát erre érdemes... valahogy nekem semmi kedvem 50 éves koromra olyan szintre eljutni, hogy lépni ne tudjak a fájdalomtól... már pedig a mai társadalom könnyen lehet, hogy így végzi majd...
A kérdező hozzászólása: Clem, akkor a proenzi3-at nem ajánlod? Ahelyett inkább válasszak azok a kettõ közül?
sok vitamin (rendes dózisban ám!) és napi 4-5 liter folyadék, izületvédõk...
Alapból ha sportolunk, ha nem...MINDEN embernek szüksége lenne minden évben egy 3 hónapos kúrára valamilyen ízület regenerálóból...ez sajnos nép betegség lett a sok egyében kívül..és fõleg a helytelen táplálkozás tehet érte..!:( Én ezeket javaslom 3 hónapig..ezek biztos hogy mûködnek: 1., Animal Flex 2., Peak Arthro Stack
nekem is roppan , mindig amikor behajlitom, de nem faj. semmi baja sincs. most mutottek, de nem emiatt keresztszalagpotlas... es gondoltam megszunok a ropogas, 2honappal a mutetre ra mar betudtam hajlitani a terdem es ugyanugy ropog...ne foglalkozz vele, kremek sem segitenek...vitaminok em artanak de a ropogas nem szunik meg
valami izületvédõ segíthet! nekem is kisebb koromban volt térdproblémám, amire a doki azt mondta, hogy ne mozogjak... Peak Arthro Stack el már nincsenek ilyen panaszok 5000 ft/hó körül jön ki, de ha nem edzel, akkor a fele adag is elég lehet :)
Szerintem jobban jársz ha azok közül választasz...mert ezek tuti mûködnek. Ami fontos hogy 3 hónapig FOLYAMATOSAN szedd õket..még ha a problémád hamarabb meg is szûnik!-(váltogathatod is a két fajtát)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!