Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám a szüleimet, hogy (159 db)

Arra gyanakszom, hogy örökbefogadtak a szüleim. Hogy tudnám kideríteni?

Legjobb válasz: Keresd meg a születési anyakönyvi kivonatodat! Ha nem találod, vagy a szüleid nem adják oda, akkor bemehetsz a területileg illetékes anyakönyvi hivatalba és kérsz egy másolatot. Én kb 14 éves koromban mentem be személyesen, és simán adtak, azt mondtam, hogy elveszett az eredeti.

Keresd meg a születési anyakönyvi kivonatodat! Ha nem találod, vagy a szüleid nem adják oda, akkor bemehetsz a területileg illetékes anyakönyvi hivatalba és kérsz egy másolatot. Én kb 14 éves koromban mentem be személyesen, és simán adtak, azt mondtam, hogy elveszett az eredeti.
Nem unjátok még ezt a szemszín kérdést?
hopp, de látom ezt már más írta. bocs.
Két kékszemû szülõnek CSAK kékszemû gyermeke lehet!!! Minden más esetben igen örökölhet bármit a gyerek 6 generációra visszamenõleg, még két barnaszemûnek is lehet kékszemû gyereke ha visszamenõleg volt a családban. De ha a szülõk mindketten kékszemûek, hiába volt más a családban, a gyerek csak kékszemû lehet.
a szem és haj színböl lehet következtetni, de csak a szöke kékszemüeknél. egy szöke kékszemü párnak nem lehet másszínü a gyermeke, de forditva igen.
Ez nagyon súlyos gondolat. Mielõtt elkezdenél kutakodni adj esélyt nekik, hogy maguk mondják el. Kérdezz rá a dologra ha úgy érzed, hogy megalapozottak a félelmeid.
Apám haverjáék örökbefogadtak pár éve 2 babát. 14 éves korukig meg kell hogy mondják nekik hogy örökbe vannak fogadva, a gyámügy fogja ellenõrizni õket. Szóval elvileg ha örökbe fogadtak akkor legkésõbb 14 évesen meg fogod tudni. Ha nem akkor sajátok a szüleid, nyugi.
A szemszínbõl, stb. csak néha lehet kitalálni ezt. Ha mindkét szülõ kék szemû, akkor nem lehet sötét szemû gyerekük - de ez fordítva, vagy máshogy nem igaz. A vércsoportnál is csak az lehetsz, amilyenek õk: ha mindkettõ 'A', akkor nem lehetsz 'B', stb. Nullás bármikor lehetsz.
A barátnõm szüleinek barna a szeme, de a lányuké (vagyis a barátnõmé) zöld. Akkor õt örökbefogadták? :) Egyébként, ha jó a kapcsolatod a szülõkkel, rávezetheted õket a témára. Persze ehhez nagyon jó kapcsolat kell :)
Bocs, elõzõ válaszoló, de ez nem igaz. Attól még lehet másmilyen színû szeme, mint a szüleinek. Lehet, hogy valamelyik nagyszülõjére, vagy dédszülõjére hasonlít.
Esetleg ha mázlid van kikövetkeztetheted a vércsoportból, illetve a szemszínbõl. :) Ha pl a szüleidnek kék szemük van de neked nem, akkor ezer százalék hogy valami nem oké.
Az anyakönyvi kivonatban az örökbe fogadó szülõk nevei szerepelnek, mert az örökbe adással jogilag saját gyermeknek számítassz. A párommat nem a vér szerinti apukája nevelte, nem is vette feleségül az anyukáját, hanem késõbb vette el egy másik férfi, és mivel az új papa a nevére vette a gyereket, átírták az anyakönyvi kivonatot. Egyébként mibõl gondolod, hogy örökbe fogadtak, mitõl lett gyanús? Vannak esetleg egészen pici kori képeid, amiken a szüleiddel vagy?
A kékszemes dolog ráadásul nem is igaz. A genetika azért picit bonyolultabb ennél. Már az is elõfordult, hogy fehér szülõknek totál sötétbõrû (néger) gyereke született, egy 3-4 generációval azelõtti felmenõ miatt. Egyedül a vrcsoport esetén vannak olyan kombinációk amik nagyon ritkák, de ott sem lehet egyértelmûen megmondani, hogy egy X és egy Y vércsoportú szülõnek milyen vércsoportú lesz a gyereke.

Hogyan tudnám rávenni szüleimet hogy megvehessem a saját pénzemből?

Szeretnék venni egy 2011 WTP Arcade bmx-et de anyám aztmondta hogy hajól tanulok megkaphatom de akárhányszor felhozom témának mindig tereli a szót . Apát meg se merem kérdezni mert ? biztos hogy nem engedi meg .: ( Írjatok valami tippet hogy tudnám rávenni ?ket pls .

Legjobb válasz: Értem mire gondolsz de nekem csak egy engedély kellene hogy megnyomjam a "megrendel" gombot .

A kérdező hozzászólása: Értem mire gondolsz de nekem csak egy engedély kellene hogy megnyomjam a "megrendel" gombot .
Az nem a te pénzed amit õk vesznek!
menj el dolgozni, lesz saját pénzed, aztán akkor nem kell az engedélyük.
Ha van felesleges 120 000 forintod, akkor miért kell még külön engedélyt kérni, hogy mire költsd el? Hány éves vagy?
hallod nemtudom hányévesvagy de mond meg nekik hogy nem õk döntik el hogy mit csinálsz a pénzeddel... hameg a rendelés miatt aggódnak megrendelteted egyik haveroddal... aztán kész... "haverodtól vetted"
A kérdező hozzászólása: Okés köszönöm a válaszokat , amúgy februárba leszek 13
13 évesen van annyi SAJÁT pénzed?

Hogyan tudnám a szüleimet egy kicsit távolabb tartani magamtól?

Minden barátomról tudni akarnak mindent.Mindig bent vannak a szobámban,és a gépem előtt ülnek.És nézegetik az előzményekben,hogy milyen oldalakat nézek. Nincs semmi magánterületem,anyám mindig mindenemet át kutatja,és az ágyamban fekszik,közbe olvasgatja az újságaimat,vagy a naplómat. És mindig mindenbe beleszólnak,és ha megkérem őket,hogy egy kicsit hagyjanak egyedül,akkor azt elkezdenek velem ordibálni,és azt mondják,hogy egy önző dög vagyok. Elegem van! Még is hogyan tudnám egy kicsit távolabb tartani őket magamtól??

Legjobb válasz: Firefox: Eszközök -> Beállítások -> Adatvédelem -> Elõzmények törlése a firefox bezárásakor. Szüleid nem fogják tudni megnézni, hogy miket néztél. Olyan naplót kell venni, amin lakatka van. A kulcs mindig legyen nálad. Hogyan? A telefonra lehet kapni mindenféle díszt. Tedd erre a kulcsát, a telefon meg mindig legyen a zsebedben. amint tudsz, költözz el.

Firefox: Eszközök -> Beállítások -> Adatvédelem -> Elõzmények törlése a firefox bezárásakor. Szüleid nem fogják tudni megnézni, hogy miket néztél. Olyan naplót kell venni, amin lakatka van. A kulcs mindig legyen nálad. Hogyan? A telefonra lehet kapni mindenféle díszt. Tedd erre a kulcsát, a telefon meg mindig legyen a zsebedben. amint tudsz, költözz el.
Haha ez jó! Mellesleg az én gépembe csak jelszóval lehet belépni. Csináld meg és ott írogasd a naplód. A szülõket meg minden egyes alkalommal ki kell osztani akkor is ha felháborodnak. Meg kell mondani nekik, hogy nincs igazuk ne is dühöngjenek emiatt. Kérdezd meg mit szólna ha te turkálnál a cuccai közt.
Ha saját géped van, állíts be jelszót, olyat amit nem tudnak kitalálni, és mikor elmész - akár két percre - zárold. (a billentyûparancs a windows gomb + L betû) Így csak jelszóval tudnak a gépre visszalépni. Az elõzményeket is törölheted. A naplót rejtsd el - tuti van olyan zug a szobádban, ahol nem találják meg - vagy írd a számítógépen, és akkor az is jelszóval van védve. Ha elkezdenek hõzöngeni, hogy miért titkolózol, mondd azt, hogy szeretnél egyedül lenni, csak úgy, mert erre vágysz, és nem szereted, hogy mindenbe beleütik az orrukat. 13 évesen ez nem pofátlanság egy gyerek részérõl, mikor én 12-13 évesen elkezdtem naplókat írni, meg a saját kis "titkaimat" õrizgetni, anya egyszer odajött, hogy megnézhetem, én meg elfordultam ilyen félduzzogva, hogy "nem!". Mosolygott, azt mondta, hogy oké, aztán elment. Azon kívül sose nézett bele, nem is érdekelte. Mondjuk én sokmindent elmeséltem neki, tehát nem volt lemaradva az életemrõl, de azért egy kis privát szféra mindenkinek kell.
Amint megteheted, költözz el. Addig meg minden elõzmény kuka, barátaidnak mondd meg, h csak a legfontosabb dolgokat írják, felszínesen, a többit szóban. Legyen két naplód, az egyikbe a semmitmondó dolgokat, másikba a mélyeket írd.
Már nem azért, de az, hogy a naplódat olvassa a szemed elõtt az nekem teljesen irreális. Mert ennyire - bocsánat a kifejezésért - senki nem paraszt, mindenesetre egy normális lány reakció(mindenesetre én ezt tettem volna):visítva kitépni a kezébõl és távozásra kényszeríteni.
Tedd fel nekik ugyanezt a kérdést! Illetve persze finomabban - de mondd el nekik, vagy csak annak a szülõdnek, akivel bizalmasabb a viszonyod, hogy mi az, ami zavar. Gondolkozz egy kicsit a fejükkel, miért érdeklõdnek így utánad, miért bizalmatlanok? Talán nem beszélgettek eleget nyíltan a dolgaidról? Nyiss feléjük, ahogy írtam. Amelyik szülõdet könnyebb megnyerni, keress alkalmat hogy kettesben, még ha nehéz is (tudooom, nehééz!) de hozd elõ a témát, hogy szeretnél több magán szférát, de FONTOS, ugyanakkor rögtön nyiss is felé, hogy ha kíváncsiak valamire, kérdezzék meg, neked nincsenek titkaid! Érted? Az ilyen "titok" konfliktusokat egyetlen dolog tud feloldani, az õszinteség. Ha nyitsz feléjük, és azt érzik, hogy mindent elmondasz nekik, nem fognak kutakodni.
Lehet, hogy beírnék egy két "vicces" dolgot a naplómba. Pld.: "Nem bírom már sokáig elviselni, hogy valaki mindig elolvassa a naplómat, úgy döntöttem, hogy éjjel elvágom a nyakukat, amikor alszanak..." Egy hét virrasztás után kidöglenek, és annyira kimerültek lesznek, hogy nem nézegetik tovább. :)
A kérdező hozzászólása: Hát 13 évesen még elég korai lenne a költözés. Egyébként nem pont a szemem elõtt olvassa, hanem pl.elmegyek fürdeni, és amikor kijövök és bemegyek a szobámba, látom, hogy a naplómat böngészi. Am 13/L :)


Miért ilyenek a szüleim? Hogy tudnám ezt megbeszélni velük?

17 éves lány vagyok ,van egy 14 éves húgom aki a problémám forrása.

Legjobb válasz: Az emberekcsak emberek, és sajnos a szülõk is csak emberek. A gyerek, míg kicsi, istennek nézi a szüleit, hiszen õk minden jó forrása. Késõbb viszont a gyerek rájön, hogy a szülei nem istenek, csak emberek. Ez bizony lesújtó élmény. Nekik is az. Viszont ez van. Hagyd õket a maguk emberségében. Ha nem akarsz elköltözni, akkor válj le lelkileg. Határozd el, hogy nem függ a te önbecsülésed tõlük. Te legyél biztos a magad értékrendjébe, magadnak állíts fel határokat, mércéket, szeresd a családtagokat, de ne vágyakorr rá, hogy megsimogassák a buksidat. Ha nem, hát nem. Megvagy nélküle. Egyszer talán majd változik a helyzet. Danielle Steal két regényét ajánlom a témához: SZÁRNYAK (itt az apuka a fiúnak mindent, a lánynak semmit nem enged) és a KALANDVÁGY címût. Utóbbiban egy komly gondolkodású nagytestvér és egy mindenki kedvence elkényeztetett kistestvér szerepel.

Az emberekcsak emberek, és sajnos a szülõk is csak emberek. A gyerek, míg kicsi, istennek nézi a szüleit, hiszen õk minden jó forrása. Késõbb viszont a gyerek rájön, hogy a szülei nem istenek, csak emberek. Ez bizony lesújtó élmény. Nekik is az. Viszont ez van. Hagyd õket a maguk emberségében. Ha nem akarsz elköltözni, akkor válj le lelkileg. Határozd el, hogy nem függ a te önbecsülésed tõlük. Te legyél biztos a magad értékrendjébe, magadnak állíts fel határokat, mércéket, szeresd a családtagokat, de ne vágyakorr rá, hogy megsimogassák a buksidat. Ha nem, hát nem. Megvagy nélküle. Egyszer talán majd változik a helyzet. Danielle Steal két regényét ajánlom a témához: SZÁRNYAK (itt az apuka a fiúnak mindent, a lánynak semmit nem enged) és a KALANDVÁGY címût. Utóbbiban egy komly gondolkodású nagytestvér és egy mindenki kedvence elkényeztetett kistestvér szerepel.
"Az 1 év múlva költözhetsz címû szövegekbõl köszönöm, de nem kérek!" Akkor költözz most:-) Am komolyan nem tudom erre mit lehet válaszolni ha ezt nem. Ha tûröd már évek óta akkor ez az egy év már semmi. Én tudom, én is alig várom h elmenjek és csak azért nyelek mert tudom már nem sok van hátra a szabadulásig. Ha szóvá teszed lecsesznek. esetleg próbálkozz még, hátha. Mond meg h szeretnél velük (a szüleiddel) komolyan beszélni valamirõl. Ezt lehetõleg úgy hogy a hugod házon kívül legyen és ne is hallja. Üljetek le és mond el h téged ez mennyire bánt stb Ha erre is csak lecseszést kapsz akkor nem tudsz mit tenni.
Azért az kemény hogy ilíen szinten szabadjára van engedve a húgod, hogy olyan részegre issza magát hogy széthányja a környéket, lejáratja a családot a szomszédok elõtt, stb, és a szüleid nem is foglalkoznak vele. Nem lehet hogy már "lemondtak" róla? mert nekem nagyon úgy tûnik, hogy egyszerûen már belefáradtak hogy foglalkozzanak vele, benned viszont látják hogy még lehet belõled valaki, ezért figyelnek ennyire oda rád (talán picit tulságosan is). Emiatt én nem szomorkodnék. Kicsit úgy tûnik, irigykedsz a testvéredre, csak azt nem értem mi irigyelni való van rajta... Ha így folytatja, ki tudja hova fog jutni, semmi se lesz belõle...És láthatóan nem lesz aki megállítsa a lejtõn, mert szüleid egyértelmûen tesznek rá. Inkább sajnálatra méltó... És mondom ezt úgy hogy gyereknevelésben elég "liberális" felfogású vagyok, de ez már túl megy minden határon, pláne ennyi idõsen.

Miért men figyelnek rám a szüleim? Hogyan tudnám elérni, hogy én velem is törődjönek? Miért men figyelnek rám a szüleim?

13/L Ezt nem tudom meg oldani. A szüleim nagyon elhanyagolnak. Ezért alszok a rokonoknál minden másnap meg hétvégén mert ez már fáj. Az iskola igazgató is behívatott, hogy nem vagyok olyan mint álltalában. Amióta februárban a nővérem beszedett 6 nyugtatót a szüleim számára nem is létezek.A bizonyíték: A biciklim már 3 hete elromlott és nem hajlandóak megcsinálni,a szülői értekezletekre sem mennek el A testvéremnél:az iskolába is elviszik,kap minden héten 2000 ft-t,mehet discoba,a pasijához Nem értem miért nem figyelnek rám? Tudna valaki tippeket adni mivel tudnék én is a pontba kerülni?

Legjobb válasz: Ezt már mintha olvastam volna,de mindegy. Beszéld meg ezt velük is,hogy neked így rossz.

Ezt már mintha olvastam volna, de mindegy. Beszéld meg ezt velük is, hogy neked így rossz.
Állj eléjük és mondd el mi a problémád és hogy ez nagyon bánt. Sírj is :D
hány éves a nõvéred? alapjában véve, otthon már régóta nem jó valami, le kell ülni és beszélni velük, mert ez így tarthatatlan, otthon vannak mit csinálnak? a tesód bevette a nyugtatókat, az már egy jel volt, még sem változnak, nem alszol otthon és nem is kérdezik miért? félelmetes N
mondd hogy ezzel a viselkedéssel csak azt érik el hogy te is oda jutsz, hogy nyugtatót veszel be, ezért próbáljanak már egyenlõen bánni veletek

ANYUKÁK! Hogyan tudnám meggyőzni szüleimet hogy engedjenek el a 23éves barátommal egy 10napos külföldi útra?

Amúgy én és a barátom 5 hónapja vagyunk együtt! (16L)

Legjobb válasz: 16 évesen?! hát sehogy. 5 hónap nem idö... a szüleidnek van igaza.

16 évesen?! hát sehogy. 5 hónap nem idö... a szüleidnek van igaza.
Hát ha a szüleid nem akarnak elengedni akkor, sehogy nem tudod meggyõzni õket(ha esetleg hisztizel nem érsz el semmit) Én mikor 16 voltam, horvátba voltunk 7 napra motorokon és a mostani férjem akkor 25 volt, és egy éve ismertük egymást(az utazást magamnak fizettem, nyári munkából).
Van egy tuti receptem. Várjatok még 4 évet és ha még mindig imádjátok egymást, ezt a kérdést akkor vesd fel anyunak.
Én elég "modern" gondolkodású vagyok, de.. Pl mi lenne addig az iskolával? Igaz, hogy a -semmi olyat- itthon is megtudjátok csinálni de ott az alkalom nyugodtabban szülné a tolvajt!Várj egy kicsit! 16 évesen még nem késtél le semmirõl!
10 napos külföldi utra egy 23éves sráccal akivel 5 hónapja vagy együtt? sehogy.. és nem az erényedet féltik, hanem mondjuk azt hogy kint ragadsz és kerestethetnek....
Hidd el a srác csak sikosítót, és gépzsírt csomagolna. Anyádékat avval tudnád megnyugtatni, ha felvennél egy erény övet, aminek a kulcsa apádnál lenne. :D Babi néni 76/L
Remélem sehogy.
Nem idõs egy kicsit hozzád?
Ha semmi olyat nem csináltok, akkor minek mentek oda?
engem érettségi után engedett el anyum a 25 éves barátommal Görögországba. akkor már lassan 1 éve együtt voltunk. ballagási ajándék volt, elõtte csak családdal voltam nyaralni, max táborban. mondjuk ott is elég laza volt az élet, attól jobban félthetett volna. :) szerintem jövõre próbálkozz ilyesmivel ismét, és nem árt, ha te is beszállsz a költségekbe, így talán engedékenyebbek lesznek. egyébként mi a kifogásuk?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Én 15 évesen egy "táborban" ismerkedtem meg a férjemmel. 27 éve vagyunk együtt. Ettõl függetlenül én sem biztos, hogy engednélek, talán egy-két év múlva.Szerintem üljetek le barátod+szüleid+te.Beszéljétek meg, mondjátok el pontosan hova mentek, kikkel, hogyan stb.Hátha így megenyhülnek kicsit. Fiaim vannak, így más volt a helyzet, õket talán nem kell annyira félteni. Szerintem jobb okosan engedni, mint tiltani, abból soha semmi jó nem sül ki.
A kérdező hozzászólása: De rengeteg ember lesz ott! És semmi olyat nemfogunk csinálni. Ha meg ettõl tartanak a szüleim akkor a barátaimtól is félteniük kellene.
Én teljesen egyetértek a szüleiddel. Szerintem fiatal vagy még ehhez, nyelvtudás nélkül meg akárhova veszélyes kimenni. Az öt hónap meg nem sokat jelent. Hova akarsz egyébként menni? "De rengeteg ember lesz ott! És semmi olyat nemfogunk csinálni. Ha meg ettõl tartanak a szüleim akkor a barátaimtól is félteniük kellene." Az, hogy "rengeteg ember lesz ott", semmire nem garancia egy szülõ szempontjából, látszik, hogy éretlen még a gondolkodásmódod. Az sem kizárt, hogy féltenek a barátaidtól, egy felnõtt szülõ máshogy ítél meg korodbeli embereket, mint te. Hallgass rájuk!

A szüleimmel, hogy tudnám megbeszélni a dolgot?

A szüleim egyre jobban fontolgatják,hogy másik suliba íratnak engem és a tesómat.Mivel a mostani sulimban nem annyira jó az angol nyelv oktatása,inkább a németre fektet nagyobb hangsúlyt.És a szüleim nagyon szeretnék,hogy normálisan megtanuljam a nyelvet de szerintem ez így új sulival együtt nem nagyon fog összejönni, mondtam nekik,hogy inkább valami tanfolyamra mennék.Mert ők nagyon aggódnak amiatt,hogyha már nem lesznek velünk akkor miből élünk meg.De vissza az iskolaváltásra.Én győri vagyok de nem ide járok suliba hanem ahol anyukám tanít egy másik kisvárosban.És azért nem ide írattak,mert itt nincs senki rokonunk aki eltudna kísérni a suliba.De amit iskola kinéztek Marcalvárosban van mi meg Nádorvárosban lakunk.És anyukám folyton azon izgulna ha idejárnánk,hogy odaértünk-e meg ilyesmi.De őket nem nagyon lehet lebeszélni az ötletről.Mit tegyek?

Legjobb válasz: Mondd meg nekik, hogy a némettel is simán boldogulsz az életben. Sõt, a német ma már egy olyan nyelv, amit kevesen beszélnek. Sok helyen keresnek németül tudó embereket. Az angolt meg bárhol, bármikor megtanulhatod. Vannak ingyenes órák is, ha misszionáriusokhoz mész. És az angol folyik mindenhonnan. Szerintem jobban jársz a némettel. Viszont azt nem írtad le a kérdésedben, hogy te mit szeretnél. Talán azért nem szeretnél iskolát váltani, mert ott vannak a barátaid? Akkor ez egy jó indok a szülõknek. Vagy te is a közlekedéstõl félsz? Attól nem kell. Egyszer kitapasztalod, hogy merre kell menni, mit kell csinálni és onnantól menni fog.

Mondd meg nekik, hogy a némettel is simán boldogulsz az életben. Sõt, a német ma már egy olyan nyelv, amit kevesen beszélnek. Sok helyen keresnek németül tudó embereket. Az angolt meg bárhol, bármikor megtanulhatod. Vannak ingyenes órák is, ha misszionáriusokhoz mész. És az angol folyik mindenhonnan. Szerintem jobban jársz a némettel. Viszont azt nem írtad le a kérdésedben, hogy te mit szeretnél. Talán azért nem szeretnél iskolát váltani, mert ott vannak a barátaid? Akkor ez egy jó indok a szülõknek. Vagy te is a közlekedéstõl félsz? Attól nem kell. Egyszer kitapasztalod, hogy merre kell menni, mit kell csinálni és onnantól menni fog.
Az idegen nyelv oktatás, szinte mindegy hogy mennyire jó egy suliban, ezt így nem fogod rendesen megtanulni, mert megint más ha suliban tanulod, és megint más ha a való életben. Most igaza van a szüleidnek ez ügyben, de az átíratás szerintem baromság, mert ha komolyabb suliba mész ahol komolyabb a nyelvoktatás, akkor fel kell zárkóznod a többiekhez, mert új tanár, más tanítási módszer, lehet már õk jóval elõrébb is vannak, és kitudja hogy adja le az anyagot úgy hogy te is megtudd érteni rendesen, mert azért az is baromira fontos hogy tudd tartani a tempót, szóval az átíratás baromság. A tanfolyammal sem mennél sokra maximum tovább fejleszted a tudásod, de az is kevésnek mondható, mert ha kikerülsz külföldre ahol angolt beszélnek akkor teljesen elfogod felejteni az egészet, mert külföldön is vannak nyelvjárások, és megint más ha valaki anyanyelvi szinten beszéli, és megint más ha nem. Én angolból 5-ös tanuló voltam mind végig, nem nyelvi iskolába jártam, de azért ment a dolog, olyan szinten hogy az emelt érettségit is bemertem vállalni, plusz a középfokú vizsgát is, még az érettségi elõtt, angol nyelvû mûsorokat néztem a Tv-be, ha találtam ilyen csatornát persze, a letöltött filmeket is angolul néztem, feliratokat is csak azért tettem be, hogy ha valamit nem értenék akkor tudjak kicsit lesni. Tavaly kimentem Londonba egyik ismerõsömhöz dolgozni. És örültem ott hogy egy kenyeret kitudtam kérni a boltból, mert teljesen más volt minden, mint amit az iskolába tanultam, a bonyolult mondatokhoz nem tudtam hozzászólni, és csak életbe tudtam rendesen megtanulni ezt a nyelvet hogy hasznát is vegyem neki, mert az amit az iskolákba tanítanak az kevés, igazi nyelvtanulás az életben van.
magántanár heti 1-szer?

Segítség!? Hogy tudnám meggyőzni a szüleimet, hogy megengedjék a vadászgörénytartást?

Már voltak állataim (jelenleg is vannak, de nincs "mini-állatkertem" :)), nem most szeretnék belevágni a görcsök tartásába, de a közeljöv?ben biztosan. (Róluk már elolvastam mindent de jelenleg is tanulok). Szóval mivel vannak állatok a családban már tudják, hogy teljes mértékben odafigyelek rájuk, takarítom a helyüket és utánuk ha történnek balesetek stb. Tudják és mondják is, hogy jó gazdi vagyok, ezzel nincsen gond, hogy úgy éreznék elhanyagolom vagy nem foglalkozom az állataimmal...

Legjobb válasz: Azért azt is vedd figyelembe, hogy a vadászgörények tartása nem filléres dolog. Te tartod fenn az állataidat, vagy a szüleid veszik az eledelt felszerelést, stb? Ja, és milyen állataid vannak pontosan?

Azért azt is vedd figyelembe, hogy a vadászgörények tartása nem filléres dolog. Te tartod fenn az állataidat, vagy a szüleid veszik az eledelt felszerelést, stb? Ja, és milyen állataid vannak pontosan?
Szia! Anya nekem is irtózik minden szõrös kisállattól, egyedül a kutyát és a macskát tûri meg. Nos, én is teljesen bele voltam / vagyok bolondulva a vadászgörénybe. Mindenképp szerettem volna egyet, de mikor felvetettem... Ne tudd meg. Én folyamatosan errõl beszéltem, ezt nézegettem, egy idõ után már nem volt ilyen heves az ellenszenv, persze még mindig nem engedték meg. Nos, nekem a barátom vett egyet karácsonyra, úgyhogy most már én is boldog tulajdonos vagyok. Azt tanácsolom neked, hogy ha veszel, akkor fiatal görit vegyél, lehetõleg lányt, de ha fiút, akkor mindenképp ivartalanítani kell, mert anya szerint olyan volt a szobám tõle, mint egy "budi". Ami persze nem igaz, de õ nem szereti ezeket az állatokat, rosszabbul reagál rá. Drága a tartása az igaz, de ilyen aranyos állatot én még soha nem láttam!
elõször is lány görényt válasz mert azok szelidebbek , azt mindenkép mond el nekik, tudasd velük h a görény akár macska- vagy kutya konzervet is ehet.
Tengeri malacokat annyira nem ismerem, de elképzeléseim szerint õk annyira azért nem befolyásolják a szüleid életét. A görényekkel szerintem más a helyzet. A tengeri malacok gondolom nem másznak fel a székekre asztalokra vernek le ezt-azt. A göriket nehéz lesz egy szobába bezárva tartani. A ketrec kicsi nekik ott se tarthatod folyamatosan. Így minden veled egy háztartásban élõ emberke életét befolyásolni fogják a görik. Érthetõ ha a szüleid esetleg nem akarnak változtatni az otthoni életvitelükön. Azért nem kis változást hozhatnak az ember életébe.
A kiállítás jó ötlet. Az összeszokott göri+gazdi nagyon jó látvány. Igazából minden görinél az elsõ összeszokási idõszak a nehéz. Nekünk azért tetszett meg nagyon, mert kis lakásban is jól elvannak, nem kell folyton kivinni (hetente megyünk az erdõbe túrázni). Meg hurcoljuk is magunkkal mindenfele. Nos, az elsõ görink Hollandiában a hotel ajtaját valahogy megoldotta - máig rejtély hogyan :)
Én is ilyen helyzetben voltam. Anyuék elve: állat nem jöhet lakásba! Mindig volt macskám, vagy kutyám de kizárólag a kertben. Aztán a 14. szülinapom elõtt jött az ötlet, hogy vadászgörény az én álmom. Persze szó sem lehetett róla, fõleg, hogy anyu retteg minden apró szõrõs állattól (egér, tengerimalac stb) De ügyesen játszottam, elejtettem mindig egy-egy jó szót a görikrõl, videókat, képeket nézegettem amikor tudtam, hogy látják mit csinálok. Szülinapom elõtt felmerült a kérdés, mit szeretnék kapni. Áááá, nincs semmi ötletem, mert én csak egy görit szeretnék, de tudom, hogy azt nem lehet.... És csodák-csodájára születésnapomon gazdagodott a család létszáma. Azóta eltelt 6 év de még mindig õ az egész familia szeme-fénye, még anyukám is odavan érte, pedig azelõtt még elképzelni se lehetett, hogy hozzáérjen egy ilyen állathoz. Most meg...:) Szóval ezzel a sok írással azt akartam kifejezni, hogy légy kitartó, mutasd mennyire vágysz rá, és bizonyítsd, hogy gondoskodnál róla rendesen! Amúgy nagyon gondold át, hogy tényleg nagyon szeretnéd-e, mert tapasztalatból mondom, nagyon igénylik a törödést! gondolom olvastad, hogy napi 18 órát is aludhatnak, viszont a maradék idõt végigtombolják, szét szednek mindent! :D Sok sikert a projektedhez, és ha bármi kérdésed felmerül kérdezz, hátha tudok okosat mondani! :)
Hát nincs más ötletem. A kiállítás viszont nagyon jó ötlet, háta megtetszik nekik, ha élõben látják õket.
A kérdező hozzászólása: Általában csak annyit mondanak, hogy nem lesz több állat vagy csak simán a NEM (kell nekünk). Anyum: Neki nem tetszenek, és fél az elvesztés fájdalmától... Minél inkább azon vagyok, hogy meggyõzzem arról, hogy nagyon cuki és szeretni való "dögök", mert az egyáltalán "nem tetszik szintrõl" már az "aranyos szintre" ugrottunk. A 01.19-én rendezett kiállításra is elviszem õket, hátha megtetszenek nekik.
Igen, a tengerimalacokkal aló együtt tartás nem jó ötlet. Ha van hova külön tenni õket, akkor nincs gond. Egy hónappal ezelõtt mondtam volna, hogy dobd be a "karácsonyra azt kérem engedjétek meg" témát, de ez ugrott. Esetleg nem lesz mostanában névnapod, vagy szülinapod? :) Esetleg hints el naponta egy-egy új infót a görényekrõl, hátha kicsit megkedvelik õket. Egyébként van valami konkrét ellenvetésük is, vagy még nem beszéltetek errõl?
A kérdező hozzászólása: El tudom tartani, direkt van félretett pénzem. Igaz az ivartalanítás és egy hosszabb/komolyabb betegség esetén kell egy kicsit besegíteni, de ezt is ki tudnám, egyébként ezzel nem volt gond, ezt sose hozták föl érvnek... 3 tengerimalacom van. Tudom, a görény megölheti õket, de már kitaláltam, hogy õket akkor egy szobába elzárom és a göi oda nem mehet be (mivel kis rafkósak a biztonság kedvéért szerintem kulcsra is zárom, persze emiatt nehezebb lesz óránként többször bemennem, de a biztonság a legfontosabb!)
nem tudom még aktuális-e nekem is most sikerült meggyõzni a szüleimet még 12 évesen elkezdtem bombázni kérdésekkel aztán 2 évig semmit se vettem magamnak hogy összegyûljön a pénz és még nyári munkát is vállaltam aztán eljött a szülinapom és íme azt mondták megveszik a görit még kell gyûjtenem szóval de végül happy end lett

Hogy tudnám meggyőzni szüleimet, hogy megvehessem ezt a biciklit?

Szeretnék venni egy biciklit 37.000 Ft-ért.Mondtam szüleimnek, hogy használt, és ezért ?k nem akarják megvenni, mert hogy akármikor elromolhat és akkor ki tudja, hogy mennyit kell még rákölteni.Megbeszéltük,hogy megvennénk felesben, de amikor mondtam hogy használt, rögtön nemet mondtak.Szerintetek hogy lehetne ?ket meggy?zni?

Legjobb válasz: Használtat nem vennék.Ehhez van egy kis történetem: Kis faluban élek,amíg sulis voltam bringával jártam a buszmegállóig.Itt volt egy kis állvány,mely a bringák lakatolására szolgált.Enyémen volt kettõ is.Egy napon jöttem haza,leszállok a buszról,bringa meg sehol.Eltelt egy hónap,majd kettõ mikor ismét jöttem haza és megpillantottam a bicajomat.Meglestem közelrõl,hogy tényleg az enyém-e(volt rajta egy karcolás),és bizony az enyém volt.Futottam hazáig,hogy szóljak a szüleimnek.A vége az lett,hogy a bicajt elhoztuk,viszont teljesen le volt strapálva.A hölgyemény ,aki megvette...hát,hoppon maradt mivel se bringája,se pénze nem lett.

Meg kéne nézni egy hozzáértõvel, aki pl. kiszúrja, ha balesetes a váz...
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, hogy lopott, mivelegvan az összes eredeti alkatrésze, plusz még néhány alkatrész. Most ha én lopnék egy biciklit, akkor nem költenék rá 30.000 Ft-ot.
Nem értitek a lényeget, arra kell figyelni, hogy nehogy lopott legyen.Ha netán az lenne és rájönnek, a kérdezõnek se a bicikli nem lenne meg, se a pénzét nem kapná vissza.
Jó, hát ennyi erõvel ne vegyünk kocsit se, mert hát mennyi emberét ellopják, meg ne lépjünk ki az utcára, mert mennyi embert elütnek, meg ne is házasodjunk, mert mennyi ember elválik... Az ilyen "ne csináld ezt meg azt, mert én így meg úgy jártam" típusú hozzászólásoknak semmi értelmük... Nekem 17 éve ugyan az a bicajom, sokszor hagytam már a bolt elõtt, udvaron, kerítésnek támasztva lakatolás nélkül és soha senki nem akarta ellopni, pedig nem egy lerobbant bicaj. Barátnõm éjszakára kint hagyja a buszmegállóban az övét, mégse lopták még el. A kérdésnek nem is ez volt a lényege, hogy ellopnák-e, vagy ez lopott-e. Én is azt mondom, hogy vigyél magaddal valakit, aki ért a bicajok szereléséhez, aki átnézi egy kicsit, hogy tuti nincs-e nagyobb gond vele, ami miatt esetleg ilyen olcsó. Ha nincs gond, akkor vedd meg szerintem. Újonnan, ami ennyi, az egy rakás sz*r.
Használtat nem vennék.Ehhez van egy kis történetem: Kis faluban élek, amíg sulis voltam bringával jártam a buszmegállóig.Itt volt egy kis állvány, mely a bringák lakatolására szolgált.Enyémen volt kettõ is.Egy napon jöttem haza, leszállok a buszról, bringa meg sehol.Eltelt egy hónap, majd kettõ mikor ismét jöttem haza és megpillantottam a bicajomat.Meglestem közelrõl, hogy tényleg az enyém-e(volt rajta egy karcolás), és bizony az enyém volt.Futottam hazáig, hogy szóljak a szüleimnek.A vége az lett, hogy a bicajt elhoztuk, viszont teljesen le volt strapálva.A hölgyemény , aki megvette...hát, hoppon maradt mivel se bringája, se pénze nem lett.
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor szerinted tõlem is ellopnák, vagy mire gondolsz?
Én nem azt mondtam, hogy ne vegye meg. Itt az a kérdés, hogy hogy gyõzheti meg a szüleit... A szüleik viszont lehetséges, hogy sok-sok szempontot figyelembe vesznek, ami miatt nem akarják megvenni. Lehet, hgoy vásároltak már használt dolgot, amivel ráfaragtak, vagy bármi. Ott van a rizikó. 37 ezer ft is sok... Lehetséges, hogy könnyebben meggyõzhetõk a szülõk, hogy vegyenek egy 60 vagy akár 100ezres bringát amire van garancia és új, mint egy vadidegentõl vásárolt használtért kiadjanak 37-et... Szóval lehet házasodni, de ha azt látod, hogy a lányodat fûvel-fával megcsalja a võlegénye, akkor azért csak szólsz neki, hogy gondolja át a nyári lakodalmat, nem?!
Használt bicikliknél gyakori, hogy lopott... Vagy tényleg van valami rejtett hibája. Ha e kettõ miatt akarnak túladni rajta, akkor bizony elég olcsón is adhatják... Aztán ha esetleg lopott, és téged kap el vele a rendõr, akkor ha meg nem is büntetnek, de elveszik, az tuti... lehet erre is gondolnak a szüleid.
Keress egy olyan képet amin ugyanilyen bicaj van, de új állapotban. Vidd oda nekik mind a kettõt, hogy ez a két képen látható bicikli egyforma márka, egyforma stílus. De az egyik 100 ezer a másik csak 30 ezer..Neked mindkettõ megfelelõ, és beszállnál X összeggel. Na melyiket veheted meg?????? Szerintem így már jobban fognak dönteni. Egyébként én is anya vagyok, és amikor megláttam a képet amit linkeltél én is azt mondtam magamban, hogy --Naneeee! 30 ezerét nem veszed meg..Inkább veszek újonnan.. De utána néztem és tényleg drága újonnan, így már nem is olyan vészes a 30 ezres bicikli
Nincs olyan ismerõsöd, aki kicsit ért hozzá, és együtt elmennétek megnézni a bicajt? Szerintem sem sok 37-ért, és valóban pillanatok alatt tönkre megy egy ilyen árú gagyi bicaj, barátnõm kb. évente cseréli a bicaját, pedig nem is használja sokat.

Hogyan tudnám a szüleimmel normális körülmények között megbeszélni a pasimat?

22 vagyok és eddig nem lehetett a szül?kkel pasikról beszélni így titokban van egy 32 éves pasim.de ?k ezt megtudták és elvagyok tiltva jóformán mindenkit?l.... nem mehetek sehova. De a barátommal mi ezt komolyan gondoljuk,de a szüleim meg sem hallgatnak hogy elmondjam hogy mit érzek vagy valami... tudom nem tökéletes a barátom (volt börtönben kisebb lopásért,van egy 9éves lánya,10enéves korában drogozott) de mégis hogy gy?zzem meg a szül?ket,hogy nekem ? kell?

Legjobb válasz: Igénytelen vagy, sajnálom a szüleidet. Meggyõzni nem fogod õket, maximum beletörõdnek.

Igénytelen vagy, sajnálom a szüleidet. Meggyõzni nem fogod õket, maximum beletörõdnek.
mondjuk 22 évesen ideje lenne felnõnöd és elköltöznöd. Akár a pasidhoz is. ....és már meg is oldottuk a problémádat! ;-)
Lopásért is be lehet kerülni, lehet csak pár hónapot volt bent, a drogozás pedig lehet party drog volt.Mondjuk lényegtelen. Anyukádék féltenek és ezen nem fogsz tudni változtatni. Mondd el nekik, hogy most ezt érzed, költözz össze a sráccal, lakva ismeri meg az ember a másikat, aztán lehet hamar kiábrándulsz belõle, vagy é fog példás életet élni és ezzel a szülõk felé is bizonyÍtani fog.
Én teljesen megértem a szüleidet. Az egy dolog, hogy 10 évvel idõsebb, azt még le lehetne nyelni. A 9 éves lányt már nehezen (21 évesen felcsinált valakit, elég felelõsségteljes gondolkodású lehet), az pedig, hogy drogozott, ráadásul börtöntöltelék (és jól írták, "kisebb lopásért" nem csuknak le senkit, szerintem inkább RABLÁS volt az a "kis dolog") már megemészthetetlen. Az ilyen alakhoz a szintén elvált, 30-as, lecsúszott, alkoholista nõk valók, nem pedig egy normális 22 éves lány. Nem igaz, hogy a szóba jöhetõ több millió hapsi közül az egyik [email protected] fogod ki, de azzal cs*szed el az életed, akivel akarod, csak ne várd el, hogy a szüleid ehhez jó pofát vágjanak. Amúgy gondolom nem volt annyi eszed, hogy mielõtt összebújtál csináltattál egy komplett STD-panelt, mert az ilyen alakoknál népbetegség a Hepatitis C (ami sokszor gyógyíthatatlan, és májzsugort, majd májrákot okoz).
En is teljesen megertem a szuleidtet...Fiatal vagy biztus nem is vagy csunya de pont egy olyannal kell kezdj akinek van mar multja elotted egy lanya es foleg meg bortonben is volt hat ez elegge fura nekem.... de tudod mit en ha a szuleid helyeben lennek hagynam , hogy tanulj a magad karan es majd ha a pasitol kapsz egy jo istenes pofont mert bortontoltelekbol mast nem tudok kinezni akkor majd helyreall az agyad remelhetoleg... annyi veled egyidos normalis pasi van es te pont egy nalad idosebbel akarsz osszeallni aki meg bortonben is volt meg drogozott...de a te dontesed en teljesen megertem a szuleid..tutti ha latnak, hogy normalis pasid van akkor beletorodnenek , mert vegulis mar nem vagy gyerek...de ilyen esetben en is beleszolnek a dolgokba ha a lanyom egy ilyen pasival kezd mindegy mennyi idos...
Elõször azt akartam írni, hogy 22 évesen már a sarkadra kéne állnod, hogy ne szabják meg mit csinálsz. Majd tovább olvasva a pasid jellemzését, tökéletesen megértem a szüleidet.22 évesen messze nem vagy érett felnõtt ember.Ha az lennél még véletlenül sem kezdenél ilyen alakkal. Sajnálom a szüleidet, mert õk már most látják, hogy a vesztedbe rohan.Amúgy meg kis lopásért csak felfüggesztett ítéletet kap.
ez szánalmas hogy 22 évesen megtiltanak neked bármit is és hogy nem tudjátok megbeszélni, csak azt tudom mondani hogy költözz el viszont egyáltalán nem csodálkozok azon, hogy a szüleidnek nem tetszik, hogy egy drogos börtöntöltelékkel jársz...
#1: az ilyen pasik a menõk, látod... "Kisebb" lopásért nem szokás sittre menni. Vagy a pasid ver át téged, vagy te minket. Egyébként önálló felnõtt ember vagy. Ha a sittes pasit megoldod, ne mondd, hogy a szüleid miatt lelkiismereti problémáid vannak.
Nem tudom hogy lehetne ezt megbeszélni, leginkább sehogy. Minden esetre ezzel a szüleid azt fogják elérni, hogy még jobban ragaszkodsz a pasihoz, hiszen tiltják, ez így szokott lenni, a vége tényleg az lesz, hogy õt választod szüleid helyett. Ha az én gyerekem lennél, én nem tiltanám, pont ezekért a dolgokért, bíznék benne, hogy idõvel megjön az eszed.
szia sosem fogják elfogadni, legalábbis nekem nem fogadták el sosem pedig már össze is házasodtunk és úton a kisfiunk is. Én 24 õ 38. A szüleim egy pasimat sem fogadták el soha, anyám meg egyenesen kinyilvánította a nem tetszését a párom elõtt. Tiltottak engem is, de nem érdekelt. Nem beszélgettem velük szinte sose mindig a párommal voltam aztán elköltöztem otthonról majd késõbb összeházasodtunk, és a mai napig nem fogadják el, ellátogatunk szülinapkor névnapkor stb de csak egy köszöntés erejéig, aztán megjegyzik hogy el lehet menni! Legyél erõs. Lehet megenyhülnek ha látják hogy rendes a fiúd és nem bánt téged! De sose legyél velük olyan rosszba, hogy ha bármi történik ne mehess haza! Sajnos ha bármi történik akkor én csak az utcára mehetek, ellenem forditották a családot is!
Talán meg kellene õket értened, hogy mitõl is féltenek! Ha meg nem tetszik, hogy beleszólnak az életedbe, költözz el. 22 évesen már felnõtt nagylány vagy. Megteheted. de! Ameddig az õ házukban laksz, az õ kajájukat eszed, úgy kell viselkedned, ahogyan õk diktálják, ahogyan õk szeretnék.
Anyukám 22 évesen ment férjhez.. de apa nem volt börtönben, nem drogozott és nem volt lánya. Ez egy elég érdekes férfi.. A szüleid nem fognak beleegyezni, de 22 évesen már nem kell nekik szótfogadnod, de azért szerintem igazuk van, ha nem támogatják ezt a kapcsolatot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!