Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám a kutyámat arról, (15 db)

(harapásról leszoktatás! ) Hogyan tudnám a kutyát leszoktatni arról, hogy ne harapdáljon mindenkit össze? 2, 5 hónapos tudom még játékos de eléggé túlzásba viszi.

Legjobb válasz: Fenyítgesd! Kis pofont adsz neki vagy erõteljesen rászólsz hogy nem szabad! Persze ne vidd túlzásba mert idegbeteg lesz. Az én kutyám is ilyen volt, sõt ha kifeküdt a fûre hogy a kis hasát vakargassam akkor is ezt csinálta ha abbahagytam a vakarást. Én ilyenkor mindig fogtam a mancsát a szájába tettem:D Közbe beszéltem hozzá hogy itt van ezt egyed!:D

Fenyítgesd! Kis pofont adsz neki vagy erõteljesen rászólsz hogy nem szabad! Persze ne vidd túlzásba mert idegbeteg lesz. Az én kutyám is ilyen volt, sõt ha kifeküdt a fûre hogy a kis hasát vakargassam akkor is ezt csinálta ha abbahagytam a vakarást. Én ilyenkor mindig fogtam a mancsát a szájába tettem:D Közbe beszéltem hozzá hogy itt van ezt egyed!:D
Ha megharap, tedd azt amit a testvérei is tettek: Kiabálj, fel, hogy mennyire fáj. Õk is így adták tudtára, ha fájdalmat okoztak egymásnak.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat , megfogadom:)

Hogy tudnám a kutyámat leszoktatni arról, hogy mindig ugráljon ha meglát?

Sajnos már elmúlt 1éves. Azért is akarom leszoktatni róla mert ha kint sár van, elég kellemetlen ha felugrál.

Legjobb válasz: Elég késõn kezded a leszoktatást. Idáig nem zavart? Amikor ugrana , nem engeded. Lent tartod és mondod, nem!. Ha nyugton van négy lábon, mehet a köszöntõs simogatás. Ajánlják a hátat fordítást is, bár akkor nem elõl leszel sáros, hanem hátul:))

Elég késõn kezded a leszoktatást. Idáig nem zavart? Amikor ugrana , nem engeded. Lent tartod és mondod, nem!. Ha nyugton van négy lábon, mehet a köszöntõs simogatás. Ajánlják a hátat fordítást is, bár akkor nem elõl leszel sáros, hanem hátul:) )
Ne engedd meg neki. Legyél kreatív, tanuld meg kezelni a saját kutyádat.
Az a baj, hogy a szidást és leteremtést is örömmel fogadja a kutya egy teljes napi unatkozás után. Több megoldás van, pl. megtanít neki, hogy csak akkor foglalkozol vele, ha õ leül/lefekszik, különben rá sem nézel, hozzá sem szólsz. Ha leült, akkor nagyon örülsz neki, játszol vele, stb. Másik, ha kellõen felette állsz a falkában, és meg vannak a megfelelõ módszereid, közölni tudod a kutyával a nemtetszésedet, amit õ tiszteletben fog tartani. Illetve kicsit drasztikusabb, hogy amikor felugrott rád, te megfogod a lábait és tartod és tartod és tartod. Nem kell szorítani, csak tartani. Egy jó 15-20 percnyi ilyen ácsorgás után a kutyának már nem lesz kedve az ugráláshoz. Fájni nem fog neki, de persze arra számíts, hogy hisztizni fog. Ezt két-három alkalommal megcsinálod, és garantáltan nem fog felugrani a kutya többet. Persze gondold át ezt, mert ha elkezdted akkor többet nincs olyan, hogy játék közben ugrálhat a kutya, de ha ünneplõben vagy, akkor nem, mert nem értené meg. Szóval ha le akarod szoktatni az ugrálásról, akkor semmilyen körülmények között nem ugorhat rád a kutya. (Az más, ha feladatként kéred.)
Ajánlom Jan Fennel könyveit, abból mindent megtudsz :) A legjobb módszer az, hogyha hazaérkezésedkor egyáltalán nem köszönsz a kutyádnak, nem nézel rá, nem érsz hozzá, és ha felugrik, akkor is maxmimum csak eltolod magadtól, anélkül hogy ránéznél. Amikor már lenyugodott, és elvonult, akkor hívd oda magadhoz. Látnia kell, hogy csak akkor foglalkozol vele, amikor nem erõszakos, és AMIKOR TE AKAROD. Ez be fog válni, pár alkalom után (saját tapasztalat is).
Én Cesar Millan módszereit ajánlanám.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az összes kommentet. Igazából csak nem rég kezdett el felugrálni az emberre és nem gondoltam volna, hogy mindig ilyent fog tenne.
"ilyent fog tenne" ???

Hogyan tudnám szoktathatnám le a kutyámat arról hogy a többi kutyával ne legyen agresszív?

Legjobb válasz: Neveld normálisan, foglalkozz vele megfelelõen és szocializáld. Ha nem tudod, hogy ezeket hogyan csináld (és felelõs gazdának tartod magad), akkor keress fel egy olyan kutyasulit, ahol kifejezetten ezt a problémát is tudják kezelni, akár terápiás foglalkozásokon.

Neveld normálisan, foglalkozz vele megfelelõen és szocializáld. Ha nem tudod, hogy ezeket hogyan csináld (és felelõs gazdának tartod magad), akkor keress fel egy olyan kutyasulit, ahol kifejezetten ezt a problémát is tudják kezelni, akár terápiás foglalkozásokon.
http://www.youtube.com/results?search_query=cesar+millan&oq=.. Itt találsz jó pár videót Ceasar Millanról és a módszereirõl. Nem tudom ismerede e, de ajánlom figyelmedbe a módszereit. Én sokat tanúltam tõle. :)
miért ?? eddig mit tettél ? vadítottad ? a nevelés tanulható, erre találták ki a kutyaiskolát! megtanulhatsz bánni a kutyáddal ! az agresszió legtöbbször félelembõl alakul ki, illetve a rossz szocializáció miatt ! a dominancia nem agresszió, a domináns kutyák egyszerûen dominánsak , de nem agresszívek ! hiába is írnánk le mit tegyél, nem tudnád értelmezni, sõt valószínûleg félre is értenéd :) nyugodt fellépés, vezéri szerep visszaszerzése, kötõdési tréning, ösztönkezelési technikák, stb :) ha , hiszed, ha nem , NEM A KUTYÁDAT KELL NEVELNI :) elõször neked kell megtanulnod mit és hogyan tegyél, és azt milyen lelki és mentális állapotban tedd! és ezután jöhet a kutyád :)
Ha eddig nem tudtad egyedül megoldani a problémát, akkor itt hiába írunk le neked pár mondatban ötleteket, úgy sem fogod tudni helyrehozni a dolgot. Kutyaiskola vagy házhoz járó kutyakiképzõ a megoldás!!!
A kérdező hozzászólása: nem nem vadítottam és nem bántottam lehet hogy az elõzõ gazdája bántotta és vadította más kutyák ellen de én nem vagyok ilyen ! elég értelmes de ha sétátltatom az utszán és ha meg lát egy kutyát azonnal megvadul és nem tudom le csillapítani! még jó hogy 5 hónapos mert már sokat változtattam a viselkedésén :D :)
nem az elõzõ gazdi, hanem te vagy az oka a viselkedésének.légyen az jó vagy rossz :) egy kölyök kutya , akit sokat szeretnek, de irányítás, nevelés, és következetesség hiányában ( azaz a gazdi = te , hibádból :) más néven a szocializálás hiánya miatt olyan amilyen :) ez nem baj, csak kellemetlen, neked . késõbb lesz belõle probléma, tehát vagy összeszeded magad és megneveled, vagy marad ilyen . rengeteg a félrenevelt kistestû kutya , akik csak szeretetet kapnak semmi mást . kutyát , embert csak szeretettel , nem lehet nevelni!! :) :) fontos, de kevés! ezt akarod ?? vagy egy jól nevelt , kutyát , aki nem fél mindentõl, akivel élmény az együttélés?? te döntesz !


Hogy tudnám leszoktatni a kutyámat arról hogy ne féljen a víztől?

Kuvasz lány kutya. Igaz 5 éves már és tisztában vagyok azzal hogy evvel elkéstem de esetleg ha lenne rá mós akkor az jó lenne. Van egy másik szintén kuvasz kutyám ? 12 éves és ? nem félt soha. Nem tudna róla példát venni vagy nem is tudom..

Legjobb válasz: Hali. Nekem egy skót juhászom volt, aki másfél évesen is rettegett a víztõs. Egyszer fogtam magam és a karomba vettem és besétáltam vele a velencei tóba, cirka 100 métert majd nemes egyszerûséggel beleeresztettem a vízbe. Minden további nélkül kitempózott a vízbõl és onnantól nem volt baj. Még a dunába is simán beuszott az aportfa után. azt gondolom, hogy ha nem volt rossz tapasztalata a kutyának a vízzel kapcsolatban, akkor egyszerûen meg kell vele ismertetni, hogy ez jó dolog. Üdv. Józsi

Hali. Nekem egy skót juhászom volt, aki másfél évesen is rettegett a víztõs. Egyszer fogtam magam és a karomba vettem és besétáltam vele a velencei tóba, cirka 100 métert majd nemes egyszerûséggel beleeresztettem a vízbe. Minden további nélkül kitempózott a vízbõl és onnantól nem volt baj. Még a dunába is simán beuszott az aportfa után. azt gondolom, hogy ha nem volt rossz tapasztalata a kutyának a vízzel kapcsolatban, akkor egyszerûen meg kell vele ismertetni, hogy ez jó dolog. Üdv. Józsi
A kérdező hozzászólása: boccs: *lenne rá mód
Keress egy olyan helyet, ahol Te is be tudsz menni és csalogasd be, vidáman, jókedvüen. Vagy, küldd be elõtte a másik kutyát és õt meg hecceld a parton, hogy menjen utána. Én a kettõt ötvöztem, barátaink kutyáját beküldtük, az enyém a parton toporgott izgatottan, de csak bokáig ment bele. Akkor bementem én is, a másik gazdi is, õ egyedül maradt volna kint, hát inkább utánunk jött :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) majd megpróbálom hátha beválik :)
Az én régi kutyámat úgy vettem rá, hogy magától fürödjön, hogy egy kis kád vízbe raktam tápdarabkákat, amit kievett. Játékot is rakhatsz bele, de a kaja szerintem hatásosabb. ;) Na szóval, ezt kb 1 hétig csináltam, mire felbátorodott, és belerakta az egyik lábát. Így haladtunk pár hétig, majd végül teljesen belemászott. Minden kis próbálkozását dicsérd meg, és SOHA ne kényszerítsd, mert többet ártasz vele. 1 hónap múlva már addig jutottam vele, hogy minden egyes sétáltatás után rohant hátra a kád vízhez, belemászott, valamikor bele is feküdt, hogy lehûtse magát. A mostani kutyusom imádja kölyök kora óta a vizet, úgyhogy vele nincs baj, állandóan pancsol, buborékol, belefekszik a vízbe. :D Sok sikert! ;) A lényeg, hogy soha ne erõltesd.

Hogyan tudnám leszoktatni a kutyámat arról, hogy mindent megegyen az utcán?

Még csak 3 hónapos. És hiába fegyelmezem nem érdekli.("porszívózik" az utcán)

Legjobb válasz: Ne rögtön az utcán akard fegyelmezni,elõször meg kell neki tanítani a Fújj parancsot.Ha kettesbe vagy a kutyáddal vegyél v.mi finom falatot a tenyeredbe,mutasd meg neki és amikor el akarja venni húzzd el a kezed és szólj rá egy kicsit erélyesebben,hogy Fújj,nem szabad!Vagy finoman az orrára is koppinthatsz ha játéknak venné,ezt egyre gyakrabban gyakorold vele,aztán megtanulaja mit jelent a Fújj nem szabad parancsszó,késõbb már úgy is csinálhatod hogy leteszed elé a falatot vagy vmit és úgy gyakorlod vele,és ezek után már az utcán is tudod fegyelmezni,kicsit ránts magad felé a pórázt és úgy szólj rá,így egyértelmûbb lesz számára!Sok sikert és kitartást!

Ne rögtön az utcán akard fegyelmezni, elõször meg kell neki tanítani a Fújj parancsot.Ha kettesbe vagy a kutyáddal vegyél v.mi finom falatot a tenyeredbe, mutasd meg neki és amikor el akarja venni húzzd el a kezed és szólj rá egy kicsit erélyesebben, hogy Fújj, nem szabad!Vagy finoman az orrára is koppinthatsz ha játéknak venné, ezt egyre gyakrabban gyakorold vele, aztán megtanulaja mit jelent a Fújj nem szabad parancsszó, késõbb már úgy is csinálhatod hogy leteszed elé a falatot vagy vmit és úgy gyakorlod vele, és ezek után már az utcán is tudod fegyelmezni, kicsit ránts magad felé a pórázt és úgy szólj rá, így egyértelmûbb lesz számára!Sok sikert és kitartást!
A kérdező hozzászólása: KÖszönöm a választ.Már ismeri a kutyám a fújj szó jelentését, de az utcán kissé "öreges" lessz a hallása.A tanácsoltakat már "végigjátszottuk", kevés sikerrel.Pontosan tudja, hogy rossz amit csinál de dafke azért is megcsinálja.És csak kint.A lakásban egy tündér.
ne engedd neki és mond azt neki hogy "fujj"vagy azt hogy "nem szabad"
Hát akkor ha fájó szívvel is de azért néha a popsijára paskolhatsz finoman, hátha rendbe jön tõle a hallása és így komolyabban veszi, talán azért nem hallgat mert a szabadban sok új dolgot lát és örül hogy mehet nem kell a lakásban lennie.A lakás minden zugát ismeri a szabadban pedig még van mit felfedeznie, légy vele határozottabb, ill. még használhatsz szájkosarat is, hátha segít!

Hogyan tudnám leszoktatni a kutyámat arról, hogy ne ugráljon fel mindenkire mikor örül és hogy közben ne harapjon?

Legjobb válasz: Szólj rá. Egy idõ után majd leszokik, ha tudja nem szabad.

Szólj rá. Egy idõ után majd leszokik, ha tudja nem szabad.
amikor hazajöttök akkor amikor ugrál forditsatok neki hátat, ne is nézzetek rá, és amikor lenyugszik, akkor üdvözöljétek és dicsérjétek. idõvel megszokja, vagy egyenesen amikor hazajöttök rögtön hajoljatok le, hogy ne legyen ideje felugrani, és ugy üdvözöljétek.
tanulj meg bánni a kutyával! most még, csaK UGRÁL , és késõbb. pl : jan fennel: kutyaphsziológia. cessar millan : gazdiképzés stb. ha csak egy technikát tudsz, ( pl : a térd felemelése, ha felugrik, vagy hátatfordítani neki ), azzal még nincs megoldva a probléma. nem leszoktatni kell, hanem megnevelni! következetességgel !

Hogyan tudnám leszoktatni a kutyámat arról, hogy amikor hazaérünk ne ugasson olyan veszettül?

Ténylég nagyon hangos és éles hangja van, visszhangzik az egész utca. Nem szóltak érte a szomszédok, de engem zavar.

Legjobb válasz: Foglalkozz vele sokat amikor otthon vagy, ne csak riasztó legyen (már ha az, nem biztos csak hátha). Ha hazajössz ne foglalkozz vele amíg le nem nyugszik. Amikor elmész ne búcsúzz el, ne foglalkozz vele. Olvasd el Jan Fennelt, ott bõvebben le van írva.

Foglalkozz vele sokat amikor otthon vagy, ne csak riasztó legyen (már ha az, nem biztos csak hátha). Ha hazajössz ne foglalkozz vele amíg le nem nyugszik. Amikor elmész ne búcsúzz el, ne foglalkozz vele. Olvasd el Jan Fennelt, ott bõvebben le van írva.
Mindenképp olvasd el Jan Fennel: Kutyapszichológia címû könyvét
Az elsõ kettõ válaszát kiegészíteném azzal, hogy senki ne nyugtatgassa, mert az éppen hogy dicséretként hat a kutya számára! Tényleg olvasd el a Fennel könyvet, megoldást találsz benne a problémádra.

Hogyan tudnám leszokatni a kutyámat arról, hogy a házban végezze el a dolgát?

Van egy 4 éves Yorkie kutyám, aki egy éve került hozzám. Kertes házban lakok, gyakran kiengedem a kertbe, amikor itthon vagyok, hogy végezze el a dolgát, de az utóbbi két hétben elkezdett a házba piszkítani, valamikor az éjszaka folyamán teheti. Este tízkor ki szoktam mindig engedni, illetve fél öt után. De a kis "csomagok" most már mindennapossá váltak. Mit tegyek? Hogyan lehetne leszokatni erről a viselkedésről? Köszönöm!

Legjobb válasz: Nézd meg a cerberos kutyaiskola honlapján az online gazdiképzõ részt.

Nézd meg a cerberos kutyaiskola honlapján az online gazdiképzõ részt.
Ahogy olvasom, abból az jön le, hogy nem viszed sétálni. Ha így van, akkor ez nagyon nagy hiba (több okból is). Egész nap elõtte van a víz és az étel? Mert akkor ne csodálkozz, hogy bepiszkít.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kipróbáltam, hogy 2 hétig minden nap elvittem sétálni, olyan fél/háromnegyed órát, de nem használt. Ugyanúgy hagyott nekem kis csomagot reggelre. Nincs egész nap elõtte az étel, a víz persze evidens, hogy mindig van neki kitéve. Végül arra jutottam, hogy fent maradok egyik éjszaka, így amikor ezt csinálta, rögtön le tudtam szidni õt. Azóta már minden rendben van.

A kutya ha jön valami ismerős akkor mindig majd megőrül. Hangosan ugat és ki akarna ugrani a helyéről. Hogy tudnám leszoktatni arről, hogy ha bejön vmi ismerős akkor ne őrüljön meg a kutya hanem csendben eltürje?

Ha egy " cigány " vagy a postás jön akkor másképp ugat, akkor úgy ugat h majd megöli. Az még jó de le akarnám szoktatni arr?l, hogy ha jön vmi ismer?s akkor ne ?rüljön meg. Akkor a nyüszítés és az ugatás keverékével ugat.

Legjobb válasz: nem értek egyet az elsõ válaszolóval, mert ha egy kutya viselkedése a gazda számára gond, akkor arról le kell szoktatni. a kutyád tipikus falkavezér, aki úgy gondolja, hogy õ feladata a látogató fogadása. egyszerû módszerrel el tudod tõle venni a vezéri posztot. a módszert elolvashatod Jan Fennell könyvébõl: Hallgassunk a kutyánkra. az ott leirtak alapján sikerült nekem is leszoktatni a kutyámat az ugrálásról, ugatásról. ma is ugat, ha jön valaki - jelez nekem - de ha megjelenek a kapuban, rögtön átadja nekem a terepet, hogy a látogatókat fogadjam. ha rossz elküldöm, ha jó beengedem. bizik bennem, hogy meg tudom védeni az otthonunkat, az õ közremûködésével - neki csak jelezni kell, a többi az én dolgom. a módszerrõl: a farkasok viselkedésén alapszik, a vezér "mindenható", minden falkatag az õ döntése alapján cselekszik. a kutyáknál nem egyértelmû, hogy az ember a vezér, ugyanis a gazda akaratlanul is olyan jeleket közvetit a kutya felé, amikbõl azt szûri ki, hogy az õ kezében van az irányitás, ezétr úgy cselekszik, ahogyan akar, ami nekünk nem mindig jó. 4 rituálén alapszik: 1. a falka újraegyesülése - mikor a gazdi hazaérkezik, vagy kilép a kertbe nem szabad figyelembe vennie a kutyát. semmi kényesztetés, simogatás, semmi orditozás. bármit csinál akkor sem veszed figyelembe. csak szépen nyugodtan. egy idõ után lenyugszik, vársz egy 5 percet, utánna magadhoz hivod, és megjutalmazod. 2. etetés - az étel nem lehet állandóan a kutya elõtt, csak amikor enni kap. ha jóllakott el kell venni elõle. + gesztusevés (könyvben) 3. veszély észlelése - itt jön a te probémád. amikor jönnek a vendégek, a kuty elkezd ugatni, nyugodtan megköszönöd neki, hogy jelzett, egy játékkal, vagy jutalomfalattal elvezetetd valahova, ahol elcsukod egy pár percre. bebengeded a vendégeket, megkéred õket, hogy ne vegyék figyelembe a kutyát, úgy ahogyan az elsõ pontban irtam. kiengeded. 4. séta - az elsõ lépéseket otthon kell megtenni,a láb mellett kell sétálnia, ha jól csinálja jutalmazod. ha elkezd húzni, megállsz, és csak akkor indulsz el vele újra, ha lábadhoz ment. persze ez igy kevés, jobb ha elolvasod a könyvet. lehet durvának fogják néhányan mondani, de én erre azt mondom, hogy inkább igy viselkedek a kutyámmal, minthogy üssem, vagy orditozzak vele, vagy egyszerûen a rosszaságait figyelmen kivül hagyjam. az az idõ amit a kutyával töltök az kellemes,és a gonjaimról megfeledkezve játszhatok vele, nem kell azon gondolkodnom, hogyan oldhatnám meg a kutyámmal kapcsolatos gonjaimat, nem kell velük bosszúskodnom. bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de irtam egy kicsit a könyvrõl izelitõnek, hogy kedvet kapj rá, mert sokan nem is olvasnak el kutyákkal kapcsolatos könyvet, mert vagy nem fogja meg õket, túl nagy falatnak érzik, hogy valami újba kezdjenek. de hidd el nekem MEGÉRI! sok sikert:)

nem értek egyet az elsõ válaszolóval, mert ha egy kutya viselkedése a gazda számára gond, akkor arról le kell szoktatni. a kutyád tipikus falkavezér, aki úgy gondolja, hogy õ feladata a látogató fogadása. egyszerû módszerrel el tudod tõle venni a vezéri posztot. a módszert elolvashatod Jan Fennell könyvébõl: Hallgassunk a kutyánkra. az ott leirtak alapján sikerült nekem is leszoktatni a kutyámat az ugrálásról, ugatásról. ma is ugat, ha jön valaki - jelez nekem - de ha megjelenek a kapuban, rögtön átadja nekem a terepet, hogy a látogatókat fogadjam. ha rossz elküldöm, ha jó beengedem. bizik bennem, hogy meg tudom védeni az otthonunkat, az õ közremûködésével - neki csak jelezni kell, a többi az én dolgom. a módszerrõl: a farkasok viselkedésén alapszik, a vezér "mindenható", minden falkatag az õ döntése alapján cselekszik. a kutyáknál nem egyértelmû, hogy az ember a vezér, ugyanis a gazda akaratlanul is olyan jeleket közvetit a kutya felé, amikbõl azt szûri ki, hogy az õ kezében van az irányitás, ezétr úgy cselekszik, ahogyan akar, ami nekünk nem mindig jó. 4 rituálén alapszik: 1. a falka újraegyesülése - mikor a gazdi hazaérkezik, vagy kilép a kertbe nem szabad figyelembe vennie a kutyát. semmi kényesztetés, simogatás, semmi orditozás. bármit csinál akkor sem veszed figyelembe. csak szépen nyugodtan. egy idõ után lenyugszik, vársz egy 5 percet, utánna magadhoz hivod, és megjutalmazod. 2. etetés - az étel nem lehet állandóan a kutya elõtt, csak amikor enni kap. ha jóllakott el kell venni elõle. + gesztusevés (könyvben) 3. veszély észlelése - itt jön a te probémád. amikor jönnek a vendégek, a kuty elkezd ugatni, nyugodtan megköszönöd neki, hogy jelzett, egy játékkal, vagy jutalomfalattal elvezetetd valahova, ahol elcsukod egy pár percre. bebengeded a vendégeket, megkéred õket, hogy ne vegyék figyelembe a kutyát, úgy ahogyan az elsõ pontban irtam. kiengeded. 4. séta - az elsõ lépéseket otthon kell megtenni, a láb mellett kell sétálnia, ha jól csinálja jutalmazod. ha elkezd húzni, megállsz, és csak akkor indulsz el vele újra, ha lábadhoz ment. persze ez igy kevés, jobb ha elolvasod a könyvet. lehet durvának fogják néhányan mondani, de én erre azt mondom, hogy inkább igy viselkedek a kutyámmal, minthogy üssem, vagy orditozzak vele, vagy egyszerûen a rosszaságait figyelmen kivül hagyjam. az az idõ amit a kutyával töltök az kellemes, és a gonjaimról megfeledkezve játszhatok vele, nem kell azon gondolkodnom, hogyan oldhatnám meg a kutyámmal kapcsolatos gonjaimat, nem kell velük bosszúskodnom. bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de irtam egy kicsit a könyvrõl izelitõnek, hogy kedvet kapj rá, mert sokan nem is olvasnak el kutyákkal kapcsolatos könyvet, mert vagy nem fogja meg õket, túl nagy falatnak érzik, hogy valami újba kezdjenek. de hidd el nekem MEGÉRI! sok sikert:)
Nem értem mi ezzel a probléma. A kutya örül, te pedig tudod, hogy ismerõs jön. Mindenkinek jó..
Én pedig veled nem értek egyet, mert szerintem azt a könyvet be kellene tiltani. Az írója pszichopata.. Nálunk én vagyok a falkavezér, pedig kölcsönösen üdvözöljük egymást a kutyámmal mikor hazaérek és nem veszem ki a szájából a kaját.. De hát ahány ember, annyi szokás. Abban igazad van, hogy ha a gazdit zavarja valami arról le kell szoktatni. Én csak azt nem értem mi a zavaró benne.
úgy tudod leszoktatni , hogy pl: az ismerõs , mielõtt bejönne elmondod neki , hogy hogyan viselkedjen . ne nézzen a kutyára, ne vegyen róla tudomást, tolja el magátol, ha ráugrik , stb. majd késõbb 5-10 perccel azután, hogy a kutya lenyugodott és félreált, hívja magához- dícsérje és jutalmazza meg. 22.52-nek amit leirtál az okos és egyet is értek vele , de használni nehéz ! tényleg azért teszi a kutya mert õ a vezér . 11.24-nek , gondolom nem a lakásban tartasz nagyobb termetû kutyát , és fogadsz sok vendéget. jön a kislány barátnõje, a kutya meg súlyra és termetre is 2 × nagyobb a gyereknél ? ott kapna mindenki szívrohamot , amikor a nagy kutya agyonszeretné a kicsi gyereket. de : a kicsi lánynak elmagyaráztuk, hogy hogyan viselkedjen, meg is muttatuk, meg is tanulta . a nagy kutya pedig teszi amit a kicsi lány mond neki , pedig vagy 2 × találkoztak életükben ! nekünk embereknek is meg kell tanulnunk a kutyák nyelvét . ezt tanítja többek között , jan fennel, cessar millan , és még sokan mások. és tudod: HASZNÁL !
Látod nagyon is jó példát írtál le mert ez így mûködik nálunk. Csak elõtte nem szadiztam halálra a kutyámat ezekkel a beteges módszerekkel. De ahogy szoktam mondani, ahány ember annyi féle..
nem szeretnék vitatkozni és ezzel fárasztani a kérdezõt. igy inkább neki válaszolok: ha fennel módszerét használod (lehet, hogy nehéz, de egyáltalán nem kegyetlen) a probléma pár hét alatt megoldódik. lehet, hogy a te kutyádnál elég lesz figyelmen kivül hagyni, csak akkor, ha vendégek jönnek (ahogy az elõbb leirtam). persze ha megnyugodott magadhoz hivhatod (vagy a vendégek), és megjutalmazod vagy falattal, vagy játékkal, vagy simogatással stb. nem tudom, hogy igy milyen gyorsan tanul, de igy is javulhat.

Hogy tudnám leszoktatni arról a kutyámat, hogy neki akarjon "ugrani" más kutyáknak?

Gyakran viszem sétálni a kutyámat (francia bulldog). Amikor találkozunk egy másik kutyával, nekiugrik. Néha olyan mintha játékból tenné, néha inkább agresszív viselkedésnek t?nik. Amúgy nem morog, nem vicsorog, de nem is csóválja a farkát. Nem tudunk úgy elmenni egy kutya mellett, hogy közömbösen viselkedjen. Hogy lehetne leszoktatni err?l?

Legjobb válasz: Rossz szocializáció következménye lehet ez a viselkedés. Pofafogót rá, és engedd más kutyákhoz is. Ha úgy viselkedik, amit te helytelenítesz, akkor egy határozott rántás a pórázon és egy erõteljes "Nem", "Fúj" vagy valami tiltó szó, amit remélhetõleg ismer. A franciák nem támadó típusok, tehát valami hiba a nevelésében vagy a falkasorrendben keresendõ.

Rossz szocializáció következménye lehet ez a viselkedés. Pofafogót rá, és engedd más kutyákhoz is. Ha úgy viselkedik, amit te helytelenítesz, akkor egy határozott rántás a pórázon és egy erõteljes "Nem", "Fúj" vagy valami tiltó szó, amit remélhetõleg ismer. A franciák nem támadó típusok, tehát valami hiba a nevelésében vagy a falkasorrendben keresendõ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!