Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám a kutyámat (284 db)

Hogyan tudnám a kutyámat megtanítani arra, hogy akkor jelezzen (ugasson) mikor a kapuhoz jön valaki? És ne akkor amikor elmegy egy biciklis vagy gyalogos az utcán.

Próbáltam úgy,hogy odajött valaki a kapuhoz és mondtam neki,hogy fogd,csibész,mert rongyozásnál meg a guminlógásnál is mindig ezt mondom neki,de csak odamegy a kapuhoz és elkezdi csóválni a farkát,ráadásul bárki be mer jönni t?le mert nem ugat. Segítsetek könyörgöm!!!

Legjobb válasz: Szerintem akkor neked csengõ kéne nem kutya. Kutyát tartasz nem bohócot. A kutya legyen kutya ne egy droid. http://www.freeonline.hu/jan-fennell-kutyapszichologia Ezt olvasd el ez alapján neveld és akkor igazán boldog kutyusod lehet, nem egy idomított majmod.

Szerintem akkor neked csengõ kéne nem kutya. Kutyát tartasz nem bohócot. A kutya legyen kutya ne egy droid. http://www.freeonline.hu/jan-fennell-kutyapszichologia Ezt olvasd el ez alapján neveld és akkor igazán boldog kutyusod lehet, nem egy idomított majmod.
Egy nyugodt kutya felbecsülhetetlen érték! Hidd el baj esetén gondolkodás nélkül megvédene téged vagy a portát! A csibészelés nem arról szól hogy a kutya ugat, és ha ezt a parancsot úgy gyakorlod hogy nincs mit fognia késõbb akkor sem fog majd ha lenne mit! Ezzel csak elrontod az eddig tanultakat. Ha a kutyád nagy termetû akkor már csak a jelenléte is visszatartó erõ, ha ez a te környékeden nem elég akkor vegyetek riasztót!!! Mindenre azért nem lehet beprogramozni a kutyát, mert saját személyisége van! Ha Õ egy ilyen nyugodt fajta akkor örülj neki!
A kérdező hozzászólása: Értem értem, de én csak annyit szeretnék, hogy ha a kapuhoz jön valaki akkor ugasson vagy valamit csináljon, hogy ne jöjjenek be tõle.Egyik nap még a gázos ürgét is beengedte és csak csóválta a farkát.9 hónapos.Hogy tanítsam meg neki, vagy egyáltalán ezt kell tanítani, hogy ne engedjen be mást, csak a családját?

Annyira jólnevelt lett a kutyám, hogy már nem is kutya, hanem cica! Hogy tudnám a kutyai ösztönét előhozni újból?

Legjobb válasz: az én kutyám olyan bújos mint egy cica... még jóhogy kistestû.. felugrik az ölembe és várja hogy simogassam, ha abbahagyom akkor a nozijával földobja a kezem a fejére hogy folytassam :D

az én kutyám olyan bújos mint egy cica... még jóhogy kistestû.. felugrik az ölembe és várja hogy simogassam, ha abbahagyom akkor a nozijával földobja a kezem a fejére hogy folytassam :D
nekem a pitbullom ilyen bújós.
Az én kutyám is néha macskamódra viselkedik. Ha el kell mennem és egy kicsit bezárom a kennelébe akkor szó szerind odadörgölõdzik a rácsokhoz, ha pedig nem figyelek rá, volt hogy bedugta a fejét a kezem alá, hogy simogassam, és az orrával böködött. Ez nem baj.
Ez eleve képtelenség, jól nevelt macskákat a legnehezebb találni :) Mire gondolsz pontosan?
Az Én kutyum is ilyen csak õ 50kg ja én meg 45kg vagyok!! Semmi bibi szerintem jobb így mintha õrült vadorzó lenne!!!
Utolsó: olyan kutya nincs! Minden kutya - az agresszívabbak is - okkal támad.
Ezt részleteznéd kicsit? Mit csinál amitõl olyan mint egy cica? Mit jelent az hogy jólnevelt? Mit csináltál te azért hogy ilyen legyen?
Nekünk volt egy olyan kutyusunk régebben, aki cicák között nõtt fel, õ dorombolt is, legalábbis próbált, mint a macskák.
A kérdező hozzászólása: Bocsi mindenkitõl, de 2 mondatnál többet nem tudok írni , mert lefagy a gépem! Ha helyreáll , írok :-)Köszi mindenkinek

Hogyan tudnám a kutyám vízhez szoktatni?

Puli kutyáról lenne szó igazából már ha locsolok a kertbe elszalad a vízsugár elől jó messzire.. nem tudom miért fél ennyire a víztől.. jön a nyár és gondoltam fürödhetnénk(vagy fürödhetne)együtt de ha a csapból jövő víztől fél akkor hogy jön be akár medencébe vagy tóba/patakba??

Legjobb válasz: Azért , mert a kutya nem szereti a kerti locsolást, attól még könnyen elõfordulhat, hogy a tóba, patakba szívesen belemegy. Az én kutyám 3 hónapos kora óta imád úszni, de ha valahol ráspriccelem a vizet elmenekül. Próbált olyan kutyákkal együtt a vízhez vinni, akik szeretnek úszni, hátha kedvet kap rá. Viszont semmiképp ne vidd erõszakkal a vízbe és ne dobd be, mert egy életre megutálhatja a vizet. Hagyd, hogy a saját tempójában barátkozzon meg a vízzel.

Azért , mert a kutya nem szereti a kerti locsolást, attól még könnyen elõfordulhat, hogy a tóba, patakba szívesen belemegy. Az én kutyám 3 hónapos kora óta imád úszni, de ha valahol ráspriccelem a vizet elmenekül. Próbált olyan kutyákkal együtt a vízhez vinni, akik szeretnek úszni, hátha kedvet kap rá. Viszont semmiképp ne vidd erõszakkal a vízbe és ne dobd be, mert egy életre megutálhatja a vizet. Hagyd, hogy a saját tempójában barátkozzon meg a vízzel.
Nem biztos, hogy fél a tóban, patakban lévõ viztõl is. Tapasztalatból mondom. Az én kutyám utálja, fél ha fröcskölik rá a vizet, akár vizsugárból, akár kézbõl. De ha megyünk a tóhoz szeret belemenni a vizbe.:)
A kérdező hozzászólása: Hmm remélem enyém is csak a "rá fröcsköléstõl" fél és minél hamarabb megpróbálok keresni egy tó szerûséget és meglátjuk mi lesz.
Dobj be a tóba egy jutalomfalatot, a part közelébe. Aztán ha utánamegy, akkor egyre beljebb. Amikor már megszokta, akkor már a bot után is be fog menni. :)
Igen, az én német vizslám is utálja a fürdetést, a föld alá is elbújik ha kell, ha meglátja a locsolót vagy a slagot :D Viszont ha megyünk tóra fürödni, meg sem áll a túlpartig, úgy szeret úszni, az apportírozást is nagyon bírja vízben :D
A kérdező hozzászólása: remélem enyém is így van a vízzel és már egyre jobban akarok valami tóhoz menni..


Sajnos fedetlen sír van, ahova járunk gondozni, de a kutyák gyakran széjjeltúrják virágvázába öntött víz miatt. Hogy tudnám a kutyákat távol tartani?

Legjobb válasz: Temetõben széttúrják a kutyák a sírokat? Ilyet még nem tapasztaltam, pedig van hozzátartozóm, akinek ugyancsak fedetlen sírja van, teleültetve. Itt is van kutya a helyi temetõben, igaz az õrzõ az be van zárva, gondolom éjjel van szabadon. Van még egy tacskó kinézetû, az meg nagyjából elõl van mindig a portásházikónál.

Temetõben széttúrják a kutyák a sírokat? Ilyet még nem tapasztaltam, pedig van hozzátartozóm, akinek ugyancsak fedetlen sírja van, teleültetve. Itt is van kutya a helyi temetõben, igaz az õrzõ az be van zárva, gondolom éjjel van szabadon. Van még egy tacskó kinézetû, az meg nagyjából elõl van mindig a portásházikónál.
Szólj a temetõõrnek, vagy hogy hívják azt, aki ott a "gondnok", hogy szíveskedjenek távol tartani az állatokat a síroktól, mert kárt okoznak.
A kérdező hozzászólása: temetõ õr nincs, a kutya pedig kóbor. valami olyan szag, vagy valami nincs amit a kutya nem szeret?
Ilyen egyszerûen nem intézed el. Az állatok távol tartására csak nagyon drága és kérdéses hatékonyságú cuccok vannak forgalomban. A temetõ üzemeltetõjét mindenképpen ki kéne nyomozni, és felszólítani, hogy figyeljen már oda erre, mégiscsak emberek hozzátartozóiról van szó...

Hogy tudnám a kutyámat megtanítani hogyha elmegyek ne ugasson?

csak úgy tudok elmenni ha elaltatom de nem sokáig alszik... akkor is ugat ha nem lát pl.: lefekszem aludni ? meg a nappaliban van akkor is elkezd ugatni de már vagy 1 hónapja velünk van

Legjobb válasz: Google: szeparáció szorongás kutya Rengeteg hasznos cikket találsz.

Google: szeparáció szorongás kutya Rengeteg hasznos cikket találsz.
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Hogyan tudnám a kutyámnak megtanítani, hogy póráz nélkül is mellettem haladjon és ne akarjon odamenni egy kutyához se, ha azt mondom, hogy nem?

és hogy lehetne megtanitani neki azt, hogyha azt mondom h marad akkor ott marad míg nem szólok?

Legjobb válasz: nekem is ez a velemenyen talan meg annyi,hogy bar nagyon bici lehet a kutya foleg,hogy kistermeturol van szo van a masik fajta poraz amikor mar nagyobb lessz a labanal kell korbe tekerni es a hasanal is lessz igy konnyebb fegyelmezettebe tenni ot

nekem is ez a velemenyen talan meg annyi, hogy bar nagyon bici lehet a kutya foleg, hogy kistermeturol van szo van a masik fajta poraz amikor mar nagyobb lessz a labanal kell korbe tekerni es a hasanal is lessz igy konnyebb fegyelmezettebe tenni ot

Hogy tudnám a kutyámnak megtanítani hogy utcáról bedobnak neki valami ételt ne egye meg?

Vagy ha valaki adni akar neki valamit.

Legjobb válasz: Gyakorlod vele. Megkérsz valakit, hogy dobjon be, és rászólsz a kutyára, ha oda akar menni hozzá:) Nálunk pl az ilyen parancsszó a 'fujj'. Csak párszor el kell ismételned vele naponta. Egy idõ után már a parancsszó nélkül is tudja, hogy az nem az övé, nem szabad bántani, amit bedobnak.

Gyakorlod vele. Megkérsz valakit, hogy dobjon be, és rászólsz a kutyára, ha oda akar menni hozzá:) Nálunk pl az ilyen parancsszó a 'fujj'. Csak párszor el kell ismételned vele naponta. Egy idõ után már a parancsszó nélkül is tudja, hogy az nem az övé, nem szabad bántani, amit bedobnak.
Nem biztos, hogy meg tudod tanítani neki. Lehet, a jelenlétedben nem veszi fel, de egyedül már nem megy a dolog.
Elõttem írták a szépszó módszert. Próbáld meg azt, ha megy akkor jó, ha nem, lehetõségnek leírom, amit nekem mondtak, te döntesz: Chilivel jó erõsre fûszerezett kolbászdarabot dobjon be ismerõs, esetleg csalja is oda a kerítéshez és kézbõl adja oda. Ezt többször ismételni, úgy, hogy idegen adja neki, és dobja be. Kellemetlen lesz, de az életét mentheti meg.
elsõ lépés: gyakorold vele a házban, h ha leraksz a földre valamit (pl. egy darab virslit) h ne egye meg. használd a fúj parancs szót mert rövid és könnyen megtanúlja. ha az már megy h ha a földön van a virsli és nem eszi meg akkor mennyetek az udvarra második lépés: udvaron is tudja ezt csinálni, hogy nem eszik meg semmit a földrõl. harmadik lépés: kérj meg valakit hogy dobjon be valamit és pl. az ablakból lesd a kutyádat és ha megeszi amit bedobtak szidd le nagyon de viszont ha nem eszi meg nagyon nagyon dicsérd meg! sok sok gyakorlás :) hajrá! amúgy azt is meglehetne szerintem h azt tanísd meg neki h csak akkor ehet ha pl. azt mondod h kaja! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget. Bár most mondtak egy tanácsot priviben hogy dobassak be neki egy forró tojást és ha megpróbálja megenni megégeti a száját és többet nem fogja megenni amit bedobtak. De a Chili nem árt a kutyának??
ez is egy megoldás... de én nem probálnám megégetni vagy csilivel etetni a kutyám! :D amit az írt aki 3 lépésbe elmondta szerintem az tökéletes:D
Az égetés durva nagyon, ha mohó még a torka is leég, teljesen felhólyagosodik. Én olyan nevelési módszert hallottam, amit folyamatosan kell kiépítani. Elõször is mindíg csak tányérból vagy edénybõl adj neki enni, de soha se a földrõl vagy kézbõl. Ezután otthon vagy városban, akárhol próbáld ki h elé dobsz kaját a földre, és ha enni próbál a földrõl billentsd seggbe vagy koppints az orrára, ezt rendszeresen gyakoroltasd vele sûrûn, akár egmás után is, és meg fogja tanulni, hogy mindig bünti jár ha nem a tányérkájából eszik.
Az utolsó vagyok, a fújj szó betanítása is hasznos, de csak akkor ha ott van a gazdi, különben nincs ki rászóljon és megesz bármit. De ha valami kellemetlen ingerrel társítod a tettét ( hogy eszik a földrõl)rendszeresen, akkor megtanulja.Az égetés meg chillis módszer hosszú fájdalmat okoz, és nem biztos, hogy megérti. Mindig csak közvetlenül akkor és addig büntess amikor éppen megcsinálja a rosszat, különben nem tudja miért kap ki.

(harapásról leszoktatás! ) Hogyan tudnám a kutyát leszoktatni arról, hogy ne harapdáljon mindenkit össze? 2, 5 hónapos tudom még játékos de eléggé túlzásba viszi.

Legjobb válasz: Fenyítgesd! Kis pofont adsz neki vagy erõteljesen rászólsz hogy nem szabad! Persze ne vidd túlzásba mert idegbeteg lesz. Az én kutyám is ilyen volt, sõt ha kifeküdt a fûre hogy a kis hasát vakargassam akkor is ezt csinálta ha abbahagytam a vakarást. Én ilyenkor mindig fogtam a mancsát a szájába tettem:D Közbe beszéltem hozzá hogy itt van ezt egyed!:D

Fenyítgesd! Kis pofont adsz neki vagy erõteljesen rászólsz hogy nem szabad! Persze ne vidd túlzásba mert idegbeteg lesz. Az én kutyám is ilyen volt, sõt ha kifeküdt a fûre hogy a kis hasát vakargassam akkor is ezt csinálta ha abbahagytam a vakarást. Én ilyenkor mindig fogtam a mancsát a szájába tettem:D Közbe beszéltem hozzá hogy itt van ezt egyed!:D
Ha megharap, tedd azt amit a testvérei is tettek: Kiabálj, fel, hogy mennyire fáj. Õk is így adták tudtára, ha fájdalmat okoztak egymásnak.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat , megfogadom:)

Hogyan tudnám a kutyámat elszoktatni a garázs elől, a mostani "wc"-jétől?

Kertes házban lakom szép, nagy udvarral. Sok helyet, félrees? részt is választhatna a kutyám a dolga végzésére de mindig a ház elé, a garázsbejáró betonjára végzi a nagydolgát pedig ott az egész udvar, bárhová jó/jobb lenne mint ide. Itt járunk be gyalog és kocsival is, mindennap takarítással kell kezdeni a napot, az udvarról nem kéne naponta összeszedni és nem is lenne ekkora az aknaveszély. Ha jól tudom van olyan f?szer/vegyszer, amit?l irtózik a kutya és el lehet tántorítani mostani szokásától. Tud valaki segíteni?

Legjobb válasz: Most csak a saját tapasztalatomat tudom leírni: Az én kutyám mindig a kerti bejárati kapu elé szokott pisilni,kakilni. Mondanom sem kell milyen szag csapja meg az arra járók orrát...Szerintem már nem lehet elszoktatni onnan, mivel ott érzi a saját "végtermékének" a szagát. Sajnos mi nem gondoltunk erre eleinte és hagytuk neki, hogy oda szokjon. De ha még fiatal a kutyus, akkor esetleg ki lehetne próbálni, hogy egy kupac piszkot oda tesztek ahová szeretnétek, hogy ezután piszkítson. Ha fiatal akkor talán beválik. Az enyémnél már késõ volt...

Most csak a saját tapasztalatomat tudom leírni: Az én kutyám mindig a kerti bejárati kapu elé szokott pisilni, kakilni. Mondanom sem kell milyen szag csapja meg az arra járók orrát...Szerintem már nem lehet elszoktatni onnan, mivel ott érzi a saját "végtermékének" a szagát. Sajnos mi nem gondoltunk erre eleinte és hagytuk neki, hogy oda szokjon. De ha még fiatal a kutyus, akkor esetleg ki lehetne próbálni, hogy egy kupac piszkot oda tesztek ahová szeretnétek, hogy ezután piszkítson. Ha fiatal akkor talán beválik. Az enyémnél már késõ volt...
ha észreveszed akkor szólj rá, ha késõ, akkor hívd oda, mutass rá a termékre és ugyancsak szólj rá. viszont ha máshová piszkít feltétlenül dícsérd meg. elõbb utóbb rájön, hogy hoova kell. ha nem, akkor jó csípõs paprika, amitõl tüsszög
Szia! Ajánlanám Neked a jó erõs csípõspaprika port, illetve a borsot. Szórd be vele este alaposan a helyet, ahová nem szeretnéd, hogy piszkítson. Egy kupacot pedíg vigyél a "megfelelõ" helyre. JóJó, elég barbár egy megoldás, de általában bejön, és nem drága. Üdv.

Hogyan tudnám a kutyámat leszoktatni a bepiszkitásrol egy éves kora után? Csak akkor csinálja ha nem vagyunk otthon.

Legjobb válasz: szeparációs sokk . elmegy a gazdi ,a kutya pedig idegességében bepiszkít. megoldás lehet : falkavezérség átvétele, minden nap adott idõben való séta-wc. és egy pár szakkönyv elolvasása:) www.emberkepzes.hu is beválhat :)

szeparációs sokk . elmegy a gazdi , a kutya pedig idegességében bepiszkít. megoldás lehet : falkavezérség átvétele, minden nap adott idõben való séta-wc. és egy pár szakkönyv elolvasása:) http://www.emberkepzes.hu is beválhat :)
Hány éves?Fogadni mernék nincs KAN és nincs ivartalanítva.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!