Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám 5 hónapos babámat (10 db)

5 honapos babam meg van fazva, kulfoldon elek, itt nem torodnek ugy a babakkal, attol tartok hogy tudo gyulladasa lesz, irnatok nekem gyulladas csokkento gyogyszereket? Hat ha van itt is es tudnam hasznalni?

tylenol adok neki, salinexet, ezt irta ki a hulye orvos, aki mindenre azt mondja hogy: rendben van, egyebkent ha rajta mult volna, a gyerek mar a hasamban is meg halhatott volna, mind 1, jo lenne ha irnatok le nekem egy par gyulladas csokkento gyogyszert , es be jarnam toronto hogy hat ha kapok valamelyik gyogyszerbol, elore is koszi a valaszokat

Legjobb válasz: Mi is 5 hónaposak vagyunk, és megfáztunk. Egyébként nem tudom mitõl van, de a környezetmben is és itt is, sok ilyen kérdést olvasok, hogy 5 hónapos baba megfázott. Bocsi a kérdésedre válasz: Nekünk a doktornéni írt fel Fenistil cseppeket, Ambroxol köptetõt, Curam nevû antibiotikumot és Normaflort.

Mi is 5 hónaposak vagyunk, és megfáztunk. Egyébként nem tudom mitõl van, de a környezetmben is és itt is, sok ilyen kérdést olvasok, hogy 5 hónapos baba megfázott. Bocsi a kérdésedre válasz: Nekünk a doktornéni írt fel Fenistil cseppeket, Ambroxol köptetõt, Curam nevû antibiotikumot és Normaflort.
Szia! Mi is meg voltunk fázva 5 hónaposan. Nekünk a doktornõ Calcimuscot írt fel, fél ampullával kell naponta beadni a gyereknek. Ezen kívül szívni kell az orrát. Ha köhög, Sinecodot kell neki adni (10 csepp este). Ha véletlen belázasodik, lázcsillapító kúpot kell neki adni. Remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: koszike segitettetek a valaszokkal, fel irom a gyogyszerek nevet, es meg probalom be szerezni, hat ha sikerul, meg egyszer koszike mind kettotoknek

Hogyan tudnám rászoktatni az 5 hónapos babámat, hogy megmaradjon a járókába, mindig sír ha belerakom?

Legjobb válasz: Akkor nem érzi ott jól magát. A járóka semmire nem jó, maximum arra, hogy korlátozva legyen a mozgásban. Ha fejlett a babád akkor õ már azt igényli, hogy a játszószõnyegen guruljon, forogjon. Erre a járóka alkalmatlan. Ne tedd be, engedd, hogy legyen tere a babának a felfedezésre.

Akkor nem érzi ott jól magát. A járóka semmire nem jó, maximum arra, hogy korlátozva legyen a mozgásban. Ha fejlett a babád akkor õ már azt igényli, hogy a játszószõnyegen guruljon, forogjon. Erre a járóka alkalmatlan. Ne tedd be, engedd, hogy legyen tere a babának a felfedezésre.
egyetértek az elõttem szólóval az én kisfiam a földön kúszik mászik és imádja:) (persze oda kell figyelni hogy teljesen tiszta minden illetve a baleset veszélyre)sokkal nagyobb a mozgás tere a járóka csak korlátozza
Ellenpélda....Nekem a kisfiam járókában van, s nincs akadályozva a mozgásban egyáltalán..persze nem órákig csak amíg a konyhában elvégzem a dolgaimat.Eközben beszélgetek hozzá, õ is lát engem, s a kedvenc játékaival szépen eljátszik.Próbáld meg, napjában többször berakni, kicsit ottmaradni vele, játszani-beszélgetni, hogy hamarabb megszokja!:) )
Nekem kifejezetten ajánlotta a doki a járókát! Mivel a gyerek belekapaszkodik, húzná fel magát, és ezzel erõsíti az izmait.Nagyon jól eljátszik benne. Nálunk bejött! Azért próbálgasd, ha meg nem megy ne erõltesd:)
Úgy próbáld meg , hogy mielõtt beleteszed szépen , nyugodtan mond el neki hogy most egy picit ide letesz Anya moslyogj, és mikor beletetted, ülj le mellé a földre , énekelj , beszélj hozzá, ha sír is egy picit így próbáld megvígasztalni.Aztán ha így már elvan , elkezd játszani gügyögni akkor állj fel és üllj messzebb a szobában , beszélj hozzá , és énekej, és így fokozatossan egyre "messzebb" mehetsz a végén már tudni fogja hogy ez nem roszz dolog.Kitartás!
Én is amolyan "járókaellenes" vagyok és nyilván nem érzi ott jól magát, ha sír. Én is jobban szeretem, ha az 5 hónapos babám szabadon, a játszószõnyegén játszik és forgolódik. de akkor is ott vagyok mellette vagy a közelében és folyamatosan beszélek hozzá. Nyilván vannak olyan feladatok, amiket viszont baba mellett is el kell végezni, olyankor egy úgynevezett utazóágyba teszem a babát a játékaival, de azt is odahúzom mindig, ahol én is vagyok. Vagy a hordozóba beültetem és akkor odateszem a közelembe, bár ezt csak 15-20 percig max. Egyetértek az elõttem szólókkal, akár járóka, akár játszószõnyeg, lényeg, hogy fokozatosan szoktasd hozzá és igyekezz a közelében maradni, énekelni , beszélni hozzá, hogy érezzen, halljon és lásson.
a tesom a 10diken lakik, hat nyaron olyan a lakas mint a kazanhaz mert tuzi a tetot a nap..ha meg nappal van mocorgas attol meg tud aludni a babad..
Legfelsõ szinten ne vegyetek lakást, mert tényleg egy szauna nyáron. Függ a szomszédoktól is, mi is bérházakban lakunk, de nincs probléma a felettünk lakóval.
szia! mi 2évvel ezelöttig a legfelsõn laktunk, és tényleg kazánház volt, mert mindenhonnan sütötte a nap.Télen meg pár fokkal kevesebb volt, mert ott fordul meg a fûtés és fentrõl semmi nem fût. Most az 5.-en lakunk és 28.hetes vagyok, itt csak egyetlen bajom van, hogy van fölöttünk egy kölyök aki amikor a szülõk nincsenek otthon elõszerettettel hallgatja a tuctuc zenét maximumom.De most mi baj lehet, felmegyek és leüvöltöm, azután semmi nem fog zavarni :) :D
Teljesen úgy van, ahogy az elõttem szólók írják. Legfelsõ emelet nyáron meleg, télen hideg. Ha valami nincs rendben a tetõvel, még be is ázhat, nem egy ismerõsöm járt így. A dübörgés meg felfele is hallatszik, mi a 9. emeleten lakunk, de nálunk is volt, hogy lentebb a kissrác dübörögtette a zenét és simán felhallatszott. A babámat nem zavarja. Pedig minden napra jut valami, egyik nap fúrnak, másik nap zenét hallgatnak, aztán kopognak... stb. Sajnos ez a társasház átka! Ha születésétõl hozzá van szokva, neki fel sem fog tûnni!
Mi a földszinten lakunk. Szerintem a lakásban csak engem idegesít hogy fölöttünk dübörög a 3 gyerek, a fiam ettõl még úgy alszik mint a tej. Hidd el, a babák alvását ez nem zavarja. Különben mindenki a tetõn lakna. El lehet viselni. Szerintem engem is csak azért zavar a dübörgés, mert szinte arra hegyezem a fülem, hogy mit mûvelnek megint. Én sokáig azt hittem, hogy az én fiam rossz alvó, mert még mosogatni se tudtam, amíg aludt, aztán egyszer csak rájöttem, hogy pont az a baj, hogy túl nagy csendben altatom. Már el voltam keseredve, hogy sose hívhatok barátokat estére , mert nem lehet még beszélgetni se. Aztán egyszer megtörtént, hogy betettem az ágyába, de tudtam, hogy hamarosan feljön anyukám, nem akartam, hogy azt lássa, hogy áll az edénykupac a mosogatóban, ezért elkezdtem mosogatni, de a fiamnál nyitva volt az ajtó, csak hát láttam már rajta, hogy álmos, de egyáltalán nem reménykedtem benne, hogy elalszik, sõt, aztán 1 perc sírás után elkezdte hallgatni mit csinálok, és mire elmosogattam, mélyen aludt :) Azóta már azt is lazán megcsinálom (és így tényleg nem ébred fel a zajokra), hogy felhívom a barátaimat este, miután megjöttek, fél óra múlva gyereket be az ágyba, nyitva hagyom nála az ajtót és megállok az elõszobában, míg a többiek bent vannak a szobában és onnan beszélgetek velük, nem éppen halkan. Ja, közben zene is megy. És így alszik el kb 5 perc alatt, attól kezdve akár milyen hangosan vihogunk, nem ébred fel (persze már csukva van azért az ajtaja). Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy minden csak attól függ, mihez szokik hozzá. Az ilyen apró neszekre meg amúgy se ébred fel.
Semmiképp ne a 10.en.Én laktam ott is, meg a hatodikon is, mindenképp a 6.a jobb!És ha szerencséd van lehet hogy tudni sem fox a felettetek lakókról.
Én a 8.-on lakom és fölöttünk lakik egy kb 4 éves gyerek. Szinte nem is hallom õket soha. Kivételes esetekben lehet zavaró a fölötted lakó, ha normálisan éli a mindennapjait egyáltalán nem zavar. A 10.-tõl mindenképpen jobb, a már fentebb leírtak miatt. Nem jók a legfelsõ lakások.


Honnan lehet tudni, hogy hasmenése van 2.5 hónapos babámnak?

Annyira folyós minden széklete, hogy elképzelni sem tudom milyen lenne a hasmenés. Néha zöld a kakija és picit nyálkás. Ilyenkor elgondolkozom, hogy rendben van-e minden...

Legjobb válasz: Ha hasmenése van, akkor a széklet kellemetlen szagú is, nem olyan illatú mint normálisan.

Ha hasmenése van, akkor a széklet kellemetlen szagú is, nem olyan illatú mint normálisan.
A kérdező hozzászólása: Igen, a leírásból egy dolgot kihagytam. Jellemzõen elég büdi a rotyija..., de ugye amíg nem lesz egy hasmenés (ha eddig nem volt), nem tudom megítélni, hogy ez bûzös-e vagy normális :(((.
Nekem azt mondta a védõnõ, hogy ha 8-10 kaki van 1 nap, ami vízszerû, akkor az a hasmenés.A zöld kaki arra utalhat, hogy sok elõtejet iszik.Azért kérdezd a dokit.
Szia! Enyémnek is mindig nagyon híg, folyós széklete volt és sokszor zöld, mostnara talán mintha nem lenne annyira híg, viszont szerintem szagosabb és még mindig szokott zöld lenni. Ja és kis darabok is mindig vannak benne. Napi 5-6x volt eddig, mostanában 2-4x. Lehet hasmenéses, de a babámat nem zavarja, nem hasfájós, vidám, kiegyensúlyozott, ezért engem sem zavar. Egyszer úgyis elkezdenek szilárdat enni.... 2, 5 hós Km.

Mivel tudnám ízesíteni a krumplit 5 hónapos babámnak, hogy megegye?

Már elég sokféle ételt megeszik, alma, barack, süt?tök. De a krumplit semmilyen formában nem hajlandó megenni. Tudnátok tanácsokat adni, hogy hogy készítsem el?

Legjobb válasz: Esetleg keverheted almával vagy sütõtökkel, amiket már ismer. Az enyémek se ették meg magában. Hááát.. nem vmi jó úgy az íze:)

Esetleg keverheted almával vagy sütõtökkel, amiket már ismer. Az enyémek se ették meg magában. Hááát.. nem vmi jó úgy az íze:)
Bármelyikkel azok közül amiket megeszik. Egyszerûen keverd össze:) Ha akarod az elején keverheted egészen kevés krumplival is. Magában szerintem sem túl finom a turmixolt krumpli. Kóstoltad? Ha nem, kóstold meg és megtudod miért nem szereti, olyan az állaga mint a csiriznek-szerintem.:)
Szia, én is most kísérletezek a lányommal, õ 6, 5 hós, és a krumpli neki sem barátja :) . Én úgy szoktam hogy krumpli, cékla és alma. Szépen pépesre turmixolom, vagy passzírozom, és csak úgy cuppog rajta, szereti. Répával keverve is megeszi, de az annyira nem a kedvence.
De ha nem eszi a krumplit , akkor mivel sûríted a többi ételét? Nálunk mindennek a krumpli volt az alapja. Próbáld ki meggyel, az én fiam imádta.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Akkor kipróbálom almával, azt nagyon szereti. :) Eddig még mindig csak egy fajtát evett, nagyrész gyümölcsöt, amit nem sûrítettem semmivel.

3, 5 honapos babam hogyan tudna elkerulni, hogy ne kapja el tolem a nathat, es a torokfajast?

mit ne csinaljak vele?mivel kezelhetnem magam?anyatejes

Legjobb válasz: Semmi gond, a baba az anyatejjel megkap minden ellenanyagot, semmi baja nem lesz. Kerülj minden mesterséges anyagot, igyál meleg teát, gõzölj, sok husileves, gyümölcs, és este 2 pizsi, 3 takaró és izzadd ki két éjjel.-)

Semmi gond, a baba az anyatejjel megkap minden ellenanyagot, semmi baja nem lesz. Kerülj minden mesterséges anyagot, igyál meleg teát, gõzölj, sok husileves, gyümölcs, és este 2 pizsi, 3 takaró és izzadd ki két éjjel.-)
Szia! Szerintem használhatsz Bioparox sprayt, azt terhesség alatt én is használhattam, mikor beteg voltam. Próbálj szerezni maszkot, és szoptatáskor vagy pelenkázáskor legyen rajtad, hogy ne menjen a babára baci.
Szia. Igaza van az elõttem szólónak. Ha anyatejes nem fogja tõled elkapni. Pár hete én is nagyon meg voltam fázva, fájt a torkom, köhögtem de a kislányomnak semmi baja nem volt. Én csak mézes teával és negroval kúráltam magam. Üdv, 4, 5 hónapos kislány anyukája

Hogyan tudnám az 5 hónapos babámat leszoktatni arról, hogy éjjel 3x4x felkeljen?

Már fáradt vagyok,szeretném ha csak egyszer,max 2x kelne fel.Este mindíg jól bevacsorázik,mégis éjfélkor,fél 1 kor kel.

Legjobb válasz: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/

Babókám 6, 5 hónapos. Hogyan tudnám késztetni arra hogy másszon?

Már próbálkozik,de nem jön össze.Van erre tornagyakorlat?

Legjobb válasz: Konduktor vagyok, tehát leegyszerûsítve mozgást fejlesztek, mellesleg egy 7,5 hós babó anyukája. Én nem fejlesztem a fiamat, igyekszem kivárni az õ ritmusát. Kúszik már? Esetleg abban lehetne kicsi segíteni, hogy ha azt próbálja, tarts ellen kicsit a talpának, hogy el tudja tolni magát a tenyeredtõl! De elkésve a mászással még abszolút nincs!

Konduktor vagyok, tehát leegyszerûsítve mozgást fejlesztek, mellesleg egy 7, 5 hós babó anyukája. Én nem fejlesztem a fiamat, igyekszem kivárni az õ ritmusát. Kúszik már? Esetleg abban lehetne kicsi segíteni, hogy ha azt próbálja, tarts ellen kicsit a talpának, hogy el tudja tolni magát a tenyeredtõl! De elkésve a mászással még abszolút nincs!
Egy szakember után már szinte felesleges is hozzászólni, én csak laikus 2 gyerekes anyukaként tudom azt mondani, hogy semmilyen mozgást nem szabad siettetni a gyerekeknél, hagyni kell a saját ritmusuk szerint a fejlõdést. Ha már próbálkozik a babád, akkor elõbb utóbb meg is fog indulni, lehet, hogy csak a bátorságot vagy az erõt gyûjti. Játszással esetleg motiválhatod, pl. fél méterre tõle leülsz, érdekes játékot mutatsz neki, labdát gurítasz, stb. Jó babázást!!!
6.5 hónaposan még ráér a mászással, hagyd, hogy a saját tempójában fejlõdjön. ha már próbálkozik, ahogy írtad, akkor hamarosan el is indul.

13 hónapos babám, még mindig szopizik éjszaka (csak éjszaka), de kb 5-6-szor. Hogyan tudnám leszoktatni róla? Nappal eszébe sem jut a szopizás.

Legjobb válasz: Hát, szerintem ilyen korban ez már csak rossz szokás,fõleg ha nappal már egyáltalán nem igényli. Valószínûleg megszokta, hogy cici nélkül nem tud visszaaludni éjjel az éberebb alvásfázisa után. Az én lányom is 13 hónapos, de én csak 8 hónapos koráig bírtam az esti-éjszakai kiszámíthatatlan idejû és menyiségû ébredést. Nekünk bevált az Aludj jól, gyermekem módszer. Sírással jár ugyan, de egy hét után összehasonlíthatatlanul pihentebben ébredt a lányom. Rólam nem is beszélve. Persze azóta is elõfordulnak éjszakai szopik, ha mondjuk nagyon jön a foga, de ez pár hetente 1-1 éjszaka 1 ébredést jelent.

Hát, szerintem ilyen korban ez már csak rossz szokás, fõleg ha nappal már egyáltalán nem igényli. Valószínûleg megszokta, hogy cici nélkül nem tud visszaaludni éjjel az éberebb alvásfázisa után. Az én lányom is 13 hónapos, de én csak 8 hónapos koráig bírtam az esti-éjszakai kiszámíthatatlan idejû és menyiségû ébredést. Nekünk bevált az Aludj jól, gyermekem módszer. Sírással jár ugyan, de egy hét után összehasonlíthatatlanul pihentebben ébredt a lányom. Rólam nem is beszélve. Persze azóta is elõfordulnak éjszakai szopik, ha mondjuk nagyon jön a foga, de ez pár hetente 1-1 éjszaka 1 ébredést jelent.
Hát ne is vidd orvoshoz és ne is kend be a szteroidos krémmel ha esetleg azt kapna a babád. Had hatalmasodjon el rajta az ekcéma vagy mittudom én mi.....

Mikor kezdtétek el mosni a babáitok fogát? Kisfiam 5 honapos, az also 2 foga kibujt, már félig kinnt. Várjak még, hogy nöljön több foga? Bár olyan pici még megse tudná fogni a fogkefét.

hány honapos korban tanácsos elkezdeni?és milyen fogkefe,fogkrém?

Legjobb válasz: Nálunk 8 hósan jött ki 8 foga.Elõször ujjra húzható fogkefével és Elmex-el mostam neki.1 éves kora után Oral B babafogkefét vettem,én megmosogattam neki,majd megkapta a fogkefét játszani(fürdés közben).Most 2,5 évesen már tudja hogy kitátsa nagyra a száját,utána összezárja a fogait és már kiköpi a vizet is.A kefére csak 1 leheletnyi fogkrém kell.Olyan fogkrém a jó amiben max 500 ppm a fluoridtartalom,ez rá van írva a csomagolásra.

Nálunk 8 hósan jött ki 8 foga.Elõször ujjra húzható fogkefével és Elmex-el mostam neki.1 éves kora után Oral B babafogkefét vettem, én megmosogattam neki, majd megkapta a fogkefét játszani(fürdés közben).Most 2, 5 évesen már tudja hogy kitátsa nagyra a száját, utána összezárja a fogait és már kiköpi a vizet is.A kefére csak 1 leheletnyi fogkrém kell.Olyan fogkrém a jó amiben max 500 ppm a fluoridtartalom, ez rá van írva a csomagolásra.
Babám 6 hónapos, és szinté félig van kint az alsó két foga. Még az elsõ dolgok között vettem egy ujjra húzható "fogkefét" (talán alig voltam 20 hetes :o)) Ez csak egy szilikon valami, aminek puha szilikon sörtéi vannak. Elõvettem, gondoltam majd mossuk a fogakat. A fogmosás annyiból áll, hogy kaja után kicsit megdörzsölöm vele a fogacskákat és az ínyét. Harapdálja össze vissza, mert jön a fenti két foga is, és jólesik neki a masszír. A fogkrémmel még várok, ez csak inkább még játék....
Amíg nem tudta fogni egyedül és rágicsálni a fogkefét (kb. 10 hónaposan), addig tiszta textilpelenka csücskével dörzsölgettem neki, onnantól kezdve, hogy az elsõ kibújt. Ha jön a foguk, még jól is esik nekik ez a masszírozás. Utána ha már nagy, tudja fogni, akkor gyerekkefe, gyerekfogkrém, és hagytam, hogy csinálja. Mikor elunta én is megsikáltam neki kicsit, biztos, ami biztos.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!