Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám 5 hónapos (38 db)

Hogy tudnám 5 hónapos kisfiamat rászoktatni a kanállal evésre?

Tápszeres, így már bevezettem a gyümiket nála, de mindezidáig nem volt hajlandó kanálból enni. Pedig türelmes vagyok szerintem, negyed órákat szoktam próbálkozni vele, mutatom is neki, hogy hogyan kell, oda szoktam adni a kanalat, hogy ismerkedjen vele, de nem hajlandó, csak cs?rös pohárból. Tejpépet szeretnék már neki adni, de azt csak kanállal lehet, a pohárból nem tudja kiszívni.

Legjobb válasz: Nekünk is elég nehezen ment, kicsi, lapos kanállal próbálkozz, én úgy csinálom, hogy, amikor kicsit nyitja a száját (mert elõbb-utóbb kinyitja), betolom és a szájpadlásához nyomva(nem erõsen) húzom ki a kanalat, ki fogja nyomni az elején, de az egészet nem tudja úgyse, kénytelen lesz vmnnyit lenyelni. Nekem 3 hét türelemjáték után már eljutottunk oda, hogy magától kitátja a száját és alig-alig köp ki belõle, már megeszik 120 ml tejpépet, és egy fél üveg bébiételt egyszerre, fele annyi idõ alatt, mint az elején a 30 ml-ket :) Szóval sok türelemmel sztm így próbáld meg.

Nekünk is elég nehezen ment, kicsi, lapos kanállal próbálkozz, én úgy csinálom, hogy, amikor kicsit nyitja a száját (mert elõbb-utóbb kinyitja), betolom és a szájpadlásához nyomva(nem erõsen) húzom ki a kanalat, ki fogja nyomni az elején, de az egészet nem tudja úgyse, kénytelen lesz vmnnyit lenyelni. Nekem 3 hét türelemjáték után már eljutottunk oda, hogy magától kitátja a száját és alig-alig köp ki belõle, már megeszik 120 ml tejpépet, és egy fél üveg bébiételt egyszerre, fele annyi idõ alatt, mint az elején a 30 ml-ket :) Szóval sok türelemmel sztm így próbáld meg.
A tejpépet és bébiételt külön-külön gondoltam (nem és, hanem vagy) :) 1.
Tudom, ez már nem segít neked, de én a kezdetektõl kanálból adtam a babámnak a Vigantolt, vagy ha kellett a cebion cseppeket. Két hónapos korára már nyitotta a száját, ha meglátta a kanalat. Így mikor elkezdtem a hozzátáplálást, a kanál már jó barát volt. Ha mindennap próbálkozol az etetéssel, szerintem elõbb-utóbb sikerülni fog!
A kérdező hozzászólása: A Vigantolt és a Cebion cseppet én is kanálból adom neki a születése óta, mégsem barátkozott meg vele. :(
Van ilyen babás ismerõsöm.Az õ lánya sem volt hajlandó semmit megenni kanállal.Aztán egyszercsak kinõtte. Tudom, ez nem túl biztató, de próbálkozz.Esetleg megpróbálhatod a fõzelékes cumit.
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor hát marad a próbálkozás. Fõzelékes cumit nem akarok, mert akkor soha nem fogja megtanulni, és ha lesz foga, akkor csak romlani fog tõle.
Az én három hónapos lányom már "eszik" kanálból.Nehéz volt, de a cumisüveget nem fogadta el.Kb. négy alkalom alatt megtanulta.Türelem kell hozzá, meg sok móka.:)
Szia! Én fiam 4 hónapos és már egy hónapja eszik kanálból. Sokal jobban szereti a kanalat mint az üveget. :)

5 honapos babam meg van fazva, kulfoldon elek, itt nem torodnek ugy a babakkal, attol tartok hogy tudo gyulladasa lesz, irnatok nekem gyulladas csokkento gyogyszereket? Hat ha van itt is es tudnam hasznalni?

tylenol adok neki, salinexet, ezt irta ki a hulye orvos, aki mindenre azt mondja hogy: rendben van, egyebkent ha rajta mult volna, a gyerek mar a hasamban is meg halhatott volna, mind 1, jo lenne ha irnatok le nekem egy par gyulladas csokkento gyogyszert , es be jarnam toronto hogy hat ha kapok valamelyik gyogyszerbol, elore is koszi a valaszokat

Legjobb válasz: Mi is 5 hónaposak vagyunk, és megfáztunk. Egyébként nem tudom mitõl van, de a környezetmben is és itt is, sok ilyen kérdést olvasok, hogy 5 hónapos baba megfázott. Bocsi a kérdésedre válasz: Nekünk a doktornéni írt fel Fenistil cseppeket, Ambroxol köptetõt, Curam nevû antibiotikumot és Normaflort.

Mi is 5 hónaposak vagyunk, és megfáztunk. Egyébként nem tudom mitõl van, de a környezetmben is és itt is, sok ilyen kérdést olvasok, hogy 5 hónapos baba megfázott. Bocsi a kérdésedre válasz: Nekünk a doktornéni írt fel Fenistil cseppeket, Ambroxol köptetõt, Curam nevû antibiotikumot és Normaflort.
Szia! Mi is meg voltunk fázva 5 hónaposan. Nekünk a doktornõ Calcimuscot írt fel, fél ampullával kell naponta beadni a gyereknek. Ezen kívül szívni kell az orrát. Ha köhög, Sinecodot kell neki adni (10 csepp este). Ha véletlen belázasodik, lázcsillapító kúpot kell neki adni. Remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: koszike segitettetek a valaszokkal, fel irom a gyogyszerek nevet, es meg probalom be szerezni, hat ha sikerul, meg egyszer koszike mind kettotoknek

5 honapos kicsi fiam nap kozben nem hajlando aludni, miert nem vagy hogy tudnam elreni hogy aludjon nap kozben? Van aki meg kuzkodik ezzel?

Most kezdodott nem olyan reg kb 1 hete, eddig szepen aludt nap kozben is kb 2 ora fentlet utan fel ora orat. Az esti alvassal nincs gond, ejjel alszik 10-12 orat egyhuzamban. Valakinek van tanacsa mi lehet a gond, mit csinalok osszul?

Legjobb válasz: Bah, nálunk is ez megy. 5.5 hónapos a fiam és napi egy-háromszor alszik 20 percet napközben. Este 9-tõl reggel 6-ig alszik viszont. Nekem sincs ötletem, mert amikor csak egyszer alszik, akkor már estére nagyon nyügi.

Bah, nálunk is ez megy. 5.5 hónapos a fiam és napi egy-háromszor alszik 20 percet napközben. Este 9-tõl reggel 6-ig alszik viszont. Nekem sincs ötletem, mert amikor csak egyszer alszik, akkor már estére nagyon nyügi.


Hogyan tudnam az 5 honapos lanyomat leszoktatni az ejszakai szopirol?

Lanyom kicsivel 9 kg folott van, "napkozben" egyebkent mar csak negyszer eszik. Reggel 8 gyumolcs es szopi, del fozelek es szopi, du. 5 szopi, este 8 pure/kása es szopi. Tok jol elalszik magatol, aztan hajnali 2-kor ebred es csak szopival alszik vissza (de akkor reggel 8-ig). Neha, ha olyanja van, akkor eleg neki a tea. Ja, es nem Mo-n elunk, nalunk meg csak 20 fok korul van.. szoval nem lehet a melegtol. Szerintem egy ekkora gyereknek ilyen kajak mellett mar nem kellene hogy hianyozzon az ejszakai eves... szerintetek??

Legjobb válasz: Szia. Az én lányom is 5 hónapos.Csak ö még éjjel van hogy 3x is felkel.Szerencsére 2 napja 2x kelt.Ö is eszik már mindent.Mondjuk az e´lányom 7,5 kg.Èn is szeretné ha már nem kelne fel,de mindenki azt mondja,majd aljön az idö,amikor magától átalszik. Szerintem te is türelmesen várd ki.örülj,hogy 1x kel,és 8-ig alszik.Nekem a lányom van hogy 5kor,vagy 6-kor kel.Minden reggel.

Szia. Az én lányom is 5 hónapos.Csak ö még éjjel van hogy 3x is felkel.Szerencsére 2 napja 2x kelt.Ö is eszik már mindent.Mondjuk az e´lányom 7, 5 kg.Èn is szeretné ha már nem kelne fel, de mindenki azt mondja, majd aljön az idö, amikor magától átalszik. Szerintem te is türelmesen várd ki.örülj, hogy 1x kel, és 8-ig alszik.Nekem a lányom van hogy 5kor, vagy 6-kor kel.Minden reggel.
szia nekem 3 napig tartott-egyszerûen visszaaltattam-kicsit drasztikus módszer, de bevált.megnéztem, h valóban éhes-e.azt a vacak mecsek teát adtam-amikor kiivott egy üveggel, akkr tényleg éhes volt.próbálj vizet adni, ha felkel.csak pár nap...bird ki-valószinû csak beidegzõdés a felkelés.sok sikert

10, 5 hónapos kisfiam van. Éjszaka óránként felkel, hogy cicizen. Hogyan tudnám erről leszoktatni? Nem fogad el semmilyen folyadékot inni csak anyatejet.

Legjobb válasz: Nálam akkor csinálta, amikor éhes volt és érdekes módon az ebédet kellett lecserélni. Addig házi kosztot kapott, én fõztem, és akkor váltottunk bébiételre (méghozzá nagy üveges 12 hónapos kortól ajánlottra vagy 11 hónapos- mindegy nem kisüvegesre), és attól kezdve átaludta az éjszakát. Na persze ez sem volt jobb, mert párommal ott ültünk a kiságy felett egész éjjel, mikor fog már felébredni, de utána már nem ébredt fel. Úgyhogy én azt tanácsolnám, nézd végig mit eszik és valamelyik fõétkezést lehet cserélni kell valami táplálóbbra. A szomszédom este is egy üveg bébiételt adott neki és akkor szûnt ez meg.

Nálam akkor csinálta, amikor éhes volt és érdekes módon az ebédet kellett lecserélni. Addig házi kosztot kapott, én fõztem, és akkor váltottunk bébiételre (méghozzá nagy üveges 12 hónapos kortól ajánlottra vagy 11 hónapos- mindegy nem kisüvegesre), és attól kezdve átaludta az éjszakát. Na persze ez sem volt jobb, mert párommal ott ültünk a kiságy felett egész éjjel, mikor fog már felébredni, de utána már nem ébredt fel. Úgyhogy én azt tanácsolnám, nézd végig mit eszik és valamelyik fõétkezést lehet cserélni kell valami táplálóbbra. A szomszédom este is egy üveg bébiételt adott neki és akkor szûnt ez meg.
Én a szomszédodról irtam, hogy ESTE adott ételt a babának!
Biztos fogsz kapni olyan tanácsokat, hogy szoktasd le, hagyd sirni, majd megunja, Aludj jól, gyermekem, stb... Én csak annyit tudok neked mondani, hogy én babám is ilyen, vagy, hogy csak 2x ébred, van, hogy szinte 10 percenként. Csak cicin alszik vissza, én megadom neki, nincs szivem megvonni tõle. Már 16 hónapos, még mindig tart az éjszakai cici, de én úgy vagyok vele, hogy majd elhagyja magától. Folyamatosan jön a foga, nagyon zavarhatja, nem tehet róla. Ez van. Szerintem nem fogod tudni úgy leszoktatni, hogy ne legyen sirás belõle. De a te döntésed, hogy megvonod-e tõle.
Ez biztos nehéz döntés lesz, de valójában már nincs akkora jelentõsége a szoptatsának ekkora korban. Ha téged zavar akkor határozd el, hogy befejezed a szoptatást és biztos jó pár sírásos éjszaka lesz, de végre majd te is pihenhetsz! Valahol a lelked mélyén magaddal is le kéne tisztázni, hogy meddig akarod még szoptatni! Én terhesen eldöntöttem, hogy legalább 6 hónapos koráig szeretném szoptatni és nagyon örülnék ha addig lenne tejem. Sikerült a 7. hónap végéig szoptatnom és ebben az utolsó hónapban, õ szép fokozatosan hagyta el a mellemet. Szmoszédom 1 éves koráig szoptatta a lányát, mert hogy éjjel csak ezzel alszik vissza és ezer kifogás, aztán egyszer csak elege lett és 6 nap alatt a babája megtanult egyedül aludni a szobájában és szopizni sem kelt fel. Érdekes azóta elfogadja a cumisüveget, a gyerektejet, meg többet is iszik más folyadékból. A gyerekek nem hülyék tudják, hogyan ragasszák magukhoz az anyjukat :-) Neked kell elhatároznod magad! Éjszaka aludni kell és nappal legyen szopi még! Aztán lehet jön a foga és akkor meg tényelg szüksége van rád. Az én lányomnak is 10 hónaposan kezdtek el kibújni a rágófogai alul, sokat ringatom esténként ha felébred, de csak pár perc és alszik. Ha lenne tejem akkor szoptatnám hogy megnyugodjon. Sajnos 6 hétbe telt mire áttört a foga.. legyél kitartó ha fogzás miatt ébred, ha meg csak szorakozásból akkor meg határozd el magad, hogy leszoktatod a cicirõl.
9 hósan ha velem alszik, akkor õ is 2-3 óránként szopizik, de ha az apjával alszik, akkor leszokja és kevesebbszer ébred.
1. vagyok: Amit az utolsó irt nem minden esetben igaz! Saját tapasztalat, hogy akkor is ébred éjjel a babám, ha este teleette magát! Ez tévhit, hogy ha este teleetetjük, akkor átalussza az éjszakát! Attól is nyugtalanul alszanak, ha túlságosan tele van a hasuk.
nem este DÉLBEN!!!!!, délben váltottam kaját, este ugyanazt kapta. OLvasd el még egyszer. És nem tévhit, mert azóta az enyém átalussza az éjszakát. Persze logikusan ez akkor megoldás, ha éhes és azért kel fel.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam már hogy hagyom sírni. De õ nagyon kitartó volt és nem alszik el hanem jobban be hergeli magát. Ilyenkor meg kijön amit elõtte evett. Ezt nagyon ki használja, mivel tudja hogy nem fogom síratni sokáig. Úgy hogy remélem hogy hamarosan elhagya ezt a szokását. Eddig már 8 fogunk kijött, valószínû hogy most is fog kibújni mivel mindent megrág.
Semmiképpen ne hagyd sírni. Pár év múlva meglátod, milyen örömmel fogsz arra gondolni, hogy sokáig szoptattad. Az én kisfiam most 13 hónapos, õ is felkel még 1-2-szer éjjel és szopizik, de nem sajnálom, hiszen õ szeret szopizni és pedig imádom Õt szoptatni. Ki fogja nõni a tied is a sûrû felkelést, az enyém is 2 óránként volt fent egészen 8 hónapos koráig. Örülj ezeknek a pillanatoknak, meglátod, milyen hamar elmúlik ez a gyönyörû idõszak.

13 hónapos babám, még mindig szopizik éjszaka (csak éjszaka), de kb 5-6-szor. Hogyan tudnám leszoktatni róla? Nappal eszébe sem jut a szopizás.

Legjobb válasz: Hát, szerintem ilyen korban ez már csak rossz szokás,fõleg ha nappal már egyáltalán nem igényli. Valószínûleg megszokta, hogy cici nélkül nem tud visszaaludni éjjel az éberebb alvásfázisa után. Az én lányom is 13 hónapos, de én csak 8 hónapos koráig bírtam az esti-éjszakai kiszámíthatatlan idejû és menyiségû ébredést. Nekünk bevált az Aludj jól, gyermekem módszer. Sírással jár ugyan, de egy hét után összehasonlíthatatlanul pihentebben ébredt a lányom. Rólam nem is beszélve. Persze azóta is elõfordulnak éjszakai szopik, ha mondjuk nagyon jön a foga, de ez pár hetente 1-1 éjszaka 1 ébredést jelent.

Hát, szerintem ilyen korban ez már csak rossz szokás, fõleg ha nappal már egyáltalán nem igényli. Valószínûleg megszokta, hogy cici nélkül nem tud visszaaludni éjjel az éberebb alvásfázisa után. Az én lányom is 13 hónapos, de én csak 8 hónapos koráig bírtam az esti-éjszakai kiszámíthatatlan idejû és menyiségû ébredést. Nekünk bevált az Aludj jól, gyermekem módszer. Sírással jár ugyan, de egy hét után összehasonlíthatatlanul pihentebben ébredt a lányom. Rólam nem is beszélve. Persze azóta is elõfordulnak éjszakai szopik, ha mondjuk nagyon jön a foga, de ez pár hetente 1-1 éjszaka 1 ébredést jelent.
Hát ne is vidd orvoshoz és ne is kend be a szteroidos krémmel ha esetleg azt kapna a babád. Had hatalmasodjon el rajta az ekcéma vagy mittudom én mi.....

Hogyan tudnám leszoktatni a 10, 5 hónapos lányomat az e´jjeli 4x 5x-i felébrede´sröl?

Minden éjjel születése óta felébred.Me´g egy éjjelt sem aludt át.1x fordult elö 10 hónap alatt,hogy 1 e´bredt.Éjjelente 4x 5x van,hogy 6x e´bred.Csak cicivel alszik vissza.Nem cumizik ma´r 6hós korától.Éjjel eldobja.nem kell neki üveg sem......

Legjobb válasz: Szia! Nekem a doktornõ azt javasolt, hogy alvás elõtt már ne legyen szopi, hanem valmi más, üvegbõl vagy kanállal, de ne cici. Betartottuk, részben bevált,( nem mindennap kelt fel éjszaka.) Nekem 9 hónapos a lányom és 7 hónapos kora óta alszik éjszaka. Sokszor kelt fel addig éjszaka, de úgy oldottuk meg, hogy mikor felébredt nem adtam neki rögtön cicit, visszaaltattam. Ha újra felébredt akkor már adtam neki. Ez kb 1 hétig ment így, majd rájött, hogy az éjszaka alvásra való, nem evésre. Ne minden ébredésnél adj neki cicit, mindig told ki az idõt. Nem tudom, hogy tudtam- e segíteni, de szerintem érdemes kipróbálni. Tudom, hogy minden baba más, de hátha nálatok is bevállik.:)

Szia! Nekem a doktornõ azt javasolt, hogy alvás elõtt már ne legyen szopi, hanem valmi más, üvegbõl vagy kanállal, de ne cici. Betartottuk, részben bevált, ( nem mindennap kelt fel éjszaka.) Nekem 9 hónapos a lányom és 7 hónapos kora óta alszik éjszaka. Sokszor kelt fel addig éjszaka, de úgy oldottuk meg, hogy mikor felébredt nem adtam neki rögtön cicit, visszaaltattam. Ha újra felébredt akkor már adtam neki. Ez kb 1 hétig ment így, majd rájött, hogy az éjszaka alvásra való, nem evésre. Ne minden ébredésnél adj neki cicit, mindig told ki az idõt. Nem tudom, hogy tudtam- e segíteni, de szerintem érdemes kipróbálni. Tudom, hogy minden baba más, de hátha nálatok is bevállik.:)
Szia! Én pont ebben a cipõben járok, annyi különbséggel, hogy a kisfiam már nem szopizik.Õ 9 hónapos lesz és szintén nem aludta még végig az éjszakát.Ezért nem biztos, hogy a cici miatt kel fel. Cumija is van. Kipróbálhatod azt is hogy mikor felsír adsz neki egy kis vizet, lehet, hogy szomjas.Hogyha szerencséd van visszaalszik. Vagy amit elõttem írtak, hogy visszaaltatod és mindig egy picit kitolod az etetéseket késõbbre. Nem biztos, hogy sikerül egy hét alatt.Én 9 napig kínlódtam vele csak vizet kapott, de az 5, naptól kezdve már óránként kelt fel.Inkább megetettem, bár õ még 8 kg sincs ezért nem akartam kínozni. Remélem valamelyik tipp beválik!

Tisztelt Doktor Úr! Kisfiam 8, 5 hónapos, és a fitymája annyira szűk, hogy a lyukat is alig látom rajta, nemhogy vissza tudnám húzni picit a bőrt. A Doktornő cikatridina kenőcsöt javasolt, és azt mondta, várjunk kb. 1, 5 hónapot, hátha enged neki annyit. Ké

Tisztelt Doktor Úr! Kisfiam 8,5 hónapos, és a fitymája annyira szűk, hogy a lyukat is alig látom rajta, nemhogy vissza tudnám húzni picit a bőrt. A Doktornő cikatridina kenőcsöt javasolt, és azt mondta, várjunk kb. 1,5 hónapot, hátha enged neki annyit. Kérdésem az lenne, várjunk, ezzel elkerülhető egy esetleges műtét? Mennyire súlyos a mostani állapot? Köszönöm

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen célszerű megfogadni a doktornő tanácsát, de azt természetesen senki nem tudhatja, hogy elkerülhető lesz-e biztosan a műtét. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen célszerű megfogadni a doktornő tanácsát, de azt természetesen senki nem tudhatja, hogy elkerülhető lesz-e biztosan a műtét. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Kisfiam 8, 5 hónapos, és a fitymája annyira szűk, hogy a lyukat is alig látom rajta, nemhogy vissza tudnám húzni picit a bőrt. A Doktornő cikatridina kenőcsöt javasolt, és azt mondta, várjunk kb. 1, 5 hónapot, hátha enged neki annyit. Ké

Tisztelt Doktor Úr! Kisfiam 8,5 hónapos, és a fitymája annyira szűk, hogy a lyukat is alig látom rajta, nemhogy vissza tudnám húzni picit a bőrt. A Doktornő cikatridina kenőcsöt javasolt, és azt mondta, várjunk kb. 1,5 hónapot, hátha enged neki annyit. Kérdésem az lenne, várjunk, ezzel elkerülhető egy esetleges műtét? Mennyire súlyos a mostani állapot? Köszönöm

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen célszerű megfogadni a doktornő tanácsát, de azt természetesen senki nem tudhatja, hogy elkerülhető lesz-e biztosan a műtét. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen célszerű megfogadni a doktornő tanácsát, de azt természetesen senki nem tudhatja, hogy elkerülhető lesz-e biztosan a műtét. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Mikor kezdtétek el mosni a babáitok fogát? Kisfiam 5 honapos, az also 2 foga kibujt, már félig kinnt. Várjak még, hogy nöljön több foga? Bár olyan pici még megse tudná fogni a fogkefét.

hány honapos korban tanácsos elkezdeni?és milyen fogkefe,fogkrém?

Legjobb válasz: Nálunk 8 hósan jött ki 8 foga.Elõször ujjra húzható fogkefével és Elmex-el mostam neki.1 éves kora után Oral B babafogkefét vettem,én megmosogattam neki,majd megkapta a fogkefét játszani(fürdés közben).Most 2,5 évesen már tudja hogy kitátsa nagyra a száját,utána összezárja a fogait és már kiköpi a vizet is.A kefére csak 1 leheletnyi fogkrém kell.Olyan fogkrém a jó amiben max 500 ppm a fluoridtartalom,ez rá van írva a csomagolásra.

Nálunk 8 hósan jött ki 8 foga.Elõször ujjra húzható fogkefével és Elmex-el mostam neki.1 éves kora után Oral B babafogkefét vettem, én megmosogattam neki, majd megkapta a fogkefét játszani(fürdés közben).Most 2, 5 évesen már tudja hogy kitátsa nagyra a száját, utána összezárja a fogait és már kiköpi a vizet is.A kefére csak 1 leheletnyi fogkrém kell.Olyan fogkrém a jó amiben max 500 ppm a fluoridtartalom, ez rá van írva a csomagolásra.
Babám 6 hónapos, és szinté félig van kint az alsó két foga. Még az elsõ dolgok között vettem egy ujjra húzható "fogkefét" (talán alig voltam 20 hetes :o)) Ez csak egy szilikon valami, aminek puha szilikon sörtéi vannak. Elõvettem, gondoltam majd mossuk a fogakat. A fogmosás annyiból áll, hogy kaja után kicsit megdörzsölöm vele a fogacskákat és az ínyét. Harapdálja össze vissza, mert jön a fenti két foga is, és jólesik neki a masszír. A fogkrémmel még várok, ez csak inkább még játék....
Amíg nem tudta fogni egyedül és rágicsálni a fogkefét (kb. 10 hónaposan), addig tiszta textilpelenka csücskével dörzsölgettem neki, onnantól kezdve, hogy az elsõ kibújt. Ha jön a foguk, még jól is esik nekik ez a masszírozás. Utána ha már nagy, tudja fogni, akkor gyerekkefe, gyerekfogkrém, és hagytam, hogy csinálja. Mikor elunta én is megsikáltam neki kicsit, biztos, ami biztos.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!