Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám 5 (338 db)

Hogy tudnám 5 hónapos kisfiamat rászoktatni a kanállal evésre?

Tápszeres, így már bevezettem a gyümiket nála, de mindezidáig nem volt hajlandó kanálból enni. Pedig türelmes vagyok szerintem, negyed órákat szoktam próbálkozni vele, mutatom is neki, hogy hogyan kell, oda szoktam adni a kanalat, hogy ismerkedjen vele, de nem hajlandó, csak cs?rös pohárból. Tejpépet szeretnék már neki adni, de azt csak kanállal lehet, a pohárból nem tudja kiszívni.

Legjobb válasz: Nekünk is elég nehezen ment, kicsi, lapos kanállal próbálkozz, én úgy csinálom, hogy, amikor kicsit nyitja a száját (mert elõbb-utóbb kinyitja), betolom és a szájpadlásához nyomva(nem erõsen) húzom ki a kanalat, ki fogja nyomni az elején, de az egészet nem tudja úgyse, kénytelen lesz vmnnyit lenyelni. Nekem 3 hét türelemjáték után már eljutottunk oda, hogy magától kitátja a száját és alig-alig köp ki belõle, már megeszik 120 ml tejpépet, és egy fél üveg bébiételt egyszerre, fele annyi idõ alatt, mint az elején a 30 ml-ket :) Szóval sok türelemmel sztm így próbáld meg.

Nekünk is elég nehezen ment, kicsi, lapos kanállal próbálkozz, én úgy csinálom, hogy, amikor kicsit nyitja a száját (mert elõbb-utóbb kinyitja), betolom és a szájpadlásához nyomva(nem erõsen) húzom ki a kanalat, ki fogja nyomni az elején, de az egészet nem tudja úgyse, kénytelen lesz vmnnyit lenyelni. Nekem 3 hét türelemjáték után már eljutottunk oda, hogy magától kitátja a száját és alig-alig köp ki belõle, már megeszik 120 ml tejpépet, és egy fél üveg bébiételt egyszerre, fele annyi idõ alatt, mint az elején a 30 ml-ket :) Szóval sok türelemmel sztm így próbáld meg.
A tejpépet és bébiételt külön-külön gondoltam (nem és, hanem vagy) :) 1.
Tudom, ez már nem segít neked, de én a kezdetektõl kanálból adtam a babámnak a Vigantolt, vagy ha kellett a cebion cseppeket. Két hónapos korára már nyitotta a száját, ha meglátta a kanalat. Így mikor elkezdtem a hozzátáplálást, a kanál már jó barát volt. Ha mindennap próbálkozol az etetéssel, szerintem elõbb-utóbb sikerülni fog!
A kérdező hozzászólása: A Vigantolt és a Cebion cseppet én is kanálból adom neki a születése óta, mégsem barátkozott meg vele. :(
Van ilyen babás ismerõsöm.Az õ lánya sem volt hajlandó semmit megenni kanállal.Aztán egyszercsak kinõtte. Tudom, ez nem túl biztató, de próbálkozz.Esetleg megpróbálhatod a fõzelékes cumit.
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor hát marad a próbálkozás. Fõzelékes cumit nem akarok, mert akkor soha nem fogja megtanulni, és ha lesz foga, akkor csak romlani fog tõle.
Az én három hónapos lányom már "eszik" kanálból.Nehéz volt, de a cumisüveget nem fogadta el.Kb. négy alkalom alatt megtanulta.Türelem kell hozzá, meg sok móka.:)
Szia! Én fiam 4 hónapos és már egy hónapja eszik kanálból. Sokal jobban szereti a kanalat mint az üveget. :)

Hogyan tudnám 5 nap alatt lefogyasztani kicsit a karomat?

gyakorlattal ha lehet mert igyis alig eszem...

Legjobb válasz: sehogy...

sehogy...
a hízás lokális? nem így a fogyás se lehet az! nincs helyi fogyás, semmilyen gyakorlattal nem leszel rá képes. az alig eszel meg nagy hiba, mert így nincs elég energiád a megfelelõ intenzitású edzések elvégzéséhez, késõbb pedig a diéta végén amikor normálisan eszel majd szépen visszahízod amit most leadtál a lassú anyagcsere és az alacsony állóképesség miatt minimális intenzitású mozgás miatt.


Hi! 5-6 mm-es fültágítót szeretnék . Otthoni eszközökkel hogyan tudnám elérni ezt a Tágítást? Hallottam már fogpiszkálóról tollbetétről de aki pontosan le tudni írni mm-ként annak megköszönném.

jah és ha kés?bb ki szeretném venni az a 5-6-7 mm össze tud forrni?

Legjobb válasz: ha már így állsz neki, hogy "5-6-7mm össze tud forrni?"- akkor gondolkodj el azon, hogy tényleg megéri e szenvedni ilyen kis méretekért. mert ezek azok a "lépések" amik nagyon tudnak fájni. a legegyszerûbb az, ha veszel egy 6mm-is csigát és azzal tágítod. amúgy igen összehúzódik, bár ez változó egyénenként.: http://fultagitas.blog.hu/2010/08/06/a_fultagitas

ha már így állsz neki, hogy "5-6-7mm össze tud forrni?"- akkor gondolkodj el azon, hogy tényleg megéri e szenvedni ilyen kis méretekért. mert ezek azok a "lépések" amik nagyon tudnak fájni. a legegyszerûbb az, ha veszel egy 6mm-is csigát és azzal tágítod. amúgy igen összehúzódik, bár ez változó egyénenként.: http://fultagitas.blog.hu/2010/08/06/a_fultagitas
A kérdező hozzászólása: Hi! értem h fájdalmas csak az a gond h én pincérnek tanulok és ott nem éppen a legjobb dolog afültágító.kb 1.5 éven van még gyakorlatig de addig mindenképpen akakrok tágeszt. és azér akkor 5-6-7 mm mer az még viszonylag vissszanõ.azér köszi:)
400 ft-ért lehet venni csigát. én is elkezdtem de abbahagytam, mert nagyon béna vagyok, alig haladtam valamit vele, meg be is gyulladt:S

Van egy Dyras CinemaxX tipusú erősitőm 5 hangfallal. Az erősitő hátoldalán 3 Jack bemenet van plsuz 5 RCA bemenet a hangfalaknak, a PC-m hangkártyáján pedig 5 Jack bemenet. Hogyan tudnám összekötni a PC vel az erősitőt?

Legjobb válasz: Szia A pc -s hangkártya nem bemenet, hanem kimenet :) Egy képet igazán küldhettél volna a dyras szett hátuljáról, egyébként jack-rca, vagy jack-jack kábellel lehetséges az 5.1 bekötése.

Szia A pc -s hangkártya nem bemenet, hanem kimenet :) Egy képet igazán küldhettél volna a dyras szett hátuljáról, egyébként jack-rca, vagy jack-jack kábellel lehetséges az 5.1 bekötése.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget. jack-jack el sikerült megoldani :)
Szívesen, ügyesek voltatok :)
Sziasztok, ugyanez a problémám, csak a gépemen sima jack csatlakozó van, milyen kábelre lenne szükségem, és azt hova kell dugni a hangfalba ? http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_asztali_audiolejatszo/han.. itt egy kis segítség a képeknél van a hátulja. Vagy a sima jac-jack kábel jó nekem ? Lány vagyok, bocsi nézzétek el nekem, hogy szerencsétlenkedem.
Szia http://bolthely.hu/piramistechnika/id/02814_3_5_jack_dugo_-_.. Ilyenre lenne szükséged, persze 5.1 miatt 3x1, 5 méter vagy 3x2m szükségeltetik, attól függõen hova szeretnéd tenni az erõsítõt. Számítógép hangkártya kimenetét kötöd össze az erõsítõ input bemenet részével. FR: Front - Elsõ bement SR: Surround - Hátsó bemenet Sub/Cen - Mélyláda és Center bemenet ^Ezekre pedig figyelni kell a bekötésnél :)

Honnan lehet tudni, hogy egy 5.1-es hangrendszer működni fog-e a TV-mmel?

Van itthon egy Creative SBS570-es hangrendszerem, de ez valamiért nem m?ködik a TV-mmel ( a TV jack dugós ). Most vennék egy ilyent:

Legjobb válasz: Ha a tv fülhallgató kimenetére kötöd, az kevés neki. Nem sokat találtam errõl az 5.1-rõl, de általában nem árt az 5.1 kimenetre kötni. Ha a tv-den nincs, akkor a dvd lejátszóra, vagy ha van, a mediaboxra rá tudod kötni. Ezeknek általában van 5.1 kimenete

Ha a tv fülhallgató kimenetére kötöd, az kevés neki. Nem sokat találtam errõl az 5.1-rõl, de általában nem árt az 5.1 kimenetre kötni. Ha a tv-den nincs, akkor a dvd lejátszóra, vagy ha van, a mediaboxra rá tudod kötni. Ezeknek általában van 5.1 kimenete
A kérdező hozzászólása: Pusztán annyi, hogy az 5.2-esen nem a TV bemenetre kell kötni a TV-t, hanem az AUX-ra. Tiszta logikus, nem?
Ne haragudj, de én is kíváncsi vagyok rá :) Hogy oldottad meg, hogy a hdmi kimenetet analóg bemenetre kötötted és szól?
A kérdező hozzászólása: Egyszerûen =)
Na és hogy oldottad meg?
A kérdező hozzászólása: Megoldottam mindenféle átalakító nélkül, 0 Ft-ból. Még csak barkácsolnom se kellett.
Na most hogy elárultad HDMI van rajta nagyon egyszerû a válaszom , sehogy nem fogod összekötni. Ezt a cuccot csak olyan hm erõsítõkkel vagy hangkártyákkal tudod közvetlenül összekötni amiken van 6 vagy több analog kimenet. Na jó a sehogy az erõs mert közvetetten lehet hogy rátudod kötni , biztos árulnak 10 ért valami szutykot ami a hdmi bõl analóg kimeneteket csinál és biztos marha jó minõségû lesz az a hang 10 ért... Keress olyan szettet ami fogadja a HDMI t , ha nem akarod az egész évi zsebpénzedet elbni.
A kérdező hozzászólása: Én is ezt kérdezem, hogy hogyan tudom összekötni... HDMI kimenet van, de optikai nincs.
A kérdező hozzászólása: Hallgattad már bármikor is? Ha nem, akkor hogy mersz olyanról véleményt mondani? Ha igen, akkor pedig biztosan nem mondanád ezt.
Ja hogy a témánál maradjunk megnézted a tv kimenetét? Na mi van ott? csak nem hdmi vagy optika? Hogy fogod összekötni?
Nem vagyok 15 és igen ismerem a házimozikat úgyhogy akármit kérdezhetsz én megmndom a frankót. Pl ez egy gagyulat cucc mondjuk ehez nem kell még 20 nak sem lenni.
A kérdező hozzászólása: Látom, kemény 15 évesen már van 30 év szakmai tapasztalatod. Grat!
Úgy birom ezeket a kérdéseket , most akkor van egy 5, 1 kimenetû tévéd aminek a hangját akarod kivinni 5, 1 hangszóróra? A tv d jack dugós ? ez mit jelent nálad ? A jack dugó legjobb esetben sztereó így azon a büdös életbe nem fogsz kivinni 5, 1 et. Ha tudja is a tv d az biztos hdmi n keresztül na de itt jön a bökkenõ. Ez a kínai csoda amit belinkeltél olyan szinten gagyi hogy a készítõi még a paramétereit sem tudták értelmesen megadni , lehet hogy pékek készítették vagy én nem tudom de ahány oldalon rákerestem mindenütt ez van : 5 összekötõ kábel csupasz végzõdéssel Egy darab 6RCA – 6RCA kábel 3 darab RCA – 3x3.5mm Csupasz végzõdéssel:XD NOOORMÁÁÁÁÁLIS ?:D ezek nagyon betegek lehettek. Vagyis ami leszûrhetõ ebbõl az analfabéta specifikációból hogy ez valószínûleg egy 5, 1 es analóg bemenetû hangcucc. Vagyis csak akkor tudod rákötni a tv det ha van 6 db rca csatorna kimeneted a hátulján .Nézd meg Az meg már csak a szánalom tetõfoka hogy miért 5, 1 a neve ennek a gagyulatnak mikor szó sincs 5+1 rõl hisz ez mind a 6 csatornát erõsíti és a mellékelt hangfalakra sugározza. Helyesen ezek a cuccok 6 csatornások de hát mit is várunk el egy ilyen mûszaki hozzáértéstõl hogy CSúpasz végzõdéssel. lol kész vagyok
A kérdező hozzászólása: Okcsõ.

Van egy 5.1 es hangfalam, hogy tudnam ugy megoldani hogy kikapcsolni a surroundot, es hogy mind az 5 hangszoro egyorman menjen, egyforma hangerovel, tehat a 2 hato ugyanugy menjen mint az elso, meg lehet igy oldani?

Legjobb válasz: Ez hangrendszer függõ. Pl egy Genius 5.1 SW-HF 6000 típussal meglehet, egyszerûen csak stereoba kell bekötni és magától felkeveri a stereo jelet mind a 6 csatornára, még akkoris, ha mondjuk telefon-t, tablet-et vagy mp3 lejátszót kötsz rá.

Ez hangrendszer függõ. Pl egy Genius 5.1 SW-HF 6000 típussal meglehet, egyszerûen csak stereoba kell bekötni és magától felkeveri a stereo jelet mind a 6 csatornára, még akkoris, ha mondjuk telefon-t, tablet-et vagy mp3 lejátszót kötsz rá.
A kérdező hozzászólása: es logitech z680 on meglehet csinalbi igy hogy mind az 5 menjen?
Azon szerintem nem.

Nagyon gáz hogy a 2/5 éves fiam nem beszél õssze tetten? Márt nagyon félek, apró szavakat mond. Hogy tudnám rá vezetni a beszédre?

Annyit mond apa.mama.kati,judtka,tibi ákos,nem,anya,kutya,cica,hami,hapci,tütü,ennyi,semmi mást nem akkar.És márt nagyon félek.

Legjobb válasz: Jó sokáig gondolkoztam míg leeset,hogy a 2/5 az 2,5 év akar lenni. Nem egyáltalán nem baj,még.

Jó sokáig gondolkoztam míg leeset, hogy a 2/5 az 2, 5 év akar lenni. Nem egyáltalán nem baj, még.
88ban születtél és van 4 gyereked??? kétlem ez kamu
Nem látjátok, hogy kamu a kérdés?
A kérdező hozzászólása: igen ilyen kérdésem van mivel a 6 éves lányom 13 hónaposan márt beszélt, a 4 éves fiam 2 évesen beszélt.a pistike most 2.5 éves.a kicsi még csak 4 hónapos.
négy gyerek után ilyen kérdésed van? Már kezdtél hiányozni, Gizi.
Nem gáz, de ha 3 évesen sem beszél jobban, vidd el logopédushoz. Kislányom 3, 5 éves, szeptemberben kezdte az ovit. Ott felmérte a logopédus és fejlesztésre szorul. 2, 5 évesen kb.annyi szót mondott, mint a fiad. Bár most már mondatokat is mond, de le van maradva a társaihoz képest és nagyon bánom, hogy nem hallgattam a megérzésemre, hogy nem normálisan fejlõdik és nem vittem elõbb logopédushoz :-(. Ha úgy érzed, baj van, ne hallgass senkire, hanem vidd el szakemberhez. Védõnõ és a gyerekorvos szerint is nem volt baj a lánykámmal :-(
Én sem csodálkozom, hogy nem beszél, ahogy téged olvaslak...a meseolvasás segíthet, mondókázás, ilyesmi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és a helyes írás tannitást.
Olvass neki sok mesét, verset, mondókákat! Ezzel is fejleszted a szókincsét. Késõbb lehet vele játszani szókígyót, barkóbát, miközben sétáltok vagy utaztok valahová...
Az én kislányom 3 éves, 4 hónapos. Még nem beszél folyamatosan, de már mond mondatokat, néha egész sokat, de nem lehet még vele nagyon beszélgetni. Nem mondja még el, hogy mi volt az oviban, stb. A dologhoz mondjuk hozzá tartozik, hogy 2 nyelvet kell tanulnia, mert Angliában élünk.
Hát, ahogy a kérdésedet olvasom, valószínûleg otthon nem nagyon van alkalma helyes beszédet tanulni... Szóval nem csoda. Remélhetõleg majd az óvodában megtanul.
Nem akarlak megbántani, de te sem tudod a nyelvet!
A mostoha fiam 3, 5-4 évesen kezdett beszélni, 2, 5 évesen anya, apa, kutya, cica, csiglabigla volt, na meg persze a vau-vau, muuuu. Szóval nem gáz, idõ kérdése, de ne erõltesd, majd szépen elkezd mondatokban beszélni, és aztán már szóhoz sem jutsz :D
Ti magyarok vagytok vagy külföldiek? Csak a helyesírásod miatt merült fel bennem a gyanú (összetetten, már, rávezetni). Ha esetleg kétnyelvû a család, akkor is lassabban tanul meg a gyerek összetetten beszélni, de 2, 5 évesen még nem baj, ha csak szavakat mond.
az anyja se :D
gáz..

Hogyan tudnám megakadályozni, hogy 12 hós kisbabám elaludjon 5 perces autózás alatt?

Most már csak egyszer alszik egy nap, otthon ebéd után megy csak aludni, addig vidáman eljátszik. De ha szeretnénk valami programot csinálni délel?tt, pl. most baba-mama klubba járunk, vagy csak bevásárolunk, akkor a hazafelé vezet? úton már 11-kor elalszik. Persze az ebéd el?tt... ilyenkor várok az autóban, ? fél óra múlva fáradtan, sírva ébred, nyilván du. 16-17-kor már hulla fáradt, de ha megint alszik egyet, akkor meg 22-kor sem tudjuk este letenni...

Legjobb válasz: Ha tényleg csak 5 perc az autóút, akkor én ilyenkor felébresztem a lányomat. Mondjuk az 5 perc alvástól picit feltöltõdik, és nem a szokásos 12-kor megy aludni, hanem mondjuk 1-kor vagy 2-kor, de legalább nem borul annyira a nap, mintha ott ülsz a kocsiban és várod, hogy felkeljen.

Ha tényleg csak 5 perc az autóút, akkor én ilyenkor felébresztem a lányomat. Mondjuk az 5 perc alvástól picit feltöltõdik, és nem a szokásos 12-kor megy aludni, hanem mondjuk 1-kor vagy 2-kor, de legalább nem borul annyira a nap, mintha ott ülsz a kocsiban és várod, hogy felkeljen.
Hasonló a helyzet az én lányommal is. Ha bealszik, oda az egész napunk. Nálam az válik be, hogy beszélgetek vele. ennyi idõsen már sok mindent megért, úgyhogy a következõek a témák: - Nézd, ott szalad egy kutya/cica! - Hol van az autó? - Nézd, mit csinál anya?! - Megyünk az iskolába a tesókért. Ilyenek és hasonlók. Kb 20 percig mûködik a dolog. És ide kell a nõi agy, még az autóvezetésre is figyelni kell:)
Nekem is mindig elaludt, aztán egy idõ után ráhagytam, de nem várakoztam, amíg felébred, hanem ahogy hazaértünk felébresztettem, és mentünk be ebédelni. Kb. fél órával késõbb tudtam letenni emiatt, de egy idõ után teljesen megszokta, és kb. egy hónap után nem aludt el rövid távon, ha szóltam, hogy csak gyorsan hazamegyünk:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!!! :) Azt hiszem, ha nem tudom majd ébren tartani, akkor én is felkeltem inkább, végül is olyan mélyen még nem alhat, aztán ebéd, kicsi játék, és utána megyünk aludni!
nálunk volt olyan honap az leején hogy 1, 5 kg-ot hízott a lányzónk de volt olyan is hogy csak 20 dkg-ot egy hónap alatt pedig csak anyatajae volt
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.teát kóstoltattam vele(mecsek babatea)de nem kéri , köpi ki.ti milyen teát adtok a picinek?
Szia, Nekem anyatejes a babám és mindenki azt mondja rá biztos tápos/a sok rosszindulatú ember!/, mert havi 1 kg-ot hízik.Elsõ hóban 1, 5 kilót hízott, most 3 hós 8 kg.
Szerintem még normális a pici súlya. Próbáltad már, hogy adsz neki teát? Azt szokták szeretni ás telíti amíg jön a hami. Boldog babázást!
Esetleg ízesíthetnéd pici gyümölcscukorral. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: gyümölcscukrot hol lehet kapni?
Az én lányom 6 hetes, 2520gr született most 3830gr. Anyatejet kapott 5 hetes koráig, de az elmúlt 1 hétben este tápszert is adunk neki, mert nem elég a tejem. Az orvos szerint teljesen normális a súlygyarapodása. Jó babázást!
Nem tudom merre laksz, de elég sok helyen lehet kapni pl. Herbaria boltokban. Sok sikert! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!