Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám 3 hónapos (49 db)

A kérdező hozzászólása: Köszi a címet!

Hogyan tudnám 3 hónapos kisfiamat visszaszoktatni a szopcsizásra?

Egyik napról a másikra hagyta abba a szopást. Visít és sír ha megpróbálom mellre tenni. Van arra módszer, hogy újra szopjon?

Legjobb válasz: nem adtal neki cumis üvegbõl?mert az kiválthatja,hiszen azért nem kell megdolgozni annyit

nem adtal neki cumis üvegbõl?mert az kiválthatja, hiszen azért nem kell megdolgozni annyit
Nem hinném, egyszerûen már nem igényli. Anyukám mesélte, hogy én két hét után abbahagytam:) Makkegészséges vagyok, egyszerûen csak nem kívántam.
hát, ha adsz neki más inni/ennivalót akkor kevesebb. Viszont lehet, hogy fáj a torka, akkor is így viselkednek a babák
Szia, nálunk is volt iylen "sztrájk", kb egy hétig tartott, ez elég kemény!!! Én mellbimbókiemelõvel meg tudtam etetni, amikor már evett mindig levettem-így evett mellbõl! Kitartás!

Honnan lehet tudni, hogy egy 3 hónapos kutyus fiù vagy làny?

Kérlek ne nevessetek ki. Ugyanis a kutyusom guggolva pisil, de mégis van neki egy kicsi valamilye ott lent.A fiù kutya felemeli a làbàt amikor pisil, de ez guggolva hajtja végre.

Legjobb válasz: Ha lány akkor abból a kis "izébõl" pisil. De ha a hasánál jön a pisi akkor fiú. Ha a feneke alól akkor lány.

Ha lány akkor abból a kis "izébõl" pisil. De ha a hasánál jön a pisi akkor fiú. Ha a feneke alól akkor lány.
A szuka kutyának a végbélnyílása alatt közvetlen van egy másik nyílás. Ott pisil. Egy kannak, ha végig simítod a hasát hátrafelé, be fog akadni a kezed a pisilõjébe. A heréi lehet, késõbb jönnek le. De lehet, sosem.
Már egy újszülött kiskutyánál is látszik hogy fiú e vagy lány.
A kutya kukija már születéskor látszik. Elég feltûnõ és mással össze nem téveszthetõ. A herék 4 hetes kor után szállnak le, de ha még 3 hónaposan nem mindig tapintható, az nem tragédia. A kan kutyák is sokáig guggolva pisilnek, csak mikor már ivarérettek, akkor igyekeznek mindent megjelölni. Akkor sem mindegyik.
A kérdező hozzászólása: Utolsó igy van pontosan, ahogyan leirtad, akkor végülis fiù!köszi
A fiúnak elõrébb van a pisilõje, a lánynak hátrébb. Én meg onnan állapítottam meg, hogy a tenyésztõje megmondta és a szerzõdésben is benne volt. :) De komolyra fordítva a szót, egyértelmûen látszott már két hónaposan is, nem lehetett összetéveszteni.
Minden kan kutya addig amíg nem lesz ivarérett guggolva pisil. Csak utána emeli majd fel a lábát. Gondolom utána meg már tudod hogy fiú e vagy lány. Nekem van egy 6 hónapos Pulim még õ is guggolva pisil pedig kan(fiú).
Már egy ilyen korban kitapintható a heréje. De van kukija szóval az látszik ha fiú. Ha nem akkor lány. Tegyél fel róla egy képet ha tudsz ahol látszik az a rész....
A kérdező hozzászólása: Ennek az a baj, hogy nincs zacsija, és nem tapintható semmi, csak van egy kicsi valami ott. Tehat ezekszerint olyan, mintha lany lenne. Viszont egyet még kérdeznék, hogy a lany kutyak, akkor honnan pisilnek?
A kérdező hozzászólása: Vagyis ùgy akarom kérdezni, hogy te mibõl àllapitottad meg, hogy fiù vagy lany?
Normál esetben egy 3 hónapos kannak már tapintható a heréje a zacsiban. No meg kukija van... Szóval hanyatt kell fektetni és megnézni. :)
A kérdező hozzászólása: köszi a valaszt! Akkor ezekszerint még nem latszik, hogy van heréje?
A kérdező hozzászólása: 20:46-osnak irtam


Hogy tudnám 3, 5 hónapos beagle kislánykám leszoktatni a habzsolásról? Félek, nehogy baja legyen.

Legjobb válasz: az én kölykömet ugy tudtam leszoktatni, hogy sokxor keveset kapott enni, nem mondom hogy nem habzsol azóta, de nem annyira mint az elején.Sok sikert:)

az én kölykömet ugy tudtam leszoktatni, hogy sokxor keveset kapott enni, nem mondom hogy nem habzsol azóta, de nem annyira mint az elején.Sok sikert:)
Adj neki kevesebbet enni, de ne rögtön, hanem fokozatosan:)
Etesd a neki elõírt mennyiséget a tápból 3 adagra szétosztva, csak ilyenkor legyen kint neki kaja, amúgy nem, és így megszokja mikor kap enni és csak akkor eszik és annyit amit kap. Az elõírt elég neki, nem azért eszik sokat, mert annyira éhes, hanem mert mohó sok ilyen kutya van nekik az idõhöz kötött etetés a megoldás, nem állhat elõttük, mert úgyis addig esznek, amíg van elõttük táp.
Az enyem 3 honaposan 11-12kg volt, de o kan. Szoval szerintem teljesen normalis a sulya.
Nem a kg számít, hanem az, hogy ne legyen sovány/ne látszódjanak ki a bordái/ és ne legyen pufi sem. De egy staffi felnõtt standard súlya 43-48kg között kell legyen, így sztem ideális a 10kg.
A kérdező hozzászólása: es most a te kan kutyad hany kg??? szoval mennyire szamithatok igazan 45 kg??? Mert a konyvek 25-35 kg irjak
Az enyem most 7 honapos lesz, es kb 28kg. De jelenleg eleg dagi, majd tavaszra formaba hozom. Telen nem baj ha van rajta egy kis zsir. Amugy szukanak a 30kg kornyeke az idealis.
Hát a 3 hónapos, az még nagyon kicsi. Mi csak rákiabáltunk, ha rosszalkodott.
3 hónaposan persze hogy még csak játék! Nekem is így volt, mikor kölyök volt...mindig a lábam kapkodta, meg ugrált rám, de ezt nagyon egyszerûen le lehet szerelni, meg ki is növik..egy német juhász fõleg értelmes kutya, ha határozottan neveled semmi gond nem lesz, de már most kezd el! Nyugodtan rácsaphatsz az orrára, nem is szabad megengedni neki...fenyíteni néha igen is kell! Most még persze hogy nem szófogadó, idõ kell neki de kezd el mihamarabb...
Persze, hogy normális. De már elkezdheted tanítani, megnevelni. Ilyenkor szokták kb. elkezdeni 3 hónaposan.
Persze...csapkodd csak az orrát. Aztán ne csodálkozz, ha egy felemelt kéztõl megriad. Rászólsz, hogy nem! Megfogod a pofiját és leveszed.Legyen nálad egy kis rongy, valami rágni való, amit ilyenkor felajánlasz neki játékra.
Utolsó: Nem tudom milyen kutyád van, de érdekes módon nekem egyik kutyám se riad meg a felemelt kéztõl...kutyát nem lehet mindig szolongatni...ha csak mindent szép szóval, sosem fog tisztelni igazán. Fenyítés amióta kutya a világon van mûködik, és bevált módszer
Nem lehet tudni, milyen idegrendszerû a kérdezõ kutyája. Az orr a legérzékenyebb része a kutyának. Ha a gazda felemelt keze után sokszor jön a fájdalom, a kutya igyekszik elkerülni azt. Lehet, nem fog látványosan félni, de nagyon sok kutyát látok az iskolán, amelyik a kézemelésre, bármi miatt is történik, lesunyja a fülét és becsukja a szemét. A kutyát nem veréssel neveljük. A fenyítés nem egyenlõ az ütlegeléssel.

3 hónapos a pici babám. Hogyan tudnám este időben elaltatni, ugyanis 11-kor még nagyon éber, én meg már aludnék?

Egy ideje pedig mindig elaludt a 9 órai evés után,most meg nem,igaz nappal kicsit többet alszik,de ezt sem tudom neki megakadályozni.

Legjobb válasz: Majd megváltozik magától.A lányom éjfélig volt ébren mindig.2 hósan egy hétig 10-tõl aludt majd újra 12-tõl.3 hónaposan egyik napról a másikra 7-tõl reggel 6-ig aludt

Majd megváltozik magától.A lányom éjfélig volt ébren mindig.2 hósan egy hétig 10-tõl aludt majd újra 12-tõl.3 hónaposan egyik napról a másikra 7-tõl reggel 6-ig aludt
Valóban vannak korszakok, de megpróbálhatsz trükközni. Ne hagyd aludni nappal, vagy este fárazd le jól egy kis játékkal, tornával, mesével...

Hogy tudnám könnyeben elaltatni a 3 hónapos fiam?

Reggel 6kor kel(végig alussza az éjjelt),de van hogy 1 óra múlva is még fent vagyunk.Napközben is kell 1 óra mire vagy a ringatástól,vagy annyira kifárad hogy (akkor is kézben)elalszik attól.Szóval tippek,praktikák?Ja és max 1,5 órát hajlandó csicsikálni

Legjobb válasz: A kislányom 2,5 hónapos. Mi is így kezdtük, hogy csak kézben vagy cicin volt hajlandó elaludni. Kb 1 hónapja elkezdtük, hogy magától, az ágyában aludjon el. Nálunk 2 órát van fenn egyfolytában, és utána olyan fáradt, hogy hasra leteszem és kis nyûgi után elalszik. Próbáld ki, hogy többet legyen fönn egyfolytában, játssz vele, és ,ha látod, hogy már kellõen fáradt, akkor tedd le aludni. Ha sír, simogasd meg, beszélj hozzá. Nálunk az anya hangja vált be. Kezdetben eltartott fél órát is, míg elaludt, most már ez leredukálódott 5-10 percre. Remélem, ez nálatok is beválik. Sok sikert!

A kislányom 2, 5 hónapos. Mi is így kezdtük, hogy csak kézben vagy cicin volt hajlandó elaludni. Kb 1 hónapja elkezdtük, hogy magától, az ágyában aludjon el. Nálunk 2 órát van fenn egyfolytában, és utána olyan fáradt, hogy hasra leteszem és kis nyûgi után elalszik. Próbáld ki, hogy többet legyen fönn egyfolytában, játssz vele, és , ha látod, hogy már kellõen fáradt, akkor tedd le aludni. Ha sír, simogasd meg, beszélj hozzá. Nálunk az anya hangja vált be. Kezdetben eltartott fél órát is, míg elaludt, most már ez leredukálódott 5-10 percre. Remélem, ez nálatok is beválik. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Kipróbáljuk...csak a szívem hasad meg, ha sír.De valamit muszáj kitalálni, mert így semmit se tudok csinálni mellette.

Kislányom 3 hónapos! Eddig napközben kézben ringatva aludt el, de sajnos már így is egyre nehezebb elaltatni, sétálok vele vagy fél órát, mire elalszik. Hogy tudnám megtanítani az ágyában aludni?

Eddig napközben kézben ringatva aludt el, de sajnos már így is egyre nehezebb elaltatni, sétálok vele vagy fél órát, mire elalszik. Aztán még vagy felébred, mire leraknám, vagy miuán lerakom, pár perc és felkel.Ma reggel is kelt 7.kor, 8-kor már láttam rajta, hogy álmos, ásítozott, kezdtem ringatni, vagy fél óra múlva elaludt, de kb. 2 percet aludt, aztán felébredt! Ezt még párszor eljátszottuk, mostanra meg már annyira kimerült lett szegénykém. Reggel 7 óta igazán csak most tudtam csak lerakni, most kb. már 10 perce alszik, remélem, egy kicsit kipiheni magát!

Legjobb válasz: Szia! Nálunk is hasonló volt a helyzet, de én nem bírtam volna sírni hagyni a babámat a kiságyában. Kicsit hosszabbra nyúlott így a történet, de átmeneti megoldásként elõszõr a mi ágyunkon altattuk el a kisfiamat úgy, hogy melléfeküdtünk, így megszokta, hogy nem ringatjuk. Amikor már nagyon rövid idõ alatt el tudott aludni így is, megpróbáltam betenni a kiságyba, és melléültem. A mai napig így alszik el, csak még mesélni is kell neki :-) 11 és fél hónapos. Minden jót Nektek!

Szia! Nálunk is hasonló volt a helyzet, de én nem bírtam volna sírni hagyni a babámat a kiságyában. Kicsit hosszabbra nyúlott így a történet, de átmeneti megoldásként elõszõr a mi ágyunkon altattuk el a kisfiamat úgy, hogy melléfeküdtünk, így megszokta, hogy nem ringatjuk. Amikor már nagyon rövid idõ alatt el tudott aludni így is, megpróbáltam betenni a kiságyba, és melléültem. A mai napig így alszik el, csak még mesélni is kell neki :-) 11 és fél hónapos. Minden jót Nektek!
Kisfiam 3 és fél hónapos, õ is csak ringatásra aludt el, most meg már arra sem, kizárólag cicin hajlandó elaludni ami mondjuk szintén nem szerencsés. :(
Én elsõ pillanattól kezdve a kiságyában altatom, de az elején mi is gondba voltunk, mert hasfájós volt és sokat volt kézben altatva, ezért nem volt odáig érte mikor az ágyához szoktattam... Mikor már láttam, hogy álmos letettem a kis ágyába (hasra, mert õ mindig úgy aludt) mocorgott, nyöszörgött sokszor sírt is, de nem vettem ki csak mikor már nagyon nagyon ordított, akkor is csak addig még megvigasztaltam majd vissza raktam ezt egy jó párszor eljátszottuk mire megétette mit akarok vele a kiságyában. Egy ideig úgy aludt el, ha simogattam a hátát, utána már elég volt, hogy a kezem a hátára tettem, most 4 hónapos és csak beteszem mikor álmos, betakarom, odaadom a cumiját és elalszik szépen magától, nappali is és az esti alvásnál is.
álmos lettem, helyett álmos lett :)
A kérdező hozzászólása: Én nem bánném azt sem, ha cicin aludna el, a nagyobik lányom is egy idõ utaán úgy aludt el, és kb. 13 hónapos volt, amikor leszoktattam róla. Nekem ez kényelmes és "gyors" megoldás volt, tehát most sem bánnám, de ez a csöppségem nem igazán szokott a cicin elaludni, csak este, illetve éjszaka. És hajnalban már visszaaltatni sem tudom , csak ha odaveszem magam mellé. Így még alszunk kb. 4-tõl 7-ig, de úgy, ha elkezd fészkelõdni, akkor gyorsan cici a szájába, picit szopizik, és még alszunk tovább. Szóval ez sem egy jó módszer, de egy kis alvásért mindenre hajlandó vagyok :) Napközben kinnt babakocsiban alszik, ha kinnt vagyunk, kb. másfél órát, de ott is csak úgy, a szinte végig tologatva van! Mindezek miatt keresek valami mentõ ötletet, hogyan lehetne a sját ágyában megtanítani alundi!
A 10.52 egyetértek. Én is így csináltam. Nem kell sírni hagyni, ha sír, kiveszed, megvigasztalod, ha abbahagyta a sírást visszateszed. Csak addig babusgasd amíg abba nem hagyja a sírást. Ha megint sír megint kiveszed....stb Lehet, hogy ezt 10-15x is meg kell ismételni egymás után, vagy még többször, de elõbb utóbb megérti, hogy mit akarsz tõle. Egyre kevesebbszer kell kivenni babusgatni, végül már elég ha berakod a kiságyba, tudni fogja hogy ott aludni kell. Ha kitartó vagy menni fog. Csak egy a lényeg, ha elkezded ne hagyd abba!! Nálunk is nagyon mûködött ez a módszer! Tök jó alvó a lányom.
köszi ezt én is megpróbálom :) (én vagyok akinek csak cicin alszik el :) )
Bocs az off-ért de én ugyanigy vagyok mint te, 4 honapos a fiam, nem hajlando a kiságyban aludni nappal csak a babakocsiban sétálunk ugy.. napi 2x 2 orát, nem tudom mi lesz ha bejön a jég meg ho.. néha alszik az ölemben a cicin 1 -1 orát, de se igy se ugy nem haladok itthon semmivel..
A kérdező hozzászólása: Mindnekinek köszönöm a tanácsokat, azt hiszem, nem halogatom tovább, muszáj lesz megtanítani az ágyában aludni, hiszen neki is jobb lesz, ha megtanulja, hogyan tud szépen elaludni, és hogyan tudja kipihenni magát! Kedves utolsó válaszoló! Nagyon megértelek téged is, én már tegnap kínomban bennt a lakásban babakocsiban altattam el, annyira kész volt már szegénykém! Csak nekem még pluszban van egy 2 éves kislányom is, aki szegény azt látja egész nap, hogy az anyukája a kicsit hurcolja össze-vissza, õt ringatja, és rá nincs ideje :( Szóval ez így már sokáig nem mehet :(

Hogy tudnám rászoktatni a 3 hónapos csivavámat az alomra?

Tettem neki a szobába almot,mert éjszaka még nem szól,hogy ki kell mennie,de folyton behúzza a dobozt a szoba közepére,és kifötri az almot. A dolgát viszont nem benne végzi el. Hogy tudnám rászoktatni,hogy benne pisiljen?

Legjobb válasz: Nehogy alomra szoktasd a kutyát, nem macska õ, neki rém kellemetlen, hogy a lakóhelyére kell piszkítania. Azzal, hogy kutyát vállaltál azt is vállalnod kellett, hogy akár az éjszaka közepén is leviszed, hogy elvégezhesse a dolgát. Hidd el megéri, egy pár hónapot végigcsinálsz, utána már tudni fogja reggelig tartani. De ha rászoktatod, hogy a lakásba pisiljen, százszor nehezebb lesz kiszoktatni, mert nem fogja megérteni, hogy most miért nem pisilhet be.

Nehogy alomra szoktasd a kutyát, nem macska õ, neki rém kellemetlen, hogy a lakóhelyére kell piszkítania. Azzal, hogy kutyát vállaltál azt is vállalnod kellett, hogy akár az éjszaka közepén is leviszed, hogy elvégezhesse a dolgát. Hidd el megéri, egy pár hónapot végigcsinálsz, utána már tudni fogja reggelig tartani. De ha rászoktatod, hogy a lakásba pisiljen, százszor nehezebb lesz kiszoktatni, mert nem fogja megérteni, hogy most miért nem pisilhet be.
Amikor elkapod , hogy pisil, tedd gyorsan az alomra., még ha így végig is pisili a szobát. egy idõ után megérti mit akarsz. Ha csak úgy ott van, persze, hogy nem tudja mire van, azt hiszi játék. Amúgy meg jobb lenen ha kintre szokatnád, nem macska õ, akármilyen pici.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Azért gondoltam az alomra, mert olvastam, hogy a csivavákkal sokan csinálják. Nappal nincs semmi gond, mert kint végzi a dolgát. Csak éjszaka van hogy bepiszkít. Ezért gondoltam az alomra. Most van neki lerakva papír, és van hogy arra végzi a dolgát éjjel.. Csak nem mindig..:)
szuper!Akkor könnyû lesz , ha papíra pisil.tedd a pisis papír egy kis részét az alomba, így érezni fogja , h oda kell mennie.A fekhelye , tálja lehetõleg ne a wc-je közelében legyen, mert ez is lehet gond.Kutya nem piszkít az alvóhelye közelében.
Hát nekem sosem volt kicsi kutyám. Német juhászos vagyok... DE! Azért mert egy kutya kicsi, attól még kutya!!! Nem tudom miért van ilyen mánia, hogy pici kutyákat cipelnek, mintha macska lenne... Nem tudom, hogy ez õket hogy érinti, és nem is értek a kis ölebekhez, de gondolom én, õk is ugyanúgy gondolkodnak, mint a nagyok, csak van pár ember, akik elkezdenek ilyen idióta divatot csinálni. A kutyámat, amikor kicsi volt, eleinte kétóránként vittem le, mert egyrészt megállás nélkül mászkált, másrészt határozottan és hamar meg akartam tanítani arra, hogy nehoigy már bent végezze a dolgát, és ahogy írta más is, a kutya nem piszkít oda, ahol él. Szóval eleinte két óra alvás, aztán vittem. Volt amikor nem végezte el a dolgát, de visszaéertünk látom hogy készülõdik. Elkaptam, és kivittem. Nahyon hamar rájött, hogy mi az ábra. Aztán nagyon rövid idõ alatt ráállt arra, hogy éjfélkor, és hajnalba vittem ki. Aztán azóta alszik egész éjjel, mint egy mormota. Ne okozz neki csalódást azzal, hogy olyan dolgokra kényszeríted, amit neki természetellenes!
A kérdező hozzászólása: Én is két óránként viszem le. Alvás evés, játék után.
Ok, akkor nincs gond. Mindig óriási dícséret kövesse, ha kint végezte el a dolgát. Legyen szigorú rendszer. Pl este kapjon még vizet, és vacsi után el lehetne tenni. PErsze úgy hogy elõtte ivott. Aztán kicsi szünet, és levinni. Szépen rááll majd a rendszerre, csak legyél következetes.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!