Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám óránkénti evésről (2 db)

5hetes babámat hogyan tudnám "leszoktatni" a 2 óránkénti evésről, és át állítani 3óránkéntira? Többi lent.

2600grammal született a 37.hétre,ma már 4100gramm,most mértem 5 nap alatt 330grammot hizott!

Legjobb válasz: 5 hetes babánál teljesen normális a két óránkénti szopi, fõleg ebben a hõségben. Nem marad így,hidd el. Nekem 3 hetes most a legkisebb, õ is gyakran kéri. Ez egy ilyen idõszak.

5 hetes babánál teljesen normális a két óránkénti szopi, fõleg ebben a hõségben. Nem marad így, hidd el. Nekem 3 hetes most a legkisebb, õ is gyakran kéri. Ez egy ilyen idõszak.
Elsõ vagyok Valamelyik nap én is kipróbáltam a vizet (pohárkából), de nem kellett neki, nagyon csúnya fintort vágott. :o) Arról nem is beszélve, hogy ha vízzel itatnám, akkor is "rámegy az idõ", hiszen tartani kell babát meg poharat is (vagy cumisüveget), akkor meg már nem mindegy? Akkor inkább a cici. :o)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Hát próbálok türelmes lenni, csak hát nem könnyû, még mellette a háztartást is vezetni! Vannak akik azt mondják hogy adjak neki vizet(pl.gyerek orvos)..és ugy kifogja húzni, csak nem is tudom..nekem valahogy az anyai szívem nem súgja azt hogy kellene neki víz, szivesebben teszem cicire, még ha macera is olykor-olykor! De hát erre vágytunk, nem igaz?! :-)
Szerintem is azért szopik többet mert szomjas, nem mindig éhes van mikor csak szomjas.
Szerintem szomjas, és ezért cicizik többet.
Nekünk is ilyen problémánk volt, próbáltam két etetés között mindenfélével húzni az idõt, amennyire csak lehetett. Volt, hogy Apa átvitte a másik szobába, hogy engem ne lásson, azzal is telt az idõ. Sokszor viszont két és fél óránként evett, mert már annyira kérte. Éjszaka nem lehetett mit csinálni, mert, ha nem kapott csak ordított, nem lehetett megvígasztalni mással. Most több mint fél éves és majdnem 10kg, de mostmár beállt nála legalább a 3 óránkénti evés. Éjszaka is szinte percre pontosan 3 óránként ébred. Nálam viszont a szopi hamarabb ment, nem hagytam olyan sokáig enni, 2-szer visszaadtam még neki, ha utána elengedte, akkor kész vége. Gyorsan felálltam, eltereltem a figyelmét és utána már nem kérte. Az itthoni teendõkkel én is így voltam, állandóan azon aggódtam, hogy hogy fogom ezt vagy azt megcsinálni, de mára már feladtam a harcot és lassítottam a tempón. Kitartást kívánok Neked és sok-sok türelmet!
Egyetértek az elõttem szólókkal. Ilyen pici babát még nem lehet ritkább evésre szoktatni, fõleg nem ilyen melegben. A hõségben szomjas lesz hamar. Ha nem adsz neki tejcit addig fog sírni amíg meg nem kapja. Várj még, aztán magától ritkábban fogja majd kérni a cicit idõvel, de az nem ilyen hõségben lesz.
Jól szopó kisbaba nem fogadja el a vízet.Szomjas biztos szegényke.
Majd átáll õ, ha elég nagy lesz hozzá. Éhes, szomjas, anyás... evvan. :) A házimunka mindig megvár, ezt ne felejtsd! ;) Nem most van itt az ideje a múzeum-rendnek, az esetleges látogatókat meg ne merje zavarni, ha kupi van - amikor pici van a háznál, akkor az anyukának õ az elsõdleges feladata, nem a háziasszonykodás. (Nem véletlenül van az ún. gyerekágy sem. Ebben a 6 hétben még te is benne vagy; de egyébként is, úgyis tovább fog tartani, mire minden kialakul. Türelem!)
Én is ezt csináltam 1, 5-2 óránként szopi, melette van még 3 gyerekem.Fõzés, takarítás, minden munka csúszott.De elmúlt ez az idõszak.

Hogyan tudnám az óránkénti evésről leszoktatni a babámat?

5 hetes és van mikor sokat óránként eszik és ilyenkor ráadásul keveset is 40-50ml (mikor már 90ml eszik de ez is kevés mert állítólag neki már 120ml kéne. )

Legjobb válasz: Bár nem írtad, de gondolom, szoptatsz?! Valószínûleg szomjas. Egyrészt. Másrészt nem telik el elég idõ 2 etetés között, hogy rendesen egyen. 2 etetés között ajánlatos 2 órát várni, mert különben a félig megemésztett tejcire (tápszerre?) eszik és fájhat a pocakja tõle! Próbálj meg steril vizet adni neki 2 etetés között és 2 órán belül, ha lehet, ne adj neki. Ha csak szomjas, elég lesz a víz, ha viszont éhes, valószínûleg sírni fog a ciciért. Lehet, hogy nem elég neki a tejci. Beszélj a védõnõvel is errõl szerintem! Jó babázást!

Bár nem írtad, de gondolom, szoptatsz?! Valószínûleg szomjas. Egyrészt. Másrészt nem telik el elég idõ 2 etetés között, hogy rendesen egyen. 2 etetés között ajánlatos 2 órát várni, mert különben a félig megemésztett tejcire (tápszerre?) eszik és fájhat a pocakja tõle! Próbálj meg steril vizet adni neki 2 etetés között és 2 órán belül, ha lehet, ne adj neki. Ha csak szomjas, elég lesz a víz, ha viszont éhes, valószínûleg sírni fog a ciciért. Lehet, hogy nem elég neki a tejci. Beszélj a védõnõvel is errõl szerintem! Jó babázást!
Nagyon-nagyon pici még, pici a gyomra, az anyatej gyorsan emésztõdik, nagyon-nagyon meleg van, lehet, hogy növekedési fázisban is van, egyszóval HAGYD szopni óránként!!! Ne adj neki vizet, feküdj mellé, vegyél egy könyvet, szervezz háztartási segítséget, ha mód van rá, és engedd, hogy cicizzen. És ha nekem nem hiszel, hívd fel a mellékelt lista szerinti valamelyik szoptatási tanácsadónõt, nekem sokat segítettek. Ne kedvetlenítsen el, ha nem érsz el rögtön egy-kettõt, õk maguk is többgyerekes gyakorló fiatal anyukák, és szerintem szuperek!!! http://www.lll.hu/telefon
Olvasd el a Suttogó I. címû könyvet. Sok hasznos dolgot lehet belõle tanulni.
A kérdező hozzászólása: elfelejtettem írni hogy tápszert kap a pici


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!