Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudjam hogy az (2299 db)

Nyelvvizsgán ha külföldi országból kell levelet írnom, akkor hogy írjam a címem? Honnan tudjam hogy ott hogy szokás pl. az irányítószám?

Vagy nem érdekli őket, ha mondjuk Angliából írok és ugyanúgy 4 jegyű számot adok meg irányítószámnak pl? Elég ha csak jó helyen van?

Legjobb válasz: Ha Magyarországra küldöd, akkor nyilván magyar formátum szerint. Hiszen a külföldi ponta csak annyit néz, hogy Magyarország, utána úgyis a magyarok szállítják ki. A feladó címét meg írd az ottani ország rendszere szerint.

Ha Magyarországra küldöd, akkor nyilván magyar formátum szerint. Hiszen a külföldi ponta csak annyit néz, hogy Magyarország, utána úgyis a magyarok szállítják ki. A feladó címét meg írd az ottani ország rendszere szerint.
A kérdező hozzászólása: De pont ezaz hogy a feladó címénél nem tudom hogy szokták az ottani országban..:) Mi van ha Angliából kell írnom Franciaországba mondjuk? A francia címet megadják, de az angoloknál nem tudom mi a megfelelõ forma. Vagy ezt is tudni kéne?
Egy angol nyelvvizsgán alap, hogy tudod az angol levélcímzést, pont ez a lényege, hogy ilyenekre is kiterjed, nem csak a szókincsre vagy a nyelvtanra.
Az angol levélcímzés ilyen: David Baker 2 Dene Mansions Dennington Park Road NW4 IAY
Én leveleztem egy ideig egy brit diákkal. Feladóként mindig a házszám-utca állt legelöl. Utána jött a helység, az alatt pedig a megye/kerület neve szerepelt. Legalul volt az irányítószám. Illetve oda volt írva még, hogy G.B.
A kérdező hozzászólása: Na jó de nehogymár az összes városnak tudjam az irányítószámát..:) ) Vagy nah most magamtól írjak egymás mellé pár betût meg számot? Szóval mi az általános forma akkor? (pl Magyarországon 4 számjegy) Bocsi lehet csak én vagyok reménytelen eset de foglalmam sincs hogy van és már elegem van egészbõl..:) )
Nem tudsz megnézni pl. egy "Angol levelezés" c. kiadványt? Azokban szoktak lenni minta levelek, címzéssel együtt. Címzésnél is a címzett kerül legelülre. A címnél pedig arra kell vigygázni, hogy elõször írod a házszámot, utcát, az az alatti sorba a várost és utána az irányítószámot.
Briteknél egyébként az ir. szám nem négy számjegyû, hanem hat.- És nem csak számok, hanem kombináció betûkbõl és számból. Ennyit elég ha megjegyzel.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, igazából pont erre voltam csak kíváncsi hogy ha annyit tudok hogy 6 jegyû és betûkbõl és számokból áll akkor az elég-e..:) Remélem menni fog..:)

Miért azok akarnak leginkább gazdagok lenni, akik egyáltalán nem tudják hogy mit kezdjenek az életükkel?

Legjobb válasz: Azért kedves 53%-os mert a kérdésben nem a sikeres emberekrõl esik szó, hanem éppen a sikertelenektõl. A sikeresek tudják, mint szeretnének elérni az életben, s azt meg is valósítják. A kérdezõ viszont azok felõl érdeklõdik, akik nem ilyenek: „…nem tudják, hogy mi kezdjenek az életükkel…” – írja.

Azért kedves 53%-os mert a kérdésben nem a sikeres emberekrõl esik szó, hanem éppen a sikertelenektõl. A sikeresek tudják, mint szeretnének elérni az életben, s azt meg is valósítják. A kérdezõ viszont azok felõl érdeklõdik, akik nem ilyenek: „…nem tudják, hogy mi kezdjenek az életükkel…” – írja.
Egyetértek veled ebben az irigykedés, de mégsem dologban, de azért egy martinász arcán megcsillanó veríték hozzám közelebb áll, mint egy tõzsdeguru homlokán lecsorgó.
Kõkemény meló. Úgyis kellene valami közmunkát vállalnom. Legyen a feladatom a gazdagok megsegítése. Csatlakozzatok ti is egy ilyen mozgalomhoz!
Mert hülyék.
Valakik csak rámondják, de valakik pontosan tudják: a pénz érdekli õket és gazdagok akarnak lenni. Más meg gyógyítani akar, a harmadik óvodásokat nevelni, a negyediket a jogi témák érdeklik, az ötödiket meg a programozás. A feszültség ott van, hogy csak az elsõ esetben lehet sok pénzt keresni, mert ott ez a közvetlen cél. A többivel alapvetõen nem, csak ha a hivatással együtt jár a relatív magas jövedelem. Nincs különbség olyan szempontból, hogy mennyit hajlandó tenni az illetõ a céljáért. Alkalmanként mindkettõ sokat tesz, csak az egyikkel jár pénz, a másikkal nem, vagy kevesebb. Sõt, akinek a pénz a célja, gyakran sokkal kevesebbet dolgozik sokkal több pénzért, mint az, akinek valami más a hivatása. Pedig lehet, hogy az eredményeik alapján sokan megérdemelnék a jelentõs anyagi megbecsülést, csakhogy ez a dolog ilyen igazságtalan.
Nem értem utolsó ezt mire írtad, de igenis fogalma sincs az embereknek, hogy mennyit kell egy embernek aki sikeres dolgoznia, ott nincsen, hogy kezdõdik a meccs és 4-kor lelépek, a f_szt este 10kor még javában dolgozik, volt, hogy este 10-kor még dolgoztam SZOMBATON és vasárnap 5-ig toltunk , ezt kibírná így?Úgyhogy csak kaja, meg edzésen voltam.
Ez nem feltétlenül igaz, én nem csak AKAROK hanem elköteleztem magam a gazdagság felé, mert szeretem a pénzt és az ezzel járó luxust, meg amit megtehetek plusz önmegvalósítás. Pont ezaz, hogy azok akarnak gazdagok lenni akik elkötelezettek, és hajlandóak TENNI érte.Mert kõkemény meló ez, de megéri nagyon is.
15:31: és konkrétan mit dolgozol? Amúgy én azt tapasztalom, hogy sokan irigykednek a gazdagabbakra (ez mondjuk nyilvánvaló), de amikor megtudják, hogy mi az illetõ napi elfoglaltsága, munkája, akkor már legyintenek, hogy õ azt nem csinálná semennyiért sem.
Ez igaz, a napokban is volt egy olyan kérdés, hogy mivel tudnék sok pénzt keresni. Most érettségiztem, nem értek semmihez. Valóban az az aranyszabály, hogy semmibõl csak semmi lesz. csak valamibõl lesz valami. És ez sem mindig igaz, mert pl. tanárként a lelkem kitettem, és kaptam nettó 50 e Ft-ot, és ott pl. nincs is ranglétra, 20 év múlva is csak tanár leszel, és nem keresel több pénzt. Én ezért elhagytam a pályát, pénzügyes lettem, de itt is nehéz érvényesülni, volt akit elõléptettek, volt akit nem, és nem az érdemes szerint, hanem, hogy ki hogy tud ny..alni. Sajnos sokszor olyanok keresnek jól, akik tényleg meg sem érdemlik.
Pont azért mert nem tudják hogy mit kezdjenek az életükkel, aki gazdag az a mai világban bármit megtehet bármit kipróbálhat stb stb stb... akkor lehet igazán belekostolni az életbe ha valakinek sok pénze van. Sok helyre elutazni világot látni különbözõ sportokoat hobbikat kitalálni és akkor akkor már van mit kezdeni az élettel.:D

A keresztények honnan tudják, hogy mi való az "ördögtől", és mi nem?

Jézus azt mondta,hogy aki őt követi az még őnála is nagyobb dolgokat fog véghezvinni.Akkor a keresztényeknek képesnek kellene lenniük azokra a kaliberű dolgokra,amiket Jézus is véghezvitt.De alapjaiban irtóznak az ilyen dolgoktól,mert az ördögtől valónak tartják.Ezt honnan tudják? Jézus ilyet nem mondott,hiszen akkor ő sem tette volna meg ezeket a dolgokat.

Legjobb válasz: Az igazi Keresztények onnan tudják, hogy az adott dolgot a Biblia mérlegére teszik, és azon keresztül megvizsgálják. Ha egy kicsit is eltér az Ige tanításától, akkor mint nem Istentõl származó dolgot elvetik.

Az igazi Keresztények onnan tudják, hogy az adott dolgot a Biblia mérlegére teszik, és azon keresztül megvizsgálják. Ha egy kicsit is eltér az Ige tanításától, akkor mint nem Istentõl származó dolgot elvetik.
Nem tudják, ugyanúgy, mint bármely más ember. Ezért közülük néhány, akinek más érve nincs, ha nem tetszik neki, hivatkozik a bibliára. A bibliai idézeteket nem szabad szó szerint, és fõleg a mai gondolatvilágba helyezve érteni. Általában átvitt értelemmel valamilyen erkölcsi helyzetet magyaráznak a hasonlattal.
Onnan lehet tudni, mi van az ördögtõl, hogy megnézed, az adott dolog milyen célt szolgál. Ha önmagadat akarod valami nagynak láttatni, hogy lám, mire is vagyok képes, az biztos hogy nem Istentõl van. Jézus sok embert meggyógyított, de nem gyógyított meg mindenkit? Honnan tudta kit kell meggyógyítson, kit nem? Õ maga mondja el: A fiú önmagától semmit sem tesz. Ha látja az atyát cselekedni, akkor cselekszik õ is. (bocs, hogy nem pontosan idézek, most nincs kedvem keresgetni) Tehát Jézus az atyára figyelt, és csak azt tette amire az Atya vezette. Ha Isten engem egyszer úgy fog vezetni, hogy mondjam egy bénának, álljon fel, meg fogom tenni! És akkor az a béna fel is fog állni! De amíg Isten ilyenre nem kér, magamtól nem teszem, mert csak beégés lesz a vége! A Jézusba vetet hit reményt ad.
Mivel ISTEN kitöltötte szentlelkét/szentszellemét/ minden testre, kérdés hogy élünk -e vele. Ez az egy csatornna amellyel kommunikál az emberekkel. Élõ és ható.
A kérdező hozzászólása: Nevezhetjük szent léleknek végül is.arra gondolok, hogy aki azon dolgok felé fordul mint Jézus, az az addigi énjét félretéve képes lesz más tettekre, amiknek megvalósítását odáig az önzõ, kicsinyes, korlátozottabb énje nem tette lehetõvé.
A szentlélekre gondolsz? Amikor a szentlelket vagyis az üdvözítõt kitöltötte a keresztényekre valóban nagy csodákat tudtak tenni .Mindegyik egy akarattal saját nyelvén prédikálta a Krisztust. Gyógyítottak, halottat feltámasztottak, nyelveken szóltak, démonokat ûztek. A mai világban is vannak olyan emberek akik látomást látnak, prófétálnak, ki mit kap a szentlélek által. Természetesen onnan lehet felismerni hogy Istentõl van-e, ha beteljesedik. Van olyan ember aki ögdögöt ûz a Jézus nevében. Az ördögtõl valónak tartják ezen dolgokat a keresztények, de ha az ördögtõl való lenne akkor meghasonlana önmagában. Mert az ördög , ördögöt nem ûz ki.
A kérdező hozzászólása: Ne haragudjatok, de miért próbáltok hülyének nézni? ennek semmi értelme, komolyan.most vallásos létetekre megtagadjátok azt, ami a Bibliában van, csak azért, mert nem tudtok mit kezdeni ezzel a kérdéssel? Az adott igerészhez konkrét magyarázat fûzõdik a Bibliában, "Jelekrõl és csodákról" van szó.természetesen a szeretet is nagyon fontos, ez így igaz.a szeretet által tudjuk leküzdeni az egónkat, és ennek egyik következményeként képesek lehetünk olyan, nem hétköznapi dolgok megtételére is, amire Jézus volt képes.De nem a világnak kell ezekkel parádézni, nem azért vannak. 03:59 Ki mondta, hogy "parasztvakítás" a lényeg? én semmi ilyet nem állítottam, hogy mások elõtt kellene kérkednie annak, akinek ilyen képességei vannak.
A Biblia által kiiskolázott lelkiismeretük alapján
Jézus ilyet nem mondott. Ha mégis, akkor az csak arra vonatkozhatott, hogy még több embernek visszük el az Örömhírt. Nem földi, látványos csodákat kell tenni, azokat Jézus is csak úgy mellesleg csinálta. Nem a "parasztvakítás" a lényeg. Az a lényeg, hogy Jézus keresztáldozata, és az iránta érzett szeretet erõt adhat ahhoz, hogy egymással normálisan viselkedjünk. (És ezt egy életen át nagyon kevés hibával csinálni nagyobb dolog, mint jó néhány látványos csoda...) Hogy mi való az ördögtõl, az végtelenül egyszerû: ami a te (ember) dicsõségedet szolgálja, a te nagyságodat növeli, amit te azért csinálsz, hogy a hírneved, az elismertséged, a megbecsültséged nagyobb legyen, az mind-mind az ördögtõl való. Amit Isten dicsõségére teszel, a saját személyedet háttérbe szorítva, az Istentõl való. (Így egyébként a legnagyobb jócselekedet is lehet az ördögtõl való, ha kiállsz melldöngetve az emberek elé, és közlöd, hogy ezt neked köszönhetik ám!) Az ördög szerencsére buta, nem bújik ki a bõrébõl. Könnyen felismerhetõ a munkálkodása, ha azt nézzük, hogy az egónknak mit jelent az adott dolog.
Ezt írtad: Jézus azt mondta, hogy aki õt követi az még õnála is nagyobb dolgokat fog véghez vinni. Erre írtam. Egyébként Jézus ilyet nem mondhatott, mert Õ nála nagyobb dolgokat nem vihet véghez senki.
A kérdező hozzászólása: és elolvastad János 14; 12-14-et? Mert én ebben nem sok utalást találok keresztelõ Jánosra.....
Ezt a kérdésed elsõ mondatára írtam.
A kérdező hozzászólása: 18:49 Ezt kinek írtad?
Bocs de ezt nem Jézus, hanem Keresztelõ János mondta. Máté3:11 Én ugyan vízzel keresztellek megtérésre, de aki utánam jõ, erõsebb nálamnál, akinek saruját hordozni sem vagyok méltó: Õ Szent lélekkel és tûzzel keresztel majd titeket.
A kérdező hozzászólása: 17:30 Köszönöm válaszod! János 14; 12-14-re gondoltam.
A kérdező hozzászólása: 12:51 "Az igazi Keresztények onnan tudják, hogy az adott dolgot a Biblia mérlegére teszik, és azon keresztül megvizsgálják. Ha egy kicsit is eltér az Ige tanításától, akkor mint nem Istentõl származó dolgot elvetik." És mi az a "kicsit is eltérõ"? Jézus azt mondta, hogy aki hisz benne, ugyanazokat a dolgokat megcselekszi, mint õ, sõt ennél nagyobb dolgokat is.Mit jelent az, hogy nagyobb dolgokat? ez nincs konkrétan definiálva a Bibliában, tudtommal.akkor, honnan lehet tudni, hogy mi az elvetendõ, és mi nem? De egyébként a halott feltámasztást, vízen járást, kenyérszaporítást, víz borrá változtatását, kézrátétellel gyógyítást, gyakorolják? mert ezek konkrétumok a Bibliában, és ezekre képesnek kellene lenniük.ezek nem jöhetnek a gonosztól, ha valaki, mint Jézust követõ teszi meg ezeket.
A kérdező hozzászólása: utolsó köszi a választ!

Ha valaki meghal külföldön honnan tudják azonosítani ha nincsenek nála iratok? Tudják hogy nem abba az országba való? Haza hozzák egyáltalán, vagy hol temetik el?

Legjobb válasz: Azért a család, barátok, munkatársak, a szomszéd észrevenné ha valaki csak úgy eltünik és értesiti a hatosságokat. Ellenõrzik az ujjlenyomatodat pl az útlevél már ujjlenyomattal müködik. Ha egy mobiltelefon is van az embernél ellenõrzik a telefonszámokat. Ha meg nem lehet azonosítani az adott állam eltemeteti.

Azért a család, barátok, munkatársak, a szomszéd észrevenné ha valaki csak úgy eltünik és értesiti a hatosságokat. Ellenõrzik az ujjlenyomatodat pl az útlevél már ujjlenyomattal müködik. Ha egy mobiltelefon is van az embernél ellenõrzik a telefonszámokat. Ha meg nem lehet azonosítani az adott állam eltemeteti.

Egy lódarázs állandóan bejön a szobába az antenna kábel helyén és ahogy nézem ugyan az jön vissza, valahogy megszeretném jelölni hogy tudjam hogy tényleg ugyanaz-e van valami biztonságos módszer hogy megjelöljem és ne essen semmi baja?

Legjobb válasz: Kedves Kérdezõ! Ha valóban lódarázs, teljesen mindegy ugyanaz, vagy nem, az biztos, hogy keresi azt a helyet, ahova befészkelje magát és létrehozza a többszázas, esetleg többezres "kolóniáját". A helyedben azt nézném nagyon gyorsan, hogyan tudom megakadályozni abban, hogy befészkelje magát, mert ha egyszer azt megteszi, nem ússzátok meg szárazon. A lódarázs csípése életveszélyes az emberre!!!! Nagyon gyorsan akadályozd meg abban, hogy akárcsak kívül az eresz alatt, vagy valamelyik gyümölcsfán, akárhol a közeletekben készítsen fészket! Ha nagyon nagy állatvédõ vagy, fogd be, rakd üvegbe, és vidd ki a határba, oda való. Vagy az állat, vagy a családod! Ez forog kockán!

Kedves Kérdezõ! Ha valóban lódarázs, teljesen mindegy ugyanaz, vagy nem, az biztos, hogy keresi azt a helyet, ahova befészkelje magát és létrehozza a többszázas, esetleg többezres "kolóniáját". A helyedben azt nézném nagyon gyorsan, hogyan tudom megakadályozni abban, hogy befészkelje magát, mert ha egyszer azt megteszi, nem ússzátok meg szárazon. A lódarázs csípése életveszélyes az emberre!!!! Nagyon gyorsan akadályozd meg abban, hogy akárcsak kívül az eresz alatt, vagy valamelyik gyümölcsfán, akárhol a közeletekben készítsen fészket! Ha nagyon nagy állatvédõ vagy, fogd be, rakd üvegbe, és vidd ki a határba, oda való. Vagy az állat, vagy a családod! Ez forog kockán!
A kérdező hozzászólása: igazából nem tudom hogy lódarázs-e... ijen jó nagy fekete kb másfél-két cm hosszú és fekete meg nagy a feje és vastag lábai vannak
Hogy méhecske, normál darázs, lódarázs, vagy másfajta darázs, a te lakásod a te lakásod, a darázsnak ott semmi helye! Ne engedd, hogy "befészkelje" magát hozzátok! (Én személy szerint lecsapnám) Jöhet a lepontozás, de aki annyira nagy állatvédõ, éljen az egy ilyen jószággal egy fedél alatt, vagy mondjon, írjon már végre valami olyan tanácsot, ami megoldást is jelent. Ha pedig igazi megoldást nem tud, akkor lepontozni se tudjon!!!
Ha nagy fekete duci, és kékes-lilás szárnyai vannak, akkor csak fadongó. :) Õ nem veszélyes, nem is szeret csipkedni, de ha jobb idõ lesz, én is kitessékelném.

Hogyan tudják elérni azt a feministák, hogy a fiúk ne izguljanak a lányok melleire?

Legjobb válasz: Sehogy... Nekik elvileg az a céljuk, hogy õket is annyi jog érje, mint minket. Talán jogos, de soha nem érhetik el. Mondjuk ezt elõ segítené az,ha nem a szexualitásukat használnák mindenre...

Sehogy... Nekik elvileg az a céljuk, hogy õket is annyi jog érje, mint minket. Talán jogos, de soha nem érhetik el. Mondjuk ezt elõ segítené az, ha nem a szexualitásukat használnák mindenre...
"Alapvetõen a mell nem szexuális szerv" Az ilyen hülyék miatt nem lépnek velünk kapcsolatba az ûrlények.
Én a teljes meztelenségre szavazok, felõlem az a meztelen nõ szoptatja a tesco közepén a meztelen gyerekét aki akarja, ha én is gatya nélkül válogathatok a sörök közt engem nem zavar
Ez egyáltalán nem cél, viszont tényleg és való, hogy az azért elég durva, hogy nem egyszer láttam már kismamát egy étterem/bolt wc-jében(!!!!) szoptatni a gyerekét, mert a "közönség" nem tolerálta a fedetlen melleket... Persze ideálisabb lenne egy olyan világ, ahol senkinek nem kéne szégyenkeznie, vagy zavarban lennie különbözõ testrészei miatt, de hát ez van :/
A feministáknak sokkal fontosabb problémáik vannak a férfiakkal, mint ez. A mellekre izgulás nem genetika, hanem szocialiáció. Népeknél, ahol nem "tabu" a mell látványa, és nincsenek is elrejtve, nincsen folyamatos merevedésüka a férfiaknak. Alapvetõen a mell nem szexuális szerv, csak mesterségesen túlszexualizált.
Kötelezõ monokini.. :D
Sehogy
a feministáknak nincs ilyen céljuk. ez max vmi túlhallgatott, szexuálisan elmaradott nõk csoportjának célja lehetne
Oktatással. Elsõsorban nem leszólni az iskolában a kislányokat, hogy milyen ruhában jelenjenek meg, mondván "elvonják a fiúk figyelmét", hanem megmondani a kisfiúknak, hogy lesznek szívesek nem bámészkodni órán, hanem dolgozni. Egyébként meg matriarchátussal minden helyre jönne :D
Sehogy. Nálad viszont fontos lenne valahogy elérni, hogy az értelmi képességeid túlnõjenek egy összeszáradt rózsáén.
Aki a mellet a péniszhez és vaginához hasonlítja, az menjen már vissza 6. osztályba újravenni néhány dolgot az anatómiával kapcsolatban... (esetleg még nem annyi idõs?) Nem is azért, hogy ki mutogathassa a mellét, és ki ne, pusztán azért, mert ez így elég ciki...

Honnan tudjam, hogy megbízhatok-e az egyik barátomban? Szeretném bevallani neki, hogy meleg vagyok.

Szóval az az igazság, hogy suliban nem igazán tudják rólam és õ lenne az elsõ (egyenlõre az egyetlen), akinek bevallanám. Megbízik bennem, én is benne. Attól félek, hogy elszólja magát vagy kitudódik valahogy... Ez alapjában nem lenne probléma, csak egy rokonom abban az iskolában tanár, ahova járunk (osztálytársak vagyunk). Ha õ megtudná az gáz lenne, mivel eléggé régimódi vallásos és elítéli a melegeket valamilyen szinten. Honnan tudjam, hogy akarva-akaratlanul sem fogja kifecsegni? Vagy miképp tudok bármi garanciát erre? El KELL neki mondanom. Tudja, hogy valakivel beszélgetek egész nap és megígértem, hogy a héten elmondom ki az a "csaj"..

Legjobb válasz: Egy sráccal beszélgetsz?? Am szerintem mond meki hogy egy távoli ismerpsod meleg és hpgy nemtudod micsinaljal. Aztan ha azt kondja hogy mond el mindwnkinek akkor bukott, ha azt mondja értsdeg.... stb akkor mehet a menet, mond el meki!! Fiú/14 biszex

Egy sráccal beszélgetsz?? Am szerintem mond meki hogy egy távoli ismerpsod meleg és hpgy nemtudod micsinaljal. Aztan ha azt kondja hogy mond el mindwnkinek akkor bukott, ha azt mondja értsdeg.... stb akkor mehet a menet, mond el meki!! Fiú/14 biszex
Ha már feltetted a kérdést, akkor egyértelmû, hogy nem bízol meg benne. Ergo: ne mondd el neki! Kétszer leírtad, hogy kifecsegheti! Nem KELL elmondani. Mondd azt, hogy nem jött össze a "csajjal" és kész. Ez a mondd, hogy távoli ismerõs bla-bla egy hülyeség, minden épeszû, 10 évnél idõsebb átlát rajta, legfeljebb az elsõ válaszolód nem... Fiú/14 biszex... OMG És kedves elsõ, ne hari, nem leugatni akarlak, de: ha ez egy valós, komoly kérdés, akkor nagyon rosszul járna a kérdezõ, ha Rád hallgatna.
Az a titok, amit két ember tud, már nem titok. Az ember változik. Barátságok, szerelmek törnek ketté, és máris egy rosszindulatú ellenfelet találsz a barátod helyén, aki fogást talál rajtad bármilyen helyzetben. Ne add ki magad!
Ha el akarod mondani, akkor mondd el. Mondd meg neki, hogy szükséged van rá, hogy valakivel ezt meg tudd beszélni, de ez komoly dolog, és nem akarod, hogy a családod tudjon róla.
Nem muszáj elmondanod neki.
Persze, nem muszáj. De aki ilyen helyzetben van, annak fontos lehet, hogy legyen legalább egy barát, akivel õszinte lehet. Legyen valaki, aki mellette áll. Fõleg ha egyébként ellenséges nézeteket vallók vannak a környezetében.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat c: A szüleim elfogadnak, csak ugye a mama és apu tesója konzerves és nem nagyon tudnának ezzel mit kezdeni. Elmondom valszeg, párom is(akivel naphosszat dumizok) örülne.
A saját cég, ill a traktorozás két külön dolog.
Szerintem várj amíg ez a vágyad elmúlik, a mezõgazdasági munka meglehetõsen komoly strapabíró, fizikai igénybevételt kívánó, idõnként egyhangú, fárasztó elfoglaltság. A szüleidnek tökéletesen igaza van.
A kérdező hozzászólása: nincs igazuk én szeretek dolgozni

Hogyan tudják nekem azt garantálni, hogy nincs letiltva az iphone, amit megvásárolni készülök?

Azt írja a nõ, hogy 4 hónapja vette, de 1 év garancia van rá. De hát ez nem biztosít engem afelõl, hogy nincs letiltva, igaz? Garanciát szeretnék kérni, hogy biztosan nincs letiltva, de nem tudom, ezt hogyan kell. Esetleg fotóztassak le vele valamit, vagy hogy szerintetek? (postázná a telefont, élõben nem tudunk találkzni!)

Legjobb válasz: Kérj számlát (hogy tényleg õk vásárolták-e a telefont), illetve elõfizetõi szerzõdést, ezen látszik, havidíjas-e, mert ha igen, akkor fenn áll a kockázat, hogy a havidíj nem fizetése esetén letiltják. És ha már postázás: elõre sose utalj, rengeteg embert vernek így át!

Kérj számlát (hogy tényleg õk vásárolták-e a telefont), illetve elõfizetõi szerzõdést, ezen látszik, havidíjas-e, mert ha igen, akkor fenn áll a kockázat, hogy a havidíj nem fizetése esetén letiltják. És ha már postázás: elõre sose utalj, rengeteg embert vernek így át!
így van, kb. ezeket tudod megtenni. írhattok adás-vételit is, az is fontos azért, de sokra nem mész vele, ha megvan a baj. max perre viheted az ügyet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!