Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudja a számítógép az időt (4 db)

Hogyan tudja megjegyezni a számítógép az időt a gép kikapcsolása után is?

Bocsi a laikus kérdésért!

Legjobb válasz: Számítógép alaplapján található egy kis elem, ennek a segítségével tudja "fejben tartani" még akkor is, ha hosszabb ideig nincs bekapcsolva a gép. Ha a rendszeridõ sokat késik, akkor valószínûleg az elem merül, ilyenkor kikell cserélni, viszont ez nagyon ritkán fordul elõ.

Számítógép alaplapján található egy kis elem, ennek a segítségével tudja "fejben tartani" még akkor is, ha hosszabb ideig nincs bekapcsolva a gép. Ha a rendszeridõ sokat késik, akkor valószínûleg az elem merül, ilyenkor kikell cserélni, viszont ez nagyon ritkán fordul elõ.
http://www.pannonia-altisk.sulinet.hu/muhely/Hw/alaplap.gif Ezen a képen látható a rendszeróra eleme.
Lehet hogy a tápoddal van gond. Ha van másik tápod próbáld meg azzal indítani.

Üdv! Az lenne a problémám hogy a számítógépem időnként (sajnos egyre gyakrabban) újraindul és néha 1 kis ideig nem is tudom újra bekapcsolni. Szerintem a videokártya a hibás mert sok játékban nem jeleníti meg rendesen a textúrákat. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Ellenõrizd a hõmérsékleteket (a videokártyáét is). Egyeltalán nem jeleníti meg a textúrákat, vagy csak egy idõ után nem? Ha egyeltalán, akkor annak a videokártyának annyi. Persze még sok más hiba lehet.

Ellenõrizd a hõmérsékleteket (a videokártyáét is). Egyeltalán nem jeleníti meg a textúrákat, vagy csak egy idõ után nem? Ha egyeltalán, akkor annak a videokártyának annyi. Persze még sok más hiba lehet.
A kérdező hozzászólása: régebben még csak egy idõ után romlottak el a textúrák most pedig gyakran már rosszak amikor belép.


Van egy számítógép ami kapcsolódik a laptopomra, valamint az internetre is wifi-vel, smc routerem van, hogy tudnám ezt a gépet kitiltani a net használatból? P4 0C:60:76:6E:50:5A 192.168.2.101 6 days 23:34:43 ennyit tudok róla név mac ip idő

Legjobb válasz: Szia. Belépsz a router menûjébe (böngészóben : 192.168.2.1) Beirod a jelszót (alapértelmezésben Felhasználónév : admin jelszó : smcadmin) Majd megkeresed a Firevall - Mac Filtert és ide beirod az összes olyan gép mac cimét amit szeretnél a hálózatodon látni, tehát a fent emlitett gép mac cimét NE irt be a táblázatba. Apply, majd Tools - Reset (ujrainditod a routered) és elvileg a gondod letudva. Sok sikert. Üdv.

Szia. Belépsz a router menûjébe (böngészóben : 192.168.2.1) Beirod a jelszót (alapértelmezésben Felhasználónév : admin jelszó : smcadmin) Majd megkeresed a Firevall - Mac Filtert és ide beirod az összes olyan gép mac cimét amit szeretnél a hálózatodon látni, tehát a fent emlitett gép mac cimét NE irt be a táblázatba. Apply, majd Tools - Reset (ujrainditod a routered) és elvileg a gondod letudva. Sok sikert. Üdv.
Reset helyett inkább reboot ha van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!