Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudják vállalkozások (5 db)

Saját vállalkozásban gondolkozom, saját pub-t szeretnék nyitni amint meglesz a megfelelő alaptőke. Bt. -re gondoltam. Milyen iratok/engedélyek szükségesek ahhoz, hogy tudjak saját kocsmát nyitni?

Legjobb válasz: Az alapítás maga nem kerül sokba, max 50eFt. A cég fenntartása havonta: a könyvelõ 10-20 eFt, a Bt-ben a beltag után kell TB-t fizetni mininmál bér után. Szóval úgy 50 körül. Na most a pub. Lényeges különbség, hogy van-e kaja árulás, mert ha van akkor az ANTSZ nehezebb, ha nincs, akkor könnyebb. De ami a nagyobb tétel az nem igazán a hivatali költségek hanem a bérleti díj min. 100 eFt, de meg is lehet venni, akkor meg mondjuk min. 10-50 milla, és még ott van a berendezés, az asztalok, székek, pult, hûtõk, csapok, más gépek, esetleges átalakítás pl. padló, festés, faparaván, mittudomén.

Az alapítás maga nem kerül sokba, max 50eFt. A cég fenntartása havonta: a könyvelõ 10-20 eFt, a Bt-ben a beltag után kell TB-t fizetni mininmál bér után. Szóval úgy 50 körül. Na most a pub. Lényeges különbség, hogy van-e kaja árulás, mert ha van akkor az ANTSZ nehezebb, ha nincs, akkor könnyebb. De ami a nagyobb tétel az nem igazán a hivatali költségek hanem a bérleti díj min. 100 eFt, de meg is lehet venni, akkor meg mondjuk min. 10-50 milla, és még ott van a berendezés, az asztalok, székek, pult, hûtõk, csapok, más gépek, esetleges átalakítás pl. padló, festés, faparaván, mittudomén.
A kérdező hozzászólása: Én könyvelõnek tanulok, tehát a könyvelési költségekkel máris beljebb leszek. Sajnos még nincs 10-15 millióm, szóval valószínû bérlés lesz belõle. Kaja szinten, chips, valami kis szendvics, de inkább italok lennének/lesznek, és ha ügyes az ember úgy gondolom meglehet belõle gazdagodni, lásd. Andersen pub. Ott 0-24ben telt ház van.
-cégokiratok - ÁNTSZ engedély a helységre - tûzoltósági engedély Neked: - egészségügyi alkalmassági kiskönyv - szakmai végzettség / üzletvezetõi képesítés - APEH, TB bejelentés - nyugdjbiztosítóhoz bejelentés
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. milyen szakmai végzettségre gondolsz? pénzügyet tanulok, de utána már nem szeretnék tovább tanulni, hanem saját vállalkozást nyitni. Amiket felsoroltál kb milyen összeget foglalnak magukban?
A cégalapításra visszatérve. A könyvelõ megmondja mit hogyan kell csinálni. Tájékozódjál ezekrõl a dolgokról tõle.
Feltétlenül meg lehet belõle gazdagodni, különösen az utóbbi idõben, mert az EU csatlakozás óta igencsak fellendült a szolgáltatások és a szórakoztató ipar. Minden esetre nagyon fontos, hogy minél jobban ismerd meg a célközönséged, és jól célozd meg a fogyasztói gap-et.
De meg kell tanulnod a marketinget. Illetve hogy hogyan kell vállalkozást vezetni, ezeket nem tanítják iskolában. Javaslom ezeket: Tóth András - Túlélõkészlet vállalkozóknak. Illetve Wolf Gábor marketing anyagait.

Hogyan tudják a vállalkozások visszaigényelni az ÁFA-t?

Mi ennek a menete? El?ször a teljes összeget kell nekik is kifizetni és utána kapják vissza az államtól az ÁFÁT? Valaki leírná?

Legjobb válasz: na várjunk csak, tehát ha jól értem, ha neki több a bevétele, mint a kiadása akkor visszakapja a különbözetet?

A kérdező hozzászólása: na várjunk csak, tehát ha jól értem, ha neki több a bevétele, mint a kiadása akkor visszakapja a különbözetet?
Nem, ha több a bevétele mint a kiadása akkor neki kell befizetnie ÁFÁ-t az APEH-nak.(vagyis a külömbözet ÁFÁ-t)
A kérdező hozzászólása: tehát hogy ha vásárol bruttó akkor õ csak jól jár, nem? hiszen kevesebbet kell befizetnie
amit az elsõ hozzászóló írt, az úgy igaz, csak kicsit egyszerûsítenék rajta. szóval vásárlásnál mindíg a teljes, azaz áfás árat kell kifizetni. namost. mivel a vállalkozás végez valami tevékenységet, pl. elad, szolgáltat ezért neki is kell áfát fizetnie. Azaz neki is a teljes, azaz az áfás árat fizetik. Ezt az áfát neki be kellene fizetnie. Csakhogy a másik (amit meg õ vásárolt) visszajárna, ezért csak a kettõ különbségét kell befizetnie. Elvileg, ha a visszakapandó áfa nagyobb, mint amit be kellene fizetnie, akkor kap is vissza pénzt, de ez eléggé necces játék, mert ezzel rak egy kis piros zászlócskát a neve mellé az apehnél, hogy ellenõrizendõ vállakozás...
A kérdező hozzászólása: és mi van akkor, ha ellenõrzik? mármint úgy értem ha rendben van minden és be tud mutatni az ember mindent, amit vett valamint eladott akkor okés minden, nem?
Ha indent korrektül csináltál, és jól el van számolva akkor nincsen gáz, ellenõrzik és egy olyan jeygzõkönyvet írnak, amiben nincs szabálysértés megállapítva.
Mint ahogy az elsõ hozzászóló is írta, van le nem vonható, megosztható és levonható ÁFA. Tehát a vállalkozó elmegy vásárolni, vesz valamit, amirõl kap egy ÁFA-s számlát, õ kifizeti a bruttó árat. A termék ára legyen 120 Ft. Azaz 100 + ÁFA (20, - Ft). Ebbõl a tranzakcióból, ha az adott dologra vonatkozóan az áfa levonható, akkor a vállalkozónak keletkezik 20 Ft visszaigényelhetõ ÁFA-ja. De a vállalkozó azért vállalkozó, mert õ értékesít. Megvette a terméket 100 Ft + ÁFA-ért és úgy dönt, hogy õ ezt eladja "kiskerként" bruttó 180 Ft-ért. Azaz a terméket 150 Ft + ÁFA (30 Ft) értéken értékesíti. Itt a vállalkozónak keletkezik 30 Ft ÁFA-befizetési kötelezettsége. Tehát a bevalláson visszaigényelne 20 Ft-ot, de be kell fizetnie 30 Ft-ot, így az APEH részére 10 Ft-ot utalni fog. Általban egy cégnek mindig fizetendõ ÁFA-ja van, hiszen többért értékesít, mint amennyiért vásárol. Persze sok esetben keletkezhet visszaigényelhetõ ÁFA is. Azonban vannak olyan tételek, amelyeket a vállalkozó bruttóban fizeti ki, de nem vonhatja le, vagy csak részben vonhatja le az ÁFA-ját. Ilyen pl. egy telefonszámla. Ott csak igen körültekintõen lehet ezzel játszani. Azonban! A vállalkozás ÁFA-visszaigénylési jogosultsága csak bizonyos feltételek teljesülése esetén áll fenn. Tehát lehet, hogy neked az ÁFA-egyenleged alapján visszajárna 100.000 Ft, de te ezt a pénzt NEM igényelheted "csak úgy" vissza. Általában ezt az összeget görgeted, és amikor meg befizetésed lenne az ÁFA-ban, akkor ebbõl levonják. Vagy ezt az összeget átvezeted valamilyen járulékszámlára. Tehát az, hogy a te számládra az APEH ÁFA-t utaljon vissza ahhoz elég sok dolognak kell történni, és még a csillagok együttállásának is jónak kell lennie.

Mi kell ahhoz, hogy egy esküvőszervező/rendezvényszervező vállalkozást tudjak csinálni?

Legjobb válasz: Gondolom kell esküvõszervezõi végzettség és alapítani egy egyéni vállalkozást. Ha szeretnél alkalmazottakat is akkor érdemes KFT-t alapítani. Keress privibe ha lenne még kérdésed

Gondolom kell esküvõszervezõi végzettség és alapítani egy egyéni vállalkozást. Ha szeretnél alkalmazottakat is akkor érdemes KFT-t alapítani. Keress privibe ha lenne még kérdésed


Kerítéseket gyártok, Ausztriából kaptam megrendelést, milyen papírokra van szükségem, hogy teljesíteni tudjam a megrendelést? Kell ausztriai engedély a vállalkozásom részére? Ha igen, hol tudom beszerezni ezeket a papírokat?

Legjobb válasz: Miért kéne? Gondolom nem akarsz egy osztrák céget csinálni,hanem csak eladni a termékedet. ugyanolan vevõ mint bárki más.A különbség csak az,hogy neki nettó számlát kiállítanod, ÁFA nélkül.

Miért kéne? Gondolom nem akarsz egy osztrák céget csinálni, hanem csak eladni a termékedet. ugyanolan vevõ mint bárki más.A különbség csak az, hogy neki nettó számlát kiállítanod, ÁFA nélkül.
Óvatosan a nettó számlával. Csak akkor adhatsz nettó számlát, hogyha igazolt és visszaellenõrzött EU-s adószámmal rendelkezik! Egyéb esetben a belföldön használatos ÁFA-szabályokat kell alkalmaznod.
Másrészt neked is ki kell váltanod a "Közösségi adószámot" ahhoz, hogy kifelé számlázhass. Ezért elõször kérdezd meg a megrendelõt, hogy õneki van-e "Közösségi adószáma".


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!