Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudják keresztények (3 db)

Mi a véleményetek a Skillet rock együttesről? Mi a véleményetek arról hogy a hallgatóik közül sokan még nem is tudják hogy valójában keresztény rock zenét énekelnek?

Legjobb válasz: Akkor lehet igazán átélni a számot ha érti az ember a szövegét, a mondanivalóját. Pl. az új albumuk, a Rise egy történetet mesél el egy átlagos tinédzserrõl, hullámvölgyek vannak az albumban. Egyik szám lassú, akusztikusabb míg egy másik szám pörgõs hard rock. Ha valaki megérti a Skillet gondolkodását nagy eséllyel bele fog szeretni. Véleményt nem mondok arról aki nem tudja hogy keresztény rockot hallgat mert fölösleges, ha érti a számokat és tetszik neki akkor mit számít az hogy keresztény rock banda-e vagy sem :)

Akkor lehet igazán átélni a számot ha érti az ember a szövegét, a mondanivalóját. Pl. az új albumuk, a Rise egy történetet mesél el egy átlagos tinédzserrõl, hullámvölgyek vannak az albumban. Egyik szám lassú, akusztikusabb míg egy másik szám pörgõs hard rock. Ha valaki megérti a Skillet gondolkodását nagy eséllyel bele fog szeretni. Véleményt nem mondok arról aki nem tudja hogy keresztény rockot hallgat mert fölösleges, ha érti a számokat és tetszik neki akkor mit számít az hogy keresztény rock banda-e vagy sem :)
A Skillet az átkozott jó! Jók a szövegeik is nagyon, egyelõre még csak ilyesmikben tudom kiélni az angol tudásomat, a filmek és zenékben. Mellesleg engem nem érdekel, hogy sátánista banda-e vagy keresztény. Én ugyanúgy hallgatom a Dawn of Ashes-t és a Dimmu Borgirt is, mint az Ossiant, vagy a Kárpátiát, holott ez a két mûfaj ég és föld(azt leszámitva, hogy mind2 rock/metál)
Örök kedvenceim! Tisztelem bennük, hogy trágárkodás nélkül képesek olyan rock zenét gyártani, ami jó minõségû, és van mondanivalója. Továbbá, hogy a koncertjeiken mindig élõben énekelnek, és zenélnek.. És valószínûleg azért nem tudják, hogy keresztények, mert nem Istenrõl énekelnek, nem egyházi dallamokat használnak.

Hogyan tudják a keresztények legyőzni a bujaság démonát?

Imdákozom szüntelen, de még mindig nem siker?l magamat legy?zni, mert nem szeretnék, de mégis maszturbálok, nem bírom ki egy hétnél sem hosszabban, kérlek titeket testvéreim, hogy Imádkozzatok értem!, nagyon szeretnék túl lenni ezek a megszokáson!

Legjobb válasz: Tuti a szüleidben és a neveltetésedben van a hiba ha te ezt bûnként éled meg! Miért lenne gyarlóság az,ami teljesen természetes egy egészséges ember életében? Nem tudom ki sajtolt beléd ennyi baromságot,mert ez a bûn,nem az hogy te maszturbálsz! Az bûn hogy bûntudatot ébresztenek benned,miközben te semmi rosszat nem teszel. Ettõl te nem leszel se rossz ember se kurva. Ez a szent szöveg meg csak teljesen meghülyit!

Tuti a szüleidben és a neveltetésedben van a hiba ha te ezt bûnként éled meg! Miért lenne gyarlóság az, ami teljesen természetes egy egészséges ember életében? Nem tudom ki sajtolt beléd ennyi baromságot, mert ez a bûn, nem az hogy te maszturbálsz! Az bûn hogy bûntudatot ébresztenek benned, miközben te semmi rosszat nem teszel. Ettõl te nem leszel se rossz ember se kurva. Ez a szent szöveg meg csak teljesen meghülyit!
Szia! Végig olvastam a válaszokat, s bár egy két emberrel egyetértek, szetetném felhìvni a figyelmet a következõkre: Akik nem komoly hìvõk, kérem ne írjanak választ. A keresztényeknek pedig azt szetetném mondani, hogy probálják csak azt felelni amit a Biblából tisztán lehet látni. Elösször is, szerintem a bujaság nem egyenlõ az önkielégítéssel. A Biblia ilyesmit sehol nem mond. Ha a bujaságot akarod tisztázni akkor javaslom ezt az oldalt: http://www.freeweb.hu/hr2/kejvagy.htm Amit viszont az önkielégitést illeti, én is küszködök vele, de nem azért mert szerintem az magában helytelen vagy bûn, hanem mert nehéz helyesen folytatni. Én ezeket tartom ezeket tartom szem elött: Ismerõs nõkrõl való szexuális gondolatok (fõleg házasokról!) az bûn. Ezt világosan láthatjuk a Bibliából. Aztán akármilyen fajtalankodó gondolat is utálatos Isten elött, például a homoszexuális, akármilyen pornó, állati kapcsolatok, parázna, nem emberi lényekkel való szex, orgiák, kínzó szex, s minden ami tisztátalan, ami nem Isten szerint való. Szerintem nem szükséges semmire sem gondolni (igaz ezt nehéz elérni, mert az ördög majd megpróbál adni képeket. De azért szerintem mondjuk egy nõi testre szabad gondolni, csak vigyáz hogy ne asszociáld valakivel, vagy ne perverzáld.) önkielégítés közben, csupán arra hogy hogyan tudsz majd a feleségednek örömet okozni. Figyelj arra hogy te irányísd a tested, ne legyen fordítva. A maszturbálás ne vegye állandóan azt az idõt amirõl tudod hogy mással kellene tölteni. De mindezek felett, a Szentlélektõl kérj segítséget és ne feledd hogy minden ami a lelkiismeretedet nyomasztja, az bûn. Imádkozok érted. :) Donát, testvéred Jézusban.
Nyugodtam maszturbálj, mert ha megteszed nem fogsz szorongani és észrevétel nélkül egy csak elmúlik, mert ha visszatartod erõsebb a vágy de ha megteszed megtudod milyen és már nem fog érdekelni. Czicza kristóf szex-pszchiáter
2009-05-21 20:46 Igaz, fiúként, de én is így gondolkodom. Talán ezért is találok olyan nehezen barátnõt.
érdekesek a hozzászólások
Sziasztok! Azoknak akik nem tudják elfogadni, hogy a bujaságot lehet bûnként megélni: A Földre azért teremtettél, hogy szebbé tedd mások számára, másoknak boldogságot adj. A tested nem azért van, hogy Te magad örömödet leld benne, hanem azért, hogy akivel együtt fogsz élni egy tiszta, hûséges kapcsolatban õt boldoggá tedd. Az Õ boldogsága lehet számodra a legnagyobb öröm, és tiszteletlenség lenne, ha azt az ajándékot, amit neki ajánlasz (a tested, az érintetlenséged), azt mások is megkapták volna elõtte. -mielõtt somolyognátok, hogy egy lelkész lánya: szüleim nem hívõk, és 19 éves vagyok. A kérdezõnek: Habár én nem tettem, de nem tudlak érte elítélni. Tudod a jó Istennél irgalmasabb lény nincs, és az Õ szeretete kifogyhatatlan. Rengeteg olyan dologgal találod magad szembe, amelyek felerõsítik benned a vágyat, és a legrosszabb amit tehetsz, hogy bûnnek éled ezt meg. Ezen át kell esned, és nem ez határozza meg, hogy ki és milyen ember vagy. Kitartás, és ne stresszelj! :) Szia
A bujaság bûn. Because: „A bujálkodó pedig élvén megholt.” (1Tim 5, 6) „Hogy mikor újra odamegyek, megaláz engem az én Istenem ti köztetek, és sokakat megsiratok azok közül, a kik ezelõtt vétkeztek és meg nem tértek a tisztátalanságból, paráznaságból és bujaságból, a mit elkövettek.” (2Kor 12, 21) „Öldököljétek meg azért a ti földi tagjaitokat, paráznaságot, tisztátalanságot, bujaságot, gonosz kívánságot és a fösvénységet, a mi bálványimádás;”(Kol 3, 5) „Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne paráználkodjál! Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kivánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az õ szívében. Ha pedig a te jobb szemed megbotránkoztat téged, vájd ki azt és vesd el magadtól; mert jobb néked, hogy egy vesszen el a te tagjaid közül, semhogy egész tested a gyehennára vettessék. És ha a te jobb kezed botránkoztat meg téged, vágd le azt és vesd el magadtól; mert jobb néked, hogy egy vesszen el a te tagjaid közül, semhogy egész tested a gyehennára vettessék.” (Mt 5, 27-30) Ez eddig világos. A kérdés már csak annyi, hogy az önkielégítés bujaságnak számít-e??? Ha igen, akkor amegoldást már leírták: hittel ellenállni, Isten erejét kérni, mással foglalkozni. Jó módszer pl ha ilyenkor futsz egy nagy kört a ház körül. Egyébként egyik elõttem szólóhoz: nem szó szerint kell érteni a Bibliát sokszor, és a Szent Szellem az, Aki vezeti a hívõket a helyes megértésben.
Démon?Idéznék valakitõl: Mi a baj a maszturbációval? Mért baj az , ha az ember azzal szeretkezik akit a legjobban szeret?"woody alan" De félre téve a viccet ezzel semmi gond azért teszed mert jó érzés , ha idõsebb leszel azért teszed mert nincs kivel és szükséges mert így teremtettünk, le kell vezetni a feszültségedet, teljesen természetes .Szerintem aki nem próbálta az beteg:-))
Sajnálom, hogy bûnként fogod fel, elég sivár életed lesz így! Ja és a szex nem csak "utódnemzés" céljából történik! Sajnállak, komolyan!
Jól látod: démon. Jézus mit csinált a démonokkal? Kiûzte õket. Õ ma is meg tud szabadítani. Nézd az Atv-n a Vidám Vasárnapot, 11 órától. Nekem is az segített. Minden jót!
Imádkozom érted. (ennek ellenére nem én vagyok az aki az egyik válaszoló szerint "beveszi a maszlagot") 14 évesen, kamaszkorban a szexuális vágyak fokozódhatnak (tobzódnak a hormonok ugyebár :) )Ez egy természstes velejárója ennek az életkornak. Épp ezért a lányokat /fiúkat gondolom megnézed, naná hogy a másik nem képviselõi közül megakad a szemed a szépeken. amúgy is a csapból is a szex folyik, teljesen nem tudod a szexet kizárni az életedbõl, mert minimum a látvány szintjén ott lesz mindig (reklám, filmbeli ágyjelenetek, stb.) Ez is hozzájárul ahhoz, hogy önkielégítesz. Szerintem itt Isten bölcsessége és ereje segít! Elbújni úgysem tudsz. A szexuális érdeklõdés is természetes. DE az önkielégítés önzõ dolog, csak magadra koncentrálsz közben. Ezért rossz szerintem. Szal imádkozom érted, hogy legyõzd.
jól látod, a maszturbálás bûn (ezt ûgy tudod megállapítani, ha nincs a Bibliában, hogy ha utána nem tudsz érte Istennek tiszta szívvel hálát adni, akkor az valószínüleg gáz)de tudnod kell, hogy Isten téged bármit teszel mindig ugyanúgy szeret. ha megölsz valakit, akkor se fog kevésbé szeretni, ha egész nap Bibliát olvasol, akkor se fog kevésbé szeretni. Jézus már akkor meghalt érted, mikor még ellensége voltál.Õ teljesen tisztára mosott Isten elõtt. a lényeg: a magad erejébõl sohasem fogsz tudni megszabadulni ebbõl... DE Istennel IGEN!! kérd az Õ erejét! mondd el Neki õszintén, hogy mi van benned, és nemcsak hogy segíteni fog, hanem egy teljesen új életet kapsz majd Benne!! Isten Áldjon :)
sajnáljuk ha valaki ezt úgy magyarázta neked, hogy a maszturbáció bûn. sajnáljuk de komolyan. ha így látod meg a dolgokat akkor hamarosan idegroncs leszel. a bibliában és egy alapvallás egy tételében sem szerepel meg semmilyen törvényben, hogy ne tedd. nem fog érted senki imádkozni, csak aki ezt a maszlagot ugyanúgy elhiszi mint te. sajnos. Isten úgy teremtette az embert, hogy legyenek szexuális vágyai, így ez természetes dolog és õ egy szóval se mondta, hogy ne élje ki ezeket. persze érhetõ ez az egészséges párkapcsolatban való szexuális közösülésre. remélem nemvoltam túl hivatalos és megérted! szívesen szia
A maszturbáció a Biblia szerint nem bûn, csak egy olyan helytelen szokás, amely elvezethet a bûnhöz, ha valaki hosszú ideig gyakorolja. A maszturbáció a feszültség levezetésére is szolgál. Nyilván Isten nem helyesli ezt a szokást az elõbb említettek miatt, de mivel tudja, hogy gyarló emberek vagyunk, így ha bocsánatot kér valaki Tõle, és uralkodni próbál e helytelen szokás fölött (még akkor is, ha idõnként visszaesik), kedvezõ megítélésben részesül. A KÜZDELEM A FONTOS és nem az, hogy belerokkanjunk az erõlködésbe, ami lelkileg is kihat, és így még sokkal nehezebb küzdeni. A lényeg, hogy Isten sokkal nagyobb a mi szívünknél. Ha tudja, hogy küzdesz a helytelen szokás ellen, de nehéz a "leszokás", õ azt figyelembe veszi. Remélem segítettem. Ne aggódj!
Úgy látom, Neked fontos a hited. Ez jó, de pont abban a korban vagy, amikor sok hatás ér minden irányból és könnyen eltéríthetnek az általad eddig választott útról. Én nem akarok állást foglalni abban a kérdésben, hogy bûn-e az önkielégítés. A keresztény egyházak szerint bûn. Ha valaki a hite miatt bûnnek tart valamit, azt szerintem nem szabad kioktatni az ellenkezõjérõl. Persze lehet más véleményen lenni, ezt el is lehet mondani, de semmiképpen sem úgy, hogy abból az jöjjön le, hogy mennyire agyalágyult az, akinek mondod. A "szerintem ez így és így van" tökéletesen elég, de tiszteletben kell tartani, hogy más szerint nem úgy van. Attól még nem hülye. A kérdésre válaszolva a saját véleményem az, hogy ha szerinted bûnt követsz el, de küzdesz ellene, Isten az akaratodat, a küzdelmedet értékelni fogja. Ha néha megbotlasz, kérj bocsánatot szívbõl, de ne emészd magad rajta. Én egyébként nem tartom bûnnek, de ha Te annak tartod, tudom, hogy bánt, ha elköveted. Még egy javaslatom van: keress a neten keresztény oldalakat, jó kis közösségek vannak, ahol jól érezheted magad és ilyen kérdésekben is könnyebben segítséget kaphatsz, mit itt. (Szerintem az egyik ilyen: http://www.plebania.net eredendõen katolikus, de sok más felekezetû is van, akikkel jókat lehet beszélgetni.)
Érdekes a problémád. Annyit tudok rá mondani, hogy ha tényleg úgy érzed, hogy amit teszel, bûn, akkor javaslom kezd el feszegetni, hogy miért is bûn az. Variációk: 1. A Bibliában le van írva. (Tény.) 2. Mert a szüleid/pap/akárki ezt mondták. (Manipuáltak téged.) 3. Mert te tényleg ezt gondolod. Megoldások: 1. A Bibliában sokminden le van írva. Az is, hogy boldog leszel, ha sziklához csapkodod a csecsemõket, meg hasonlók. Ha minden bibliai törvényt be akarsz tartani, nem fog menni. Már csak azért sem, mert önmagának is ellentmond. ("Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek" /Ján. 14, 27/ - "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert... És hogy az embernek ellensége legyen az õ házanépe..." /Mát. 10, 34/) Olvasgass Bibliát, és rájössz, hogy Istent nem ott fogod megtalálni. Ha szó szerint értelmezed, akkor badarság. Ha pedig nem, akkor ki mondja meg, hogy hogyan kell értelmezni? (És honnan tudod, hogy aki mondja, annak tényleg igaza is van?) 2. Attól, hogy valaki ezt mondta neked, attól még lehet az óriási sületlenség is. (Hiszen a keresztény értelmezésekbõl is van jópár. Vajon melyik a helyes? ... Segítek. Egyik sem. Mert mind csak a saját igazát fújja, és a többire azt mondja, hogy hülyeség.) De lásd fentebb a Biblia értelmezését. Senki nem tévedhetetlen. (Én sem.) Próbáld inkább a magad útját járni, jobban jársz. 3. Saját gondolatod ez? Nem manipulált, rádkényszerített vélemény? Mert akkor nem tudok segíteni. Vagy elfogadod, hogy a természet része vagy, vagy pedig ellenszegülsz neki, és hülye dogmák miatt tönkreteszed magad testileg és lelkileg egyaránt. A te döntésed lesz, nem szólok bele. Csak ne felejtsd majd el, hogy vállald is érte a felelõsséget, és ne hárítsd át másra. Viszont ha további tanácsra van szükséged, esetleg egy jó vitára támadna kedved, írj. (Ha adsz E-mailt, válaszolok is.)
Isten útja az önismeret útja. És ebben a valós vágyaid, érzéseid is benne vannak. Falánkság ha eszel amikor éhes vagy? Ugye nem? Eeszedbe se jut ilyen butaság. Falánkásg, bujaság amit akkor is teszel amikor jól vagy lakva. Valami más cselekvés helyett teszed. Ami akkor is a figyelmed központjában van, amikor fizikailag nem cselekszed. Nem a maszturbálás a baj. Az a baj, hogy nem engeded meg magadnak és ezért folyton ez jár a fejedben. Isten nem várja senkitõl, hogy önmaga ellen cselekedjen. Amíg a félelmeid és a megfelelési vágy hajt, addig nem vagy szabad ember. És Isten csak homokvárat tud építeni a félelmeiktõl függõ emberekbõl. Keresd meg magadban a valódi hitet, a valós Istenképet. A szeretet elfogad, nem bûntet és azt várja tõled, hogy szeresd magad, mert csak akkor tudsz mást is szeretni. :) )
igaza van az elõttem szólónak, de a kérdezõ mégse erre volt kíváncsi. ha téged ez zavar és ezeket ennyire komolyan veszed, mikor megtennéd gondolj jézus szenvedésére meg ilyenek...meg kösd le magad mással pl segíts a szüleidnek.
Rossz neveltetés tesi ezt veled

A keresztények honnan tudják, hogy mi való az "ördögtől", és mi nem?

Jézus azt mondta,hogy aki őt követi az még őnála is nagyobb dolgokat fog véghezvinni.Akkor a keresztényeknek képesnek kellene lenniük azokra a kaliberű dolgokra,amiket Jézus is véghezvitt.De alapjaiban irtóznak az ilyen dolgoktól,mert az ördögtől valónak tartják.Ezt honnan tudják? Jézus ilyet nem mondott,hiszen akkor ő sem tette volna meg ezeket a dolgokat.

Legjobb válasz: Az igazi Keresztények onnan tudják, hogy az adott dolgot a Biblia mérlegére teszik, és azon keresztül megvizsgálják. Ha egy kicsit is eltér az Ige tanításától, akkor mint nem Istentõl származó dolgot elvetik.

Az igazi Keresztények onnan tudják, hogy az adott dolgot a Biblia mérlegére teszik, és azon keresztül megvizsgálják. Ha egy kicsit is eltér az Ige tanításától, akkor mint nem Istentõl származó dolgot elvetik.
Nem tudják, ugyanúgy, mint bármely más ember. Ezért közülük néhány, akinek más érve nincs, ha nem tetszik neki, hivatkozik a bibliára. A bibliai idézeteket nem szabad szó szerint, és fõleg a mai gondolatvilágba helyezve érteni. Általában átvitt értelemmel valamilyen erkölcsi helyzetet magyaráznak a hasonlattal.
Onnan lehet tudni, mi van az ördögtõl, hogy megnézed, az adott dolog milyen célt szolgál. Ha önmagadat akarod valami nagynak láttatni, hogy lám, mire is vagyok képes, az biztos hogy nem Istentõl van. Jézus sok embert meggyógyított, de nem gyógyított meg mindenkit? Honnan tudta kit kell meggyógyítson, kit nem? Õ maga mondja el: A fiú önmagától semmit sem tesz. Ha látja az atyát cselekedni, akkor cselekszik õ is. (bocs, hogy nem pontosan idézek, most nincs kedvem keresgetni) Tehát Jézus az atyára figyelt, és csak azt tette amire az Atya vezette. Ha Isten engem egyszer úgy fog vezetni, hogy mondjam egy bénának, álljon fel, meg fogom tenni! És akkor az a béna fel is fog állni! De amíg Isten ilyenre nem kér, magamtól nem teszem, mert csak beégés lesz a vége! A Jézusba vetet hit reményt ad.
Mivel ISTEN kitöltötte szentlelkét/szentszellemét/ minden testre, kérdés hogy élünk -e vele. Ez az egy csatornna amellyel kommunikál az emberekkel. Élõ és ható.
A kérdező hozzászólása: Nevezhetjük szent léleknek végül is.arra gondolok, hogy aki azon dolgok felé fordul mint Jézus, az az addigi énjét félretéve képes lesz más tettekre, amiknek megvalósítását odáig az önzõ, kicsinyes, korlátozottabb énje nem tette lehetõvé.
A szentlélekre gondolsz? Amikor a szentlelket vagyis az üdvözítõt kitöltötte a keresztényekre valóban nagy csodákat tudtak tenni .Mindegyik egy akarattal saját nyelvén prédikálta a Krisztust. Gyógyítottak, halottat feltámasztottak, nyelveken szóltak, démonokat ûztek. A mai világban is vannak olyan emberek akik látomást látnak, prófétálnak, ki mit kap a szentlélek által. Természetesen onnan lehet felismerni hogy Istentõl van-e, ha beteljesedik. Van olyan ember aki ögdögöt ûz a Jézus nevében. Az ördögtõl valónak tartják ezen dolgokat a keresztények, de ha az ördögtõl való lenne akkor meghasonlana önmagában. Mert az ördög , ördögöt nem ûz ki.
A kérdező hozzászólása: Ne haragudjatok, de miért próbáltok hülyének nézni? ennek semmi értelme, komolyan.most vallásos létetekre megtagadjátok azt, ami a Bibliában van, csak azért, mert nem tudtok mit kezdeni ezzel a kérdéssel? Az adott igerészhez konkrét magyarázat fûzõdik a Bibliában, "Jelekrõl és csodákról" van szó.természetesen a szeretet is nagyon fontos, ez így igaz.a szeretet által tudjuk leküzdeni az egónkat, és ennek egyik következményeként képesek lehetünk olyan, nem hétköznapi dolgok megtételére is, amire Jézus volt képes.De nem a világnak kell ezekkel parádézni, nem azért vannak. 03:59 Ki mondta, hogy "parasztvakítás" a lényeg? én semmi ilyet nem állítottam, hogy mások elõtt kellene kérkednie annak, akinek ilyen képességei vannak.
A Biblia által kiiskolázott lelkiismeretük alapján
Jézus ilyet nem mondott. Ha mégis, akkor az csak arra vonatkozhatott, hogy még több embernek visszük el az Örömhírt. Nem földi, látványos csodákat kell tenni, azokat Jézus is csak úgy mellesleg csinálta. Nem a "parasztvakítás" a lényeg. Az a lényeg, hogy Jézus keresztáldozata, és az iránta érzett szeretet erõt adhat ahhoz, hogy egymással normálisan viselkedjünk. (És ezt egy életen át nagyon kevés hibával csinálni nagyobb dolog, mint jó néhány látványos csoda...) Hogy mi való az ördögtõl, az végtelenül egyszerû: ami a te (ember) dicsõségedet szolgálja, a te nagyságodat növeli, amit te azért csinálsz, hogy a hírneved, az elismertséged, a megbecsültséged nagyobb legyen, az mind-mind az ördögtõl való. Amit Isten dicsõségére teszel, a saját személyedet háttérbe szorítva, az Istentõl való. (Így egyébként a legnagyobb jócselekedet is lehet az ördögtõl való, ha kiállsz melldöngetve az emberek elé, és közlöd, hogy ezt neked köszönhetik ám!) Az ördög szerencsére buta, nem bújik ki a bõrébõl. Könnyen felismerhetõ a munkálkodása, ha azt nézzük, hogy az egónknak mit jelent az adott dolog.
Ezt írtad: Jézus azt mondta, hogy aki õt követi az még õnála is nagyobb dolgokat fog véghez vinni. Erre írtam. Egyébként Jézus ilyet nem mondhatott, mert Õ nála nagyobb dolgokat nem vihet véghez senki.
A kérdező hozzászólása: és elolvastad János 14; 12-14-et? Mert én ebben nem sok utalást találok keresztelõ Jánosra.....
Ezt a kérdésed elsõ mondatára írtam.
A kérdező hozzászólása: 18:49 Ezt kinek írtad?
Bocs de ezt nem Jézus, hanem Keresztelõ János mondta. Máté3:11 Én ugyan vízzel keresztellek megtérésre, de aki utánam jõ, erõsebb nálamnál, akinek saruját hordozni sem vagyok méltó: Õ Szent lélekkel és tûzzel keresztel majd titeket.
A kérdező hozzászólása: 17:30 Köszönöm válaszod! János 14; 12-14-re gondoltam.
A kérdező hozzászólása: 12:51 "Az igazi Keresztények onnan tudják, hogy az adott dolgot a Biblia mérlegére teszik, és azon keresztül megvizsgálják. Ha egy kicsit is eltér az Ige tanításától, akkor mint nem Istentõl származó dolgot elvetik." És mi az a "kicsit is eltérõ"? Jézus azt mondta, hogy aki hisz benne, ugyanazokat a dolgokat megcselekszi, mint õ, sõt ennél nagyobb dolgokat is.Mit jelent az, hogy nagyobb dolgokat? ez nincs konkrétan definiálva a Bibliában, tudtommal.akkor, honnan lehet tudni, hogy mi az elvetendõ, és mi nem? De egyébként a halott feltámasztást, vízen járást, kenyérszaporítást, víz borrá változtatását, kézrátétellel gyógyítást, gyakorolják? mert ezek konkrétumok a Bibliában, és ezekre képesnek kellene lenniük.ezek nem jöhetnek a gonosztól, ha valaki, mint Jézust követõ teszi meg ezeket.
A kérdező hozzászólása: utolsó köszi a választ!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!