Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudják a fájás (3 db)

Honnan tudjam majd hogy a fájások jósló vagy már az igazi fájások, hogy fogom megkülömböztetni?

Nem szeretnék minden rezdülésre a kórházba szaladgálni, csak ha már tényleg jön!

Legjobb válasz: Szia! A josló fájások még rendszertelenül jönnek. Én is ettõl féltem mint te. Aztán egyik este 7 percenként jöttek a fájások és tudtam,hogy itt az idõ. Te is majd mérd az idõt két fájás között és ha mindig pontosan ugyan annyi idõre jön akkor itt az idõ. De az is lehet,hogy nem fájással kezdõdõik hanem elfolyik a magzatvíz.

Szia! A josló fájások még rendszertelenül jönnek. Én is ettõl féltem mint te. Aztán egyik este 7 percenként jöttek a fájások és tudtam, hogy itt az idõ. Te is majd mérd az idõt két fájás között és ha mindig pontosan ugyan annyi idõre jön akkor itt az idõ. De az is lehet, hogy nem fájással kezdõdõik hanem elfolyik a magzatvíz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) remélem rendben lesz minden

Hogyan tudják megmérni a fájás erősségét? És ezt akkor mérik amikor NST csinálnak?

Legjobb válasz: Igen. Az NST alkalmával két grafikont húz a gép: a felsõ a pici pulzusát méri, az alsó pedig a fájásokat. Ha magas, kiugró görbék vannak rajta, az azt jelenti, hogy vannak fájások.

Igen. Az NST alkalmával két grafikont húz a gép: a felsõ a pici pulzusát méri, az alsó pedig a fájásokat. Ha magas, kiugró görbék vannak rajta, az azt jelenti, hogy vannak fájások.
két éve ezt még CTG-nek hívták :)

39+2 hetesen tegnap 3 órán keresztül jöttek a 6-15 perces fájások, összevissza. Honnan tudjam, hogy mikor induljak a kórházba?

Mennyire pontosak a fájások, ha igaziak? Tegnap 3 óra múlva elmúlt, a babám is iszonyúan ficánkolt és nyomakodott lefelé - a csillagokat láttam. Nem tudtam eldönteni, hogy menjek-e kórházba, vagy sem. Egyébként 21 hónapja császároztak, ezért jó lenne id?ben elindulni...

Legjobb válasz: nekem azt mondták, hogy két esetben kell menni: egy órán keresztül 10 perces fájások vagy elmegy a víz

nekem azt mondták, hogy két esetben kell menni: egy órán keresztül 10 perces fájások vagy elmegy a víz
Ha percre pontosak, és hiába változtatsz helyzetet, ülsz be egy kád meleg vízbe, nem változik semmi, akkor "igaziak". VIszont a "császáros elõéleted" miatt én a helyedben konzultálnék orvossal vagy szülésznõvel. Jó szülést Neked!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat! Holnap este megyünk a dokihoz, aki majd "eldönti", hogy simán enged, vagy császárral szülni. Jó lenne addig kibírni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!