Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudhatom hogy hányas (7 db)

Hogyan tudhatom pontosan, hogy babámnak hanyas méretű cipő kell? Ha itthon lemérem a lábát, és hozzá mérem a boltban a cipőhöz, az úgy okés?

9 hónapos, szeretnék Neki szandit, vászoncip?t vásárolni, ezért szeretném tudni, hogy jó e ez így?

Legjobb válasz: Hasonló gondban vagyok. De én eldöntöttem, hogy a fiam nélkül nem veszek neki cipõt, fõleg így méricskélve nem (már egyszer ráfáztam, akkor az unokaöcsémnek vettem cipõt, de nem lett jó rá). Viszem magammal, ráadok egy szandit, aztán onnan már tudható a cipõ mérete is. Vannak babák, akiknek ugyan jó a hossza, de mondjuk "torkosabb" a lábfejük, akkor nekik nagyobb kell... Úgyhogy én viszem, aztán rápróbálom, az a biztos. :D

Hasonló gondban vagyok. De én eldöntöttem, hogy a fiam nélkül nem veszek neki cipõt, fõleg így méricskélve nem (már egyszer ráfáztam, akkor az unokaöcsémnek vettem cipõt, de nem lett jó rá). Viszem magammal, ráadok egy szandit, aztán onnan már tudható a cipõ mérete is. Vannak babák, akiknek ugyan jó a hossza, de mondjuk "torkosabb" a lábfejük, akkor nekik nagyobb kell... Úgyhogy én viszem, aztán rápróbálom, az a biztos. :D
merd le a labat! merd le a cipot! ha belemegy a laba es kinyelmesnek tunik, erzed nem szorit, belenyulsz stb, akkro jo lesz. az en lanyom is 9 honaposan kezdett el totyogni, most 12 es az 5. cipon vagyunk tul :( :) )))
Na hallod, én egy szál eladót nem találtam... Mindenesetre én úgy mértem (elõbb elfelejtettem írni), ráállítottam a lányom egy rajzlapra, apa körberajzolta. Aztán mégiscsak elvittem magammal. A párod is elmehet vele szerintem nyugodtam. Egyébként annyi a lényeg, hogy nézzétek meg: - fogja-e rendesen a bokáját, - elég rugalmas, hajlékony-e a talpa, - ha van elõírva sarokdöntés vagy vmi, akkor az legyen, - nekem fontos volt, hogy a szandál orra zárt legyen, - passzoljon a ruháihoz (sportszandált a is rucijai mellé nehezen tudtam elképzelni), - és amikor feláll a cipõben a gyerek, akkor legalább a kisujjad vastagságú hely legyen a nagyujja és a cipõ orra között. Gyógytornász mondta, hogy ez jó. Mondjuk így állati nagynak látszik a szandi a lábán. Bár nekünk pont az volt, hogy a 20as már éppen jó volt, a 21es meg kicsit hosszú.
vidd magaddal, próbáld rá, állítsd talpra és akkor jó, ha az ujjad befér a sarka és a cipõ sarka közé. 9 hónaposan már megy? nem semmi. v bentre kell neki járólap miatt? bocs, csak érdekel.
Én is ezen törtem a fejem a állandóan, hogy fogok majd tudni cipõt venni.És semmi gond nem volt.Az eladó is kétségesen segitett, ráadtam a lányomra õ megnézegette.Tökéletes választás volt.Pedig az eladó férfi volt.Mindenképpen probáld meg rá.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. épp ez a gondom, hogy a férjemet szeretném elküldeni, én nem tudok elmenni vásárolni, ( beteg vagyok ), és sürgõsen szükség lenne cipõre vagy inkább szandira még magam sem tudom. Gondoltam lemérem neki a talp hosszát, hátha úgy könnyebb lesz. De mostmár elbizonytalanodtam, lehet, hogy erõt veszek magamon és elmegyek inkább én is. Ha rápróbálom a babára a cipõt, honnan tudhatom, hogy jó e? Nézzem a nagylábujját, hogy végig éri e?
Vidd magaddal. Én kb. 6 pár cipõt tettem vissza a polcra, mert egyszerûen nem tudtam beledugni a lábát.
Egyetértek, vidd magaddal a babádat, ha lehet. Mi kaptunk már ajándékba olyan cipõt, ami méretileg jó lenne rá, viszont nem tud benne járni, mert kényelmetlen neki. Másikat -ami szintén jó rá méretileg és szintén ajándékba kaptuk- nem tudom bekötni, alig bírom beledugni a babám lábát. Elég sokba kerülnek ezek a cipõcskék ahhoz, hogy inkább biztosra menj, vidd magaddal, add rá a lábacskájára, ne vegyél feleslegesen kiscipõt.
Ja, és még annyit, hogy régen anyukám úgy csinálta (õ elmondása alapján), hogy egy szívószállal mérte le a lábamat, aztán azt dugta bele a cipõbe. Tehát nem kívül kell mérni, hanem belül.
Lemered a talpija hosszat. Az en lanyomnak magas a labfeje, ugyhogy csak olyat nezek neki ami szinten magasra jon. de tenyleg jobb vinni!
Igen azt émn is elfelejtettem írni, mindenképpen a babával vásárolj, rá kell próbálni.
A legeslegjobb az ha rápróbálod. A cipõnek szandinak mindig 1 számmal nagyobbnak kell lenni mint a kicsi lába. Magyarán kb 1 cm legyen a lábujjak felett a plusz. De fontos a lábfejnél, a bokánál is hogy jól passzoljon, és jó ha a kérge kemény, a talpa pedig könnyen hajlik. Az én két fiamnak magas lábfejük van, nehéz rájuk jó cipõt, szandit kapni.
A Deichmannban a legegyszerûbb, ott van egy kis eszköz, beleáll a baba v beleteszed a lábát, és látod hogy hanyas.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Végül mégiscsak a férjem ment, zuhogott az esõ is, így nem indultunk útnak a babával. A szívószálas módszert választottam:) és bejött a dolog. Lemértem, párom elvitte magával, belerakta a kiscipõbe és tökéletesen illik a lábára. Na jó, a tökéletes kicsit túlzás, azért van még hely a cipõben, de nem baj, legalább még tudja hordani késõbb is, belenõl:) . Köszönöm, hogy ilyen sokat írtatok! Szép napot!

Hogy tudhatom meg azt, hogy hanyas new era sapkára van szükségem?

Internetről szeretnék rendelni, de nincs lehetőségem megpróbálni üzletben sapkát.

Legjobb válasz: Leméred a fejed. Bár az se kész pénz.

Leméred a fejed. Bár az se kész pénz.
Itt van egy táblázat.
vidd megaddal a babát, és úgy vegyél neki cipõt, az a biztos. lehet, h méretben jó neki, de kényelmetlen, v nem megy bele a lába ha magas a rüsztje, v nem tud benne szépen menni... szóval legyen ott én azt mondom.
Én is kartonpapírra szoktam körberajzoni a lábát, kivágom, csak arra figyelj, hogy állva teljes súlyával nehezedjen rá a talpára, mert akkor kisebbet fog mutatni. És ennél 1 cm-vel nagyobb cipõt vegyél. Üdv
egy kispapira körberajzolod a lábát ezt kartonból kivágod és ezzel menjél vásárolni, mindig kicsit nagyobbat vegyél.
Szerintem mindenképp próbálj fel, mert mi most vettünk . és egy csomóba nem ment bele a lába, nem is tudom miért, nem magas a lábfeje, és vékony is.
A kérdező hozzászólása: Hajaj, hát ez nem jó hír.
igen, nézd ki, h milyen cipõt akarsz, mert márkától függ kb a számozás.
Leméred, hogy hány centi és ez alapján kérsz egy táblázatot a kinézett cipõmárka forgalmazójától, mert jelentõsen eltér márkánként. Pl a dr punto kisebb mint a siesta
Egyet értek a 15.32-essel!! Egyszer betévedtem egy cipõboltba a lányom nélkül, ott láttam egy irtó helyes és olcsó cipõt, meg akartam venni, de az eladó szabályosan lebeszélt róla, azt mondta, hogy gyerek nélkül nagyon rizikós cipõt venni. Õszintén szólva, ha belegondolok, nekem 39-es a lábam, de van 38-as és 40-es cipõm is...


Hogyan tudhatom meg, hogy hányas Flash playert használ az Internet Explorerem?

Legjobb válasz: Menj végig ezeken a menükön, füleken: Eszközök Internetbeállítások Programok Bõvítmények kezelése A feljövõ ablakban van egy ilyen sor: Shockwave Flash Object | Flash6.ocx Az elsõ a név oszlopban, a második a file oszlopban. A számot kell nézni, ez pl. azt jelenti, hogy 6-os flash playered van.

Menj végig ezeken a menükön, füleken: Eszközök Internetbeállítások Programok Bõvítmények kezelése A feljövõ ablakban van egy ilyen sor: Shockwave Flash Object | Flash6.ocx Az elsõ a név oszlopban, a második a file oszlopban. A számot kell nézni, ez pl. azt jelenti, hogy 6-os flash playered van.

Honnan tudhatom, hogy hanyas OpenGL-t visz a gépem?

Legjobb válasz: VGA specifikációból.

VGA specifikációból.
Töltsd le ezt és ez kiírja nem csak azt hanem mindent amit tudnod kell a videókártyádról !

Honnan tudhatom meg, hogy hány százaléktól hányas az érettségi idén, azaz 2010-ben?

A százalék / pont határokra vagyok kíváncsi.

Legjobb válasz: Közép: 0-19:1 20-39:2 40-59:3 60-79:4 80-100:5 Emelt: 0-19:1 20-32:2 33-46:3 47-59:4 60-100:5

Közép: 0-19:1 20-39:2 40-59:3 60-79:4 80-100:5 Emelt: 0-19:1 20-32:2 33-46:3 47-59:4 60-100:5
így van, viszont a jegy semmit sem számít, csak a százalék
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kerestem interneten, de sajnos sehol sem találtam meg. Ez remélem biztos (?)
biztos:) én is igy tudom:)

Honnan tudhatjuk, ha fáj a babának a feje vagy a füle? Hogy különböztethetem meg a bukást és a hányást egy 4 hós babánál?

Legjobb válasz: Ordít ha hozzáérsz a fájdalmas területhez.A hõemelkedés v.láz jelzi ha gond van,az orvos pedig felismeri a problémát.A hányás sugárban történik,a bukás egy kis adag büfi,ami csak feljön és kifolyik a száján.

Ordít ha hozzáérsz a fájdalmas területhez.A hõemelkedés v.láz jelzi ha gond van, az orvos pedig felismeri a problémát.A hányás sugárban történik, a bukás egy kis adag büfi, ami csak feljön és kifolyik a száján.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm
Nekünk a gyerkorvos annak idején a következõt mondta: A kanapén ült, elõtte volt egy keskeny dohányzóasztal, azon írt (csak a távolság érzékeltetése miatt írom ezt le). Azt mondta, hogy ha ott az ölében lenne a baba és onnan az asztalig jutna a feljött tej, az bukás. Ha túlköpi az asztalt, akkor hányt. Szerencsére kicsinek sosem hányt a fiam :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!