Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudhatom a (914 db)

Hogyan tudhatnék a suliba jófej lenni hogy többen bírjanak?

Legjobb válasz: Az emberek azt szeretik, ha érdeklõdnek irántuk, tehát kérdezgesd, dícsérd õket, "klassz az inged, nagyon tetszik az új hajad, stb" illetve névnapokon megköszöntöd õket (csak szóval, nem ajándékkal), ha valaki mesél, érdeklõdve végighallgatod és nevetsz rajta jóízûen. Ennyi kell, hogy népszerû legyél. Illetve ne próbáld felülmúlni a beszélõt, pl. "ó én ennél jobban tudom ezt", ezt utáljuk. Helyette: "Hogy te milyen ügyes vagy, nekem ez sose sikerül."

Az emberek azt szeretik, ha érdeklõdnek irántuk, tehát kérdezgesd, dícsérd õket, "klassz az inged, nagyon tetszik az új hajad, stb" illetve névnapokon megköszöntöd õket (csak szóval, nem ajándékkal), ha valaki mesél, érdeklõdve végighallgatod és nevetsz rajta jóízûen. Ennyi kell, hogy népszerû legyél. Illetve ne próbáld felülmúlni a beszélõt, pl. "ó én ennél jobban tudom ezt", ezt utáljuk. Helyette: "Hogy te milyen ügyes vagy, nekem ez sose sikerül."
Tõlem azt is utálják ha kérdezgetek tõlük.
Milyen kulturával rendelkezik az az iskola ahova jársz? Vannak olyan oktatási intézmények ahol vétek "jó fejnek" lenni!!!!!
Kedves kérdezõ, attól függ, hogy milyen színvonalú iskolába jársz, és, hogy milyen emberekkel!

Hogyan tudhatnék a babámnak nagyon étvágyat csinálni?

15 hós, a tejtermékeken kívül mindent eszik. De csak eszeget, csipeget. Mit?l lehetne nagyobb étvágya?

Legjobb válasz: bocs az OFF-ért de délelõtt három délután három óra nem sok az picit? Mert ha nyolckor reggelizünk, kilenckor kimegyünk 3 három óra az dél, mondjuk 1 óra alatt készítek kaját, 2kor elalszik, alszik három órát, akkor ötkor felkel, kaja este hatkor pláne télen hova viszem le? Meg akkor kilenckor jövünk fel aztán még vacsora meg fürdés. Mikor kerül ágyba tizenegykor? És mikor foglalkozol vele otthon? Vagy otthon lennie csak akaja idejére kell? Nem értem ezt sehogysem. Egyébként kizárt a kétszer három óra az oviban is. Délelõtt kilencig reggeli, kiviszik õket az udvarra, délben ebéd, tehát fél tizenkettõkor be kell jönniük, tehát a három óra semmiképp nincs meg, aztán alvás fél háromkor - háromkor ébresztõ, uzsonna az fél négy + a három óra délutáni udvar. Fél hétkor sétálsz vele haza? Vagy hogy van ez pontosan nálad?

bocs az OFF-ért de délelõtt három délután három óra nem sok az picit? Mert ha nyolckor reggelizünk, kilenckor kimegyünk 3 három óra az dél, mondjuk 1 óra alatt készítek kaját, 2kor elalszik, alszik három órát, akkor ötkor felkel, kaja este hatkor pláne télen hova viszem le? Meg akkor kilenckor jövünk fel aztán még vacsora meg fürdés. Mikor kerül ágyba tizenegykor? És mikor foglalkozol vele otthon? Vagy otthon lennie csak akaja idejére kell? Nem értem ezt sehogysem. Egyébként kizárt a kétszer három óra az oviban is. Délelõtt kilencig reggeli, kiviszik õket az udvarra, délben ebéd, tehát fél tizenkettõkor be kell jönniük, tehát a három óra semmiképp nincs meg, aztán alvás fél háromkor - háromkor ébresztõ, uzsonna az fél négy + a három óra délutáni udvar. Fél hétkor sétálsz vele haza? Vagy hogy van ez pontosan nálad?
Vidd sokat a levegõre, szaladgáljon! Legalább hat órát naponta! De van, amelyik kisétkû, akkor nem fog enni 14 éves koráig úgysem.Az ilyen kisdedek már nem esznek annyit, mint babakorukban ettek.
Oké így más a dolog, de te nem ezt írtad. De a reggelit ha egyedül tíz perc alatt elkészítem akkor sem tudom nekik hatkor adni mert nem kelnek olyan korán csak fél nyolc fele. Azt meg akkor sem fogom csinálni, hogy hatkor felkeltem õket hogy fél hétkor már az udvaron legyünk.
Szerintem meg kell találni az arany középutat.Legyen a gyerek több órát levegõn, de azért a napi 6 óra elég extrém, hacsak nem személyzet viszi a házat, ami egyébként egy vidéki kúria hatalmas kerttel...egyébként szerintem a gyereknek szüksége van a "szobai" elfoglaltságokra is, mindenbõl a megfelelõ mennyiségben.
Csinálj neki limonádét vagy sima gyenge(igazi)citromos vizet és azt igya napközben. Kiskoromban nekem is gond volt az étkezésemmel és anyukámnak ezt tanácsolta az orvos. Serkenti a gyomorsav termelést és hamarabb lesz éhes. Régóta alkalmazzák gyerekeknél és felnõtteknél is az étvágy növelésére.
Hatkor megcsinálod a reggelit, megiszod a kávét. Háromnegyed hétkor berakod a mosógépet, hétkor felteszed a levest. Félnyolckor felkelted megreggelizteted az uraságot, negyed kilenckor elmentek bevásásrolni, ez már jó, kilencre biztos otthon vagytok, kaphat egy fél narancsot, kiterítesz, elpakolsz, addig játsszhat benn, tíztõl tizenkettõig lehet játszani kinn. Háromnegyed egyre alszik, akkor befejezed az ebédet kivasalsz elpakolsz elolvasod a leveleidet. 3-5-ig elmentek gesztenyét szedni, galambot kergetni, közben bejelentkeztek a fodrászhoz, feladjátok a csekket beszéltek a többi anyukával, meg vesztek macskaeledelt. Marad este még két óra foglalkozni. Apja is van neki. Na jó, csak négy vagy öt óra volt ez, de a télre fogjuk.
Mikor fekszenek le a gyerekek? Idõben? A citromos víz jó, a narancslé is, de étkezés elõtt fél órával. Ha egész nap ezt szürcsöli, nehogy megtámadja a fogzománcot, ha esetleg gyengébb.
Amíg nem vagyunk benn, addig se csinálunk rendetlenséget
De ez nem jó, mert nincs meg a hatóra levegõ. Ráadásul 3-3 óra bontásban. Így persze én is tudom. És még hatkor sem kell kelnem, mert nem mosok mindennap és nem fõzõk levest, pláne nem hajnalban. A reggelit meg nem elõre készítem mert mivel együtt eszünk természetesen azt eszi amit a többiek vagy amit a nagyobb, aki már választ, hogy mit enne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kedves válaszolók..most olvasgattam az egész napi "termést" a kérdésemre. Látom itt van, vannak olyanok akiknek szintén soknak tûnt a napi 6 óra levegõzés. Ez lehet hogy kivitelezhetõ, a válaszoló esetében. Úgy tûnik, a válaszoló úgy értelmezte, hogy Én nem levegõztetem a kicsit. de igen, csak nem 6 órát.. "S te is fogynál.Gyereket nevelni maradtál otthon, nem háztartást vezetni" ezt a mondatot meg kikérem magamnak, amíg nem ismersz, addig ne törj pálcát a fejem felett, pláne nem ilyen stílusban..ötletekre voltam kíváncsi, nem kioktatásra..
És még valami ha foglalkozol a gyerekeddel az nem csintalan lesz hanem okos, értelmes. Ha kint az udvaron szaladgál egész nap akkor pedig egy kezelhetetlen hülye gyerek, aki nem tud mit kezdeni magával. De mindenki úgy csinálja ahogy neki tetszik ebben ez a jó.
És mégis mit javasolsz? Keltsem fel reggel hatkor reggelizni, mert most negyed nyolc fél nyolckor kelnek és mire felöltözünk és elkészül a reggeli van nyolc óra. A szobában meg szoktunk könyvet olvasni, legozni, autópályával játszani, rajzolni, gyurmázni, kártyázni, készségfejlesztõzni. Oké van amit ki lehet vinni az udvarra de nem fogom az autópályát lecincálni aztán fel. Aztán most jut eszembe szoktunk zenét hallgatni, diavetitõzni. Ezeket az udvaron ti hogy csináljátok? Visztek generátort meg fehér táblát? Persze értem én, egyszerûbb az udvaron kint lenni, mint bent foglalkozni a gyerekkel.
A kérdező hozzászólása: Soha nem volt nagy étkû. Gondolom a legalább hat órát nem a levegõzésre hanem a futkosásra gondoltad...egész nap jön megy, az a baj hogy még enni sem akar leülni.. levegõzni is szoktunk...
De, én arra gondoltam, délelõtt három, délután három. Az oviban is van ennyi, na jó, hidegben kettõ-kettõ, de az elõírás, és hozzá jön az odaút-visszaút. Ennyi alatt nem lehet egészséges, még a suliban is elõírás, kötelezõ a napközist két órát délután "legeltetni" s ha nem esik, szünetekben is kimegy, törvény kötelezi rá az iskolát. A friss levegõ legalább olyan fontos, mint a táplálék, a kellõ pihenés, vagy a vitamin. A gyermeknevelésben. Ebbõl arra következtetek, hogy nem szoktatok ennyit kinn lenni. De legalább délelõtt másfél órát és délután 2-3-at próbálj meg, s meglátod, egészségesebb lesz!Jobb étvágyú. persze, hogy a szobalevegõn nem eszik!
A kérdező hozzászólása: Szoktunk levegõzni, de nem ennyit. de ha ennyit kinnt vagyunk, ki viszi a háztartásom?
Beteges, rosszkedvû, bágyadt? Vagy vidám, mozgékony, egészséges?Ha ugyanis az utóbbi, ne foglalkozz az étvágyával, nem kell étvágyjavító, eszik amennyi kell neki.A lányaim egy idõben szinte a levegõbõl éltek, akkor mondta az orvos, h ha vidámak, mozgékonyak és nem betegesek, akkor elég nekik amennyit esznek.Ne akard tömni, sok kisétvágyú baba van.
Ez alkati kérdés is lehet, de fontos a példa. Együtt esztek például? Te hogy állsz a dologhoz, élvezed az evést? Ezek csak gondolatok, de talán el lehet indulni rajtuk.
A kérdező hozzászólása: Nagyon vidám, élénk baba, talán túlságosan is élénk:) általában együtt eszünk, és hát az én étágyammal sajnos semmi baj nincs:( elvileg az egészsége rendben van, vashiányos, de arra szedünk Béres cseppet..állítólag pici koromban én is csak virslit ettem virslivel, de én szedtem valami étványgerjesztõ tabit..
a 3-3 nem az elõírás, hanem akkor lenne étvágya. Igen! Ha nem esik, mehet kifele, enni aludni kell a szobában. Így jó étvágya lenne. Persze, városon nehéz megoldani, de e felé kellene közelíteni, ha jó étvágyat akarsz csinálni a kicsinek.Valamit valamiért. Ha egész nap a szobában van, nem fog sokat enni, se nyugodt nem lesz, de csintalan annál inkább. Mennyi idõ tûnne megoldhatónak? Udvar? Erkély?
Reggelizni nem nyolckor kell, hanem hatkor, s marad idõ akkor.
elkalandoztam a 6 óra levegõztetés felé én is. Mondjuk az evés elõtti (ebéd elõtt) 1 óra lehet bejönne. De ami még eszembe jutott, nekünk a kicsivel volt van ilyen problémánk. Most már önállóan próbál enni és azóta van kedve enni, viszont ezt úgy hallottam hogy az evés roppant módon fárasztó dolog. Nem is gondolnánk mennyire és nagyon hamar elfáradnak és abbahagyják. Ezért amikor kanalazgatott már akkor adok a kezébe vmi érdekeset és úgy még belapátol egy jókora mennyiséget. Van amikor pedig megszomjazik evés közben és ivás után fojtatja. Vagy olyan is hogy szaladgál pár percig és aztán folytatja.

Hogyan tudhatom meg azt hogy a barátnőm kihasznál? Hogyan tudhatom meg azt hogy szeret-e? Hogyan tudhatom meg azt hogy meg-e csal-e a barátnőm?

Na szóval kb 4 hete ismerem és hát t?lem kb 23 km-re lakik... ma elvittem Bécsbe is . Elszoktam vinni klassz helyekre is meg ilyenek de néha olyan furán viselkedik megengedi hogy átöleljem meg ilyenek de néha ilyen visszahuzodos típus . És nem akar velem lefeküdni ami már kezd az agyamra menni. Nem akarom er?ltetni meg ilyenek de megszokta igérni hogy ma már meg lesz lefekszünk de mire oda kerül a sor megondolja magát :( Mindig mondom neki hogy legalább legyél összinte ha van valami meg ilyenek. Nem tudom hogy hogyan tudnák rájönni a kérdéseimre . Az a helyzet hogy a barátn?m családja nagyon szegény és hát szükösen élnek amig én gazdag vagyonos és tehet?s ember vagyok, hollandiába is elszeretném vinni jövöhéten de vannak gondok amig véget még nem szeretnék vele elmenni. Hát amit tudok rola hogy vicces kedves aranyos ,,, nagyon szép is . Ismerem a családját az anyukáját pár barátját is ,, Azért teszek ilyen kérdést mert nagyon szeretem és nem szeretnék mellé nyulni a dolgoknak, arra gondolok hogy csak kihasznál azért mert szeretem . Szeretném tudni hogy mi van , ha valaki tud a kérdésemre választ azt nagyon megköszöném..

Legjobb válasz: én lefexem veled csak vigyél el Hollandiába *.*

én lefexem veled csak vigyél el Hollandiába *.*
A kérdező hozzászólása: Kihagytam hogy 18/F
A kérdező hozzászólása: Nem is a sexröl van szó de nem tudom hogy kihasználásból vagy lehet szeret csak megcsal
A kérdező hozzászólása: Hány éves vagy? Mert felölem mehet a sex :) ha komolyan gondoltad , , vagy is hát elõször beszélgethetnénk azt utána :) Nem ám csak vicceltem , , , de ha nem jön vele össze akkor majd írok ide szóval figyeld a írásokat :)
A Nõk egy bizonyos része pénzért és csilli villi szarokért bármire képes. Barátom, Te pont egy ilyet fogtál ki. Az elsõ hozzászólót meg ha meg akarod dugni, akkor egy narkós ge-cit akarsz szúrni!
Én ugyanebben a cipõben vagyok csak lányként. ( tudom ez ciki ) Kicsit jobb módú vagyok páromnál és kiszoktam õt segíteni, és semmit nem várok el tõle. Ugyanakkor érzelmi labilitásra hivatkozva nem mindig hajlandó testileg is viszonyozni az érzelmeket. Nagyon szeretem õt, de ugyanezek a kérdések merültek fel bennem is mint benned. Én eddig arra tudok gondolni hogy kissé feszeng a saját anyagi háttere miatt, és ezzel a szexuális megvonássla akarja tenni talán talán "exkluzívvá" magát, de nem tudom már énse tényleg. Szerintem hülyébb vagyok ez esetben tõled:)
Ha még csak 1 hónapja ismered, akkor egyelõre ne halmozd el minden jóval, mert ha most még nem is, idõvel kialakulhat benne, hogy csak azért lesz veled, mert "elkényezteted" és ki fogja használni, hogy nem hagyod el, mert szereted. Egyelõre ne vidd el Hollandiába, meg sehova, nem kell úgymond villogni azzal, hogy jómódú vagy, mert így tényleg biztos feszeng, amiért õ nincs ilyen anyagi helyzetben. Még nagyon az elején vagytok, egyelõre csak "simán" járjatok, aztán majd kiderül, hogy szeret-e vagy sem. Ha "megvonod" tõle a kényeztetést, akkor idõvel úgyis hisztizni fog, ha csak emiatt van veled. Ha meg korosztályodból való és/vagy még szûz, akkor a szex is várhat még, egy hónap még kevés idõ, ha erõlteted, akkor azt fogja hinni, hogy csak le akarod fektetni. Ezzel még érdemes várni 2-3 hónapot. 18L
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat a utolsót majd megfontolom most ugy vagyok a csajjal hogy járok vele meg tegnap este vele voltám átöleltem de nem engedi meg hogy a derekához érjek olyan gonosz :( Hát egy kicsit szeretem , , , de nem kényesztetem el öt anyira csak egy pici picit azt ennyi semmenyire se kényesztettem el mostanában.


Hogyan ismerhetem meg magam? Honnan tudhatom meg, hogy ki vagyok? Honnan tudhatom meg, hogy mi a kedvenc virágom? Menjek el egy virágboltba?

Nem tudom,hogy mik a jó vagy a rossz tulajdonságaim vagy miket szeretek és miket nem,mi a kedvenc filmem stb...

Legjobb válasz: én is így vagyok, és most csak úgy sodródok, de úgyérzem, ez sem az igazi... remélem egyszer mindketten rájövünk. azért holnap elmegyek egy virágboltba :)

én is így vagyok, és most csak úgy sodródok, de úgyérzem, ez sem az igazi... remélem egyszer mindketten rájövünk. azért holnap elmegyek egy virágboltba :)
Ezt nekem is elmondhatná valaki 16/F

Biztos, hogy elég a tejem? Ezt honnan tudhatom biztosra?

1 hónapos a kislányom, de néha aggódom, hogy nem elég a tejem. Valamikor még sír a szopi után, de aztán elalszik. Ha még éhes lenne, akkor is elaludna, vagy sírna inkább tovább? Ha bukik, az azt jelenti, hogy tele a pocakja (tudom, hogy még nem zár rendesen a gyomorszáj stb)? Az elmúlt hónap alatt közel 900 grammot fejl?dött, de mégis mindig aggódom....

Legjobb válasz: Az elmúlt hónap alatt közel 900 grammot fejlõdött, Ebbõl tudhatod.

Az elmúlt hónap alatt közel 900 grammot fejlõdött, Ebbõl tudhatod.

Hogyan tudhatom meg pár napon bellül hogy terhes vagyok-e? ( teszt nélkül ) Mik a tünetek? SOS

Legjobb válasz: Pár napon belül? Sehogy!Maximum a szex után két héttel tudhatod meg.Pár nappal az aktus után még nem vagy terhes.Ha meg is termékenyült a petesejted,még legalább 12-14 nap kell neki,hogy beágyazódjon és csak onnantól beszélhetünk terhességrõl.

Ja, teszt nélkül, lehetõleg ingyen, esetleg egy ingyenes letölthetõ programmal, és anyu ne tudja meg. Mert a szexhez elég nagy lány vagy, ugye, de a tesztet megvenni ciki volna. Hát a korai tünetek nem egyértelmûek, pont EZÉRT TALÁLTÁK FEL a tesztet. Szóval majdnem biztosat (99, 9%) a teszt tud mondani, tuti biztosat csak az orvos.
Figyelj!Az aktus után 2-3 nappal még a megtermékenyítés sem biztos, hogy végbe megy.Beléd kerülnek szex során a spermiumok, azok napokig is életképesek (2-3 napig biztos), ha ezidõ alatt van peteérésed akkor megtermékenyíthetik.Aztán indul el a vándorlása a méhbe, hogy beágyazódjon.Ez eltarthat 12-14 napig is.Ezután kezdi el a szervezeted a HCG hormont termelni, amit a terhességi tesztek mutatnak ki a vizeletbõl.A terhesség tüneteiért is ez a hormon a felelõs.Vagyis 2-3 nappal szex után még nem fogsz érezni SEMMIT.
Pár napon belül? Sehogy!Maximum a szex után két héttel tudhatod meg.Pár nappal az aktus után még nem vagy terhes.Ha meg is termékenyült a petesejted, még legalább 12-14 nap kell neki, hogy beágyazódjon és csak onnantól beszélhetünk terhességrõl.
Pár napon belül? Sehogy!Maximum a szex után két héttel tudhatod meg.Pár nappal az aktus után még nem vagy terhes.Ha meg is termékenyült a petesejted, még legalább 12-14 nap kell neki, hogy beágyazódjon és csak onnantól beszélhetünk terhességrõl.
Kitalálom! Szexeltél a barátoddal, de késik a menzeszed?
A kérdező hozzászólása: De 2-3 napra rá is lehet érezni valamit nem?
A kérdező hozzászólása: nem
vannak már 3napos tesztek(de azok kevesebb mind 90%al mûködnek. Vedd meg, az a tuti.
A 3 napos teszteknél a beágyazódás után számított 3 napról beszélünk, nem az aktus után 3 nappal.Vagyis több, mint két hét a szex után.Csak akkor termelõdik HCG hormon, azt mutatja ki a teszt.Elötte nincs mit kimutasson!
Vannak esetleg valamilyen tüneteid vagy csak ideges vagy?

Hogy tudhatom meg, hogy mennyi a TB tartozásom?

Ebből mit kötelező befizetni? Mindent? Akár évekre visszamenőleg? APEH-hez mindenképpen be kell menni?

Legjobb válasz: Hogy tudhatom meg, hogy mennyi a TB tartozásom? Attól függ, bejelentkeztél-e TB fizetésre a NAVhoz Ebbõl mit kötelezõ befizetni? A már lejárt esedékességû tartozást Mindent? Ha nem kaptál rá elengedést, részletfizetést, halasztást, akkor mindent. Akár évekre visszamenõleg? Igen APEH-hez mindenképpen be kell menni? Nem.

Hogy tudhatom meg, hogy mennyi a TB tartozásom? Attól függ, bejelentkeztél-e TB fizetésre a NAVhoz Ebbõl mit kötelezõ befizetni? A már lejárt esedékességû tartozást Mindent? Ha nem kaptál rá elengedést, részletfizetést, halasztást, akkor mindent. Akár évekre visszamenõleg? Igen APEH-hez mindenképpen be kell menni? Nem.
Na, azért annyira nem bonyolult a T1011-es. És a "Szerintem be vagyok jelentkezve." sem olyan hihetetlen. Nálunk van alkalmi munkás, akinek én csináltam a T1011esét és õ is simán rámondaná a szerintem...-et. De ez még nem is tartozik a cifrább dolgok közé amik elõfordulnak.
A kérdező hozzászólása: Szerintem be vagyok jelentkezve. Hogy nézzem meg?
Ügyfélkapun keresztül az EBEVben kérdezd le az adófolyószámlád (tételesen)
"Szerintem be vagyok jelentkezve." LOL Kiscsillag, amikor megszûnt a munkaviszonyod, munkanélküli ellátásod, akkor egy egy elég bonyolult Nav papírt kellett (volna) kitöltened és elküldened a Navhoz, akik erre válaszoltak (volna) és küldtek (volna) neked csekkeket. Ha csak "szerinted", akkor nem jelentkeztél be a Navhoz. Hidd el, ha megtetted volna, emlékeznél rá. Nekem uis még a könyvelõm is nézte hogy is kell kitölteni pontosan a papírokat.
És igen, mindent ki kell fizetni, évekre visszamenõleg, kamatostul kezelési költségestül, bemenned személyesen nem kell, erre szolgál a posta ill. az e-ügyintézés.
A kérdező hozzászólása: Kaptam egyszer valami felhasznlónevet, de már fogalmam sincs mi volt az. Pláne a jelszó. Akkor mégis be kell mennem. Kis prüntyõkéim. :)
Tüncimókus! A felhasználónév és a jelszó az ügyfélkapuhoz van, nem a TB fizetéshez. Az elõbbit az okmányirodánál/kormányablaknál intézed, az utóbbit a NAVnál.

Honnan tudhatom meg, hogy mi a karmikus feladatom?

Honnan tudom, hogy akivel épp vagyok, az-e számomra a megfelelõ ember? honnan tudhatom meg, hogy neki kellene-e szülnöm, vagy másnak? Honnan tudhatom meg, hogy mi az én személyre szóló hivatásom?

Legjobb válasz: Nem vagyok szakértõje a témának, csak annyit mondok, amit nekem is mondtak. Elgondolkodtató. Nem tudhtajuk mindig elõre a választ. Van egy utunk, amit a döntéseink alapján tudunk végigjárni, és közben folyamatosan fejlõdünk. Lehet, hogy mondjuk hozol egy rossz döntést, de akkor arra lesz szükség ahhoz, hogy késõbb mondjuk jól dönts. De ezt elõre nem tudhatod meg, mert akkor nem járnád végig azokat a fázisokat, amikre szükséged van. Hallgass mindig az érzéseidre, és utólag majd összeállnak a kirakós darabok, valójában nincs jó, vagy rossz döntés.

Nem vagyok szakértõje a témának, csak annyit mondok, amit nekem is mondtak. Elgondolkodtató. Nem tudhtajuk mindig elõre a választ. Van egy utunk, amit a döntéseink alapján tudunk végigjárni, és közben folyamatosan fejlõdünk. Lehet, hogy mondjuk hozol egy rossz döntést, de akkor arra lesz szükség ahhoz, hogy késõbb mondjuk jól dönts. De ezt elõre nem tudhatod meg, mert akkor nem járnád végig azokat a fázisokat, amikre szükséged van. Hallgass mindig az érzéseidre, és utólag majd összeállnak a kirakós darabok, valójában nincs jó, vagy rossz döntés.
Van e olyan gondolatod, vágyad, ami állandóan visszatér.Az az karmikus feladatod. Ha nem látod magad kívülrõl írd le a gondolataidat, amit ha késõbb visszaolvasol rájössz mit kéne tenned.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Karmikus feladat... Mindenki valami nagy dolgot képzel ezek mögé a szavak mögé, pedig a karmikus feladat nem valami küldetés féle. A karma a lélek fejlõdését hivatott ösztönözni. A karma az amivel te nap mint nap szembesülsz az életben, mint probléma, élmény, vagy vágy. Ezek a dolgok mind, mind affelé próbálnak terelni, ami a fejlõdéseded szolgálja. A visszatérõ problémák az életben, olyan feladatok, melyeket valószínûleg nem oldottál meg csak elodáztad, vagy szükségszerûen döntötél valamit. Igaz, ezzel is fejlõdtél valamit amennyiben levontad belõle a megfelelõ következtetéseket. Pl nem fizettél be egy csekket, mert úgy vélted a nyaralás fontosabb. Ha az ezután kirótt büntetés(pénzbeli) nem hozza meg a jobbik eszed és ismét elköveted ugyan ezt a hibát, akkor ismét szembe találod magad ugyan azzal a problémával. A karma csak a helyes gondolkodásra próbál ösztönözni mindenféle élet helyzetben. Valószínûleg senkinek sincs tipikus életfeladata, hisz ha valahol leragad és nem képes egy bizonyos dolgon túllépni, megoldani azt, akkor a kitûzöttb életfeladatot nem is tudja teljesíteni. A karma véleményem szerint olyan segítség az életben, mely nem hagyja, hogy megállj a fejlõdésben. Az apró feladatokkal(egyesek problémáknak hívják) arra ösztönöz, hogy a jó döntés fejében tapasztaltabb, jobb legyél. Viszont a tanító nem tolerálja a lustaságot és nemtörõdömséget. Keményen újabb próbák elé állít, még akkor is ha beleroskadsz. Hiába ellenkezel, amit muszáj megtanulnod azt nem kerülheted el. Néhányan feladják a harcot mert már annyi feladatot halmoztak fel, hogy belerokkannak. Annyira makacsok, hogy akkor sem tennének egy lépést sem, hogy jobb legyen nekik(még csak nem is másokért!!) ha azzal az életüket veszélyeztetve az utcára kerülnek és csövezniük kell. Inkább vállalják ezeket a megpróbáltatásokat mintsem tennének valamit ellene. Beletörõdnek. Kívülállóként úgy tûnik mekkora szenvedésben kell élniük ezeknek az embereknek és egy így is van. Pontosan ezek a szélsõséges helyzetek azok melyekben az ember képes rádöbbenni: Hát akarom én ezt? Mi történhetett, hogy ide kerültem. Ezek a gondolatok az elsõ lépések afelé, hogy visszatérjen a normál életvitelhez az ember. Röviden ennyi.
A kérdező hozzászólása: Nagyon sok érdekes dolgot írtál utolsó. Az én visszatérõ problémám, hogy nem találok munkát, hiába vagyok rajta a keresésen. Nem egy olyan hirdetés volt, amivel kapcsolatban úgy gondolom, megfelelõ lettem volna arra az állásra, mégsem engem választottak. Ez például érdekelne, hogy miért van. Különösen durva dolgok nem történtek velem, ha balesetem volt, mindig megúsztam, legfeljebb mûteni kellett, de nem haltam bele, nem rokkantam bele..stb. Többször volt már olyan dolog az életemben, ami akár halállal vagy súlyos egészségkárosodással is járhatott volna, mégsem történt meg (legalábbis eddig). Csak azért is kérdeztem, hogy pl. mi lehet az én úgymond személyre szóló hivatásom, mert ha azt gondolom, hogy x dologban jó vagyok, mások mégsem így gondolják (vagy legalábbis, ha nem vesznek fel arra a melóra, akkor feltételezem, hogy a teljesítményemmel, tudásommal lehet a gond, és azért nem) akkor mi a teendõ: módosítsak pályát? Induljak el teljesen más irányba? Mert ez az, ami folyamatosan visszatérõ probléma, és egy helyben toporgok jelenleg, mert nem tudom, nem látom magam elõtt, hogy merre kellene indulnom, vagy melyik irányba kellene változtatnom. Írod, hogy vannak jelek, úgymond terelgeti a sors az embert. De engem jelenleg úgy érzem, nem terelget sehová. Vagy azért toporgok most egy helyben, mert alapos átgondolásra lenne szükségem?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kérdezõnek: Bocs, hogy a végén kezdem de így lesz logikus a levezetés: "Írod, hogy vannak jelek, úgymond terelgeti a sors az embert. De engem jelenleg úgy érzem, nem terelget sehová. Vagy azért toporgok most egy helyben, mert alapos átgondolásra lenne szükségem?" - Talán pont az kellett, hogy beszélgessünk és talán én vagyok az aki segíthet neked. Ha nem teszed fel a kérdést, talán sosem írtunk volna egymásnak. Az egyhelyben topogás nem tudom mit jelenthet, de valószínûleg azt, hogy eddig nem a megfelelõ munkára jelentkeztél. Bár nehéz ezt így megmondani, mert egyáltalán nem ismerem aa részleteket és így csak találgatni tudok. Azt hiszem jobb lesz ha a továbbiakban privátban folytatjuk, nem tartozik senkire az életed. :)

Hogyan tudhatom pontosan, hogy babámnak hanyas méretű cipő kell? Ha itthon lemérem a lábát, és hozzá mérem a boltban a cipőhöz, az úgy okés?

9 hónapos, szeretnék Neki szandit, vászoncip?t vásárolni, ezért szeretném tudni, hogy jó e ez így?

Legjobb válasz: Hasonló gondban vagyok. De én eldöntöttem, hogy a fiam nélkül nem veszek neki cipõt, fõleg így méricskélve nem (már egyszer ráfáztam, akkor az unokaöcsémnek vettem cipõt, de nem lett jó rá). Viszem magammal, ráadok egy szandit, aztán onnan már tudható a cipõ mérete is. Vannak babák, akiknek ugyan jó a hossza, de mondjuk "torkosabb" a lábfejük, akkor nekik nagyobb kell... Úgyhogy én viszem, aztán rápróbálom, az a biztos. :D

Hasonló gondban vagyok. De én eldöntöttem, hogy a fiam nélkül nem veszek neki cipõt, fõleg így méricskélve nem (már egyszer ráfáztam, akkor az unokaöcsémnek vettem cipõt, de nem lett jó rá). Viszem magammal, ráadok egy szandit, aztán onnan már tudható a cipõ mérete is. Vannak babák, akiknek ugyan jó a hossza, de mondjuk "torkosabb" a lábfejük, akkor nekik nagyobb kell... Úgyhogy én viszem, aztán rápróbálom, az a biztos. :D
merd le a labat! merd le a cipot! ha belemegy a laba es kinyelmesnek tunik, erzed nem szorit, belenyulsz stb, akkro jo lesz. az en lanyom is 9 honaposan kezdett el totyogni, most 12 es az 5. cipon vagyunk tul :( :) )))
Na hallod, én egy szál eladót nem találtam... Mindenesetre én úgy mértem (elõbb elfelejtettem írni), ráállítottam a lányom egy rajzlapra, apa körberajzolta. Aztán mégiscsak elvittem magammal. A párod is elmehet vele szerintem nyugodtam. Egyébként annyi a lényeg, hogy nézzétek meg: - fogja-e rendesen a bokáját, - elég rugalmas, hajlékony-e a talpa, - ha van elõírva sarokdöntés vagy vmi, akkor az legyen, - nekem fontos volt, hogy a szandál orra zárt legyen, - passzoljon a ruháihoz (sportszandált a is rucijai mellé nehezen tudtam elképzelni), - és amikor feláll a cipõben a gyerek, akkor legalább a kisujjad vastagságú hely legyen a nagyujja és a cipõ orra között. Gyógytornász mondta, hogy ez jó. Mondjuk így állati nagynak látszik a szandi a lábán. Bár nekünk pont az volt, hogy a 20as már éppen jó volt, a 21es meg kicsit hosszú.
vidd magaddal, próbáld rá, állítsd talpra és akkor jó, ha az ujjad befér a sarka és a cipõ sarka közé. 9 hónaposan már megy? nem semmi. v bentre kell neki járólap miatt? bocs, csak érdekel.
Én is ezen törtem a fejem a állandóan, hogy fogok majd tudni cipõt venni.És semmi gond nem volt.Az eladó is kétségesen segitett, ráadtam a lányomra õ megnézegette.Tökéletes választás volt.Pedig az eladó férfi volt.Mindenképpen probáld meg rá.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. épp ez a gondom, hogy a férjemet szeretném elküldeni, én nem tudok elmenni vásárolni, ( beteg vagyok ), és sürgõsen szükség lenne cipõre vagy inkább szandira még magam sem tudom. Gondoltam lemérem neki a talp hosszát, hátha úgy könnyebb lesz. De mostmár elbizonytalanodtam, lehet, hogy erõt veszek magamon és elmegyek inkább én is. Ha rápróbálom a babára a cipõt, honnan tudhatom, hogy jó e? Nézzem a nagylábujját, hogy végig éri e?
Vidd magaddal. Én kb. 6 pár cipõt tettem vissza a polcra, mert egyszerûen nem tudtam beledugni a lábát.
Egyetértek, vidd magaddal a babádat, ha lehet. Mi kaptunk már ajándékba olyan cipõt, ami méretileg jó lenne rá, viszont nem tud benne járni, mert kényelmetlen neki. Másikat -ami szintén jó rá méretileg és szintén ajándékba kaptuk- nem tudom bekötni, alig bírom beledugni a babám lábát. Elég sokba kerülnek ezek a cipõcskék ahhoz, hogy inkább biztosra menj, vidd magaddal, add rá a lábacskájára, ne vegyél feleslegesen kiscipõt.
Ja, és még annyit, hogy régen anyukám úgy csinálta (õ elmondása alapján), hogy egy szívószállal mérte le a lábamat, aztán azt dugta bele a cipõbe. Tehát nem kívül kell mérni, hanem belül.
Lemered a talpija hosszat. Az en lanyomnak magas a labfeje, ugyhogy csak olyat nezek neki ami szinten magasra jon. de tenyleg jobb vinni!
Igen azt émn is elfelejtettem írni, mindenképpen a babával vásárolj, rá kell próbálni.
A legeslegjobb az ha rápróbálod. A cipõnek szandinak mindig 1 számmal nagyobbnak kell lenni mint a kicsi lába. Magyarán kb 1 cm legyen a lábujjak felett a plusz. De fontos a lábfejnél, a bokánál is hogy jól passzoljon, és jó ha a kérge kemény, a talpa pedig könnyen hajlik. Az én két fiamnak magas lábfejük van, nehéz rájuk jó cipõt, szandit kapni.
A Deichmannban a legegyszerûbb, ott van egy kis eszköz, beleáll a baba v beleteszed a lábát, és látod hogy hanyas.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Végül mégiscsak a férjem ment, zuhogott az esõ is, így nem indultunk útnak a babával. A szívószálas módszert választottam:) és bejött a dolog. Lemértem, párom elvitte magával, belerakta a kiscipõbe és tökéletesen illik a lábára. Na jó, a tökéletes kicsit túlzás, azért van még hely a cipõben, de nem baj, legalább még tudja hordani késõbb is, belenõl:) . Köszönöm, hogy ilyen sokat írtatok! Szép napot!

Hogyan tudhatjuk, hogy az alaplapunk bírja a tuningot? (cpu)

Csak a hőmérsékletet kell nézni amit egy program jelez? Egy asus p5b alaplapon húztam egy C2D E6400 cpu-t. Jelenleg alap 2.13 helyett 2.5 ghz-n megy. Többet nem bír a hűtő. De most rendeltem egy jobbat amivel magasabbra tolhatom majd. Tehát a kérdésem hogy csak a hő a fontos az alaplapnál? Amúgy kb 2.9-3 ghz-ig szeretném majd húzni.

Legjobb válasz: Ez nem úgy van hogy meddig szeretnéd, hanem hogy meddig megy.

Ez nem úgy van hogy meddig szeretnéd, hanem hogy meddig megy.
A puding probaja az eves.
ott már a feszekkel is kell majd játszani, olvasgass errõl PH cikkeket, vagy fórumokat...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Mentek a zöldek:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!