Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tisztítsam a cicám (2 db)

Hogyan tísztítsam ki a cicám fülét?

8 hetes és nagyon koszos a füle és nagyon mélyig olyan.Ilyen feket izével van tele a füle. Ezt hogyan oldjam meg?

Legjobb válasz: Fültisztítóval. Én is azzal tisztíom az enyémnak. Ha van otthon egy kis babaolaj, akkor mártsd be elõtte a fültisztítót. De jó a kamillafõzel is vagy testápoló, hogy egy kicsit feloldja a koszt.

Fültisztítóval. Én is azzal tisztíom az enyémnak. Ha van otthon egy kis babaolaj, akkor mártsd be elõtte a fültisztítót. De jó a kamillafõzel is vagy testápoló, hogy egy kicsit feloldja a koszt.
Hát az a helyzet, hogy a macsek füle alapállapotban tiszta. Belül nem koszos, max. a fülkagyló szélén lévõ szõrszálakon lóg némi pókháló olykor, ahogy bújkál minden ritkán takarított helyen (ideális önjáró portörlõ XD ). Nem írtad, hogy vakarássza-e. Ha igen, én inkább fülatkára gyanakodnék. Ha mégis csak koszos, akkor csavarj az ujjad köré babaolajos vattát (ne tocsogjon! :) ) és azzal tisztítsd ki óvatosan a fülkagylóját. A fül belsejébe ne nyúlj bele. Ha barnásfekete, zaccszerû morzsalékot látsz, és a cica rázza a fejét, kaparja a fülét, akkor állatpatikákban lehet kapni atkaölõ szert, azt kell a fülébe csepegtetni és belemasszírozgatni. (napi egyszer három napon át, amjd egy hét múlva ismét három napos kúra) Atka-irtás elõtt langyos sós vízbe mártott vattával ki kell pucolni óvatosan annyi fekete ragacsot a fülébõl, amennyit csak sikerül. Nem árt a cicc fejét, a fülek külsõ részét és a farkincáját parazitaellenes samponnal átmosni (utálni fog érte :D ) - itt is lehetnek atkák megbújva ugyanis.
Jaj, a miénknek is olyan volt, mert talált cica! Mindenképp vidd el állatorvoshoz, mert Te otthoni körülmények között nem tudod kitisztítani. A mi cicánk fülébõl annyi koszt szedett ki a doki, hogy azt hittem, nem jól látok!! Meg adtak egy fülcseppet, amibõl egy bizonyos ideig otthon kellett csepegtetni, de nem nagyon türte. Még élõsködõ is lehet ott, szóval mindenképpen állatorvos!!! Üdv.!
Nálam a kutyámnak szokott telilenni a füle minden szarral ezért az állatgyógyszertárban szoktunk venni ilyen füllcsepektetõt.
Szia! A cicáskönyvemben az áll, hogy olívaolajos vattával, nekem bevált.
Mi is ugyanezzel a problémával vittük el orvoshoz a kiscicunkat, most 3 hónapos. Az orvos szerint, ahogy a többen is írták, fülatka, illetve fülrühesség. Állatpatikában kell szerezni rá receptben fültisztitót, fülcseppentõt, illetve atkaölõt, és többnapos kúrát kell végezni.

Hogyan tisztítsam meg a cicám fekhelyén lévő takarót a szőrtől?

A gépbe nem tehetem be, ha kézzel kimosom, ugyanolyan sz?rös marad.. Ti hogy csináljátok???

Legjobb válasz: egyrészt sehogy :) másrészt, ha nem szõrös maga a takaró, akkor jó eredményeket lehet elérni ezekkel a ragadós felületû (mágikus) hengerekkel.

egyrészt sehogy :) másrészt, ha nem szõrös maga a takaró, akkor jó eredményeket lehet elérni ezekkel a ragadós felületû (mágikus) hengerekkel.
mosás elõtt porszívó
Úgy a legegyszerûbb ha bevízesíted a kezed és fentrõl lefelé húzod a kezed a cica takaróján.Így lejön nagyon szépen.Próbáld ki, mert megéri!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat!!! törölközõ van a fekhelyén, úgyhogy a porszívó lesz a legjobb, azt hiszem. sima felületen jól bevált a vizes kezem. :-))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!