Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tisztítsam a (241 db)

Fogkefével tisztítsd meg a páncélját óvatosan.
egy puha törölközõvel dörzsöld le
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)

Hogyan tisztítsuk a baba fogait?

Legjobb válasz: Az elsõ tejfogakat egyszerûen vízzel tisztítsuk, mivel a tejfogak zománca könnyen sérülhet. A szakemberek körülbelül kétéves kortól javasolják a fogkefe használatát. Az elsõ fogkefe legyen lágy sörtéjû és lekerekített végû, hogy ne sértse az ínyt. Hároméves kortól vizsgáltassuk meg a fogakat évente kétszer fogorvossal.

Az elsõ tejfogakat egyszerûen vízzel tisztítsuk, mivel a tejfogak zománca könnyen sérülhet. A szakemberek körülbelül kétéves kortól javasolják a fogkefe használatát. Az elsõ fogkefe legyen lágy sörtéjû és lekerekített végû, hogy ne sértse az ínyt. Hároméves kortól vizsgáltassuk meg a fogakat évente kétszer fogorvossal.
Az elsõ fogakat legegyszerûbben, tiszta textilpelenkával gyengén dörzsölgesd meg.
1 éves koráig csak textil pelussal, utánna vehetsz neki fogkefét, de majd csak 2 éves kortól lehet nekik rátenni babafogkrémet.Ezt ma hallottam egy fogorvostól!!

Hogyan tisztítsam a poharat, hogy ne maradjon ragacsos és mázgás?

Legjobb válasz: Forró vízben, mosogazószerrel, szivaccsal.

Forró vízben, mosogazószerrel, szivaccsal.
Ahogy az elsõ írja. Úgy nem szabadna ragacsosnak maradnia. Viszont én, mióta új helyre költöztem, észrevettem, hogy a poharakon száradás után halvány, homályos foltok lesznek, mintha nem lenne tiszta, pedig jól elmosom. Ez azelõtt nem tapasztaltam, lehet, hogy itt a víz más. Azóta egy kis 20%-os ecetet is használok a mosogatáshoz és ez meg is szüntette a problémát.
Esetleg a forrovizes "kezeles" utan hagyd megszaradni a poharakat es aztan torold meg oket ugy szarazon, jobban fognak ragygni


Hogyan tisztítsam a gombokat Nokia 201-nél?

Az érdekelne, tudja-e valaki, hogyan kell szétszedni a Nokia 201-et? Főleg az előlapot, hogy a gombokat alatti részt kitisztítsam a portól. Előre is köszi!

Mivel/hogyan tisztítsam a fülem?

A fülemb?l a zsír nem tud kifolyni, hanem beleszárad. A doki azt mondta nem szabad fültisztító pálcikával piszkálni, mert úgy csak jobban belenyomom és begyullad a dobhártyám.Nem tudom hogyan kell tisztítani

Legjobb válasz: Vannak fültísztitó spray-k.

Vannak fültísztitó spray-k.
Én az ujjammal és szappannal vagy tusfürdõvel tisztítom már több mint három évtizede, természetesen napi szinten. Soha nem volt semmi gond a fülemmel.
Én minden nap fürdéskor az ujjammal kimosom a fülemet is, soha nem fülpiszkáztam, így nem is volt még vele semmi gondom.
fülgyertyával szépen ki tudod tisztítani, aztán felejtsed el a pálcát, mert az nem éppen arra jó.

Hogy tisztítsam a teflon serpenyőt?

A szélein nagyon zsíros, mosogató szivacs és áztatás sem segít, akkor hogy szabaduljak meg a zsírtól, hogy ne sértsem meg a felületet? Hideg zsíroldóval próbálkoztam, de az sem jött be.

Legjobb válasz: Forró trisós (trinátrium foszfát) vízben áztasd, utána könnyen letakarítható. (Vonatkozik ez másfajta edényekre is.)

Forró trisós (trinátrium foszfát) vízben áztasd, utána könnyen letakarítható. (Vonatkozik ez másfajta edényekre is.)
A hideg zsíroldó akkor jó, ha minden sütés után lekezeled vele, bár néha segít ha egy napig rajta hagyod a felületen! Én mostanában varázsoltam vele újjá a sütõmet! :)
Tölsd fel vízzel és kezd el forralni a tûzhelyen, jó sokáig (szennyezõdéstõl függõen), ami elpárolog, azt pótóld. Én a bordás grill tepsimet szoktam így takaritani, egész jól felhozza, fellazítja a makacsabb lerakódásokat.

Hogyan tísztítsam a mikroszkópomat?

piszkos lette a lencse és nem tudom hogy mivel tisztítsam meg

Legjobb válasz: Szemüveg törlõ kendõ, és éter, vagy optikai tisztító folyadék.

Szemüveg törlõ kendõ, és éter, vagy optikai tisztító folyadék.
ecsettel portalanítás, utána oldószeres tisztítás (alkohol vagy benzin)
ecettel
A kérdező hozzászólása: ecet?hogyan csinaljam?es az nem art majd a babamnak?
elõzõ Vagy amikor kifõzöd az üvegeket, önts egy kis citromlét a vízbe
Én gyógyszertárban vettem citromsavat, minden forralásnál a vízbe tettem negyed kávéskanálnyit, mindig ragyogtak a cumisüvegek, pedig nálunk nagyon vízköves a víz. És egyáltalán nem árt a babának.
Én is az ecetet próbáltam, remekül oldotta a vízkövet, és a babának nem árt, hiszen utána kimosod úgyis. :)
mi is ecettel csináltuk a sterilizálót is, szerintem semmi baja nem lesz tõle, mert úgyis kiöblíted
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat lanyok

Hogyan tisztitsam a jávai mohámat?

Minded szmötyit összeszed,a porszivozás nem vált be.

Legjobb válasz: Kiveszed, csap alatt megmosod, visszateszed :)

Kiveszed, csap alatt megmosod, visszateszed :)
ez jó kérdés, erre én is kíváncsi voltam. Bocsi a pofátlanságért, de Murrtól kérdeznék valamit: vettem egy csomó jávai mohát, egy adagot damillal rögzítettem a vasfáhot, egy adagot a vasfa alá bedugdostam, egy adagot pedig a palarendszer közé. De már alig van mohám, a rögzítésbõl is "kijöttek" a szûrõ magába szívja õket, vagyis nem magába, hanem a tartójánál, a tappancsos részen vannak. De nem mind, a többi nem tudom hova lett, már alig van:S
Aha, hát az érdekes, hogy alig maradt, de ha a vasfa alá teszed ott elrothad. Csak a vasfára damillal jó sûrûn rátekerni, az életbe nem jön le. Biztos lazán tekerted :) Aztán olyan helyre rakd, hogy némi fény is érje. Bár ha lennének garnéláid, akkor nem lenne koszos a moha, mert azok letisztogatják, erre jók a garnélák, de erre nagyon :)
de õk úgy tudom elég gyorsan szaporodnak
Hát, ezt így nem tudom. Ha nem érzi jól magát, nem elképzelhetetlen, hogy darabokra hullik, én mondjuk úszó májmohával jártam így. Kötözd oda jobban és csak világosabb helyekre telepítsd. És védd az erõs áramlástól.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!