Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tegyem az életemet (142 db)

A pszichoterápia során a pszichológus megmondja mit hogyan tegyek az életemben vagy nekem kell rájönnöm?

Legjobb válasz: Attól függ milyet választasz. Olyan hangosat, ordibálósat, aki helyre tesz, vagy kedves mosolygósat, aki hagyja, hogy magadtól térj észre, esetleg csak útba igazít.

Attól függ milyet választasz. Olyan hangosat, ordibálósat, aki helyre tesz, vagy kedves mosolygósat, aki hagyja, hogy magadtól térj észre, esetleg csak útba igazít.
senki sem tudja megmondani, a te életedet csak te magad tudod élni. A pszichológus csak vezet téged a saját gondolataid és érzéseid útvesztõjében, amíg rá nem akadsz a helyes útra. Ha megmondaná, úgysem tartanád be.
Megmondani nem fogja, de rávezet a helyes útra. Ami neked a legjobb, arra próbál terelni.
Meghallgat, elemez, aztán ad tippeket, vázol fel lehetõségeket, meg "házi feladatot" hogy mit csinálj meg a következõ alkalomig. De a lényegre a beszélgetés során igazából magadnak válaszolsz, õ csak segít a felismerésben.
Fõleg kérdezget, rávezet a helyes útra, segít abban, hogy te magad felismerd a problémáidat, és megkeresd a saját megoldásaidat.
Egy jó pszichológus sohasem ad tanácsokat. Tükröz (érzelmeidet), empatikus, segít átdolgozni, átstruktúrálni a problémákat. Neked is kemény meló a terápia.
Ha rendesen megfizeted, az év minden napjára, azon belül 24 órára részletes cselekvési programot ír elõ. Ettõl eltérni tilos.

Mit tegyek? Az életem egyik alapelve, hogy soha nem csalom meg a párom, de most mégis egyre többet gondolok egy férfira! Lehet, hogy elmúlt a szerelem! Nem akarom megcsalni, de hogyan mondjam el neki a problémáimat?

A férjemmel 8 éve vagyunk együtt,5 éve házasok és van egy 3éves kisfiunk! Most vagyok 27 éves és egyre jobban unom ezt

Legjobb válasz: Egy pillanatnyi vágyért nem éri meg felrúgni a mostani életedet. Az is végetér...de utána már semmi nem lesz a régi. Te sem tudsz nyugodtan a tükörbe nézni. Megéri? De ha nem vagy egy érzelgõs tipus, akkor jöhet egy kis kaland, amit örökre tarts magadban.

Egy pillanatnyi vágyért nem éri meg felrúgni a mostani életedet. Az is végetér...de utána már semmi nem lesz a régi. Te sem tudsz nyugodtan a tükörbe nézni. Megéri? De ha nem vagy egy érzelgõs tipus, akkor jöhet egy kis kaland, amit örökre tarts magadban.
Á, remek, küldjük el a nõs pasihoz, legyen a szeretõje, tegyenek tönkre két egyébként talán mûködõképes családot, mert épp ficereg az altestük valami új után....
Szia! Én pont ugyanebben a cipõben járok, mint te. 5 éve együtt bár gyerek még nincs. Én is tudom, hogy csak szexuális vonzódás a dolog és nem érdemes felrúgni érte egy kapcsolatot. Elhiszem, hogy változatosságra vágysz de ha megtennéd amit most meg akarsz abban a pillanatban megbánnád és a mostani kapcsolatod végleg tönkre tennéd. Még akkor is ha nem mondod el a férjednek a lelkiismereted tönkretenne. És akkor már úgy éreznéd milyen jó kapcsolatban is éltél. Ezt mérlegeld (ezt teszem most én is) és ne érintkezz semmilyen formában a bizonyos férfihoz. Mást nem tehetsz, mert ha a közelében maradsz nem lesz jó vége.
Érthetõ amit írsz és normális. Van benned tûz amit érezni, használni szeretnél. A vágyat! Beszéld meg vele. Menjetek el akár család terápiára. Ezt az energiát/hiányt amit érzel az fordítsd a kapcsolatotokra. Volt lángolás, bizsergés amikor megismerkedtetek? Ha volt, akkor ez bennetek van most is, nem veszik el. Keressétek meg, szedjétek elõ és "égjetek. Ha sokat vagytok együtt akkor legyetek néha külön. Egyikõtök menjen el otthonról és csak este 9 után mehessen haza. Hidd el hiányozni fog. Ha az jön ki, hogy külön kell egy kicsit dolgozni akkor váltsatok. Az jó ha léptek és tesztek a kapcsolatért. Az a vér ciki ha elváltok mert nem mertetek újítani. Ha szereted, tiszteled akkor megbeszéled és kerestek rá megoldást. Mindenre van megoldás. Hidd el nem ti vagytok az elsõ pár akinek problémája van. Sok sikert, sok sikolyt. :D Könnyen lehet, hogy a párod is érzi (hisz a PÁROD) ezért mondja naponta 10x. Csak õ férfi, egészen másként mûködünk. Õ megpróbálja megoldani. Ügyesen, okosan. Csak néha ez lassú meg van amikor nem jön rá.
Ez a Te döntésed, kérdezõ, de nekem az a véleményem, hogy amikor örök hûséget fogadtál az nem arról szólt, hogy Hû leszek, ha nem jön más... hanem arról, hogy Hû leszek minden körülmények között... De mondom, ez csak a Te döntésed... 24N
Ingerszegény környezet, hát ha együtt is dolgoztok, az nemigen dobja fel, ha ötször is elmondj, hogy szeret.
Szánalmas vagy.
kot az igeret a hazassag feremenni nagy hiba lenne .inkabb fantzialj jatsza a ferjeddel rajtad mulik dobd fel a hazassagodat randik gyertyafeny kozos kurandulas stb egy kaland nem eri meg hidd el a kisertes elmulik a ferjed marad .
Nem értem, a kérdezõnek miért kellene választania. Ez az egész elgondolás több ezer évvel korábbi társadalmi szabályokon alapszik... Ha szeretek valakit, akkor nekem az a fontos, hogy teljes legyen az élete, és nem akarom kisajátítani. 2012-t írunk, meg lehet ezt beszélni.
Kérdezõ, én is erre gondoltam! És hiszed vagy nem, mûködik! Nem egy házasságot vert már szét egy külsõ kapcsolat, de legalább annyit erõsített is meg! ))) Sok szerencsét!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitokat! Valóban 19 voltam mikor megismerkedtünk, de õ nem az elsõ volt! Néha úgy érzem, hogy azzal, ha megcsalnám õt rájönnék, hogy nekem nem kell más és ezzel jobbá válna a kapcsolatunk!
Hiszen éppen ez a gond, kedves 9-es, ha nem lenne gond, nem is kérdezné a kérdezõ, hanem megjutalmazná magát. De inkább önmarcangol. Én ezért egy kicsit sajnálom. Tudom, milyen az.
õszintén megértelek, de normális válaszokat ne nagyon várj ezen a "fórumon" :(
az alapján, amit leírtál, te egy tulajdonképpen boldog házasságban élsz, amit azért érzel unalmasnak, mert elfogyott a tûz, a szenvedély a kapcsolatból. pont azért találták ki a házasság intézményét, h az emberek ilyenkor is érezzenek valamiféle köteléket, ne akarják azonnal felrúgni a kapcsolatot és odébbálni valaki mással vagy szimplán csak lefeküdni valaki mással... ilyenkor kell egy kicsit dolgozni a férjeddel a házasságon, h újra egymásba szeressetek, h visszatérjen az életetekbe az izgalom. ahogy leírod, szerintem nálatok lenne erre hajlandóság a férjed részérõl is, aki õszintén szeret téged és fontos neki a házasságotok- simán sikerülhetne. csak ne a másik pasira koncentrálj, hanem a férjedre, aki valószínûleg nem is sejt semmit abból, min mész keresztül. felé nyiss, vele beszélj, együtt megoldhatjátok.
Megértelek kérdezõ és eszem ágában sincs leszólni ezért téged! Nehéz problémája ez a házaséletnek és - szerintem - valamennyien szembesülünk vele elõbb vagy utóbb. Én az a típus vagyok, aki bizony örömmel köszönne meg egy ilyen ajándékot az életnek, amit most felkínált neked. Nem fog mindig ilyenekkel kínálgatni. De dönthetsz úgy is, hogy kámzsát húzol a fejedre és elbújsz a kérdés elõl, ettõl lehet, hogy erkölcsös maradsz valakiknek a szemében, de más szemében meg balek, aki mellett megint elszaladt valami. És lehet, hogy ez a kis kitérõ még javít is otthon a helyzeten, követ hajít az állóvízbe, te is kivirulsz, jobban örülsz majd mindennek, ami körbevesz.
Éljenek a 19 évesen megköttetett életre szóló kapcsolatok és házasságok. Tipikus probléma, nem tapasztaltad meg a férjed elõtt elég ideig, milyen az, amikor udvarolnak, körülrajongnak, amikor szabadon flörtölsz... Sajnos tanácsot nem lehet adni, kizárólag a te döntésed, hogy a szenvedély, vagy a hûség útjára lépsz. Akárhogy is, mindkettõ lemondással jár, mert vagy a békés családot, vagy a szenvedélyes szerelmet kell nélkülöznöd ...
Kabe en is ilyen idos vagyok es ennyi eves kapcsolatban elek es nekunk is van egy gyermekunk, csak 2 eves, es en 29 leszek par honap mulva. En 21 voltam, mikor parommal talalkoztam, te 19 lehettel kabe. Meg neha en is belegondolok, hogy nem voltam tul fiatal, mikor lekotottem magam mellette? (Nalunk nincs ilyen problema, en szerencsere nem egy helyen dolgozok vele es szerencser nem unom a fejet, mind ketten szeretjuk egymast. De volt egy hullamvolgyem nekem is, kabe masfel eves volt akkor a gyerek, es majd egy fel evig tartott, mikor bennem is ugyanez a kerdes jatszodott le, mint benned: Nem vagyok e tul fiatal ahhoz, hogy szenvedely nelkul eljem az eletem. Valahogy kicsit ellaposodott a kapcsolatunk, aztan valahogy megis "rendbe jott" minden. Azert irom idezojelbe, mert nem volt igazan elromolva semmi. Csak az erzeseim tompultak egy idore. Ezzel csak azt akartam irni, hogy aterzem a helyzeted valamilyen szinten. Nekem is mondtak anno, hogy majd 30 evesen jovok ra, hogy nem eltem...Nalad kabe ez lepett fel. Szerintem tulajdonkeppen az a bajod, hogy minden tul tokeletesen mukodott es tul sokat voltatok egyutt (munkahely kozos) es nem csoda, ha megunjatok egymast. Egy lelegzetvetelnyi szabadsagra lenne szukseged. Nem lehetne munkat valtani egyikotoknek? Lehet, hogy mar az segitene. Egymas nyakaba lihegni a nap 24 orajaban sok. Nem itellek el egyaltalan. Nem biztos, hogy konkretan az a ferfi kell neked, csak szimbolikusan o jelkepezi azt, hogy neked valtozasra van szukseged.
27 évesen már nem vagy olyan fiatal, hogy ne tudd eldönteni, hogy mit akarsz csinálni! Van egy kisfiad, rendes férjed, nincsenek komoly gondjaid, ezért u8natkozol. Unalomból egy dugásért tönkre tennéd a kisfiad életét és két házasságot! Ne vitázz, hanem uralkodj magadon. Menjetek el néha a gyerek nélkül valahova kettesben. Vedd komolyabban, hogy feleség és anya vagy! Egy házasságban sincs állandóan fellángolás! Szere4lem és szenvedély nélkül jól lehet élni. Elég, ha szeretitek egymást.
Szerintem ez a kérdezõ nem egy pap, aki ideológiailag lakatot vert a szervére, hanem egy hús-vér ember. Az ember meg olykor gyarló, olykor esendõ, olykor meg engedményeket tesz magának, a maga kedvéért, a saját ügyében. Lehet, hogy sok-sok éven keresztül másért, másokért élt, mindent alávetett annak, ami a konvencionális kötelességébõl fakadt, most meg úgy érzi, hogy neki is jár egy tiltott gyümölcs, õ is megérdemli azt a kis pluszt, amit más sokkal gyakrabban elér és használ. És ettõl nem lesz sem rosszabb társ, sem rosszabb feleség, sem rosszabb anya, csupán egy elégedettebb ember. Ez a véleményem.
A gond az, hogy a konvencionális kötelességet õ választotta szabad akaratából... Nem állították oda 20 évesen vagy mittudoménmikor tarkóján pisztollyal, hogy most megesküszik ezzel a fickóval.
Szerencsére azért bõven akadnak, akiknél a hûség, becsület, eskü szavak nem évültek el az ezredfordulóval. Hogy Neked, kedves legutóbbi hozzászóló, mégis, az legyen a Te ügyed. De remélem minden emberi kapcsolatodban elõre leszögezed, hogy nálad ezek a fogalmak már kimentek a divatból.

Tönkre tette az egyik barátnőm az életemet és most én is tönkre akarom tenni az övét mit csináljak hogy tönkre tegyem az életét?

Legjobb válasz: A volt fõnököm ezt tette velem is,én megbosszultam,ugyanolyan lettem én is..

A volt fõnököm ezt tette velem is, én megbosszultam, ugyanolyan lettem én is..
Most lefelejtettem a választ: azért pontosabban tudni kellene, mit akarsz megtorolni. Nem mindegy, hogy elhappolta a buliban a pasidat, vagy megölte az anyádat...
Az én egyik "barátnõm" is keseríti az életem már vagy három éve, elég durva dolgokat csinált, és most lenyúlt elõlem egy számomra nagy lehetséget is, amire már olyan rég vágytam. Már gondoltam rá, kamatostul adom neki vissza, de aztán rájöttem, minek? Majd megbünteti az élet....
Nem biztos, hogy tönkretette, lehet, hogy épp most másképp alakult, mint ahogy eltervezted, de ne csüggedj, hisz ahol egy ajtó bezáródik, ott egy másik kitárul. Milyen értelemben érzed tönkretettnek az életedet? találsz másik munkát, lehet, hogy még jobban is fogod szeretni a mostaninál. elcsábította a férjedet? Akkor nem õ volt a megfelelõ partner. Pletykát terjesztett rólad? Ez nem téged minõsít, és aki szeret téged, az úgysem hiszi el. A gyerekeidet nem vehette el tõled. Mi történt, ami miatt úgy érzed, tönkrement? 26/N
Na ja, de kölcsön kenyér visszajár :D. Ha mindenki szemet húny minden bunkóság felett, milyen világ lesz? Eresszük el a gyilkosokat, pedofilokat is, ne süllyedjünk a szintjükre!
Zárd be az (én) pincémbe.
csináld te is azt vele, amit õ veled;) amúgy mivel tette tönkre az életedet?:/ ha szabad tudnom:)
Szemet szemért, fogat fogért? Mennyivel lesz az neked jobb, ha lesüllyedsz az õ szintjére? Attól a te életed még nem fog helyrejönni!
Ha tönkreteszed az õ életét akkor te is ugyanolyan vagy. Nem leszel nála különb.
Mondjuk a kölcsönkenyér is igaz..
Namost lehet, hogy nem sokat ér vele, hogy tönkreteszi az életét, de legalább jobba érzi magát, hogy visszavágott. Gyõzõdj meg róla, hogy tényleg direkt tette-e és utána te is hasonló módon tedd tönkre az övét.
legy boldog! attol tuti padlot fog majd :)
Emlékszel mit mondott Gandhi? "A szemet szemért elv csak oda vezet, hogy az egész világ megvakul." "A gyenge nem tud megbocsátani. A megbocsátás az erõsek tulajdonsága." Egyszerûen bocsáss meg neki és próbálj boldogan élni.
A "kölcsönkenyér" alapelvet a legalacsonyabb szinten alkalmazzák. Mind Te, mind a világ jobban jár, ha nem folytatsz hadjáratot! Az efféle miniháborúnak is csak vesztesei vannak, többek közt és elsõsorban Te magad. Mert más nem tud tönkretenni minket, ha mi nem tesszük tönkre önmagunkat általa. Például a bosszún agyalva... Aki rosszat tesz: megromlik általa. Ha õ így döntött, hogy ártóvá lett, ne folytasd a mûvét! A gonoszkodás vágya érthetõ, de régen kísértésnek hívták, és az ördögtõl valónak...
Vedd el feleségül.
Én is abban hiszek, és úgy látom a többség is, hogy az élet úgy is megbosszulja azt, ha valaki másnak szándékosan gonoszságot teszünk!
Segitsd bele egy komoly párkapcsolatba, annak elõbb-utóbb nagyon rossz vége lesz :) :D (true story)
Lõdd térden!!!
iratkozz be egy lövészegyesületbe.
Sportolj, hallgass zenet, keress kapcsolatot a csaladoddal. En is depresszios vagyok, de nekem van ra okom. Negy babamat veteltem el, az utolsot 4 napja, egy pokoli ev van mogottem, az apam rakos lett, de szerencsere meggyogyult. Ezert ereztem ugy hogy nekem mar " jar" a boldogsag. Hat nem jar nekem semmi... Hulyen hangzik, de keszitsd leltart, hogy mi az amid van, ami miatt orulhetsz, meg fogsz lepodni, hogy milyen " gazdag" vagy.
Járj sokat közösségbe, vedd észre az élet apró örömeit
ma 13:33 Nincs olyan, hogy "kognitív gondolkodás". Olyan van, hogy "kognitív terápia", ez egyfajta pszichoterápia, mely során azt gyakoroltatják be a pácienssel, hogy hogyan gondolkodjon, ha nem akar depressziós lenni. Ugyanis a depresszió, kivéve a nagyon súlyos eseteket, a gondolkodás és viselkedés szintjén alakul ki és kezelhetõ. Enyhe vagy közepesen súlyos depresszióban is fel lehet írni gyógyszert, csak éppen nem lesz feltétlenül hatásos.
12:20 Az életben a legtöbb jó dologhoz alig kell pénz.
A kérdező hozzászólása: kognitív gondolkodás mit takar o1 :56 válaszolojátol kérdezem ez böveben mit takar??
A kérdező hozzászólása: a ma 06:04 választ adójának! nem bennem van a hiba bátran merem álitani az embereknek nincsen élet kedvük pénztelenség persze én ha hibás vagyok akkor ezekben pl jösz autókázni mit iszol stb meg stb... ha ez hiba akkor valamit rosszul csinálok? 1 szerüen ilyen kis lehetõségek szivtelen alakok érdek emberek vannak!
Nem biztos, hogy te vagy a beteg! Lehet, hogy ez csak egy tök normális reakció részedrõl a beteg környezetedre! Küldök neked egy linket, mindenképp nézd meg és rá fogsz jönni, hogy mit kell tenned. Ha van kedved, utána beszélhetünk is róla. http://film.indavideo.hu/video/f_vane_elet_a_halal_elott
FOGLALD LE MAGAD..8ÉVE CSAK KI SE TETEM NAGYON MAGAM A KERTESHÁZBOL.ÉN NEM VAGYOK DEPIS DE HA ÉRZEM ELÖ AKAR JÖNI MINDIG OLYANAL FOGLALKOZOM AMI MEGMOZGATJA AZ AGYAMAT.SAJNA EZ AZÉRT VAN MERT HIÁBA KERESEK MUNKÁT.GYEREK VAN.HA LETAGADOM AKOR SE KEL A LELKES MUNKAERÖ.TANULJ MEG JOGÁZNI.FOLALD EL MAGAD.PLDÁUL FEJLEZD A TUDÁSODAT AZ INTERNETEN KERESZTÜL
"Tudod miért van az embernek elõl a szeme? Azért mert ha hátul lenne, mindig azt látná ahonnan jött, és, hogy mennyire messze van már tõle. Ehelyett az ember mindig elõre néz, hogy azt lássa ahová tart, és hogy egyre közelebb jut hozzá. Ez visz elõre minket." Durva idézet a Tengen Toppa Gurren Lagann címû animébõl. :)
Menj el orvoshoz... Pszichiáterhez!
A kérdező hozzászólása: 06:04 válaszolójának megélhetési problémámat irtad az nem ide tartozik DE 10 honapja nem dolizom segélybõl élek kb 6 hejen érdeklõdtem több papirom is van úgy hogy nem kelletem röviden ennyi van problémám!!! falusi élet koma sogor haver
A kérdező hozzászólása: szintén 06:04 válaszolónak te kazdálkoc mindenki legyen gazda? ami az elfáradást tekinti én tudom mi az!!! hónapi szinten 23 napokat áltam napi 9 orában furtam faragtam a létrán villanyt szereltem úgy hogy a válaszod nem igazán fedi a valoságot. nem ismersz!
Ahhoz, hogy az "életed megváltozzon" saját magadnak kell változtatnod valamin. Sokszor egy apró változás is elég, hogy elinduljon egy folyamat. Mivel falun élsz és épp nincs munkád, ez bekorlátozza a lehetõségeket, de azért így is ki lehet valamit találni ;) Érdeklõdj a munkaügyi központban, hogy valami tanfolyamot támogatnának-e neked. A horgászás mellett pedig jó lenne valami aktívabb sport is, ahol a tested termelhet bõven endorfint. Ha megteheted, iratkozz be valamilyen edzésre, lehetõleg a szomszédos faluban, vagy városban, hogy új arcokkal is találkozhass. Ha erre nincs módod, kezd el kocogni, futni, biztos jót fog tenni a hangulatodnak is.
"ha fiatal vagy, menjél el szórakozóhelyre, de feltétlen igyál valamennyi alkoholt" Alkoholt? Az alkohol - akár egy sör is - több napra súlyosbítja a depressziót.
egy sör nem sör, 20 kell ide
A kérdező hozzászólása: köszönöm! a tanácsotokat a depresziora nem igazán jó az alkohol és egy más sem! falun élek pici lehetõségek és aki depreszios az már itt bolond, mert tabletákat szedek de majd valamit hoz az élet!
Szia! Az agyban gyenge az ingerületátvitel, alacsony a dopamin- és a szerotonin szinted, ez a kémiai okozója a depressziónak. Tabikat ne fogadj ell, addiktivak, hozzászoksz és ha elhagyod, akkor roskadsz magadba ismét. Megfelelõ táplálkozásal vagy akár táplálékkiegészítõkkel ez gyorsan korrigálható: Legyen benne feltétlen sok OMEGA3 + szója lecitin + GLA + B6 vitamin. Ezt akár egyben is beszedheted itt: http://memolife40plusz.hu/#osszetevok kattints rá egyenként az összetevõkre és megvilágosodsz. Ráadásul a 60db-os nem is drága. Bátran ajánlom!
06:04 "Mindenesetre túl nagy "luxus", hogy magaddal foglalkozol. Ebbõl számomra az derül ki, hogy különösebb megélhetési gondjaid nem lehetnek" Az, hogy magával foglalkozik, nem luxus, hanem kínszenvedés. És erre a leginkább a munkanélkülieknek van módja, ezért is depressziósok a munkanélküliek nagy arányban. Márpedig pl. a munkanélkülieknek vannak megélhetési gondjai. Amúgy amit mondasz, azzal egyetértek. Falun nagyon jó dolgokat lehet csinálni. Építeni, állatokat tartani, barkácsolni. Csupa olyan dolgokat, amik jól gyógyítják a depressziót, ugyanis a testedzés és a napfény külön-külön is hatásos, a célszerû és azonnal látható eredményû munka, valamint az, hogy a munka elvonja a figyelmet, szintén. Ezek tudományosan igazolt állítások, és bárki tapasztalatai is megerõsítik.
Szerintem mielõtt bármit is teszel, hallgass pozitív irodalmat. Ugyanis az is de nem csak az a fontos hogy mit teszel hanem hogy milyen hozzáállással. Ha azért mész társaságba hogy ne legyél egyedül ne legyél depressziós az jó de nem elég jó a változáshoz. Amit a leginkább javaslok az Eckhart Tolle. Ez elég tömény de át tudja formálni az embert hogy miért tesz dolgokat miért él. A másik amit javaslok inkább Tolle után az Brian Tracy. Legjobbakat
Elsõsorban egy pár nap környezetváltozásra van szükséged, miközben felteszed magadnak a kérdést, hogy miért foglalkozol magaddal, nem jó a 4 fal között agyalni. Mindenesetre túl nagy "luxus", hogy magaddal foglalkozol. Ebbõl számomra az derül ki, hogy különösebb megélhetési gondjaid nem lehetnek, mert akkor nem érnél rá magaddal foglalkozni. Kb. az lehet a bajod, hogy nincs bajod. Nincsenek barátaid. Miért? Az okot magadban kell keresni. Mint látom, nincs életcélod, ezért magaddal foglalkozol. Falun élsz (én is). Ha lehetõséged van rá, miért nem tartasz csirkéket pl.? Meglátod úgy lefoglal az elõtted növekedõ jószágállomány, hogy örülhetsz, ha ágynak dõlsz. Arról nem is beszélek, mekkora a különbség a házi friss termék és a bolti szutyok között. Vagy tartsál egy kutyát, vagy macskát, akit szeretgethetsz, felelõsséggel gondoskodhatsz róla. Megtapasztalhatod, hogy gondoskodás fejében mekkora szeretetet kapsz, amirõl álmodni sem tudnál. A legjobb gyógymód és terápia a világon. Tudom, hogy mirõl beszélek, mert sok-sok lelki trauma miatt depivel százalékoltak le. Beletelt egy pár évbe, mire feldolgoztam az elmúlt évtizedek eseményeit, s akkor talpra álltam, ennek 10 éve. Gyógyszert egyáltalán nem szedek, a gyógyszeripart nem támogatom. Falun élek, vannak szárnyasaink (tavasszal keltetek), vannak kecskéink, kutyáink, + a háztartás. Mire az ember a végére ér a gondoskodásnak, úgy esik az ágyba, mint egy zsák. Hát javasolom, hogy fordulj az élõvilág felé, meglátod olyan hamar helyrejössz, hogy azt sem fogod tudni a fáradtságtól, hogy fiú vagy-e vagy lány, nem lesz idõd magaddal foglalkozni.
Magaddal foglalkozol, tehat meg nem vagy depresszios, talan felsz emberek koze menni es ismerkedni. Elj nyitottan es termeszetesen, menj emberek koze. Onbizalom!
A kérdező hozzászólása: köszi.de járok dokihoz gyogyszert is szedek.ötleteket szeretnék!
A kérdező hozzászólása: falun élek itt elfordulnak az emberek 1mástol.(kevesebb a lehetõség kapcsolatot családdal jo fogjuk rá!
Én hasonló helyzetben vagyok, mint te, súlyos depi, falun élek... Hasonló emberekkel igyekszem barátkozni, beszélgetni, van egy-két olyan, akivel tudok is, de persze nem a lakóhelyemen! Ha gondolod, írj privit, talán tudok ötleteket adni, esetleg beszélgethetünk is.
Ha nem tetszik a hely, ahol vagy, és úgy érzed, hozzájárul a lelki problémáidhoz, akkor el kell menni, el kell költözni. Ez egy nagy váltás az életben, biztos sok hercehurcával jár, de egyszer muszáj lesz megcsinálni. Amíg ez nem sikerül, próbálj az interneten olyan embereket keresni, akikkel szeretsz kommunikálni - de ez csak átmeneti megoldás, ha a gyógyszer és a doki önmagában nem segít, akkor mindenképp az életkörülmények megváltoztatására van szükség.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!
A kérdező hozzászólása: a második válaszolónak!! a depi nem divat tehát ez jön, egyébként is beteg vagyok....
Igen, olyan nincs, hogy a boldogság "jár" valakinek! Na tippnek: keress a neten valami programot egy városban, ahova idegeneket is fogadnak. Én egy felnõtt játszó klubban voltam pl., de oda kell a színészkedésre való hajlandóság, olyanokat is játszanak. Hány éves vagy különben? (privátban is válaszolhatsz) Egyébként én is sokat foglalkozok magammal, és szomorkodok is, de valamennyire szükség van erre. De gondolja arra, vajon az élet célja a szép múlt gyûjtése? (Sajnos részben igen)
Én mániás depis voltam. Csak azt tudom javasolni, hogy mozdulj ki, keress magadnak valami programot! Tudom, ehet azt mondani, hogy nem érdekel téged semmi, nincs hobbid... de igenis kell, hogy találj magadnak ilyet! Rá kell szólni magadra, hogy márpedig akkor is, mert nem akarsz te így élni! Nagyon sokszor lesz az, hogy rengeteg önfegyelem kell majd, hogy változzon a helyzet. Én is falun élek, és semmi bajom :) A gyógyszereket szerintem hagyd inkább abba, nem fog segíteni, csak elnyomja a dolgokat, és függõséget okoz... Én a végén már attól voltam bolond. Ha szeretnél valamit, kérdésed van, ki akarod adni, vagy csak beszélgetni szeretnél, akkor írj privit nyugodtan. :)
A kérdező hozzászólása: autom van lakásom is, megdolgoztam érte törekvõ vagyok, csak 1 éve ithon vagyok(nix munkám) nincsenek barátok se barátnõ.én meg 1 magam nem kószálok.az úgy gondolom nem kimozdulás próbálok helyezkedni, de nehéz!!
A kérdező hozzászólása: versenyekre szoktam járni horgászat a hobbim! :) )
sajnos ez a hatása annak, hogy falun nincs élet, menj be a legközelebbi városba és ott töltsd a legtöbb idõdet, járj szórakozni, koncertekre, rendezvényekre, sportolj stb és ismerkedj... ehhez kell az akaraterõ is hálával tartozok az õsöknek több generációra visszamenõleg, hogy Debrecenben telepedtek le, így nekem nincsenek ilyen gondjaim
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszotokat... :)
Azt mondjak csak akkor lehet vki deprsszios ha unatkozik es lehet tenyleg igy van mert en is az voltam amikor nem volt semmi tennivalom. Mindenkeppen talalj ki vmit ami igazan erdekel barmi is az es foglalkozz azzal, menj el suliba legy emberek kozt, vagy foglald le magad a munkaval, vagy ha van allatmenhelya kozelben menj el onkentesnek az nagyon sokat segit amikor te segitesz masokon sokkal jobban erzed majd magad.
Utolsónál a pont!
Ja és alkoholt semmiképp, mert azonnal feloldja az Omega3 zsírokat és hatástalanok lesznek.

Mit tegyek az életemmel és magammal, hogy jobb legyen?

17/F

Legjobb válasz: én is így vagyok vele...a családommal az érzéseimmel..már ne haragudj de nem tudom én sem hogy hogy lehetne ezen változtatni.

én is így vagyok vele...a családommal az érzéseimmel..már ne haragudj de nem tudom én sem hogy hogy lehetne ezen változtatni.
A kérdező hozzászólása: Sajnálom :( nem jó, hogy más is szenved ezzel. de hátha vki tudja
mik az álmaid, céljaid? amúgy szerintem ahhoz, hogy ne érezd unalmasnak az életedet ki kéne mozdulnod, és többet kéne társaságban lenned. én akkor érzem unalmasnak a napjaimat, ha egész nap itthon döglök. 21L

Van egy lány aki annyira tetszik, hogy még az életem is letölteném vele, de nem tudo mit tegyek?

Én egy 16 éves fiú vagyok, ebben az évben fogom kezdeni a 2. Középiskolát. És ugy érzem, hogy beleszerettem saját osztálytártsamba. Tiszta szivböl szeretem, szinte az életemet letölteném vele. Mindene tetszik, a viselkedése, kulturája, szokásai, kinézete, mindent imádok benne. Legszebb az amikor nevet. Ezért próbálom minél többször megnevettetni, mert imádom amikor nevet, olyan aranyos olyankor. És azért nem merem bevallani érzelmeim iránta, mert kijelentette, hogy osztálytársakkal nem akar járni. Nagyon szeretem, és nem tudom, hogy mit kellene tennem. Minden lányban öt keresem. A legjobb haveromat is megkértem, hogy kémkedjen nekem egy kicsit, és megkérdezte a lánytól azt, hogy mégis milyen vagyok órákon, meg hogy mit gondol róllam. Erre azt mondta, hogy nagyon jó fej vagyok, szeret velem hülyülni.. Örültem neki, hogy ezt mondta. De neki is jelen pillanat más tetszik, ami csak kicsit zavar, mert csak tetszik neki. Szerintem lehetne nálla esélyem, de mivel kövér vagyok, lassan ezzel elveszitek minden hitet.. Kérek öszinte véleményeket, hogy mit kellene tennem? Várjak még hogy vége legyen az iskolának? Mondjam el neki valahogy? Segitség..

Legjobb válasz: Ha így haladsz te is be fogsz kerülni a "friend zone"-ba (de lehet hogy már belekerültél). Ha talán egy kicsit lefogynál, vagy elkezdenél sportolni és megizmosodnál, akkor ez önbizalmat adna + férfiasabbá is tenne, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy ne csak barátként tekintsen rád Szóval sportolj :D

Ha így haladsz te is be fogsz kerülni a "friend zone"-ba (de lehet hogy már belekerültél). Ha talán egy kicsit lefogynál, vagy elkezdenél sportolni és megizmosodnál, akkor ez önbizalmat adna + férfiasabbá is tenne, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy ne csak barátként tekintsen rád Szóval sportolj :D
Sportolj és hívd el valahova. Mondjuk csak sétálni aztán majd lesz ami lesz.

Mit tegyek hogy lebeszéljem róla? Félek hogy elrontja az életét.

A tesóm (24/F) barátn?je, vagy nem is tudom minek nevezzem, 31 éves. Van két kislánya... fél éve vannak kapcsolatban, de a bátyám csak mostanában beszélt róla, hogy lassan össze fognak költözni, és közös családot fognak alapítani. De anyuval nagyon féltjük ?t, egyrészt a korkülönbség miatt, másrészt amiatt hogy a n?nek már vannak gyerekei. Tegnap este beszélgettem kicsit a tesómmal, majd az lett a vége, hogy összevesztünk, és kicsúszott a száján az, hogy mivel eddig egy lánynak sem kellett ez élete els? és utolsó lehet?sége arra, hogy barátn?je lehessen, akivel kés?bb családot tud alapítani. Már el?tte is tudtam hogy nehézségei vannak a csajozással, amit sosem értettem, mert nem egy ronda srác (a barátn?im szerint is helyes), csak talán sokkal érettebb a korához képest, ugyanakkor tud úgy viselkedni, mint egy megsért?dött óvodás. Félek attól, hogy a megkeseredettsége miatt szánta rá magát erre a lépésre, és ezt még nagyon meg fogja bánni. De akkor már kés? lesz. Egyszer már találkoztam a n?vel és nagyon oda van a tesómért, úgyhogy valószín?leg ? komolyan gondolja. De én már 22 éve ismerem ?t, és néha látom rajta, hogy a tévképzetei (nem lesz sosem barátn?je) kergetik ?t ebbe a kapcsolatba. Mit lehet ilyenkor tenni? 22/L

Legjobb válasz: Pont ennyi a korkülönbség a volt nejem és köztem, teljesen tud mûködni a dolog. Bár nekünk közös gyerekeink vannak csak, de mûködhet a dolog. (Mielõtt megkapnám, hogy "volt" nejem a különlétünknek semmi köze a korkülönbséghez, más miatt van, ami bármelyik párnál elõfordulhat.)

Pont ennyi a korkülönbség a volt nejem és köztem, teljesen tud mûködni a dolog. Bár nekünk közös gyerekeink vannak csak, de mûködhet a dolog. (Mielõtt megkapnám, hogy "volt" nejem a különlétünknek semmi köze a korkülönbséghez, más miatt van, ami bármelyik párnál elõfordulhat.)
Ha kicsit gonoszkodni akarsz, akkor ülj le a tesód barátnõjével és mondd el neki ezt így szóról szóra. Szerintem utána a tesód meg a barátnõje leülnek beszélnek errõl, és a vége lehet az lesz hogy belátják hogy ez így nem jó! Egy próbát megér!
Szerintem ne tegyél semmit.Az õ élete ha nem akarja meggondolni magát nem is fogja, viszont ha nagyon félted üljetek le dumálni és mondj el neki mindent õszintén az elejétõl a végéig.!
Így van..ez az õ élete, hagyd hogy tanuljon a saját hibáiból.... Ha beleszólnál, lehet eltávolodna tõled is és anyukádtól is, ami mégrosszabb lenne, nem? Gondolj erre... Más.Ki tudok akadni, mikor az én korosztályomból 22-24 évesek azt mondják, hogy ez az utolsó esélyük a boldogságra.Egy barátnõm is így gondolta, és mi lett belõle?1, 5éves kapcsolatát otthagyta egy mihaszna sz*r ember miatt és 2hónap után becsúszott a baba.Most várandós, összeházasodtak és éli az álomvilágát.Közbe minden másról lemaradt.Ha neki ez így jó, hát tegye. Ugyanígy a tesód is.Ha ez neki jó, akkor csinálja.Egészségére.Hagyd õt...
Nagyon érdekes, ugyanebbe a helyzetbe vagyok én is! Csak az én bátyám 27 éves a barátnõje meg 40.. Aktív sportoló és a korosztálya nagyon nehezen azonosul ezzel. Én is sokáig elakartam õket választani, de nálunk ez a helyzet azt hiszem sikeresen megoldódott magától:) (legalábbos remélem) Én is csak azt tudom mondani hogy nem lehet beleavatkozni az életébe, hidd el tudom milyen érzés hogy legszívesebben ól megráznád hogy térjen magához, de nem fog!Sõt! Lehet még dacosabb lesz..szóval várni kell, vagy rájön hogy igazad volt, vagy nem neked lesz igazad:)
Semmit nem tudsz tenni, azonfelul amit mar megprobaltal, hogy beszelsz vele. Az o elete, az o dontese. Viszont ha a no tenlyeg szereti a tesodat, akkor annyira megse lehet rossz. Gondolom nem a penz miatt van vele mert ahhoz meg tul fiatal. Mas gyerekeivel elni sem egyszeru, ez majd a tesodat is probara teszi. Mindket oldalon ki fog derulni mennyire komoly a dolog sztem.
Ne beszéld le... Mi van ha téll. szeretik egymást? Abban a korban már elmegy az a korkülönbség. Ne állj a boldogsága útjába! :)

Mit tegyek, hogyan folytassam az életem ilyen téren?

Volt egy lány középiskolában, aki két évvel fiatalabb nálam. Nem beszéltem vele soha, de ha találkoztunk a folyosón, akkor mindig egymást néztük. Nagyon tetszet, és el?tte és azóta sem találtam hozzá hasonlót. Már elkerültem az iskolából, és nem tudom kiverni a fejemb?l, sokszor vele álmodok, és elég rossz érzés utána felkelni.

Legjobb válasz: Szerintem keresd meg facebookon vagy iwiwen vagy valami hasonló portálon és írj annak a lánynak!Tudni fogja ugyan hogy ki vagy, de neked így jóval könnyebb hiszen nem állsz vele szemtõl szembe!!Sok sikert!!!!:)

Szerintem keresd meg facebookon vagy iwiwen vagy valami hasonló portálon és írj annak a lánynak!Tudni fogja ugyan hogy ki vagy, de neked így jóval könnyebb hiszen nem állsz vele szemtõl szembe!!Sok sikert!!!!:)
Igen, írd neki, hogy megismersz? Aztán hajrá.
A kérdező hozzászólása: Ezen az iwiw-en facebook-on írkálós dolgon én is gondolkoztam már, csak nem tudom, hogy jó ötlet-e. Az baj, ha neten írok neki, akkor félek, hogy töketlennek tart, vagy egyáltalán nem is válaszol, ha meg személyesen akkor vagy én hebegnék-habognék, vagy nem tudom. Egyébként kösz a válaszokta. Egészen kezdek már hozzászokni ehez az egyedülléthez.
(Az elõzõ vagyok.) Figyelj, semmit sem veszíthetsz. Az alibi kérdésen is kár görcsölni, tégy egy próbát aztán meglátod mi sül ki belõle, de ha megint találkoztok ne szaladj el elõle, akkor már oda kell menned. Szerintem csak ettõl félsz :)
A kérdező hozzászólása: Igen, attól félek, hogy egyáltalán oda kell menni egy lányhoz, mert még soha nem mentem oda senkihez így direktbe. Meg sajnos már nem találkozhatok vele, legfeljebb ha megvárnám az iskola elõtt. Csak az meg szerintem elég hülyén venné ki magát. Meg elég népszerû lány, nem tudnám elviselni, ha kudarcot vallanék nála. Na mindegy, azér kösz a segítséget!
Másik verzió: Kicsit keményebb, de most már inkább hagyd a p.csába. Ha egyszer belébotlasz tudod mit csinálj, de amúgy meg ez a szekér nem az a szekér.
A kérdező hozzászólása: Jaja, szerintem igazad van. Én is ezen filóztam, csak nagyon rossz érzés beismerni magamnak (szerintem soha nem is fogom a szívem mélyén). Ez marad egy újabb dolog, amit majd életem végén megbánok. Kösz mindannyiótoknak!
Bánod a fenét. Majd meglátod a fényképét pár év múlva és örülsz, hogy nagy ívben elkerülted.
A kérdező hozzászólása: Remélem igazad lesz.

SÜRGÕS! Az anyám kitagadott és kijelentette, hogy tönkreteszi az életemet! Mit tegyek?

Ma reggel írtam ki egy kérdést :

Legjobb válasz: te is elég ostoba vagy hogy még védekezni sem vagy képes pedig tudod hogy milyen otthon a helyzet... ilyen családba gyereket szülni... sajnálom de ez az igazság, lehet lepontozni

te is elég ostoba vagy hogy még védekezni sem vagy képes pedig tudod hogy milyen otthon a helyzet... ilyen családba gyereket szülni... sajnálom de ez az igazság, lehet lepontozni
Ha gyógyszerfüggõ és nyugtatózza magát, hívjatok hozzá orvost, vitessétek el, az ilyet be kéne zárni egy gumiszobába és hagyni éhen halni, nem anya az ilyen...
Sajnálom, de az elsõnek és a másodiknak igaza van.
Kajára sincs pénzetek de a kisbabának majd hirtelen lesz mi? Vagy levegõbõl fog élni?
Sajnálom!Az lenne a legjobb ha elhúzna a gagyi barátjához te meg ott tudnál maradni a nagyszülökkel.
Bocs de talán nem kéne mások nyakára gyereket szülnöd az õ akaratuk nélkül... Majd ha el tudod tartani te is. Ezzel csak mégjobban elrontottad a helyzetet.
...
Mikor tudtad nagyon jól, hogy ilyen az anyád, már akkor gondolnod kellett volna rá, hogy ilyen környezetbe - ha jót akarsz - NEM szülsz gyereket, pláne nem 17 évesen.
Ja, hogy a gyerek is kiskorú még... Az komoly, akkor ugyan milyen keresete lehet? Anyád is bolond volt, mikor elõször biztatott a gyerekre. Én csak a születendõ picit sajnálom. :( Nálunk is van nem egy ilyen csaj aki teherbe esett 16-17 évesen, a gyerek segédmunkás, a csaj meg minden hónapban remegõ kézzel várja a postást a kapuban, mikor hozza a családit...
A kérdező hozzászólása: Ebben sajnos nagyon is igazad van. Viszont eddig jó kapcsolatunk volt, meg minden mert nem akartam bántani azzal, hogy utálom a pasiját, jópofiztam egy kört. De volt egy utolsó húzása aminél betelt a pohár és egyszerûen el kellett mondanom hogy mit érzek, erre bepöccent és most tartunk itt. Két napja még nem volt ilyen durva a helyzet akkor próbáltam neki észérveket felhozni a pasi ellen, hogy átveri stb. Nem tudtam hogy erre képes. Mindent kinéztem belõle csak ezt nem.
Válaszoltam neked, én mit tennék. Elvetetném. Ne háborogj, tudom szar érzés, de sajna itt azoknak van szerintem igaza, akik azt mondják, ne vállald a gyereket. Hova? Minek? Mibõl? Fel tudod egyáltalán fogni, hogy mivel jár egy csecsemõ?!?! Fel vagy készülve rá, hogy a fiatalságod legszebb éveit készülöd eldobni? Felfogtad, hogy merõ önzésbõl életet adsz a gyermeknek, aki csak a nélkülözést kapja? És kb. 14 év múlva majd lesz egy kérdés itt Gyakorin; Mit csináljak? A szüleim elszúrták az életem!? Tényleg ezt akarod? Nagyon mélyen gondolkozz el a jövõtökön, és ne csak a szép kisbabát lásd a lelki szemeiddel. !!!
A kérdező hozzászólása: Igen sajnos nagyon nehéz. Muszáj átgondolnom.
Ezen nincs mit átgondolni. NE TARTSD MEG A BABÁT!!!
Ha tényleg van rá mód, nagyon gyorsan tegyél érte, hogy elvetethesd, mert kifutsz az idõbõl.
A kérdező hozzászólása: Ezt akkor is átgondolom, csak azért mert GyK-n azt mondták 10-en 20-an nem fogok egybõl abortuszra sétálgatni.
Te tényleg hülye vagy! Látszik nem értettél meg semmit a válaszokból:(
még nem késõ az abortusz jól gondold át több millió is rá fog menni a gyerekre amíg fel nem nõ jól gondold át ne legyél felelõtlen inkább az öcséiddel foglalakozz!a legszebb éveket dobod el magadtól lehet h a párod is elhegy ezt akarod ra ér a baba még 5 év múlva is ha még együtt lesztek ne cseszd el az életed inkább hozd rendbe! fejezd be a sulit! talán kapsz állást is
elhagy*
"Ezt akkor is átgondolom, csak azért mert GyK-n azt mondták 10-en 20-an nem fogok egybõl abortuszra sétálgatni." Ne is azért! Hanem azért, mert be látod, hogy ez így nem lenne jó senkinek!
de gondolom azt is tudod h milyen abortusz utan......
Ha rám gondolsz, én sajnos tudom.
hidd el mi csak jót akarunk NEKED!ne tatsd meg a babát!elhiszem hogy nem könnyû de ez van azt akarod neki is rossz élete legyen?õ is szenvedjen miattad?ezt akarod?térj észhez!!!!!
A kérdező hozzászólása: Elsõsorban nem a gyerekkel van a probléma. A saját gyerekeit is leszarja. Ez volt a konkrét kérdésben is, de mindenkinek ott megálla fejlõdés hogy : jaaa, terhes? akkor az anyjának semmi vétke! 3 és fél év alatt tönkretette a szüleit is és a gyerekeit is. És akkor még nem voltam terhes!!!!
Én alapból nem akartam volna gyereket egy 17 évestõl. Már az elején gondolkozhattál volna ezen. Már akkor hülye voltál, amikor kitaláltad, hogy megtartod. Nem anyádra kell fogni, te akartad ezt.
A kérdező hozzászólása: A nagyszüleim amióta az elsó alkalommal lebukott a pasi (72 milliós lakást ígért mercedessel) azóta minden nap van ebbõl probléma. Anyám röfög az apjának ha hozzá szól. Szóval nagyon gyerekes. Bunkó flegma lett mint amilyen a pasija... A nagymamám hazudott a nagyapámnak hogy anyám boldog legyen, adta neki a pénzt amit a pasi elvitt... amikor legutóbb 4 napra összeköltöztünk a pasival, rávette anyámat hogy a pénzt ne adja vissza a mamáéknak, ezért több mint egy millióval lóg nekik... A nagyapám meg amikor meglátja a ház körül a pasit (anyám autójában) hozza a pajszert és azzal kergeti XD
A kérdező hozzászólása: Sajnos tudom hogy nagyon nehéz és drága. :( Ugye eleinte anyu pártolt meg minden, hogy megoldjuk. De képes volt a pasiját elõbbre helyezni a ranglistán, tehát ezzel elõre nem számolhattam, ezt ti is beláthatjátok.
Szerintem te vagy gyerekes... Miért akarod a babát?
A kérdező hozzászólása: Természetesen nem eldobható pelenkára gondoltam, az gazdaságosabb a Tesconál.
Egyik pelenkára sincs pénzed. Nem tudom mégis mit gondoltál:O
A kérdező hozzászólása: Úgy gondolod hogy én vagyok a gyerekes? Azért mert nem ölöm meg a véremet? És akinek már van három nagy gyereke, és úgy lázadozik mellette egy pasi miatt, mint egy kamaszlány? Ráadásul nagyon rossz példát statuálva. Tényleg, nem gyerekes, inkább felelõtlen.
A kérdező hozzászólása: Honnan tudod te azt, hogy nekem mire van pénzem és mire nem? -.-
A kérdező hozzászólása: Félretett pénzem még nekem is van, nem szórom a pénzt a vakvilágba mint anyám.
Ha megszülöd a babát, te is felelõtlen vagy!
A kérdező hozzászólása: Zöld a szemem és szõke a hajam. Tippelj.
1, Sokára leszel 18 éves. 2, Nincs önálló kereseted. 3, A pasid is kiskorú. Szóval ne gyere nekem azzal, hogy neked aztán mindenre van pénzed...
Nincs az a félretett pénz, ami ne fogyna el egyszer......
A kérdező hozzászólása: Jólvan, higyjétek azt! Idejöttem hogy segítséget kérjek, de aki csak támadni tud, az írogálhat máshová is! Elmondtad a véleményed, nem kell idióta kérdéseket feltenni. Kíváncsi lennék, hogy mit tennél ha a helyemben lennél. ÉS nem úgy hogy megelõzted volna vagy akármi, hanem ha a közepében lennél a sz*rnak.
A kérdező hozzászólása: El fog fogyni. De nem ez volt a kérdés.
Mikor idejöttél, tudnod kellett volna, hogy ilyen megjegyzéseket is kapni fogsz(amik közül nagyja igaz is, valamint sokkal hasznosabb, mint hogy "áááá, tartsátok meeg, maaaaajd megoldjátok"), ha nem gondoltál ilyenekre, tényleg naív vagy, tut mir leid.
Figyelj! Én alapból abortuszellenes vagyok, és azt se pártolom nagyon ha valaki örökbe adja a babáját, de itt nincs más megoldás. Ha babázni akarsz vegyél egy Barbie-t, ne a pici életét szúrd el. Add örökbe, nagyon sokan vannak akik örülnének neki és biztos, hogy jobban és könnyebben el tudnák tartani Õt, mint Te. Szórólapozásból bizony nem lehet könnyen megélni, de az sem módi, hogy a gyerek nyomorban nõ fel. Rengeteget gondolkoztam ezen a kérdésen és azt hiszem tényleg az örökbe adás a legjobb. Ha elveteted akkor Örökre a tudatodban fog élni az, hogy egy GYILKOS vagy, hogy megöltél egy emberi lényt. Igaz, hogy Õ még nem érez semmit, de akkor is így lesz. Mindenesetre abba a családba, megfelelõ háttér nélkül ne szülj gyereket! Én ezt ajánlom!
Az örökbeadáshoz: Szerintem is jó annyiba, hogy nem kell megölnöd a babád és másnak örömet szerezhetsz mert akinek nem lehet gyereke így lehet, de... Amikor felnõsz és rendezed az életed megfordulhat a fejedben, hogy felkeresed mert még is csak a Te gyereked és tudni akarod mi van vele. Én csak úgy adnék örökbe ha utána nem keresném. Fájna nagyon, de összezavarná és ki tudja, hogy hogyan viszonyulna hozzá, arról nem is beszélve, hogy a nevelõszülei hogyan. Lehet azt mondaná nem akar látni mert eldobtad neki már õk a szülei, de lehet pont bennük csalódik mert nem mondták el. Tény és való, hogy nehéz döntés, de a lényeg, hogy ha jót akarsz ne tartsd meg!
A kérdező hozzászólása: Majd kiderül mit hoz a jövõ... Anyu most sem szól hozzám, na mindegy majd vége lesz ennek az állapotnak remélem :/
Szegény gyerek, szegény tesoid..... gratula nem vagy jobb mint anyád, mindenki életét nehezited...... örülhetsz.
"Remélem azzal tisztában voltál, hogy gyógyszer mellett sem szabad engedni, hogy elmenjen benned a pali, mert a bogyó sem ad 100%-os védelmet." Na ne, ezt ne... Vagyis persze, kiegészítõ védekezés (óvszer, megszakítás, stb.) javallott a tabi MELLETT, HA hányós, hasmenõs betegséged van, vagy antibiotikumot szedsz, vagy kihagytál egy (vagy több) szemet. Így értik, hogy nem 100%-os. De normál esetben épp az a lényege a fogamzásgátlónak, hogy meggátolja a fogamzást akkor is, ha a férfi beleélvez a nõbe. Ezt a kérdezõnek, hogy tudja, és azt is, hogy mire kell odafigyelnie, ha majd megint gyógyszert szed. És annak a felvilágosult hozzászólónak, aki ennyire ismeri a fogamzásgátlókat, és kioktatja a kérdezõt.
Utolsó, írj meseregényt :S
17 éves fiú menjen el dolgozni, és tartson el egy gyereket? 17 évesen menjen inkább suliba, ennyi idõsen nem gyereket nevelni kell. Két 17 éves gyereket albérletbe küldenél? Te sem vagy 100as:O
Utolsó kettóvel egyetértek!
A te helyzetedben nem lehet kérdéses, hogy elvetesd-e. Nem a korod miatt ez a véleményem, hanem az életkörülményed miatt. Szülhetnél akár 16 évesen is, ha lenne valaki, aki melletted áll anyagilag. Te se anyagilag, se szellemileg nem vagy képes felnevelni egy gyereket. A pasid fiatal, nincs önálló keresete, így olyan, mintha nem is állna melletted. Semmire nem mész azzal, hogy akarja a babát. Tud támogatni téged anyagilag? Képes felnevelni egy gyereket? Szerintem NEM! Anyukád nem támogatja a megtartást, így õ sem tud segíteni. Lenne képed a pasid szüleire akaszkodni? Még azt sem tudod veled mi lesz, de gyereket azt szülnél. Ilyen gyerekes felfogással nem lesz jobb életed.
ha kellenek baba ruhák szólj!! :)
Utolsó, te tök jó arc vagy! :) Én sajnos nem tudok ilyesmit felajánlani, de szerintem is jó, hogy így döntöttetek. A helyzetetek tényleg nem egyszerû. De az ember, ha nem akar gyereket, mindig talál valami kifogást, ami miatt éppen most nem alkalmas. És az, hogy a család (jelen esetben a nagyszüleid) támogatnak, miért lenne a családra akaszkodás? Nem épp erre való a család? Hogy támogassák, kisegítsék egymást nehéz helyzetekben. Biztos vagyok benne, hogy idõvel képes leszel viszonozni a nagyszüleidnek, amit érted tesznek. Hajrá, sok sikert! És remélem, találkoztok más olyan segítõkész emberekkel is, mint az elõttem szóló! :)
Azért írtam az albérletet, mert a kérdezõ azt mondta, hogy nincs hová menni (náluk az anyukája lehetetleníti el a dolgokat, a barátjánál pedig nincs hely) ! Jobb lett volna, ha azt mondom, hogy a híd alá, vagy mi??? Különben is csak egy példa volt, nem ez a lényeg, hanem az, hogy tartsa meg a gyereket, mert nem lehetetlen kimászni ezekbõl a problémákból. De nyugodtan szavazzatok csak le valakit azért, mert optimista! Kérdezõ, nagyon örülök, hogy végül megoldódott! Remélem, most már biztos vagy benne, hogy megtartod, és ti nevelitek fel.:)
A kérdező hozzászólása: Mi fogjuk :) A sok negatívum mellett itt volt a sok optimista ember hosszászólása ez ez erõt adott.Ezeknek az embereknek nagyon nagyon köszönöm!!! Meg ma beszéltem a keresztanyukámmal, és pont most jönnek át hozzánk babaruhákkal :D Nagyon sokat veszekedtem a nagyszüleimmel anyu pasija miatt és már nagyon bánom mert igazuk volt. :(
A kérdező hozzászólása: Utolsó:) nagyon kedves tõled:) nekem is ajánlottak fel mindenfélét, már egy adag itt is van :D baba-mama ruhák is egyaránt :) csak 14 hetes vagyok még, nem tudjuk a nemét :( Ha gondolod írd meg privibe az msn-ed hogy tudjunk beszélgetni :) puszi ^^
Meglepõdve láttam, hogy szinte minden abortuszra "szavazó" hozzászólás keményen le lett pontozva.... Nem értem, miért? Hát a te döntésed... Csak azt nem értem, miért gondolod, hogy néhány babaruhával, meg kölcsönkapott kisággyal, pelenkázóval, stb. meg van oldva minden. Nem értelek, de tényleg. Ha a fiú már idõsebb lenne, és dolgozna valahogy könnyebben megértenélek titeket, de így? Nekünk válaszolóknak végül is tök mindegy hogyan döntesz, segíteni próbálunk, de a végsõ döntés a tied. Sok sikert nektek, akárhogy is lesz!
Hát én nem szültem volna a helyedben anyudat is meg lehet érteni most lesz még egy eltartott akiért õ felelõs. Az meg hogy a párod menyire tud, akkar majd anyagilag, érzelmileg támogatni a jövõ zenéje de sok jóra ne számits.
Ne foglalkozz a baglyokkal, csupa sérült ember. Az, hogy hármasban fogtok élni és hogyan, az rajtad múlik elsõsorban. Szinte mindig a nõ dönt mindenben. Rajtad múlik megszülöd-e a babát, boldogan éltek, vagy veszekedve, hogy melletted marad a pasi, vagy elmenekül más nõhöz. Ezekhez a dolgokhoz se anyádnak, se a gyermekednek nincs köze.Minden rajtad múlik.Így teljesen lényegtelen, hogy ki mit tanácsol.
Gyermekvédelmiseket és a gyámügyet keresd meg õk tudnak segíteni de jó ha tudod felelõtlen voltál nagyon és nem szabadott volna beleszólni anyukád életébe.A tesókat elviszi az állam te pedig anyaotthonba mehetsz ez szerintem mindenkinek jó legalább lesz mit enni és nyugalom lehet.17 éves vagy és terhes hát egyhamar nem lesz munkád az tuti.
Ahamm, mondhatom, nagyon jó érzés lehet, hogy megszüli, és tudja, hogy a világban valahol ott van az õ gyereke. Fejezzük már be ezt a siránkozást, hogy megölni a babát, stb.
A kérdező hozzászólása: Abortuszra semmiféleképpen nem megyek el! Tehán vagy együtt szenvedünk hármasban/kettesben vagy örökbe adom. És az utóbbi valószínû... Köszönöm a válaszokat! Szerintem az örökbeadás lenne a legjobb választás a kicsikémnek, fájni fog, de ez van. Neki legyen jó.
A kérdező hozzászólása: 15:25 köszönöm a hosszú választ! Nagyon megfogott, és teljesen egyetértek Veled, ennek ellenére félek a döntésem következményétõl. Ugye nem tudom hogy fog érinteni a dolog hogy van valahol egy gyerekem, egy darab belõlem a világban. --- Az hogy ki mit gondol az abortuszról és a magzat érzéseirõl szerintem teljesen egyénfüggõ. Ha nem is érez, valaki mégis bûnhõdhet azért, mert elvette a lehetõséget a kicsitõl, hogy élhessen.
Ha egyszer sehogysem lehet normálisan megoldani, akkor csak jobb lenne az abortusz. Anyád, hát, ha van olyan hülye, hogy neki ilyen pasi kell, legyen. Amikor viszont kiderültek a stilik, nem értem miért adtak neki még pénzt. A párod, :) , hamar megfogja unni a babázgatást. Még fiatal ehhez, lehet, hogy te érettnek gondolod magad, de a pasik nem ilyenek. A barátnõm 20 évesen szült, a 22 éves pasija is örült a gyereknek, egy ideig, utána inkább eljárt a haverokkal kocsmázni. El is váltak...a folytatást nem nehéz kitalálni, nagyszülõk segítségével neveli a gyereket. Ha annyira szeretne akkor valahogy szorítanának neked helyet. Apád is nagy szám lehet, ha jó élete van, még sem kellesz neki. Én nem látok erre más megoldást. Egyedül könyebb lenne a tesóiddal foglalkozni, és anyád zaklatását kibírni, mint egy gyerekkel.
Amennyiben megszülöd a gyerekedet és megtartod, akkor elrontasz egy pár életet, pl. a gyerekedét, sajátodat, barátodét, stb. Ha örökbeadod, megbánhatod, esetleg azon fogsz gondolkozni, hogy mit csinálhat éppen, stb. Ha nem szülöd meg, lesz életed, tanulhatsz, dolgozhatsz, együtt lehetsz a szerelmeddel, valamint gyereked is lehet, akkor és ahogyan azt te akarod.
A kérdező hozzászólása: A párom nem kocsmázós. Tudom jól mert utálja az alkoholt tehát a kocsmázás veszélye nem áll fennt. Az apám meg mindig is ilyen volt. Meg sem lepõdtem rajta, sõt az hogy nem küldött el anyámba még meg is lepett. Na õ viszont kocsmázós. Vállalja a felelõsséget a tettei után, tudom hiszem nagyon régóta ismerem (10 éves kora óta). Neki ilyen a neveltetése.
A kérdező hozzászólása: Tudom :(
Ne legyél ennyire butus! A válaszoló arra gondolt, hogy a pasidat késõbb nem fogja lekötni a gyerek. Talál majd más elfoglaltságot, nem feltétlenül kocsmázást:)
az én anyám vágott már olyanokat a fejemhez, hogy ha én nem lettem volna akkor mehetett volna a barátaival bulizni, és nem kellett volna minden este egy folyton síró csecsemõvel otthon dekkolnia. pedig õ már 22 éves volt, nemhogy 17. gondolkozz el ezen.
A kérdező hozzászólása: Sosem járok bulizni, sosem vonzott és valószínûleg nem is fog, tehát ez sem áll fent. Tudom hogy hogy értetted hgy talál mást, csak a konkrét példádra válaszoltam. Utolsó elõtti nagyon gratulálok az értelmi színvonaladhoz, még mindig nem az a kérdés hogy jaj terhes vagyok mit tegyek, hanem anyámmal mit csináljak.
Anyád fontosabb, mint a babád sorsa?
Valahogy mindenkinek kell szórakozni, élni, nem csak bulival lehet, akkor is ha most azt hiszed hogy neked nem.
ma 16:07, így van. Én a kocsmát csak pédaként hoztam fel. Millió egy dolog lehet helyette. Nagyon makacs vagy kérdezõ, legtöbben azt javasolták, amit õk tennének, de neked semmi sem jó. Anyáddal mit tudsz csinálni? Semmit. Írták, hogy tenni kell a függõség ellen. 2 éve a fõnököm is gyógyszerfüggõ volt (ill. az is), kapkodta a nyugtatókat, pedig semmit nem csinált, csak ült egyhelyben, én dolgoztam. Nem lehet elvitetni, csak, és kizárólag saját akaratából mehet elvonóra. Úgysem fog. Vagy elköltözöl, és szülsz, aztán majd lesz valami...vagy elvetetet, örökbe aadod, és megpróbálod a családod helyzetét javítani, iskolába jársz, dolgozol...
Nézz meg pár részt a várandós tinikbõl (mtv.co.hun vannak fent videók)és lehet átértékeled picit.Nagyon nehéz döntés tudom de valamit lépni kell.Anyuddal meg el kéne beszélgetni kicsit és felnyitni a szemét.
Anyudat se értem mért nem az volt az elsõ reakcijóa hogy elvisz egy dokihoz. Mert te egy buta gyerek vagy õ meg tudhatná hogy a gyerkvállalás egy életre szoló komoly feladat.
Nem akarlak elkeseríteni, de az a néhány apróság, ahogy te mondod, írod, több tízezerbe kerül havonta. És ahogy nõdögél egyre több megy el rá. Biztos, hogy ilyenkörülmények között szeretnéd megszülni ezt a babát? Én nem pártolom az abortuszt, de ha a helyedben lennék, bizony alaposan elgondolkodnék rajta.... Fõleg, hogy tabi mellett csúszott be! Elhiszem, hogy beleéltétek magatokat a babázásba, de semmi hátteretek nincs! Két 17 éves fiatalnak nem való még kisbaba! Ráadásul a fiú egy idõ után meg fogja unni a kakis pelust, meg az éjszakai nemalvást és pattanni fog, hiszen fiatal még, miért kötné le magát?! Ez az én véleményem és le lehet pontozni.
A kérdező hozzászólása: Egyébként kajára nincsen pénzünk, rezsibe nem tud beleadni egy kanyit sem, de a pasinak löki a százezreket.
Nem olvastam, hogy apukád hol van?
Anyudnak nincsenek tiszta pillanatai véletlenül? Ilyenkor kellene leülni vele beszélgetni, hogy a két picinek szüksége van rendes édesanyára, érzelmileg kellene ráhatni, hátha rádöbben, hogy mit rontott el. Mondd, hogy szükséged van rá, ebben a helyzetben pedig különösen. Odaállni elé a két kis gyerekkel, és azt mondani neki, hogy szeretnétek visszakapni a régi édesanyátokat, nem hiszem, hogy nem lágyul el a szíve az ilyentõl. :(
tehát a terhesség 9. hetéig szedted a foggátlót. tudod, mennyit ártottál ezzel a babának? nem rendszeres a menzesz... foggátló mellett... érdekes
figyi, én is gyógyszer mellett lettem terhes, , de mi rögtön észrevettük hogy nem jött meg. Neked is ki kellett maradnia 2 mensidnek. Úgyhogy nem ürügy amit mondasz. Lehet sértõ leszek, de te azért akarod megszülni ezt a kisbabát hogy kimentsen ebbõl a helyzetbõl valahogy. Még ha tudatalatt is gondolod így. Egy kérdésem lenne: mibõl fogod eltartani a babát? a párod fiatal, bármikor otthagyhat. Stabil anyagi háttered nincs sõt tovább megyek normális iskolai végzettséged sincs 17 évesen. Szüleid semmibe vesznek és nem támogatnak. Milyen életet akarsz a babának? Belegondoltál már abba hogy ilyen szülõi támogatás mellett milyen nehéz lesz továbbtanulni a baba mellett? Gondolom azt csak akarsz még. Ha a párodhoz nem mehetsz örökös vitában fog felnõni az a csöppség? Úgy hogy anyádnak a hülyeségeit látja? Gondolkozz el ezeken
A kérdező hozzászólása: 13:28 nagyon köszönöm!! 13:29 eleinte adta a szépet hogy "jaaj kicsim segítek stb" most meg a pasija fontosabb. :( 13:30 sajnos ügyvédre nincs pénzem.:( 13:31 egyidõsek vagyunk, de a szülei ahol dolgoznak ott van gyakran mit tenni és oda megy dolgozni, meg szórólapozik sokszor, tehát mindig csinál valamit! 13:32 nemrég kezdtem el szedni lehet azért...
Szerintem becsületes dolog, hogy megtartottátok a babát, ha már vállaltátok az együttléttel járó felelõsséget (még védekezés mellett is). Anyáddal szemben én is jogi úton közelítenék, más út nem nagyon létezik ilyen kiszámíthatatlan emberekkel...
a kérdezõ úgy kamuzik mint a vízfolyás. a tabi-témában legalábbis midnenképp.
Nem kell semmit elvenni, örökbe is adhatod egy jó helyre. Tudod a szeretet nem minden. Fõlewg egy ilyen ember mellett hiába szereted a gyereked ez az utálkozás õt is tönkre teszi. Tudom mirõl beszélek, hiába éltem szeretõ családban, a, nélkülözés tönkre tett. Te meg nem hiszem hogy gyerek melett dolgozni fogsz, legfeljebb csak pár hónapos, éves korától. Az is érdekes hogy most nincs mit enni de a párod majd ad ha lesz gyerek? Most miért nem ad? Nem elég hogy ilyen az anyád, de a helyzet amúgyis rossz, ez kb a gyerek "halálos" itélete... De hát persze te jobban tudod, biztos érettebb vagy. Kicsit önzetlenebbnek kéne lenni. Ti életétek bele magatok, ti akarjátok, a gyereknek nem biztos hogy akarná és neki nem ez lenne a legjobb.
nagyon sajnállak :( Mivel fiatalkorú vagy , nem sokat tehetsz. Ha bemész a gyámügyre a te terhességed még árthat is, rád nyomják a felelõtlen bélyeget . Igazából te is anyád felügyelete alá tartozol amíg fiatalkorú vagy, szóval nehéz dolgod lesz ha hivatalos útra akarod terelni. Azt tanácsolnám, hogy amint 18 leszel vedd magadhoz a tesóidat, de hát magadat is képtelen vagy ellátni. A párod nem fogja sokáig tûrni ezt az áldatlan helyzetet, erõs a gyanú hogy lepattan mellõled. Persze ez már késõ bánat, a gyerek már nem fog elszaladni a hasadból. A nagymamádéknak kellene kezükbe venni az üget, elmenni a gyámügyre, csak hát kérdés van e ehhez elég erejük, nagyon hosszú és bonyolult procedúra, családlátogatás, szomszédok kihallgatása stb.. De ez a helyzet viszont tényleg nem maradhat.
A kérdező hozzászólása: 1. Apám nem vállal el, mert neki most olyan happy az élete hogy csak na, és nem akarja tönkretenni ezt az idillt. 2. Ha tudok leülök vele beszélni, és hiába vannak ott a fiatalok is azt mondja jó jó. Tart két napig a "jó-anya-vagyok" és aztán megint a pasi... 3.Nagyon remélem hogy semmi baja nem lett tõle :( Holnap kell mennem orvoshoz... rákérdezek lát-e valami rosszat. 4.Egyelõre úgy fest, hogy a pároméknál lesz helyem szerencsére.
A kérdező hozzászólása: 13:36 Hidd azt ;)
Jézusom azt hittem legalább valami felnõtt párod van! Két kisgyerek mit fog csinálni egy babával? Másokra nem gondoltok? Hogy a nagyszülõknek ez milyen teher? Csak arra hogy ti most babázni akartok? Egy 17 éves kisfiú meddig fog veled maradni így szerinted?
kedves kérdezõ! jogilag 18 éves kor alatt az abortusz a 18. hétig lehetséges, 18 fölött van a 12 hetes határ! csak adtam egy tippet! a helyedben nem akarnék rosszat még annak a gyereknek is!
A kérdező hozzászólása: Örökbeadás... hát, nem igazán gondoltam még rá... :/ A párom azt mondta, kiáll mellettem, bármi van. Igaz ezek csak szavak. :( Bár ha nem akarta volna ezt a helyzetet akkor már amikor kiderült a baba, akkor lepattanhatott volna, sõt mondtam is neki ha nem akarja menjen! De maradt...
De ha fogamzásgátlót szedsz, akkor hogyhogy nem rendszeres?
ha már jönni akart a baba jöjjön csak mindent adjatok meg neki amit csak lehet!én is 17 évesen szültem, és én anyukámmékkal laktam mert nem volt más lehetöség, én jól kijövök vele de már mi is a saját lábunkra álltunk van saját házunk és két gyönyörû gyemekünk, én nem bántam meg hogy megszültem ilyen fiatalon, de a te helyzeted nem valami fényes, a párod hány éves??
* 17 éves vagy még sorry, elírtam
A kérdező hozzászólása: Ez 3 és fél éve van így, ez most már csak a hab a tortán.
A kérdező hozzászólása: Akik azt írták, hogy vajon mibõl él majd meg a kicsi, azoknak üzenem, hogy a páromnak van munkája, és amint lehet nekem is lesz! Pár hete derült ki a baba, tehát nem szánt szándékkal, és tabletta mellett.
Kedves elsõ és második! Inkább tiszteljétek azért, amiért gyerekként hajlandó életet adni! Ha elvenné az életet egy olyan lénytõl, amelyik meg sem tapasztalhatta, milyen levegõt venni, látni, szagolni, hallani, AKKOR KELLENE MEGVETNETEK!
Hát ez nehéz helyzet, de mamádékkal legalább jólkijösz.legyél velük anyáddal meg te sem foglalkozz az öcséiddel annál inkább!!a párod nem tud nektek helyet csinálni??mi lesz ha megszületik a baba , hol fogtok lakni, ilyen környezet neki sem használna!!
13:23: Nincs igazad.
A kérdező hozzászólása: 13:23 Köszönöm szépen! És azoknak is akik nem ócsárolnak hanem a kérdésre válaszoltak!
nem kéne elvenni az életet, ha lett volna annyi esze hogy belegondol a saját és a leendõ baba helyzetébe. és nem fogjuk tisztelni a felelõtlenségéért.
A kérdező hozzászólása: 13:24 Sajnos uszítja ellenem a kicsiket. Remélem van elég eszük hogy tudjanak különbséget tenni a jószándék és a rossz szándék között. :(
A kérdező hozzászólása: HAHÓÓÓ! Írtam az elõbb hogy védekezés : tabletta! Tehát nem voltunk felelõtlenek.
A 12. hétig lehet terhességmegszakítást csináltatni, az 3 hónap. A azt jelenti, hogy 2x nem jött meg a menstruációd. Nem szoktad figyelni, vagy mi?
én megértelek!nem értem néhányan miért az anyád pártjára álltak! Sajnos az anyádnak kellene belátnia hogy a gyereke fontosabb kellene hogy legyen mint a pasija!Az anya dolga az lenne hogyha nehéz helyzetben van a leánya, akkor segitsen neki!hiszen ha az anyának mire idõs lesz számithasson a gyerekére! õszintén kivánom hogy átvészeld ezeket az idõket!
ne haragudj, de ha tudod h ilyen az anyád, akkor nem kellett volna gyereket szülnöd :( elég felelõtlen dolog, igaz, hogy ahogy olvasom anyukád nagyon szemét, de az õ szíve joga kinek milyen autót vesz, mert gondolom õ kereste meg rá a pénzt (?) ha meg enni nincs mit nektek, akkor a babával mi lesz? 17 éves vagyok még, lehet találsz állást, de gondolom végzettséged nincs még, és ezzel nem fogsz nagy pénzeket akasztani, max minimálbér.... látod szüleidre nem számíthatsz, egy gyerek meg óriási felelõsség havonta rengeteg pénzt visz el... anyud helyébe én is kiakadnék, de azt viszont sosem értettem hogy egy anya h képes egy pasi végett cirkuszolni a gyerekeivel... 21/L
A kérdező hozzászólása: 1× még megjött, utána a stressznek tudtam be mert eléggé sok a balhé itthon amúgy is. Nem túl rendszeres a menzeszem... 4 hete derült ki kb és most 13 hetes. Elõször úgy gondolta hogy tartsuk meg, letartjuk, ne menjek abortuszra, mert tönkremennék tõle mint õ. Aztán egy hete kitalálta hogy mért nem vetetem el. Akkor meg már ugye nem akartuk elvetni mert beleéltük magunkat a párommal.
A sok "okos" hozzaszolason tul csak annyit tanacsolhatok> kerd ugyved segitseget, a kitagadas nem letezik, nincs jogi precedens ra. Tudd meg milyen jogaid vannak, es elj veluk.
Kamu. 3 autójuk van(ebbõl egy merci), de enni nincs mit?Szedi a gyógyszert, de nem rendszeres a mensije? ...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Ezt nem tudtam hogy abortusz eddig van!!Akkor mostmár számításba vehetem az abortuszt is és az örökbeadást is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenki válaszát!! Aki szidott az is csak segített, eléggé észhez térített! Megpróbálok beszélni anyukámmal, hátha meg tudjuk beszélni, bár erre kevés esélyt látok...
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, nálam a "pasim" szó a két-három hetes kapcsolatokra értendõ. Akivel minimum évek óta együtt vagyok, õt nevezem páromnak!
ja már a férjed
nos a helyzet elég bonyolult!anyukádat mindenképen vigyétek dokihoz hátha elküldi elvonóra ott hátha megjön az esze és lecsillapodik apád nem fizet gyerektartást?ha már 3 gyereke van !a pasidra nem biztos h számíthatsz hisz szórólapozásból nem lehet eltartani a gyereket szerintem.ezt ne vedd sértésnek!ha úgy döntesz megszülüd a gyereket jól gondold át hiszen 18évig neked kell pénzelned és az nem kevés!
A kérdező hozzászólása: Most nagyon át kell gondolnom mindent. Újra. :(
Két dedósnak minek gyerek? Szegény gyerek:(
mikor leszel 18?
Most a kisbaba a pocidban a legfontosabb!Költözz a prodék szüleihez, azt írtad, lesz ott helyed!Biztosan õk is segítenek majd!
nem szep toletek h ennyire szidjatok, az ok dontesuk volt, hogy megtartjak, szep volt a batorsaguk a ket "dedos" nak, mas meg 10 ev mulva is felne ettol, o meg nem sirdogal itt
Ja, de a szép bátorságbõl nem lesz pénz ennivalóra, meg sokmindenre, ami kell egy gyereknek...
A kérdező hozzászólása: Februárban leszek 18.. Ruha kiságy stb rokonságból lesznek, mert a családban azért van aki segít... (keresztszülõk nagybácsik) akiknél már kinõtt dolgok vannak... kaja pelenka kell majd a gyereknek, meg néhány apróság.
Sok sikert kívánok a babához, mert most nagyon nehéz lesz neked. anyukád gyerekesen viselkedett, de mit szólnak ehhez a nagyszüleid? Miért nem próbálnak õk beszélni vele, Vagy miért nem jó úgy anyukádnak, hogy õ költözzön szépen a barátjához, te meg maradsz a nagyszüleiddel. Igazából nem értem, hogy anyukád tulajdonképpen mit akar, de nekem az az érzésem, hogy csupán a mártírt akarja játszani. Egyébként nem sokat tudsz tenni, csak várni. Hátha megváltozik õ is, ha megszületik a kicsi.
ajánlom, hogy sporolásként mosható pelenkát vegyetek elég belõle 5-6db
nem lehetne megoldás az örökbe adás?Mert ebben a környezetben a kicsinek sem lenne túl jó, de ha 1 gondos pár örökbe fogadná akkor lenne esélye a normális életre.
17 évesen milyen "párod"-ról beszélünk? max pasid
Hát én a helyedben nem tudom mit tettem volna, az biztos félõ hogy árthatott a babának az, hogy gyógyszer mellett lettél terhes. Amúgy hogy nem jön meg kétszer kimarad gyógyszer mellett elõfordulhat. Nekem is voltilyen gyógyszer mellett, 4 hónapon át, igaz én a második alkalommal elmentem dokihoz nem voltam terhes, utána még két hónap kellett, hogy megbetegedjek. Akkor hagytam abba a gyógyszer szedését. Mostmár egy fõ dolog van, hogy a baba egészséges legyen. Anyukádra nem tudok mit mondani, felelõtelenség részetekrõl. A párod szüleire nem számíthattok? De a lényeg, hogy a angyszüleid segítenek, mert anélkül nem menne. ne foglalkozz anyukáddal, mást nem tudsz tenni, peregjen le rólad amit mond ezt kell elsõsorban megtanulnod. Ilyen anya, hogy a pasiját helyezi elõtérbe és utána még magát mutatja önfeláldozónak? Hát nehéz
Hát szerinted hogy estél teherbe ha azt hitted hogy 100%? Talán el kellett volna olvasni a használati utasítást... A barátod meg bármikor leléphet. Ilyenkor még cuki a baba mert nem látszik, de majd ha tudatosul benne... Meg különben is szórólapozással baromira el tud tartani szerencsétlen gyerek... Ahelyett hogy az iskolában lógna a haverokkal.
13:30 sajnos ügyvédre nincs pénzem.:( na... kedves segito szandeku emberek. melyikotoknek van ugyved ismerose, aki tudna esetleg tanacsot adni, ingyen?
Kedves "jézusom"válaszoló, te nagyon bölcsnek tartod magad!
A kérdező hozzászólása: A 3 autót anyám részletre vette meg a pasi unszolására, abból kettõ nincsen sehol sem!!! Lehetetlen dolgok tudom de minden így van ahogy leírtam!!!!
Elõször is jobban kellett volna vigyáznod a terhességgel, inkább óvszer, mint foggátló.17 éves vagy, tehát nem nagykorú.Így az anyád mellett kell lenned, mert így találták ki.Ha az anyád bántalmaz téged, akkor fel kell jelenteni, mert õ az anyád, és kiskorú vagy.De már csak 1 évig!Akkor a babának elég rossz születési körülményei lesznek.Ha ilyen súlyos a helyzet otthon, költözz el.Ez nem tesz jót se neked, se a babának, se senkinek.Vagy az anyáddal csinálnak valamit.De ez az anya nem normális már bocs...
A kérdező hozzászólása: Még mielõtt félrerétitek, a nicnsen seholsem azt jelenti hogy ellopták.
Sürgösen szabadulj meg abból a környezetböl! Ez a picinek rengeteget fog ártani! Írtad, hogy a párod dolgozik...vegyetek ki egy albérletet és költözzetek oda! Még mindig jobban jártok. Anyádat meg hagyjad, szórakozzon és pénzelje a pasiját továbbra is....:S Mi is válsághelyzetben vagyunk, mert én mindjárt szülök, de az alkesz apám még mindig velünk él. De most ultimátumot aztán anyunak, hogy vagy ö megy innen, vagy mi költözünk el innen a férjemmel és a picivel együtt. Mondjuk mi azért költöztünk anyuhoz, hogy tudja fizetni a lakáshitelt, mivel se húgom se fater nem dolgozik, ö tartotta fenn egyedül az egészet minimálbérböl. De a pici most mindennél fontosabb, ezt azért írtam le. Te is ezt tartsd szem elött. Hogy mi a legjobb a babádnak! Remélem hamar meg tudjátok oldani! 22/L 36 hetes
Elõször is anyád idegei kivannak. Kezeltetnie kellene magát, mert ön és közveszélyes. Remélem azzal tisztában voltál, hogy gyógyszer mellett sem szabad engedni, hogy elmenjen benned a pali, mert a bogyó sem ad 100%-os védelmet. Most vágtad haza a jövõdet, gondolom még egy szakmád sincs, egy jó darabig a gyerekkel kell otthon maradnod. Ha meg már mehet oviba sem biztos, hogy el tudsz helyezkedni szakma nélkül kicsi gyerekkel, szinte 0 az esélyed... Egy keresetbõl pedig soha az életben nem fogtok tudni, önálló életet kezdeni, a nagyszülõk nyakán nem élhettek mindig. Úgyhogy készülj fel, mert csak ezek után jönnek a nehézségek, amihez képest ez a mostani probléma lószar...
a helyett, hogy itelkeznenek a kedves hozzaszolok, nem akarna esetleg valaki segiteni? tenyleg nincs SENKINEK ugyved ismerose, aki esetleg tudna tanacsot adni?
A kérdező hozzászólása: Remélem azzal tisztában voltál, hogy gyógyszer mellett sem szabad engedni, hogy elmenjen benned a pali, mert a bogyó sem ad 100%-os védelmet. Nem, ez nekem teljesen új!:O
13:47: Na és neked, nincsen?
A kérdező hozzászólása: Angelx nagyon köszönöm!!!
na, akkor en. itt az ugyved ismerosom email cime, ha leirod a tortenetet, jogilag elmondja mit tudtok tenni, vagy mit nem... [email protected]
De van, sot beszeltem is vele, es hajlando segiteni, de latom nektek csak a szatok jar, segiteni meg nem megy csak itelkezni... gratulalok...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!! Pontosan ezért írtam ki a kérdést, nem azért hogy a "felelõtlenségemrõl" beszéljünk és az abortuszról stb.
Nem hiszem el, hogy itt van olyan ember, aki támogatja ezt a döntést:O Két 17 évesnek tényleg gyerek kell.. Kíváncsi vagyok, mibõl tartják el:)
Mennyi idõs vagy? Mivel sérteget?
Nincs nagyszülõd, akihez költözhetnél?
Elõször is, mondd el, hogy mivel sérteget. Ennyi információval, amit megosztottál nem hiszem, hogy bárki is bármilyen ésszerû dolgot tudna mondani:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!