Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tartsam betta (3 db)

Hogyan tartsam a betta nőstényeket ha tenyészteni szeretném őket?

Legjobb válasz: Mindenképpen meleg legyen a vizük! Legalább 26 fokos! Ha sötét csíkok vannak a hasán akkor vannak érett ikrák! Õ is ugyanúgy fog udvarolni a hímnek! Mindenképpen tedd külön õket lehetõleg olyan akváriumba, ahol nem mozog a víz (pl.ne legyen benne szûrõ)! Legyen benne egy hosszú levelû növény amihez hozzá tudják ragasztani a habfészket! A párzás több óráig eltarthat, de ha vége a nõstényt azzonnal vedd ki mert a hím nagyon megverheti! A picik kb 30 óra múlva kelnek ki! Nagyon kicsik ezért fontos hogy az akvárium alján ne legyen semmi kavics! A hím a kikelés után 2-3 napig gondozza õket, de azután megeszi! ha letelt a 3 nap vagy úgy látod, hogy bántja õket akkor inkább vedd ki!A kicsiknek pár napig szikzacskójuk van! addig nem kell etetni!ez egy fehér kis zsák a hasukon! késõbb adhatsz nekik fõtt tojássárgáját, de csak egy keveset mert bepiszkítja a vizet! A levegõztetést is old meg!de semmiképpen sem szûrõvel!sok sikert!

Mindenképpen meleg legyen a vizük! Legalább 26 fokos! Ha sötét csíkok vannak a hasán akkor vannak érett ikrák! Õ is ugyanúgy fog udvarolni a hímnek! Mindenképpen tedd külön õket lehetõleg olyan akváriumba, ahol nem mozog a víz (pl.ne legyen benne szûrõ)! Legyen benne egy hosszú levelû növény amihez hozzá tudják ragasztani a habfészket! A párzás több óráig eltarthat, de ha vége a nõstényt azzonnal vedd ki mert a hím nagyon megverheti! A picik kb 30 óra múlva kelnek ki! Nagyon kicsik ezért fontos hogy az akvárium alján ne legyen semmi kavics! A hím a kikelés után 2-3 napig gondozza õket, de azután megeszi! ha letelt a 3 nap vagy úgy látod, hogy bántja õket akkor inkább vedd ki!A kicsiknek pár napig szikzacskójuk van! addig nem kell etetni!ez egy fehér kis zsák a hasukon! késõbb adhatsz nekik fõtt tojássárgáját, de csak egy keveset mert bepiszkítja a vizet! A levegõztetést is old meg!de semmiképpen sem szûrõvel!sok sikert!
az elõzõ válaszhoz annyit tennék hozzá, hogy a hosszú levelû növényt lehet helyettesíteni hungatocellel :) Komolyan! Egy tenyésztõ barátom arra esküdött, szerinte így kisebb a gombásodás veszélye, és több picur marad. És õ csak 1-2 napig etetett tojás sárgájával, utána artémiát keltetett nekik. Sok sikert!
Vagy a vízen úszó növény is beválik nálunk már több éve! Én nem kockáztatok, kikelés után kiveszem a hímet is. Ha a kishalak már vízszintesen mozognak, akkor kaját fognak keresni! Levegõztetés fontos, fõleg ha sokan vannak! Legelsõ szaporulatom két utódból állt, õk kibírták 15literesben levegõztetõ nélkül.
Ja, és még annyi, hogy a nõstény keresztben csíkos, ha már van érett ikrája és nem hosszában! Figyeld, mert változik!

Rákot vagy Bettát tartsak az akváriumban? Miért? A Betta mennyire rongálja a növényzetet? Mekkora akváriumra és milyen rendszerre van szüksége? Hogy lehet neki berendezni az akváriumot van bármi kikötés?

Legjobb válasz: Szerintem inkább Bettát tartsál. De mindenképpen 1 db hímet. A növényzetet nem roncsolják ( legalábbis nálunk nem ). Kikötés a berendezést illetõen nincsen, de szeretnek elbújni. De ez persze az akvárium magyságától is függ.

Szerintem inkább Bettát tartsál. De mindenképpen 1 db hímet. A növényzetet nem roncsolják ( legalábbis nálunk nem ). Kikötés a berendezést illetõen nincsen, de szeretnek elbújni. De ez persze az akvárium magyságától is függ.
A vizet nem igazán lehet rongálni maximum terheli :D Amúgy most ezt mért tõlünk kérdezed?Kb ugyan az kell m2 kivéve a bettának melegebb víz és ennyi innentõl kezdve az dönt neked melyik tetszik.

Hím Betta-t terrorban tartja a Labeo, mit lehetne tenni, hogy a labeo tiszteletben tartsa a bettat?

Mindkét hal egyszerre, fiatal korukban lett vásárolva egy már betelepített 80 literes akváriumba, ahol neonhalak, 2 kuli és 2 arany algaevő csík van mellettük. Nem is volt velük baj mindkettő nagyon békés volt, de most ahogy a labeo beérte méretben a bettat, elkezdte terrorizálni, szegény betta állandóan bújkál (fajtájához képest elég balga szegény), ahogy előjön, rögtön visszazavarja a labeo. Most ideiglenesen egy akváriumba rakott szaporító medencébe helyeztem el a bettat, de valamilyen végleges megoldás kellene. Mindegyiket szeretem, mindegyikért felelősséget vállaltam, egyiket sem szeretném elpasszolni.

Legjobb válasz: Változni nem fog, sajnálom. A labeo alapból egy nem túl kedves hal, a betta érdekében meg kell válnod valamelyiküktõl.

Változni nem fog, sajnálom. A labeo alapból egy nem túl kedves hal, a betta érdekében meg kell válnod valamelyiküktõl.
akkor szerezz be egy 30 literes akváriumot a bettának. Nem drága és nem is foglal akkora helyet.
Ez idõvel csak rosszabb lesz. A Labeo egy hírhedten rossz természetû területvédõ hal, 200 litertõl ajánlott tartani. A Betták elég rosszul bírják a zaklatást, ennek a felállásnak elõbb-utóbb gyilkosság lesz a vége. A halaknak nem lehet a lelkére beszélni, a természetes ösztöneikhez az akvaristának kell alkalmazkodnia, máshogy nem megy. A Labeo agresszív és 2x ekkora hely kéne neki, az lenne a csoda, ha nem bántaná a többi halat.
A betta sem túl kedves sem a labelo sem nagyon. szét kell választani vagy 150 l-nél nagybb akvárium sok búvóhellyel. szerintem a szétválasztás jobb.
*labeo


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!