Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tartsam a (546 db)

Hogy tartsam a bettám?

1 hím és 2-3 nõstény bettát szeretnék 50 literes akváriumba. Ha jól tudom ez egész jó felállás. Viszont ha pl egy hím betta egyedül is jól érzi magát akkor nõstények helyett pár csigát vennék és kicsit kisebb akváriumot. Szóval a kérdés, hogy mennyire bírja egyedül? Milyen csigákkal tarthatom? Pontosan milyen növényeket szeret a leginkább, milyen szûrõt, fûtõt és világítást igényel(sokat nem szeretnék rá költeni, csak annyit amennyi biztosítja a megfelelõ életfeltételeket számukra)? Elég sok ilyen kérdést láttam már de nekem egy komplett összeállításra lenne szükségem. Az állatkereskedésekben nem bízom. Olyanok reagáljanak akik tényleg akvaristák, nem csak haltartók.. :)Hosszú életet szeretnék nekik.

Legjobb válasz: egy kis 20-30 literes elég neki bõven és ne tartsd a nõstényekkel mert agyonveri õket, amugy egy pohár vízben is elvan :D csak arra kell figyelni hogy nehogy hideg legyen a szobában és ne legyen nyiott ablaknál hidegben mert megfázhat könnyen egy ilyesmi bõven elég és mellé rakhatsz valami csigát vagy garnélát [link] remélem segítettem :) /rákot ne mert megeszi a bettát :D / a red cherryt ajánlom mert elég szívós és nem túl drága, csigából meg az almacsigát, de kipróbálhatsz mást is :) ekkora akváriumban nagyon el lesz majd :) csak sokat olvass utána az akvarisztikának nehogy hülyeséget csinálj :) kb 20ezerbõl kijön sztem és egy ekkora akváriumban jól ellesz, de mint említettem ha több akváriumod is van akkor egy kis 1-0.5 literesben is "elvan" csak ugy nagyon könnyen elb4szódik a vize ha nem figyelsz, szóval kezdõnek inkább legyen nagyobb :)

egy kis 20-30 literes elég neki bõven és ne tartsd a nõstényekkel mert agyonveri õket, amugy egy pohár vízben is elvan :D csak arra kell figyelni hogy nehogy hideg legyen a szobában és ne legyen nyiott ablaknál hidegben mert megfázhat könnyen egy ilyesmi bõven elég és mellé rakhatsz valami csigát vagy garnélát [link] remélem segítettem :) /rákot ne mert megeszi a bettát :D / a red cherryt ajánlom mert elég szívós és nem túl drága, csigából meg az almacsigát, de kipróbálhatsz mást is :) ekkora akváriumban nagyon el lesz majd :) csak sokat olvass utána az akvarisztikának nehogy hülyeséget csinálj :) kb 20ezerbõl kijön sztem és egy ekkora akváriumban jól ellesz, de mint említettem ha több akváriumod is van akkor egy kis 1-0.5 literesben is "elvan" csak ugy nagyon könnyen elb4szódik a vize ha nem figyelsz, szóval kezdõnek inkább legyen nagyobb :)
Figyelj elõzõ.. tudom, hogy elvan egy pohár vízben, de azért megnéznélek téged egy WC-be zárva örök életedre.. 30liter alatt nem lehet gerinces állatot tartani..ez törvény.Abban már elvan egyedül, a nõstényeket agyonhajszolná. Én a hejedben inkább vennék egy 50 litereset, és tennék mellé még valami halat.. ezekbõl egy csapatot: [link] (csak figyeld a hõigényt!) Azt , hogy milyen növényt veszel bele, az a világitáson múlik..vagyis rajtad. [link] itt keresgélhetsz.. Csiga..na, ha veszel növényt, akkor valószínûleg lesz egy rakat "kis barna" csigád..Õket úgy tudod kipusztítani, ha veszel csigaevõ csigát. Én még vennék egy-két almacsigát, amik rendben tartják az aksit. A szûrõ/fûtõ már az akvárium méretén múlik... viszont inkább ne vegyél szettet, mert azokba kisebb szûrõt tesznek, mint amit kellene..:)
Szia! én egy 84 literes társasban tartok zebradániókkal egy betta hímet, és nincs összetûzés. Néha kifeszíti a kopoltyúját, ha olyanja van, de még egyszer sem támadott meg egy halat sem, meg más állatot se. Viszont van egy nagyon aranyos szokása: amikor estefelé a maláj tornyos csigák kezdenek elõbújni a kavics alól, akkor odaúszik, és figyeli, ahogy mozog a kavics. Egyik mozgó kavicstól a másikig, és csak figyeli. Nagyon bírom, ahogy "forgatja" közben a szemeit. Bocsi, de a technikai összeállítást majd megírják az okosok, valószínûleg amit én ajánlanék, csak leszólnák.
Nõstényekkel össze ne ereszd, nem véletlenül hívják õket sziámi harcos halnak! Nekem nagy alapterületû 40 literesben (eredetileg terráriumnak készült) van 1 hím. Jól bírják egyedül. 50-60 literben már lehet nano halakkal tartani, de legkönnyebben 80+ literes akváriumban lehet neki megfelelõ lakótársakat találni. Csigák választásában is inkább az akváriumméret a meghatározó, én a Neritina/Clithon csigákat ajánlom (hagymacsiga, zebracsiga, sárgaöves süncsiga és hasonló néven futnak), nem nõnek nagyra, nem szaporodnak édesvízben és zseniálisan jó algaevõk. Növények közül bárminek örül, de a szélesebb levelû növényeken szokott pihenni pl. Anubias nana, vízikelyhek. A világítás attól függ, hogy milyen növényeket szeretnél. De pontos technikát majd mond az, aki nálam jobban ért hozzá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Kedves elsõ. Lehet, hogy el van. Kb úgy mitnha én lennék el egész életem végéig egy dobozba zárva. Amíg eladják a boltba addig kibírja. Ott azért nem rakják nagy helyre, bár én büntetném... de utána nem. Ha egy pohár vízbe tartja valaki.. vagy 10-20 lityisbe az már állatkínzásnak minõsül és büntetendõ. 30-as aksi mindenképp kell ezzel még én is tisztában vagyok.

Hogy tudom elérni, hogy tartsa a kapcsolatot velem? Régebben jártunk - már vagy 10 éve - és folyamatosan hol összejöttünk, hol nem, hol csak szeretőként, de mindig volt valami.

Volt 2 év szünet, aztán megint pár hónap együtt, most megint nem vagyunk kapcsolatban. Azóta lett párom, lett neki is. Én szeretném tartani a kapcsolatot, mert érdekel, hogy mi van vele, de mindig azt mondja, hogy nincs semmi értelme és hogy inkább hagyjuk. Hogy tudom elérni, hogy mégis beszéljünk?

Legjobb válasz: Ha õ azt mondja, hogy hagyjátok, akkor ne forszírozd. Esetleg jelöld be iwiwen ha fent van, és ha elfogadja, akkor írj neki, hogy mi van vele.

Ha õ azt mondja, hogy hagyjátok, akkor ne forszírozd. Esetleg jelöld be iwiwen ha fent van, és ha elfogadja, akkor írj neki, hogy mi van vele.
Nem egészen a kérdésedre válazsolok, és ezért ne haragudj, de ha 10 évig nem tudtok egymástól elszakadni, és téged még mindig érdekel, õt is egyértelmüen rédekled, mivel meg akarja szakitani a kapcsolatot, nem bírja a huzavonát..akkor nem lehet, hogy titeket egymásnak teremtett a jóisten?:-D
A kérdező hozzászólása: Iwiwen már nagyon régóta ismerõsök vagyunk, írtam is neki, erre visszaírta, hogy szerinte nem jó 5let levelezni. Nem hiszem, hogy egymásnak teremtett az ég, mert amikor együtt voltunk, sosem voltunk maximálisan boldogok, mindig szakítottunk valami miatt és nem tudtunk együtt élni. Ilyen se vele, se nélküle volt a kapcsolat! :(

Hogyan tartsam a lábam? Mit csináljak?

Fociztam kint a barátokkal és egy kõ kanálisba rugtam ..Azt hiszem a körmöm egy kicsit beszakitotta a bõrt. Folyton folyik a vér a kis vágásból .. Hogyan tartsam a lábam hogy nem follyon annyi vér belõle? Ha oxigénes vizzel mosom fél óránként ,jó? Kötözzem le?

Legjobb válasz: Jóddal mosd ki ées tegyél rá egy sebtapaszt.

Jóddal mosd ki ées tegyél rá egy sebtapaszt.


Rizs, krumpli, tészta helyett egyél zöldséget. Fekvenyomás ? :-)
A kérdező hozzászólása: köszi:) 2 hét fekvõ és utána kapok járógipszet de azzal se fogok nagyon sportolni egy darabig...
Lábatlanul is sok mindent csinálhatsz, ha van otthon súlytód, vagy vetetsz magadnak gumikötelet. Nem az elhízás ellen, csak hogí ne punnyadj el túlságosan.

Miért akarja, hogy tartsuk a kapcsolatot?

Nagyjából 2 hónapig voltunk együtt, meg sem ismertük egymást ennyi id? alatt, csak a felszínt kapargattuk. Neki már pár hónapja van valakije.

Legjobb válasz: Nem igazán örülnék neki...Mert akkor nem igazán szakadt el tõle,és ha van egy kis probléma akkor nem hozzám jönne hogy megbeszéljük.Hanem az exhez... és akkor már nem csak beszélgetés lenne hanem szex is. Ha vége akkor minek vissza menni hozzá?barátság lehet de azért vannak határok

Nem igazán örülnék neki...Mert akkor nem igazán szakadt el tõle, és ha van egy kis probléma akkor nem hozzám jönne hogy megbeszéljük.Hanem az exhez... és akkor már nem csak beszélgetés lenne hanem szex is. Ha vége akkor minek vissza menni hozzá?barátság lehet de azért vannak határok
Csak arra, hogy jó, hogy hitegessen téged, és ha a kapcsolata befuccsol, addig is ott leszel neki kéznél. Szerintem ne akarj vele jóban lenni.
Az olyan ember - legyen férfi vagy nõ - aki nem tudja kit válasszon, kit szeret igazán, ott nincs is igazi szerelem, másrészrõl hagyni kell a fenébe. Vannak akik elég idióta szempontok alapján mérlegelik, hogy kivel bocsátkozzanak párkapcsolatba, de ezek mindig felszínes kapcsolatok és általában nem is tartanak sokáig. Ha valaki igazán szeret valakit, akkor ott nincs ugra-bugra egyik kapcsolatból a másikba, nincs vésztartalék pasi/nõ arra az esetre, ha nem jönne össze. Szóval a barátnõdet én nagy ívben elkerülném, nemhogy párkapcsolatba menjek bele.
Nem örülnék neki... Mivel nem szoktam eltiltani senkitõl a barátnõimet, így valószinúleg dobnám a pics*ba... Az exekkel mindig csak a baj van, én sem tartom velük a kapcsolatot, és elvárom, hogy a barátnõim se tartsák...
A kérdező hozzászólása: Én is hasonló véleményen vagyok a válaszolókkal. Nem is értem hogy gondolhatta.
Am hat nem szeretem ha a baratnom az exevel beszelgetne de szerencsere ki nem aljak 1 mast :) a masik szitu en joba vagyok 80% ba a volt exeimmel mert mindeg ok keresnek fel ha netan nincs kapcsoaltom, esgy kis kalandra es nekik nem gond az h ok meg csaljak a baratjukaz szal....no comment 24 F
A kérdező hozzászólása: Akkor most mi van? Meg akarja velem csalni a barátját?
Nekem van egy olyan exem akivel barátok vagyunk... A kapcsolat annyira nem mûködött, de barátnak tök jó. De mi fél évig együtt voltunk és utána is egy koliban laktunk, szal az más... Ezt a helyzetet egyszerûen nem értem. Konkrétan semmi értelme nincs. Az oké, h "tartsuk a kapcsolatot" alapon szóbaálltok egymással, néha ha összefuttok az utcán akkor 3-4 mondat, de egy ilyet minek erõltetni? 21L
A kérdező hozzászólása: Én sem értem... Lehet valami nem oké a barátjával és így talonban tud tartani?

Hogyan tartsam a szakállam 1 és 2 milliméter közt?

Rövid borostát szeretnék, de nem tudom megoldani. A hajnyíró gép elvileg 3mm-re képes, de gyakorlatban nem működik, mert a pár milliméteres borostám az arcomhoz simul. Az elektromos borotva meg lenullázza, sőt még az arcomat is elvágja időnként. Bárkinek ötlete, megoldása erre? :)

Legjobb válasz: villanyborotvával!

villanyborotvával!
szakállvágó
Vannak nagyon jó borostavágó gépek, 1-tõl 9 mm-ig lehet állítani. Az enyém kb 10 euro volt. Megérte.

Hogyan tartsam a kaukázusi kefirgombámat?

Teljesen el kell zárni a levegőtől vagy hagyni kell hogy levegőhöz jusson? Sürgős. A válaszokat előre is köszi.

Legjobb válasz: Pórázon!D)

Pórázon!D)
Két kézel. De én nem tartanám inkább letenném.
Hagyni kell neki levegõt, csak vigyázni kell nehogy beleessen bármi, mert bármi szennyezõdéstõl elpusztulhat. Én raktam a befõttes üvegre fedõt, csak nem csavartam rá, teljesen jól érezte magát, úgy szaporodott mintha muszáj lenne. azóta már megváltunk egymástól. Mûanyag szûrõvel szûrd, ne érjen hozzá semmi fém, nem kell neki külön enni adni, csak tej kell neki. Mikor lecseréled a tejet mindig szobahõmérsékletûvel öntsd fel és hûvös helyen, nem hûtõben! tárold.

Hogy tartsam a diétát táborban?

Holnap megyek táborba(5napos,3xi étkezés)és az ottani kajkák nem éppen diétásak(kenyerek, tészták, rántotthús..stb.)Mit csináljak, hogy ne rontsam el a diétát?

Legjobb válasz: ne zabáld tele magad velük és ne nasizz még pluszba mellé

ne zabáld tele magad velük és ne nasizz még pluszba mellé
kis adagokat egyél. ha tudsz ne egyél kenyeret a kaja mellé, stb. milyen tábor egyébként?
Sok helyütt lehet már vega kaját is kérni, abban sok a zöldség. Ha van rá lehetõség, akkor válaszd azt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! gólyatábor, mindjárt indulok is:)

Hogyan tartsam a 16, 5 éves fiam kordában? Hogyan irányítsam az életét a helyes mederbe? Nem szeretném, ha elkallódna! Részletek lent!

Elvált szülők gyermeke.Sajnos az édes apja nem foglakozik vele,nem törődik vele.A páromnak meg nem fogad szót,sok köztük a feszültség,a konfliktus!

Legjobb válasz: Ennyi idõsen már nem nagyon tudod nevelni, biz benne, hogy eddig jól csináltad.

Ennyi idõsen már nem nagyon tudod nevelni, biz benne, hogy eddig jól csináltad.
már sehogy...eddig kellett volna, innentõl nem igazán van beleszólásod..ha eddig jó minta volt elõtte egész életében, nem kell aggódni...
Hú, nem irigyellek! Sok jóra ne számíts. Az egyetlen, amit tanácsolni tudnék, hogy próbáld meg felkelteni az érdeklõdését valamely sportág iránt. Ha az kellõképpen lefoglalja, megvan az esély, hogy nem keveredik rossz társaságba. De semmiképp ne add fel, mert tíz év múlva az arcodba vágja, hogy azért ment tönkre az élete, mert te nem törõdtél eléggé vele.
olvasd el a hallgasd úgy hogy elmesélje beszélj úgy hogy érdekelje c. könyvet. és próbálj meg vele eszerint kommunikálni.
Egyszerû! Ha biztosra tudod, hogy nem drogozott még, (amit persze kimutatni nem minden drogot lehet) akkor enyhén adagold túl, hogy rosszul legyen. Károkat 1 alkalomtól nem fog szenvedni és biztos hogy nem fog soha drogozni. Velem is ezt kellett volna csinálni és elhiheted hogy jól járnál, életbõl jelesre diplomáznék (Borsod) (20/F)

Hogy tartsam a súllyomat?

Már 5 hónapja fogyózok és eddig 7kiló ment le.Mit csináljak,hogy ezt megtartsam?Eddig nem ettem túl sokat és attól félek ha most neki állok enni a kilók vissza jönnek!Lehet ez a jojó?Mit tegyek?

Legjobb válasz: Számold ki, hogy mennyi a napi kalóriaszükségleted és próbálj meg kb annyit enni (nem kell tizedes pontossággal betartani, de szerintem ez jó lehet).

Számold ki, hogy mennyi a napi kalóriaszükségleted és próbálj meg kb annyit enni (nem kell tizedes pontossággal betartani, de szerintem ez jó lehet).
A súLYodat csak akkor tudod viszonylag könnyen megtartani, ha nem koplalással fogytál le. Ha koplalással fogytál le és elkezdesz többet enni, akkor mindenképpen hízni fogsz. Ezt mérsékelheted sporttal, fõleg súlyzós edzésekkel, akkor legalább a kilók nagy része nem zsírként fog lerakódni, hanem izmosodni is fogsz - persze ha megfelelõ mennyiségû fehérjét eszel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!