Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tartja a kismama (10 db)

Hogyan tartja meg a kismama öv a nadrágot?

Nem a biztonsági övre gondolok.

Legjobb válasz: kismamaövet a has tartására kell használni alulról kella has aljához tenni, hogy segítse a tartást.Erre mehet a nadrág, de azt külön az öv nem tartja meg. Nézd meg a brendon.hu-n vannak ilyen termékek és ott láthatod hogyan kell hordani, legalábbis vannak olyan képek, amikor hordja egy pocakos. azért kell, hogy ne huzza elõre a testtartást.

kismamaövet a has tartására kell használni alulról kella has aljához tenni, hogy segítse a tartást.Erre mehet a nadrág, de azt külön az öv nem tartja meg. Nézd meg a brendon.hu-n vannak ilyen termékek és ott láthatod hogyan kell hordani, legalábbis vannak olyan képek, amikor hordja egy pocakos. azért kell, hogy ne huzza elõre a testtartást.
Nem lehet, hogy ö a kismambandázsra gondol, amit a nadrág fölé kell tenni?! Csak mivel, azt kérdezte, hogy hogy tartja meg a nadrágot? Viszont sajnos én nem tudom a válszt, nekem nincs. 28 hetes kismama
Szia! Én is azt hiszem, hogy a bandázsra gondoltál. Én sok régebbi farmerem/gatyóm hordom, persze lehúzott zippzárral, s erre húzom rá a felsõk alá a bandázst, kitûnõen megtartja a nacikat, remélem, ez a késõbbiekben is így marad. Van viszont egy farmerom (persze a legszebb sötétkék), amit néha azért igazgatni kell, de a többivel simán be tudok menni a városba, hogy a bandázs tartja. Pamut az anyaguk és kis elasztánnal keverve. Én nagyon szeretem õket, nélkülük röghöz lennék kötve rendesen!
Utolsó vagyok. Elfelejtettem írni, hogy 21 hetes vagyok, tehát még nincs akkora pocim, mint egy "nagyterhesnek", de azért a (terhességi) koromhoz képest szép nagy!
A kérdező hozzászólása: Igen a bandázsra gondoltam, csak nem tudom elképzelni, hogy ha a cipzár nincs felhúzva hogy nem csúszik le a naci. Olyan jól megtartja?
Megint én vagyok, az uccsó. Én sem hittem volna, de nekem valahogy megtartja. A barátnõm, aki már három hónapja meg is szült, ajánlotta, õ végig ezeket a bandázsokat viselte, mert a klasszikus terhesnadrágok mind lecsúsztak róla - pedig nem gagyit vett. Tavaly vettem pár halásznadrágot (Promod, szûkebb fazon), most is az egyik volt rajtam a városban, semmi gond nem volt, nem csúszkált. Szerintem érdemes kipróbálnod_ kb. 2500 Ft volt a bandázs, 2 is van nekem, és most vadászom fehérre, de mindenhol elkapokodták már... :-((

12 hetes kismami vagyok. Ma reggel fejfájással ébredtem. Azóta egyre erősödik, már ott tartok, hogy jojózik a szemem a fájdalomtól. Vehetek be egy szem Algoflex-et? Nem ártok ezzel a babómnak?

Legjobb válasz: Én is fejfájos ill. migrénes vagyok. Nyugodtan vegyél be egy Algofelx fortét, mert egy tablettától nem lesz semmi baja a babynek. Neked meg 15 perc alatt elmúlik a fejfájásod. 14 hetes kismami

Én is fejfájos ill. migrénes vagyok. Nyugodtan vegyél be egy Algofelx fortét, mert egy tablettától nem lesz semmi baja a babynek. Neked meg 15 perc alatt elmúlik a fejfájásod. 14 hetes kismami
Az algoflex forte magzati károsodást okozhat.Tilos szedni.
inkább egy tabletta, mint a tartós fájadalom.agoprin tökéletes, esetleg kipróbálhatod a paramax raphid-ot / vény nélkül kapható/nekem ez vált be. jobbulást és boldog babavárást
En Europirint vettem be, az majdnem olyan mint az aszpirin tehat pirinnel is vegzodik de a papirjan azt irja hogy szabad a terheseknek is szedniuk...
Én is az algopirinrõl tudom hogy nem lehet szedni.Legalább is nem javasolt az elsõ 3-4 hónapba, mivel a pirinre végzõdõ gyógyszer meg eszi a fehérvérsejtet. Különben ezért van már nagyon sok országba be tíltva.Nekem a doki csak és kizárólag a panadolt engedte fejfájásra.Jó babó várást 40 hetes kismama
Algopyrint csak az elsõ és az utolsó 3 hónapban nem lehet, de amúgy én is ezt szedtem és hatott. 35 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors segítségeteket! Boldog babavárást mindenkinek!
Én pont az algopirinrõl hallottam, hogy nem lehet terhesen szedni. Az orvosom a rubophent ajánlotta fájdalomra, lázra.
Szia! Szerintem inkább algopirynt vegyél be. Azt jobban szokták ajánlani a kismamáknak!
Nekem is volt napokig erõs fejfájásom, utánanéztem mi lehet az oka, és több helyen is vashiányt írtak lehetséges okként. Vettem a gyógyszertárban Dr. Steinberger-féle vassal dúsított piros szõlõlét, kívántam is, úgyhogy megittam az egészet egyszerre...A fejfájásom elmúlt.

23 hetes kismama vagyok. Reggel óta 3* jelentkezett a köldököm felett olyan 10 centivel (nem tudom hogy az a méhem teteje vagy a gyomrom) kb. olyan 1 percig tartó ritmusos 2 másodpercenkénti szúrós/nyilalló fájdalom. Vajon mi ez?

Felül is nyulhat a méhszalag vagy ez valami más? Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Nekem is volt hasonló. Úgy néz ki, kifordul a köldököm, illetve feszül ott. 28 hetes km.

Nekem is volt hasonló. Úgy néz ki, kifordul a köldököm, illetve feszül ott. 28 hetes km.


Meleg vizes zuhany vagy fürdõ, ha csökkenek akkor jósló ha erõsödnek akkor ez már az!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ ki is próbálom.
Na? Elmúltak?
??
A kérdező hozzászólása: 1 órát bent feküdtem. Kicsit mintha jobb lenne, de nem múlt el teljesen.
szolj az orvodnak, hogy babát vársz, és lehet, hogy kitalál valamit ami sokkal humánosabb ... Minden féle képp hívd fel!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Tegnap tudtam meg, hogy terhes vagyok, és rögtön szóltam az urológusomnak is, hogy babát várok. Hétfõn kell mennem, és váltunk más gyógyszerre, ami nem olyan káros!
urológushoz?n em nõgyógyászhoz jársz?
A kérdező hozzászólása: Természetesen nõgyógyászhoz is járok, de mivel gond volt a vizelet eredményemmel, amikor még nemtudtam, hogy terhes vagyok, az urológus barátomhoz fordultam segítségért!
Ne idegeskedj, mindent vagy semmit alapon megy a dolog. Az elsõ 6-10 hétben nincs olyan kapcsolat az anya és a baba közt, termelõdik a hcg és mivel még nincs placenta nem vészes ha gyógyszert szedsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi!! Szép babavárást, jó egészséget! :D
16 hetes 3 napos. 32 hetes 6 napos
A kérdező hozzászólása: :) Köszi
úgy ahogy az elõttem szóló írta. 32 hetes és 6napos. vagyis másnap pl már 37+0 hetes.pl koraszülés esetén a napok is számítanak. én pl túlhordtam a picit 41+2 hetesen szültem. a papíron az állt hogy szüléskor 41 hetes
Pontosan sokat számítanak a napok...nálunk a vizsgálatokat is mindig ezekhez igazították. Nem mindegy, hogy hány nappal vagy elõtte vagy utána az adott héttel...mondjuk én nem értem de mindegy. Én 39+4 hétre szültem, és ez is van a zárójelentésemen. :)

38 hetes kismama vagyok, es attol tartok hogy nem veszem eszre ha elkezd szivarogni a magzatvizem?

mert a terhesseg kezdete ota sok vizes valadekom van,es neha mar szt hiszem h.magzatviz,de aztan nem folyik utana pedig megint.SZERINTETEK ESZRE LEHET VENNI A SZIVARGAST,MEG LEHET KULONBOZTETNI?nagy baj ha nem veszem eszre megis a szivargasr?

Legjobb válasz: Ugyan még nem szültem, de biztosan észre fogod venni! Nagyobb is lesz a szivárgás, és enyhébb görcsök fogják követni! No meg az anya szervezete egy igazi csoda, magad is tudni fogod, érezni tudod, hogy ki akar jönni a babó :) Boldog babavárást!

Ugyan még nem szültem, de biztosan észre fogod venni! Nagyobb is lesz a szivárgás, és enyhébb görcsök fogják követni! No meg az anya szervezete egy igazi csoda, magad is tudni fogod, érezni tudod, hogy ki akar jönni a babó :) Boldog babavárást!
Szia! Én is ezen parázom.....mert nekem világ életemben volt folyásom, a terhesség alatt is minden féle-de persze olyan értelemben ami nem problémás(se baci se gomba)És ezen szoktam agyalni h mi van ha ez már szivárgás, mert ugye nem minden esetben folyik el teljesen-az tuttti észre vehetõ:-)))-hanem csak szivárog! De egyzser nekem azt írták h az nagyon vizes, ill vizesebb hígabb olyankor! Sok egészséget 37 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: hat ez az ami tegnap este folyt eleg vizes volt, ezert nem tudom eldonteni mi az
Szia! Én sem szültem még, de gyakran olvasgatom ezt az oldalt, és többen azt írták hogy a gyógyszertárban lehet kapni olyan betétet ami elszinezõdik ha magzatvíz éri. Könnyû szülést! 21 hetes kismami

7 hetes kismama vagyok, egy hete voltam ultrahangon! Furcsának tartom, hogy a doki nem vizsgált meg, hogy van-e gyulladásom. Csak a terhességet nézte, végülis azzal minden rendbe volt. Szükséges lett volna a rákszűrés?

Tavaly ?sszel volt.

Legjobb válasz: Nekem sem csináltak rákszûrést meg gyulladós vizsgálatokat,és éppen azt várom,hogy beindul-e ma a szülés vagy még vár vele néhány napot.Nem kötelezõ,csak sok helyen szokás.

Nekem sem csináltak rákszûrést meg gyulladós vizsgálatokat, és éppen azt várom, hogy beindul-e ma a szülés vagy még vár vele néhány napot.Nem kötelezõ, csak sok helyen szokás.
Szia. Nekem a 12 hetes vizsgálatnál csinált rákszûrést. Elvileg mindenkinél kellene csinálni , de itt volt már olyan aki írta, hogy neki nem volt. Üdv, 30 hetes kismami
szia..én is most töltöm a 8.-hetet.és nekem sem volot..bár nekem rákszürésem januárban volt és évente kötelezö..van olyan aki csa a 28. körül kezd vizsgálni..ne aggodj..a babával minden rendben..boldog babavárást.
Nekem a 7. héten vett le rákszûrést, amikor megállapította a terhességet. 12 hetes kismama
Szia Ha tavaly õsszel volt rákszûrésed, akkor az elég friss adat. Nekem sem csináltak, mikor kiderült a terhesség(január eleje) mert elõzõ év márciusából volt eredményem. Úgy tudom, hogy évente kell csak. Ne aggódj minden rendben. Boldog babavárást 21 hetes kismama :)
Rákszûrés fiatalon 2 évente is elegendõ, úgyhogy szerintem ne izgulj!
Én 9 hetes kismami vagyok, már kétszer voltam dokinál, és legutóbb mondta, hogy legközelebb, mikor megyek, a 11. héten, akkor csinál majd rákszûrést. Nyugi!!!! Vigyázzatok magatokra!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a nyugtató válaszokat. Nektek is jó babavárást

Apás szülésről mi a véleményetek? Pocakosak? Ti hogy álltok apával miota kismamik vagytok? Hogy lehet tudni hogy szereti e a babotokat? Kapcsolatotok? Bent szeretne lenni de én tartok tőle? !

Legjobb válasz: velem bent volt a párom,de ezt a döntést egyébként rá bíztam teljesen.nem eröltettem.ha õ nem jött volna be akkor anyu lett volna mellettem.(nem akartam ráeröltetni,én nagyon szerettem volna ha bejön velem,de féltem ha erõszakoskodok akkor utána hátha megbánja h bejött,és esetleg gondok lehetnek,de bejött velem és nem bánta meg).az elsõ pillanattól szerette a fiunkat,még a pocakban is.nagyon örült neki.a kapcsolatunk is jó szerencsére,terhesen is az volt.igaz vannak vitáink néha de kinek nincs.

velem bent volt a párom, de ezt a döntést egyébként rá bíztam teljesen.nem eröltettem.ha õ nem jött volna be akkor anyu lett volna mellettem.(nem akartam ráeröltetni, én nagyon szerettem volna ha bejön velem, de féltem ha erõszakoskodok akkor utána hátha megbánja h bejött, és esetleg gondok lehetnek, de bejött velem és nem bánta meg).az elsõ pillanattól szerette a fiunkat, még a pocakban is.nagyon örült neki.a kapcsolatunk is jó szerencsére, terhesen is az volt.igaz vannak vitáink néha de kinek nincs.
Mindkét babát már a pocakban is imádta!közösen tervezett várt babák, ezért aktív részese volt a 9hónapoknak is, bejött a vizsgálatokra(magán)és a szülõszobára is!Mindkettõ császár volt, a mûtét alatt üvegablakon nézett és õ kapta rögtön kézbe a babát.Nagyon tisztel a terhesség, a vizsgálatok és a mûtétek "elviseléséért"(és azóta minden kismamát)és jó anyának tart.Még szorosabb lett a kapcsolatunk, bár amúgy is klassz gondolkozású férfi volt(egyébként a férjem)Szerintem ne foszd meg ettõl a csodás élménytõl, hisz neki is babája születik!
Velem ott volt a párom, és azóta is minden rendben velünk, sõt sokszor úgy érzem még jobban szeret - ahogy átölel...sokkal több benne az érzelem mióta megszületett a babánk. A terhesség alatt minden ultrahangos vizsgálatra elkísért, és láttam, hogy élvezi. :) Pocakosan sokszor megdicsért, és mindig óvott, védett. S nagyon jó apa, kislányunkat is nagyon szereti, ez látszik minden mozdulatán, és látszik a szemében is.
Szia habár én már nem vagyok kismama, de nálunk a párom volt aki mondta bent szeretne lenni.Én se elleneztem így bent volt.Eleinte(mivel nem volt szabad apás szoba)nem volt bent és nagyon rossz volt.Csak arra figyeltem 2 fájás között vajon mikor jön a következõ, mennyire fog fájni.De mikor bejöhetett minden más lett.Már nem is fájt annyira(de tényleg)annyira elterelte a figyelmem.Nagyon sokat jelent.(de sajnos császár lett, de így viszont õ tartotta elõször a kezébe)Legközelebb csak olyan kórházba megyünk ahol egybõl bent lehet.de persze csak a fejemnél állhat, ez az egy kikötésem van.
Hogy lehet tudni hogy szereti e a babotokat? ezt a kérdést nem igazán értem...
Nálam alap, hogy bent lesz...sokat fog jelenteni nekem, és természetesen õ is szeretné... Minden vizsgálatra elkísért eddig, bent volt az uh.-kon, akár hüvelyi akár hasi történt. Azt vettem észre, hogy az elsõ uh. után fogta fel igazán az egészet, hiszen õk nem éreznek, és egy darabig nem is látnak semmit. Mosolygott, mint egy óvodás mikor elõször láttuk mozogni a babát.
Nálunk egyelõre az a helyzet, hogy nem akar benn lenni, én meg nem erõltetem, ha esetleg meggondolja magát, akkor nincs ellenemre. De még van 4 hónapunk kitalálni:D Amúgy ne haragudj, hogy belekötök, de nálunk nem nekem van babám, hanem nekünk...Ha te is így gondolnál rá, lehet könnyebb lenne elfogadnod, hogy õ is szeretne részt venni benne:D
Nálunk is bent volt a párom, pedig én is tartottam tõle.De áldom az eget, hogy mégis beengedtem, mert nagyon nagy segítség volt.Azóta talán még jobban megértjük egymást és persze szeretjük is.A drága pici lányunkat pedig egyenesen imádja!!Boldog babavárást és könnyû szülést kívánok!!
Nálunk se volt kérdés, hogy benn lesz e a párom. Mindenképpen benn akart lenni:D Annyit kértem tõle, hogy oda le, semmiképpen ne nézzen. Aztán mégis úgy adódott, hogy oda kellett néznie. Külföldön élek, itt csak egy szülésznõ van benn a szülésnél, senki más. Egy síma ágyon szültem, és a szülésznõ fogta az egyik, párom a másik lábam, ezért rálátott a dolgokra. De semmi mellékhatása nem lett szerencsére:D Vajúdásnál is sok segítséget nyújtott, hogy ott volt. Elég volt, hogy fogta a hátam, hogy hozzám ért. Pedig azt hittem, hogy pont ellenkezõleg lesz. Elõtte is olyan volt a kapcsolatunk, hogy elõttünk nem voltak tabuk, és most is így van ez. Nem változott semmi.
Az elején nekem voltak kétségeim az apás szüléssel kapcsolatban, de ahogy közeledik, már biztosak vagyunk benne, hogy ott a helye. Õ is nagyon szeretné egybõl látni a babát. Nagyon lelkes, imádja a babát már elõre és engem is. :) Én csak attól tartok, hogy viseli majd az én szenvedésem, és hogy nem tud segíteni. De szerintem nagyon nagy közös élmény lesz.
Nálunk nem lesz bent.Se õ, se én nem szeretnénk ezt.Egyébként imádja a babát, gyakran simizi a pocakom, és érdeklõdik a babás témák iránt.

36 hetes kismama vagyok és tavaly októberben volt az egyik szememre retina levállásom, amit megoperáltak. A szemorvosom nem tartja indokoltnak a császárt, lehetséges, hogy nem szakad le újra? Nem szeretnék megvakulni!

Legjobb válasz: Én is úgy tudom, hogy retinaleválást követõen nem hagyják erõlködni az embert, ezért császároznak. De úgy gondolom a szemorvos az aki a legjobban ért ehhez, mindenki egyéni elbírálás alá kerül, tehát ha õ úgy ítéli meg, szerintem bízz benne, õ a szakember. Megértem az aggályod is, ha mégis félsz a természetes szüléstõl beszéld meg a szülészorvosoddal, szerintem ez lehet javallata császármetszésnek.

Én is úgy tudom, hogy retinaleválást követõen nem hagyják erõlködni az embert, ezért császároznak. De úgy gondolom a szemorvos az aki a legjobban ért ehhez, mindenki egyéni elbírálás alá kerül, tehát ha õ úgy ítéli meg, szerintem bízz benne, õ a szakember. Megértem az aggályod is, ha mégis félsz a természetes szüléstõl beszéld meg a szülészorvosoddal, szerintem ez lehet javallata császármetszésnek.
Én a helyedbe megnéztetném másik orvossal is és ha eltérõ a vélemény akkor egy harmadikkal, hogy tudjak dönteni. Nekem nagy dioptriáról volt szemmûtétem így én is voltam szemorvosnál... De szerencsére nekem engedlyezte a temészetes szülést.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!