Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tarthatnám a (33 db)

Hogyan tarthatnám a közelemben?

Van egy lány. Régen egy csoportba jártunk, vagyis én régen, tavaly.

Legjobb válasz: Szerintem odamehetnél hozzá mikor egyedül van. Ha van is barátja még nem jelenti azt, hogy nem beszélgetne veled szívesen. Ahogy mondtad fõiskolásak vagytok. Akkor pedig csak van benned annyi bátorság hogy beszélgess vele egy kicsit, megkérdezd hogy van. Lehet, hogy még barátok is lesztek vagy akár késõbb több is :) Bátorság ! :)

Szerintem odamehetnél hozzá mikor egyedül van. Ha van is barátja még nem jelenti azt, hogy nem beszélgetne veled szívesen. Ahogy mondtad fõiskolásak vagytok. Akkor pedig csak van benned annyi bátorság hogy beszélgess vele egy kicsit, megkérdezd hogy van. Lehet, hogy még barátok is lesztek vagy akár késõbb több is :) Bátorság ! :)

Még mindig nem vagyok terhes, jelenleg betegállományba vagyok és ki akarnak rúgni. Hogy tarthatna a doki betegállományban amíg teherbe nem esek?

Legjobb válasz: bármi olyan betegség,ami járóbeteg..ugyanis fekvõbetegségnél mehetnek ellenõrizni....

bármi olyan betegség, ami járóbeteg..ugyanis fekvõbetegségnél mehetnek ellenõrizni....
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Nõgyógyi javasolhatja háziorvosnak, hogy - mivel nem esek teherbe, vsznû stressz miatt - nem dolgozhatok?
házidoki ki irhat idegalapon, de nem tudom mennyi idõre..és akkor járóbeteg lennél:-) de szerintem légy öszinte a házidokiddal, h kirugnak stb, és tutti segíteni fog

Hogyan tarthatnám a kapcsolatot az öcsémmel?

Van egy 23 évvel fiatalabb öcsém akit az alkoholista apja nevel.Egy id?ben jártam hozzá,elhoztam nyaralni,de mióta meghalt a nagymamája megszakadt a kapcsolat.Nagyon rossz körülmények között él.Az apja agresszív.Mikor utoljára találkoztunk(kb 5 éve)azt mondta gy?löli ?t.Néha csomagot küldök neki,iskolakezdésre,karácsonyra.Azt szeretném ha tudna róla hogy vagyok neki,de az apja miatt nehéz.Félek a rossz nevelés miatt elkallódik.12 éves kisfiúról van szó.

Legjobb válasz: Az, hogy beállítasz, nem mûködik? Az apja mit szól hozzá? Ha nem engedi, akkor mondd meg, hogy bemész a gyámhivatalhoz, mert a testvéreknek joguk van egymáshoz. És ha nem akar családlátogatást, környezettanulmányt, akkor jobb, ha önként belemegy hogy láthasd.

Az, hogy beállítasz, nem mûködik? Az apja mit szól hozzá? Ha nem engedi, akkor mondd meg, hogy bemész a gyámhivatalhoz, mert a testvéreknek joguk van egymáshoz. És ha nem akar családlátogatást, környezettanulmányt, akkor jobb, ha önként belemegy hogy láthasd.
ha annyira aggódsz a sorsa miatt, akkor akár a nálad való elhelyezést is kérheted...
nem vagyok rosszindulatú, csak a képedbe vágtam az igazságot és nem tetszik neked...amúgy meg a gyámügy nem úgy mûködik, mint 20-25 éve, ha indokolt, akkor el fogják venni a gyereket az apjától, de ha nem tudnak róla, hogy bántják, akkor nem fognak tudni segíteni se neki...
nézd, ha annyi áldozatot nem tudsz meghozni azért, hogy lásd az öcsédet, hogy 2 percre lásd az apját, akkor mégis mit akarsz? nem mellesleg, ha komolyan aggódnál érte, akkor nem csak csomagokat küldözgetnél 5 éve évente 2 alkalommal, hanem elmennél találkozni vele amúgy meg 3 gyerek mellé egy negyedik bõven elférne az ilyen emberekre mondják, hogy álszent...és még mielõtt elkezdenéd, hogy nem ismerem a helyzetedet, a rokonságban volt hasonló eset, a nagymamám magához vette a 2 unokáját, mert sem az apjuk, sem az anyjuk nem alkalmas nevelésre...minden támogatást megszerzett a nevelésükhöz, amit lehetett és mindent megadott nekik, amit tudott, pedig már akkor is nyugdíjas volt, amikor hozzá kerültek az unokatesóim
Bocs kérdezõ, de én is a 'kedves válaszadóval' értek egyet. Te csak a kifogásokat keresed, de lépni, ténylegesen tenni valamit az öcsédért, már nem megy. Aggódsz érte, de nem próbálod kiemelni az alkoholista, agresszív apja mellõl?? Csak a szád jártatod és a lelkiismereteded próbálod az évi 1-2 csomaggal megnyugtatni, mert legbelül te is érzed, hogy tehetnél többet is.
A kérdező hozzászólása: Hát akkor valószinû nem indokolt a probléma.Köszi szépen az igazságot "kedves" válaszadó.
A kérdező hozzászólása: Pont erre kerestem volna megoldást, nem magamat akarom fényezni még véletlen se.Igen a nagymama példaértékû valóban.A gyámhivatal nem veszi el az apjától.Én pedig nem tudom vállalni mint mondtam.És én is hasonló helyzetbõl jöttem mint az öcsém, engem se vett magához senki.Viszont voltak rokonok akik hasonló dolgokkal segítettek engem, és örültem neki képzeld.Ezért választottam a csomagküldést mert személyes tapasztalatom van.Köszi az otromba választ, bár nem ilyeneket vártam.Megszokhatnám már milyen rosszindulatú emberek vannak, és milyen nagyon tudnak jótanácsot adni.
A kérdező hozzászólása: Kösz szépen a kioktatást, nagyon kedves vagy.Jó hogy van aki jobban tudja az én körülményeimet mint én, és hogy mit tudnék bevállalni.Eszembe se jut hogy én neveljem.Egy nagymam azért nagyon más, ha az lennék én is vállalnám.2 perc látogatás aztán nagy valami.Jó megoldás köszi mégegyszer.
A kérdező hozzászólása: 3 gyerekem van, nem tudom Õt vállalni, meg hát a férjem nem hiszem hogy belemenne.
A kérdező hozzászólása: Nem akarom látni az apját, utolsó alkalommal is tök részeg volt összevesztünk, és igen agresszív.Falun laknak mindenki tudja milyen, nem sokat érnék a fenyegetéssel.Anyám is abban a faluban lakik, nem látogatja a gyereket.Sajnálom szegényt.Nem tudom az öcsém emnlékszik-e rám, a csomagokra is ki tudja mit mondott az apja, kitõl van stb.
A kérdező hozzászólása: Mivel az öcsém anyám eltitkolt terhességébõl született, nem az apámtól egy másik pasitól, és szinte rögtön elhagyta, nem találkoztunk csak egy évben 1-2szer.Nincs közöttünk igazi kapcsolat.A körülményeirõl is hallottam, mert míg élt a mamája õ nevelte ha nehezen is.Akkor többször találkoztunk.A családom nagyon ellenzi a kapcsolatot vele, én mégis szeretnék találkozni.Az apja viszont ellenzi ezt.Bemehetek a gyámügyre de mi alapján mondok én bármit hiszen nem látom, csak hallom a nagymamámtól, és el tudom képzelni, mert az apa ivott régen is, csak ott volt a nagyi.Nem tudom ha igazak ezek a dolgok akkor az iskolai gyerekvédelem nem járna el?Mindegy ezeket csak akkor tudom meg ha beszélek valahogy a gyerekkel.Igazából azt hittem van itt olyan aki hasonló cipõben jár....csak kioktatást kaptam...majd megoldom.

Hogyan tarthatnám a férjemben a lelket, ha közben nekem is kellene egy kis megértés és segítség a szerinte lényegtelen problémáim miatt? Elegem van az állandó önsajnálatából.

A szüleimnél lakunk, eredetileg is így terveztük, mert anyukám már ápolásra szorul és nem tudtuk volna máshogy megoldani. A férjem 4 hónapja elveszítette a munkáját és hiába talált 2 héten belül másikat, a mostani munkáját útálja és még a fizetése is jóval kevesebb mint eddig. Azóta folyamatosan őt kell sajnálnom. Ha nem szánakozok, és vígasztalgatom folyamatosan, már azonnal jön a "nincs benned semmi megértés" kezdetű önsajnáló monológ és ezt hallgathatom egész este. Azt is megkaptam már, hogy menjek vissza dolgozni, de természetesen megoldást ő sem talált arra, hogy hová tegyem a 10 hónapos fiunkat és édesanyámat addig, amíg én dolgozok. Pont a segítség hiánya miatt nem tudok még a saját egészségemmel sem úgy foglalkozni, mint kellene. Meg kellene műteni a jobb térdemet, de mivel még gyógytornára sem tudtam rendszeresen eljárni, bele se mertem kezdeni a műtét intézésébe. Úgy érzem, kezdek végképp besokallni és úgy egyben fog kirobbannni belőlem ez az egész, az pedig több mint valószínű, hogy a házasságunk végét fogja jelenteni.

Legjobb válasz: apuka maradjon otthon a kisgyerekkel, és te menj vissza dolgozni

apuka maradjon otthon a kisgyerekkel, és te menj vissza dolgozni
Mondd meg neki, hogy megérted, milyen nehéz idõszak ez most számára, hogy nagy rajta a teher, és büszke is vagy rá a helytállásáért, viszont a problémái miatt ne téged ostorozzon folyamatosan, mert rosszul esik.Állj ki mellette és önts belé lelket, de azt is tisztázd vele, téged mi bánt és mi zavar, hozd a tudomására, milyen jólesne most neked is a szeretet, megértés.
Mondd el neki..
Ne egyben mondd el neki, hanem amikor belekezd a monológjába, akkor mondd el, hogy örülsz, hogy van egyáltalán munkája és büszke vagy rá, hogy így helytáll a családjáért, stb. Kicsit fényezd az önbizalmát, neki sem lehet könnyû ez a helyzet. Ha nagyon elmérgesedne a helyzet, akkor viszont igenis állj ki magadért és mondd el, hogy te is a világon vagy, neked is van éppen elég problémád és szeretnél visszamenni dolgozni, de nem tudsz, pont... A gyerekkel nem lenne gond, bölcsi. Ha anyukádat otthon lehet még hagyni 6-8 órára, akkor ezzel sem lenne egyébként probléma.
Pontosan, sok roszágban van oloyan, hogy papa babázik, anyuci meg megy vissza dódozni ez senkinek nem jut eszébe? milyen világot élünk? férfiak, tartsunk össze, álljunk ki a jogainkért

Hogyan tarthatnám tisztán a monitoromat?

Mi a legjobb módszer h hosszútávon tiszta maradjon vagy mivel a legkönnyebb tisztítani? nem akarok neki állni a zsír új led monitoromat vizes ronggyal törölgetni...akármi érdekel legjobb az volna ha minél egyszerűbb és olcsóbb!

Legjobb válasz: Vegyél spéci LCD/TFT tisztító szettet. Nem túl drága és nagyon sokáig elég.

Vegyél spéci LCD/TFT tisztító szettet. Nem túl drága és nagyon sokáig elég.
Porosodni mindenképp fog, bár biztos van hiper-szuper portaszító törlõfolyadék is. Az mondjuk segít ha nem elõtte eszik-iszik az ember.
@Majonez89: Nem feltétlen muszáj hozzá elõtte inni: https://www.youtube.com/watch?v=UdSMA9xIsd8 :D
Nézz kevesebb pornót :) Egyébként van monitortisztító folyadékok és habok, hozzá mikroszálas törlõkendõ. És nem is olyan drágák.
A kérdező hozzászólása: te pancser h jön ide a pornó? xÐ vagy ha most arra gondolsz h ráhokizom a monitorra? elég rossz irányba fantáziálsz..xÐ
Csak vicc volt :) Egyébként hoztak már hozzám olyan laptopot javításra, amit visszaküldtem takarításra... és még szõrszál is volt rajta.

Hogy/hol tarthatnám a 16. szülinapomat?

Április elsején lesz a 16. szülinapom, és szeretnék tartani egy "bulit". Nem feltétlenül piálósat, mert én nem szoktam alkoholizálni, de fel?lem a többiek ihatnak... A lakásunk túl kicsi hozzá, de nincs pofán valamelyik barátn?m lakását "kölcsönkérni". Adnátok ötleteket, hogy hol tarthatnánk, vagy miket csinálhatnánk, ilyesmi? Nagyon szépem köszönöm el?re is! :) 16L

Legjobb válasz: Ekkor még este hûvös van, így kiülõs kocsma vagy kávézó szerintem nem nagyon jöhet szóba, pedig az jó :) Esetleg bent.

Ekkor még este hûvös van, így kiülõs kocsma vagy kávézó szerintem nem nagyon jöhet szóba, pedig az jó :) Esetleg bent.
Április elsején születél?! :-) Béreljetek ki vmi kocsma- étterem szerû helyet...
Hol laksz városban vagy faluban? Mert azért az sem mindegy. Írd meg hátha segít és mad vmi jó ötletem :-)
Most komolyan mennyi begyepesedett van... játszóház? Nektek meg öregek otthona! Szerintem akkor kérdezd meg a szüleidet hogy mit javasolnak! Hátha így õk is elengednek...
Nana... csak vicceltem, en is 16 vagyok :-)
Akkor tenyleg jatszohaz lesz vagy meki:-)
16 évesen kocsma? Játszóházba tartsd még...
Menjetek pidzázóba, és esetleg foglaljátok le elõre a heyleket. Én ezt tudom ajánlani.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :)
van 4 ismerõsöm kapásból, aki április 1-én született, közülük az egyik a legjobb barátnõm. :) szerintem pedig ha nem akartok helyet kibérelni, sem szórakozóhelyre menni, kocsmázni, akkor az lenne a legjobb, ha nálatok lennétek ideig-óráig, utána pedig együtt elmennétek egy kávézóba, pizzázóba pl.
attól függõen, hogy hányan vagytok, ha nem lenne nagy tömeg, hanem szûk körben ünnepelnél, akkor még teázókat tudok javasolni. rengeteg van a városban, sok nagyon hangulatos, és vannak helyek, ahol ki lehet bérelni elkülönített helyeket is, úgy, hogy lefogyaszthatóan, tehát ha kb. mindenki vesz valamit, már meg is van :) érdekel ilyen?
A kérdező hozzászólása: Igen, érdekelne, köszönöm :)
utolsó vagyok:) ezesetben tudom ajánlani a Zöld teknõs teházat, vagy a Sirius teaházat :) interneten mindkettõt megtalálod :)
pidzázóba? grat.. a teaház az egy nagyon jó ötlet, én még ajánlanám a vörösoroszlánt, ami spec a kedvencem :) amúgy meg kibérelni ki tudtok egy sima termet is , ahova olyan zenét visztek, amilyen akartok, cask ti vagytok, stb... keress rá, hogy terembérlés :) és sztem biztos nem olyan drága :) a másik, amit nagyon tudok ajánlani, hogy a lasergame-be tartsd!! irtó jó, ilyen csapatjáték, keress rá :) a westendhez van közel, és nagyon jól lehet szórakozni :) egyk bnõm sznapja is ott volt :) maj írd meg nekünk, mire jutottatok
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, utánanézek! :)
Nem olyan falura gondoltam h menjetek el egy falunapra es ropjátok. De bocs én írtam le rosszul :-) Hanem egy kozeli pest meletti etteremre...
szerintem a trófeában lehetne :) kaja-pia dögivel ;) amúgy a 18. szülinapom mekiben akartam tartani, csak sajnos nem lehet :( pedig milyen buli lett volna.. :)
A kérdező hozzászólása: Tök menõõ. :D Én imádom, hogy akkor születtem. :) De ismerek olyat aki utálja... :S
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) A szüleim biztosan nem engednék a kocsmás dolgot... :/
A kérdező hozzászólása: Ne hülyéskedj már... ha egy csapat 16 éves annyira jól mulatna egy mekiben, akkor nem mennének kocsmába, nem mennének bulizni stb. Tehát nem, nem megyünk játszóhõázba, vagy mekis-csúszdás izébe, akármennyire is gondolod azt, hogy 16 évesen mi még pisisek vagyunk. Azt a tényt teljes mértékben elfogadom, hogy nem vagyunk felnõttek, de még csak 18 évesen sem leszünk azok. Én magam sem érezném magam jól egy kocsmában, vagy egy szórakozóhelyen, mert nem az én világom. Na de azért a játszóház már túlzás -.-" Köszi, hogy végigolvastad és most gondolkodj el, hogy miért is nézed le azokat, akik talán fiatalabbak nálad. Mert gondolom azért küldesz játszani, mert te pár évvel idõsebb vagy és olyan baromi felnõttnek érzed magad. Ennyi, ha nem értesz egyet, az a te véleményed. ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, mindenképp megkérdezem a szüleimet is! :) Csak szeretnék még tõletek is hallani pár ötletet.
És nem lehetne vmi éterem szerût kibérelni olcsón, nem jo az se ha olyan puccos csak eg kis hely zenével, kajával meg üditõvel v nem tudom h h gondolod a pias dolgot :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi ismét a válaszokat! :) Budapesten lakom amúgy. :) Nem tudom a szüleim mennyire díjaznák azt, hogyha kibérelnénk valamit, mert ugye pénz... nekünk sincs túl sok sajnos. :/ Persze nem panaszkodom, mindent megkapok amire szükségem van, de ugye az ilyen kiadások mindig nehézkesen mennek. Majd megkérdezem azért...sosem adom fel. :D De nagyon örülök, hogy válaszoltok, köszönöm szépen. :)
Pesten azért biztos vannak lehetõségek, mondjuk jobban örültem volna h falun laksz, ott tutti h olcson lehet berelni. Tenyleg falun nem lehetne?
A kérdező hozzászólása: Falun? :D Mégis milyen faluba tudnám lecsábítani a barátaim? :D De köszi az ötletet. :)
Nekem is volt olyan osztálytársam aki Április 1.-én született :DD
A kérdező hozzászólása: Jujj, köszönöm! :) Utánanézek.

Hogyan tarthatnám benne a 'lángot'?

Van egy lány, akivel összebarátkoztunk, és nagyon szeretem ?t, a világért nem hagynám el :)

Legjobb válasz: Mindíg legyen nálad öngyüjtõ.

Mindíg legyen nálad öngyüjtõ.
Na kezdjük ott hogy szerintem nem árt ha lazábbra veszed a dolgokat!Ha már most rágörcsölsz arra hogy nem akarod elveszíteni akkor ezt a csaj is megfogja érezni és lehet hogy a végén majd menekülni akar az egészbõl!
A kérdező hozzászólása: Igazából, ha vele vagyok, beszélek, vagy gondolok, mindígmegnyugszom, lelassulok picit *-* úgyhogy ha õ is ottvan nem görcsölök csak mikor nagyon hiányzik akkor...

Hogy tarthatnám vele a kapcsolatot?

Van egy nagyon színpatikus fiú az iskolában, táncpróbán ismertem meg, de a táncnak már vége, és kés?n kezdtem el vele úgymond kommunikálni...párszor már cseteltünk, egyszer meg is lepett hogy 4 órán át beszélgettünk írásban, pedig általában fél órákat szokott fenn lenni... Próbáltam elhívni egy programra ? lelkes volt, de családi program közbe jött.... AZ lenne a problémám, hogy még egy meghívást már er?sen nyomulásnak éreznék, cseten már félénken merek ráírni, mert bár egy id? után közvetlen volt és beszédes, nem tudom mit gondol, hogy csak úgy írogatok...mesélgetett magáról a családjáról... Szóval félénk vagyok kicst ilyen ügyben, és nagyon nem szeretném ha félre értene (mármint nem vagyok az a férfifaló aki csak úgy rátapad a fiúkra, általában ?k találtak meg engem mindig, de nagyon színpatikus és távol érzem magamtól sajnos....szeretném kicsit behozni a társaságunkban, de nem tudom hogy fogjak neki, még azt se tudom mivel írhatnék rá legközelebb.... Nem vagyok nagy horoszkóphív?, de a Bika jegy jellemzése ráillik: nyugodt csendes, zárkózott, lassan nyílik meg, és nem túl kezdeményez?.... De ha ráírok 2 másodpercen belül jön a visszaköszönés...és hosszan ír... Szóval hogy szólítsam meg? hogyan tovább? Mit tegyek hogy ne legyen nyomulás, mégis sikerüljön kicsit közelebb hozni?

Legjobb válasz: fogalmam sincs mert nemtudom határozott talán

fogalmam sincs mert nemtudom határozott talán
Szerintem, egy másodszori meghívás valamerre, nem rossz, mondod, hogy; Mivel a múltkori találkozás nem jött össze, ekkor meg ekkor nem érnél rá, hogy elmenjünk valamerre vagy ilyesmi?:) " legyél ugyan olyan mint voltál, úgy látszik kezdesz belé szeretni. :) )) Sok sikert és ki tartást, remélem jól alakulnak a dolgok ^^ !
Ha nagyon szimpatikus és szívesen járnál vele akkor miért baj ha õ is rájön hogy tetszik neked és ezért akarsz vele közös programot. Vagy úgy gondoltad hogy majd titokban jársz vele míg õ azt hiszi majd hogy csak barátok vagytok és egyszer csak bejelented hogy fél év múlva összeházasedtok mert már annyira szereted?
szerintem nyugodtan hivd el valahova sétálni vagy ha van kutya akkor kutyatsétáltatni :D vagy nem tudom hogy hány évesek vagytok de forraltborozni:) tuti te is be josz neki ha o félénk akkor te hivd el ne várd a sultgalambot es ez nem nyomulás :)
Szerintem is írj rá, hogy mivel a múltkori tali elmaradt, ezért menjetek el ide vagy oda... aztán ha összejön akkor jó, és várd meg hogy õ mit lép, ha meg valamiért mégse jó a dolog akkor meg legalább hamar kiderül, és nem várakozol feleslegesen tovább.
Szerintem azzal, hogy ráírsz és esetleg kedvesen viccesen megjegyzed hogy a múltkori tali elmaradása után illik egy másikat szervezni nem lépsz túl semmiféle határt. De képzeld magad a helyébe; a lány lemond egy programot majd alig ír. Ez elég kiábrándító lehet, mivel te mondtad le a találkát szerintem ebben az esetben neked is kéne újat szervezni, vagy addig halogatod és tétovázol, míg keres mást mert azt hiszi már nem érdekel téged.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem félreérthetõ volt, neki jött közbe más, õ mondta le...
Ezért hívd el újra.... Egy próbát megér..

Van egy lány ismerősöm, hogyan tarthatnám vele úgy a kapcsolatot, hogy ne tűnjön úgy, hogy "nyomulok" rá?

Engem csak néhány ember érdekel barátként és az egyik ő, szerencsétlenségére lánynak született (nyilván nem tehet róla). A probléma az, hogy csak facebookon tartom vele a kapcsolatot mert messzebb lakik de szeretnék vele többször személyesen találkozni mert igénylem a társaságát. Neki van barátja és nem tudom, hogy ez mennyire befolyásolja azt, hogy én barátkozom vele. Nem szeretném, hogy valaki azt higgye, hogy el akarom orozni szegény lányt. Nem is igazán tudom, hogy mikor írhatnék neki üzenetet, amiben érdeklődnék a hogyléte felől. Az elmúlt pár hónapban többször írtam neki, félek, hogy emiatt negatívan áll hozzám mert esetleg félreérti. Legutoljára 1 hónapja írtam neki. Szerintetek baj lehet belőle, ha írok neki üzenetet megint?

Legjobb válasz: Amúgy szerintetek milyen ürüggyel írhatnék neki?

A kérdező hozzászólása: Amúgy szerintetek milyen ürüggyel írhatnék neki?
Ha érdekel, a hogyléte, egyszerûen irj rá, kérdezd meg hogy van. Ne csinálj ebbõl problémát, ha õ is ir neked, akkor egyértelmûen õ is szivsen beszél veled. Kérdezd meg hogy van, miújság vele. Nincs ebben semmi rossz. Ha nem irsz neki 'nyomulós' szöveget, nem fogja azt hinni, hogy nyomulsz rá. Nyilván még vannak fiú baratai, akikkel szivsen beszél.
Biztos õ is örülne, ha irnál neki.... ki tudja?
A kérdező hozzászólása: Nem akarom lejáratni magam :/.
A kérdező hozzászólása: Írtam neki és letiltott :) .

Középiskola választás előtt állok. ( akérdés túl hosszú, a többi lent) Hogyan tarthatnám szinten a németet? Sokat felejtenék 4 év alatt?

Eddig németet tanultam, de mivel a középiskolákban, amik szóba jöhetnek nem tanítanak haladó németet 2. nyelvként. Ezért angolt+ egy vmilyen más nyelvet kéne tanulnom. Előre is köszönöm a válaszokat :))

Legjobb válasz: Olvasgass német nyelvû könyveket, nézz német nyelvû filmeket, töltögess ki gyakorló teszteket... :)

Olvasgass német nyelvû könyveket, nézz német nyelvû filmeket, töltögess ki gyakorló teszteket... :)
A kérdező hozzászólása: De lenne rá idõm a sok tanulás mellet?
Tanulj németet második nyelvként. A kezdõ német is jobb, mint a semmi. Megkérheted mondjuk a tanárodat (ha hajlandó rá), hogy hozzon neked külön haladó feladatsorokat, vagy leteheted az elõrehozott érettségit. :) Én ugyanezt csinálom most angolból, idén különfeladatozok, jövõre érettségizem. 14/L
Ha nem lesz német órád középiskolában simán el fogod felejteni. Vagy az angol mellett tanulod második nyelvként. Vagy járogatsz magántanárhoz
Mennyi ideje tanulod már?
A kérdező hozzászólása: 7 éve nemsokára meglesz a középfokú amit a középiskolában haladó németen 2 év alatt érnek el... addig én nem tudnék fejlõdni

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!