Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tapintható ha (3 db)

Hogyan tapintható ki, ha valaki terhes? Hol kell tapintani? És mit lehet érezni, ha van baba?

Legjobb válasz: Ezt szerintem csak az orvos tudja kitapintani és az elején legalábbis én nem éreztem semmit.Most 14 hetes vagyok és kb 2 hete már én is ki tudom tapintani a méhemet de elõtte csak az orvos tudja kitapintani.Az ultrahangon pedig még hamarabb látható a terhesség.

Ezt szerintem csak az orvos tudja kitapintani és az elején legalábbis én nem éreztem semmit.Most 14 hetes vagyok és kb 2 hete már én is ki tudom tapintani a méhemet de elõtte csak az orvos tudja kitapintani.Az ultrahangon pedig még hamarabb látható a terhesség.
Szerintem ezt csak orvos tudja megállapítani, fõleg a korai terhességet. Késõbb persze ahogy nõ a méh az már érezhetõ, de nem hinném , hogy egy hozzá nem értõ ebbõl a terhességet meg tudná állapítani. A teszt az inkább mutatja, hogy van-e terhesség...

Az normális ha a hüvelybemenetemtől kb 3-4 cm-re már tapintható a méhszájam? Létezik olyan, hogy valakinek ilyen rövid a hüvelye, vagy ez inkább méhsüllyedés?

Legjobb válasz: Hát szûz vagyok és pont ezért félek, hogy még egy "mackó típusú" se menne be és már fájna :D legalábbis elvileg ha a méhszájat nyomja az fáj. És elvileg 8-10 cm a normál hüvelyhosszúság, szoval nem is tudom, hogy ilyen lehet e hogy nekem alapból ilyen rövid. De vagy másfél éve még kb 10 cm-re volt a méhszájam a szûzhártyától, és azóta ez fokozatosan rövidül :O

A kérdező hozzászólása: Hát szûz vagyok és pont ezért félek, hogy még egy "mackó típusú" se menne be és már fájna :D legalábbis elvileg ha a méhszájat nyomja az fáj. És elvileg 8-10 cm a normál hüvelyhosszúság, szoval nem is tudom, hogy ilyen lehet e hogy nekem alapból ilyen rövid. De vagy másfél éve még kb 10 cm-re volt a méhszájam a szûzhártyától, és azóta ez fokozatosan rövidül :O
Õõõõ, érdekes. Azért inkább menj el egy nõgyógyászhoz.
Nem lehet hogy más pozícióba kerûl a hasad mikor oda nyúlsz? Úgy értem begörnyedsz és ezért közelebb kerûl a puncidhoz? Ha nem, akkor menj dokihoz. 30F
Kötve hiszem amúgy, hogy a méhszájadat tapintanád..
A kérdező hozzászólása: Nem görnyedek be, ráadásul megnéztem állva és fekve is ugyanolyan közel van, pedig a méhsüllyedésrõl azt olvastam hogy álló helyzetben lentebb kerül a méhnyak. És amugy biztos hogy a méhszájam és méhnyakamat érzem. De majd elmegyek nõgyógyászhoz megint.
Ok, majd mesélj mit mondott! Hány éves vagy amúgy?
A kérdező hozzászólása: 16

Ha már tapintható a kis fogacska, érzem, hogy recés, akkor az már azt jelenti, hogy áttörte az ínyt?

Legjobb válasz: igen. Én mindig úgy néztem meg, hogy megkocogtattam kanállal.

igen. Én mindig úgy néztem meg, hogy megkocogtattam kanállal.
A kérdező hozzászólása: De jó!! Akkor ez azt jelenti, hogy kibújt a kicsikék fogacskája? :) A kanállal is meg tudtam kocogtatni. Ezután még fáj neki, ahogy bújik a fog? A nehezén már túl van? (szerencsére eddig nem volt vészes, szinte észre sem vettük)
Igen, kint van foga. Innentõl már nem szokott fájni a babáknak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
Az én babámnál is ma vettem észre ugyanezt! :) Kocogott a kanál, látni még csak valami gyöngyház színût látok, meg az ujjammal érzem, hogy recés picit. 6 hós 1 hetes. És a tied kérdezõ?
A kérdező hozzászólása: :) Én sem fehérnek látom, hanem egy picit sötétebbnek. De abszolút érezhetõ és látható is. :) 2 db pici fogacska, olyan jó, egész nap nézegetném! :) 7 hós 1 hetes a kislányunk. És ráadásként ma belém kapaszkodva felállt! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!