Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tanitsam az uj (2 db)

Hogyan tanitsam meg az uj barátomat jol csokolni?

Legjobb válasz: Mond meg neki, hogy te hogyan szeretnéd és persze kérdezgesd arról is, hogy õ hogyan szeretné. Irányístd te, hogy mit hogyan csináljon és elõbb-utóbb meg fogja tanulni.

Mond meg neki, hogy te hogyan szeretnéd és persze kérdezgesd arról is, hogy õ hogyan szeretné. Irányístd te, hogy mit hogyan csináljon és elõbb-utóbb meg fogja tanulni.
tudod gyakorlat teszi a mestert:)

Az új törvény fényében hogyan tanítsam mégis a kutyát?

Ugye mindenki tudja, hogy az új törvény értelmében a kutyát gyakorlatilag sehol sem lehet elengedni. A mi környékünkön legalább is nem. Kutyafuttató csak nagyon messze van, jelenleg nincs olyan autónk, amivel a kutyát be tudnám vinni a városba napi kétszer, hogy futkározzon. Kert van, de a kertész azt mondta, hogy a kutya nem léphet a f?re, mert kigyúrja, ezért a kennelben van a kutya. Napi kétszer ugyan elviszem sétálni mindig, de mivel nem engedhetem el sehol sem, ezért a séta nagyon unalmas és egyáltalán nem kapja meg a szükséges mozgást.

Legjobb válasz: elsõ vagyok: ezt nem is tudtam, úristen!! biztos nincs annak az embernek kutyája aki ezeket a hülye törvényeket kitalálta! most komolyan a kutyák elégedjenek meg egy nagyobb "kennel"-el ahol szabadon lehetnek,nevetséges komolyan!

elsõ vagyok: ezt nem is tudtam, úristen!! biztos nincs annak az embernek kutyája aki ezeket a hülye törvényeket kitalálta! most komolyan a kutyák elégedjenek meg egy nagyobb "kennel"-el ahol szabadon lehetnek, nevetséges komolyan!
Milyen "új törvény"? Az arról szól, hogy "belterületi közterületen" köteles vagy pórázon vezetni. Ez eddig is így volt, ebben nincs semmi újdonság. És milyen törvényrõl beszélsz, ami szerint költerületi közterületen ne lehetne szabadon? Szerintem ilyen törvény nincs! Ha szerinted van, akkor lennél szíves a konkrét, jelenleg is hatályos jogszabályt belinkelni?
A kérdező hozzászólása: Teljesen egyet értek veled. Az erdõ-mezõvel viszont nagyon vigyázz!!! Az extra veszélyes. Az 1994-tõl érvényben levõ törvényt 2009-ben módosították. E szerint TILOS erdõn-mezõn elengedni a kutyádat. Ha nem csinál semmit a kutya, csak a lábad mellett bandukol, a vadásznak teljes joga van kilõni. Én sem akartam elhinni, elolvastam a törvényt, és valóban így van. Nem szabad erdõn-mezõn elengedni, mert kilõhetik akár mikor, nagyon veszélyes!
Elõször is nem értem, hogy ha kint laktok a semmi közepén, akkor a saját kertetekben miért nem lehet szabadon? Társas házban laktok? Nincs saját normál méretû udvarrészetek?? Csak belterületi közterületen vagy köteles pórázon vezetni, illetve külterületen ott, ami vadászterület. Szántókon-mezõkön-erdõkben simán viheted szabadon, ha nem mész be magánterületre és éppen zajló vadászatra :) Lelõni nem lõhetik le csak azért, mert póráz nélkül van: "(3)59 A vadászterületen a vadász a vadállomány védelme érdekében - a vad elfogására, elejtésére megengedett vadászati eszközzel - elfoghatja vagy elejtheti a) a vadat ûzõ kutyát, ha a vad sérelme másként nem hárítható el, illetve b) fertõzés továbbterjedése vagy másként el nem hárítható támadás megakadályozása céljából a kutyát vagy macskát, ha a tulajdonosának felderítésére nincs közvetlen lehetõség." http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99600055.TV
# 18 vagyok. Belterületi közterületen én és a barátaink is csak pórázon sétáltatunk. Külterületen, illetve a kijelölt kutyafuttatókon szoktuk õket elengedni. Nálunk pl. kijelölt kutyafuttató a folyó partja is sok kilométeres szakaszon, szóval adott az erdõ és az élõvíz is a kutyáknak teljesen jogszerûen. Másutt meg érdemes tájékozódni arról, hogy hol szabad és hol nem elengedni. A szántóföld pl. valaki tulajdona, tehát elméletileg nem futkározhat rajta a kutya, még ha amúgy nem is nagyon szoktak szólni érte. Szilvi, köszi! Ezt kerestem! Na most ha rendelkeznek arról, hogy milyen estben ejtheti el a kutyát a vadász, akkor értelemszrûen egyéb helyzetekben nem teheti, akkor sem, ha szabadon van. Arról sem írnak, hogy nem lehet szabadon. Az is benne van a pakliban, hogy a vadászok mindezek ellenére mégis lelövik, akár jogos akár nem, hiszen egymást is rendszeresen lelövik, pedig azt biztosan nem szabad.
A kérdező hozzászólása: http://vasnepe.hu/cimlapon/20110408_erdotorveny_mit_szabad_m.. Na, én ezt találtam róla. Akkor ez hülyeség? Ott van, hogy kutyát erdõben csak pórázon.
A kérdező hozzászólása: Egyébként van kertünk, szép nagy. Ebbõl a kutyáé 80 négyzetméter lekerítve. A többi füvesítve van (a kutyáé is volt, csak komplett felásta az egészet, így már csak föld van, meg nyomokban fû), bokrokkal, filagóriával, stb. A kertész azt mondta, oda nem mehet a kutya, mert tönkreteszi. Mivel én híve vagyok a Ricardói komparatív elõnyöknek, ezért hiszek a munkamegosztásban. Én ehhez értek, a kertész meg a kerthez. Így ha õ azt mondta, hogy oda nem mehet a kutya, akkor nem mehet. Ezért lenne jó, ha elengedhetném a séták során.
Na, amit az újságírók leírnak, annak sokszor a fele csak általuk hozzáköltött szöveg. :) Szóval el tudom képzelni, hogy ez csak a cikk szerzõjének az agyszüleméyne. Ha viszont nem az, akkor jó lenne közösen megtalálni a jogszabályi forrást is! Ez tényleg egy olyan fontos kérdés, amit muszáj pontosan tudni, mert nem mindegy, hogyan indulunk neki egy kutyás nyaralásnak pl...
A kérdező hozzászólása: Ezaz, akkor minden erdõjáró kutyás, uccu neki az olvasásnak! :)
A kérdező hozzászólása: Én azt hiszem rájöttem. Mi két fogalmat kevertünk: az erdõt és a vadászterületet. Ez a legutóbbi pdf jól leírja, hogy gyakorlatilag minden külterület erdõnek minõsül, de NEM VADÁSZTERÜLETNEK. Én úgy értelmeztem, hogy erdõben el lehet engedni, hacsak a kutya nem hajtja a vadat, akkor elmehet a pórázról. Vadászterületen való elengedés viszont szabálysértés. Jól gondolom?
Ja, most látom az utolsó kommentedet, kérdezõ. Valószínûleg jól gondolod. Mindenesetre az látszik, hogy nem teljesen tilos elengedni, de elég necces és az átlagember számára nehezen eldönthetõ, hogy valójában melyik terület mindek minõsül.
Lelõni nem lõheti le jogilag, csak ha vadat ûz!!! Jó persze, ha a gazdi és a vadász szava áll szemben egymással, az gáz :( De hogy az ember honnan tudja, hogy mi vadászterület és mi nem, ha nincs kitáblázva...jó kérdés
A kérdező hozzászólása: Utolsó: igen, így van. Nekem azt mondtál itt a , , falubeliek", hogy elõször még figyelmeztet a vadász, de ha megint meglát a kutyával elengedve, akkor már lelövi. Én az egy alkalmamat már eljátszottam, szóval még ha rá is jövünk, hogy mi-mikor-hogyan vadászterület és mi erdõ, és ezáltal mikor sértünk szabályt (huhh, még leírni is nehéz :D), akkor sem lenne esélyem odanyomni az orra alá a kinyomtatott törvényt, maximum csak akkor, mikor a kutya már mellettem vérzik. Szóval ez egy megoldhatatlannak tûnõ probléma. Ettõl függetlenül büszke vagyok magunkra, hogy ilyen fontos dolgokat kiderítettünk. Szerintem megérte! :)
A kérdező hozzászólása: akumi, neked meg már mondtam egyszer-kétszer, hogy nem vagyok rád kíváncsi. Sem arra, hogy hol van mennyi kutyád, és mit csinálnak a kertedben. Komolyan. Érdemben sok mindent nem szóltál hozzá, mi itt órák óta törvényeket böngészünk, te meg néha beugatsz valami sületlenséget. Elég volt. Köszönöm.
Ami meg még mindig közérdekû, megismétlem: Vadászokkal kapcsolatban senki ne támaszkodjon a törvényre, mert van egy csomó vadász, aki nem foglalkozik vele, és lelövi a kutyát se szó, se beszéd. Utána lehet lobogtatni a papírokat, hogy nem volt jogos, de attól még a kutya nem fog életre kelni.
Akkor jelentsd fel a vadászt, vagy fenyegesd meg!!! Ugyanis azért, mert szabadon van a kutyád a közeledben, DE NEM ÛZ VADAT, nem lõheti le!!! Ha a megtörtént esetekbõl indulunk ki, akkor pl. flexin se vihetnénk az erdõben a kutyát..hiszen már 10 méterre az embertõl is lõttek ki kutyát :O Nem sokat kirándulunk sajnos...de ha megyünk, a kutyám továbbra is karácsonyfához fog hasonlítani, nem érezheti magát szabadnak a természetben :( Nem baj, itthon a parton csak egy nyakörv van rajta :D
Melyik része nem tetszett a válasznak, és miért? Komolyan érdekel :)
A kérdező hozzászólása: akumi: sok hozzászólásodat olvastam már. Rád nem vagyok kíváncsi. Az elõzõ hozzászóló szépen meg tudta magyarázni, kedvesen, hogy egy cipõben járunk... És képzeld, pozitív benyomásom lett róla, és tuti, hogy máris nekiállok és utánanézek, hogy nem csak hülyeséget olvastam-e errõl az erdõs dologról, és közösen valamit kifundálunk. Ez a platform szerintem erre való. Téged viszont csomó kutyás kérdésnél látlak, és mindig csak piszkálódsz. Erre én nem vagyok kíváncsi. Kérlek, tegyél egy szívességet, és ha csak nem tudsz normális, ide illõ válasz adni, normális hangnemben, akkor ne válaszolj többet. Köszönöm a megértésed.
Üdvözlöm a kertészeteket ! Mi az a " nagyon messze" ? Vegyél boxot és akkor a kutya utazhat abban az autóban is, amelyikbõl most ki van tiltva.
A kérdező hozzászólása: Átadom az üdvözletedet! A messze az 40 kilométer. Gondolkodtam a boxon, de sehogy sem férne be. A kutya nagytestû, az autók rakodótere meg kicsi. A hátsó ülésre nem mehet, mert az egyiknek nincs hátsó ülése, a másik meg bõr. Infarktust kapnék, ha a box felsértené. Szóval ez a futtatóba szállítósdi nem megoldható. Gondolkodtam, hogy vehetnénk egy olyan autót, amivel lehetne vinni a kutyát, de arra fizetni a biztosítást meg karbantartást meg minden [email protected], az hülyeség. Nem lenne kihasználva, nem érné meg... Úgyhogy sajnos még mindig tanácstalan vagyok :(
Egyszeri beruházás egy egyszemélyes kutyaszállító utánfutó.Néha orvoshoz is kell azért vinni egy kutyát.
A kérdező hozzászólása: Ez nem rossz ötlet, valóban, ha tényleg menni kell valahová. :) Az alap problémámat viszont nem oldja még. Mégpedig, hogy itt lakunk a semmi közepén a civilizációtól elvágva, de 40 kilcsit kéne autóznom napi 4-szer ugye, hogy elengedhessem a kutyát. :S
Bocsi, OFF lesz, de tudnátok linkelni valami infót, vagy cikket errõl az egész pórázzal való sétáltatásról? Meg mi ez az erdõs dolog?
Nem tudnak linkelni, mert mindenki csak "hallotta valakitõl". Amúgy a konkrét jogszabály itt van: http://www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1000041.KOR
Köszi, vannak benne érdekességek...
A kérdező hozzászólása: Utolsó, ezt hogy érted? Negatívan, pozitívan? Mert nem tudom, hogy te írtad-e (ha nem, akkor bocsi), de valaki itt elég támadó hangot ütött meg, ami úgy érzem, hogy nem volt adekvát.
Idézz légyszíves konkrét szövegrészt, mert én nem találom benne, amirõl beszélsz! "Fontos emellé tudni, hogy az erdõvédelmi vagy erdõgazdáslkodási vagy ilyen törvény, amit múltkor olvastam kimondja, hogy erdõn-mezõn kutyát elengedni tilos." Konkrétan? Törvényt és konkrét paragrafust, bekezdést kérek linkelni! Szerintem ilyet sehol sem írnak. Csak azt, hogy milyen esetekben lõheti ki a vadász a kutyát. "A környezetvédelmi törvény kimondja, hogy környezetvédelmi övezetben, védett területen kutyát elengedni tilos. " Majdnem. Nem mindegy, hogy milyen a terület védettségi szintje.
A kérdező hozzászólása: Egyik válaszolónak: Itt a 2009-es erdõtörvény http://www.fvm.gov.hu/doc/upload/200905/2009_xxxvii_tv.pdf meg nem mondom, hogy hol olvastam benne, 35 oldal, úgyhogy újból neki nem állok. De benne van, hogy nem szabad elengedni. Ugye addig az volt, hogy ha a kutya a gazda 200 m-es körzetében volt, akkor a vadász nem tehetett semmit. Na ezt törölték el, vltoztatták arra, h mindegy, hogy hol a kutya.
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Ez a hangnem nem adekvát! Kérlek, itt mind kutyabarátok vagyunk, mind el akarjuk engedni a kutyát. De személy szerint én, törvénytisztelõ állampolgár is vagyok, így ezeket a dolgokat tisztán akarom látni. Ne ilyen hangnemben válaszolj kérlek! Nekem ez nem szimpatikus. Elszámolással egyébként sem tartozom neked, és hidd el, hogy én lennék a legboldogabb, hogyha nem lenne igazam, mert ez azt jelentené, hogy a kutyát elengedhetem. De nem ilyen stílusban, jó? Köszönöm!
Nem a veszekedõs vagyok, hanem aki offolt, a linkért. Kutya, macska és haltartóként azért meglepõ dolgokat olvastam. Például, hogy nem láthatják egymást a sziámi harcoshalak, és a tükörképüket sem. Ehhez hasonló érdekességeket olvastam, amikkel nem értek egyet. A kutyára vonatkozó szabályokat ésszerûnek tartom, sõt még kevésnek is. Én mondjuk nem engedném azt sem, hogy pitbullokat és egyéb természetû kutyákat tartsanak hozzá nem értõk. Tudom, nevelés kérdése. Nagy részben. Akik ilyen kutyát akarnak elõtte alávetném õket egy alkalmassági vizsgálatnak. Nem a kutya rossz hírneve miatt, hanem azért, hogy megfelelõen tudják-e õket tartani, tanítani, és gondoskodni róluk. Gondolok itt arra, hogy Bélának baja van Gézával, de nem õk rendezik le, hanem Béla ráuszítja a kutyáját... Egyébként helyénvalónak találom az új szabályokat (chip, kennelméretek, stb).
"17. § (1) Belterület közterületén - kivéve az ebek futtatására kijelölt területet - ebet csak pórázon lehet vezetni." Hosszú póráz, vagy kimész olyan külterületre, ami nem erdõ meg nem valakinek a szántója. Ha olyan nincs, akkor pech, elõbb kellett volna gondolni rá, hogy alkalmasak-e a körülmények kutyatartásra, fõleg így, hogy még a kert szépsége is elõbbre való az állat jóléténél.
én pontosan nem ismerem a törvényeket, de nekem elég az amit a mezõõr elmond, mert itt nálunk õ az atyauristen:) (Érd-Tárnok) na szóval, õ azt mondta, hogy legelõre, szántásba nem lehet a kutyát engedni, max. a földek közötti közlekedõ földuton mehetünk. De póráznak ott is rajta kell lennie. ergo a kertkapun kivül nem vehetem le a kutyáról a pórázt. De szerintem ha kocsiba bepakolod, akkor elmehettek messzebbre is néha. nekünk is drága autónk van, és bõr az ülése is. De rátettünk egy gumis lepedõt, arra egy törölközõt, és igy megy bele a repülõs box. és az ülésnek semmi baja. Mi is kijárunk naponta van, hogy 3-szor 20 km-re a külterületre, vagy a Dunapartra kutyát futtatni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!