Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tanithatom, meg a (43 db)

Hogyan taníthatom meg a 4 éves kisfiamat kétkerekű biciklin biciklizni? Nektek hogy sikerült?

Már napok óta próbálkozunk, de egyszer?en nem érzi az egyensúlyt. Teker 2-3-at és már d?l is el.

Legjobb válasz: 4 évesen csak nagyon kevesen tudnak két keréken tekerni. Általában csak 6-7 évesen tanulják meg, mivel az ehhez szükséges finom mozgást az iskolában tanulják meg. Szerintem ne erõltesd.

4 évesen csak nagyon kevesen tudnak két keréken tekerni. Általában csak 6-7 évesen tanulják meg, mivel az ehhez szükséges finom mozgást az iskolában tanulják meg. Szerintem ne erõltesd.
az én fiam most 5 évesen kapott egy kétkerekû biciklit, és ráült és teker rajta, és egyre magabiztosabban, egy centit nem tologattuk, tanítgattuk.Úgyhogy én azt mondom, várj vele, amíg kialakul magától. Mert elveheted a kedvét.
Az 5, 5 éves lányom sem tud még. Azt hittem, most a nyári szünetben megtanul, de nem jött össze. még próbálkozni sem nagyon volt hajlandó. Megemeltük a pótkerekét, mert arról hallani sem akart, hogy levegyük, de még így is félt, bizonytalan volt, mindig "rádõlt" a pótkerékre.
próbáld meg elösször a rollert azon könnyebb egyensúlyozni és nem esik akkorát ha már stabilan megy akkor jöhet a bicikli amúgy a 4 éves kor még kicsi a kétkerekû biciklihez
tegyetek fel 2 pótkereket. majd egy idõ elteltével vegyetek le egyet, igy a bicikli kicsit arra dõl. ahogy teker, felegyenesedik és voila. Mondjuk én 4 éves korom körül már tekertem mint az õrült, de én is úgy hallottam, hogy késõbb tudjuk csak megtanulni

Hogy taníthatom meg a kutyámat arra hogy baba kocsi mellett sétáljon?

ha sétálni megyünk az els? 10 perc a pokol húz rángat. Ilyenkor leülünk vissza rántom megfordulunk de Õ az er?sebb :) aztán megnyugszik és mehetünk sétálni mint aki mindig is ilyen jó kutya volt. Tudom minden nap kellene sétálnia akkor nem örülne ennek ennyire.

Legjobb válasz: szerintem azzal hogy ilyen módon kifejezi az örömét ezzel nem tudsz mit tenni de örülj neki hogy nem végig ilyen séta közben csak az elsõ 10 percben :)

szerintem azzal hogy ilyen módon kifejezi az örömét ezzel nem tudsz mit tenni de örülj neki hogy nem végig ilyen séta közben csak az elsõ 10 percben :)
A kérdező hozzászólása: köszi: ) de ha lesz gyerek akkor a babakocsi és a kutya nem a legjobb párosítás lesz :) vagy elmegyek a kutyával a babát otthon hagyom és 10 perc után vissza megyek :) Valahogy csak le lehet szoktatni errõl a viselkedésérõl :)
Tegyél a kocsiba egy velõscsontot!
A kérdező hozzászólása: :9 itt az lenne a lényeg hogy ne rángasson majd valahogy :) de majd ráedzek addig mire jön a baba :)

Hogyan taníthatom meg a kutyám gomba keresére?

1 éves kan. Hogyan kell tanítani, miket kell vele csinálni?

Legjobb válasz: Kell hozzá kutya, amelyik valóban keres. Kell hozzá hely, ahol van gomba. Kell hozzá olyan gomba, amit kerestetni akarsz. És kell hozzá sok-sok idõ.

Kell hozzá kutya, amelyik valóban keres. Kell hozzá hely, ahol van gomba. Kell hozzá olyan gomba, amit kerestetni akarsz. És kell hozzá sok-sok idõ.
nem vagyok megsértõdve, de ha gombát akar kerestetni, akkor evidens mindenki szerint, hogy szarvasgombáról van szó. és leirtam a válaszomban, hogy mi a kerestetés lényege, és mellékeltem egy videot is. most az, hogy valaki felhivta a figyelmét a gombászás hivatalos formájára, véleményem szerint nem olyan nagy bûn. inkább legyen vele tisztában, mint, hogy baj legyen.
kedves megsértõdött válaszoló! még mindig nem érted. amikor kérdzõ feltesz egy kérdést akkor arra szeretne választ kapni:) nem tudyuk milyen gombát akar keresni, lehet hogy elírta és bombát akar keresni:) aztán persze kifejtette a bõvebben is. az is lehet hogy csak elméleti a kérdés vagy pusztán csak kiváncsi. most ezt általánosságban értem persze, nem konkrétan erre a kérdésre. szerintem a kérdezõ arra volt kiváncsi hogy hogyan játszon vele vagy mire tanítsa meg, milyen gyakorlatokt végezzenek, milyen gyakran stb. szerintem.
ma 08:22 nem kérdezte mi kell hozzá? pedig jó lenne, ha tudná, mert ha egy ösztönszegény alvós kutyája van, akkor az életében nem fog enni abból a gombából, amit a kutya talál.
akkor tanitsd meg arra is, melyik a mérges gomba, és melyik az ehetõ. és ha már ilyen okos vagy, akkor magadtól is ráfogsz jönni.
A kérdező hozzászólása: Nem konkrétan a szarvasgombára gondoltam, hanem a kutya is segíthet gombát keresni, ezen kívül van saját erdõ területem tele tölgyfával és inkább gombát keresek és megeszem mint vágjam ki a fákat és adjam el fûteni. A törvényt nem kérdeztem, nem fogok napról napra erdõbe szaladgálni és eladni amit találok, hanem 1-2 x havonta és megenni akarom.
ma 08:22 Van még másfajta gomba a föld alatt? Mert föld felett az ember is meglátja a gombát. Kivéve, ha vak.
azt sem kérdezte hogy mi kell hozzá:-D azt kérdezte hogy HOGYAN kell. mit nem lehet ezen megérteni?
nem is írta hogy szarvasgombát akar keresni:)
egyébként itt egy keresõs video, mondjuk õ nem gombászni fog, de az alap minden esetben ugyanaz. http://www.youtube.com/watch?v=25Sl3ZJUAbM#t=51
a második válaszomban leirtam mire van ehhez szüksége. Ha esetleg téged sértettelek meg azzal, hogy leirtam/tuk szarvasgombát nem lehet csak ugy keresgetni, akkor elnézésedet kérem. csak gondoltam nem árt, ha ezzel is tisztában van.
kedves elõzõ, komolyan mondom hogy nem értelek téged sem és még jó pár válaszolót sem. nem a törvényi hátteret kérdezte. nem kell kényszeresen válaszolni:) a KUTYÁT hogyan kell megtanítani rá ez volt a kérdés. nem a szabályokat kérdezte. szerinted kielégitetted a kíváncsiságát?
Ami kell ahhoz, hogy ezt törvényesen megtehesd: 1, Le kell vizsgázni a gyûjtõnek is, ezt a 4 akkreditált tanfolyamot tartó szervezet bármelyikénél megteheted. A NÉBIH által elfogadott szervezetek: az Elsõ Magyar Szarvasgombász Egyesület, a Magyar Szarvasgombász Szövetség, a Szarvasgomba-termesztõk Országos Egyesülete és a VAGOEMT Kft. 2, Ha a vizsgád megvan, kapsz egy Gyûjtési naplót a NÉBIH-tõl. 3, A Gyûjtési napló és a kutyád vizsgáját igazoló oklevéllel folyamodhatsz engedélyért az erdõ tulajdonosához, vagy kezelõjéhez. 4, Ha az is megvan, még mindig ott van, hogy be kell jelenteni a terület vadgazdálkodójának a gombászatot. A gyakorlatban persze, nem „ennyire egyszerû” , tisztába kell lenned, ha nem akarsz bajba keveredni, az ide vonatkozó törvényekkel, rendeletekkel. Ha van Gyûjtési naplód, érdemes gondoskodni számlaképességrõl is. (Pl.: õstermelõi igazolvány), hogy a NAV ne találja úgy, hogy anélkül kereskedsz vele, hogy adóznál utána.
Úgy tudom, nálunk csak szervezett keretek között engedélyezett a szarvasgomba keresése. Ha egyedül vágsz bele, elkap a mezõõr, piszkosul megbüntet.
megpróbálom röviden. fontos hogy a kutyus nagyon játékos apportos legyen, mániákusan keressen. csinálsz egy gyékény hurkát, vagy labdaszerûséget vagy kis párnát vagy akármt amivel játszai lehet. ebbe belevarrod, a belsejébe a cuccot amit keresni akarsz, drogot, robbanószert, gombát, vagy akármit. minden más játékot elveszel és ezis mindig nálad van, a kutyus csak játszhat vele amit elég gyakran megteszel. mondhatni folyamatosan játszol vele. amúgy rengeteg munka kitartás, szerencse kell hozzá. a keresõ kutyát nem szabad soha megütni vagy túl erõsen fenyíteni. kb ez a metodikája. sok sikert, jó gyakorlást.
A kérdező hozzászólása: Aportírozás nem probléma, mindent vissza hoz. Kipróbáltam elõbb és a piskótát eldobáltam és a szimat parancsal párosítva kerestettem vele.
kell hozzá, egy jó apportos kutya. és sosem a gombát keresi, hanem a játékát. csak a szagot társitja hozzá.
A szarvasgombának van olyan illata, hogy a föld alatt is kiszagolja a kutya. Ezért szokták kutyával vagy disznóval kerestetni. Más gomba nem illatozik így. Azt simán meg lehet látni, ritkán van a föld alatt.

Hogyan taníthatom meg a kutyám ( németjuhász) olyan szintû engedelmességre mint az oktatók kutyái. Szóval ha lefekteti és ott hagyja akkor 20 percen át ott fekszik. Szóval, hogy mindent elsõre teljesíntsen?

1 éves kereken, alap parancsokat tudja, de nem elsõre. Ha rángatom vagy rászólok akkor a fülét farkát behúzza és megmakacsolja magát és gyengéden harapdálja a kezem.

Legjobb válasz: Meg pl olyanra, hogy ha 10 méterrõl ordítom neki, hogy fekszik akkor le fekszik és nem mozdul el. Járok vele kutyasuliba de nem igazán segít rajta.

A kérdező hozzászólása: Meg pl olyanra, hogy ha 10 méterrõl ordítom neki, hogy fekszik akkor le fekszik és nem mozdul el. Járok vele kutyasuliba de nem igazán segít rajta.
A kérdező hozzászólása: A suliba a verõs módszer van es folytos nyakörvet használunk. A kutyám fél tõlem és szerintem ezért nem csinalja meg amit kell.
Akkor miért nem hagyod ott? Félelembõl egy kutya se fog örömmel dolgozni - már ha fog egyáltalán, de úgy tûnik, hogy a tiéd nem fog. (Csak érdekesség: egy régi könyvtáros szakkönyvben olvastam még gyerekkoromban, hogy úgy kell tanítani a fogd parancsot, hogy a szögessel jól belerántunk a kutyába, az a fájdalomtól felvisít és akkor bele kell nyomni a szájába az apportfát. No comment.)
Amúgy tudod mi a vicces? Az elõzõ módszer még mindíg érvényben van, mint alkalmazható mód a fogd parancshoz a hivatalos kiképzõvizsgán Romániában. Mikor olvastuk a tesztkérdéseket, el sem tudtuk képzelni mit jelent, míg el nem magyarázta egy "régi" kiképzõ. Egyébként mi is folytóssal dolgozunk, mert néha nagyon hasznos, ha jól használják az emberek, de a kutya amit csinál, azt örömbõl teszi, vidáman, farokcsóválva.... Szerintem azon kell most dolgozni, hogy a kutya stabilizálódjon, és utánna szabad csak ráálni a parancsokra.
milyen suliba jársz? Vagyi helyileg hova? Jöhet p.ü.ben is.
ha sajnálod a befizetett pénzedet, akkor nem lesz egy jó kedvvel dolgozó, érted mindent megtevõ kutyád. Nemhogy BH vizsgád. Ma a vizsgákon is elvárt a jó kedvvel végzõ gyakorlatokat mutató kutya. Egy muszájból dolgozó kutya sosem fog felemelt, csóváló farokkal vidám képet mutatni. A 0-ról kellene elindulnod a kutyáddal újra. Jutalmazás, pozitív megerõsítés, amit meg kell tanulnod neked is és a kutyádnak is.
A kérdező hozzászólása: Tegnap kimentem vele az utcára póráz nélkül megcsinált mindent, ha kezembe vettem a pórázt félt és meg volt ijedve, ha elengedtem és jutalmaztmam piskótával mindent megcsinált elsõre. Persze nem volt tökéletes, de minden ment neki. A maradáson át a sétáig. Csak még a zavaró tényezõkkel kell valamit csinálni szóval ha jön pl másik kutya akkor ne menjen oda hozzá.
A kérdező hozzászólása: Külföldön lakom, nem ismernétek úgysem messze van M.O-tól. Valetta pont azokat a módszereket használják -.- De én már nem. 1 hónapja járok még csak oda de most már a jutalmazósat fogom alkalmazni, mondhat bármit az a s.gfej ott.
merre kólföldön, ismerek sok helyen olyan sulit, ahol versenyzõk tréningeznek, hátha van a közeledben:) ) De ha nincs, akkor érdemes a youtube-on videokat nézegetni, nagyon sok hasznos tanács van.
Tipikus jelenség, hogy a hibás pórázkezelés miatt a kutya teljesen másként viselkedik, mint póráz nélkül. Legyen rajta a póráz, amikor jutalmazással gyakoroltok, csak éppen ne azzal akard irányítani. Ha jól csinálod, egy idõ után nem fogja érdekelni, hogy van rajta póráz, vagy nincs.
A kérdező hozzászólása: Úgy vittem, hogy a nyaka köré volt tekerve.
Épp ezért nem járok vidéki, "20 éves múlttal rendelkezõ" kutyaiskolába, mert valszeg azt tanítják, ami 20 évvel ezelõtt ment. Ha ráüvöltök a kutyámra, meg rángatom, lesunyja magát és persze, hogy semmit nem csinál meg, mert fél bármit is csinálni. Nem lehet, hogy ez a módszer a te kutyádnak sok? Az enyém keverék, de már távolságból ül, fekszik, helyben marad akkor is, ha nem lát, pedig szinte csak jutalmazom, ilyenért büntetni nem nagyon szoktam, játéknak fogjuk fel, szívesen csinálja. Aztán lehet, hogy ez nem jó módszer, nem tudom, de nálunk mûködik.
Millió bocs, most vettem észre, h németjuhász.... a szocializációja rendben van? temperamentuma stabil?
Valami baj van a módszerrel, ha így reagál...a fölét farkát behúzza, és a kezemet harapdálja, nem a legjobb jel...amúgy véletlenül nem Mali?
rengeteg gyakorlással. de ha kutya nem tökéletes akkor nem fogsz vele 100%-os eredményt elérni. a munkakutya világbajnokságon résztvevõ kutyákat több alomból, szigorú feltételek alapján választják ki. plusz még a kutya vezetõ is toppon van. de a te kutyád még amúgy is fiatal a kiképzéshez, persze tanítani lehet és kell is, de komoly munkát 18 hónapos kor tájékán érdemes elkezdeni. amúgy munkavonalas a kutyusod?
Ordítással nem lehet kutyát tanítani. Türelemmel kell elérni a célodat. Van kutya, amelyik gyorsabban halad, van, amelyiknél tovább tart.
A kérdező hozzászólása: Munkavonalas, tenyésztõtõl. Igazából azt nem tudom, hogy hogyan tanítsam neki azt, hogy 100 %-ban szófogadó legyen.
Folyamatos gyakorlással. Kell egy bizonyos kor is, amikor a kutya felnõtt lesz és az addig tanultak rögzülnek benne.
igaza van az elõzõnek. ne légy türelmetlen vele mert fiatal még.
mondjuk ha a sulin nem tudnak segíteni akkor válthatnál iskolát ahol tudnak neked segíteni.
Ha ez eddig még nem jött le a sulin, válts, ahol nem csak le kell utánozni amit az oktató mond, hanem az is kiderül, mit, hogyan és miért csinálsz a kutyával.
A kérdező hozzászólása: Már csomó pénzt befizettem, nem hagyom ott, még le nem teszi az engedelmességi vizsgát.
beszélj az oktatóval, hogy szeretnél külön foglalkozásra járni, mert ez és ez a célod a kutyával. 1 éves, épp idõben van , ahhoz, hogy elkezdjátek, de nem indulj neki önállóan, mert az engedelmesnél már rég nem divat a pórázrángatás.
Hova jártok suliba?
Mindenképpen válts sulit, mert ennek semmi értelme, nehéz lesz a kutya bizalmát visszanyerned! A fojtóval-pórázzal sincs gond, HA megfelelõ a motiváció

Hogyan taníthatom meg a macskámat arra, hogy ne piszkítson a lakásba, hanem kéretőzzön ki?

Az anyja mindig odaül az ajtóhoz és nyávog, hogyha ki kell mennie, de a kölyke (3 hónapos kb) mindig éjszaka piszkít a lakásba.

Legjobb válasz: ma 15:20! Normalis vagy??? Kerdezonek: elobb utobb ugy is meg fogja szokni, addig is tegyel ejszakara macska almot neki:)

ma 15:20! Normalis vagy??? Kerdezonek: elobb utobb ugy is meg fogja szokni, addig is tegyel ejszakara macska almot neki:)
Tedd ki, egyáltalán ne a lakásba legyen a macska.
Szerintem ez ugyanaz a s...fej, aki az öreg uszkáros kérdésnél is írt. Remélem kitiltják. A kérdésre: vegyél macska-almot és tedd ki neki, akkor lehet, hogy abba jár majd.
Latom a hozzaszolasa mar eltunt innet
Egy ekkora kiscicától még nem elvárható, hogy kikéretszkedjen. Sajnos ha bent tartod, almot is kell bekészíteni neki. Majd fokozatosan remélhetõleg inkább szívesebben piszkít odakint. Legalább is az én kijárós cicusaim így vannak. A kicsi az alomba, a nagy inkább kimegy. Fõleg tavasztól õszig szinte sosem kellett az almot takarítani, mert mind kijárt dolgot végezni. Szóval, ki kell várni, valszeg ez már csak tavasszal lesz...
Vegyél almot a kicsinek. Még nem olyan fejlett h akármeddig tartogassa, de ha teszel almot, bele fog menni.
Elõször is egy macska alom kell a biztonság kedvéért, majd (sok foglalkozást fog igényelni)nappal is bármikor az ajtó közelébe megy nyisd ki neki, majd amikor rutinszerûvé válik nála a dolog, ugyan úgy jelezni fog mint amikor elfelejtesz neki idõre enni adni. Az éjszakai üzemnél pedig oda kell figyelni, hogy a bejárati ajtótól miután felismerte a helyzetet hogy be van csukva, el tudjon jutni hozzád és fel tudjon ébreszteni. 4-bõl 4-nél bevált kicsitõl a nagyig!!! (Ebbõl egy ki is nyitogatja a lakásban az ajtókat... XD )

Hogyan taníthatom meg a kutyámat arra, hogy 20 m-ről kirohanjon a bójához, megkerülje, és lefeküdjön mellette?

1 éves border colliemmal a k99-es vizsgarendszer engedelmes ágazat 2. szintjére kéne megtanítani a bójás-kiküld?s feladatot. SOS!!!!! Segítsetek légyszi, mert kb másfél hetem van a vizsgáig és nem szeretnék megbukni, mert egy vagyon nekem egy ilyen tanfolyam. Egyébként kb ott tartunk, hogy leül a kutyus 30 cm-re a "bójától" ( virág, vagy virágcserép ), és én mondom neki, hogy bója+ egy nagy testjelet is adok ( rámutatok a bójára, és egy kicsit ki is lépek ), ? meg unottan, szinte félholtan kivánszorog, oda teszi az orrát, és rögtön vissza is jön.. Gyakorolni kellett az elején egy törölköz?vel, hogy odamenjen a törölköz?höz, és ráfeküdjön, de az nagyon jól ment az elején, aztán megunta a kutya.. Légyszives segítsetek, mert szoros az id?, és rossz nézni, hogy a többiek kutyája már testjel nélkül kirohan a bójához, és megkerüli, és lefekszik mellette.. SOS!!!!!! Köszi.

Legjobb válasz: Az elején jól ment!Akkor elszúrtad.Nem dícsérted meg,mikor meg csinálta,és ráunt.Egy hangúan tanítottad.Közben játszani is engedd.

Az elején jól ment!Akkor elszúrtad.Nem dícsérted meg, mikor meg csinálta, és ráunt.Egy hangúan tanítottad.Közben játszani is engedd.
Ja és csak 8 méterre kell kiküldeni Ü2-es vizsgán, gondolom arra gondoltál, mert az E/2-ben nincs is elõreküldés :) Szóval no para :)
Hagyj ki két napot szerintem teljesen. Nincs kaja, nincs gyakorlás, nézd szobanövénynek, ne állj vele szóba egyáltalán. Nem tudom, hogy egy borderrel célravezetõ-e, de nálunk ilyenkor a rohangálós kutyahaveros séták is kimaradnak, pisi-kaki, meg pórázfegyelmes menetelés van de az is szemkontaktus meg bármilyen szóbeli instrukció nélkül kussban. Ettõl általában harmadnapra megjön a munkakedve, és kiugrik a bõrébõl, hogy hozzá szóltam végre, és bármit megcsinál. Ütõs falatnak a sült/fõtt máj, szív mindig nagyon jó, fõleg ha a kutya kellõképpen éhes. Nem kell félteni, mi az alapfokon végig, és középfokon is szinte végig kötõdési tréningre voltunk ítélve, azaz kaja kizárólag munkára volt. Persze igyekeztem annyit dolgoztatni, hogy ne haljon éhen. A játék viszont rohadt fontos, hogy menjen együtt is! Nálunk amit a legjobban élvez, az az hogyha kötelet húzunk, nyerhet és utána megkergetem õ meg menekül a kötéllel. Nálatok semmi nincs ami bejönne? Ez nagyon kéne valahogy, mert így tudod lelkesíteni. Egyébként ne aggódj, ha nem jön össze a vizsga mehetsz pótvizsgázni, nem kell az egész tanfolyamot ismételni.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Most kihagytunk 2 napot teljesen (szombat, vasárnap semmi és pénteken csak 1 csontot kapott). Szóval most éhesnek kell lennie, úgyhogy van már máj és szív is sütve, a játék meg a labda, a frizbi és igazából minden tárgy, amit el lehet hajítani. Azért írtam, hogy nem tudok vele játszani, mert a kutyaiskolán eszköz nélkül játszunk a jackpotok után. Szóval ezek rendben is vannak, de nem tudom, hogy hogyan kezdjek hozzá a bója tanításához, hogy mik a lépései!!
A kérdező hozzászólása: +még kérdezném, hogy ha nem áll meg az ott-ra, vagy egybõl a fekszikre, akkor mit csináljak?? köszi
Nekem nem érne meg annyit semmilyen vizsga, hogy napokig éheztessem meg ne szóljak hozzá, ne foglalkozzak vele.Utóbbi értelmét nem is pontosan vágom.A kutyát nem munkagépnek tartom, hanem társnak. Nekem bullterrierem van, ugyanolyan tökagyú, mint a fajtája bármelyik egyede, ideggyenge is, vele nem is iskolázgatok. Az ugyanilyen fajta elõdje viszont vizsgázott volt, versenyeztünk, bemutatóztunk, õrszolgálatban dolgoztunk. Ha kiképzésnél nem tetszett neki egy feladat, pár napig nem foglalkoztunk munkával, játszott, pihent, utána kezdtünk dolgozni a legegyszerûbb alapokkal kezdve, ami már jól ment neki.Ha egy feladat nem ment neki abszolút, visszatértünk az elõzõ, még jól menõ gyakorlathoz. Nem savanyodott be, nem unta meg a munkát.Ha hosszabb idõ kellett a rendesnél egy gyakorlat megtanítására, nem baj, mentünk a következõ vizsgára, nem voltunk idõhöz kötve, senki nem sürgetett.Nekem nem ért meg semmilyen vizsga annyit, hogy a kutya rosszul érezze magát. Egyébként klikkert próbáltad már?A tanfolyamon a kiképzõk nem segítenek?

Hogyan tanithatom meg a kutyamat hogy az udvaron egy helyre piszkitson?

Legjobb válasz: Ha kinti kutya akkor elég nehéz lesz. Az eljárás: ha látod, hogy kell neki, odavezeted az adott területre, ha elvégzi a dolgát nagyon megdicséred, ha nem akarja, akkor addig héderelsz ott míg sikerül neki és nagy dicséret.

Ha kinti kutya akkor elég nehéz lesz. Az eljárás: ha látod, hogy kell neki, odavezeted az adott területre, ha elvégzi a dolgát nagyon megdicséred, ha nem akarja, akkor addig héderelsz ott míg sikerül neki és nagy dicséret.
Ha máshova hugyozik akkor vegyél egy sokkolót és nyomd bele a seggébe. Ha jó helyre, akkor egy vibrátort.
ma 22:47: Merre laksz?
ha áll alatt van a labda, akkor a kutya hajlamos elöl menni. jobb inkább a bal hónalj alatt, de a legjobb ha zsebben van, végül is a dicséret jön elõbb, aztán a jutalom.
22 47-es vagyok, de ez Magyarország és Budapest széle (Békásmegyer). Valamikor volt itt kutyaiskola, most nem tudom, az is elköltözött, aki a kocsiján hírdette ezt.
A kérdező hozzászólása: 22:47 Slovákián lakom. és te? Hol találhatnák kutyaiskolát, vagy te hová mész?
A kérdező hozzászólása: En ma reggel probáltam vele, csinálta minden, mert még elotte nem reggelizet. Szepen csináltam, jott megkerult, mintha már 2 hónapja csinálná. Buszke voltam rá, dícsértem, játszottunk... Nekem nemigen kelletet az alapoktol tanítanom, mert tudja mi az a lábhoz, meg lassan lább mellet jonni, és ezért konnyebb volt....De ha így egy próba után megcsinálta, akkor van rá esélyem, ha gyakorolnák vele, csinálja akkoris, ha épp nemakaródzik? Mert ezt most épp kifogtam, mert lehult a levego, és volt kedve meg este be volt zárva.
Ez lehet :) De én a szemkontaktusra írtam az állat :)
Elõször is ingerszegény környzetet javasolnék, ahol semmi nincs, ami elterelheti a figyelmét. Az, hogy mivel tudod fenntartani a figyelmét, neked kell kitapasztalnod, nekünk a jutalomfalat vált be, imádja a hasát. Bal oldalon a kutya, szólsz neki, hogy lábhoz és elindultok, elõször csináld úgy, hogy a jutalomfalattal (vagy mással, amivel motiválható) az orra elõtt lesz a kaja és úgy vezeted, ha irányt váltasz, lassítasz-gyorsítasz, megint mondod, hogy lábhoz, közben a pórázzal is finoman korrigálhatod. Késõbb aztán ha ez nagyjából megy, fogd a jutalomfalatot/labdát, bármit és az állad magasságában tartsd, hogy a kutya rád nézzen, ha szépen megy láb mellett, add oda neki. Ha jutalomfalattal csináljátok, kezdetben sokat kapjon, szinte minden lépésnél, aztán késõbb ezt csökkentheted. Sok gyakorlás kell, aztán mehet olyan környezetben is, ahol ingerek is érik :)
Ez egy hosszú folyamat. A legfontosabb a motiváció, hogy legyen valami, ami miatt hajlandó összpontosítani és figyelni rád. Ha ez megvan, akkor lehet elkezdeni dolgozni. Mivel ennek a több hónapos folyamatnak minden mozzanatát esélytelen lenne itt leírni, ezért érdemes lenne beíratkoznod egy kutyaiskolába. Ja, és nem minden kutya alkalmas arra, hogy ilyen látványos lábnál követést produkáljon.
Én most keresek éppen a környéken kutyaiskolát, szeptembertõl mennék az 1 éves kannal. Szüksége van rá.
Ez a menetelés nem igazán utcára való, oda tökéletesen megteszi, ha megtanítod láb mellett, laza pórázon menni. Ha tojik a fejedre, akkor lesznek ott majd még egyéb gondok is. Így tényleg jó lenne kutyaiskolába ellátogatni legalább pár órára.
A kérdező hozzászólása: Nekem 1.6 éves, be van tanítva halgat is, csak nemolyan pontosan....Valamikor halgat, de csak masodpercekig. Ha nincs cica kutya, akkor ok. De pisil mindég, és nemfigyel arra amit mondok.
Mennyi idõs a kutyád? Én nemrég kezdtem el a pórázon járás tanulását az utcán a nemrég befogadott kutyámmal. Addig nincs nagy baj, amíg nem kezd el valamelyik kerítésen belül õrjöngeni egy vagy több kutya. Ágaskodik, támad, nagyon nehéz rávenni, hogy higgadjon le. Rövidre veszem a pórázt és kényszerítem, hogy mellettem menjen. Csakhogy alig múlt egy éves, nem könnyû. Ha jön valaki a járdán, rá akar ugrani, ekkor félrehúzom és leültetem. Elméletben járt egy rövid ideig kutyaiskolába a menhelyen. De ez a helyzet neki is új. (Menhely távol volt minden lakott területtõl).
Sokszor kell keveset gyakorolni, eleinte csak 1-2perc és mindig akkor kell abbahagyni a gyakorlást mikor még élvezi az egészet. Itt van jó pár videó egészen az alapoktól, de ez tényleg hosszú hónapokig tart: https://www.youtube.com/results?search_query=dog+heeling+&oq..
A kérdező hozzászólása: De ha van olyan sok dolog ami motiválja, de viszont, nemsokára ráun? ez mindég igy van...

Hogyan taníthatom meg a 2 éves német dogom sétáltatni?

Van egy 2 éves német dog a családban, és mivel én nem laktam itthon, nem volt sétáltatva. Igazából szerintem a legnehezebb lépés az lenne , hogy ki csaljam a kapun kív?lre, mert nem nagyon mer kijönni. A kutya feszült, látni rajta ezt a feszültséget szeretném levezetni napi sétákkal. van egy rét t?lünk 100m-re arra gondoltam el?bb oda vinném ki. Valakinek van valami tipp, hogy tudnám elkezdeni az egészet? az udvaron játszak el?bb vele, hogy kicsit fáradjon és nyugodtabb legyen? kérem tapasztalt gazdik írjanak, vagy akik voltak már hasonló helyzetben

Legjobb válasz: Hú, Ceasar Millan elsõ évadban volt egy dog, õ bemenni nem mert fényes felületekre, szerintem azt lenne érdemes megnézned, ha tudod, az egy remek megoldás a problémára. Egyébként meg csald ki, fogd pórázra és noszogasd, kedvenc játékával, kajával csald ki, szigorúan vidáman :) Ha fél odakint, elõször ne menj vele messzire, sõt, gyakorold a ki-bemenetelt, hogy lássa, hogy ebben nincs semmi rossz, kint mindig simi, kaja, játék, hogy pozitív élményei legyenek. Aztán lassan elkezdhetsz messzebbre is menni, ha látod, hogy nem fél már annyira.

Hú, Ceasar Millan elsõ évadban volt egy dog, õ bemenni nem mert fényes felületekre, szerintem azt lenne érdemes megnézned, ha tudod, az egy remek megoldás a problémára. Egyébként meg csald ki, fogd pórázra és noszogasd, kedvenc játékával, kajával csald ki, szigorúan vidáman :) Ha fél odakint, elõször ne menj vele messzire, sõt, gyakorold a ki-bemenetelt, hogy lássa, hogy ebben nincs semmi rossz, kint mindig simi, kaja, játék, hogy pozitív élményei legyenek. Aztán lassan elkezdhetsz messzebbre is menni, ha látod, hogy nem fél már annyira.
Tedd rá a nyakörvet, játssz vele egy kicsit, szeretgesd meg, hogy kellemes hangulatba kerüljön, aztán csatold rá a pórázt, fogd a kedvenc játékát vagy épp jutalomfalatot, és vezesd el a kapuhoz. Lépj ki te elõbb, lazán, vidáman, telve önbizalommal. Ha megtorpan (nyilván meg fog), egy finom, épp csak jelzésszerû pórázrántással noszogasd tovább. Ha nem mozdul, guggolj le a kapun kívül és hívd. Ne rángasd, hadd jöjjön ki magától. Csábítgathatod a kajával vagy a játékkal. A legjobb, ha úgy lép ki, hogy észre sem veszi, vagyis ha pl. a darab virslire koncentrál a kezedben, nem magára az utcára. Türelem, és zen-nyugalom: ne éreztesd vele, hogy valami különleges dolog történik, egyszerûen próbáld rávenni, hogy kövessen. Lehet, hogy nem ártana elõbb gyakorolni az alapengedelmességi feladatokat, elsõsorban a behívást, hogy mindig, minden körülmények között behívható legyen, tehát pl. a kapun is kihívhatod. Ha kiment az utcára, simogasd meg, nyugodt hangon dicsérgesd, add neki a jutalmát, és fél-egy perc múlva már fordulhatsz is vissza a kertbe. Legközelebb kicsit több idõt tölthettek kint, aztán pár lépésre el is távolodhattok. Az se baj, ha a kapu közben nyitva marad. Semmiképp ne kezdd el vigasztalgatni, ha valamitõl megijed. Tégy úgy, mintha te észre se vettél volna semmit. Rá fog jönni, fõleg, ha csupa kellemes élmény éri (ne a helyi motorosbanda felvonulásánál vagy tûzoltóversenynél próbálkozz) hogy az utca jó. Ha a rétig elmentek vele, akkor már jó eséllyel elfoglalja az ezernyi szimat, és jó élményhez fog kapcsolódni nála az utcabeli séta is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! elfelejtettem hozzátenni, hogy a szomszédaimnál van 2-3 ugató kutya.Õk mennyire fognak befolyásolni? mit tegyek, ha elkezd a szomszéd "kapujára menni" ?
Hát majd meglátod, mennyire fog velük foglalkozni, de ha eddig nem zaklatták fel, valószínû most se fogják. Ha elkezd velük foglalkozni, tiltsd meg neki ("nem" vagy "fuj", vagy hát ami a tiltószó nálatok), pórázzal rántsd vissza, és ültesd le háttal nekik, amíg le nem nyugszik és megint rád nem figyel. Ne legyél ideges, meg dühös, de kérlelõ sem, határozott, nyugodt hangon és mozdulatokkal csinálj vele mindent.
A kérdező hozzászólása: rendben, néhány nap múlva írok, hogy hogy haladunk

Hogyan taníthatom meg a bordeauxi kölykömet, hogy a kerítésen túl nem mehet, illetve hogy hátra piszkítson?

Nem akarom bezárva tartani, de könnyen kitalálna az utcára.

Legjobb válasz: Ne hátra piszkítson, hanem vidd el sétálni bammeg!

Ne hátra piszkítson, hanem vidd el sétálni bammeg!
engedd le a kutyát és menj kerítésen kívülre, ha a kutya bárhol kibújna azonnal küld vissza, ne sajnáld meg hogy még picike és nem kell vele kiabálni, a bordeauxi nem gyenge kutya, ne sajnáld jobb ha tudja mik a határok, akárhányszor kimegy ott küld vissza ahol kiment, a hátrapiszkításhoz úgy tudod hozzászoktatn hogy ha még kicsi akkor lehet látni rajta hogy üriteni szeretne és vidd hátra ahol elvégezheti a dolgát és dicsérd meg kis idõ után magátol oda megy.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!