Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tanithatom, meg (58 db)

Hogyan taníthatnék meg egy 4 éves vizslát, hogy a lakásban ne jelölgessen? Illetve hogyan taníthatom meg játszani?

Legjobb válasz: Hát 4 éveset nem biztos hogy már meg taníthatsz a szobatisztaságra... Játszani, talán másik kutyával?

Hát 4 éveset nem biztos hogy már meg taníthatsz a szobatisztaságra... Játszani, talán másik kutyával?
http://kutyasutogo.com vedd fel vele a kapcsolatot!
A kérdező hozzászólása: Persze, rászólok, ha látom! :) Ivartalanítva mindenképp lesz, mert szeretném örökbe fogadni( most csak ideiglenesbe van itt ), és azt csak ivartalanítás után lehet. Szerintem igaza van az utolsónak, és ez nem csak dominancia kérdés, hiszen, ha nem tudja, hogy nem helyes amit tesz, akkor csinálni fogja :)
bocs...http://kutyasuttogo.com-ez a jó cím! nekem sokat segített!
nahh mostmár énis elolvasom h miez a suttogos izé mert már annyian ajánlják
Semmi, csak egy CM utánzó :)
A kérdező hozzászólása: Tudjátok mit nem értek még? Ugye van a vizsin kívül 2 kuttyom. És valamiért folyton a 4 hónapos kölyköt próbálja ledominálni, nem az ivarérett kant. Ez miért lehet?
Pontosan a bizonytalansága miatt. Nekem is van egy ideiglenesem most, aki eleinte hatalmas nulla volt a sétáltatós falkánkban, mindenkinek behódolt. Sose feltételeztem róla, hogy képes agresszióra. Aztán ahogy elkezdett nyílni a csipája, elkezdte azt csinálni, hogy beterrorizálgatta a félõsebb kutyákat, nemre való tekintet nélkül. Gond nélkül kijön a saját nemébõl egy domináns, de legalábbis stabil kutyával, míg ha van egy ellenkezõ nemû de félõs, azt simán terrorizálja. Nem megy neki, csak morogja, ugatja, ijesztgeti. Így próbál pozíció pontokat szerezni, mert a vele egy habitusúakkal nem mert packázni. Mondjuk az enyém szerencsére a kölyöket védi, õket nem szokta szivatni. De ahogy talál egy félõset, aki nyilvánvalóan behódol neki, azon rögtön elkezd példát statuálni.
A kérdező hozzászólása: Nálunk fellöki a kicsit, ráfekszik, és "megszexuálja". Persze nem hagyom, de nonstop ügyelet kell, mert ahogy elfordulok, elkezdi. Pedig annyira jámbor, a cicákkal együtt alszik :)
Ha nem tudja, hogy nem örülsz neki, ha jelöl, akkor tökmindegy ki a fõnök. Szerintem csináld ugyanazt, amit a szobatisztaságra szoktatásnál szokás. Legyél vele sokat, és ha jó helyen jelöl, dícsérd meg, ha rossz helyen, akkor fejezd ki a rosszallásod. Egy idõ után kiismered, és észreveszed mikor akarna jelölni, és már elõre el tudod terelni a figyelmét valamivel, vagy le tudod tiltani.
ha azért csinálja mert úgy érzi nem vagy elég erõs, akkor ugye átveszi a szerepet és bejelöli a helyket elõtted meg a másik két kutya elõtt. ha nem õ a fõnök akkor nincs mit jelölni, de az ivartalanítás is nagyon jó lenne, 1 mert egészséges, kettõ mert akkor nem fog jelölni, hanem egy az egyben kipisili és kész
Vizslát lakásban? Tudod, az állatszeretet nem csak abból áll, hogy sûrûn sétaáltatom, és simogatom a kutyámat, hanem abból is, hogy megadom neki az alapvetõ életteret. Elhiszem, hogy szereted a kutyádat, de ha lakásban tartasz egy nagytestû kutyát, csak azért neked legyen... hát ez az önzõség.
Mi vizslánk(aki sajnos már nincs köztünk), amikor beteg lett (vérérdaganat) télen bent lakott a házban, mert nagyon gyenge volt és nem bírta volna azt a hideget...és jelezte h ki akar menni, pedig elõtte soha nem lakott bent, kerti kutya volt...okosak a vizsik nagyon
Nem az a probléma, hogy lakásban van. Dobermannjaim vannak, kertesházban lakunk, de ott vannak ahol és, és gyakran bent a lakásban. A probléma az, hogy a saját területének véli a házatokat, õ a falkavezér. Dolgoznotok kéne a kapcsolatotokon.
Minden kutyát lehet a lakásban tartani, de mellett sétáltatni kell. Szabályok, határok, korlátokra is szükségük van. Meg lehet tanítani 4 éves kutyákat is a szobatisztaságra.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, elírtam, nem lakásban, házban-kinti-benti kutty. 2 napja van nálam, elõtte 160 kutyával élt, a fajtamentõk mentették ki. Emberrel nem tud kommunikálni, nem fél, jön, bújik, de bizonytalan. Nem ismeri a labdát, nem tud örülni, nem szaglászik. Nem tudja mi az a hús, a rizs, a kutyatáp, eddig csak nyers csirkefejet evett. Annyira fél a betonon, a kövön, hogy aznap, mikor elhozták, lefeküdnii se mert, hanem feszülten állt, remegett, szinte sokkos állapotban, aztán kb 10 óra folyamatos állás, és nagy séta után állva aludt el, és esett össze. A cerberos-os szabályokat ismerem, a másik kettõvel is ezt alkalmazom, nála is, és sokat javult 2 nap alatt, de ettõl még nem fog elõjönni a benne szunnyadó vizsla. Nem hiszem, hogy le kellene hurrogni. Megfordult pár kutya a kezem közt már, de ez elég nehéz eset, szegénykém mióta elhozták nem evett, mert fogalma sincs, hogy az, amit eléteszek, az ennivaló. A többivel boldogulni fogok, de ez a jelölgetés, illetve a játék kemény dió, mert olyan kutyám sosem volt, aki 4 évesen tette be a lábát elõször fedett helyre, és fogalma nincs arról, hogy ott nem pisilünk.
akk sztem ha telik rá lehet hogy megérné a cerberosnál egy rehabilitáció. nekem most van egy ideggyengének tûnõ 8 hónap körüli erdélyi kopóm és nem vagyok eleresztveegyéltalán, de tudom h a ezzel a problémával (túl félõs, utcán a zajok miatt nehezen kezelhetõ) nem tudok egydül megbirkózni, ezért elviszem. állítólag õk a legjobbak. elsõ alkalom ingyenes utána alkalmanként 2000ft.
estleg összehozhatnád vki kutyás ismerõsdö felnõtt, nagyon játékos kutyájával többször, mert elõbb megtanulja amásik kutya jelzéseit ha az hivja
A kérdező hozzászólása: Vidéki vagyok, jogsi, és autó nélkül, úgyhogy ez nem igazán megoldható. Kezd felengedni, az elõbb már úgy viselkedett egy pillanatra, mint egy kutya. A játék talán menni fog, mert van mellette még 2 kutya, az egyik 4 hónapos, és õ csábítja, este megpróbálok a kettõvel labdázni, hátha.Köszi a tippet, ez eszembe se jutott :D Elvileg, ha sikerül benne tudatosítani, hogy itt én vagyok a fõnök, akkor a jelölgetések maguktól megszûnnek?
"Semmi, csak egy CM utánzó :) "...lehet de akkor nagyon jól utánozza! 5 hónap alatt a legnevesebb kiképzõk és iskolák is csak a pénzemet és az idõmet rabolták mígnem egy barátom ajánlotta a fiatalembert aki 4 óra alatt! megtanított minden szükséges fogást és ezeket be is mutatta a kutyán(emberre és kutyára is támadott korábban) az elsõ foglalkozás is olyan jól sikerült, hogy egyedül folytattam a 'terápiát' és azóta nemcsak, hogy egy tökéletes és nyugodt ebem van de ha idõm engedi én is segítek más kutyás haveroknak kisebb nagyobb problémáikkal ...csak ajánlani tudom a kutyasuttogót mert ismerem! a kedves össze-vissza makogó kismajmok is nyugodtan felvehetik vele a kapcsolatot mert segít mindenkinek! Bármelyik hazai kiképzõ tanulhatna tõle!

Hogy tanithatom meg a kutyát hogy csak gazditól fogadja a kaját és pár alap képzést?

Nagyimnak vittem egy 7 hetes németjuhászt ismerősőktől mivel , mozgáskorlátozot nem tudja sétáltatni nekem meg nem jön ki szabadidőmből de hatalmas udvara van ahol szabadon lehet. Hogyan tanithatja hogy csak tőle fogadja el a kaját mert másik kutyát mindenigaz megmérgezték ami volt neki régóta. És tudtok e olyan oldalt ahol otthoni tanigatásokra van kisebb leírások amit kinyomtathatnék neki.

Legjobb válasz: Istenem... Vittél a nagymamádnak egy MUNKAKUTYÁT, akivel napi 3-4-5 órát kell foglalkozni, ebbõl legalább egyet kutyák között, legalább egyet konkrétan DOLGOZNI, hogy legyen mit kirakni a kertbe? Komolyan nem értem. Ránézel arra a bazinagy, csupa izom, hiperintelligens állatra, és azt mondod, "ehinnye, no, de szíp is lenne a kert végibe bezárva!", vagy mi a p*csa???? Hét hetes, szóval ezzel a lendülettel fel is jelenthetne innen bárki téged is, meg a retardált szaporító ismerõsödet is, mert gondolom, oltásról, chiprõl, féreghajtásról még csak nem is hallott. A hatalmas udvarról meg csak annyit, hogy úgy megfognálak téged, meg az összes többi agyilag elmaradott csökevényt, és beraknálak titeket egyenként hat-nyolcszáz négyzetméteres fullüres, fehérre meszelt szobákba, napi egyszer átsétálna egy ember, [email protected] elétek egy tál moslékot (mert gondolom, minõségi kutyatápot kb a póráz nélküli sétával és tanítással egyenes arányban fog kapni szegény állat), aztán szórakoztassátok el magatokat.

Istenem... Vittél a nagymamádnak egy MUNKAKUTYÁT, akivel napi 3-4-5 órát kell foglalkozni, ebbõl legalább egyet kutyák között, legalább egyet konkrétan DOLGOZNI, hogy legyen mit kirakni a kertbe? Komolyan nem értem. Ránézel arra a bazinagy, csupa izom, hiperintelligens állatra, és azt mondod, "ehinnye, no, de szíp is lenne a kert végibe bezárva!", vagy mi a p*csa???? Hét hetes, szóval ezzel a lendülettel fel is jelenthetne innen bárki téged is, meg a retardált szaporító ismerõsödet is, mert gondolom, oltásról, chiprõl, féreghajtásról még csak nem is hallott. A hatalmas udvarról meg csak annyit, hogy úgy megfognálak téged, meg az összes többi agyilag elmaradott csökevényt, és beraknálak titeket egyenként hat-nyolcszáz négyzetméteres fullüres, fehérre meszelt szobákba, napi egyszer átsétálna egy ember, [email protected] elétek egy tál moslékot (mert gondolom, minõségi kutyatápot kb a póráz nélküli sétával és tanítással egyenes arányban fog kapni szegény állat), aztán szórakoztassátok el magatokat.
Inkább egy kistestû kevés mozgásigényû jó jelzõ kutya kéne a nagyidnak ha mozgáskorlátozott nem pedig egy energikus német juhászt
Kutyaiskola. Ha a nagyidnak már voltak kutyái, akkor nem értem mi a kérdés. Ha pedig nem tud alap dolgokat megtanítani a kölyöknek, nem tudja megnevelni, csak a kutyaiskola segít. De visszatérve kicsit, te tudsz napi 2-3 órát megfelelõen foglalkozni a kutyával 10-15 éven keresztül? Mellesleg nem kötözködésbõl, de a kutya keverék és szaporítótól van. Nem tk-es, így nem lehet tudni, hogy valóban azok-e a szülõk, akiket a kedves ismerõsöd mondott. Ha bármiféle örökletes betegség elõjön a kutyán, ne csodálkozz. És még nem lett volna szabad elhozni! Csak 8 hetes korában lehet elválasztani a kölyköt az alomból. De remélem legalább 2 oltása, a féregtelenítések és a chip rendben van. Így már csak a maradék 5 oltást kell megkapnia féléves koráig.
A kérdező hozzászólása: rendben, akkor majd több idõt forditok én is rá , de kérdésre válaszolva leirásokat tud vki?
jó jó ez mind szép és jó de a nagyid hogy vinné kis sétálni? Mert ha egy kutya unatkozik szökik rombol vagy agresszív lesz és kiszámíthatatlan. És ha a nénike nem falkavezér pozícióba van akár meg is haraphatja az a jószág.
A kérdező hozzászólása: mindigis nagyobb kutyái voltak mivel egyedül lakik , és nem legjobb környéken nem lehet kis kutyát oda vinni, nagy állat barát nagyim tápot rendes kaját kap nagyon figyel hogy kutyának jó dolga legyen , nem kell egybõl ugatni , a kutya meg ismerõsõktõl nem tenyésztõktõl lett mindkét szülõ törzskönyves nem beltenyészet.
akkor még is hogy biztos nem fog idõvel bírni vele inkább keress neki egy jobb gazdit
A kérdező hozzászólása: Öm nem ugy mozgáskorlátozot ahogy gondoljátok és a kutya bent van egy darabig köszönöm a okoskodó semmit nem érõ válaszokat oltásokat megkapta.
Gratulálok! A kutyának élete végéig naponta legalább 2-3 óra intenzív szabad sétára van szüksége és még efölött elegendõ napi tanításra, gyakorlásra, munkára. Úgy fél éves koráig szinte naponta kell vinni sétálni, emberek és kutyák közé vinni, hogy megfelelõen szocializálódjon. Szintén legalább 6-8 hónapos koráig a lakásban a helye, nem a kertben! Mégis hogy lehetsz ilyen ostoba és felelõtlen? Inkább keress a kutyának egy olyan gazdát, aki ki tudja elégíteni azt a minimális igényét és ne szerencsétlen kölyök szenvedjen a te és a nagyid butasága és felelõtlensége miatt!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a semmit kérdést törlöm.

Hogyan tanithatom meg a 3 hónapos beaglemet hogy visszahozza a labdát vagy botot vagy akármit? és a pacsi adással még több a gond. Ti hogyan tanitottátok meg a pacsira es a hozd vissza?

Legjobb válasz: Három hónaposan elég, ha a nevére bejön, meg lehet gyakorolni a leülést. Embergyereket sem tanítanál 2 évesen matekozni!

Három hónaposan elég, ha a nevére bejön, meg lehet gyakorolni a leülést. Embergyereket sem tanítanál 2 évesen matekozni!
hát nem 3 hónaposan kezdtem el tanítani a tacsimat...:P amúgy én köszönésre tanítottam nem pacsira. mikor haza jöttem oda mentem hozzá és miután lenyugodott leült és leült és a kezembe vettem a mancsát és megráztam miközben mondtam hogy: szerbusz, kiskutyus:) egy idõ után már magától adta a mancsot:D a hozd vissza pedig elég nehéz volt. elõször azt tanítottam meg neki hogy oda jöjjön hozzám. majd mikor eldobtam a labdát és megfogta akkor mondtam neki hogy: hozd ide. elején nem értette ezért mondtam hogy: gyere ide:) . akkor oda jött én meg még1szer elismételtem hogy: hozd ide, nagyon okos kiskutya vagy:) és hatalmas szeretgetés. egy idõ után rájött:) hiányzik a picikém:( L/16
A kérdező hozzászólása: már szófogadoan ül és pitizik ..
A kérdező hozzászólása: mitortent vele kedves utolso?:(
3 hónaposan még nagyon pici! Hagy legyen még gyerek :) Majd csak 5-6 hónaposan kéne elkezdeni tanítani... Majd ha 5 hónapos lesz szólj és segítek :DD
Hát, egyetértek a többiekkel, biztos nem 3hónaposan kéne tanítani a hozd visszára. De az én kutyámat a pacsira úgy tanítottam meg, hogy felemeltem a lábát, és mondtam neki hogy pacsi, utánna jutalomfalat. Az elsõ pár alkalommal szinte a semmiért fog falatot kapni, de elõbb utóbb rájön, mit akarsz tõle. A hozd vissza az már nehezebb eset. Van olyan kutya aki ösztönösen a labda után fut, másokat pedig nem érdekel, vagy félnek is tõle. Próbáld meg dobó mozdulattal "ingerelni" a kutyát, dobd el neki a labdát, hogyha nem megy utánna akkor hívd magadhoz és együtt fussatok a labdához, közben kedves, bíztató hangon beszélj hozzá, hogy érezze hogy ez milyen jó móka, és lelkesen menj oda vele, ezt próbálgasd sokszor. Nekem bejött :D És még ajánlom azt, hogy elõször valami puha, kicsi labdával próbálkozz amit könnyen a szájába tud venni.

Hogyan taníthatom meg a 4 hónapos kiskutyámnak, hogy amikor le teszem elé a kaját, vagy szedem neki ki, akkor várja meg, míg leteszem?

Legjobb válasz: 1, Ne az orra elõtt mérd ki az ennivalót 2, Ha mielõtt leteszed a kaját, állj meg egy helyben és maradj mozdulatlan mint egy szobor. Addig ne rakd le neki az ennivalót, míg le nem ül a fenekére és meg nem nyugszik.

1, Ne az orra elõtt mérd ki az ennivalót 2, Ha mielõtt leteszed a kaját, állj meg egy helyben és maradj mozdulatlan mint egy szobor. Addig ne rakd le neki az ennivalót, míg le nem ül a fenekére és meg nem nyugszik.
Mindig mondd neki hogy várj, és megtanulja egyhamar
ül! hagyd! egyél! parancsokkal...ül, mielõtt leteszed a kaját, hagyd! ha indul felé, egyél! ha ül nyugisan és várja a kaját
NEVELD MEG!! Megtanitod neki, miaz, hogy ül és marad. Leülteted és ha odemegy mégis a kajához fogod magad és elviszed a kaját elõle. Aztán újból próbálkozhatunk.Majdcsak ráfog jönni. És fokozatosan növeld az idõt. Szóval az elején csak kevés ideig üljön az eledel elõtt és aztán növeld az idõd.Majd rájön, hogy muszály ülni. Bár ha tudja hol a helye a rangba akkor nem lenne gond. Mennyi idõs a kutya?
Most láttom 4 hónapos.elnézést.
jaj ez nagyon könnyû!!:) ) a póráz 2 végénbõl tanultam, és 2 perc alatt ment. szóval ültesd le. aztán amint leült, indítsd el a tálat a föld felé. ha feláll, add ki a hangot á-á! és emeled ismét fel a tálat. majd újra ültesd le. mondta a nõ, h a kutya csalódásból tanul a legtöbbet. piszok hamar megtanulja, h csak parancsra ehet:) aztán ha megvárja, mondd neki h ehetsz, és dicsérd meg. én elõször mondtam neki h ehet, de nem moccant, és megsimogattam mindig a szónál. most már tudja mit is jelent az ehet szó:) ez segített abban is h lent ne egyen meg semmit. sok sikert.
Én már kicsi kora óta így etetem a vizslám. Addig nincs kaja még nem ül le láb mellé és nem mondom hogy Tied! Ha feláll akkor vissza ültetem, már nincs szükség hogy felvegyem a tálat mert tudja mi a dolga. Volt hogy régen mondtam hogy a Tied! és aztán végig simítottam, és egyszer elfelejtettem és nem tudtam mért nem eszik... Aztán beugrott :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)

Séta közben elszökik a kiskutyám. Hogy taníthatom meg hogy póráz nélkül is visszajöjjön ha hívom?

Legjobb válasz: Meg kell neki tanítani a behívást. Jutalomfalattal motiváld. Elõször ne vedd le róla a pórázt, csak sétálj vele és engedd kicsit messzebbre. Aztán amikor már távolabb van, szólj neki. Guggolj le hozzá. Ha jön nagy dicséret és jutalonfalat. Hamar meg fogja tanulni.

Meg kell neki tanítani a behívást. Jutalomfalattal motiváld. Elõször ne vedd le róla a pórázt, csak sétálj vele és engedd kicsit messzebbre. Aztán amikor már távolabb van, szólj neki. Guggolj le hozzá. Ha jön nagy dicséret és jutalonfalat. Hamar meg fogja tanulni.
Jutalom falattal indulj vele sétálni, probáld gyakran hivni közben, jutalmazd meg mindig és játszál vele igy megtanulja, hogy a gazdihoz jo vissza menni :D de az enyém sem mindig jön még vissza, ha belemerul a szimatolásba , megsuketul :D kell egy kis idö, de megtanulja.
8 méteres hosszú póráz, ezt tudsz otthon is csinálni függönyhúzó zsinórból, végére varrsz egy karabinert. Elengeded a kutyát úgy, hogy szükség esetén rá tudj lépni a pórázra.Hívod, nem jön.Megfogod a póráz végét és szép lassan, a nevét és a "hozzám"vezényszót fokozatosan ismételve magadhoz húzod. Rájön arra, hogy távolabbról is tudsz hatni rá. Késõbb már lehet egyszerû madzaggal, ami szintén 8 méteres, nyakörvre kötöd.Látványosan leveszed a kutyáról a pórázt, elengeded.Madzagnak nincs súlya, nemigen veszi észre a kutya.Ugyanúgy rá tudsz lépni, ha kell. Érdemes persze a behívást zárt helyen gyakorolni. Párhuzamosan lehet tanítani a lábnál követést pórázon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat is. A séta laza pórázzal nagyon megy, és marad lábnál ha szólok, sõt ha másik kutyus van, és mondom megyünk jön. Nem kell rángatnom, csak ismétlem és jön. Szóval rájöttem nem reménytelen. De pl. hogy lefeküdjön ha mondom az sem akar menni :-)
nekem is ez a bajom de van meoldás!: elõször enged a pórázt hosszúra és enged had menjen ammere akar majd hívd vissza azután ha vannak kutyás ismerõsök utcá ott enged el had játszon és ha ott is hivogasd néha néha majd úgy hogy nincs senki aztán ha aranyos megteszi ellehet engedni!
A kérdező hozzászólása: Sajnos mi rövid pórázt és nyakörvet vettünk, mondván jobban tudom nevelni. De ennek is sajna van hátránya. Már megbeszéltük beszerzünk egy hámot és flexi pórázt.
kutyadert-hu.webnode.hu
Le akarod rola szoktatni hogy szot fogadjon neked?? Ilyet meg nem is hallottam.
Hogy oda menjen hozzád: behívás, és jutalom falat...
A kérdező hozzászólása: Úgy értem hogy szót fogadjon nekem, mert ha más is ott van akkor nem fogad szót! Bocsi!! :) AZ A KLIKKES KIS IZÉ KAPHATÓ MAGYARORSZÁGON? TUDJÁTOK, AMIKOR HA A KUTYA JÓL CSINÁLT VALAMIT AKKOR MEGNYOMJUK ÉS KLIKKEL!
Klikkernek hívják és igen, Frassnapf-ban, Alpha-Zoo-ban vagy a neten is lehet kapni. Bõvbben arról, hogyan is mûködik: [link]

Hogyan taníthatom meg a kutyám ( németjuhász) olyan szintû engedelmességre mint az oktatók kutyái. Szóval ha lefekteti és ott hagyja akkor 20 percen át ott fekszik. Szóval, hogy mindent elsõre teljesíntsen?

1 éves kereken, alap parancsokat tudja, de nem elsõre. Ha rángatom vagy rászólok akkor a fülét farkát behúzza és megmakacsolja magát és gyengéden harapdálja a kezem.

Legjobb válasz: Meg pl olyanra, hogy ha 10 méterrõl ordítom neki, hogy fekszik akkor le fekszik és nem mozdul el. Járok vele kutyasuliba de nem igazán segít rajta.

A kérdező hozzászólása: Meg pl olyanra, hogy ha 10 méterrõl ordítom neki, hogy fekszik akkor le fekszik és nem mozdul el. Járok vele kutyasuliba de nem igazán segít rajta.
A kérdező hozzászólása: A suliba a verõs módszer van es folytos nyakörvet használunk. A kutyám fél tõlem és szerintem ezért nem csinalja meg amit kell.
Akkor miért nem hagyod ott? Félelembõl egy kutya se fog örömmel dolgozni - már ha fog egyáltalán, de úgy tûnik, hogy a tiéd nem fog. (Csak érdekesség: egy régi könyvtáros szakkönyvben olvastam még gyerekkoromban, hogy úgy kell tanítani a fogd parancsot, hogy a szögessel jól belerántunk a kutyába, az a fájdalomtól felvisít és akkor bele kell nyomni a szájába az apportfát. No comment.)
Amúgy tudod mi a vicces? Az elõzõ módszer még mindíg érvényben van, mint alkalmazható mód a fogd parancshoz a hivatalos kiképzõvizsgán Romániában. Mikor olvastuk a tesztkérdéseket, el sem tudtuk képzelni mit jelent, míg el nem magyarázta egy "régi" kiképzõ. Egyébként mi is folytóssal dolgozunk, mert néha nagyon hasznos, ha jól használják az emberek, de a kutya amit csinál, azt örömbõl teszi, vidáman, farokcsóválva.... Szerintem azon kell most dolgozni, hogy a kutya stabilizálódjon, és utánna szabad csak ráálni a parancsokra.
milyen suliba jársz? Vagyi helyileg hova? Jöhet p.ü.ben is.
ha sajnálod a befizetett pénzedet, akkor nem lesz egy jó kedvvel dolgozó, érted mindent megtevõ kutyád. Nemhogy BH vizsgád. Ma a vizsgákon is elvárt a jó kedvvel végzõ gyakorlatokat mutató kutya. Egy muszájból dolgozó kutya sosem fog felemelt, csóváló farokkal vidám képet mutatni. A 0-ról kellene elindulnod a kutyáddal újra. Jutalmazás, pozitív megerõsítés, amit meg kell tanulnod neked is és a kutyádnak is.
A kérdező hozzászólása: Tegnap kimentem vele az utcára póráz nélkül megcsinált mindent, ha kezembe vettem a pórázt félt és meg volt ijedve, ha elengedtem és jutalmaztmam piskótával mindent megcsinált elsõre. Persze nem volt tökéletes, de minden ment neki. A maradáson át a sétáig. Csak még a zavaró tényezõkkel kell valamit csinálni szóval ha jön pl másik kutya akkor ne menjen oda hozzá.
A kérdező hozzászólása: Külföldön lakom, nem ismernétek úgysem messze van M.O-tól. Valetta pont azokat a módszereket használják -.- De én már nem. 1 hónapja járok még csak oda de most már a jutalmazósat fogom alkalmazni, mondhat bármit az a s.gfej ott.
merre kólföldön, ismerek sok helyen olyan sulit, ahol versenyzõk tréningeznek, hátha van a közeledben:) ) De ha nincs, akkor érdemes a youtube-on videokat nézegetni, nagyon sok hasznos tanács van.
Tipikus jelenség, hogy a hibás pórázkezelés miatt a kutya teljesen másként viselkedik, mint póráz nélkül. Legyen rajta a póráz, amikor jutalmazással gyakoroltok, csak éppen ne azzal akard irányítani. Ha jól csinálod, egy idõ után nem fogja érdekelni, hogy van rajta póráz, vagy nincs.
A kérdező hozzászólása: Úgy vittem, hogy a nyaka köré volt tekerve.
Épp ezért nem járok vidéki, "20 éves múlttal rendelkezõ" kutyaiskolába, mert valszeg azt tanítják, ami 20 évvel ezelõtt ment. Ha ráüvöltök a kutyámra, meg rángatom, lesunyja magát és persze, hogy semmit nem csinál meg, mert fél bármit is csinálni. Nem lehet, hogy ez a módszer a te kutyádnak sok? Az enyém keverék, de már távolságból ül, fekszik, helyben marad akkor is, ha nem lát, pedig szinte csak jutalmazom, ilyenért büntetni nem nagyon szoktam, játéknak fogjuk fel, szívesen csinálja. Aztán lehet, hogy ez nem jó módszer, nem tudom, de nálunk mûködik.
Millió bocs, most vettem észre, h németjuhász.... a szocializációja rendben van? temperamentuma stabil?
Valami baj van a módszerrel, ha így reagál...a fölét farkát behúzza, és a kezemet harapdálja, nem a legjobb jel...amúgy véletlenül nem Mali?
rengeteg gyakorlással. de ha kutya nem tökéletes akkor nem fogsz vele 100%-os eredményt elérni. a munkakutya világbajnokságon résztvevõ kutyákat több alomból, szigorú feltételek alapján választják ki. plusz még a kutya vezetõ is toppon van. de a te kutyád még amúgy is fiatal a kiképzéshez, persze tanítani lehet és kell is, de komoly munkát 18 hónapos kor tájékán érdemes elkezdeni. amúgy munkavonalas a kutyusod?
Ordítással nem lehet kutyát tanítani. Türelemmel kell elérni a célodat. Van kutya, amelyik gyorsabban halad, van, amelyiknél tovább tart.
A kérdező hozzászólása: Munkavonalas, tenyésztõtõl. Igazából azt nem tudom, hogy hogyan tanítsam neki azt, hogy 100 %-ban szófogadó legyen.
Folyamatos gyakorlással. Kell egy bizonyos kor is, amikor a kutya felnõtt lesz és az addig tanultak rögzülnek benne.
igaza van az elõzõnek. ne légy türelmetlen vele mert fiatal még.
mondjuk ha a sulin nem tudnak segíteni akkor válthatnál iskolát ahol tudnak neked segíteni.
Ha ez eddig még nem jött le a sulin, válts, ahol nem csak le kell utánozni amit az oktató mond, hanem az is kiderül, mit, hogyan és miért csinálsz a kutyával.
A kérdező hozzászólása: Már csomó pénzt befizettem, nem hagyom ott, még le nem teszi az engedelmességi vizsgát.
beszélj az oktatóval, hogy szeretnél külön foglalkozásra járni, mert ez és ez a célod a kutyával. 1 éves, épp idõben van , ahhoz, hogy elkezdjátek, de nem indulj neki önállóan, mert az engedelmesnél már rég nem divat a pórázrángatás.
Hova jártok suliba?
Mindenképpen válts sulit, mert ennek semmi értelme, nehéz lesz a kutya bizalmát visszanyerned! A fojtóval-pórázzal sincs gond, HA megfelelõ a motiváció

Hogyan taníthatom meg neki, hogy ha rámásznak, védje meg magát?

Szuka kutyám van, 5 hós, még nem tüzel, de sajnos az összes kan rámászik. Nem mondom, hogy hagyja magát, de nem védi meg magát. Erre hogyan lehet rávezetni? Nem akarom, hogy agresszív legyen, de szeretném, ha megvédené magát, amikor kell.

Legjobb válasz: Õ egy kutya, ösztönösen a párzásra van beprogramozva. Még ha akarod se fogod erre megtanítani. Ivartalanítsd inkább.

Õ egy kutya, ösztönösen a párzásra van beprogramozva. Még ha akarod se fogod erre megtanítani. Ivartalanítsd inkább.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Tudom, elsõsorban nem a szaporodás a cél, hanem a dominancia. Azt gondolom, hogy csak egy szint után lépek közbe, egyébként tanulja meg ezeket a helyzeteket. Csak elég nehéz, így, hogy nem túl együtt mûködõ a többi "gazdi". Egyébként õ egy közép-ázsiai juhász kutya. Ha nagyobb lesz, biztos nem fognak így kötözködni vele a bullterrierek, meg társaik, de attól még most kéne megtanulnia ezt, amíg nincs akkora teste, és ereje. Nem akarom, hogy kárt tegyen más kutyában késõbb.
Nekem bullterrierem van.Francia bulldogok meg hasonló izék kekeckedtek vele folyton kiskorában.Felnõtt francia bulldog kan kapta el a torkát minden ok nélkül a kölyök szukának, ami ugye kutyáéknál nem épp természetes.Csak azt tudod csinálni, hogy lerúgod a kutyádról. Egyébként az én szukám is 5-6 hónapos kora között lett ivartalanítva és köszöni, semmi baja.Sok orvos épp azt javasolja, hogy elsõ tüzelés elõtt történjen meg a mûtét.
"majd lerúgtam az enyémrõl. Most akkor, ilyen esetben mit lehet tenni?" Ennyit lehet tenni, lerúgod róla. Akkor is veszélyes a kutyádat arra nevelni, hogy ne hódoljon be egy dominánsabb kutyának! A kutyáknál teljesen természetes hogy van rangsor, még mindig jobb lejjebb lenni, mint az állatorvoshoz szaladni, hogy kanalazza össze.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A rámászás nem föltétlenül párzás céllal történik, pláne, ha még nem is tüzel. A kutyák ezzel a dominanciájukat fejezik ki! Márpedig az el kell dönteniük, hogy melyikük a dominánsabb fél, ez így mûködik egy egészséges találkozáskor, ezzel nincs semmi baj. Ha viszont arra kezded nevelni, hogy gyengébb lévén (nem testileg gyengébb!!!) kezdje el megvédeni magát, tehát szegüljön szembe egy dominánsabb kutyával , akkor igen kellemetlen élményekben lehet része, mert ha nem vagy ott, úgy szét fogják kapni, mint foxi a lábtörlõt! Ami a lényeg: Az ismerkedésnek irányítottnak kell lenni, tehát jele kéne hogy legyél. Ha bármilyen túlzó magatartást látsz, (1-nél többször felugrik rá bármilyen nemû kutya) akkor azt a kutyát le kell állítani, fegyelmezni kell. NEKED, ÉS NEM A KUTYÁDNAK! Vagy leginkább a másik kutya gazdájának, ha ért hozzá minimálisan. A dominanciát ugyanis el kell dönteni, de azt testbeszéddel, erõszakos ráugrálások nélkül is el lehet dönteni. A helyzetet és a történéseket viszont az embernek kell irányítani, hogy meddig mehetnek el! Ettõl vagy te a falkavezér! Ha ezt a döntést a kutyád kezébe adod, azzal annyit mondasz neki: kergess el minden kutyát, amelyik domináns veled szemben, én ehhez gyenge vagyok, döntsd el te kivel akarsz ismerkedni, én majd követlek téged! A helyes hozzáállás viszont az, hogy : Gyere, bemutatlak egy kutyának, majd eldöntitek melyikõtök a dominánsabb fél, de ne félj, nincs mitõl tartanod, én vagyok a gazdád, nem érhet baj, megmutatom hogyan viselkedj egy dominánsabb kutyával szemben, és majd annak is megmutatom, hol a határ. Ez a te dolgod, ne hárítsd a kutyádra, az nagyon gyenge dolog, és tekintély romboló lenne a szemében!
Ne engedd, hogy a kutyádra másszon más...még a mászás ELÕTT paterold el onnan a másikat...elõször finoman és szólj gazdinak is...ha nincs változás, akkor keményen zavard el. Ha gazdi pattog, hagyd ott
A kérdező hozzászólása: Akikkel összejárunk, õk rászólnak a saját kutyáikra. Illetve, egymás kutyáira is, ha kell. De sok "idegen" bejön a futtatóra, egyszer-egyszer látjuk õket, és sok a környéken a vagány kisk..csög, amstaffokkal, bullterrierekkel, és ezek bizony nem szólnak. Múltkor össze is vesztem az egyikkel, majdnem meg is vertem, mert bejöttek öten, kutyára szartak, cigiztek, röhögtek, a kutya meg rámászott az enyémre. Szóltam többször, hiába, majd lerúgtam az enyémrõl. Most akkor, ilyen esetben mit lehet tenni?
Majd idõvel meg fogja magát védeni, most még nem érti a szitut. Viszont én a helyedben nem engedném, hogy ilyesmi történjen, mondd meg a kan gazdájának, hogy tanulja meg kezelni a kutyáját vagy vegye pórázra.
Szólj rá, hogy nem szabad, és húzd el onnan. A kant is eltolhatod tõle, bár ez a kan gazdájának a dolga lenne...5 hónaposan még ne várd, hogy megvédje magát, hiszen pici még. De így tudatosítod benne, hogy nem szabad engednie, hogy rámásszanak (csak az alfák párosodhatnak, õ meg ugye nem az). Ha már ivaros lesz, kifordul a rámászásból, vagy rámordul a kanra.
A kérdező hozzászólása: Még nem lehet ivartalanítani. Ha lehet, majd fogom. Elõzõ kutyám is szuka volt, ivartalanított, mégis benne volt ez az ösztön, hogy megvédi magát.
Javasolnám, hogy vidd el egy kutyaoviba, ott könnyebben szocializálódik és tanulja meg kezelni az ilyen helyzeteket.Cerberoséknál is szokott ilyesmi lenni, az ország több pontján van ilyen suli.Nagyon jók. [link]

Az egerem még nem tudja használni az önitatót, nem iszik. Raktam be neki vizet, azt sem használja. Hogy taníthatom meg az önitató használatára?

Legjobb válasz: Ismerõsömé nem akarta használni, õ úgy oldotta meg, hogy mézet kent a golyóra. Kicsit furcsálltam a módszert, de bevált. Addig is tegyél be neki sok lédús gyümölcsöt, (fõleg almát és körtét) hogy folyadékhoz jusson :)

Ismerõsömé nem akarta használni, õ úgy oldotta meg, hogy mézet kent a golyóra. Kicsit furcsálltam a módszert, de bevált. Addig is tegyél be neki sok lédús gyümölcsöt, (fõleg almát és körtét) hogy folyadékhoz jusson :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Amúgy is mindent túlparázok, most is attól félek, hogy mindíg félni fog tõlem....
ma 22:47: Merre laksz?
ha áll alatt van a labda, akkor a kutya hajlamos elöl menni. jobb inkább a bal hónalj alatt, de a legjobb ha zsebben van, végül is a dicséret jön elõbb, aztán a jutalom.
22 47-es vagyok, de ez Magyarország és Budapest széle (Békásmegyer). Valamikor volt itt kutyaiskola, most nem tudom, az is elköltözött, aki a kocsiján hírdette ezt.
A kérdező hozzászólása: 22:47 Slovákián lakom. és te? Hol találhatnák kutyaiskolát, vagy te hová mész?
A kérdező hozzászólása: En ma reggel probáltam vele, csinálta minden, mert még elotte nem reggelizet. Szepen csináltam, jott megkerult, mintha már 2 hónapja csinálná. Buszke voltam rá, dícsértem, játszottunk... Nekem nemigen kelletet az alapoktol tanítanom, mert tudja mi az a lábhoz, meg lassan lább mellet jonni, és ezért konnyebb volt....De ha így egy próba után megcsinálta, akkor van rá esélyem, ha gyakorolnák vele, csinálja akkoris, ha épp nemakaródzik? Mert ezt most épp kifogtam, mert lehult a levego, és volt kedve meg este be volt zárva.
Ez lehet :) De én a szemkontaktusra írtam az állat :)
Elõször is ingerszegény környzetet javasolnék, ahol semmi nincs, ami elterelheti a figyelmét. Az, hogy mivel tudod fenntartani a figyelmét, neked kell kitapasztalnod, nekünk a jutalomfalat vált be, imádja a hasát. Bal oldalon a kutya, szólsz neki, hogy lábhoz és elindultok, elõször csináld úgy, hogy a jutalomfalattal (vagy mással, amivel motiválható) az orra elõtt lesz a kaja és úgy vezeted, ha irányt váltasz, lassítasz-gyorsítasz, megint mondod, hogy lábhoz, közben a pórázzal is finoman korrigálhatod. Késõbb aztán ha ez nagyjából megy, fogd a jutalomfalatot/labdát, bármit és az állad magasságában tartsd, hogy a kutya rád nézzen, ha szépen megy láb mellett, add oda neki. Ha jutalomfalattal csináljátok, kezdetben sokat kapjon, szinte minden lépésnél, aztán késõbb ezt csökkentheted. Sok gyakorlás kell, aztán mehet olyan környezetben is, ahol ingerek is érik :)
Ez egy hosszú folyamat. A legfontosabb a motiváció, hogy legyen valami, ami miatt hajlandó összpontosítani és figyelni rád. Ha ez megvan, akkor lehet elkezdeni dolgozni. Mivel ennek a több hónapos folyamatnak minden mozzanatát esélytelen lenne itt leírni, ezért érdemes lenne beíratkoznod egy kutyaiskolába. Ja, és nem minden kutya alkalmas arra, hogy ilyen látványos lábnál követést produkáljon.
Én most keresek éppen a környéken kutyaiskolát, szeptembertõl mennék az 1 éves kannal. Szüksége van rá.
Ez a menetelés nem igazán utcára való, oda tökéletesen megteszi, ha megtanítod láb mellett, laza pórázon menni. Ha tojik a fejedre, akkor lesznek ott majd még egyéb gondok is. Így tényleg jó lenne kutyaiskolába ellátogatni legalább pár órára.
A kérdező hozzászólása: Nekem 1.6 éves, be van tanítva halgat is, csak nemolyan pontosan....Valamikor halgat, de csak masodpercekig. Ha nincs cica kutya, akkor ok. De pisil mindég, és nemfigyel arra amit mondok.
Mennyi idõs a kutyád? Én nemrég kezdtem el a pórázon járás tanulását az utcán a nemrég befogadott kutyámmal. Addig nincs nagy baj, amíg nem kezd el valamelyik kerítésen belül õrjöngeni egy vagy több kutya. Ágaskodik, támad, nagyon nehéz rávenni, hogy higgadjon le. Rövidre veszem a pórázt és kényszerítem, hogy mellettem menjen. Csakhogy alig múlt egy éves, nem könnyû. Ha jön valaki a járdán, rá akar ugrani, ekkor félrehúzom és leültetem. Elméletben járt egy rövid ideig kutyaiskolába a menhelyen. De ez a helyzet neki is új. (Menhely távol volt minden lakott területtõl).
Sokszor kell keveset gyakorolni, eleinte csak 1-2perc és mindig akkor kell abbahagyni a gyakorlást mikor még élvezi az egészet. Itt van jó pár videó egészen az alapoktól, de ez tényleg hosszú hónapokig tart: https://www.youtube.com/results?search_query=dog+heeling+&oq..
A kérdező hozzászólása: De ha van olyan sok dolog ami motiválja, de viszont, nemsokára ráun? ez mindég igy van...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!