Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tanítsam arra a kutyámat, hogy (24 db)

Hogyan tanítsam arra a kutyát hogy ne harapja ki a medencét?

Legjobb válasz: Már történt ilyen? Esetleg rágcsálós a kutya? Vagy csak feltételezés, hogy ki fogja harapni?

Már történt ilyen? Esetleg rágcsálós a kutya? Vagy csak feltételezés, hogy ki fogja harapni?
már eleve a medence közelébe se engedd , 1 méteres távolságot tartsa meg..bár ha felügyelet nélkül hagyjátok a medencét akkor úgy is hozzá nyúl.. már ki harapta vagy csak gondoljátok, hogy kifogja?
A kérdező hozzászólása: csak feltételezés!
*(3-4 ujjaddal...)
A kérdező hozzászólása: Rendben köszönöm szépen a jó tanácsokat :) )

Hogyan tanítsam meg arra a kutyámat hogy hozza vissza a labdát?

sehogy se megy :(

Legjobb válasz: Olvastam egyszer errõl, bár használnom nem kellett, mert az én kutyám mindent visszahoz :) A lényeg az volt, hogy egy teniszlabdát, vagy hasonló kisebb labdát kivágunk egy kisebb vágással és teszünk bele jutalomfalatot. Ezt eldobjuk és a kutya a szag miatt úgy is rá fog menni, aztán mikor nem bírja kiszedni belõle a falatot, akkor mi odamegyünk és kiszedjük neki. 2x, 3x ezt megcsináljuk, utána pedig már nem megyünk oda. Valószínûleg oda fogja hozni a labdát, hogy szedjük ki. Egy idõ után pedig már el is lehet felejteni a jutalomfalatot, mert automatikusan odahozza az eldobott tárgyat. Ez nem tudom, hogy mennyire mûködik, mert ahogy írtam, még nem próbáltam ki!

Olvastam egyszer errõl, bár használnom nem kellett, mert az én kutyám mindent visszahoz :) A lényeg az volt, hogy egy teniszlabdát, vagy hasonló kisebb labdát kivágunk egy kisebb vágással és teszünk bele jutalomfalatot. Ezt eldobjuk és a kutya a szag miatt úgy is rá fog menni, aztán mikor nem bírja kiszedni belõle a falatot, akkor mi odamegyünk és kiszedjük neki. 2x, 3x ezt megcsináljuk, utána pedig már nem megyünk oda. Valószínûleg oda fogja hozni a labdát, hogy szedjük ki. Egy idõ után pedig már el is lehet felejteni a jutalomfalatot, mert automatikusan odahozza az eldobott tárgyat. Ez nem tudom, hogy mennyire mûködik, mert ahogy írtam, még nem próbáltam ki!
jan fennel : tanuljunk meg kutyául . olvasd és alkalmazd. kutyaiskolák honlapjai : falkavezérség átvétele .keress rá. séta közben a halti segíthet .( ez csak ideiglenes, és csak addig míg megérted, mit-hogyan tegyél.) a megfelelõ idõben adott jutalommal ( kaja ) minden elérhetõ ) persze nem árt , ha a kutya éhes. kaja 2 napig felejtõs. a 3 naptól minden kaja kézbõl, jutalmazásként ! az etetési idõ addig tart amíg a kutyával foglalkozol. nem köszönünk a kutyának amikor hazaérsz és Õ JÖN ODA HOZZÁD !! mindíg akkor köszöntöd, ha te hívtad oda ! ezek mûködõ technikák, de van még sok sok más .
Mennyi idõs és milyen fajta a kutya?
Igen. Természetesen mindig következetesnek kell lenni, olyan nincs, hogy olykor ráhagyom a kutyára, hadd húzzon, úgy persze nem lehet eredményt elérni.
A kérdező hozzászólása: neked így ment?
Amikor leelõz téged azonnal fordulj meg nagy lendülettel, szó nélkül és rántsd magad után. Ha addig nem húz, akkor úgy 8-10 lépés után fordulj csak vissza.
A kérdező hozzászólása: és arra hogyan tanítsam meg hogy amikor sétálok vele akkor ne húzzon mert olyankor fulladozik és egyszerûen nem hagyja abba, bármit csinálok.
A kérdező hozzászólása: ezt már csináltam hogy kettõ tenisz labda volt nálam és akkor el dobtam az egyiket és vissza hozta mert látta nálam a másik lasztit.
Legyen nálad két db játék. Dob el neki az egyiket. Mikor megfogja, akkor mond neki, hogy "Hozd vissza!" és keltsd fel a figyelmét a másik játékra, ami ott van nálad. Ha visszahozza, akkor jutifalat, és dobd el neki a másik labdát. Ha nem hozza vissza, akkor dobd el neki a labdát, vedd el a másikat és folytasd. Elõbb utóbb lesz olyan alkalom, mikor a szájában felejti a dolgot és akkor kell megdícsérni.
A kérdező hozzászólása: hát kb két éves és keverék kis testû...nem olyan kicsi de azért nem nagy

Hogyan tanitsam meg arra a kutyámat hogy ha elengedem a pórázról és megyen mindenfele akkor akkor jöjjön oda hozzám, ha én azt mondom. Mivel ő megyen a saját feje után mindig?

Legjobb válasz: Ezt nem kell tanítani, hanem a tekintélytõl függ. Anyyit tehetsz, hogy mikor hívod, sosem mész felé, csak egy helyben állsz vagy elfutsz felõle. Mindig kedves hangon hívd, még ha legszívesebben már letépnéd a fejét, akkor is. Ha odajött, MINDIG dícséretet kapjon, akkor is ha éppen elõtte kinyírt egy macskát, mert a bûntetést úgy fogja értelmezni, hogy azért kapja, mert odamegy hozzád. Hogy mennyire behívható, az már attól függ, hogy mennyire tisztel téged, a tiszteletet pedig következetességgel, határozottsággal és különbözõ módszerek alkalmazásával érheted el.

Ezt nem kell tanítani, hanem a tekintélytõl függ. Anyyit tehetsz, hogy mikor hívod, sosem mész felé, csak egy helyben állsz vagy elfutsz felõle. Mindig kedves hangon hívd, még ha legszívesebben már letépnéd a fejét, akkor is. Ha odajött, MINDIG dícséretet kapjon, akkor is ha éppen elõtte kinyírt egy macskát, mert a bûntetést úgy fogja értelmezni, hogy azért kapja, mert odamegy hozzád. Hogy mennyire behívható, az már attól függ, hogy mennyire tisztel téged, a tiszteletet pedig következetességgel, határozottsággal és különbözõ módszerek alkalmazásával érheted el.
Akkor ne csodálkozz, ha nem megy vissza. Én se mennék, ha tudnám, hogy a behívás egyenlõ azzal, hogy véget ér a móka. Ha elengedted, akkor hívd magadhoz gyakran. Ha odament, adj neki egy jutalomfalatot, dicsérd meg, dobj neki egy labdát, játssz vele, fuss vele, a lényeg, hogy szeressen odamenni hozzád. Séta közben csinálhatod azt, hogy párszor pórázra teszed, amíg pórázon van, gyakorolsz vele 1-2 alapparancsot (ül, marad, fekszik, ) majd ismét elengeded, hogy futhasson. Ha messze van tõled, akkor guggolj le, szólj neki, és tárd ki a karodat. A legtöbb kutya erre boldogan rohan az emberhez. És mindig dicsérd meg, ha odament hozzád!
a behívás lényege : hogy amikor találkozol a kutyáddal soha ne köszönj neki:) [email protected]én hangzik de így van.
Elõször hosszú pórázra teszed, aztán hívod. Ha nem jön, akkor magadhoz húzod és ha elõtted van, akkor dicséret, kaja. Ezt megcsinálod sokszor, egy idõ után már megtanulja és magától fog jönni. Ha odajön, akkor mindig kaja, simi, sok dícséret, aztán el lehet engedni. Elengeded, hagyod kicsit menni, de csak egy kicsit, aztán visszahívod, ha rendesen megtanulta, akkor jönni fog. Ha jön, akkor dícséret, simi, kaja, ha nem jön, akkor odamész hozzá, pórázra veszed és el kell kezdeni megint pórázon az egészet. Nem fog menni egy-kettõre. Hosszú idõ lesz, kitartás. :) )
Ha elengeded pórázról, utána mikor hívod be? Amikor már indulnál vele haza?
A kérdező hozzászólása: igen...elengedem és hagyom szaladgálni 1-2 órát.
A kérdező hozzászólása: oké ...köszönöm mindenkinek


Hogyan tanítsam meg a kutyát arra, hogy ne ugasson?

Most költöztünk egy új helyre, ahol csináltunk neki egy olyan kennelt, amilyenen régebben is volt. Állandóan kiszökött, és eljárkált, de egyszer kilestük, hogy hogyan jön ki. Kituszkolja magát a kerítésen. Ezért megcsináltuk úgy a kennelt, hogy ne tudjon kijönni. Most viszont be nem áll a szája, folyamatosan próbál kijönni. A szomszédaink idegeit is kikészíti. Ja, és egy 10 éves beagle nõstényrõl van szó.

Legjobb válasz: Kicsit gondold bele magad a helyébe, te hogy éreznéd magad bezárva a kennelbe? Szerintem téged is megölne az unalom. A beagle egyébként is egy nagyon mozgékony fajta. Vigyétek sétálni, tanítsd trükkökre, sportolj vele. A fáradt kutya a jó kutya.

Kicsit gondold bele magad a helyébe, te hogy éreznéd magad bezárva a kennelbe? Szerintem téged is megölne az unalom. A beagle egyébként is egy nagyon mozgékony fajta. Vigyétek sétálni, tanítsd trükkökre, sportolj vele. A fáradt kutya a jó kutya.

Hogyan tanítsam meg arra a kutyámat, hogy ne kunyeráljon amikor éppen eszünk?

Ennek mi lehet az oka??

Legjobb válasz: Szia! szerintem tanítsd meg a kutyusodnak , hogy ne menjen be a konyhába. tehát állítsd meg az ajtóban és mond neki , hogy "Marad" az én 4 kutyusomnál bevált remélem neked is sikerül.

Szia! szerintem tanítsd meg a kutyusodnak , hogy ne menjen be a konyhába. tehát állítsd meg az ajtóban és mond neki , hogy "Marad" az én 4 kutyusomnál bevált remélem neked is sikerül.
Nincs olyan kutya ami ezt nem csinálná, nem tutsz ez ellen semmit se tenni!
De van olyan kutya amelyik nem kunyerál.Az enyémet úgy tanítottuk meg hogy mindig mikor kunyerált azt mondtuk hogy rossz kutya és gyengéden egy kicsit megütöttük a fejét.(Persze ez nem fáj neki)Azóta nem kunyerál.
Szia! Nekem két kutyám van, és mind a kettõt ugyanúgy tanítottam, eredményesen. Én annaka a híve vagyok, hogy a száraztáp mindig ott legyen elöttük (24 órán keresztül), és konzervet kapnak, meg fõzök nekik vacsira. Így ha ettünk és kunyerált a táljához cipeltem, hogy ott az õ étele. (Nem volt oka kunyizni) És bevált. Ha érzi is az illatát az ételnek amit eszünk, és kívánja sem áll oda bociszemekkel, mert nem teheti meg!
HALI!!!!!! Nyiván minden kotyus megpróbál kunyizni de ha SOOOHAAAAA NEEEM atsz neki ahogy ez a 400 tanács kotya barátoknak c. könyvben is megvan írva akkor le szokik róla. Tarcs ki nem fog örökké tartani. SZIAAAA!!!!!!
helotok en iilyen kerdeseket ismerek ugyanis van olyan kutya nevelesi konyvem....na szoval a kutyaban van olyan reflex, hogy nem tudja, hogy kovetkezoleg mikor adnak neki ennivalot vagyis termezsetes, hogy kunyeral olyankor vagy adjatok neki enni, vagyne torodjetek vele, de semmikepp ne adjatok neki enni, es ne essen meg rajta a szivetek, ugyanis o nem ehes!!!!!!
Pff az a helyesírás "atsz tarcs kotya" Jézusom.

Hogy tanítsam be a kutyámat arra hogy ha elhagyom az otthonom és otthon hagyom ne nyüszítsen és ne ugassson mert az egész ház zeng tőle! FAJTÁJA: Törpe Uszekár Hím?

Legjobb válasz: nem hiszem hogy meg tudod neki tanítani. az én kutyám is minidig ezt csinálja, ha elmegyek otthonról. nyüszít egy sort, meg ugat és abbahagyja egy kis idõ után. nem kell vele foglalkozni. magától megunja és várja hogy hazaérj. nem fog egész végig nyüszíteni :)

nem hiszem hogy meg tudod neki tanítani. az én kutyám is minidig ezt csinálja, ha elmegyek otthonról. nyüszít egy sort, meg ugat és abbahagyja egy kis idõ után. nem kell vele foglalkozni. magától megunja és várja hogy hazaérj. nem fog egész végig nyüszíteni :)
A kérdező hozzászólása: ismerõsömnek ugyan ilyen kutyája van és 2 hét után aludt egésznap mikor lement otthonról és nem nyüszített biztos lehet rá valami módszer. mert ez katasztrófális amit mûvel...
Lassan fokozatosan szoktad hozzá, mégpedig úgy hogy elõször pár percre menj ki az ajtón, menj vissza, és ha csendben volt jutalmazd apró falatokkal. Késõbb mindig növeld a kint töltött idõt. Húúú, most nem jut eszembe a neve, de lehet kapni olyan játékot amibe jutalom falatot kell elrejteni, és bizony meg kell neki dolgozni érte, hogy ki tudja belõle szedni. Valójában ez egy logikai játék is.
Jutalomfalat adagoló labda. Én csak így ismerem. Ez tényleg jó elfoglaltság a kutyáknak, és még a habzsolást(gyors evést) is csökkenti.
Kongnak hívják azt a játékot :) És tényleg hasznos. http://tapfutar.hu/termek/kutya/9035/kong_classic_medium_m_... Amúgy meg nagyon fáraszd le, mielõtt elmész otthonról. És mielõtt elmész, kapcsolj be neki tévét vagy rádiót.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget hasznos volt!!!!
Hát...nem pont erre gondoltam, de amit szerettem volna mutatni, azt nem találom. http://www.kedvencwebshop.hu/?677%2Ckaracsonyi-jutalomfalat-..
Igen, a Kongra gondoltam...:)

Hogyan tanítsam meg a kutyát arra, hogy jelezzen, ha ki szeretne menni pisilni?

A kutyám 3, 5 hónapos, ha ébren van kb. óránként kivisszük és akkor el is végzi kint a dolgát, de gyakran miután bementünk kb. 1/4 h múlva bepisil. Nála semmi jele nincs előtte, hogy kellene neki. Ha nagy WC- nie kell, akkor jelez. Lehet, hogy az a baj, hogy nem szidjuk le, mikor bent pisil és az orrát se nyomjuk bele?

Legjobb válasz: SOHA ne büntesd ezért. Ha kicsi a kutya, akkor azért csinál be, mert nem tudja még rendesen visszatartani, ha meg felnõtt, akkor beteg, de biztosan nem kicseszésbõl pisil/kakil be. Ha érzékenyen érinti a büntetés, akkor max. azt éred el vele, hogy legközelebb olyan helyre fog menni, ahol nem látod (és értelemszerûen takarítani is nehezebb), kanapé mögé, asztal alá, satöbbi. Szóval türelem, kicsi még a kutya, de akar kijárni, fog ez menni.

SOHA ne büntesd ezért. Ha kicsi a kutya, akkor azért csinál be, mert nem tudja még rendesen visszatartani, ha meg felnõtt, akkor beteg, de biztosan nem kicseszésbõl pisil/kakil be. Ha érzékenyen érinti a büntetés, akkor max. azt éred el vele, hogy legközelebb olyan helyre fog menni, ahol nem látod (és értelemszerûen takarítani is nehezebb), kanapé mögé, asztal alá, satöbbi. Szóval türelem, kicsi még a kutya, de akar kijárni, fog ez menni.
Valószínûbb, hogy a játék hevében nem veszi észre, hiszen mint mondtam, kicsi még. Egy gyereket sem állsz neki biliztetni négy hónapos korában, mert értelmetlen; a kutya ehhez képest kész fõnyeremény, mert fél éves korára általában szobatiszta, de odáig azért el kell jutni. Türelem. Kint dicsérjétek, bent meg takarítsatok, esetleg egy kis szolid ejnye-bejnye mehet, hogy érezze a rosszallást, de semmi durvulás.
Szia. Szólj rá élénkebben, és ha akkor is csinálja, kicsit csapj rá a pórázzal a fenekére ( ne verjed, nem arról van szó ) és akkor majd megfogja tanulni!
Jó hír, hogy õ már most is jelez - csak nektek kell megtanulnotok, pontosan hogyan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek! Megpróbálom. Õ tényleg sehogy nem jelez, játszik és akár a játékkal a szájában is megáll pisilni és folytatja tovább. Viszont éjszaka már kb. 1 hónapja nincs gond. Azt is tudja, ha kimegyünk mit kell tennie, csak szerintem az nem rögzült, hogy bent nem teheti.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Én nem szoktam semmit tenni, csak gyorsan feltakarítom. De a szüleim már az õrületbe kergetnek az õ idejükbe jól bevált "nyomd bele az orrával", szerintük ezért nem szobatiszta még. Mielõtt hozzánk került mindennek utána olvastam és szakértõk sem javasolják már ezt a módszert, ezért nem is alkalmazom.
még kicsi a teljes szobatisztasághoz. Ne óránként vidd le, hanem amint felébredt, felkapod és futás. Meg amikor evett. Ugyanis ezek azok az idõpontok amikor biztosan pisilnie kell. Ha ezt kint elintézi nagyon, nagy dicséret neki. Ha az éjszaka már baleset nélkül telik akkor jó úton haladtok. Egyébként meg minden kicsi jelzésre figyelj oda. Ugyanis azt a jelzést utána fel lehet erõsíteni, de ha az elsõ pár spontán jelzésre nem viszed le akkor azt a jelet nem használja többet feléd. A kutyák folyamatosan kommunikálni próbálnak az emberrel, de ha az nem veszi a jelzéseit akkor azokat nem próbálják többet.
A kérdező hozzászólása: Rendben! Köszönöm a segítséget mindenkinek!

Hogyan tanítsam meg arra a kutyámat hogy egyedül is végig tudjon menni az akadálypályán?

Csak úgy megy végig ha futok mellette.

Legjobb válasz: Milyen akadálypályán? Szerintem tök normális az, hogy a gazda vezeti a kutyát végig a pályán, nem pedig õ megy magától. Ez jelenti a közös munkát, nem pedig az, ha õ magától csinál valamit.

Milyen akadálypályán? Szerintem tök normális az, hogy a gazda vezeti a kutyát végig a pályán, nem pedig õ megy magától. Ez jelenti a közös munkát, nem pedig az, ha õ magától csinál valamit.
Gondolom az agilityre gondolsz. Itt is a gazdák a kutya mellett futnak és irányítják, ez a normális.Max azt tanítják meg neki hogy "tovább".Hogy a kutya menjen tovább a másik akadályra, majd utána a gazdi ugyanúgy fut mellette, de ezt így nehéz elmagyarázni.Szerintem Youtube-on nézz pár videót róla.
Volt egy Német juhászom az ilyen volt. Számtalan ügyességi versenyt megnyert hajdanán. Meg volt bolondulva az akadálypályáért. Volt olyan eset, egyszer kétszer, hogy mikor kiértünk a sulira, önmagától végigszáguldott az akadályokon oda és vissza. Nem tanítottam neki, hogy egyedül is csinálja, de csinálta, mikor olyanja volt.

Hogyan tanítsam meg a kutyámat arra, hogy visszahozza a labdát?

Most fogadtam örökbe egy 8 év körüli keverék kutyust, de szegénykével nem foglalkoztak semmit :(

Legjobb válasz: Ha kajás, akkor dugj el egy tolltartóba vagy bármi zárható cuccba egy kis jó szagú jutalomfalatot, és azt mutogasd neki. Ha megpróbálja a szájába venni, megdicséred, és adsz belõle egy falatot. Rá fog jönni, hogy ha megpiszkálja a szájával, akkor te adsz neki kaját belõle. Elõbb-utóbb távolabb tarthatod tõle, vagy leteheted elé, és elvárhatod, hogy konkrétan a szájába is vegye, aztán hogy ott tartsa egy-két másodpercig, aztán hogy mozduljon feléd szájában a cuccal, és így tovább, fokozatosan felépítheted, hogy visszavigye hozzád. Ehhez aztán kapcsolsz egy parancsot ("hozd ide", vagy amit akarsz), és elõrõl kezded egy sima labdával, annyi különbséggel, hogy már nem abból adsz jutalomfalatot, hanem simán zsebbõl, vagy ahonnan akarsz. Ha nagyon nem megy, felváltva is dobálhatod az eredeti tárgyat és az újat (nem messzire), hogy könnyebben össze tudja kötni a feladatot az új tárggyal. Ha most nem labdás, akkor persze majdnem kizárt, hogy istenigazából rákattanjon, de szívesítheti az életét, ha ilyet is tud, szerintem nagyon hasznos :) És természetesen amit leírtam, az csak egy módszer, másképp is meg lehet tanítani apportírozni a kutyát, próbálgasd, valamelyik majd csak bejön :)

Ha kajás, akkor dugj el egy tolltartóba vagy bármi zárható cuccba egy kis jó szagú jutalomfalatot, és azt mutogasd neki. Ha megpróbálja a szájába venni, megdicséred, és adsz belõle egy falatot. Rá fog jönni, hogy ha megpiszkálja a szájával, akkor te adsz neki kaját belõle. Elõbb-utóbb távolabb tarthatod tõle, vagy leteheted elé, és elvárhatod, hogy konkrétan a szájába is vegye, aztán hogy ott tartsa egy-két másodpercig, aztán hogy mozduljon feléd szájában a cuccal, és így tovább, fokozatosan felépítheted, hogy visszavigye hozzád. Ehhez aztán kapcsolsz egy parancsot ("hozd ide", vagy amit akarsz), és elõrõl kezded egy sima labdával, annyi különbséggel, hogy már nem abból adsz jutalomfalatot, hanem simán zsebbõl, vagy ahonnan akarsz. Ha nagyon nem megy, felváltva is dobálhatod az eredeti tárgyat és az újat (nem messzire), hogy könnyebben össze tudja kötni a feladatot az új tárggyal. Ha most nem labdás, akkor persze majdnem kizárt, hogy istenigazából rákattanjon, de szívesítheti az életét, ha ilyet is tud, szerintem nagyon hasznos :) És természetesen amit leírtam, az csak egy módszer, másképp is meg lehet tanítani apportírozni a kutyát, próbálgasd, valamelyik majd csak bejön :)
Ha nem apportos, akkor ezzel nem tudsz mit kezdeni. Ezt tanítani nem lehet. Feladatként, trükként megtaníthatod neki, hogy behozza a labdát, ez nem is nehéz, de hogy valóban élvezze, játéknak vegye, arra nem lehet tanítani.
Az én kutyámnak sosem tanítottam, egyszerûen csak annyira élvezi a játékot, hogy szalad vissza a labdával, hogy eldobhassam még 1x.... igaz odaadni már nem adja olyan könnyen mert az is egyfajta játék számára :D
Második vagyok. Arra gondoltam, hogy mi lenne ha valami plüssjátékával vagy akármivel amivel szeret játszani próbálkoznál... a labda úgy látszik nem mozgatja meg a fantáziáját, ne is erõltesd. Mi sem mindig labdával dobálózunk, bár ez attól függ mit hoz oda magától... Ha én kezdeményezem akkor mindig labda.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
*színesítheti az életét természetesen... :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a segítséget!!! :) ))

Hogy tanítsam meg a kutyámat arra, hogy használati tárgyakat hozzon, ha kérem?

Az a baj, hogy csak a játékaival hajlandó játszani, de ha mégis ráveszem, h viszzahozza pl. a cip?met, akkor már úgy gondolja, hogy megrághatja.

Legjobb válasz: Pontosan ezért ne csináld otthon! komoly kellemetlenségeket okozhatsz magadnak ezzel, mert idõvel meggyõzöd a kutyádat,hogy rágjon meg mindent. Mindenképpen fordulj szakemberhez, mert a hibákat kijavítani sokkal nehezebb, mint maga a tanítás!

Pontosan ezért ne csináld otthon! komoly kellemetlenségeket okozhatsz magadnak ezzel, mert idõvel meggyõzöd a kutyádat, hogy rágjon meg mindent. Mindenképpen fordulj szakemberhez, mert a hibákat kijavítani sokkal nehezebb, mint maga a tanítás!
ha ezt úgy akarjuk hogy normálisan hozza ide, akkor ahhoz egy robotkutya kéne:D de férretéve a viccet, inkább egy idomárt(vagy mit)hívj segitségül^^ Amhie
Egyáltalán nem lehetetlen feladat, nem kell hozzá robot kutya .....egyszerûen csak sok a buktatója... ezért nem kellene házilag próbálkozni. az elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, akkor majd megkérdezem a kutyaiskolában, hátha tudnak segíteni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!