Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tanítsam arra a kutyámat, (24 db)

Hogyan tanítsam arra a kutyát hogy ne harapja ki a medencét?

Legjobb válasz: Már történt ilyen? Esetleg rágcsálós a kutya? Vagy csak feltételezés, hogy ki fogja harapni?

Már történt ilyen? Esetleg rágcsálós a kutya? Vagy csak feltételezés, hogy ki fogja harapni?
már eleve a medence közelébe se engedd , 1 méteres távolságot tartsa meg..bár ha felügyelet nélkül hagyjátok a medencét akkor úgy is hozzá nyúl.. már ki harapta vagy csak gondoljátok, hogy kifogja?
A kérdező hozzászólása: csak feltételezés!
*(3-4 ujjaddal...)
A kérdező hozzászólása: Rendben köszönöm szépen a jó tanácsokat :) )

Hogyan tanítsam meg a kutyát arra, hogy ne ugasson?

Most költöztünk egy új helyre, ahol csináltunk neki egy olyan kennelt, amilyenen régebben is volt. Állandóan kiszökött, és eljárkált, de egyszer kilestük, hogy hogyan jön ki. Kituszkolja magát a kerítésen. Ezért megcsináltuk úgy a kennelt, hogy ne tudjon kijönni. Most viszont be nem áll a szája, folyamatosan próbál kijönni. A szomszédaink idegeit is kikészíti. Ja, és egy 10 éves beagle nõstényrõl van szó.

Legjobb válasz: Kicsit gondold bele magad a helyébe, te hogy éreznéd magad bezárva a kennelbe? Szerintem téged is megölne az unalom. A beagle egyébként is egy nagyon mozgékony fajta. Vigyétek sétálni, tanítsd trükkökre, sportolj vele. A fáradt kutya a jó kutya.

Kicsit gondold bele magad a helyébe, te hogy éreznéd magad bezárva a kennelbe? Szerintem téged is megölne az unalom. A beagle egyébként is egy nagyon mozgékony fajta. Vigyétek sétálni, tanítsd trükkökre, sportolj vele. A fáradt kutya a jó kutya.

Hogyan tanítsam meg a kutyát arra, hogy jelezzen, ha ki szeretne menni pisilni?

A kutyám 3, 5 hónapos, ha ébren van kb. óránként kivisszük és akkor el is végzi kint a dolgát, de gyakran miután bementünk kb. 1/4 h múlva bepisil. Nála semmi jele nincs előtte, hogy kellene neki. Ha nagy WC- nie kell, akkor jelez. Lehet, hogy az a baj, hogy nem szidjuk le, mikor bent pisil és az orrát se nyomjuk bele?

Legjobb válasz: SOHA ne büntesd ezért. Ha kicsi a kutya, akkor azért csinál be, mert nem tudja még rendesen visszatartani, ha meg felnõtt, akkor beteg, de biztosan nem kicseszésbõl pisil/kakil be. Ha érzékenyen érinti a büntetés, akkor max. azt éred el vele, hogy legközelebb olyan helyre fog menni, ahol nem látod (és értelemszerûen takarítani is nehezebb), kanapé mögé, asztal alá, satöbbi. Szóval türelem, kicsi még a kutya, de akar kijárni, fog ez menni.

SOHA ne büntesd ezért. Ha kicsi a kutya, akkor azért csinál be, mert nem tudja még rendesen visszatartani, ha meg felnõtt, akkor beteg, de biztosan nem kicseszésbõl pisil/kakil be. Ha érzékenyen érinti a büntetés, akkor max. azt éred el vele, hogy legközelebb olyan helyre fog menni, ahol nem látod (és értelemszerûen takarítani is nehezebb), kanapé mögé, asztal alá, satöbbi. Szóval türelem, kicsi még a kutya, de akar kijárni, fog ez menni.
Valószínûbb, hogy a játék hevében nem veszi észre, hiszen mint mondtam, kicsi még. Egy gyereket sem állsz neki biliztetni négy hónapos korában, mert értelmetlen; a kutya ehhez képest kész fõnyeremény, mert fél éves korára általában szobatiszta, de odáig azért el kell jutni. Türelem. Kint dicsérjétek, bent meg takarítsatok, esetleg egy kis szolid ejnye-bejnye mehet, hogy érezze a rosszallást, de semmi durvulás.
Szia. Szólj rá élénkebben, és ha akkor is csinálja, kicsit csapj rá a pórázzal a fenekére ( ne verjed, nem arról van szó ) és akkor majd megfogja tanulni!
Jó hír, hogy õ már most is jelez - csak nektek kell megtanulnotok, pontosan hogyan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek! Megpróbálom. Õ tényleg sehogy nem jelez, játszik és akár a játékkal a szájában is megáll pisilni és folytatja tovább. Viszont éjszaka már kb. 1 hónapja nincs gond. Azt is tudja, ha kimegyünk mit kell tennie, csak szerintem az nem rögzült, hogy bent nem teheti.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Én nem szoktam semmit tenni, csak gyorsan feltakarítom. De a szüleim már az õrületbe kergetnek az õ idejükbe jól bevált "nyomd bele az orrával", szerintük ezért nem szobatiszta még. Mielõtt hozzánk került mindennek utána olvastam és szakértõk sem javasolják már ezt a módszert, ezért nem is alkalmazom.
még kicsi a teljes szobatisztasághoz. Ne óránként vidd le, hanem amint felébredt, felkapod és futás. Meg amikor evett. Ugyanis ezek azok az idõpontok amikor biztosan pisilnie kell. Ha ezt kint elintézi nagyon, nagy dicséret neki. Ha az éjszaka már baleset nélkül telik akkor jó úton haladtok. Egyébként meg minden kicsi jelzésre figyelj oda. Ugyanis azt a jelzést utána fel lehet erõsíteni, de ha az elsõ pár spontán jelzésre nem viszed le akkor azt a jelet nem használja többet feléd. A kutyák folyamatosan kommunikálni próbálnak az emberrel, de ha az nem veszi a jelzéseit akkor azokat nem próbálják többet.
A kérdező hozzászólása: Rendben! Köszönöm a segítséget mindenkinek!

Hogy tanítsam be a kutyámat arra hogy ha elhagyom az otthonom és otthon hagyom ne nyüszítsen és ne ugassson mert az egész ház zeng tőle! FAJTÁJA: Törpe Uszekár Hím?

Legjobb válasz: nem hiszem hogy meg tudod neki tanítani. az én kutyám is minidig ezt csinálja, ha elmegyek otthonról. nyüszít egy sort, meg ugat és abbahagyja egy kis idõ után. nem kell vele foglalkozni. magától megunja és várja hogy hazaérj. nem fog egész végig nyüszíteni :)

nem hiszem hogy meg tudod neki tanítani. az én kutyám is minidig ezt csinálja, ha elmegyek otthonról. nyüszít egy sort, meg ugat és abbahagyja egy kis idõ után. nem kell vele foglalkozni. magától megunja és várja hogy hazaérj. nem fog egész végig nyüszíteni :)
A kérdező hozzászólása: ismerõsömnek ugyan ilyen kutyája van és 2 hét után aludt egésznap mikor lement otthonról és nem nyüszített biztos lehet rá valami módszer. mert ez katasztrófális amit mûvel...
Lassan fokozatosan szoktad hozzá, mégpedig úgy hogy elõször pár percre menj ki az ajtón, menj vissza, és ha csendben volt jutalmazd apró falatokkal. Késõbb mindig növeld a kint töltött idõt. Húúú, most nem jut eszembe a neve, de lehet kapni olyan játékot amibe jutalom falatot kell elrejteni, és bizony meg kell neki dolgozni érte, hogy ki tudja belõle szedni. Valójában ez egy logikai játék is.
Jutalomfalat adagoló labda. Én csak így ismerem. Ez tényleg jó elfoglaltság a kutyáknak, és még a habzsolást(gyors evést) is csökkenti.
Kongnak hívják azt a játékot :) És tényleg hasznos. http://tapfutar.hu/termek/kutya/9035/kong_classic_medium_m_... Amúgy meg nagyon fáraszd le, mielõtt elmész otthonról. És mielõtt elmész, kapcsolj be neki tévét vagy rádiót.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget hasznos volt!!!!
Hát...nem pont erre gondoltam, de amit szerettem volna mutatni, azt nem találom. http://www.kedvencwebshop.hu/?677%2Ckaracsonyi-jutalomfalat-..
Igen, a Kongra gondoltam...:)

Hogyan tanitsam meg a kutyamat arra, ogy ne morogjon rám?

A kutyámnak adtam 1 csontot és mikor elakarom t?le venni akkor elkezd rám morogni...hogy tanitsam meg neki h. ne morogjon?annélkül hogy összeverném a kutyát?

Legjobb válasz: de itt nemirja senki sem h. mit csinaljak ha morog rám a kutya...

A kérdező hozzászólása: de itt nemirja senki sem h. mit csinaljak ha morog rám a kutya...
A kérdező hozzászólása: deha már azt mondom neki h. ''NEM'' akkor nem csinalja.
Ez pl akkor alkalmazható, ha a kutya folymatosan, ok nélkül ugat. Akkor szokták h lesbõl odavágják mellé a flakont, egy idõ után rájön h ha ok nélkül ugat, akkor meg fog ijedni, mert odarepül ez zörgõ valami. Írtam már én is, és mások is: FALKAVEZÉRSÉG!!!!!! Ez jó kiindulási alap lehet: http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t.. Illetve a Fennel féle Kutyapszichológai könyvet is olvasd el (ezt is írták már): ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
Hozzátenném még azt is, hogy nehogy azt hidd, hogy ha a kutyád eddig alacsonyabb rangúnak tekintett magánál, akkor az egy kavicsokkal teli flakontól, pikk-pakk megváltozik. Feküdj rá a helyes rangsor kialakítására, de ne várd, hogy holnap már te leszel neki az "atyaúristen".
A kérdező hozzászólása: de akkor ez mire valo??
De ez a módszer nem erre való! Ne hazsnáld!
A kérdező hozzászólása: Elõbb próbáltam meg a köves módszert, kitettem a táljába konzervet (nagyon szereti) és mikor nyúlt hozzá akkor megráztam és mondogattam h. ''NEM'' és ez erre bevállt...aztán odaadtam neki a csontot és akkor mar nemmert rám morogni.Bár nemadta oda a csontot de már nem morgott...
A kannás-köves módszer nagyon jó, csak nem erre. Sajnos sokan ismerik a módszereket, csak nem tudják h melyiket mikor kell használni. Így mikor pl nem jön a kutya hívásra, akkor lenyomják a fölre, vagy morog kaja közben és odavágnák mellé a köves kannát.
A kérdező hozzászólása: nemakarom õt megütni de at mondták , hogy tegyek 1 üres flakonba néhány db. kavicsot v. valamit és mikor morog akkor kezdjem el rázni...nemtudom bevállna-e...
Nem kell összeverni de egyet csapj rá és vedd el tõle, majd tedd le és ne enged, hogy hozzányúljon a te engedélyed nélkül. De a falkavezérségre vonatkozó dolgokat tartsd be. Az én kutyám mindig csak az én engedélyemmel nyúlhat az ételéhez de amikor csontot kapott úgy tett mind a tied kapott egyet a képére és elvettem tõle a csontot, utána már az engedélyem megkapása után is félve nyúlt hozzá. Egy párszor amikor csontot adtam neki közel mentem hozzá és ha nem morgott kértem a csontot, ha meg amikor elakartam venni morgott akkor kapott egy enyhe pofont és elvettem tõle majd vártam egy kis idõt letettem eléje és csak az engedélyem után nyúlhatott hozzá. Jógában van egy falkatagnak megenni azt amit õ szerzett és ezt a falka többi tagja is tiszteletben tartsa de semmikép nem moroghat rá a falkavezérre.
Jan Fennel :Kutyapszichológia könyve is hasznos lehet. Neten online megtalálod. Sõt a cerberos kutyaiskola honlapján is van egy pdf fájl, hogyan legyünk falkavezérek címmel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen...ezek hasznosak voltak
Valkavezérré kell válnod a szemében. Néhány gyakorlat: -ha kimentek az ajtón, kapun, ne engedd hogy õ menjen elõre! -ne kapjon enni mikor ti esztek, csak utána és (bármilyen bizarr) esetleg köpj bele a kajájába vagy tegyél úgy mintha ennél a táljából és csak utána tedd le elé. A falkában a vezér eszik elõször. Ha több infót szeretnél, ajánlom neked Korom Gábor Neked ugatok c. könyvét.
Ez annak a jelen, hogy a kutyád nem tisztel téged. Hogy õ a falka vezér. Ezt nem tanítani kell. El kell érned, hogy te legyél a vezér. Márpedig ha a kutya megenged veled szemben olyan dolgot, hogy morog rád akkor a következõ az lesz, hogy meg is harap. És ehhez az kel, hogy te is megengedj vele szemben dolgokat. Mondjuk, morgásnál elkerülhetetlen szerintem egy tasli, hogy észhez térjen, hogy ezt nem szabad. Persze, ha a morgást egy "NEM" határozott vezényszóra nem hagyja abba. Ha félsz, hogy megharap ha taslit kap, akkor keress fel egy kutyakiképzõt, hogy segítsen, mert lehet, hogy nagyon veszélyes lenne egyedül belekezdened.
Nézz utána h hogyan lehetsz a kutya szemében falkavezér. A net is tele van cikkekkel és itt is van vagy 500 kérdés róla...

Hogyan tanítsam meg a kutyámat arra, hogy visszahozza a labdát?

Most fogadtam örökbe egy 8 év körüli keverék kutyust, de szegénykével nem foglalkoztak semmit :(

Legjobb válasz: Ha kajás, akkor dugj el egy tolltartóba vagy bármi zárható cuccba egy kis jó szagú jutalomfalatot, és azt mutogasd neki. Ha megpróbálja a szájába venni, megdicséred, és adsz belõle egy falatot. Rá fog jönni, hogy ha megpiszkálja a szájával, akkor te adsz neki kaját belõle. Elõbb-utóbb távolabb tarthatod tõle, vagy leteheted elé, és elvárhatod, hogy konkrétan a szájába is vegye, aztán hogy ott tartsa egy-két másodpercig, aztán hogy mozduljon feléd szájában a cuccal, és így tovább, fokozatosan felépítheted, hogy visszavigye hozzád. Ehhez aztán kapcsolsz egy parancsot ("hozd ide", vagy amit akarsz), és elõrõl kezded egy sima labdával, annyi különbséggel, hogy már nem abból adsz jutalomfalatot, hanem simán zsebbõl, vagy ahonnan akarsz. Ha nagyon nem megy, felváltva is dobálhatod az eredeti tárgyat és az újat (nem messzire), hogy könnyebben össze tudja kötni a feladatot az új tárggyal. Ha most nem labdás, akkor persze majdnem kizárt, hogy istenigazából rákattanjon, de szívesítheti az életét, ha ilyet is tud, szerintem nagyon hasznos :) És természetesen amit leírtam, az csak egy módszer, másképp is meg lehet tanítani apportírozni a kutyát, próbálgasd, valamelyik majd csak bejön :)

Ha kajás, akkor dugj el egy tolltartóba vagy bármi zárható cuccba egy kis jó szagú jutalomfalatot, és azt mutogasd neki. Ha megpróbálja a szájába venni, megdicséred, és adsz belõle egy falatot. Rá fog jönni, hogy ha megpiszkálja a szájával, akkor te adsz neki kaját belõle. Elõbb-utóbb távolabb tarthatod tõle, vagy leteheted elé, és elvárhatod, hogy konkrétan a szájába is vegye, aztán hogy ott tartsa egy-két másodpercig, aztán hogy mozduljon feléd szájában a cuccal, és így tovább, fokozatosan felépítheted, hogy visszavigye hozzád. Ehhez aztán kapcsolsz egy parancsot ("hozd ide", vagy amit akarsz), és elõrõl kezded egy sima labdával, annyi különbséggel, hogy már nem abból adsz jutalomfalatot, hanem simán zsebbõl, vagy ahonnan akarsz. Ha nagyon nem megy, felváltva is dobálhatod az eredeti tárgyat és az újat (nem messzire), hogy könnyebben össze tudja kötni a feladatot az új tárggyal. Ha most nem labdás, akkor persze majdnem kizárt, hogy istenigazából rákattanjon, de szívesítheti az életét, ha ilyet is tud, szerintem nagyon hasznos :) És természetesen amit leírtam, az csak egy módszer, másképp is meg lehet tanítani apportírozni a kutyát, próbálgasd, valamelyik majd csak bejön :)
Ha nem apportos, akkor ezzel nem tudsz mit kezdeni. Ezt tanítani nem lehet. Feladatként, trükként megtaníthatod neki, hogy behozza a labdát, ez nem is nehéz, de hogy valóban élvezze, játéknak vegye, arra nem lehet tanítani.
Az én kutyámnak sosem tanítottam, egyszerûen csak annyira élvezi a játékot, hogy szalad vissza a labdával, hogy eldobhassam még 1x.... igaz odaadni már nem adja olyan könnyen mert az is egyfajta játék számára :D
Második vagyok. Arra gondoltam, hogy mi lenne ha valami plüssjátékával vagy akármivel amivel szeret játszani próbálkoznál... a labda úgy látszik nem mozgatja meg a fantáziáját, ne is erõltesd. Mi sem mindig labdával dobálózunk, bár ez attól függ mit hoz oda magától... Ha én kezdeményezem akkor mindig labda.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
*színesítheti az életét természetesen... :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a segítséget!!! :) ))

Hogyan tanítsam meg a kutyámat sétálni? Már napok óta szenvedek de egyszerűen olyan makacs hogy nem akar arra menni amerre én. Nagyon engedetlen. :D

Legjobb válasz: Próbáld meg egy kis jutalomfalat segítségével vagy valamilyen játékkal De ha magabiztos vagyés nem engeded hogy ne arra menjem amerre akar akkor megszokja de az a fontos h ha elõre nem akar menni akkor ne húzd semmiféleképpen se húzzd hanem hívd ha nem akar jönni legyél türelmes és hívd jutalomfalattal avgy a kaedvenc játékával

Próbáld meg egy kis jutalomfalat segítségével vagy valamilyen játékkal De ha magabiztos vagyés nem engeded hogy ne arra menjem amerre akar akkor megszokja de az a fontos h ha elõre nem akar menni akkor ne húzd semmiféleképpen se húzzd hanem hívd ha nem akar jönni legyél türelmes és hívd jutalomfalattal avgy a kaedvenc játékával
Gondolom pórázon akarod. Úgy kell, hogy kiviszed és amikor elkezd valamelyik irányba menni, akkor egy határozott rántással visszahúzod és elindulsz a másik irányba. Ha megfordul és megint elkezd húzni és elõre akar menni, akkor megint megállsz visszarántod és ismét megfordulsz a másik irányba. A lényeg, hogy a kutya érezze, hogy SEMMIKÉPPEN nem arra mentek, amerre õ gondolja, hanem a gazdi mondja meg, melyik irány a helyes. Az elsõ napoknban lehet, hogy nem is haladtok majd semennyit, hanem csek egy két méteren le föl fordulgatsz, de elõbb-utóbb rájön, hogy mi a lényeg és nyertél.
Amúgy én ispórázon gondoltam :D
A kérdező hozzászólása: köszi, pórázon természetesen:D annyi a gond hogy nem igazán merem megrántani mert félek hogy utána fuldokolni fog.:S egyébként 6 éves tacskó fiú:)
akkor ne rántsd olyan erõsen. de azért határozottan. tehát érezze, hogy most valami történik. De ha 6 éves, akkor hogyhogy még nem tud sétálni?. Ezen már túl kéne lennetek.
A kérdező hozzászólása: köszi:) nem olyan rég került még hozzám és gondoltam megpróbálkozom a sétáltatással:)
Én amikor megkaptam elkezdtem vele labdázni és azóta ha labda van a kezembe azt követi, csinálj te is egy ilyet h egész nap játszol vele egy labdával és azzal menj sétálni.Hát ha neked is beválik! Sok sikert.

Hogy tanítsam meg a kutyámat arra, hogy használati tárgyakat hozzon, ha kérem?

Az a baj, hogy csak a játékaival hajlandó játszani, de ha mégis ráveszem, h viszzahozza pl. a cip?met, akkor már úgy gondolja, hogy megrághatja.

Legjobb válasz: Pontosan ezért ne csináld otthon! komoly kellemetlenségeket okozhatsz magadnak ezzel, mert idõvel meggyõzöd a kutyádat,hogy rágjon meg mindent. Mindenképpen fordulj szakemberhez, mert a hibákat kijavítani sokkal nehezebb, mint maga a tanítás!

Pontosan ezért ne csináld otthon! komoly kellemetlenségeket okozhatsz magadnak ezzel, mert idõvel meggyõzöd a kutyádat, hogy rágjon meg mindent. Mindenképpen fordulj szakemberhez, mert a hibákat kijavítani sokkal nehezebb, mint maga a tanítás!
ha ezt úgy akarjuk hogy normálisan hozza ide, akkor ahhoz egy robotkutya kéne:D de férretéve a viccet, inkább egy idomárt(vagy mit)hívj segitségül^^ Amhie
Egyáltalán nem lehetetlen feladat, nem kell hozzá robot kutya .....egyszerûen csak sok a buktatója... ezért nem kellene házilag próbálkozni. az elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, akkor majd megkérdezem a kutyaiskolában, hátha tudnak segíteni.

Hogyan tanítsam meg a kutyámat arra, hogy ne ugasson amikor csengetnek?

11 éves kan törpe uszkár. Elég akaratos és makacs is.

Legjobb válasz: "Csend" parancs következetes alkalmazásával. Felugatja a holtakat is, vagy csak jelzés értékûen vakkant egyet?

"Csend" parancs következetes alkalmazásával. Felugatja a holtakat is, vagy csak jelzés értékûen vakkant egyet?
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); hát igen, csak az én kutyám nem ugat felelslegesen, csak amikor csengetnek, ez hetente 3 alkalommal fordul elõ maximum és a szomszédot meg ez is zavarja, valószínûleg túl jó füle van... ennek az az elõzménye, hogy amikor ideköltöztem minden szombaton hatalmas buli volt az egész házban, azután amikor egyszer az egész lépcsõházban ment a party az udvar pedig tele volt részeg fiatalokkal akik az udvaron hugyoztak meg hangoskodtak és a cigi csikkjeiket meg az én autómon nyomkodták el, akkor kihívtam rájuk a rendõröket, hogy a cigi csikkeket nem biztos hogy az én autómon kéne elnyomni, erre figyelmeztették õket csendháborításért és bírságot helyeztek kilátásba ha lesz még panasz... most meg fennakad ha heti 3 vakkant a kutya... annyira idota egy hülyegyerek, hogy a szemén látszik, hogy hülye... õ orvosira jár én jogra... és neki áll engem kioktatni, hogy mi az a csendháborítás, miközben én pontosan tudom, hogy az mi õ pedig csak itt beszél össze-vissza mint a sebesült katona...
Sipparánál a pont! Annyiban árnyalnám a dolgot, hogy ha félénkebb az ebed elég elsõr csak megrecsegtetni a flakont. Én így szokattam le a kutyám a fölösleges ugatásrõl pár éve és újra elõ kellett vennem, mert a csengõ nálunk az, amire némelyik idióta rátenyerel és bizony nem csak a kutya vadul be tõle:)
Nagyanyád gyaníthatóan nem kutya... Kérdezõ, ha esetleg nem ismeri a csend parancsszót, próbálkozhatsz még kannával/flakonnal, amikor rákezd az áriára, nagyon hamar abba fogja hagyni, ha mindig repül a flakon :)
A kérdezõnek: 11 évig nem zavart? Szerintem próbálkozz azzal, hogy lecseréled a csengõhangot, már ha van rá mód. Lehet egy másfajta nem irritálná ennyire. Persze zsákbamacska.
Nagyanyám se tanulja már meg az internet-et.
A kérdező hozzászólása: felugatja a holtakat is
11 évesen egy kutya pontosan ugyanúgy tanítható, nevelhetõ, mint bármely más korban, maximum egy kicsivel hosszabb ideig tart a mûvelet.
szerintem 11 évesen már elég nehezen fog menni.
Jó, jó de erre írtam a flakonos megoldást, használd. Attól még nem lesz betoji a kutyád:)

Hogyan tanítsam meg a kutyámat arra, hogy tartson vmit a szájában?

Már mindenhogy próbálkoztam, de sajnos mindent elereszt.:(

Legjobb válasz: Úgy próbáltad már, hogy amint a szájában van a dolog (amivel éppen tanítod), ugye klikkelsz (dícsérsz, tök mindegy), és aztán úgy húzod az idõt, hogy közben rásegítesz a kezeddel tartani? Láttam errõl egy videót régebben, megpróbálom megkeresni.

Úgy próbáltad már, hogy amint a szájában van a dolog (amivel éppen tanítod), ugye klikkelsz (dícsérsz, tök mindegy), és aztán úgy húzod az idõt, hogy közben rásegítesz a kezeddel tartani? Láttam errõl egy videót régebben, megpróbálom megkeresni.
Nem találom :/ Az volt a lényege, hogy a lány papuccsal tanította, mármint papucs volt az a tárgy, amit tartania kellett a kutyának és úgy húzta az idõt, hogy kicsit rásegített a kezével a tartásra, hogy a kutya ne ejtse ki a szájából. És így fokozatosan növelte az idõt.
Tegyél mellé macskát! A miénk, ha a szájába adok valami kaját, többnyire kiköpi, de ha ott van mellette a macska, aki boldogan felszedné, akkor csak azért is a szájában tartja.
Hármas ötlete mindent visz! A klikker azt jelzi, hogy "Ügyi voltál!" Azaz vége a feladatnak. Addig nem klikkelsz, amíg azt akarod, hogy a szájában tartsa a vmit.
A macska végülis úgy is segíthet, hogy a kutya azt tanulja meg a szájában tartani, nem? :DD
Ha neked baj h kiejti a tárgyat amikor klikkelsz, akkor te nem vágod a klikker mûködését. Csak azt tanítod meg h tartsa: beteszed a szájába és klikkelsz ha egy fél mp-re de egyedül tartja és ezt az idõt szépen fokozatosan növeled, majd amikor már stabilan tartja egy ideig akkor jöhet h hátralépsz és hívod, tehát mozgást teszel bele. Pont most alapoztam két német vizslát és egy szettert így, ahol fontos h majd a vadat ne ejtse el, hanem szépen kézbe adja.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!