Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tanítsam arra a (35 db)

Hogyan tanítsam arra a kutyát hogy ne harapja ki a medencét?

Legjobb válasz: Már történt ilyen? Esetleg rágcsálós a kutya? Vagy csak feltételezés, hogy ki fogja harapni?

Már történt ilyen? Esetleg rágcsálós a kutya? Vagy csak feltételezés, hogy ki fogja harapni?
már eleve a medence közelébe se engedd , 1 méteres távolságot tartsa meg..bár ha felügyelet nélkül hagyjátok a medencét akkor úgy is hozzá nyúl.. már ki harapta vagy csak gondoljátok, hogy kifogja?
A kérdező hozzászólása: csak feltételezés!
*(3-4 ujjaddal...)
A kérdező hozzászólása: Rendben köszönöm szépen a jó tanácsokat :) )

Hogyan tanítsam meg a kutyát arra, hogy ne ugasson?

Most költöztünk egy új helyre, ahol csináltunk neki egy olyan kennelt, amilyenen régebben is volt. Állandóan kiszökött, és eljárkált, de egyszer kilestük, hogy hogyan jön ki. Kituszkolja magát a kerítésen. Ezért megcsináltuk úgy a kennelt, hogy ne tudjon kijönni. Most viszont be nem áll a szája, folyamatosan próbál kijönni. A szomszédaink idegeit is kikészíti. Ja, és egy 10 éves beagle nõstényrõl van szó.

Legjobb válasz: Kicsit gondold bele magad a helyébe, te hogy éreznéd magad bezárva a kennelbe? Szerintem téged is megölne az unalom. A beagle egyébként is egy nagyon mozgékony fajta. Vigyétek sétálni, tanítsd trükkökre, sportolj vele. A fáradt kutya a jó kutya.

Kicsit gondold bele magad a helyébe, te hogy éreznéd magad bezárva a kennelbe? Szerintem téged is megölne az unalom. A beagle egyébként is egy nagyon mozgékony fajta. Vigyétek sétálni, tanítsd trükkökre, sportolj vele. A fáradt kutya a jó kutya.

Hogyan tanítsam meg a kutyámat sétálni? Már napok óta szenvedek de egyszerűen olyan makacs hogy nem akar arra menni amerre én. Nagyon engedetlen. :D

Legjobb válasz: Próbáld meg egy kis jutalomfalat segítségével vagy valamilyen játékkal De ha magabiztos vagyés nem engeded hogy ne arra menjem amerre akar akkor megszokja de az a fontos h ha elõre nem akar menni akkor ne húzd semmiféleképpen se húzzd hanem hívd ha nem akar jönni legyél türelmes és hívd jutalomfalattal avgy a kaedvenc játékával

Próbáld meg egy kis jutalomfalat segítségével vagy valamilyen játékkal De ha magabiztos vagyés nem engeded hogy ne arra menjem amerre akar akkor megszokja de az a fontos h ha elõre nem akar menni akkor ne húzd semmiféleképpen se húzzd hanem hívd ha nem akar jönni legyél türelmes és hívd jutalomfalattal avgy a kaedvenc játékával
Gondolom pórázon akarod. Úgy kell, hogy kiviszed és amikor elkezd valamelyik irányba menni, akkor egy határozott rántással visszahúzod és elindulsz a másik irányba. Ha megfordul és megint elkezd húzni és elõre akar menni, akkor megint megállsz visszarántod és ismét megfordulsz a másik irányba. A lényeg, hogy a kutya érezze, hogy SEMMIKÉPPEN nem arra mentek, amerre õ gondolja, hanem a gazdi mondja meg, melyik irány a helyes. Az elsõ napoknban lehet, hogy nem is haladtok majd semennyit, hanem csek egy két méteren le föl fordulgatsz, de elõbb-utóbb rájön, hogy mi a lényeg és nyertél.
Amúgy én ispórázon gondoltam :D
A kérdező hozzászólása: köszi, pórázon természetesen:D annyi a gond hogy nem igazán merem megrántani mert félek hogy utána fuldokolni fog.:S egyébként 6 éves tacskó fiú:)
akkor ne rántsd olyan erõsen. de azért határozottan. tehát érezze, hogy most valami történik. De ha 6 éves, akkor hogyhogy még nem tud sétálni?. Ezen már túl kéne lennetek.
A kérdező hozzászólása: köszi:) nem olyan rég került még hozzám és gondoltam megpróbálkozom a sétáltatással:)
Én amikor megkaptam elkezdtem vele labdázni és azóta ha labda van a kezembe azt követi, csinálj te is egy ilyet h egész nap játszol vele egy labdával és azzal menj sétálni.Hát ha neked is beválik! Sok sikert.

Hogy tanítsam be a kutyámat arra hogy ha elhagyom az otthonom és otthon hagyom ne nyüszítsen és ne ugassson mert az egész ház zeng tőle! FAJTÁJA: Törpe Uszekár Hím?

Legjobb válasz: nem hiszem hogy meg tudod neki tanítani. az én kutyám is minidig ezt csinálja, ha elmegyek otthonról. nyüszít egy sort, meg ugat és abbahagyja egy kis idõ után. nem kell vele foglalkozni. magától megunja és várja hogy hazaérj. nem fog egész végig nyüszíteni :)

nem hiszem hogy meg tudod neki tanítani. az én kutyám is minidig ezt csinálja, ha elmegyek otthonról. nyüszít egy sort, meg ugat és abbahagyja egy kis idõ után. nem kell vele foglalkozni. magától megunja és várja hogy hazaérj. nem fog egész végig nyüszíteni :)
A kérdező hozzászólása: ismerõsömnek ugyan ilyen kutyája van és 2 hét után aludt egésznap mikor lement otthonról és nem nyüszített biztos lehet rá valami módszer. mert ez katasztrófális amit mûvel...
Lassan fokozatosan szoktad hozzá, mégpedig úgy hogy elõször pár percre menj ki az ajtón, menj vissza, és ha csendben volt jutalmazd apró falatokkal. Késõbb mindig növeld a kint töltött idõt. Húúú, most nem jut eszembe a neve, de lehet kapni olyan játékot amibe jutalom falatot kell elrejteni, és bizony meg kell neki dolgozni érte, hogy ki tudja belõle szedni. Valójában ez egy logikai játék is.
Jutalomfalat adagoló labda. Én csak így ismerem. Ez tényleg jó elfoglaltság a kutyáknak, és még a habzsolást(gyors evést) is csökkenti.
Kongnak hívják azt a játékot :) És tényleg hasznos. http://tapfutar.hu/termek/kutya/9035/kong_classic_medium_m_... Amúgy meg nagyon fáraszd le, mielõtt elmész otthonról. És mielõtt elmész, kapcsolj be neki tévét vagy rádiót.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget hasznos volt!!!!
Hát...nem pont erre gondoltam, de amit szerettem volna mutatni, azt nem találom. http://www.kedvencwebshop.hu/?677%2Ckaracsonyi-jutalomfalat-..
Igen, a Kongra gondoltam...:)

Hogyan tanítsam meg a kutyámat arra, hogy ne ugasson amikor csengetnek?

11 éves kan törpe uszkár. Elég akaratos és makacs is.

Legjobb válasz: "Csend" parancs következetes alkalmazásával. Felugatja a holtakat is, vagy csak jelzés értékûen vakkant egyet?

"Csend" parancs következetes alkalmazásával. Felugatja a holtakat is, vagy csak jelzés értékûen vakkant egyet?
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); hát igen, csak az én kutyám nem ugat felelslegesen, csak amikor csengetnek, ez hetente 3 alkalommal fordul elõ maximum és a szomszédot meg ez is zavarja, valószínûleg túl jó füle van... ennek az az elõzménye, hogy amikor ideköltöztem minden szombaton hatalmas buli volt az egész házban, azután amikor egyszer az egész lépcsõházban ment a party az udvar pedig tele volt részeg fiatalokkal akik az udvaron hugyoztak meg hangoskodtak és a cigi csikkjeiket meg az én autómon nyomkodták el, akkor kihívtam rájuk a rendõröket, hogy a cigi csikkeket nem biztos hogy az én autómon kéne elnyomni, erre figyelmeztették õket csendháborításért és bírságot helyeztek kilátásba ha lesz még panasz... most meg fennakad ha heti 3 vakkant a kutya... annyira idota egy hülyegyerek, hogy a szemén látszik, hogy hülye... õ orvosira jár én jogra... és neki áll engem kioktatni, hogy mi az a csendháborítás, miközben én pontosan tudom, hogy az mi õ pedig csak itt beszél össze-vissza mint a sebesült katona...
Sipparánál a pont! Annyiban árnyalnám a dolgot, hogy ha félénkebb az ebed elég elsõr csak megrecsegtetni a flakont. Én így szokattam le a kutyám a fölösleges ugatásrõl pár éve és újra elõ kellett vennem, mert a csengõ nálunk az, amire némelyik idióta rátenyerel és bizony nem csak a kutya vadul be tõle:)
Nagyanyád gyaníthatóan nem kutya... Kérdezõ, ha esetleg nem ismeri a csend parancsszót, próbálkozhatsz még kannával/flakonnal, amikor rákezd az áriára, nagyon hamar abba fogja hagyni, ha mindig repül a flakon :)
A kérdezõnek: 11 évig nem zavart? Szerintem próbálkozz azzal, hogy lecseréled a csengõhangot, már ha van rá mód. Lehet egy másfajta nem irritálná ennyire. Persze zsákbamacska.
Nagyanyám se tanulja már meg az internet-et.
A kérdező hozzászólása: felugatja a holtakat is
11 évesen egy kutya pontosan ugyanúgy tanítható, nevelhetõ, mint bármely más korban, maximum egy kicsivel hosszabb ideig tart a mûvelet.
szerintem 11 évesen már elég nehezen fog menni.
Jó, jó de erre írtam a flakonos megoldást, használd. Attól még nem lesz betoji a kutyád:)

Hogyan tanítsam meg a 6 hetes kiscicámat arra, hogy ne karmoljon annyit, és ne rágjon össze mindent? Nem erősen karmol, csak játszásból, de tegnap este is belekapott kicsit a szemembe.

Legjobb válasz: 6 hetes kiscicát sehogy nem lehet nevelni, ezért is nem szabad ilyen korán elválasztani az anyjától és tesóktól, mert ezeket tõlük tanulná meg.

6 hetes kiscicát sehogy nem lehet nevelni, ezért is nem szabad ilyen korán elválasztani az anyjától és tesóktól, mert ezeket tõlük tanulná meg.
A kérdező hozzászólása: Menhelyrôl hoztam el, mert túlzsúfoltság miatt, elaltatták volna.. Azért köszönöm szépen. Majd idôvel vsak-csak megtanulja. Más "probléma" nincs vele, szobatiszta, eszik/iszik, alszik, játszik ^^
Nálunk az a módszer válik be, hogy ha véletlenül megkarmol, akkor megnyikkanok, mint egy kiscica. Ekkor abbahagyja és nyalogat. Nem tudom, nálad beválik-e, mert mi késõbb hoztuk el a cicát + a tenyésztõ is ezt csinálta. Most már olyan ügyesen tud bánni a mancsaival, hogy karommal meg tudja fogni az ujjamat úgy, hogy nem bánt.

Hogyan tanítsam meg a 3 éves Golden retriever (szuka) kutyám arra hogyha nyitva van a kapu ne szökjön el?

vagy inkább Kutyaoktatót hívjak? Meg hogy fekszik hozzám......??? Köszönöm a válszokat!

Legjobb válasz: Hát nekem nem sikerült. Tudta mit várok el tõle, de öntörvényûen csak akkor engedelmeskedett, ha õ akarta.

Hát nekem nem sikerült. Tudta mit várok el tõle, de öntörvényûen csak akkor engedelmeskedett, ha õ akarta.
Nekem úgy sikerült, hogy kinyitottam a kaput és gondolatban meghúztam egy határt amit nem léphetnek át. Direkt kimentem az utcára nézelõdtem, lehajoltam és amikor kijöttek beküldtem õket. Ezt többször eljátszottuk, végül megtanulták, hogy ha nyitva van a kapu és a gazdi kint van vagy a játék kirepül az nem azt jelenti hogy õkis kimehetnek. A pórázt összekapcsoltuk a sétával és nálunk autómatikusan ment hogy ha van póráz kimehetünk (márha megengedem), ha nincs nem.
Tehát eddig sok mindent nem tanult nálatok :) . Klassz. Most persze mindent kellene tudnia. Tekintély nélkül nem fog menni a szökésrõl való leszoktatás, bár ha rögzült viselkedés, akkor nem ért a tekintély mellé szakértelem is. Vidd el kutyasuliba. Ott minden kérdésedre válaszolnak és meg is tanulhatod, hogy hogyan kell kezelned a kutyád. A poroszos, rángatós, leszorítós sulitípust ennek a fajtának nem ajánlanám, mert csak tönkreteszed vele.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válszokat!
A kérdező hozzászólása: az utolsó válaszolónak: hogy érted azt hogy poroszos...stb..??
Poroszos stílus: "rángatós, leszorítós sulitípus". Benne volt a válaszban.

Hogyan tanítsam meg a kutyámat arra, hogy tartson vmit a szájában?

Már mindenhogy próbálkoztam, de sajnos mindent elereszt.:(

Legjobb válasz: Úgy próbáltad már, hogy amint a szájában van a dolog (amivel éppen tanítod), ugye klikkelsz (dícsérsz, tök mindegy), és aztán úgy húzod az idõt, hogy közben rásegítesz a kezeddel tartani? Láttam errõl egy videót régebben, megpróbálom megkeresni.

Úgy próbáltad már, hogy amint a szájában van a dolog (amivel éppen tanítod), ugye klikkelsz (dícsérsz, tök mindegy), és aztán úgy húzod az idõt, hogy közben rásegítesz a kezeddel tartani? Láttam errõl egy videót régebben, megpróbálom megkeresni.
Nem találom :/ Az volt a lényege, hogy a lány papuccsal tanította, mármint papucs volt az a tárgy, amit tartania kellett a kutyának és úgy húzta az idõt, hogy kicsit rásegített a kezével a tartásra, hogy a kutya ne ejtse ki a szájából. És így fokozatosan növelte az idõt.
Tegyél mellé macskát! A miénk, ha a szájába adok valami kaját, többnyire kiköpi, de ha ott van mellette a macska, aki boldogan felszedné, akkor csak azért is a szájában tartja.
Hármas ötlete mindent visz! A klikker azt jelzi, hogy "Ügyi voltál!" Azaz vége a feladatnak. Addig nem klikkelsz, amíg azt akarod, hogy a szájában tartsa a vmit.
A macska végülis úgy is segíthet, hogy a kutya azt tanulja meg a szájában tartani, nem? :DD
Ha neked baj h kiejti a tárgyat amikor klikkelsz, akkor te nem vágod a klikker mûködését. Csak azt tanítod meg h tartsa: beteszed a szájába és klikkelsz ha egy fél mp-re de egyedül tartja és ezt az idõt szépen fokozatosan növeled, majd amikor már stabilan tartja egy ideig akkor jöhet h hátralépsz és hívod, tehát mozgást teszel bele. Pont most alapoztam két német vizslát és egy szettert így, ahol fontos h majd a vadat ne ejtse el, hanem szépen kézbe adja.

Hogyan tanítsam meg a kutyát arra, hogy jelezzen, ha ki szeretne menni pisilni?

A kutyám 3, 5 hónapos, ha ébren van kb. óránként kivisszük és akkor el is végzi kint a dolgát, de gyakran miután bementünk kb. 1/4 h múlva bepisil. Nála semmi jele nincs előtte, hogy kellene neki. Ha nagy WC- nie kell, akkor jelez. Lehet, hogy az a baj, hogy nem szidjuk le, mikor bent pisil és az orrát se nyomjuk bele?

Legjobb válasz: SOHA ne büntesd ezért. Ha kicsi a kutya, akkor azért csinál be, mert nem tudja még rendesen visszatartani, ha meg felnõtt, akkor beteg, de biztosan nem kicseszésbõl pisil/kakil be. Ha érzékenyen érinti a büntetés, akkor max. azt éred el vele, hogy legközelebb olyan helyre fog menni, ahol nem látod (és értelemszerûen takarítani is nehezebb), kanapé mögé, asztal alá, satöbbi. Szóval türelem, kicsi még a kutya, de akar kijárni, fog ez menni.

SOHA ne büntesd ezért. Ha kicsi a kutya, akkor azért csinál be, mert nem tudja még rendesen visszatartani, ha meg felnõtt, akkor beteg, de biztosan nem kicseszésbõl pisil/kakil be. Ha érzékenyen érinti a büntetés, akkor max. azt éred el vele, hogy legközelebb olyan helyre fog menni, ahol nem látod (és értelemszerûen takarítani is nehezebb), kanapé mögé, asztal alá, satöbbi. Szóval türelem, kicsi még a kutya, de akar kijárni, fog ez menni.
Valószínûbb, hogy a játék hevében nem veszi észre, hiszen mint mondtam, kicsi még. Egy gyereket sem állsz neki biliztetni négy hónapos korában, mert értelmetlen; a kutya ehhez képest kész fõnyeremény, mert fél éves korára általában szobatiszta, de odáig azért el kell jutni. Türelem. Kint dicsérjétek, bent meg takarítsatok, esetleg egy kis szolid ejnye-bejnye mehet, hogy érezze a rosszallást, de semmi durvulás.
Szia. Szólj rá élénkebben, és ha akkor is csinálja, kicsit csapj rá a pórázzal a fenekére ( ne verjed, nem arról van szó ) és akkor majd megfogja tanulni!
Jó hír, hogy õ már most is jelez - csak nektek kell megtanulnotok, pontosan hogyan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek! Megpróbálom. Õ tényleg sehogy nem jelez, játszik és akár a játékkal a szájában is megáll pisilni és folytatja tovább. Viszont éjszaka már kb. 1 hónapja nincs gond. Azt is tudja, ha kimegyünk mit kell tennie, csak szerintem az nem rögzült, hogy bent nem teheti.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Én nem szoktam semmit tenni, csak gyorsan feltakarítom. De a szüleim már az õrületbe kergetnek az õ idejükbe jól bevált "nyomd bele az orrával", szerintük ezért nem szobatiszta még. Mielõtt hozzánk került mindennek utána olvastam és szakértõk sem javasolják már ezt a módszert, ezért nem is alkalmazom.
még kicsi a teljes szobatisztasághoz. Ne óránként vidd le, hanem amint felébredt, felkapod és futás. Meg amikor evett. Ugyanis ezek azok az idõpontok amikor biztosan pisilnie kell. Ha ezt kint elintézi nagyon, nagy dicséret neki. Ha az éjszaka már baleset nélkül telik akkor jó úton haladtok. Egyébként meg minden kicsi jelzésre figyelj oda. Ugyanis azt a jelzést utána fel lehet erõsíteni, de ha az elsõ pár spontán jelzésre nem viszed le akkor azt a jelet nem használja többet feléd. A kutyák folyamatosan kommunikálni próbálnak az emberrel, de ha az nem veszi a jelzéseit akkor azokat nem próbálják többet.
A kérdező hozzászólása: Rendben! Köszönöm a segítséget mindenkinek!

A husky kutyámnak jó lesz egy egyszerü hám hogy tanítsa huzni a szánt, vagy kell vennem külön arra egy másik speciális hámot?

Most lesz 7. hónapos a husky kutyám, és nem tudom pontossan, hogy kell betanitani a szán huzásra (még csak kerék gumival akarom probálgatni).Jól jönne el?bb egy oktatás! Kérem senki ne írogason kutyaiskolákrol meg ilyesmir?l!Vajdaságba élek, nincs közelbe kutyaiskola, és az is csak szerbül lenne! És ha valamit rosszul csinálok, kérem ne sérteget?zzenek!Magamon és a kutyámon akarok segiteni, ezért vagyok itt! :)

Legjobb válasz: Szintén husky tulajdonos vagyok, de azt elmondhatom, hogy a kutyát nem szabad egy éves kora elõtt ilyen megterhelésnek kitenni, mert még javában fejlõdésben van. Majd egy éves kora körül elkezdheted, és igen speciális hám kell. Én a vagusdogstól rendeltem, és nagyon meg vagyok elégedve vele.

Szintén husky tulajdonos vagyok, de azt elmondhatom, hogy a kutyát nem szabad egy éves kora elõtt ilyen megterhelésnek kitenni, mert még javában fejlõdésben van. Majd egy éves kora körül elkezdheted, és igen speciális hám kell. Én a vagusdogstól rendeltem, és nagyon meg vagyok elégedve vele.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válasz, de én multkori kérdésembõl olyan választ kaptam, hogy: ''6-7 hónapos kora után lehet kezdeni a tanitást, de csak kisebb terhekkel, pl mint a kerék gumi''
Remélem azt tudod, hogy 1 kutyával nem nagyon lehet semmit húzatni és ahogy az elõzõ írta, várj legalább 1 éves koráig, addig maximum fuss vele, amennyit jólesik a kutyának.
http://inuhiei.hu/inuinfo07.html itt lehet kapni, vagy meg tudod nézni milyet kéne máshol venni.
Egy évesen húzass vele inkább kereket, addig ne, de akkor se ilyen traktorkereket:) Addig pl. tanítgathatod neki az irányokat játékokkal, lasztival, meg persze a behívást:)
hát én nem tanítgattam! kèt keverékem van (egyikben sem vehetõk ki jellegzetes husky vonások uh valószínû nincs bennük de ki tudja... ) egyszer mikor elakartam menni a szelektívhez (persze télen, volt hó) rápakoltam a cuccokat a szánkóra a két kutyát elékötöttem és úgy mentek mint a kisangyal :) normál sétáltatáshoz való hámjuk van. most nemrég mikor hó volt pár napja elmentünk szánkózni két gyerek a szánkón én meg mentem elõl. az egyik egy idõ után megunta uh onnantól csak a másik húzta (akkor a gyerekek felváltva ültak a szánkón). Nagyon élvezte és szépen lefáradt :) am szerintem is inkább várj míg betölti az egy éves kort
Nekem egy 2 éves kan Huskym van én vettem egy K9 Julius idc powerhámot és azt kell mondanom hogy nagyon bevállt, akár sétához, futáshoz, húzáshoz meg tudod nézni a termékeiket http://www.k9julius.hu címen prémium minõségü termékeik vannak
Futáshoz és húzáshoz nem a legjobb a k9-es. Ahhoz a rendes szánhúzó kell

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!