Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tanítsam a szobatisztaságra (18 db)

Honnan tudom, hogy érett a szobatisztaságra? Hogyan tanítsam meg arra, hogy jelezzen, amikor pisi/kaki van?

A pisilést nem látom a pelusba és szerintem ? sem érzi igazán, mert az rögtön felszívja. Amikor nyom, azt viszont látom. Mindig kérdezgessem ilyenkor, hogy "Most pisilsz? Most kakilsz?"

Legjobb válasz: 14 hónapos, december végén lesz másfél éves.

A kérdező hozzászólása: 14 hónapos, december végén lesz másfél éves.
dehogy kérdezgesd. majd, ha megérik rá úgy is fogja mondani. majd akkor leveszed a pelust és pár hét alatt szobatiszta lesz. de talán várd meg míg mond szavakat és akkor nem kell jelbeszédre tanítani, egyszerûen közölni fogja ;)
Gyakran ültesd bilire és rutin szerûen, pl fürdés elõtt vagy ébredés után rögtön vagy ha van "menetrend szerinti kaki".Ha sikerül nagy dicséret, együtt megnézni, kiönteni, esetleg együtt lehúzni. Ne erõltesd sose a bilizést, ha szeret rajta csücsülni szuper, ha meg fel akar róla kelni, akkor hagyjad. Ha kint vagytok udvaron, adj rá kisbugyit, ha bepisil, kényelmetlen lesz neki és egy idõ után jelzi, ha pisilni kell.Eleinte nagyon gyakran érdemes bilire tenni és gyakran érdemes megkérdezni, kell-e pisilni.Sok idõ eltelik majd, mire a kérdésre reakciót is kapsz, de megéri, mert összekapcsolja a mondatot az ingerrel.Ha rárakod a bilire, mondd neki, hogy most pisilhetsz vagy piss-piss vagy amit társítani akarsz hozzá, ha van eredmény, akkor meg is nevezheted neki, hogy látod milyen ügyesen pisiltél a bilibe! Van olyan pelus is, aminek a neve leszoktatós pelus, ez nedves érzetet hagy maga után, mintha bugyiba pisilt volna és jelzi majd, hogy pisis, le szeretné venni. Télnek menve praktikusabb mint a kisbugyi, mert azért a szobában nem jó, ha össze-vissza csurgat a kicsi. Sok sikert és türelemmel, szeretettel fordulj a témához. Mennyi idõs a babád?
akkor várd meg a jövõ nyarat. tudod ez nem olyan dolog, hogy már tud járni vagy ügyesen kanalazik. az, hogy tudja tartani a pisit az egy nehéz fizikai ösztön ami majd 2 éves kor körül alakul ki. nem megsérteni akarlak vagy rosszat mondani a kicsidrõl, de 99%, hogy erre meg nem képes, mivel ennyi idõsen még nem alakul ki. hiába csípsz el pár pisit vagy hiábaismeri fel, hogy most épp pisil, a szobatisztasághoz ez nem elég, mert akkor már nem akkor csuroghat ki amikor jön, meg kell tartni, hogy a wc-ig elérjen. jövõ nyárra már beszélni is fog, hidd el, nem egy olyan nehéz dolog ha megtalálod azt a pillanatot. enyém 2 évesen és 3 hónaposan lett szobatiszta. levettem a pelust, 2 hétig mindenhova pisilt majd megértette mit is várok tõle, azóta vagy szól, hogy kell, vagy itthon elmegy a wc-re és elintézi. fél éve szobatiszta. heti 1x van baleset, de csak mert nagyon elfoglalt tud lenni és becsurog az eleje :)

Hogyan tanítsam a kutyám szobatisztaságra? HELP

1 éves a kutyám,és még mindíg nem szobatiszta. kicsi korába,mikor még nem voltak oltásai és nem mehetett ki az utcára,pelust kapott..aztán elkezdtem sétáltani,és egy id? mulva felszedtem a pelust.(azért is mert aput nagyon zavarta..elég drága,ugyhogy nem egy pisi után dobtuk ki,viszont szaga az volt..) és mikor kiviszem,pisil kakil kint,megdicsérem,de ennek ellenére bent is..mivel annyiszor felkellett mosni a parkettát,már van ahol feljött..apu sokszor nagyon ideges,mikor Zozi bepisil,és többször mondta h nembírja ezt hogy lepusztítja a lakást,és hogy jobb lenne neki máshol..de nem,nálunk marad mindenkétt,? is csak dühében mondja,mert nagyon szereti egyébként. mikor bepisil,mindig odaviszem,lenyomom a fejét a fölhöz,(nem bele,csak hogy érezze a szagát) és erélyesen rászólok. de egyszer?en semmi..pepisil. reggel negyed nyolckor megy ki,aztáán délután háromkor,aztán 6 órakkor,és még egyszer miel?tt lefekszem. a házunkba több kutya is van,?k csak reggel meg este mennek ki,mégis teljesen szobatiszták. mit csináljak?:( amugy,egy éves yorki. (nem érdekelnek a fajtájára vonatkozó beszólások.) el?re is köszi!

Legjobb válasz: Az enyémmel úgy csináltuk, hogy amikor láttuk rajta hogy pisilnie kell gyorsan kivittük. Ha véletlenül mégis bepisilt alaposan feltakarítottuk, hogy ne érezze a szagot. Semmi szidás, fejlenyomás nem volt. És egy napon magától soha többet nem pisilt be.

Az enyémmel úgy csináltuk, hogy amikor láttuk rajta hogy pisilnie kell gyorsan kivittük. Ha véletlenül mégis bepisilt alaposan feltakarítottuk, hogy ne érezze a szagot. Semmi szidás, fejlenyomás nem volt. És egy napon magától soha többet nem pisilt be.
Vidd sûrûbben, én csak ezt tduom mondani. Az én kutyám is elég nehezen lett szobatiszta, és az az igazság, hogy még most is simán benyomné, ha nem vinném idõben. Iktass be talán még egy pisiltetést, nálunk az vált be, hogy naponta 6szor vittem, aztán csökkentettem.
Szia Kérdezõ! Elmondom, hogy nálunk hogyan mûködött (szintén oltások miatt benti pelusról kintre): A pelus eredetileg a nappaliban volt, kb 10-12 méterre a bejárati ajtótól. Minden nap kb 1-2 méterrel közelebb húztuk a pelust a bejárathoz, végül kikerült a folyosóra, az ajtó külsõ oldalára. Azóta ha pisilnie/kakilnia kell, leül az ajtó elé és vár. Az lehetett a baj, hogy egyszerûen felszedtétek a pelust, egyik napról a másikra nem volt, ezt ti úgy értelmeztétek, hogy mostantól kintre kell pisilni, õ viszont úgy, hogy "jé, eddig a pelusra pisilhettem bent, most már nincs pelus, tehát BÁRHOVÁ pisilhetek". Ha ezzel a pelus pakolós módszerrel sem oldódik meg az ügy, akkor érdemes meglátogatni egy dokit (biztos, ami biztos), mert egy ilyen korú kutya, ha teljesen egészséges, simán vissza tudja tartani a vizeletét/székletét két séta között. Ha a dokinál minden rendben, és továbbra sincs változás, én felkeresnék egy kutyasulit (ha budapestiek vagytok, akkor pl a Népszigeti kutyasulit), vagy felhívnék egy kiképzõt, hiszen szakmai segítséggel nyilván megoldható a gond :) Bocsánat, ha hosszú lett, remélem, segítettem :) U.i.: A pisit mindig azonnal takarítsátok fel, amint észreveszitek. Mi elõször papírtörlõvel felitattuk, aztán valami olcsó (talán sparos vagy lidlös) nedves törlõkendõt használtunk, abból is a citromosat, a kutya undorodott a szagától :)
17:07-es vagyok, valamit még elfelejtettem: Ha bentre ürít, sose büntessétek, ne is szóljatok érte, egy szó nélkül fel kell takarítani (úgy, hogy ne maradjon szaga, de ezt már leírtam), és megy tovább az élet, hiszen a kutyus nem "direkt" pisil be, egyszerûen valószínûleg csak kicsit "elbeszéltetek egymás mellett" ebben a van pelus/nincs pelus ügyben :)
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó! elõször kiirtam az új kérdést, aztán kiemeltem ezt is, hogy több válasz legyen..

Hogy tanítsam a kutyámat szobatisztaságra?

5 hónapja van egy Amstaff kutyám imádom õt 1 emeleti panelban lakom de még nem tudtam rávenni hogy szobatiszta legyen és össze visza pisil a házban padószõnyeg van mindehol és már nagyon büdös van ! várom a tanácsokat !

Legjobb válasz: 2 óránkénti séta. Ha lent végzi a dolgát, hatalmas dicséretet kapjon, ha fent végzi a dolgát, takaríts.

2 óránkénti séta. Ha lent végzi a dolgát, hatalmas dicséretet kapjon, ha fent végzi a dolgát, takaríts.
A kérdező hozzászólása: és 2 óránként kell levinni mindig ?? vagy csak egy ideig ??
Addig vidd le két óránként, amíg bepisil otthon is! Gyakori séta nélkül soha nem tanulja meg, hogy ne a lakásba végezze a dolgát. Utána elég 5-6 óránként.
Ismerõsömék azt csinálták, hogy beleérintették a kutya orrát a pisijébe.Mellé levitték gyakran sétálni hogy elvégezze a dolgát, és rövid idõn belül szobatiszta lett
A kérdező hozzászólása: Az orr finoman belenyomását én is próbáltam meg egy pici ütés az orra ha rajta kaptam de hát nem hat nagyobbat meg nem szeretnék ütni meg az orrát se szívesen nyomom bele hát meg próbálom a sûrû sétát hátha beválik !
Ne is nyomogasd az orrát semmibe, primitív dolog, és semmit nem ér. Hidd el, ha leviszed pár óránként, és jutalmazod, megdicséred ha lenn végzi a dolgát, nagyon hamar rájön a kutyus, nagyobb élmény lenn pisilni, és gyorsan szobatiszta lesz. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Hiszek neked nincs más választásom :DD mert már tanácstalan vagyok majd írok a fejleményekrõl ! :D

A kutyámat hogyan tanítsam majd szobatisztaságra? Csak mert panelban lakunk.

Legjobb válasz: 1. pelenkára semmiképp sem szoktatnám. 2. bazira félnék a parvótól, - sajnos barátnõm kiskutyája ebben halt meg -, de amíg nincs meg minden oltása, addig nem merném levinni. Ebbõl az következik, hogy akkor hoznám el a tenyésztõtõl, ha megvan minden oltása (parvo + kombinált). Ezt követõen 2-3 óránként pisi-kaki-evés-ivás-alvás után le kell vinni, ott lent óriási dícséret, ha elvégezte a dolgát. Ha fentre sikerül, szó nélkül össze kell takarítani.

1. pelenkára semmiképp sem szoktatnám. 2. bazira félnék a parvótól, - sajnos barátnõm kiskutyája ebben halt meg -, de amíg nincs meg minden oltása, addig nem merném levinni. Ebbõl az következik, hogy akkor hoznám el a tenyésztõtõl, ha megvan minden oltása (parvo + kombinált). Ezt követõen 2-3 óránként pisi-kaki-evés-ivás-alvás után le kell vinni, ott lent óriási dícséret, ha elvégezte a dolgát. Ha fentre sikerül, szó nélkül össze kell takarítani.
Úgy ahogy Alexandeara írta , teljesen egyet értek vele :) 2-3 óránként leszaladni vele /oltások után persze/, nyugi nem kell ilyenkor órákat lent lenni vele és sétálni, annyi a macera vele, hogy mostmár hideg van, hogy a hideg miatt sokat kell öltöznöd egy nap :D Lent dícséret, fent takarítás mindenféle szidás nélkül és türelem! Ne aggódj a kutyád nem fog megfázni :)

Hogyan tanítsam a kutyám szobatisztaságra?

Van egy 3.5 hónapos Labrador kiskutyám. Amióta megkaptuk, az udvarban lakott, de most télre be szeretném költöztetni egy kicsit a házba. Kint az udvaron már megszokta, hogy a homokos rézre végezze a dolgát, de mikor behozzuk a házba, mindig össze pisil-kakil mindent. Azért is nem tudom, hogy hogyan kezdjem el szoktatni rá, hogy továbbra is csak kint ürítsen, mert eddig csak max. 2-3 éjszakán volt bent és nem használtunk pelust meg ilyeneket.

Legjobb válasz: 2 óránként vidd ki a házból és megszokja, hogy kint kakiljon :D 8hetesen elhoztam a labradoromat 2 óránként jártam le vele sétálni (még éjszaka is) és 10hetesen szobatiszta volt! Amúgy egy képet kérhetnék a kutyusodról ?:)

2 óránként vidd ki a házból és megszokja, hogy kint kakiljon :D 8hetesen elhoztam a labradoromat 2 óránként jártam le vele sétálni (még éjszaka is) és 10hetesen szobatiszta volt! Amúgy egy képet kérhetnék a kutyusodról ?:)
Ne is használj pelenkát, azzal pont hogy rászoktatod a bent vécézésre. Vidd el sétálni egy nagyot, ott a legtöbb kutya kipisili-kakilja magát, után lesz egy-két óra nyugtod. Ha látod, hogy kezdi keresni a helyét, vagy ha nem, de eltelt kb. két óra, akkor vidd ki pórázon, a homokos részhez, és dicsérd meg nagyon, ha elvégezte a dolgát, aztán engedd el szaladgálni, játsszatok egy kicsit, aztán vidd be. Két óra múlva újra. Ha már stabilan tudja tartani a két órát, elkezdheted kicsit növelni az idõt, amíg eljuttok a napi néhány kiengedésig. Ehhez persze nappalra is bent kell lennie, hacsak nem akarod ezt éjszaka jászani vele. Éjjelre meg be tudjátok rakni szobakennelbe, ha megengedhetitek magatoknak, oda kevesebb eséllyel csinál be, de ha mégis, könnyebb feltakarítani. A legfontosabb pedig a türelem, némelyik kutya fél évesen vagy még késõbb lesz csak szobatiszta, szóval ne várjatok két hét alatt tökéletes eredményt. Ha baleset történik, szó nélkül takarítsátok fel, ne érezze magát frusztrálva, mert aztán esetleg elkezd a kanapé mögé járni, hogy ne szidjátok le, onnan meg sokkal nehezebb feltakarítani a cumót. De olyanról is hallottam már, hogy a kutya inkább megette a saját kakáját, csak ne lássák meg a gazdák, az gusztustalan és egészségtelen is, úgyhogy csak pozitívan tessék hozzáállni a kérdéshez :)

Hogyan tanítsam meg a két éves kislányom a szobatisztaságra, hogy ne legyen erőltetett?

Pár hete kezdtük le, el?ször sikerült egy alkalommal bilizni, pisilni és kakilni, megdicsértem a kislányom és nagyon örültem neki. Ez után gyakran kérdeztem t?le, hogy kell e pisilni, és azt vettem észre, hogy nem pisil, visszatartotta, volt amikor egész éjszaka s?t egész délel?tt nem volt pisi, úgy gondoltam lehet er?ltettem a dolgot ezért abbahagytuk, most pár napja ismét kérdezgetem, és itthon nem is adok rá pelust ráül a bilire de nem pisil feláll tesz néhány kört a lakásba és a sz?nyegre megy a pisi. mit csinálok rosszul?

Legjobb válasz: "hogy ne legyen erõltetett?" akkor ne tanítsd! amikor már száraz a pelenka rajta pl. a délutáni alvás után akkor ültesd rá a bilire. motiváld matricával kis ajándékokkal ha a szõnyegre pisil és még nem ér ki nem érzi mikor kell akkor nem érett.

"hogy ne legyen erõltetett?" akkor ne tanítsd! amikor már száraz a pelenka rajta pl. a délutáni alvás után akkor ültesd rá a bilire. motiváld matricával kis ajándékokkal ha a szõnyegre pisil és még nem ér ki nem érzi mikor kell akkor nem érett.
A kérdező hozzászólása: Tudja, hogy a bilibe kell pisilni, mondja is, hogy oda kell. De nem szól ha kell neki, sõt ha a szõnyegre pisil nevet rajta:(
szia az én kislányom másfél éves lesz és kb most 1 hónapja jutottunk sok sok mondogatás mutogatás után, hogy tényleg tud különbséget tenni a pisi és kaki közt, ha már bekakált a pellusba, akkor szól hogy kaka és tényleg van, mi mondjuk kezdettõl engedtük hogy velünk jöjjön a wcre lehet vkinek gusztustalan, de néha megmutatom neki hogy lássa anya és apa is oda kakil, oda pisil, és látom rajta hogy érdekli, érti amit mondok. én most õsszel állok rá hogy elkezdjük a valódi szobatisztaságra, ha szól hogy kaki, azonnal húzom le róla és megyünk wcre, ugyanis van vécészûkítõnk , és oda fogom ültetni mert az is tetszik neki, hátha úgy jobban motiválja, mert a bilit csak játéknak használja. nem olyan könnyû leszokatni ám õket , de ne legyél letörve én sem vagyok, tudom hogy hamarosan lefog szokni, csak nagyon sok türelem kell hozzá hiszen ez még nem tudatos nekik, ez csak késõbb alakul ki, én úgy fogom csinálni hogy : minden órában egyszer megyünk pisilni , ha pedig szól hogy kaki akkor gyorsan indulás a wcre, ugyanis volt már példa hogy mondta hogy kaka, de nem volt a pellusba semmi, rá 1 percre bekakált, úgyhogy elõre szólt nekem hogy kakilni fog de nem kapcsoltam pedig gyorsan mehettem volna vele a wcre na de legközelebb nem szalasztom el és rohanunk remélem megszokja ezt a rendszert és õ maga is megfogja szeretni, és hátha hamar leszokik. bocs a sok dumáért sok mindent nem tudtam segíteni végül is minden gyerkõc más és más fejlettségi szinten.. szia :)
A kérdező hozzászólása: Nekem is szól ha kaki van de már akkor a pelusba van és szól a pisilt, viszont ha ráül a bilire nem tud pisilni. Velem mindig jön a wc-re tudja, hogy mi az, van szûkítõnk is de ha ráültetem csak játszik és szórakoztatja magát. Szerintem elég érett már rá mert folyamatosan beszél 1, 5 éves kora óta és mindent megért, mondókákat tud és 10-ig elszámol. Ezért is gondolom, hogy jó lenne ha lassan szobatiszta lenne.
Az én kisfiam 2 éves, most kezdtük el a szobatisztaságot. Pisil a nagy wc-be is, de ha nincs rajta pelenka, nem szól hogy kell és ezért bepisil. Szerintem ahogy jön az inger, úgy pisil is.. nem érdekli, hogy az most a ruhája vagy bili stb.. Viszont ha bepisilt, szól, hogy anya pisiltem! :) Ezért gondolom, hogy nem érett még rá annyira. Próbáld meg egy pár hónap múlva megint..
Az, hogy beszél, az nem egyenlõ azzal, hogy érett a szobatisztaságra. Az én fiam nem beszél (2 éves lesz), mégis hónapok óta szobatiszta, már éjjel is (el is adtam már a maradék pelust). Barátnõm lánya 2, 5 éves, 1 éves korától be sem áll a szája, mégsem szobatiszta. Pedig verseket-mondókákat mond, számol (kb. 4 éves értelmi szinten áll, orvos szerint is)... Úgyhogy a kettõ nem függ össze. Szerintem várj még vele, aztán újra próbálkozzatok, mikor már õ nem akarja felvenni a pelust. Nálunk így kezdõdött, hogy nem tudtam ráadni a pelust, mert sikított, visított, ha csak meglátta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, hát ezek szerint akkor mi még messze állunk a szobatisztaságtól, mert a pelust kifejezetten szereti:(

Hogy tanítsam szobatisztaságra a 9hetes kutyám?

Holnap fogom elhozni és nincs meg még minden oltása, de ha meglesz akkor már le fogom tudni vinni? Meg úgy tudom, hogy az oltások után is egy hetet várni kell, de akkor addig amíg ez az idõ nem telik el addig mit csináljak vele? Mármint bent hol pisiljen meg kakiljon? Panelban lakunk és anyukámék nagyon nem fognak neki örülni, hogy mindent összepiszkít. Valami tanácsot adjatok már

Legjobb válasz: Hát pedig az lesz: mindenhova pisilni/kakilni fog az elsõ napokban. Majd ha elkezded sétáltatni, akkor sûrûn (2-3 óránként) kiviszed és elõbb-utóbb megszokja, hogy lakásba nem piszkítunk.

Hát pedig az lesz: mindenhova pisilni/kakilni fog az elsõ napokban. Majd ha elkezded sétáltatni, akkor sûrûn (2-3 óránként) kiviszed és elõbb-utóbb megszokja, hogy lakásba nem piszkítunk.
Az én kutyámnak sem volt meg minden oltása, mégis lehordtam 2-3 óránként, persze vigyáztam rá nagyon de nem halt bele. Egy nagy baromság hogy nem lehet levinni, csak mindkét szemeddel legyél rajta 100%-ban és maximum 5-10 percre menjetek, egy rövid séta a ház körül elég. Elsõre úgyis egy helyre pisil (még kicsi a jelöléshez) ott kakil ahol épp rájön, szóval nem fog válogatni. Vidd le, mert a büdös életben nem lesz szobatiszta.
Az a baj, hogy a bacikat nem látja szemmel, tehát hiába figyel ha a kiskutya fél pillanat alatt benyal valamit. Én biztosan nem kockáztatnék. Nekünk is volt kicsi kutyánk, megvártam amíg a doki áldását adta a sétára és utána kezdtem el a szobatisztaságra nevelést. 2 hét alatt így is teljesen szobatiszta lett.
A kettesnek üzenem, hogy ha nagy baromságnak tartja azt, hogy nem lehet levinni sétálni oltások elõtt a kutyát, hogy töltsön el egy napot egy rendelõben, és nézze meg hány parvo/szopornyicás kutya érkezik. Elég ha a lábával belesétál valamibe, felérve pedig megnyalja egyszer a lábát. Sõt, normális esetben az ember cipõjével sem kellene érintkezzen a kutya. Rengeteg parvos kutyát kezeltettem már a menhelyen, és senkinek nem kívánom. Inkább sz*rja tele a házat, de ne legyen olyan állapotban. Nem beszélve arról, hogy bele is halhat. Második kombinált oltás után pár nappal le lehet vinni, addig nem.
7-8 hetesen kell megkapnia parvo ellen az oltást, akkor mirõl beszélünk? Igen, utána valóban kap még egyszer de az elsõ elég ahhoz, hogy nagy odafigyeléssel 5-10 percre le lehessen vinni. Tudom, szóval nem kell meggyõzni. Persze ehhez az is szükséges, hogy az ember ne egy beteg kutyát vegyen eleve, hogy az anyakutya megfelelõen ellátott legyen, és akkor egészséges, erõs, ellenállóbb lesz a kicsi is.

Hogyan tanítsam meg egy falka felnőtt kistestű kutyával a szobatisztaságot egy nagy házban?

4 yorkiról van szó, 2 fiú 2 lány, egy már tudta is, de a második érkezésénél ő is "elfelejtette". Elbújnak a szemem elől a házban amikor "kimennek", nem tudok rájuk szólni. Többi parancs megy nekik: behívás, ül stb... A legdurvább, hogy a fiúk mindent jelölgetnek. Tippek?

Legjobb válasz: Kanokat ivartalanítani(vagy megnevelni), valamint rendszeres idõpontokban kirakni õket az udvarra, és addig kint hagyni amíg nem végeznek dolgot. Akkor nagy dícséret.

Kanokat ivartalanítani(vagy megnevelni), valamint rendszeres idõpontokban kirakni õket az udvarra, és addig kint hagyni amíg nem végeznek dolgot. Akkor nagy dícséret.
Úgy, ahogy az elsõ írta, plusz esetleg pár napig szobakennel.
A kérdező hozzászólása: Már így is próbáltam természetesen, ivartalaníttatni pedig különbözõ okokból nem szeretnék. Most olvastam errõl a szobakenneles dologról. Valaki leírná, hogyan csináljam pontosan, esetleg tapasztalatok? Úgy olvastam, hogy 2 hetes megszakítás nélküli kúra, ha a házban közben szem elõl tévesztem kezdhetem a 0-ról újra. Egy kennelbe tegyem a 4et? És ha oda is odapiszkítanak?
Jaj, ezt nemr eceptre adják :D Csak az a "titka", hogy a kutyák nem szeretnek maguk alá piszkítani. Egy idõ után leszoknak a szobakennelbe csinálásról, és ha a kennelbõl kivétel után rögtön leviszed õket, akkor megszokják, hogy lent lehet kiengedni mindent. Azok között a különbözõ okok között pedig remélem, nem az szerepel, hogy szaporítani akarsz.
Gondolom azért nem akarsz ivartalanítani, mert kölyköket szeretnél...
A kérdező hozzászólása: Mindegyiknek más- más oka van :)

Hogyan tanítsam meg a bolognesémnek a szobatisztaságot? És hogyan hogy jelezzen is?

4 hónapos a bolognese kiskutyám és még nem szobatiszta:(

Legjobb válasz: hord le 2 óránként sétálni, este meg 3 óránként, szerintem 3-4 hét alatt megtanulja! legalábbis én 8 hetesen hoztam el a labimat és 12hetesen már szobatiszta volt :) látod nem is olyan egyszerû a kutyatartás, és nem annyiba merül ki, hogy megsimogatod és kész!

hord le 2 óránként sétálni, este meg 3 óránként, szerintem 3-4 hét alatt megtanulja! legalábbis én 8 hetesen hoztam el a labimat és 12hetesen már szobatiszta volt :) látod nem is olyan egyszerû a kutyatartás, és nem annyiba merül ki, hogy megsimogatod és kész!
A kérdező hozzászólása: Köszi majd megpróbálom:) Remélem sikerül majd
4 hónapos kutyus nem bírja tovább 3-4 óránál, ezért sûrûn kell kivinni. Ha esetleg bepisilne itasd fel valamivel, és vidd ki, tedd oda ahová szeretnéd, hogy végezze a dolgát. :) Jelezni nem mindegyik kutya tanul meg, és ha rendszeresen kihordod nem is lesz szüksége rá :)

Bolognese kiskutyát fogunk a héten vásárolni pár tippet adjatok már hogyan neveljem vagy hogyan tanítsam szobatisztaságra?

Igaz,hogy mosni kell a kiskutya fogát?:)A kiskutya 4 hónapos:)

Legjobb válasz: nevelést nem lehet itt részletesen elmesélni,olvasd el ceaser milan könyveit abba sok hasznos dolog van,youtube-on is fent van csodálatos kutyadoki néven, plusz fent van a póráz két végén címû mûsor is abból is tudsz "tanulni". Mivel 4 hónaposan már megvan minden kötelezõ oltása nyugodtan viheted sétálni,minden evés ivás,játék,alvás után vidd le/ki üríteni így hamar szobatiszta lesz. Pelenkát ne vegyél pl. Fogát nem kell mosni csont való a fogtisztításra.

nevelést nem lehet itt részletesen elmesélni, olvasd el ceaser milan könyveit abba sok hasznos dolog van, youtube-on is fent van csodálatos kutyadoki néven, plusz fent van a póráz két végén címû mûsor is abból is tudsz "tanulni". Mivel 4 hónaposan már megvan minden kötelezõ oltása nyugodtan viheted sétálni, minden evés ivás, játék, alvás után vidd le/ki üríteni így hamar szobatiszta lesz. Pelenkát ne vegyél pl. Fogát nem kell mosni csont való a fogtisztításra.
Ha tenyésztõtõl veszed(törzskönyvvel, szerzõdéssel)akkor neki minden kérdésedet felteheted, boldogan segít tanácsokkal. Ha nem ilyen az eladó, inkább ne vedd meg a kutyát.Nagyon sok bajtól kímélheted meg magad.Kutyát nevelni nem lehet megtanulni könyvekbõl vagy itt leírt tanácsokból.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi segítséget:) Holnap megyünk érte:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!