Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tanítsam a cicámat (7 db)

Hogyan tanítsam meg a szobatisztaságra a cicám?

Legjobb válasz: Semmiképp nem szabad a piszkába dugdosni az orrát! Meg kell mutatni neki hová járhat elvégezni a dolgát, és persze számára elérhetõ helyen legyen. De ha mégis baleset történne, akkor is csak finoman fogjuk meg a cicát és tegyük az alomba. Igaz már nem lesz épp dolga, de szerintem csak így kedvesen lehet megszoktatni. Én az elsõ 3 hónapos cicámnak kétszer mutattam meg, többet nem kellett. Viszont nem szabad mindig más helyre vinni az alomot, mert ezzel megzavarhatjuk.

Semmiképp nem szabad a piszkába dugdosni az orrát! Meg kell mutatni neki hová járhat elvégezni a dolgát, és persze számára elérhetõ helyen legyen. De ha mégis baleset történne, akkor is csak finoman fogjuk meg a cicát és tegyük az alomba. Igaz már nem lesz épp dolga, de szerintem csak így kedvesen lehet megszoktatni. Én az elsõ 3 hónapos cicámnak kétszer mutattam meg, többet nem kellett. Viszont nem szabad mindig más helyre vinni az alomot, mert ezzel megzavarhatjuk.
Mi úgy csináltuk, hogy már egész kicsi korban beletettük az alomba. Magától rájött, mit hogyan kell. Nem kellett külön tanítgatni, sosem történt baleset. Ha az alom elérhetõ számára, és tiszta, nem fog máshová "dolgozni".

Hogy tanitsam meg az 1 eves cicamat, hogy a pisit es a kakit ugy kaparja el, hogy az alomkovel takarja is be?

Egyszeruen sose ment neki, csak a dobozt kaparja meg a parkettat az alomtalca korul.

Legjobb válasz: tudom ez nem nyugtat meg, de ez a jobbik eset. nálunk a cica akkora buzgósággal kaparja el a dolgot, hogy a fél szoba alomköves. hiába vettünk olyan cicaalmot aminek van teteje, tehát ilyen belebújós, nem értjük hogy, de anynira kapar hogy még aból is kiszórja a kövecskéket mi úgy örülnénk ha csak az oldalát kaparná :)

tudom ez nem nyugtat meg, de ez a jobbik eset. nálunk a cica akkora buzgósággal kaparja el a dolgot, hogy a fél szoba alomköves. hiába vettünk olyan cicaalmot aminek van teteje, tehát ilyen belebújós, nem értjük hogy, de anynira kapar hogy még aból is kiszórja a kövecskéket mi úgy örülnénk ha csak az oldalát kaparná :)
Az én cicám se tudja rendesen elkaparni, õ is folyton mellette kapar, sajna megoldást én sem tudtam még kitalálni.
Elkényeztette a mamája:) az enyém(kandúrka)is így volt, hogy nem kaparta be. Nna, a következõt tettem:nálunk az alom a rendes WC-ben van.Kilestem, hogy mikor "intézkedik", majd mikor végzett, besurrantam, és becsuktam az ajtót magunkra.(Csak a vicc kedvéért:panelban lakom és a 10.en-nincs túl sok hely bandázni:) Odaraktam Õkegyelmét a "cucc"mellé és kicsit ráfújtam az arcára.Leírhatatlan volt a megdöbbenése és a felháborodása, le is mászott azonnal, kimenni azonban nem tudott, mert csukva volt az ajtó.Summa summárum, a száz-nem-tom-hányadik alkalommal megült a hátsóján, akkor megmutattam neki, mi a teendõ, ha végzett, azóta akár Kínáig is átásna, ha lehetne, annyira szeret kapargálni.(megjegyzem, majd egy hetembe került) Lényeges szempont, hogy az enyém ekkor kb.6-7 hónapos volt, és azóta is mindig nagyon tiszta a tálcája, 2 kisebb dolog után már szól is, hogy jöhet a takarítószemélyzet... Kicsit kuszára sikerült, bocsi, de remélem legalább ötletet adhattam:D
Anyukám cicája 3 éves és ha elvégzi a dolgát, leül egy picit odébb és égtelenül nyávog, hogy valaki intézkedjen elkaparás ügyében.:) Mi nem tudtuk eddig másra szoktatni...
nem tudod megtanítani. lehet, hogy késõbb rájön, mert még tapasztalatlan. az én macskámmal is ígyvolt.
Az én cicám is ezt csinálja, kislány. Volt egy kandúr cicám is és amikor a kislány ott hagyta beraktam a kandúrt, aki azonnal bekaparta:)

Hogyan tanítsam meg a cicámat pacsit adni?

Legjobb válasz: Hát, szerintem sehogy.. A macskák nem olyanok, mint a kutyák. Maguknak valók, és csak azt csinálják, amihez kedvük van, nehezen hódolnak be az ember kívánságainak. De ha mégis olyan elszánt vagy, hogy erõszakot szeretnél venni rajta, olvasd el ezt a cikket a cicák oktatásáról: http:/www.haziallat.hu/cikkek/macska/cicaoktatas-lehet-e-a-m acskat-is-idomitani/ Sok sikert!

Hát, szerintem sehogy.. A macskák nem olyanok, mint a kutyák. Maguknak valók, és csak azt csinálják, amihez kedvük van, nehezen hódolnak be az ember kívánságainak. De ha mégis olyan elszánt vagy, hogy erõszakot szeretnél venni rajta, olvasd el ezt a cikket a cicák oktatásáról: http:/www.haziallat.hu/cikkek/macska/cicaoktatas-lehet-e-a-macskat-is-idomitani/ Sok sikert!
Egy 8-20 hetes macskának, ha odatartod a tenyered, autómatikusan rácsap...csak ismételgetni kell! :)
A macskákat is meglehet tanítani pacsizni.Akármennyire is hhetetlennek tûnik a dolog én egyszer megtanítottam a szomszéd macskáját pacsizni.Mindig vicbõl megfogtam a mancsát és kezetráztam vele aztán annyira megszokta a dolgot hogy már automatikusan nyújtja a mancsát de nagyon fajin nem is gondoltam hogy rászokik a pacsizásra :) A kutyámat is hasonló módszerrel tanítottam meg pacsizni õ is már reflexbõl csinálja a pacsizást
A mi macskánk úgy tanulta meg magának kinyitni a résnyire nyitva hagyott ajtót, hogy öcsémmel lehasaltunk melléje és a kezünkkel "bemutattuk" neki, hogy mit is kell csinálnia. Majd odatessékeltük a cicát és az õ "kezével" nyitottuk ki az ajtót. Szép lassan megtanulta. :) A te esetedben a pacsiadás kicsit macerás, de szerintem azért lehetséges! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, de én nem terrorizálni akarom. Csak engem szórakoztatna, mert az idegenektõl úgyis fél. Amúgy szeret "tanulni", s nagyon emberbarát, ha alszik az ablakban, s otthagyom, mert kimegyek WC-re, azonnal jön, meg egy kertben sem megy el messzebbre, csak amíg rámlát. Nem bántanám, meg erõszakolnám meg a természetét:) köszi.
Szerintem meg lehet tanítani, de az én tapasztalatom az, hogy sokkal könnyebben megtanulnak valamit, ha elleshetik. Az én egyik régi cicám pl. a kutyától leste el, hogy az visszahozza az eldobott labdát és a cica is teljesen rá volt erre kattanva, állandóan hozta a kis alufólia golyóit :) Amúgy szerintem egy teljesen felesleges dolog arra kérni egy állatot, hogy mindenféle felesleges dolgokkal szórakoztassa az embereket. Õ nem azért van, hogy bohóckodjon. Csak szeresd és biztosíts neki jó életet arra a rövid kis idõszakra, jó esetben 10-15 évre amíg élhet. De ez csak az én személyes véleményem.
A kérdező hozzászólása: Köszi:) Majd egy év múlva megírom, ha sikerült:) )
Igen, nekem sem nyitotta meg. Próbáld meg úgy, hogy a háziállat.hu-ig eljutva válaszd a macska témakört, azon belül a viselkedést, és ott lesz lentebb valahol a cikk. Egyébként érdemes olvasgatni az oldalt, sok érdekesség van benne.
A kérdező hozzászólása: nem mûködik a link:(
Azt hiszem, hibás volt a link. Újra megpróbálom: http://www.haziallat.hu/cikkek/macska/cicaoktatas-lehet-e-a-..
A kérdező hozzászólása: Köszi! Amúgy nem hiszek abba, hogy ne lehetne:) A jutalomfalatka nagy úr.
Az enyémet megtanítottam leülni parancsra, és pitizni. :)


Hogyan tanítsam meg a cicáimnak, hogy ha kirakom őket vissza jöjjenek?

Legjobb válasz: Sehogy , szeresd õket , foglalkozz velük és akkor mindig visszajönnek:)

Sehogy , szeresd õket , foglalkozz velük és akkor mindig visszajönnek:)
Nem kell azt tanítani, elvileg visszamennek maguktól oda, ahol otthon érzik magukat.
A kérdező hozzászólása: Félek, hogy nem fognak visszajönni. Nagyon félek.
Mennyi idõsek? Mert ha még picit, ne rakd ki õket. Barátnõmék az új cicákat mindig bent tartják kb. fél éves korukig. Akkor megszokja, hogy ott kap enni, bent végzi el a dolgát stb... szocializálódik a többi cicával és tanul tõlük. Aztán mikor kikerül, látja, hogy a nagyok is bemenni vacsi idõben, meg amikor van otthon valaki. Megértem, hogy félsz, én is félnék szerintem.
A kérdező hozzászólása: 6 hetesek. Reggeltõl estig/késõ délutánig be vannak zárva a pajtába és utána behozzuk õket és a szobámban alszanak

Hogyan tanítsuk meg a cicát? Vagy ez ösztönösen mûködni fog nála?

Van egy 8 hetes pici cicánk, akit 4 hetesen találtunk kinn az erdõbe kidobva. Teljesen tiszta volt,se bolha, se semmi, úgyhogy valószínû, hogy azért a mamája mellett jó helyen lehetett, nem tudom, hogy volt-e kint. Mikor hozzánk került, a kutyusommal azonnal összehaverkodott, majd pár nap múlva a felnõtt cicáimmal is. Az utóbbi idõben viszont állandóan a szunyogháló elõtt ül és visít, ki szeretne menni a többiek után, akik kijárós cicák. Nekiálltunk kijárni vele, készítettünk hámot, körbejárkáltuk a kertet, játszottunk. Tegnap odaengedtük a szomszéd vadidegen berni pásztorához a kerítéshez, hogy megnézzük, mit csinál idegen kutyákkal, hogy elengedhetjük-e lasan. Sajnos az történt, amitõl féltünk. A kutyának leste a farkát, hogy levadássza, ment volna játszani. Ez a kutya amúgy jófej, ettõl nem féltem, nem bántaná, de van a 2. szomszédban vadászkutya is. Attól félünk, hogy nem fog menekülni a kutyáktól, ami az életébe kerülhet. Most még annyira nem akarjuk kiengedgetni, csak velünk jöhet ki, de ha eléri a 3 hónapos kort, azért jó lenne, ha kijárkálhatna, még ha felügyelettel, a másik cicáimmal és velünk is, de kijárkálhatna. Mit tegyünk?

Legjobb válasz: Én nem engedném ki max. ,majd felnõtt korában amikor már nem lesz ilyen kis szeleburdi.

Én nem engedném ki max. , majd felnõtt korában amikor már nem lesz ilyen kis szeleburdi.
A kérdező hozzászólása: A gond, hogy a másik kettõ kijárós, így folyton azt látja, hogy a haverjai elmennek. Ez a szegény meg ül az ajtóban és visít, hogy menne utánuk. Cicát ilyen keservesen sírni még nem láttam. Úgyhogy mindenképp kiengedem, egyébként sem vagyok híve a benti nevelésnek. Bejönnek, éjszakára be vannak zárva, de a nappali szabadság szerintem kell nekik. Egyelõre csak hámmal, késöbb felügyelettel, és csak utána akarom szabadon engedni, akkor is a nagyokkal. A kérdés az, hogy a kutyától való félelmét, távolságtartását hogyan erõsítsük?

Vettem a 2 honapos cicámnak karomkoptatot. Hogyan tanitsam meg neki hogy hogyan használja?

Legjobb válasz: Még játék is van a végén mégsem érdekli annyira. Ha odarakom a kis mancsát egyet kapar rajta aztán ott hagyja. Kaptunk mellé kis zacskoban szerintem valamilyen füszert, lehet hogy azzal kéne beszórni?

A kérdező hozzászólása: Még játék is van a végén mégsem érdekli annyira. Ha odarakom a kis mancsát egyet kapar rajta aztán ott hagyja. Kaptunk mellé kis zacskoban szerintem valamilyen füszert, lehet hogy azzal kéne beszórni?
Igen valószínû, hogy az illatanyag vonzaná.Amúgy köss rá egy kis darab kaját(amit szeret)egy madzagra és tartsd a rúd fölé, hogy másszon utána. Ismételd el többször naponta.
Szia! Szerintem majd magától megtanulja, hogy mire való, legalábbis az én cicámmal igy volt. Ha meg nem érdekli, ugysem tudod ráeröltetni! Hiszen macska, öntörvényü! =)
Nekem nagyon nehéz volt rászoktatni. Rákötöztem macskakaját, de nem nagyon foglalkozott vele.Aztán bevált egy másik módszer: ha elkezdett valami mást kaparni akkor rászóltam hogy nem szabad, és odavittem a kaparófájához.Ha megint más kapart ugyan ezt tettem.Sok idõbe telt míg rájött mit akarok :D

Hogyan tanítsam meg a cicámnak, hogy ne kaparja a bútort?

Van neki kaparófája, kett? is, és mindig mérgesen rászólok, hogy nem szabad. Néha az orrára is koppintottam, és amikor a bútort kaparja és elindulok felé, elszalad. Szerintem pontosan tudja, mit szabad, mit nem. De hogyan akadályozhatnám ezt meg?

Legjobb válasz: Elnézést a dupla válaszért, de kihagytam hogyha a cicud reagál a macskamentára, akkor azt még kipróbálhatod hogy behinted vele a kaparófát hogy odavonzza a delikvenst.

Elnézést a dupla válaszért, de kihagytam hogyha a cicud reagál a macskamentára, akkor azt még kipróbálhatod hogy behinted vele a kaparófát hogy odavonzza a delikvenst.
Nem biztos, hogy meg lehet erre tanítani a macskát. Általában azért kaparnak, mert ezzel ezt fejezik ki: "ez az én otthonom, az én területem, itt sokat vagyok" Valószínûleg meg fogja érteni mit vársz tõle, de nem biztos, hogy teljesíteni is fogja. Gondolj bele, neked milyen lenne, ha megtiltanák, hogy ne fejezd ki a ragaszkodásod.
kifejezd a ragaszkodásod* bocsánat
A kérdező hozzászólása: Hát az egyik kaparófa a földön van, ahol a többi játéka is, a másik kaparófa pedig egybe van építve a házzal és egy ki "emelettel", ez az párkányomon van, mert elég széles és imád nézelõdni az ablakban. Már azt is csináltam, hogy odavittem a kaparófára, hogy ezt kapard, de semmi... Néha azt kaparja néha a szekrényem. És velem is ezt szokta csinálni, hogy a szemembe néz és úgy rosszalkodik. Ha játszom vele, abbahagyja, de nekem nem nyávog elõtte, meg nem szól, hogy játszani akar, hanem rögtön kapar... A másik, hogy hajnalban kezdni el, amivel meg tud õrjíteni... Viszont azt sem akarom, hogy azt higgye, hogy akkor játszom vele, ha kapar, mert azt fogja hinni így kell szólni...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!