Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tanítsam a 3 (16 db)

Hogyan tanitsam a 3 hónapos kutyámat szófogadásra, de legfőkéépp a pórázra szoktatáshoz?

14/L

Legjobb válasz: Szia! A legjobb módszer, ha veszel neki jutalomfalatot, és azzal próbálkozol, ha valamit rosszul csinál akkor bûntesd meg, ha pedig ügyes volt, adj neki egy falatot. A séta egyszerû lesz. 2-3 szor elmész vele, és magától meg fogja szeretni a sétát, az én kutyusommal is ez volt, elõsször félt, most meg már alig várja, hogy menjünk sétálni. Annyi a lényeg, hogy az elején rövid pórázon legyen, hogy szokja, hogy melletted kell mennie.

Szia! A legjobb módszer, ha veszel neki jutalomfalatot, és azzal próbálkozol, ha valamit rosszul csinál akkor bûntesd meg, ha pedig ügyes volt, adj neki egy falatot. A séta egyszerû lesz. 2-3 szor elmész vele, és magától meg fogja szeretni a sétát, az én kutyusommal is ez volt, elõsször félt, most meg már alig várja, hogy menjünk sétálni. Annyi a lényeg, hogy az elején rövid pórázon legyen, hogy szokja, hogy melletted kell mennie.

Hogy tanítsam meg 3 évesemet az egyedül elalvásra? Minden este nagyon nehezen alszik el, ha ott hagyom egyedül állandóan ki-be járkál a szobájából!

Legjobb válasz: Az enyém 2 és fél éves múlt és ugyanez a problémánk. Rácsos ágya van még, abban üvölt, a nagy ágyon alszik el, de nehezen. (Én is nehezen alvó gyerek voltam, bár ez most nem vigasztal.) Egyébként úgy érzem, hogy én rontottam el. Következetesebbnek kellett volna lennem vele már korábban. Mostanában már délután sem alszik. Most az vált be egy kis ideje, hogy az õ szobájában lévõ nagy ágyon lefektetem, melléfekszem. Halkan zene szól vagy én dudorászik, simogatom. Így szokott elaludni. És igyekszem minél korábban ágyba tenni, hogy annyira ne csússzunk késõi órákba.

Az enyém 2 és fél éves múlt és ugyanez a problémánk. Rácsos ágya van még, abban üvölt, a nagy ágyon alszik el, de nehezen. (Én is nehezen alvó gyerek voltam, bár ez most nem vigasztal.) Egyébként úgy érzem, hogy én rontottam el. Következetesebbnek kellett volna lennem vele már korábban. Mostanában már délután sem alszik. Most az vált be egy kis ideje, hogy az õ szobájában lévõ nagy ágyon lefektetem, melléfekszem. Halkan zene szól vagy én dudorászik, simogatom. Így szokott elaludni. És igyekszem minél korábban ágyba tenni, hogy annyira ne csússzunk késõi órákba.
Az én fiam nagyon jó alvó volt mindig de egy ideje még le se tesszük már a sarkunkban van! Egész éjjel mászkál, nem tudom mi lelte, de nagyon fárasztó... Fogd meg, mindig vidd vissza és csak annyi mondj neki alvás van... Egy idõ után elunja ha látja hogy nem ér el vele semmit! Azért csinálják mert addig is vele foglalkozol...
Nekem márciusban lesz a lányom 3 éves. Másfél éve lecseréltem a rácsos ágyát gyerekágyra. Az egy kicsit jobb lett neki. Este szépen bekísérem a helyére és megmondom neki, hogy most alvás van, és én is alszom a helyemen, de nem férek mellé, ahogy Õ sem fér mellém. Este még 2x-3x kijön, hogy pisilnie kell, aztán végül elalszik. Nagyon nehéz volt megállni, a hisztijeit, de nem neki, hanem nekem. Tudja nagyon jól, hogy mit tud belõlünk kizsarolni, és tisztában van vele, hogy úgy is eléri. HAtározottnak és elszántnak kell lenni! Nem lehet egyszer sem meginogni! Ha elhatározod magad 1-2 héten belül tudni fogja a rendet. De nem lehet egy nap sem kivétel!
Elsõ vagyok. Egyik nap akkor esti harc volt, hogy végleg elhatároztam magam egy taktika mellett, méghozzá azt fogjuk csinálni amit a harmadik válaszoló írt. Ma lesz a harmadik este. Tegnap elég hamar elnyugodott, mesét olvastam és kijöttem a szobából. Tegnapelõtt nagy harc volt, de fele annyi idõ sem telt elnyugodnia, mint korábban. Ma folytatjuk és nem inogok meg én sem.
Nekem sokat kijárkál pisilni lefektetés után. Nem nagyon tetszik, mert tudom hogy csak játszik vele. Így kitaláltam, hogy lejön a punciról a krém, ha sokat pisilget. Így ma nem is jött ki. Beraktam az ágyába, cumi a szájába, baba mellette, puszi a homlokára és alvás. Az apjával több a baj! Õ nem ért egyet ezzel a renddel. Szerinte el kell ringatni, mint egy újszülöttet.

Hogy kene a 3 honapos babamat tanitani uszni itthon a kadban? Szabad, hogy itthon en tanitsam a kadban, vagy muszaly hozzaerto szemely segitseget kernem?

Legjobb válasz: otthon te ne tanítgasd ha nem értesz hozzá sztem...vagy vidd babaúszásra vagy pwdig várj pár évet s írasd be úszásra

otthon te ne tanítgasd ha nem értesz hozzá sztem...vagy vidd babaúszásra vagy pwdig várj pár évet s írasd be úszásra
Nem akarlak megbántani, de elõször tanulj meg írni helyesen, és utána tegyél fel kérdést. Egy otthoni kádban nem fogod tudni megtanítani úszni.
A kérdező hozzászólása: ja most latom elkapkodtam de azert koszi.
Ne tedd.Menj babaúszásra.Ez nem a klasszikus értelemben vett úszás, tehát alapból másról van szó.Ráadásul elég speciális menete van a dolgoknak, amit nem árt, ha szakember felügyel.2 gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: KOSZONOM.nem kockaztatom az epseget ijen butasaggal.

Hogy tanitsuk majd a kisfiúnkat 3 nyelven?

A barátom olasz,én magyar viszont Londonba fogunk költözni az esküvő után és babát tervezünk.Lehetséges hogy a gyermekünk egyszerre 3 nyelven tanuljon meg? Apa olaszul beszél majd hozzá,anya majd magyarul és angolul hogyan? Oda szeretnénk hogy járjon óvodába illetve iskolába. Lehetséges hogy 3 nyelven is anyanyelven beszéljen? Nem fog belezavarodni?

Legjobb válasz: Apa beszéljen olaszul, te magyarul, az oviban pedig megtanul angolul. Egy ismerõs családnál bevált így a 3 nyelvûség.

Apa beszéljen olaszul, te magyarul, az oviban pedig megtanul angolul. Egy ismerõs családnál bevált így a 3 nyelvûség.
Mindegyik szülö a saját anyanyelvén beszéljen a gyerekkel, az ország nyelvét meg óvodában szintén anyanyelként beszélö valakiktöl tanulja.
Sajnos nem tudok választ adni de ez tök jó dolog. Én ismerek egy fiút, akinek az apukája angol, anyukája indonéz, Németországban laknak és mind a 3-at beszélni. Meg még spanyolul tanul az iskolába. :D
Kérlek, elõbb magyarul tanulj meg. Tele van hibákkal a kérdésed, ne ezt add tovább a gyereknek. Lehetséges, hogy három nyelven beszéljen, de az nagyon fontos, hogy mindenki csak a saját anyanyelvén szóljon hozzá, hogy ne tört angolt/olaszt/magyart utánozzon. Nem fog belezavarodni, a gyerekek könnyen tanulnak.
Mi mar Londonban elunk, tervezzuk mi is a babat. A paromnak bengali az anyanyelve, nekem magyar. A kicsihez majd a sajat anyanyelvunkon fogunk szolni. Viszont mivel egymassal csak angolul tudunk kommunikalni, igy a gyerekunk boven fog angolt is hallani. Plusz ha atjonnek a baratok, veluk is angolul beszelunk.
Nem fog belezavarodni, mindhármat anyanyelvi szinten fogja beszélni, ha így csináljátok. Egy dolgot jegyeznék meg, mindhárom nyelvet egymással párhuzamosan fogja megtanulni, ez azt jelenti, nem fog úgy menni neki az egyikrõl a másikra fordítás, mint annak, aki felnõtt korában tanul nyelvet. Legalábbis ez a tapasztalatom azokkal, akik kisgyermekkorban idegen nyelvet is tanultak anyanyelvi szinten. Akárhány nyelv, az mind külön ágon fut, míg mi idõsebb korban csak úgy tudunk tanulni, hogy a saját anyanyelvünkhöz kötjük. De nem hiszem, hogy ez gondot fog okozni neki. :)
Mi ezt ugy tervezzuk a csaladban (uk-ban elunk), hogy anyukaja magyarul beszel majd hozza, en angolul. Egymas kozt meg anyukaja magyarul beszel hozzam, en angolul valaszolok vissza, igy a gyerek nem fogja tudni a konnyebb utat valasztani. Ez elvileg bevalhat. Egy barati par alaposan korbejarta ezt a temat es ez tunt akkor alegszimpatikusabb es legjobb utnak.

Hogyan tanítsam meg gyorsan beszélni a papagájaimat? Mivel már 2 hete nálam vannak és még csak 2-3 szót tudnak :DD

Legjobb válasz: 2 hét alatt 2-3 szó nálad nem gyors?? Más annak örül ha pár hónap alatt megtanul ennyit a papagája.

2 hét alatt 2-3 szó nálad nem gyors?? Más annak örül ha pár hónap alatt megtanul ennyit a papagája.
A kérdező hozzászólása: Ez gyors? azt hittem h eddigre már sokkal több szót tud
Szerintem ez így kamu, vagy már ugy vetted hogy tudott beszélni, vagy pedig nem emberi szavakra gondolsz :) )
A kérdező hozzászólása: Hát lehet h már tudtak habogni mivel pár hónaposs hullámos papagájok :D
csak 2-3 szót?!?!?!

1. Hogyan tanítsak meg egy 3 hónapos kutyát sétáltatni? 2. Hogyan neveljem arra, hogy szófogadó legyen? 3. Illetve hogy a másik kutyámat ne támadja folyamatosan, az éles kis fogaival?

Legjobb válasz: Kezdd el mielõbb. Most van a legjobb korban. Nagyon ajánlom Jan Fennel könyveit, valamelyiket le is tudod tölteni, vagy ha gondolod, átküldöm emailben. Gyakorlatilag mindhárom problémára megadja a választ. A séta eleinte nehéz lesz, fogj egy marék jutalomfalatot, és csalogasd, hívogasd a kölyköt. Ha nagyon nem akar jönni, RÖVIDEN rántsd meg a pórázt (ne húzd hosszan, abból nehezebben tanul, bármilyen fura) és ugyanakkor szólj neki, hogy lábhoz. Nem lesz egyszerû, elõre szólok. Elõtte kb egy héttel, mielõtt kivinnéd, tedd rá a nyakörvet és hagyd rajta minden nap 1-2 órát, hogy megszokja és séta közben ne azzal legyen elfoglalva. Ha szépen jön utánad, túláradóan dicsérd meg. Javaslom, ha van a környéketeken rét, erdõ vagy ilyesmi, akkor már az elsõ séta alkalmával érdemes elengedni a pórázról! Ezt sokan nem merik megtenni, amíg még kicsi a kutyus és erõsen kötõdik a gazdához, hanem csak fél-egy éves korában, amikor úgy otthagyja õket, mint tót a vadkörtét. Szófogadás: egy csomó jó könyv és honlap van, ha az alapengedelmességi gyakorlatokra vagy kíváncsi. Minden nap 15-20 perc, nem kell több, meg sok türelem és KÖVETKEZETESSÉG. Tehát ne csak abban a 20 percben tiltsd meg neki, hogy harapdálja a kezedet, hanem egész nap. A kutyanevelés "sajnos" napi 24 órás elfoglaltság. Jutalomfalatnak valami könnyen lenyelhetõt ajánlok, picike virsli- vagy sajtdarabkákat. A lényeg, hogy a kutya szeresse, és ne legyen percekig elfoglalva a ropogtatással. A másik kutyád gondolom már felnõtt. Hidd el, ha megunja, le fogja osztani a kölyköt amolyan kutya-módon. (Nem kell megijedni, ha odakap neki, egy-egy atyai nyakleves a kutyáknál elfogadott dolog, és komolyan soha nem harapnak meg kölyköt.) Ha a kölyök nagyobb testû, mint a felnõtt, akkor lehet egy kis gond, de akkor próbáld megerõsíteni a felnõtt kutya rangsorban elfoglalt helyét. Lásd Jan Fennell. :) Ha meg nagyon nem bírod nézni, hogy gyötri, szólj rá szigorúan, hívd el onnan, a nagynak meg biztosíts valami "nyugvót", ahova visszavonulhat.

Kezdd el mielõbb. Most van a legjobb korban. Nagyon ajánlom Jan Fennel könyveit, valamelyiket le is tudod tölteni, vagy ha gondolod, átküldöm emailben. Gyakorlatilag mindhárom problémára megadja a választ. A séta eleinte nehéz lesz, fogj egy marék jutalomfalatot, és csalogasd, hívogasd a kölyköt. Ha nagyon nem akar jönni, RÖVIDEN rántsd meg a pórázt (ne húzd hosszan, abból nehezebben tanul, bármilyen fura) és ugyanakkor szólj neki, hogy lábhoz. Nem lesz egyszerû, elõre szólok. Elõtte kb egy héttel, mielõtt kivinnéd, tedd rá a nyakörvet és hagyd rajta minden nap 1-2 órát, hogy megszokja és séta közben ne azzal legyen elfoglalva. Ha szépen jön utánad, túláradóan dicsérd meg. Javaslom, ha van a környéketeken rét, erdõ vagy ilyesmi, akkor már az elsõ séta alkalmával érdemes elengedni a pórázról! Ezt sokan nem merik megtenni, amíg még kicsi a kutyus és erõsen kötõdik a gazdához, hanem csak fél-egy éves korában, amikor úgy otthagyja õket, mint tót a vadkörtét. Szófogadás: egy csomó jó könyv és honlap van, ha az alapengedelmességi gyakorlatokra vagy kíváncsi. Minden nap 15-20 perc, nem kell több, meg sok türelem és KÖVETKEZETESSÉG. Tehát ne csak abban a 20 percben tiltsd meg neki, hogy harapdálja a kezedet, hanem egész nap. A kutyanevelés "sajnos" napi 24 órás elfoglaltság. Jutalomfalatnak valami könnyen lenyelhetõt ajánlok, picike virsli- vagy sajtdarabkákat. A lényeg, hogy a kutya szeresse, és ne legyen percekig elfoglalva a ropogtatással. A másik kutyád gondolom már felnõtt. Hidd el, ha megunja, le fogja osztani a kölyköt amolyan kutya-módon. (Nem kell megijedni, ha odakap neki, egy-egy atyai nyakleves a kutyáknál elfogadott dolog, és komolyan soha nem harapnak meg kölyköt.) Ha a kölyök nagyobb testû, mint a felnõtt, akkor lehet egy kis gond, de akkor próbáld megerõsíteni a felnõtt kutya rangsorban elfoglalt helyét. Lásd Jan Fennell. :) Ha meg nagyon nem bírod nézni, hogy gyötri, szólj rá szigorúan, hívd el onnan, a nagynak meg biztosíts valami "nyugvót", ahova visszavonulhat.
1. nincs rá módszer, eleinte biztos hogy harapdálni fogja a pórázt ezért valami erõset vegyél neki ami nem szakad el. biztos hogy nem fog neki tetszeni hogy te diktálod a tempót, lehet hogy leül séta közben, de ez nekem nem volt akadály, húztam a földön. idõvel rájött hogy jobban jár ha inkább sétál. szerintem ez nem kegyetlenség, másoktól is láttam már ezt. :) a többire sajnos nem tudok választ adni, a 2esre annyi, hogy nekem mindig is szófogadó volt, ha nem jött vissza mikor hívtam akkor egy picit ráütöttem a fenekére, és ha valamit jól csinált akkor nagyon megdicsértem.
1.türelem :) 2. megint türelem :) 3. elõször csak a nyakövet tedd rá :) majd késõvv a pórázat
Cesar Millan: hogyan neveljünk tökéletes kutyát? :) ebbõl a könyvbõl mindent megtudsz
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát:)

Hogyan tanítsam meg a 3 éves Golden retriever (szuka) kutyám arra hogyha nyitva van a kapu ne szökjön el?

vagy inkább Kutyaoktatót hívjak? Meg hogy fekszik hozzám......??? Köszönöm a válszokat!

Legjobb válasz: Hát nekem nem sikerült. Tudta mit várok el tõle, de öntörvényûen csak akkor engedelmeskedett, ha õ akarta.

Hát nekem nem sikerült. Tudta mit várok el tõle, de öntörvényûen csak akkor engedelmeskedett, ha õ akarta.
Nekem úgy sikerült, hogy kinyitottam a kaput és gondolatban meghúztam egy határt amit nem léphetnek át. Direkt kimentem az utcára nézelõdtem, lehajoltam és amikor kijöttek beküldtem õket. Ezt többször eljátszottuk, végül megtanulták, hogy ha nyitva van a kapu és a gazdi kint van vagy a játék kirepül az nem azt jelenti hogy õkis kimehetnek. A pórázt összekapcsoltuk a sétával és nálunk autómatikusan ment hogy ha van póráz kimehetünk (márha megengedem), ha nincs nem.
Tehát eddig sok mindent nem tanult nálatok :) . Klassz. Most persze mindent kellene tudnia. Tekintély nélkül nem fog menni a szökésrõl való leszoktatás, bár ha rögzült viselkedés, akkor nem ért a tekintély mellé szakértelem is. Vidd el kutyasuliba. Ott minden kérdésedre válaszolnak és meg is tanulhatod, hogy hogyan kell kezelned a kutyád. A poroszos, rángatós, leszorítós sulitípust ennek a fajtának nem ajánlanám, mert csak tönkreteszed vele.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válszokat!
A kérdező hozzászólása: az utolsó válaszolónak: hogy érted azt hogy poroszos...stb..??
Poroszos stílus: "rángatós, leszorítós sulitípus". Benne volt a válaszban.

Hogy tanítsam meg a 3 hónapos csivavámnak hogy ne ugasson?

Ha elmegyünk otthonról, és ha zajt hall a lépcs?házból

Legjobb válasz: Ha nincs otthon senki, akkor nem tudod a kutyát fegyelmezni. Akit meg zavar, vegyen füldugót.

Ha nincs otthon senki, akkor nem tudod a kutyát fegyelmezni. Akit meg zavar, vegyen füldugót.
A kutya ugat. Mégis, mikor kéne ugatnia. Ha te megengeded neki, parancsszóra? Szerintem teljesen természetesen viselkedik a kutyád.
A kérdező hozzászólása: Nem viselkedik természetesen, másnak a kutyája nem ugat ha egyedül hagyják.
Mikor elmentek otthonról az szeparációs stressz vagy hiszti? De akármelyik is, a büntetés az egyik legroszabb, leginkább meggondolatlanabb, tudatlanabb megoldás.
A kérdező hozzászólása: Nem büntetem, meg semmi. De leakarom szoktatni róla míg kicsi.

Hogyan tanítsam meg a 3 éves, 9 hónapos kislányomnak az R betût? Tökéletesen, szépen érthetõen beszél, csak az R betûvel van probléma, azt nem tudja ki mondani.

Legjobb válasz: Hát férjem is ezt gyakorolja, 4 éves fiunkal eröteljesen. én a mondó vagyok, hogy ráér még. Mi elsösök voltunk,6-6,5 évesek mikor a tanárnéni tanitott minket az R beztü kimondására. :)

Hát férjem is ezt gyakorolja, 4 éves fiunkal eröteljesen. én a mondó vagyok, hogy ráér még. Mi elsösök voltunk, 6-6, 5 évesek mikor a tanárnéni tanitott minket az R beztü kimondására. :)
5-ös vagyok. Én tanítónõ vagyok és emlékszem, nálunk erre haraptak a legjobban a tanárok. Ha gyakorlaton hangtanításnál véletlen valaki ki merte ejteni a száján, hogy "gyerekek ma a R betût tanuljuk", "mondjatok olyan szavakat amelyekben halljátok a R betû", vagy " ma a R hangot tanuljuk meg leírni" ott be is fejezõdött az az napi tanítási gyakorlata és rúgták kifelé az embert a terembõl :D. Ezt nem okításként írtam, csak eszembe jutott az itteni írásokból.:) Nyilván mindenki érti mire gondolt a kérdezõ, ezt nem szeretem itt a gyk-en, hogy sokan okoskodni járnak fel és érdemleges választ nem nagyon születik.
MIért kell h...lyének nézni mindenkit? Oké, hogy kimondva a R betû az már R hang- de evidens volt, hogy a kérdezõ és mindenki más arra gondolt, hogy R hangot nem tudja a kicsi kimondani és nem leírni... és hogy nem R betût tanítja neki az apukája leírni. Nem az volt a lényeg, hogy hang-betû... a kérdés nem errõl szólt.
Érdekelne, hogy a 6-os válaszom miért lett ennyire lepontozva. Egy ilyen kicsi gyereket írni semmiképp (az az ha betût tanítunk neki), de még beszélni sem kell tanítani, csak szakembernek, ha nagyon szükségesnek látja. Az élettani pöszeség diagnózisába belefér, hogy ilyen idõs korban nem pörög az "r"!!
A négyéves státuszvizsgálaton említettem a doktornõnknek, hogy még nem pereg az R. Õ mondta, hogy 5 éves korig nem probléma. Ez volt decemberben. Februárban a farsangon meghallotta a másik csoportba járó kisgyerek nevét: Barnuska. Úgy megtetszett neki ez a név, hogy elkezdett a szóval játszadozni, és olyan ropogós pergõs "Barrrrrrnuska" lett belõle, hogy öröm volt hallgatni.
A kérdező hozzászólása: Rendben. Köszönöm szépen a válaszokat. Akkor várunk még vele.
Az "r" betût, sehogy se tanítsd!! Amit te akarsz, az az "r" hang, de ennyi idõsen még belefér, hogy nem tudja. Majd ha még 5-6 évesen sem tudja, akkor az óvodai logopédus meg fogja neki tanítani! (egy logopédus)
Még nem kell foglalkoznod vele. Ha nagyon zavar téged elkezdheted járatni, de most még nagyon lassan menne neki a tanulás ergo felesleges ezzel nyaggatni még. Suli elõtt elég elkezdeni járatni semmivel nem vagytok elkésve, de otthon semmiképp ne álljatok neki. Elõször a L hangot kell megtaníttatni, ez készíti elõ a R hangot, általában ez is problémás szokott lenni addig a R-vel nem is foglalkoznak, nem tudom nálatok az megy-e?
Az elsõ gyerekemnél én is nagyon aggódtam, úgy kezdte a kiscsoportot, hogy nem ment még a R betû neki, már szeptemberben mondtam, hogy had járjon logopédiára. Mondták, hogy még ráér bõven, nagycsoportban úgyis jön a logopédus, és ha szükséges járhat majd. Kiscsoport végére betöltött 4év után teljesen letisztult a beszéde, tökletes R betût mond azóta is. EGy icipicit pösze a SZ betûje, de amióta megindult a fogváltás, az is egyre szebb. A középsõ fiam még kiscsoportos most, õ 3év 10hónapos, és nem mont R betût, de nem aggódok miatta, majd menni fog neki is!! MÉg ráér a Ti kislányotok is!!! :)
Iskola-elõkészítõs korú gyerekeknél az oviban kiszûri és bepördíti a logopédus az R-t. Otthon nem ajánlatos gyakorolni, mert ha rosszul tanulja meg képezni és így rögzül neki, akkor azt sokkal keményebb és nehezebb munka lesz kijavítani, mint simán bepördíteni. Ezért nem ajánlják a szakemberek, hogy otthon ilyesmit csináljanak a gyerekkel. Egyébként létezik ennek szakirodalma, meg kapható hozzá gyakorlófüzet is, de háttérismeret nélkül nem csak, hogy kevésbé hatékony, de egyenesen káros is lehet kontár gyakorlás... ha aggaszt vagy zavar a dolog, magánúton elhordhatod logopédushoz, de ebben az életkorban ez még nem számít komoly beszédhibának amúgy. Majd nagycsoportos korában kiszûrik, de az esetek nagy többségében addigra magától is bepördül. De erõltetni otthon nem szabad!!
A baratnom a lanyat vitte ezert logopedushoz es ugy tanitotta meg vele hogy a szajaba tett kereszbe a nyelve ala ceruzat es fogat neki. A ceruzan volt ugye a nyelve rajta es igy probalta vele mondatni az R betut es R betuvel kezdodo szavakat, par alkalom utan belejott :-) Probaljatok ki :-)
Nem okoskodtam, érdemleges választ is adtam!!! (6-os vagyok)

Hogyan tanitsam meg a 3 honapos pit bullom hogy lemenjen a lépcsön? Felfelémenet már megy neki

Legjobb válasz: Bele kell rugni egy nagyot a farába a lépcsõ tetején. Nem lesz más választása mint szaladni lefelé.

Bele kell rugni egy nagyot a farába a lépcsõ tetején. Nem lesz más választása mint szaladni lefelé.
Ha már ez a téma, valakinek sikerült a metró aluljárós lépcsõkön is levinnie a kutyát? Az meredekebb, de fõleg hosszabb, mint egy sima lépcsõ, az én kutyám meg kicsi, és nem tudom, hogy merjem-e megtanítani rá.
Ne akard egyszerre lemászatni az egészen. A feléig már eljutott, ez tök jó. Nekem volt egy kutyám, aki 1 lépcsõfokot sem volt hajlandó megtenni, inkább kioldalazott a helyzetbõl. Sok jutifalat, dicséret kellett. Most egy staffink van, õ elõször sétálni nem volt hajlandó pórázon. Minden nap egy kicsit többet mentünk és végül csak megtanulta. Szóval fokozatosság. Eddig a felénél tartotok. Holnap majd kicsit lejebb csalogatod, megdicséred és abbahagyjátok aznapra. Másnap mondjuk 1-2 lépcsõfokkal tovább csináljátok. Leállsz a lépcsõsor végére és csalogatod. Labda, kaja, akármi, csak kapja is meg ha ügyes volt. A seggberúgást nem ajánlom. Az említett "nem akar lépcsõzni kutyámat" próbálták úgy megúsztatni, hogy vízbe dobták (nem mert bemenni, csak tapicskolt, amíg leért a lába), többet víz közelébe sem akart menni. Szóval nem rugdosnám le semmiképp.
szia! Én a városunkban a felüljáró gyalogos-lépcsõjéhez jártam a mudimat tanítani. De õ is csak 4-5 hónapos korában tanulta meg. MIért erõlteted ilyen gyorsan, még nem elég érett rá. Légy türelmes, és mindenhol fel/le fog menni! Az enyém már elõreszalad, ha lépcsõt lát :) ).
Párdon.
Basszus elõzõ, fogd már vissza magad, még a végén valaki tényleg megcsinálja... Kérdezõ: kajával próbáld lecsalogatni, vagy valami játékkal tényleg.
Rugással a kutya mozgási energiát kap. Utána a lefele vezetõ lépcsõ fentartja ezt a mozgási energiát. Önerejébõl végül csak a lenti egyenes szakaszon tud majd megállni. Nem értem fizikával kapcsolatos témát miért az állatoknál kell kérdezzni.
A kérdező hozzászólása: szerintem veréssel nem érnék el semmit vagyis rugással max lenne egy agesszivkutyám
A kérdező hozzászólása: csak aza baj hogynagon meredek a lépcsönk.
az én kutyám se fel, se le nem akart menni, ezért fogtam és letettem a lépcsõ közepére.onnan muszáj volt neki vagy le, vagy fel elindulnia:D tedd te is középre és menj le hívd, vagy spékeld meg jutalom falattal...csak elindul lefele..
ha nagyon parázik, tegyél minden lépcsõre egy kis jutalomfalatot.Persze, ehhez az kell, hogy kellõen éhes legyen.
Na azért egy pitbull nehogymár cukorból legyen... Jó, nem 3 emeletet, de pl a liftig az én kutyám is felmegy, 8 lépcsõfok. Szerintem fogj egy kekszet, labdát vagy valamit amit szeret, és dobd le a lépcsõ aljára. Egy idõ után utána fog menni a kutya is.
Inkább sehogy. Tönkreteheti az ízületeit a lépcsõzés, aztán hurcolhatod dokiról dokira
Csak vigyázz mert megsporolhatod a pedikürt-manikürt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!