Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tanítsam a (562 db)

Hogy tanítsak a lovamnak trükköket? Youtube linkek, oldalak is érdekelnek. Bármilyen trükk jó!

Beteg a lovam, egész nap bezárva kell lennie. Szeretném kicsit hasznosabban eltölteni az idõt, mint hogy egész nap fényesre polírozom, mert már enni lehet róla, olyan tiszta. Olyan trükkök érdekelnek, amikhez nem kell sok mozgás (Tehát nem az ágaskodás meg a capriole, hanem amit földrõl meg lehet teni tanítani boxban, vagy nagyon minimális mozgással.) Ha leírjátok, az is jó, de ha linkeltek olyan oldalakat, videókat ahol leírják, az is.:)

Legjobb válasz: Szerintem tanítsd meg neki azt, hogy öleljen meg. Mármint én ugyanebben a helyzetben vagyok-voltam és ezzel kezdtem. Öleld át az egyik oldalról a nyakát és abban a kezedben, ami a fara felé van tarts valami kaját. Csalogasd oda a fejét, hogy hátulról "átkaroljon" téged. Dícsérd meg aztán sokszor csináld meg vele. Meg olyan is van, a 'puszi', ahhoz tedd a szád közelébe a kaját hogy odanyúljon érte és mond hogy puszi vagy adj valami jelet és akkor kap kaját ha odanyomja a szádhoz az orrát.

Szerintem tanítsd meg neki azt, hogy öleljen meg. Mármint én ugyanebben a helyzetben vagyok-voltam és ezzel kezdtem. Öleld át az egyik oldalról a nyakát és abban a kezedben, ami a fara felé van tarts valami kaját. Csalogasd oda a fejét, hogy hátulról "átkaroljon" téged. Dícsérd meg aztán sokszor csináld meg vele. Meg olyan is van, a 'puszi', ahhoz tedd a szád közelébe a kaját hogy odanyúljon érte és mond hogy puszi vagy adj valami jelet és akkor kap kaját ha odanyomja a szádhoz az orrát.

Hogyan tanítsam a 9hetes kanáriszigeteki kiskutyam?

Harmadik hete van nálunk a kutya és meg Nem szokott meg minket gazdakent, Ha mas emberek is vannak Nem jön utánunk bárhogy hívhatom integethetek, fütyülhetek mas emberek hívására oda megy. Sokat van minden fele ember között De Nem engedjük oda az emberekhez. Mit tehetnék?

Legjobb válasz: két éves gyerektõl sem várod hogy érettségizzen még idén, gyerekkutya õ még! idõ és foglalkozás!

két éves gyerektõl sem várod hogy érettségizzen még idén, gyerekkutya õ még! idõ és foglalkozás!
Ott kezdõdik, hogy nálad sem lehetne három hete, ha viszont nálad van, örülj, ha csak annyi a baja, hogy nem lesz belõle kanáriszigeteki... Azzal, hogy nem engeded oda más emberekhez, nem sokat segítesz rajta, bár ugye a harmadik oltásig szigorúan a lakásban kéne maradnia, nehogy elkapjon valami. Ez alapján a három sor alapján eszméletlen felelõs gazdának tûnsz, jóóól utána is nézhettél mindennek, ahogy látom, szóval õszintén: biztos kellett neked az a kutya?
Na, akkor ezt tisztázzuk. A parvo, a szopornyica, és hasonló finomságok nem úgy terjednek, hogy a kutya oltatlan állat két méteres közelébe kerül, hanem úgy, hogy kiviszed az utcára/kertbe/akárhová és szépen felnyalja akár közvetlenül a földrõl, akár késõbb a csepp tappancsáról. Egy kilenc hetes kutyának semmiféle mozgatásra nincs szüksége, amennyit pedig õ mozog magától, arra bõves-bõven elég egy lakás, meg egy kreatív gazdi. Ha akárhány kutyát felneveltél már ilyen nagyon sikeresen, ezt mind-mind tudnod kéne (én is tudom, pedig nekem a jelenlegi csak a harmadik, és az elsõ, akivel komolyabban foglalkozom). Ahogyan azt is, hogy egy állatorvos maximum azt tudja eldönteni, egészséges-e a kutya, ez pedig marha messze áll attól, felelõsségteljes-e a gazda. Az én magánvéleményem az, hogy felelõsségteljes, normális, kutyákhoz kicsit is értõ ember nem hoz el kölyköt nyolc hetes kora elõtt, hiszen az említett ember tökéletesen tisztában van vele, milyen fontos ez az idõszak a kutya szocializációjának szempontjából.
9 hetesen mit vársz tõle? Jövõhéten tegyen engedelmességi vizsgát? Majd elfogad gazdájának, csak sokat kell vele foglalkozni. És fegyelmet követelni, mert ez a fajta nagyon akaratos tud lenni.
A kérdező hozzászólása: Azért volt nálunk 6 hetesen mert akkor volt lehetoseg utazni érte 600kmt Amugy azér Nem engedem oda mer sok embernek az volt a véleménye hogy akkor majd nagykoraba is odamegy mindenkihez s Igy inkább az emberek jöjjenek közel hozzá.
Miért nem engeded oda az emberekhez, ha már kiviszed közéjük? Én direkt azért vittem a kölyköt emberek közé, hogy szokja õket és kedvesen viselkedjen velük.
Ja egyébként nekem argentin dogom van, az sem kisebb, panel kutya és túléli, hogy lakásban van. Csak a megfelelõ mennyiségû mozgást kell számára biztosítanunk.
Lehet a 2 németjuhászod, és a bernáthegyi, amit felneveltél nem voltak dominánsak, ezzel meg marhára beleválasztottál. Ide határozottság, következetesség kell már az elején és nem tanítás, mert még nagyon gyerek.
6 hetesen mi a francot keresett nálad egyáltalán????? A szopornyicát és társait szépen haza tudod vinni a cipõd talpán is. Nagyokos.
Nekem már 10 éve van ilyen kutyám.
A kérdező hozzászólása: Harci, agresszív hajlamú, nehezen kezelhetõ kutyám meg Nem volt...Gondoltam hatha Itt kerül valaki akinek volt mar ilyesmi kutyaja mer egy könyv se tér ki erre a fajtara, mivel eleg ritka, és Nem reg lett elismert a fajta...
Látszólag profi kutyatartó vagy. Miért itt kérsz tanácsot? Sejthetted, hogy lesznek vélemények. Itt mindig vannak.
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj 2németjuhaszt s egy bernáthegyit neveltem fel tökéletes teljes életet élnek és élnek mindig is. Amugy meg mas beoltatlan kutyakhoz Nem szabad engedni, Nem emberek közé. Tudod egy ekkora kutyának Nem annyi mozgásra van szüksége amennyit a lakás nyújt. Amugy meg Nem várok Semmi különöset csak eddig 2hét alatt mar tudták a kutyáim h kit kell követniük s furcsallom h õ miért Nem. Amugy meg h mennyire vagyok felelõsségteljes gazda, azt az állatorvosunk szerintem jobban tudja!
jaj ugyan már! magyarország, egyértelmûen szapis kutya 6 hetesen. majd pont dogo canario mi? szerintem az valami pit keverék lesz. legvalószínûbb hogy bandog, mert azokról hiszi el egy tudatlan leginkább hogy fajta tiszta canario. mindenesetre akármi is legyen kedves kérdezõ javaslom a kutya ovit az oltásai után azonnal elkezdeni, majd a kutyasulit. szerintem megint az lesz a vége hogy magyarország teli lesz a kutyatámadásos ("harcikutyás") hírekkel.de vajon mi kell még ahhoz hogy féken lehessen tartani a sok tudatlant a sok szapis mindenféle "harci" kutyájával???

Hogyan tanítsam a páromat?

Az a baj, hogy a párom csak a pornóban látott szexhez ért, de ezzel nem tud engem kielégíteni, ráadásul én még kezd? vagyok hozzá képest ...azonban tudnék neki tanácsot adni ,de félek , hogy az nem elég ... ezt érezni kell, és ha ? nem érzi akkor nem tudok mit csinálni :S

Legjobb válasz: Kérdezõ, nyugodtan mondd el neki, hogy mi tetszik és mi nem. Ha abból sem tanul, akkor meg...

Kérdezõ, nyugodtan mondd el neki, hogy mi tetszik és mi nem. Ha abból sem tanul, akkor meg...
A kérdező hozzászólása: köszi

Hogy "tanítsam" a barátnőmet?

Van egy barátn?m, csak az vele a gond h nem nagyon van gyakorlata, meg kicsit szégyenl?s... és a barátaim azzal csesztetnek h miért nem smárolunk meg ilyesmik, de én smárolnék vele csak nem tudom h mikor mit szeretne mert "fél" velem ilyeneket megbeszélni. :/

Legjobb válasz: ne félj te sem, mond meg neki hogy ezt meg kell beszélnetek, és nyugtasd meg hogy nem kell félnie.. :)

ne félj te sem, mond meg neki hogy ezt meg kell beszélnetek, és nyugtasd meg hogy nem kell félnie.. :)
Valóban SMS-ben nem nagyon lehet, élõszóban pedig nehéz, és félreérthetõ. Ezt senki nem mondta, bár szerintem ez volna a leg célravezetõbb; NE TANÍTSD! vagy csak akkor amikor már Õ is akarja! "Nem nagyon van gyakorlata, és kicsit szégyenlõs" - na és? Szereted, akarsz érte tenni?? "Barátaim ezzel cseszegetnek" - elmehetnek a fenébe! Ne siettess semmit! Majd minden jön szépen magától! Te vagy a férfi, ez nem azt jelenti, hogy te erõltetsz rá dolgokat azzal a felkiáltással, hogy tanítod, hanem azt, hogy irányítod, tehát keresed mi NEKI a jó. Ezt észreveszi, és késõbb értékelni fogja, akkor pedig ha Õ azt nézi NEKED mi a jó... akkor van minden a helyén! N
"hogyan fogalmazzam meg neki, hogy mit is szeretnék" Egy biztos: sms-ben sehogy!
Ezzel minket is cikiznek osztálytársak hogy csókolózzunk már meg ilyenek, de szerintem rohadtul nem tartozik rájuk hogy mi van köztünk és mi sincs, másrészt gyerekes is ez szerintem. Ezért ne is akardd megcsókolni mert nem fog neki tetszeni.. Ha kettesben megy, semmi gond, normális reakciú hogy nem szeret közcsámcsogás tárgya lenni (én sem szeretek..) F/16
Nekem is van egy barátom és dettó ugyan ez a baja! Ha nem engedem h átdugja a nyelvét akkor már vágja az arcokat... xDDD Micsoda véletlen.. xDD
A kérdező hozzászólása: Utolsó kettõnek nagyon köszönöm a választ :D
Beszélgess vele errõl, és még jóval a csók elõtt lehet pl. a kezét simogatni, vagy megölelni. Ha szembõl szégyelli, akkor oldalról... Vagy csak kézen fogva sétálni... mégis, miért siettetnéd? Azt szeretnéd, ha neki is szép élmény lenne, ugye? A barátaid meg foglalkozzanak a saját barátnõjükkel.
Ugye te most lány vagy, aki egy lányt tanítgat, nem? Ha fiu lennél érdekes lenne ez a "barátság", akkor az a csajod nem, pláne, ha vonzódsz hozzá. Na mind1. Írd neki:SMS: Juci gyere át hozzám, szeretném megoldani a gondjaidat! Aztán mond el neki, hogy smároljunk, mert neked ez kellemes lenne, neki pedig hasznos!
A kérdező hozzászólása: Na az a helyzet hogy elkezdtem neki írni egy sms-t mert nem elérhetõ telón. de megakadtam mert nem tudom hogy hogyan fogalmazzam meg neki, hogy mit is szeretnék A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.: hát az ilyesmik szó alatt azt értem hogy a többi ismerõsöm már szinte a 2. nap után egymás ruhája alatt vanak. (ezt kicsit hülyén fogalmaztam)
Smárolnátok meg ilyesmik. Namost férfitársaim nevében érdeklõdök, hogy az ilyesmik, mit takarnak még? Amúgy sokan vagyunk ám elnézõek, akik szívesen tanítanak ám!
Hát mondd h te szeretnéd vele megbeszélni, és a kapcsolatotok érdekében csak-csak belemegy.
A kérdező hozzászólása: Kössz a gyors és értelmes váálaszt :D Megpróbálok vele beszélni errõl :D
Van egy csomó hentai, ami arról szól, hogy alapvetõen félénk, szenda, szûzies nõket elfognak és folyamatosan különbözõ módokon szexuálisan izgatják õket, amit eleinte gyûlölnek, aztán szépen lassan ráébrednek, hogy valójában nagyon is élvezik és végül szexrabszolgák lesznek. Lehet ez lenne a célravezetõ. Mondjuk a hentai-ok többségében a cél elérése érdekében mindenféle csápos szörnyeket is bevetnek és péniszt növesztenek a csaj nunijából valamilyen parazita segítségével, amivel aztán mindenképp dugni akar... lehet ez a titka, ez a valóságban nehezen kivitelezhetõ.
Hát azt mondanám, hogy beszélgess vele, de ha a beszélgetéstõl is "fél" akkor WTF ???? Hogy jöttetek össze ? (Szia akarsz járni, õõõ nekem 8 alapon) Szóval beszéld meg vele!
magát a csókot meg nem kell megbeszéni.. kettesben komolyabb pillanatokban jön majd az magától..

Hogy tanítsam a most beszélni tanuló kislányomnak: Télapó vagy Mikulás?

Nem akarom összezavarni, ezért szeretném csak egyféleképpen mondani neki.

Legjobb válasz: Mikulást :)

Mikulást :)
Amerikában?...kicsit el van tévedve a válaszoló A Télapót a kommunizmusban találták ki, illetve az orosz Gyedmaróz magyarítása, mert a Mikulás - Szent Miklós, ugyebár nem volt kompatibilis a nagy CCCP-vel... Mikulás mármint nem a Mikulás írta ezt, hanem arra szavazok :)
Nem értem a kérdést. A gyermeked egy kislány, akit történetesen Klárának hívnak. A Télapót meg Mikulásnak. Ezt egy kislány is megérti.
Belsnickel
Szerintem Mikulás. Amerikában milyen Télapó?? Santa Claus még csak véletlenül sem "Télapó"...
Mikulás.de könnyen meg lehet vele értetni, hogy a télapó neve Mikulás.
Mikulás. Egyébként nem fog összezavarodni a Télapótól sem. Megérti, hogy ugyanaz. Mint ahogy megértik, hogy a ló, lovacska, lópaci, nyihaha, az mind ugyanaz. Okosak! :)
A gyerekdalokban hol így, hogy úgy van. El nem tudom képzelni, hogy tudtam felnõni, hogy mindkettõt hallottam...! A tévé elé le ne ülesd, mert a szantaklausszal biztos összekeverik szegény gyereket. És ez még csak a kezdet.
Magyarországon a Mikulást használják inkább. A télapó inkább máshol pl.: Amerikában elterjedt. Szóval szerintem egyenlõre mikulás a télapó még ráér.
Nekem a kisfiam nem fogadja el a mikulást.Pedig én mindig is mikulást mondtam, de õ ragaszkodik a télapóhoz! :)

Hogyan tanítsam a kutyámat elveszett tárgyak megkeresésére?

Ha látja hogy hova dugok mondjuk egy fél papucsot, elhívom a kert másik végébe, mutatom neki a másik felet, és mondom hogy "Keresd!", akkor odahozza, de ha nem látja hogy hova teszem akkor nem. :D Meg lehet neki tanítani, hogy így is megkeresse? Hogyan? Amúgy most fél éves. És látszik rajta hogy rettentően élvezi. :))

Legjobb válasz: Egyetértek Akumival. Szinte szóról szóra ugyanezt akartam írni. Kitartást, és jó gyakorlást kívánok !!

Egyetértek Akumival. Szinte szóról szóra ugyanezt akartam írni. Kitartást, és jó gyakorlást kívánok !!
Meg kell tanítanod a kutyádat a keresd szóra, hogy használja az orrát. Füvön a szeme elõtt legalább 10 szem tápot szórj szét. Persze, nem méterekre. Kiadod a keresd szót és a kutyád, amikor rájön, hogy az orrával meg tudja találni, kitûnõen hallani fogod a szuszogását. Ha nagyon eltéved, a kezeddel a föld felett segíts neki az irányban. De ne közvetlen a keresett tápszemre mutassál. Ha már használja az orrát, úgy, hogy ne lássa a közelben dugj el könnyen elérhetõ helyre labdát, papucsot, amit akarsz. A keresd szóra szintén a kezeddel irányíts a kutyát a tárgy felé. Az a jó, ha hallod, hogy szimatol ott, ahol keresgél.Én eleinte labdát kerestetek, amit megtaláláskor el is vihet magával. Bár inkább nekem hozza, hogy folytassuk a játékot.
Nagyszerû h ennyit foglalkozol a kutyáddal, szerintem próbáljatok megy egy kutyaiskolát. Élvezni fogod te is és a kutya is, ott megtanítják tárgyakat keresni.
A kérdező hozzászólása: Jót nevettem a megfogalmazásaidon. :D Alig várom hogy holnap nekilássunk. :) )
De, ha megtanítod neki a tárgy nevét :) Amíg csak egy kutyám volt, rendszeresen vele hozattam be a papucsomat meg a cipõmet :) Tárgycsoportot is elnevezhetsz, ha a kutya össze tudja kötni õket, pl. zoknikat rogyásig cipeltethetsz vele, mert a "gazdiszagú kicsi rongydarab" definíciója ráillik mindegyikre :) Illetve hát végülis a papucs is ilyen, abból is kettõ van, egyszerûen csak újra el kell küldeni a kutyát a párjáért, ha megvan az elsõ :)
A kérdező hozzászólása: Ahaaaa...értem már, köszi. :) Gondolom akkor ezt olyan dologgal nem lehet megcsinálni, amit nem tudok neki megmutatni... :)
Amikor megtalálta a cuccot, mondd neki, hogy vigye oda :) Ezt akkor érdemes elkezdeni, amikor elõször váltasz falatról tárgyra (bármi lehet, lehetõleg szeresse, és mindenképpen mutasd meg neki, hogy tudja, hogy mit kell majd keresni), akkor kezdd elõször megint egy nagyon könnyû kereséssel, rakd le tõle pár méterre és úgy vitesd be, és lassan rejtsd egyre nehezebb helyekre, ahogy a kajánál. Gyorsabban fogsz haladni, mert már ismeri a tanulás menetét, de fontos végigjátszani az elejétõl, hogy biztosan tiszta legyen neki a dolog :)
A kérdező hozzászólása: Ja, és Akumi, hogyan kössem össze a két feladatot?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon sokat segítettetek! :) Most már tudom, holnap mit csinálunk. :D Második, nem az én elveszett cuccaimat akarom vele megkerestetni, bár tény, hogy az alapötlet egy fél pár zokniból eredt. :D
Ha kevésbbé vagy szétszórt, nem kell a kutyának keresgélnie a cuccokat helyetted. :*
Szia! Tényleg nagyon jó szórakozás mindkettõtök számára. Nekem egy 3 éves yorkim van. Elsõ kutya, azért nagyon odatettem magam minden téren, hogy jól nevelt legyen, de õ is jól érezze magát a bõrében. Mivel a terrier nem igazán apportos kutya, viszont imád a földön kurkászni, folyton szimatol, ezért arra gondoltam, hogy megtanítom én is keresgélni. Elsõ körben persze a marad megtanítása nagyon fontos a késõbbiek tekintetében, illetve a játékai nevét tanulta meg, amit eldobtam és vissza kellett hoznia, aztán többet és azt kellett visszahoznia amit kértem. Majd elkezdtük a "bujócskát" is. Vagy tárgyat dugok el úgy, hogy ültetem egy helyiségben, megmutatom neki mit dugok el, marad, elmegyek, elrakom addig ül amig visszamegyek hozzá, legugolok és a keresd szóra kilõhet:) Így keres játékot, jutifalatot, és családtagot is:) Sok sikert és jó szórakozást hozzá!:)

Hogyan tanítsam a sinka kutyámat?

Fél éves lány sinka kutyámat szeretném megtanítani hogy jobban viselkedjen(mindenkire ráugrál és az udvaron lév? lány pulit folyton abajgatja morog harap rá)és nem bírom megtanítani semmire mert ide oda ugrál mint a bakkecske.Amikor meg akartam tanítani arra hogy ülj és lenyomtam a farát akkor tartotta magát és nem ült le, félek hogy elbutul és a saját feje után fog menni.

Legjobb válasz: Szegény sinka fajta.... Kezd divatba jönni :((

Szegény sinka fajta.... Kezd divatba jönni :((
A sinka nem hobbi kutya, hanem munkakutya. Nem tudsz neki folyamatos elfoglaltságot biztosítani, akkor jobb nem tartani. A jelen állás szerint a játszópajtásának tekint, nincsen tekintélyed elõtte. Ezt a fajtát a pásztorok, juhászok maguknak tenyésztették ki, ezért egy örökmozgó kutyáról van szó. Nem való akárkinek, tapasztalat nélkül bele se kezdjél.
kõkeményen munkakutyád van. Tele van energiával és ezt nem vezeted le semmivel. Nem tudom, hogy laksz, de látogass el egy tükörsuliba ahol nem kényszerrel tanítanak és utána segítenek az ösztönkiélésre alkalmas életmód kialakításában. Sajnos az õ esetükben fokozottan kell nem csak a fizikai hanem az agybeli lefárasztás is. Azért engedj meg egy kérdést? Milrt választottál sinkát ha ennyire nem vagy tisztában azzal mi van a kezedben?
Én azt hiszem rá csapnék az orrára vagy mikor haza érek nem foglalkozok vele már csak akkor amikor lenyugodott szerintem nincs normálisan szocializálva a kutya szerény véleményem szerint akik kutyát tartanak mindenhova cipelniük kellene persze nem azt mondom hogy melóba is de ha van szabadidõ pórázt rá és vinni lefárasztani játszani a labda és a kaja jó ötlet de most jön az amiért kapni fogok sokaktól én biztos hogy szöges nyakörvet tennék rá sokan ellenzik és sétálnak úgy a kutyával hogy majd le szakítják a kutya fejét úgy rángatják a pórázt szóval szöges nyakörv addig nem fáj a kutyának még nem kezd el húzni így meglehet tanítani hogy ne ugráljon hogy üljön feküdjön a pórázt nem kell húzni mint a barom apró kicsi mozdulatokkal irányítani és jutalmazni
kajával, labdával tudod motiválni!:) irigyellek érte, a sinka nagyon jó kiskutya!!!:) A netboard fórumon van sinká-s topic, regsiztrálj be, õk segitenek egy csomó mindenben.
Mennyit foglalkozol vele egy átlagos napon, és az mibõl áll, illetve eddig hogyan nevelted?
Kétlem, hogy tükörsuliba el tudna látogatni, mert ahogy az írásából kiveszem, valószínûleg határon túli magyar lehet (nem sértés!). Szerintem szerezz be egy pár könyvet, amit a neten is meg tudsz rendelni, olvass a neten, illetve a youtube-on is sok jó videó van. Az egyik kutya másik nem mûsor is tök jó, saját oldaluk is van, ahol megtalálsz adásokat. Könyvbõl elolvashatod Cesar Millan és Jan Fennel könyvét, mindkettõ fent van a neten. Az ültetést pedig inkább jutalomfalattal próbáld, a fizikai ráhatás sok kutyában inkább 'csakazértse' viselkedést vált ki.
3 dologgal is lehet. 1: labdával, étellel tanísd. ha jól csinál valamit kap egy kis kaját, eldobod a labdát, megvakargatod stb... 2: vegyél kutyás könyvet amiben írnak errõl. 3: vidd el kutyasuliba.

Hogyan tanítsam a kutyumat kiállításra?

hogyan és mire tanítsam meg? esetleg vannak ötleteitek vagy tapasztalataitok?:)

Legjobb válasz: Könyvet tudok ajánlani: 101 Kutyatrükk

Könyvet tudok ajánlani: 101 Kutyatrükk
Vagy a weboldalamon van néhány de nagyon kevés: http://akutyankalegjobbbaratunk.hupont.hu/
Én otthon gyakoroltam vele a be állást és az ehez hasonlókat. Meg a futást. Hogy bírja én sokat szoktam futtatni és ha van rá lehetõséged némelyik kutyakozmetikában van futópad az segíthet.
milyen fajta kutya?
A kérdező hozzászólása: golden retriever
felvezetö poráz.. Bal láb melé a kutya és fussál vele körbe de ne vágtázzatok, menjetek igy kb 3 kört utána ahol jonak láttod állitsd be. és ennyi..Ha van valami ismerös esetleg lehet azt játszani hogy ö a biro" nézze meg a kutya fogait..(ha van hozzá gusztus és kan akkor markolásza meg a golyoit) és nem lesz probléma a kiállitáson sem

Hogyan tanítsam a patkányomat?

2-3 napja fogadtunk örökbe 3 db 4 hetes kis Dumbo patkányt de nem tudom ?ket tanítani mert nem nagyon érdekli ?ket a kaja.

Legjobb válasz: hihi. :] patkányt tanítani errõl még nem is hallottam. :]

hihi. :] patkányt tanítani errõl még nem is hallottam. :]
a kicsi patkeszok még nagyon sokat alszanak és valószínû hogy ha nem szoktatod másra akkor ez így is fog maradni(mármint hogy napközben alszanak és éjjel mozognak). Próbálj napközben foglalkozni velük, mostmég nem nagyon tudsz semmit tanítani nekik csak az idõ több részében legyenek fenn.Ez majd megkönnyíti a helyzetedet a továbbiakban.És nyugi ahogy nõnek ugy fognak jobban "ráharapni" a kajára:)
A kérdező hozzászólása: óó bocsbocs!!! aszitem nekem írod mert miután elolvastam elmentem a géptõl és csak utánna írtam és azt nem vettem figyelembe hogy az elsõnek írtad... Sorry!!
A kérdező hozzászólása: és most erre én mit csináljak?!?! én nem kérdeztem hogy mit csinálnak a laborokban velük és nem is non érdekel... és az sem hogy mit csinál gyorsabban az egyetemistáknál... és nem is mondtam egy szóval sem hogy labirintusból való kijutást akarok neki tanítani...
Elsõ ezzel csak a saját tájékozatlanságodat árulod el. A patkány az egyik legintelligensebb állat melyet sok laboratóriumban használtak már az állatok tanulásának vizsgálatára. Egy kísérlet szerint pl. ugyanazt a labirintust csinálták meg nekik mint az egyetemistáknak. A patkányok hamarabb megtanulták a kivezetõ utat mint az emberek.
A klikkerrõl magyarul itt olvashatsz: http://www.klikker.hu Ha a youtube-on pedig rákeresel arra, hogy "rat clicker", nagyon sok érdekes videóból meríthetsz tippeket. :)
A kérdező hozzászólása: Bocs menjen xD
A kérdező hozzászólása: hát ilyen akadálypályát csináltam neki és arra prólálom tanítani hogy végig mennyen rajta... de am mire jó az a clicker?? mert ahogy néztem csak egy ilyen kannaó hangot ad ki nem ??
Még nagyon kicsik, és nagyon új nekik minden, adj nekik egy kis idõt, míg megszokják az új helyüket és téged. Mire akarod õket tanítani? Ha majd kaphatóak lesznek rá, akkor pl. klikkerrel nagyon jól lehet õket tanítani. Egyébként, ugye mindegyik kicsi ugyanolyan nemû?
Angolul itt hasznos dolgokat találhatsz: http://www.theagilerat.com/?id=36 Patkány cuki állat:) csak arra vigyázz, hogy lehetõleg egynemû állatkáid legyenek, mert a rágcsálók szapora kis lények!

Hogyan tanítsam a kutyám szobatisztaságra? HELP

1 éves a kutyám,és még mindíg nem szobatiszta. kicsi korába,mikor még nem voltak oltásai és nem mehetett ki az utcára,pelust kapott..aztán elkezdtem sétáltani,és egy id? mulva felszedtem a pelust.(azért is mert aput nagyon zavarta..elég drága,ugyhogy nem egy pisi után dobtuk ki,viszont szaga az volt..) és mikor kiviszem,pisil kakil kint,megdicsérem,de ennek ellenére bent is..mivel annyiszor felkellett mosni a parkettát,már van ahol feljött..apu sokszor nagyon ideges,mikor Zozi bepisil,és többször mondta h nembírja ezt hogy lepusztítja a lakást,és hogy jobb lenne neki máshol..de nem,nálunk marad mindenkétt,? is csak dühében mondja,mert nagyon szereti egyébként. mikor bepisil,mindig odaviszem,lenyomom a fejét a fölhöz,(nem bele,csak hogy érezze a szagát) és erélyesen rászólok. de egyszer?en semmi..pepisil. reggel negyed nyolckor megy ki,aztáán délután háromkor,aztán 6 órakkor,és még egyszer miel?tt lefekszem. a házunkba több kutya is van,?k csak reggel meg este mennek ki,mégis teljesen szobatiszták. mit csináljak?:( amugy,egy éves yorki. (nem érdekelnek a fajtájára vonatkozó beszólások.) el?re is köszi!

Legjobb válasz: Az enyémmel úgy csináltuk, hogy amikor láttuk rajta hogy pisilnie kell gyorsan kivittük. Ha véletlenül mégis bepisilt alaposan feltakarítottuk, hogy ne érezze a szagot. Semmi szidás, fejlenyomás nem volt. És egy napon magától soha többet nem pisilt be.

Az enyémmel úgy csináltuk, hogy amikor láttuk rajta hogy pisilnie kell gyorsan kivittük. Ha véletlenül mégis bepisilt alaposan feltakarítottuk, hogy ne érezze a szagot. Semmi szidás, fejlenyomás nem volt. És egy napon magától soha többet nem pisilt be.
Vidd sûrûbben, én csak ezt tduom mondani. Az én kutyám is elég nehezen lett szobatiszta, és az az igazság, hogy még most is simán benyomné, ha nem vinném idõben. Iktass be talán még egy pisiltetést, nálunk az vált be, hogy naponta 6szor vittem, aztán csökkentettem.
Szia Kérdezõ! Elmondom, hogy nálunk hogyan mûködött (szintén oltások miatt benti pelusról kintre): A pelus eredetileg a nappaliban volt, kb 10-12 méterre a bejárati ajtótól. Minden nap kb 1-2 méterrel közelebb húztuk a pelust a bejárathoz, végül kikerült a folyosóra, az ajtó külsõ oldalára. Azóta ha pisilnie/kakilnia kell, leül az ajtó elé és vár. Az lehetett a baj, hogy egyszerûen felszedtétek a pelust, egyik napról a másikra nem volt, ezt ti úgy értelmeztétek, hogy mostantól kintre kell pisilni, õ viszont úgy, hogy "jé, eddig a pelusra pisilhettem bent, most már nincs pelus, tehát BÁRHOVÁ pisilhetek". Ha ezzel a pelus pakolós módszerrel sem oldódik meg az ügy, akkor érdemes meglátogatni egy dokit (biztos, ami biztos), mert egy ilyen korú kutya, ha teljesen egészséges, simán vissza tudja tartani a vizeletét/székletét két séta között. Ha a dokinál minden rendben, és továbbra sincs változás, én felkeresnék egy kutyasulit (ha budapestiek vagytok, akkor pl a Népszigeti kutyasulit), vagy felhívnék egy kiképzõt, hiszen szakmai segítséggel nyilván megoldható a gond :) Bocsánat, ha hosszú lett, remélem, segítettem :) U.i.: A pisit mindig azonnal takarítsátok fel, amint észreveszitek. Mi elõször papírtörlõvel felitattuk, aztán valami olcsó (talán sparos vagy lidlös) nedves törlõkendõt használtunk, abból is a citromosat, a kutya undorodott a szagától :)
17:07-es vagyok, valamit még elfelejtettem: Ha bentre ürít, sose büntessétek, ne is szóljatok érte, egy szó nélkül fel kell takarítani (úgy, hogy ne maradjon szaga, de ezt már leírtam), és megy tovább az élet, hiszen a kutyus nem "direkt" pisil be, egyszerûen valószínûleg csak kicsit "elbeszéltetek egymás mellett" ebben a van pelus/nincs pelus ügyben :)
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó! elõször kiirtam az új kérdést, aztán kiemeltem ezt is, hogy több válasz legyen..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!