Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tanítsam önálló (8 db)

Hogyan tanítsam önálló evésre?

1,5 éves kislányomat ha beültetem az etetõszékbe és eléteszem a tányért mindent kiborít belõle, nem érdekli az étel akkor sem ha éhes. Pl. virsli karikákat teszek elé megfogja és egyenként kidobálja a tányérból akkor is ha éhes, mert ha én adom a szájába a falatokat megeszi mindet.

Legjobb válasz: etesd,még kicsi,majd rájön.Egyetek együtt akkor látja tõled hogy kell.

etesd, még kicsi, majd rájön.Egyetek együtt akkor látja tõled hogy kell.
Sehogy, várj vele, még kicsi.
12: olvass már, mielõtt okoskodsz...
A kérdező hozzászólása: Aztán mikor 3x-4x megcsináljuk ezt megunom és megetetem. Ezt úgy értem hogy elveszem tõle aztán kicsit késõbb megkérdezem újra hogy eszel stb.. Tehát minden alkalommal elveszem tõle mikor dobál, de így aztán órákig eljátszhatnék ezzel és nem enne szinte semmit.
Kedves Utolsó! Olvasgass kicsit figyelmesebben és mindjárt rájössz, hogy az utóbbi pár válasz, amiben szerepelt az hogy "1 éves", a Kérdezõ kommentjére történõ reagálás volt. Ebben pedig az szerepelt, hogy a védõnõje az 1 ÉVES STÁTUSZON közölte, hogy egyedül kellene ennie a gyereknek. Mielõtt nekiugrasz másoknak, érdemes lenne odafigyelni arra, amit olvasol.
"Elmondom neki, hogy ha dobálod elveszem mert nem játék. Fogod dobálni? Nem.. De ahogy eléteszem már kezdi is és persze vigyorog közbe.. Aztán mikor 3x-4x megcsináljuk ezt megunom és megetetem.." Hiába MONDOD neki, hoyg elvezsed, ha mégsem teszed meg - így egyértelmü, hogy hülyét csinálhat belöled. Ha elkezdi dobálni az ételt, akkor NEM megetetni kell, hanem ELVENNI töle!
A gyerek NEM EGY, hanem MÁSFÉL éves!!! Mert jó páran nem tudnak olvasni. Másfél évesen azért valamennyire kellene már egyedül ennie. Ha ledobálja az ételt, akkor nem elég éhes, illetve játéknak tartja a dolgot. Elöször is beszéld meg vele, hogy az étel NEM játék, ha elkezdni, akkor AZONNAL fejezd be azt az etetést. Ezután kb 10-15 perccel megpróbálhatod újra, de ha akkor is játszik, akkor vége az etetésnek. Evésidöben NE te add neki a falatokat, mert azért nem akar egyedül ENNI, hanem csak dobálózni.
A kérdező hozzászólása: Hát én is furcsáltam, de szokott még fura dolgokat mondani. Egyébként szeret enni, csak ha én etetem. Próbáltam már hogy elveszem elõle, és kicsit késõbb megkérdezem, hogy kérsz enni? bólogat beültetem a székbe. Elmondom neki, hogy ha dobálod elveszem mert nem játék. Fogod dobálni? Nem.. De ahogy eléteszem már kezdi is és persze vigyorog közbe.. Aztán mikor 3x-4x megcsináljuk ezt megunom és megetetem..
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A 3. vagyok ismét. Amikor dobálta a kaját, akkor eszegetett csak éppen-éppen. Még vérvételt is kértem a férjemtõl (õ orvos), mert borzasztóan aggódtam érte, tekintve, hogy mindent elhajított, ami étel volt. Miután kivártam a jelzését, és akkor adtam neki enni, amikor kért, már evett rendesen (a semmihez képest rendesen), tehát a nullával szemben megevett egy fél tányérnyi kaját. Mint ahogyan írtam is, már aznap este is evett, csak egy délutánt "éhezett". Ezt a férjem javasolta egyébként, aki egyfelõl ért a kérdéhez, tehát tudtuk, hogy egy délutántól nem hal éhen, másfelõl azt akartuk, hogy végre a gyomrába is kerüljön kaja, ne csak a földre. Ezt úgy sikerült elérnünk, hogy amikor már csak játéknak használta az ételt, elvettük tõle. Így billent benne helyre, hogy mire is való ez. Nem, nem éhezett egyébként akkor sem, köszönöm a feltételezést. Abban a két hétben többet evett, mint az elõtte lévõ hónapban bármikor, amikor a földre lökdöste a kaját.
Ez butaság, amit a védõnõd mond. 1 évesen az enyém csak azt kérdezte, hogy érdekli-e már a kanál., próbálkozik-e vele. Mondtam, hogy igen, de még nem eszik vele, azt mondta, hogy még nem is kell. Most 20 hónapos, kanállal már szépen eszik egyedül, a villával is próbálkozik, ott azért még van mit fejlõdni. Mondjuk õ sosem dobálózott az étellel (max. néha a kutyának dob le pár falatot, de csak ha õ már jóllakott), annál sokkal jobban szereti a hasát.
hülye a védõnõd
3. vagyok: dehogy kell egyedül ennie, ez baromság. Az én lányom is egyébként effektíve önállóan tanulta meg, nem tanítgattam, sõt, a tanulási folyamat elején akartam volna eteteni inkább, de akkor nem engedte már. Õ bölcsis egyébként, a 2 évesek között is van, akit etetnek még a gondozónénik.
hogy kéne már egyedül ennie egy 1 évesnek???ez vicces...
utolsó, és 2 héten keresztül csak épphogy eszegetett a babád mert elvetted tõle ha dobálta?
A kérdező hozzászólása: Azért aggaszt a dolog mert a védõnõ szerint már rég egyedül kellene ennie.. Az 1 éves státuszvizsgálatnál kérdezte hoy ugye egyedül eszik már? Pislogtam, mondtam hogy nem.. Erre teljesen el volt képedve hogy de így, de úgy.. Köszönöm a válaszokat ment a zöld kéz :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ha tépkedi, szépen elveszed elõle, és elmondod, hogy ez nem játék, és ha éhes, akkor szóljon, jöjjön vissza, és ehet. Babakocsiban meg akárhol ne adj neki enni, csak otthon, az etetõszékben, míg meg nem szokja, hogy normálisan eszünk. :) Ne aggódj egyébként, ez amolyan életkori sajátosság, próbálkozik. :) Nem szabad tõle kiborulni, de határozottan és következetesen el kell utasítani az ilyen viselkedést. Ha dobálózik, akkor nem éhes eléggé, majd rádöbben, hogy nem kell kidobni. Nálunk ezzel 15 hónaposan próbálkozott be, kb. két hétig, és egyszer csak fogtam magam, azt mondtam neki, hogy okés, akkor ha kidobod, nincs evés, ez 13.30kor volt. Nem is ebédelt, anélkül feküdt le. Uzsi idõben megint kidobálta, megint elvettem. Este hatkor jött, hogy nyamnyam, mondtam neki, hogy nem dobáljuk ki, ugye? Bólogatott, betettem a székbe, evett, a felét elfogyasztotta, elkedte dobálni, megint elvettem. Két héttel késõbb már önállóan evett kanállal és villával, 17 hónapos korára gyakorlatilag baleset nélkül, szépen, nyugisan eszeget. :)
Játszik a kajával! én úgy csináltam hogy leultem vele szemben és ahányszor dobálni akarta megfenyítettem pontosabban szoval mondtam nem csináljuk eszunk!
a védõlány nem normalizált nincs meg a négy kereke ( csak 1)

Hogyan tanítsam önállóan enni?

Kislányom 22 hónapos, és pár hónapja már próbálkozunk a 2 kanalas módszerrel.Õ csak túrkálja az ételt, kisöpri a tányérból, pancsol vele.Néha a szájához emeli, ha mondom neki, de addigra lepotyog róla minden, és a másik oldalát kapja be a kanálnak.Az övén soha nincs semmi kaja:)) De ha megfogom én is, hogy segítsek neki, akkor kikéri magának, hisztizik, elfordítja a fejét.Nem tudom irányítani a kis kezét.Október 1-t?l bölcsis lesz, 15 gyerekre jut 2 gondozón?, remélem azért megetetik,ha addigra se boldogulunk.Tanácsok, ötletek?

Legjobb válasz: Másfél évesen elkezdtük, a védõnõ mondta, hogy bõven ráér akkor.Tényleg nem siettünk ezzel, de szerintem elõtte még azért elég kicsi.A villával szépen felszúrja a falatokat, és rágcsál is kiflit stb. egyedül, de ez a kanalazás nem nagyon megy..Köszi a válaszokat!

A kérdező hozzászólása: Ez nem lep meg, mert ahány védõnõ, annyi vélemény, de komolyan! Hogy õszinte legyek, hagytam neki mindig, hogy játsszon a kajával, de mindig megetettem.Nálunk is ugyanez van, hogy a szobában van az etetõszék, és megy a mese is.Kénytelen voltam bevinni, mert a konyhában nem volt hajlandó enni.De attól nem félek, hogy a TV-t hiányolni fogja, mert õ nagyon barátságos kislány, aki imádja a gyerekeket, és ha látja, hogy mindenki eszik, õ is fog.Meg azt hallottam a mi bölcsinkrõl, hogy ha ne adj'isten, addigra se eszik egyedül, megtanítják, mert nincs idejük egyesével etetni.Köszi a tanácsokat, megfogadom!
A kérdező hozzászólása: Köszi! A csipegetés nála is megvan már 8 hónapos kora óta.Ha kis kockára vágok gyümölcsöt, azt szépen felszúrja a villára, és a szájába teszi.Csak ez a kanalazás..De tényleg így van, hogy biztos látja rajtam, hogy azért szeretem a tisztaságot, és nem biztos, hogy örülnék, ha magára borítaná a tányért..:) ) Meg hát nem sürgettem a témát.Gondolom, ez is gyerekfüggõ.Ez az elfordulás jó ötlet, és az is, hogy nem etetem meg.És lehet kiköltözünk a konyhába vissza.
A kérdező hozzászólása: Másfél évesen elkezdtük, a védõnõ mondta, hogy bõven ráér akkor.Tényleg nem siettünk ezzel, de szerintem elõtte még azért elég kicsi.A villával szépen felszúrja a falatokat, és rágcsál is kiflit stb. egyedül, de ez a kanalazás nem nagyon megy..Köszi a válaszokat!
Igen, igaza van a második válaszadónak. nekem is 2 éves lesz a lányom, és szintén megy bölcsibe, és szintén egyedül akar enni, de nem tud, vagy csak nagyon bénán.:-DDD Én is azt csinálom, hogy hagyom. Mostmár vagy 1 hónapja tökölünk, és tegnap pont néztem, hogy míg igazán nagyon éhes, akkor az elsõ 10 kanál tökéletesen betalál már!!!!, utána elkezd fáradni? vagy már hogy nem éhes annyira elkezd vele játszani, akkor elveszem tõle. nekem még az is gáz, hogy a szobában eszünk mert nagyon kicsi a konyha, nincs asztal ott, és eddig ment a tv (én barom!!!) kaja közben, most arról is szoktathatom le, vért izzadok vele...:-((
Csak annyit fûznék hozzá az elõttem szólókhoz, hogy igen, természetesen megetetik a bölcsiben, ha addig nem tanul meg egyedül enni. Viszont ha addig nem tanulná meg, akkor ott egy-két hét alatt megtanítják neki. A kisfiam csoportjába járt egy kislány, aki még nem tudott egyedül enni. Két hét múlva az anyukája mesélte, hogy nem hitt a szemének, otthon egyedül megette a joghurtot - igaz, azért lecsöpögtette vele magát, de nem volt vészes. Szóval próbálkozzatok, persze, de azért nagyon ne stresszelj rajta, éhes biztosan nem marad, ha eszik egyedül, ha nem.
én úgy csináltam, igaz jóval elõbb, hogy mindig hagytam kicsit. 10 hónapos korában kezdtük, beültettem az etetõszékbe, elétettem az ételt és hagytam pár percet, akkor még a kezével csipegette fel az ételt, 1, 5 évesen már kanállal evett, 22 hónaposan villával, 2 éves korától babakést is kap :) szerintem ez a leghatékonyabb módszer, az a legjobb ha elfordulsz :D mert akaratlanul is segíteni akarsz mikor bénázik vagy magára készül borítani az ételt, pedig ezek a tanulás részei és míg a másik oldalon leesik az étel de mégis tele a szája fél perc múlva, addig minek törekedjen rá, hogy ne essen le a kanálról?
3 éves lesz a lányom októberben, kanalas ételt (amit a leves nálunk ki is merít) nem eszik egyedül, etetni kell (nálunk mondjuk más oka van ennek... Szerintem ha akarna enni, tudna egyedül.) Minden étkezés szenvedés, annyira utál enni...
Én is kíváncsi vagyok a válaszokra, mert a 21 hónapos fiam dettó ilyen. Gyönyörûen beszél, félig önállóan öltözik, de ez nem nagyon akar alakulni...
Az elsõ étkezésektõl hagytam náluk a kanalat, egy éves szülinapjukon többé-kevésbé egyedül ettek. A védõnõ biztos a legjobb tudása szerint adott tanácsot, de hasznos más anyukákkal beszélgetni errõl-arról. Sok sikert! Olyan még nem volt, hogy gyerek ne tanulná meg :-) Ki elõbb, ki késõbb. Csak hagyd a saját tempójában fejlõdni.
én is hagyom a kanallal játszani, mondjuk nálunk az van, amit írtak itt is, elsõ perctõl van kanál nála is, minden úszik sokszor, de kit érdekel?meg kell tanulja valahogy, egyre profibb, pedig fiatalabb, mint a tied...októberig egy ekkora gyerek szerintem simán raerez, ha hagyod neki, h õ fedezhesse fel.. off:fura ez a vedonos dolog is, nálunk már 1eves statuson kérdezte, h kanalazgat:-e már...
Elég késõn jut eszedbe :-) Amint ülni tud a baba, egybõl a kezébe kell nyomni a kanalat. Eleinte persze, hogy játszik vele, de idõvel rájön, mire való. Októberig még rengeteg idõd van, meg fogja tanulni, ne aggódj. Várj még pár napot, hetet, légy türelmes, hagyd, hogy azt csináljon az étellel, amit akar, de semmiképp ne etesd! Mondd meg neki, nagylány már, egyen szépen egyedül, ha éhes, kénytelen lesz. :-D
Én írtam, hogy a szobában eszünk. Röhögni fogtok, de felbuzdultam a témán, és ma vettem a vaterán egy falra szerelhetõ kisasztalt, amit le lehet hajtani, így a manóm eztán ott fog enni, hogy lazább tudjak lenni az "evésben ráhagyásban" :-))) Köszi kedves kérdezõ!!!! :)

Mikor és hogyan tanítsam meg önállóan kanalazni a kisfiamat?

10 hónapos lesz, és még nem eszik egyedül. Láttam egy babás könyvben egy illusztrációt, alatta szöveg: "6 hónapos baba önállóan eszik, még ha kicsit maszatosan is" Akkor a fiamnak is illene már egyedül enni, nem? Én próbáltam a kezébe adni a kanalat, de csak játszik vele, pedig irányítottam a kezét, hogy lássa, mit kell vele csinálni, de nem érdekli a dolog. Meg állandóan felteszi a lábát az etet?szék tálcájára, er?nek erejével kell minden pillanatban visszatennem, mert lerúgná a tálkát. A ti babáitok mikortól tudnak egyedül enni, és hogyan tanítottátok meg? Cumisüvegb?l már 3 hónapja egyedül iszik, pohárra még nem szoktattam rá, mert még nincs foga és úgy gondoltam, majd akkor ráérünk, ha kint lesz az els? fog, hogy ne rongálja már a cumisüvegszopogatással.

Legjobb válasz: Jaj, annyira imádom az ilyen könyveket!:-) Tegnap én is pont egy ilyenen paráztam be, mert az írta, hogy pakoljunk ki egy alsó szekrényt a konyhabútorból és tegyünk bele mûanyag edényeket, mert egy 7 hónapos baba már szeret belemászni a szekrénybe és hagy pakoljon...Hát az én lánykám most volt 7 hónapos, de még nem mászik, kúszni is csak hátrafelé, a szerzõ meg azt írja, hogy már szekrényekbe kellene mászkálnia..., írtam is egy kérdést ezzel kapcsolatban, de szerencsére megnyugtató válaszokat kaptam, nem az én gyerekem fejletlen, sõt..., annak az agya, aki ezeket a hülyeségeket leírta...:-)Bár mindig vannak átlagon felül fejlõdõ, ügyes babák, de nagyon ritka, hogy egy 6 hónapos csecsemõ önállóan eszik. Szóval, azt hogy hogyan tanítsd meg az önálló evésre nem tudom, mert még én is elõtte állok, de szerintem akkor sincs gond, ha csak 1 éves kora körül kezditek, nem késik le semmirõl...

Jaj, annyira imádom az ilyen könyveket!:-) Tegnap én is pont egy ilyenen paráztam be, mert az írta, hogy pakoljunk ki egy alsó szekrényt a konyhabútorból és tegyünk bele mûanyag edényeket, mert egy 7 hónapos baba már szeret belemászni a szekrénybe és hagy pakoljon...Hát az én lánykám most volt 7 hónapos, de még nem mászik, kúszni is csak hátrafelé, a szerzõ meg azt írja, hogy már szekrényekbe kellene mászkálnia..., írtam is egy kérdést ezzel kapcsolatban, de szerencsére megnyugtató válaszokat kaptam, nem az én gyerekem fejletlen, sõt..., annak az agya, aki ezeket a hülyeségeket leírta...:-)Bár mindig vannak átlagon felül fejlõdõ, ügyes babák, de nagyon ritka, hogy egy 6 hónapos csecsemõ önállóan eszik. Szóval, azt hogy hogyan tanítsd meg az önálló evésre nem tudom, mert még én is elõtte állok, de szerintem akkor sincs gond, ha csak 1 éves kora körül kezditek, nem késik le semmirõl...
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, most megnyugodtam. Akkor valószínûleg még szellemileg nem érett rá, mert amozgáskoordinációjával nem hiszem, hogy baj lenne. De ezek szerint ez így normális :) Köszi!
Szia, az én 6 hónapos lányom csak anyatejes, a cicit viszont már önállóan tudja szívni maszatols nélkül:-)))))
szia mi mindig mindent akkor csináltunk vagyis a lányaim akkor csináltak amikor megértek rá, az egyik 8 a másik9 hónapos volt mikor elindúlt, kannállal a nagyobik 14 hónapos volt mikor tudott enni a kicsi pedig 12 hónapos de nem erõltettünk semmit nekik a pelenkáról való leszokást sem a nagylányom pl még mindeg pelenkázik éjjel pedig májusban volt 3 éves de majd leszokik róla a napali pelenkázásról is magától szokott le nem akkor ammikor mi meg a könyvek akarták a gyerkek már csak ilyenek semmit sem a könyvek szerint csinálnka
A lányom 9 hónapos mult és a kanalat rágcsálja ha odaadom neki, a tányérjába beletur(persze nem a kanállal) a tenyerében tartja a kaját de eszébe sincs a szájába venni._Ha kezébe adok pufit azt megeszi egyedül


Hogyan tanitsak meg onalloan enni egy 3 eves gyereket?

3eves fiura vigyazok akit eddig mindig etettek es a szulok ugy gondoljak h most az en feladatom egy kenyelmes, elkenyeztetett gyereket enni tanitani, aki okolbeszoritja inkabb a kezet ha a kanalat meg kell fogni. Otletek???

Legjobb válasz: Tegyél elé ételt, ülj le te is enni, legyen ott kanál, és egyél. Ne is nézz rá, csak eszegess, szépen lassan. Ha éhes, és rájön, hogy te bizony nem szolgálod ki, enni fog magától is. A kisgyerekek pedig született utánzók. Le fogja utánozni, ahogy eszel. Csak maradj nyugodt, higgadt, türelmes! Beszélj másról neki, mesélj valamit, közben nagyon lassan eszegess úgy, ahogy tõle várod. Nem biztos, hogy elsõre menni fog, de akkor se etesd meg, ha nem eszik semmit! Nem hal éhen 1-2 kimaradt étkezéstõl, de utána meg fogja próbálni! Garantált! :)

Tegyél elé ételt, ülj le te is enni, legyen ott kanál, és egyél. Ne is nézz rá, csak eszegess, szépen lassan. Ha éhes, és rájön, hogy te bizony nem szolgálod ki, enni fog magától is. A kisgyerekek pedig született utánzók. Le fogja utánozni, ahogy eszel. Csak maradj nyugodt, higgadt, türelmes! Beszélj másról neki, mesélj valamit, közben nagyon lassan eszegess úgy, ahogy tõle várod. Nem biztos, hogy elsõre menni fog, de akkor se etesd meg, ha nem eszik semmit! Nem hal éhen 1-2 kimaradt étkezéstõl, de utána meg fogja próbálni! Garantált! :)
A kérdező hozzászólása: Koszi!en is ezt vallom h nem hal ehen de a szulok ezt nem engedik, itt konyorogni es tomni kell meg az 5 evest is.
a szülõk mondták, hogy te tanítsd meg enni a gyerekeüket?? ezt nem igazán értem. Oviba ezekszerint nem jár.. én is azt csinálnám amit az elsõ javasolt. a szülõk gondolom nem fogják látni hogy milyen trükköket alkalmazol..! Esetleg motiváld valamivel.

Hogy tanitsam meg onalloan elaludni 5 honapos babamat?

csak babakocsiban tudom elaltatni lanyomat. minden alvasnal megyunk ki es ringatom a kocsiban. este pedig csak cicin alszik el, de nappal nem hajlando meg igy sem elaludni! adnatok par tanacsot, vagy tippet? csak a felvesz-letesz modszert ne mondjatok, mert az nem jon be!

Legjobb válasz: Nincs erkélyetek vagy keretetk? Ott is leringathatnád, és nagyot aludna a levegõn. Vagy egybõl felébred, ha megáll a kocsi?

Nincs erkélyetek vagy keretetk? Ott is leringathatnád, és nagyot aludna a levegõn. Vagy egybõl felébred, ha megáll a kocsi?
Én 5 hónaposan az elsõ alvásnál babakocsi ringatás meg séta a délutáninál meg lefeküdtem vele aludni kb 8-9hónapos koráig aztán késõbb mikor már csak egyet aludt már nem akart így elaludni ezért ringattam és énekeltem neki meg paskoltam a popóját 15hónapos koráig nekem nem volt terhes ezt csinálni besötétítettem és énekeltem. Most egy hónapja már beteszem a kiságyba és délután meg este is magától elalszik.
A babák nem tanulják az alvást, megérik rá az agyuk, 2-3 évesen, ritkán kicsit elõbb. Ha hagyod sírni, pár este után megszokja és elalszik, de nem azért, mert megtanulta. Ha cumit adsz neki, vagy rongyhoz, macihoz szoktatod, akkor sem magától alszik el. Ki kell várni, ez ilyen. És nyugi, ez nem elkényeztetés, ez az igénye. (15 hónapos a lányom, cicin alszik el vagy babakocsiban)
Még ringasd egy kicsit, nemsokára jönnek a fogai, és ha nagy nehezen meg is tanulná, akkor az úgyis borulni fog. Ha már nem szenved a fogaitól, akkorra nagyobb, és értelmesebb lesz, majd kitalálsz valamit.
A kérdező hozzászólása: de van kertunk. nem szokott felebredni ha meg all a kocsi, mert ugy bealszik. (igaz csak kb 40 percre, mert nem alszik ettol tobbet) latom nem vagyok egyedul ezzel a kocsiba altatassal.

Hogyan tanítsam meg a 6hós babám önállóan aludni?

Elég nagy gondban vagyok.Tudom,hogy ez rossz szokás,ezért akarom leszoktatni róla,és már 7,5kilós is.Hogyan csináljam?Csak a kezemben alszik el sétálgatva,ringatva.Pedig tudom,hogy álmos,és aludna.Tegnap megpróbáltam kedvesen,türelmesen elmondani neki,hogy most már alukálnod kell,hogy kipihend magad...és letettem ágyikójába,és rögtön rázendített,nagy krokodil könnyekkel!!!Akkor felvettem megnyugtattam,letettem,rázendített...és ez így ment míg végre elaludt,de szintén a kezemben.Ezt folytassam kitartóan?Nem hagyom sírni,hiszen a szívem szorul össze akkor!!!De ez így nem mehet tovább!!Kezdek kimerülni! Tanácsot kérnék!!!!

Legjobb válasz: Sziasztok! Igenis hagyni kell sírni,de csak egy kicsit!!! 9 hónapos a kislányom és minden új mozgásformával megküzdöttünk. Átfordulás , kúszás, mászás, ülés, felállás. Én pár percig hagyom sírni 3-5 perc és utána bemegyek felveszem, nem szólok hozzá csak simogatom, puszilom, ezután pedig lerakom. Elsõ nap 2,5 óra, második nap 46 perc, harmadik nap 23 perc, negyedik nap 5-6 perc, ötödik nap 1-2 perc. És azóta ügyesen elalszik. A sírást és a nyûglõdést nem szabad összetéveszteni!!!!Ha nem sír nem megyek be hozzá, mert ha meglát jobban rákezd! Nagyon kis rafkósak ám!!!

Sziasztok! Igenis hagyni kell sírni, de csak egy kicsit!!! 9 hónapos a kislányom és minden új mozgásformával megküzdöttünk. Átfordulás , kúszás, mászás, ülés, felállás. Én pár percig hagyom sírni 3-5 perc és utána bemegyek felveszem, nem szólok hozzá csak simogatom, puszilom, ezután pedig lerakom. Elsõ nap 2, 5 óra, második nap 46 perc, harmadik nap 23 perc, negyedik nap 5-6 perc, ötödik nap 1-2 perc. És azóta ügyesen elalszik. A sírást és a nyûglõdést nem szabad összetéveszteni!!!!Ha nem sír nem megyek be hozzá, mert ha meglát jobban rákezd! Nagyon kis rafkósak ám!!!
Egy 6 hós baba nem érti, hogy mit mondasz neki.Megszokta, hogy sétáltatod, és ezért nem alszik el másként.Azt viszont tudja, hogyha sír, te rögtön felveszed.Vagy hagyod sírni, bármilyen nehéz is, vagy akár másféléves koráig is sétáltathatod.Így viszont õ sem tud rendesen pihenni, rólad nem is beszélve.
A második vagyok! Mi úgy csináljuk, hogy ha jön az alvás idõ, ölbe veszem, beviszem a szobájába, besötétítünk együtt, aztán elfektetem a kezembe és énekelek neki egy altatót! Utána megpuszilgatom és szép álmokat kívánok neki, aztán lerakom az ágyába, megsimogatom a hátát és ha elnyukszik kijövök a szobából, de még sokszor ott kell maradnom vele, amíg el nem alszik (de legalább már nem a kezemben)! Az elején még sokszor ki kellett vennem, mert ahogy ágyat ért már üvöltött is, de most már szépen leteszi a buksiját és elkezdi altatni magát, ami nálunk abból áll, hogy nyögdécsel (megy a gaja-gaja:) ).
Ez a sírni hagyás is elég tág, engem is érdekel, hogy lehet ezt megoldani. Meddig hagyjam sírni? Tényleg hagyni kell? Az én lányom (9 hós)annyira aktív, hogy ha leteszem az ágyba, akármilyn fáradt, akár még csukott szemmel is képes és majdnem fejen áll benne ahogy a rácshoz mászik, ha meg eléri, fel is áll. Nesze neked egyedül elalvás.:S
Ugyanúgy vagyunk, mint az utolsó válaszoló. kíváncsi vagyok a tippekre...
Szia! A második válaszolnak én küldtem el akkor a könyvet, ha elolvastad a linket. Ha gondolod neked is átküldöm. És kérdezném gitta8-tól, hogy hogy áltok? Segített a könyv?

Alvás. Hogyan tanítsam meg a babámat önállóan aludni?

Most hat hónapos, de komolyan mondom, rosszabbul alszik mint eddig. Nagyon szeretjük, sokat foglakozunk vele, le van fárasztva, érik új ingerek, de azért nem visszük túlzásba. Délel?tt alszik egy órát (persze ölben alszik el, és azonnal felriad, ha rajtatkap hogy letettem a kiságyba). Délután is alszik egy órácskát séta közben, néha el?fordul, h folytatja, miután bejöttünk. Ha volt 2 óra, akkor már csak este fél 9 körül szunyál. Ha csak egy óra volt, hat körül ráhúz még egy felet. Persze ezt is szigorúan ringatva. Este pedig szopika közben alszik el. A gond inkább az éjszaka! Eddig aludt vagy 4-5 órákat, kétszer szopiztunk, és annyi. Már vagy egy hete ÓRÁNKÉNT felébred, és szopi, vagy tea segítségével tudom csak elaltani. Hogy csinálhatnám másképp? Kezdek kimerülni.

Legjobb válasz: Teát ne adj neki! Egyrészt van benne koffein, amitõl ugye nem fog tudni jól aludni, másrészt gondolom ízesíted, az édestõl pedig csak még szomjasabb lesz, tehát hamarabb fölébred. Tedd magad mellé és aludjatok együtt! Sokkal jobban fog õ is aludni, nem kell felkelned ahhoz, hogy cicire tedd, mi is így csináljuk kezdetektõl, nincsenek is alvásgondjaink!

Teát ne adj neki! Egyrészt van benne koffein, amitõl ugye nem fog tudni jól aludni, másrészt gondolom ízesíted, az édestõl pedig csak még szomjasabb lesz, tehát hamarabb fölébred. Tedd magad mellé és aludjatok együtt! Sokkal jobban fog õ is aludni, nem kell felkelned ahhoz, hogy cicire tedd, mi is így csináljuk kezdetektõl, nincsenek is alvásgondjaink!
A kérdező hozzászólása: Hippes teát adok neki, csipkebogyót. ÉS elsõ szopi után köztünk marad a nagyágyban,
Nálunk ugyanekkor volt ez. Rájöttünk, hogy ÉHES! Adj neki este Sinlac pépet, tuti aludni fog, ha eddig jó alvó volt!
Elsõ válaszoló ne hari, hogy kijavítalak: a kávéban koffein, a teában tein van, és teljesen igazad van. Én vizet adok neki tea helyett. Én is csak kézben tudtam elaltatni, aztán besokalltam, és cicizés után leraktam az ágyába, úgy ordított, hogy majdnem felvettem, de észrevettem, hogy egy árva könnye sincs, szóval csak mérges a kis vacak, én meg sajnálgattam:) Néhány nap alatt megtanulta. Én is felveszem, ha baja van, de ha csak azért ordít, mert pipa, hogy letettem, hát akkor hadd ordítson. Kitartást hozzá, mert valóban teljesen kifáradsz, és az nem jó :)
Szerintem is az alvással-alalvással vannak a gondok. Kislányom eddig csak baabkocsiban aludt el napközben. két napja csinálom a "suttogó" módszert, és már egy óránál tartunk a kiságyban levõ elalvásra, minden segítség nélkül. Nagyon ajánlom a könyvet (fõleg a Suttogó mindent megold-ot), mert sok kicsi "probléma" rejlik a gondotok mögött, amit csak a hosszú és pihentetõ alvással fogtok tudni csak korrigálni. Akarat, hit és elszántság kell, no meg egy jó adag türelem, és menni fog!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat. Alakul az éjszakánk! Nappal is igyekszem fixebben rendezni az idõt, így éjszaka is rendezettebb. Már vagy 3-4 órát alszik újra! :) Jó meleg pizsit adunk Picúrra, esti szopi elõtt kap egy fél adag "jó éjszakát" tejpépet, így a fázás vagy az éhség kizárva! Látom már hogy nem szabad ennyire folyton felkapkodni ölbe, csakhát egy perc is borzasztó hosszú ha sírdogál! Suttogós Tracy néni könyvbõl elsõ kötetem van, megnézem mit ír.
Szia! A 14:33-as vagyok. Szerintem nagyon szépen csinálod. Azóta meg biztosan még jobb lett, s lassan te is több pihenéshez jutsz! Csak így tovább!!!!

Hogyan tanítsam meg önálló alvásra négy hónapos kislányom sírni hagyás nélkül?

Csak ringatva, vagy cicin hajlandó elaludni, ami egyel?re nem zavar, csak félek t?le, hogy kés?bb ez nehezebb lesz.

Legjobb válasz: Szia! Annak idején az enyém is ezt csinálta, azután ringatva elaludt a babakocsiban már több idõre, most pedig melléfekszem a gyerekheverõre és úgy is elalszik a leányzó. Születése után nagyon keveset aludt napközben( szerencsére éjszaka azért nem kelt fel), most 15 hónapos és 2-szer alszik napközben, délelõtt 2 órát, délután 1-et és még utána egész éjjel.Van egy könyv, a címe Aludj el gyermekem, nekem nincs meg, de állítólag jó, segít az ilyen helyzetet megoldani. Sok sikert! Egy nemsokára kétszeres anyuka.

Szia! Annak idején az enyém is ezt csinálta, azután ringatva elaludt a babakocsiban már több idõre, most pedig melléfekszem a gyerekheverõre és úgy is elalszik a leányzó. Születése után nagyon keveset aludt napközben( szerencsére éjszaka azért nem kelt fel), most 15 hónapos és 2-szer alszik napközben, délelõtt 2 órát, délután 1-et és még utána egész éjjel.Van egy könyv, a címe Aludj el gyermekem, nekem nincs meg, de állítólag jó, segít az ilyen helyzetet megoldani. Sok sikert! Egy nemsokára kétszeres anyuka.
szia minden kicsi babánál ez van náluk a kicsi aki most 17 hónapos még mindig szopik de az elalváshoz nem kell neki csak ébredéskor 6 hónapos volt mikor leszokott róla persze segítséggel, mindig egyre rövidebb ideig szoptattam a végén már csak 1 perc volt és minden féle sírás nélkül leszokott most 1 éves korától pedig minden este elköszönünk mindenkitõl nõvérke apa, és utána beviszem a szobába leteszem a kiságyába még akkor beszélget egy kiscsit és utána elalszik sok sikert hozzá
Én az enyémet 2 hónaposan tanítottam meg, már annyira tudja, hogy mikor van itt az alvás ideje.. Meg lehet szépen tanítani. Én úgy csináltam, hogy amikor tényleg nagyon álmos volt, akkor tettem be az ágyba, de még ébren volt. Leültem mellé és simogattam, beszéltem hozzá halkan. Elsõre persze sírt egy kicsit, de kb. két másodpercig, mert rájött, hogy ott vagyok vele, nem tûntem el. Nézett rám és szépen el is aludt. Egy idõ után egyre kevesebb ideig tartott ez a kis szertartás, aztán kb. egy hónap alatt jutottunk el oda, hogy csak beteszem az ágyba, és elalszik. Pláne, hogy mostmár az is beállt, hogy 10 órai hami után, illetve ebéd után alszik napközben, szépen megszokta, és nem volt sírás-rívás, este meg nyolckor eszik és utána alszik. Most hét hónapos és nincs semmi gond.
Ilyen kicsi babának egyáltalán nem kell tudnia egyedül elaludnia, ez egy tévhit, ne hallgass senkire! Én kislányom is 4 hónapos, ugyanezt csinálom:) ) Ránk van még szükségük!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!