Találatok a következő kifejezésre: Hogyan taníthatom a (63 db)

Szerintetek hogyan taníthatom a kutyámat 12 hetesen?

Nagyon játékos

Legjobb válasz: kajával lehet már most tanitani, és nagyon ügyesek a kiskutyák, de arra figyelj, hogy ez max. 10 perc legyen naponta, és azt ne várd meg amig a kiskutya megunja.

kajával lehet már most tanitani, és nagyon ügyesek a kiskutyák, de arra figyelj, hogy ez max. 10 perc legyen naponta, és azt ne várd meg amig a kiskutya megunja.
Játékosan.
Jutalomfalattal mindenképp. Az enyém is pont 12 hetes volt, mikor tanítani kezdtem, nagyon játékos õ is, és ugrál össze vissza, viszont pont ez az az idõ, amikor a legfogékonyabbak. Sokszor egymás után gyakoroltads vele, és ha megcsinálja, mindig adj neki egy kis jutalomfalatot.

Hogy tanítható a csincsilla? És mikre? Egyedül is jól érzi magát, ha sokat foglalkozom vele?

Legjobb válasz: SZia, a csincsilla családban él a természetben. NEm tudsz olyan sokat foglalkozni vele, hogy igazán jól érezze magát (bár ezzel néhányan biztosan vitába szállnak). Ha nem szeretnél szaporulatot, tarts egynemû csiniket, de legalább kettõt. Õk ugyanis nagyon kötõdnek egymáshoz. Pl. ha az egyik rosszat álmodik, a másik "megvigszatalja". Szívesen alszanak egymáson... és nem utolsósorban jókat játszanak együtt. Ilyenkor kevésbé szoktatható kézhez, nem az lesz a legizgalmasabb elfoglaltséga, hogy a válladon ülve nézi a tévét, de hidd el, neki is jobb, és te is élvezni fogod a kettejük "játékát".

SZia, a csincsilla családban él a természetben. NEm tudsz olyan sokat foglalkozni vele, hogy igazán jól érezze magát (bár ezzel néhányan biztosan vitába szállnak). Ha nem szeretnél szaporulatot, tarts egynemû csiniket, de legalább kettõt. Õk ugyanis nagyon kötõdnek egymáshoz. Pl. ha az egyik rosszat álmodik, a másik "megvigszatalja". Szívesen alszanak egymáson... és nem utolsósorban jókat játszanak együtt. Ilyenkor kevésbé szoktatható kézhez, nem az lesz a legizgalmasabb elfoglaltséga, hogy a válladon ülve nézi a tévét, de hidd el, neki is jobb, és te is élvezni fogod a kettejük "játékát".
szia! A csincsilla inkább társas lény, ezért jobb ha nem csak egy van belõle. Ha ketrecen kívül hagyod mindig bizonyosodj meg róla h nincs a közelében semmilyen veszélyes dolog pl.: vezetékek, vegyszeres flakonok..
Elvileg tanítható a csincsilla, csak nehezen.. De képes rá, persze. most csak mutatok egy rövid kis videót, hogy ízelítõt kaphass azokból amikre úgymond lehet tanítani(ezek csak példák).. http://ru.youtube.com/watch?v=ZmrPUfZtr_0 Ha egyedül tartod, ellenben sokat foglalkozol vele persze jól érzi magát, de eredetileg igen, a társas életmódot jobban preferálják.(az én csincsilla csabám is 4hónapja kapott maga mellé egy csillát:) ) így mégjobban érzi magát, mint egykor.
a csincsilla nem egy kutya hogy különbözõ trükkökre tanítsd. http://csincsilla-farm.extra.hu/csintartas.htm
Szia! Kicsi az esély, hogy a csinidet el tudna valamit sajátítani, de van rá esély, például 1000 csinibõl 1 hallgat a nevére, tehát 0, 1% esély rá, hogy a tiéd is tudja. De ezen kívül nem nagyon lehet másra, bár láttam a Youtube-on egy videót amin a csini visszahozta a labdát, meg trükköket végzett. :O Azt tudni illik, hogy a videót a következõ képpen titulálták: "Egy csincsilla trükköket csinál. A világ 8. csodája" De erre már végképp nagyon kevés esélyed van. De nagyon szép, és nagyon mókás állatok!

Hogyan taníthatnék meg egy 4 éves vizslát, hogy a lakásban ne jelölgessen? Illetve hogyan taníthatom meg játszani?

Legjobb válasz: Hát 4 éveset nem biztos hogy már meg taníthatsz a szobatisztaságra... Játszani, talán másik kutyával?

Hát 4 éveset nem biztos hogy már meg taníthatsz a szobatisztaságra... Játszani, talán másik kutyával?
http://kutyasutogo.com vedd fel vele a kapcsolatot!
A kérdező hozzászólása: Persze, rászólok, ha látom! :) Ivartalanítva mindenképp lesz, mert szeretném örökbe fogadni( most csak ideiglenesbe van itt ), és azt csak ivartalanítás után lehet. Szerintem igaza van az utolsónak, és ez nem csak dominancia kérdés, hiszen, ha nem tudja, hogy nem helyes amit tesz, akkor csinálni fogja :)
bocs...http://kutyasuttogo.com-ez a jó cím! nekem sokat segített!
nahh mostmár énis elolvasom h miez a suttogos izé mert már annyian ajánlják
Semmi, csak egy CM utánzó :)
A kérdező hozzászólása: Tudjátok mit nem értek még? Ugye van a vizsin kívül 2 kuttyom. És valamiért folyton a 4 hónapos kölyköt próbálja ledominálni, nem az ivarérett kant. Ez miért lehet?
Pontosan a bizonytalansága miatt. Nekem is van egy ideiglenesem most, aki eleinte hatalmas nulla volt a sétáltatós falkánkban, mindenkinek behódolt. Sose feltételeztem róla, hogy képes agresszióra. Aztán ahogy elkezdett nyílni a csipája, elkezdte azt csinálni, hogy beterrorizálgatta a félõsebb kutyákat, nemre való tekintet nélkül. Gond nélkül kijön a saját nemébõl egy domináns, de legalábbis stabil kutyával, míg ha van egy ellenkezõ nemû de félõs, azt simán terrorizálja. Nem megy neki, csak morogja, ugatja, ijesztgeti. Így próbál pozíció pontokat szerezni, mert a vele egy habitusúakkal nem mert packázni. Mondjuk az enyém szerencsére a kölyöket védi, õket nem szokta szivatni. De ahogy talál egy félõset, aki nyilvánvalóan behódol neki, azon rögtön elkezd példát statuálni.
A kérdező hozzászólása: Nálunk fellöki a kicsit, ráfekszik, és "megszexuálja". Persze nem hagyom, de nonstop ügyelet kell, mert ahogy elfordulok, elkezdi. Pedig annyira jámbor, a cicákkal együtt alszik :)
Ha nem tudja, hogy nem örülsz neki, ha jelöl, akkor tökmindegy ki a fõnök. Szerintem csináld ugyanazt, amit a szobatisztaságra szoktatásnál szokás. Legyél vele sokat, és ha jó helyen jelöl, dícsérd meg, ha rossz helyen, akkor fejezd ki a rosszallásod. Egy idõ után kiismered, és észreveszed mikor akarna jelölni, és már elõre el tudod terelni a figyelmét valamivel, vagy le tudod tiltani.
ha azért csinálja mert úgy érzi nem vagy elég erõs, akkor ugye átveszi a szerepet és bejelöli a helyket elõtted meg a másik két kutya elõtt. ha nem õ a fõnök akkor nincs mit jelölni, de az ivartalanítás is nagyon jó lenne, 1 mert egészséges, kettõ mert akkor nem fog jelölni, hanem egy az egyben kipisili és kész
Vizslát lakásban? Tudod, az állatszeretet nem csak abból áll, hogy sûrûn sétaáltatom, és simogatom a kutyámat, hanem abból is, hogy megadom neki az alapvetõ életteret. Elhiszem, hogy szereted a kutyádat, de ha lakásban tartasz egy nagytestû kutyát, csak azért neked legyen... hát ez az önzõség.
Mi vizslánk(aki sajnos már nincs köztünk), amikor beteg lett (vérérdaganat) télen bent lakott a házban, mert nagyon gyenge volt és nem bírta volna azt a hideget...és jelezte h ki akar menni, pedig elõtte soha nem lakott bent, kerti kutya volt...okosak a vizsik nagyon
Nem az a probléma, hogy lakásban van. Dobermannjaim vannak, kertesházban lakunk, de ott vannak ahol és, és gyakran bent a lakásban. A probléma az, hogy a saját területének véli a házatokat, õ a falkavezér. Dolgoznotok kéne a kapcsolatotokon.
Minden kutyát lehet a lakásban tartani, de mellett sétáltatni kell. Szabályok, határok, korlátokra is szükségük van. Meg lehet tanítani 4 éves kutyákat is a szobatisztaságra.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, elírtam, nem lakásban, házban-kinti-benti kutty. 2 napja van nálam, elõtte 160 kutyával élt, a fajtamentõk mentették ki. Emberrel nem tud kommunikálni, nem fél, jön, bújik, de bizonytalan. Nem ismeri a labdát, nem tud örülni, nem szaglászik. Nem tudja mi az a hús, a rizs, a kutyatáp, eddig csak nyers csirkefejet evett. Annyira fél a betonon, a kövön, hogy aznap, mikor elhozták, lefeküdnii se mert, hanem feszülten állt, remegett, szinte sokkos állapotban, aztán kb 10 óra folyamatos állás, és nagy séta után állva aludt el, és esett össze. A cerberos-os szabályokat ismerem, a másik kettõvel is ezt alkalmazom, nála is, és sokat javult 2 nap alatt, de ettõl még nem fog elõjönni a benne szunnyadó vizsla. Nem hiszem, hogy le kellene hurrogni. Megfordult pár kutya a kezem közt már, de ez elég nehéz eset, szegénykém mióta elhozták nem evett, mert fogalma sincs, hogy az, amit eléteszek, az ennivaló. A többivel boldogulni fogok, de ez a jelölgetés, illetve a játék kemény dió, mert olyan kutyám sosem volt, aki 4 évesen tette be a lábát elõször fedett helyre, és fogalma nincs arról, hogy ott nem pisilünk.
akk sztem ha telik rá lehet hogy megérné a cerberosnál egy rehabilitáció. nekem most van egy ideggyengének tûnõ 8 hónap körüli erdélyi kopóm és nem vagyok eleresztveegyéltalán, de tudom h a ezzel a problémával (túl félõs, utcán a zajok miatt nehezen kezelhetõ) nem tudok egydül megbirkózni, ezért elviszem. állítólag õk a legjobbak. elsõ alkalom ingyenes utána alkalmanként 2000ft.
estleg összehozhatnád vki kutyás ismerõsdö felnõtt, nagyon játékos kutyájával többször, mert elõbb megtanulja amásik kutya jelzéseit ha az hivja
A kérdező hozzászólása: Vidéki vagyok, jogsi, és autó nélkül, úgyhogy ez nem igazán megoldható. Kezd felengedni, az elõbb már úgy viselkedett egy pillanatra, mint egy kutya. A játék talán menni fog, mert van mellette még 2 kutya, az egyik 4 hónapos, és õ csábítja, este megpróbálok a kettõvel labdázni, hátha.Köszi a tippet, ez eszembe se jutott :D Elvileg, ha sikerül benne tudatosítani, hogy itt én vagyok a fõnök, akkor a jelölgetések maguktól megszûnnek?
"Semmi, csak egy CM utánzó :) "...lehet de akkor nagyon jól utánozza! 5 hónap alatt a legnevesebb kiképzõk és iskolák is csak a pénzemet és az idõmet rabolták mígnem egy barátom ajánlotta a fiatalembert aki 4 óra alatt! megtanított minden szükséges fogást és ezeket be is mutatta a kutyán(emberre és kutyára is támadott korábban) az elsõ foglalkozás is olyan jól sikerült, hogy egyedül folytattam a 'terápiát' és azóta nemcsak, hogy egy tökéletes és nyugodt ebem van de ha idõm engedi én is segítek más kutyás haveroknak kisebb nagyobb problémáikkal ...csak ajánlani tudom a kutyasuttogót mert ismerem! a kedves össze-vissza makogó kismajmok is nyugodtan felvehetik vele a kapcsolatot mert segít mindenkinek! Bármelyik hazai kiképzõ tanulhatna tõle!


Fogj el egyet és etesd meg vele.
A kérdező hozzászólása: De épp ez a baj, hogy csak áll, mint egy idióta. Nem kezdi el üldözni. Én meg nem akarok szaladgálni, kocsiból meg fogyna a benzin.
A velociraptorok és a reptoidok jó barátok! Lovaknak használják õket az aknunakik ellen!

Hogyan taníthatom meg elaludni 2.5 éves fiamat? Folyamatos a harc emiatt.

10 hónapos tesóját sikerült megtanítanom,max 30p és alszik.Dani azonban bölcsiben ebédel,majd haza és irány az ágy,már ekkor balhézik.Mindig ugyanúgy zajlik,mesélek,segítenék...jó esetben 2kor alszik el másfél-két órára. Aztán este még kuruttyol fél9 kb,mire elalszik,reggel 7ig kétszer kel inni.Ötleteket köszönettel veszem

Legjobb válasz: az én lányom akkor még ennél is rosszabb mert reggel kell 7 kor du 2 kor alszik és utána 10 11 mire el alszik én azt tapasztaltam hogy két alvás között el kell telni 6 órának de ez is gyerek függõ ismerek olyat aki már nem is alszik napközben

az én lányom akkor még ennél is rosszabb mert reggel kell 7 kor du 2 kor alszik és utána 10 11 mire el alszik én azt tapasztaltam hogy két alvás között el kell telni 6 órának de ez is gyerek függõ ismerek olyat aki már nem is alszik napközben
A kérdező hozzászólása: Hát igen, ha fáradtabb, tutti egyszerûbb. Da ha hn1re érünk haza, akkor legalábbis max fél2kor aludnia kellene, hogy 9kor aludjon este...De így totál gáz, a pici Peti épp akkor kel, mikor Dani fekszik, majd legközelebb akkor fekszik le, amikor a nagyot ébresztem max 4kor. Ha nem fektetem le, estére tök agresszívvá válik sajnos....
Nem tudom a körülményeket, de ha a bölibe aludna???Én fiamat rendkívül megviselte beszoktatásnál, h ebéd után még jönni és úgy lefeküdni, nem akart elaludni.Bölibe meg ebéd után ugrik az ágyba és tente, itthon is ebéd és alvás.Lehet mire ebéd után hazaértek ismét felpörög.Lehet fura, de ha alszik akkor végülis mindegy, h ott van e , melletted, v a bölibe.De ha ott elaludna akkor legalább kipihenné magát és este is rendesen lenne alvás, szerintem egy próbát megér!Ha bennalszik, akkor is olyan 3-tól elhozhatod, akkor a kicsi is fent van, meg ha otthon 2 -kor alszik el, akkor az már nem sok idõ.
Utolsónak osztom véleményét. Böliben nem aludhat. Tényleg mire hazakeveredtek, lehet nincs is kedve már aludni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gondolatokat, de hétvégén is volt játszóház, szánkózás, itthon fogócska, házimunka fõzés, mégsem akar aludni ezek után sem.Minden nap ugyanúgy, ebéd után alvás...

Hogyan taníthatom meg a 4 éves kisfiamat kétkerekű biciklin biciklizni? Nektek hogy sikerült?

Már napok óta próbálkozunk, de egyszer?en nem érzi az egyensúlyt. Teker 2-3-at és már d?l is el.

Legjobb válasz: 4 évesen csak nagyon kevesen tudnak két keréken tekerni. Általában csak 6-7 évesen tanulják meg, mivel az ehhez szükséges finom mozgást az iskolában tanulják meg. Szerintem ne erõltesd.

4 évesen csak nagyon kevesen tudnak két keréken tekerni. Általában csak 6-7 évesen tanulják meg, mivel az ehhez szükséges finom mozgást az iskolában tanulják meg. Szerintem ne erõltesd.
az én fiam most 5 évesen kapott egy kétkerekû biciklit, és ráült és teker rajta, és egyre magabiztosabban, egy centit nem tologattuk, tanítgattuk.Úgyhogy én azt mondom, várj vele, amíg kialakul magától. Mert elveheted a kedvét.
Az 5, 5 éves lányom sem tud még. Azt hittem, most a nyári szünetben megtanul, de nem jött össze. még próbálkozni sem nagyon volt hajlandó. Megemeltük a pótkerekét, mert arról hallani sem akart, hogy levegyük, de még így is félt, bizonytalan volt, mindig "rádõlt" a pótkerékre.
próbáld meg elösször a rollert azon könnyebb egyensúlyozni és nem esik akkorát ha már stabilan megy akkor jöhet a bicikli amúgy a 4 éves kor még kicsi a kétkerekû biciklihez
tegyetek fel 2 pótkereket. majd egy idõ elteltével vegyetek le egyet, igy a bicikli kicsit arra dõl. ahogy teker, felegyenesedik és voila. Mondjuk én 4 éves korom körül már tekertem mint az õrült, de én is úgy hallottam, hogy késõbb tudjuk csak megtanulni

Hogy taníthatom meg a kutyámat arra hogy baba kocsi mellett sétáljon?

ha sétálni megyünk az els? 10 perc a pokol húz rángat. Ilyenkor leülünk vissza rántom megfordulunk de Õ az er?sebb :) aztán megnyugszik és mehetünk sétálni mint aki mindig is ilyen jó kutya volt. Tudom minden nap kellene sétálnia akkor nem örülne ennek ennyire.

Legjobb válasz: szerintem azzal hogy ilyen módon kifejezi az örömét ezzel nem tudsz mit tenni de örülj neki hogy nem végig ilyen séta közben csak az elsõ 10 percben :)

szerintem azzal hogy ilyen módon kifejezi az örömét ezzel nem tudsz mit tenni de örülj neki hogy nem végig ilyen séta közben csak az elsõ 10 percben :)
A kérdező hozzászólása: köszi: ) de ha lesz gyerek akkor a babakocsi és a kutya nem a legjobb párosítás lesz :) vagy elmegyek a kutyával a babát otthon hagyom és 10 perc után vissza megyek :) Valahogy csak le lehet szoktatni errõl a viselkedésérõl :)
Tegyél a kocsiba egy velõscsontot!
A kérdező hozzászólása: :9 itt az lenne a lényeg hogy ne rángasson majd valahogy :) de majd ráedzek addig mire jön a baba :)

Hogy taníthatom meg hogy a kutyám póráz nélkül is mellettem sétáljon ne rohanjon el ha elengedem?

Legjobb válasz: Menj hozzá feleségül. Az asszony is igy csinálta.

Menj hozzá feleségül. Az asszony is igy csinálta.
Kutyaiskola. Az én yorkim az elsõ szóra ott van szorosan a lábam mellett, és nem megy el addig onnan, amíg nem mondom, hogy mehetsz. Ha sétálunk, akkor is mellettem lépked. Úgy értem nem mindig, csak amikor szólok, hogy jöjjön hozzám. Fontos, hogy magadhoz tudd hívni, és ott is maradjon. Ezt sajnos itt nem lehet elmagyarázni, ehhez szakszerû kiképzõ kell. Pedig a yorkshire-ról azt is nehezen hiszik el, hogy masni, és rózsaszínû kutyaruha nélkül nem marad életben:)
mindegy, mert a kutyasétáltatón és az udvarodon kívül úgyis csak pórázon szabad és etikus sétáltatni, ott meg az a lényeg hogy szabadon rohangáljon.
kutyaiskola. Ez a kutyázás legnehezebb része, egyedül kezdõként nem fog menni.
én úgy tanítottam meg, hogy itthon ha gépezek, vagy fekszek tévézek. magamhoz hívom. és adok neki jutalom falatot, amiért odajött. aztán tévéztem tovább. aztán sétálás közben MINDIG mellettem sétált. aztán olyankor engedtem el, ha más kutyák is ottvoltak, mert akor nem szalad el. a töbi kutya meg behívható volt, így jött velük az én hívó szómra is. aztán kapott jutifalatot. Most már bátran elengedem kutyák nélkül is, körülöttem szaglászik. akkor nem kell hogy mellettem jöjjön. de ha szólok neki, akkor odajön hozzám. és még csak 12 hetes. nagyon okos kutya.

Hogyan taníthatom meg a kutyám gomba keresére?

1 éves kan. Hogyan kell tanítani, miket kell vele csinálni?

Legjobb válasz: Kell hozzá kutya, amelyik valóban keres. Kell hozzá hely, ahol van gomba. Kell hozzá olyan gomba, amit kerestetni akarsz. És kell hozzá sok-sok idõ.

Kell hozzá kutya, amelyik valóban keres. Kell hozzá hely, ahol van gomba. Kell hozzá olyan gomba, amit kerestetni akarsz. És kell hozzá sok-sok idõ.
nem vagyok megsértõdve, de ha gombát akar kerestetni, akkor evidens mindenki szerint, hogy szarvasgombáról van szó. és leirtam a válaszomban, hogy mi a kerestetés lényege, és mellékeltem egy videot is. most az, hogy valaki felhivta a figyelmét a gombászás hivatalos formájára, véleményem szerint nem olyan nagy bûn. inkább legyen vele tisztában, mint, hogy baj legyen.
kedves megsértõdött válaszoló! még mindig nem érted. amikor kérdzõ feltesz egy kérdést akkor arra szeretne választ kapni:) nem tudyuk milyen gombát akar keresni, lehet hogy elírta és bombát akar keresni:) aztán persze kifejtette a bõvebben is. az is lehet hogy csak elméleti a kérdés vagy pusztán csak kiváncsi. most ezt általánosságban értem persze, nem konkrétan erre a kérdésre. szerintem a kérdezõ arra volt kiváncsi hogy hogyan játszon vele vagy mire tanítsa meg, milyen gyakorlatokt végezzenek, milyen gyakran stb. szerintem.
ma 08:22 nem kérdezte mi kell hozzá? pedig jó lenne, ha tudná, mert ha egy ösztönszegény alvós kutyája van, akkor az életében nem fog enni abból a gombából, amit a kutya talál.
akkor tanitsd meg arra is, melyik a mérges gomba, és melyik az ehetõ. és ha már ilyen okos vagy, akkor magadtól is ráfogsz jönni.
A kérdező hozzászólása: Nem konkrétan a szarvasgombára gondoltam, hanem a kutya is segíthet gombát keresni, ezen kívül van saját erdõ területem tele tölgyfával és inkább gombát keresek és megeszem mint vágjam ki a fákat és adjam el fûteni. A törvényt nem kérdeztem, nem fogok napról napra erdõbe szaladgálni és eladni amit találok, hanem 1-2 x havonta és megenni akarom.
ma 08:22 Van még másfajta gomba a föld alatt? Mert föld felett az ember is meglátja a gombát. Kivéve, ha vak.
azt sem kérdezte hogy mi kell hozzá:-D azt kérdezte hogy HOGYAN kell. mit nem lehet ezen megérteni?
nem is írta hogy szarvasgombát akar keresni:)
egyébként itt egy keresõs video, mondjuk õ nem gombászni fog, de az alap minden esetben ugyanaz. http://www.youtube.com/watch?v=25Sl3ZJUAbM#t=51
a második válaszomban leirtam mire van ehhez szüksége. Ha esetleg téged sértettelek meg azzal, hogy leirtam/tuk szarvasgombát nem lehet csak ugy keresgetni, akkor elnézésedet kérem. csak gondoltam nem árt, ha ezzel is tisztában van.
kedves elõzõ, komolyan mondom hogy nem értelek téged sem és még jó pár válaszolót sem. nem a törvényi hátteret kérdezte. nem kell kényszeresen válaszolni:) a KUTYÁT hogyan kell megtanítani rá ez volt a kérdés. nem a szabályokat kérdezte. szerinted kielégitetted a kíváncsiságát?
Ami kell ahhoz, hogy ezt törvényesen megtehesd: 1, Le kell vizsgázni a gyûjtõnek is, ezt a 4 akkreditált tanfolyamot tartó szervezet bármelyikénél megteheted. A NÉBIH által elfogadott szervezetek: az Elsõ Magyar Szarvasgombász Egyesület, a Magyar Szarvasgombász Szövetség, a Szarvasgomba-termesztõk Országos Egyesülete és a VAGOEMT Kft. 2, Ha a vizsgád megvan, kapsz egy Gyûjtési naplót a NÉBIH-tõl. 3, A Gyûjtési napló és a kutyád vizsgáját igazoló oklevéllel folyamodhatsz engedélyért az erdõ tulajdonosához, vagy kezelõjéhez. 4, Ha az is megvan, még mindig ott van, hogy be kell jelenteni a terület vadgazdálkodójának a gombászatot. A gyakorlatban persze, nem „ennyire egyszerû” , tisztába kell lenned, ha nem akarsz bajba keveredni, az ide vonatkozó törvényekkel, rendeletekkel. Ha van Gyûjtési naplód, érdemes gondoskodni számlaképességrõl is. (Pl.: õstermelõi igazolvány), hogy a NAV ne találja úgy, hogy anélkül kereskedsz vele, hogy adóznál utána.
Úgy tudom, nálunk csak szervezett keretek között engedélyezett a szarvasgomba keresése. Ha egyedül vágsz bele, elkap a mezõõr, piszkosul megbüntet.
megpróbálom röviden. fontos hogy a kutyus nagyon játékos apportos legyen, mániákusan keressen. csinálsz egy gyékény hurkát, vagy labdaszerûséget vagy kis párnát vagy akármt amivel játszai lehet. ebbe belevarrod, a belsejébe a cuccot amit keresni akarsz, drogot, robbanószert, gombát, vagy akármit. minden más játékot elveszel és ezis mindig nálad van, a kutyus csak játszhat vele amit elég gyakran megteszel. mondhatni folyamatosan játszol vele. amúgy rengeteg munka kitartás, szerencse kell hozzá. a keresõ kutyát nem szabad soha megütni vagy túl erõsen fenyíteni. kb ez a metodikája. sok sikert, jó gyakorlást.
A kérdező hozzászólása: Aportírozás nem probléma, mindent vissza hoz. Kipróbáltam elõbb és a piskótát eldobáltam és a szimat parancsal párosítva kerestettem vele.
kell hozzá, egy jó apportos kutya. és sosem a gombát keresi, hanem a játékát. csak a szagot társitja hozzá.
A szarvasgombának van olyan illata, hogy a föld alatt is kiszagolja a kutya. Ezért szokták kutyával vagy disznóval kerestetni. Más gomba nem illatozik így. Azt simán meg lehet látni, ritkán van a föld alatt.

Hogyan taníthatom meg a kutyám ( németjuhász) olyan szintû engedelmességre mint az oktatók kutyái. Szóval ha lefekteti és ott hagyja akkor 20 percen át ott fekszik. Szóval, hogy mindent elsõre teljesíntsen?

1 éves kereken, alap parancsokat tudja, de nem elsõre. Ha rángatom vagy rászólok akkor a fülét farkát behúzza és megmakacsolja magát és gyengéden harapdálja a kezem.

Legjobb válasz: Meg pl olyanra, hogy ha 10 méterrõl ordítom neki, hogy fekszik akkor le fekszik és nem mozdul el. Járok vele kutyasuliba de nem igazán segít rajta.

A kérdező hozzászólása: Meg pl olyanra, hogy ha 10 méterrõl ordítom neki, hogy fekszik akkor le fekszik és nem mozdul el. Járok vele kutyasuliba de nem igazán segít rajta.
A kérdező hozzászólása: A suliba a verõs módszer van es folytos nyakörvet használunk. A kutyám fél tõlem és szerintem ezért nem csinalja meg amit kell.
Akkor miért nem hagyod ott? Félelembõl egy kutya se fog örömmel dolgozni - már ha fog egyáltalán, de úgy tûnik, hogy a tiéd nem fog. (Csak érdekesség: egy régi könyvtáros szakkönyvben olvastam még gyerekkoromban, hogy úgy kell tanítani a fogd parancsot, hogy a szögessel jól belerántunk a kutyába, az a fájdalomtól felvisít és akkor bele kell nyomni a szájába az apportfát. No comment.)
Amúgy tudod mi a vicces? Az elõzõ módszer még mindíg érvényben van, mint alkalmazható mód a fogd parancshoz a hivatalos kiképzõvizsgán Romániában. Mikor olvastuk a tesztkérdéseket, el sem tudtuk képzelni mit jelent, míg el nem magyarázta egy "régi" kiképzõ. Egyébként mi is folytóssal dolgozunk, mert néha nagyon hasznos, ha jól használják az emberek, de a kutya amit csinál, azt örömbõl teszi, vidáman, farokcsóválva.... Szerintem azon kell most dolgozni, hogy a kutya stabilizálódjon, és utánna szabad csak ráálni a parancsokra.
milyen suliba jársz? Vagyi helyileg hova? Jöhet p.ü.ben is.
ha sajnálod a befizetett pénzedet, akkor nem lesz egy jó kedvvel dolgozó, érted mindent megtevõ kutyád. Nemhogy BH vizsgád. Ma a vizsgákon is elvárt a jó kedvvel végzõ gyakorlatokat mutató kutya. Egy muszájból dolgozó kutya sosem fog felemelt, csóváló farokkal vidám képet mutatni. A 0-ról kellene elindulnod a kutyáddal újra. Jutalmazás, pozitív megerõsítés, amit meg kell tanulnod neked is és a kutyádnak is.
A kérdező hozzászólása: Tegnap kimentem vele az utcára póráz nélkül megcsinált mindent, ha kezembe vettem a pórázt félt és meg volt ijedve, ha elengedtem és jutalmaztmam piskótával mindent megcsinált elsõre. Persze nem volt tökéletes, de minden ment neki. A maradáson át a sétáig. Csak még a zavaró tényezõkkel kell valamit csinálni szóval ha jön pl másik kutya akkor ne menjen oda hozzá.
A kérdező hozzászólása: Külföldön lakom, nem ismernétek úgysem messze van M.O-tól. Valetta pont azokat a módszereket használják -.- De én már nem. 1 hónapja járok még csak oda de most már a jutalmazósat fogom alkalmazni, mondhat bármit az a s.gfej ott.
merre kólföldön, ismerek sok helyen olyan sulit, ahol versenyzõk tréningeznek, hátha van a közeledben:) ) De ha nincs, akkor érdemes a youtube-on videokat nézegetni, nagyon sok hasznos tanács van.
Tipikus jelenség, hogy a hibás pórázkezelés miatt a kutya teljesen másként viselkedik, mint póráz nélkül. Legyen rajta a póráz, amikor jutalmazással gyakoroltok, csak éppen ne azzal akard irányítani. Ha jól csinálod, egy idõ után nem fogja érdekelni, hogy van rajta póráz, vagy nincs.
A kérdező hozzászólása: Úgy vittem, hogy a nyaka köré volt tekerve.
Épp ezért nem járok vidéki, "20 éves múlttal rendelkezõ" kutyaiskolába, mert valszeg azt tanítják, ami 20 évvel ezelõtt ment. Ha ráüvöltök a kutyámra, meg rángatom, lesunyja magát és persze, hogy semmit nem csinál meg, mert fél bármit is csinálni. Nem lehet, hogy ez a módszer a te kutyádnak sok? Az enyém keverék, de már távolságból ül, fekszik, helyben marad akkor is, ha nem lát, pedig szinte csak jutalmazom, ilyenért büntetni nem nagyon szoktam, játéknak fogjuk fel, szívesen csinálja. Aztán lehet, hogy ez nem jó módszer, nem tudom, de nálunk mûködik.
Millió bocs, most vettem észre, h németjuhász.... a szocializációja rendben van? temperamentuma stabil?
Valami baj van a módszerrel, ha így reagál...a fölét farkát behúzza, és a kezemet harapdálja, nem a legjobb jel...amúgy véletlenül nem Mali?
rengeteg gyakorlással. de ha kutya nem tökéletes akkor nem fogsz vele 100%-os eredményt elérni. a munkakutya világbajnokságon résztvevõ kutyákat több alomból, szigorú feltételek alapján választják ki. plusz még a kutya vezetõ is toppon van. de a te kutyád még amúgy is fiatal a kiképzéshez, persze tanítani lehet és kell is, de komoly munkát 18 hónapos kor tájékán érdemes elkezdeni. amúgy munkavonalas a kutyusod?
Ordítással nem lehet kutyát tanítani. Türelemmel kell elérni a célodat. Van kutya, amelyik gyorsabban halad, van, amelyiknél tovább tart.
A kérdező hozzászólása: Munkavonalas, tenyésztõtõl. Igazából azt nem tudom, hogy hogyan tanítsam neki azt, hogy 100 %-ban szófogadó legyen.
Folyamatos gyakorlással. Kell egy bizonyos kor is, amikor a kutya felnõtt lesz és az addig tanultak rögzülnek benne.
igaza van az elõzõnek. ne légy türelmetlen vele mert fiatal még.
mondjuk ha a sulin nem tudnak segíteni akkor válthatnál iskolát ahol tudnak neked segíteni.
Ha ez eddig még nem jött le a sulin, válts, ahol nem csak le kell utánozni amit az oktató mond, hanem az is kiderül, mit, hogyan és miért csinálsz a kutyával.
A kérdező hozzászólása: Már csomó pénzt befizettem, nem hagyom ott, még le nem teszi az engedelmességi vizsgát.
beszélj az oktatóval, hogy szeretnél külön foglalkozásra járni, mert ez és ez a célod a kutyával. 1 éves, épp idõben van , ahhoz, hogy elkezdjátek, de nem indulj neki önállóan, mert az engedelmesnél már rég nem divat a pórázrángatás.
Hova jártok suliba?
Mindenképpen válts sulit, mert ennek semmi értelme, nehéz lesz a kutya bizalmát visszanyerned! A fojtóval-pórázzal sincs gond, HA megfelelõ a motiváció


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!