Találatok a következő kifejezésre: Hogyan taníthatom a (69 db)

Szerintetek hogyan taníthatom a kutyámat 12 hetesen?

Nagyon játékos

Legjobb válasz: kajával lehet már most tanitani, és nagyon ügyesek a kiskutyák, de arra figyelj, hogy ez max. 10 perc legyen naponta, és azt ne várd meg amig a kiskutya megunja.

kajával lehet már most tanitani, és nagyon ügyesek a kiskutyák, de arra figyelj, hogy ez max. 10 perc legyen naponta, és azt ne várd meg amig a kiskutya megunja.
Játékosan.
Jutalomfalattal mindenképp. Az enyém is pont 12 hetes volt, mikor tanítani kezdtem, nagyon játékos õ is, és ugrál össze vissza, viszont pont ez az az idõ, amikor a legfogékonyabbak. Sokszor egymás után gyakoroltads vele, és ha megcsinálja, mindig adj neki egy kis jutalomfalatot.

Hogyan tanítható a Am. Staff õrzõ-védõ célokra? (több lent)

Érdekelnének olyan információk,vélemények,tapasztalatok amelyek a témával kapcsolatosak. Gondolok itt arra leginkább mit kell a gazdinak megtenni az elsõ lépésekben és mit ha már elértünk egy bizonyos szintet és akár a csibészelõre parancsszóra támad, és parancsszóra szünteti is meg a kutya a támadást.Hogyan tanítható továbbá az,hogy miután elvégezte az úgymond feladatát vagy parancsszóban azt az utasítást közölte a gazdája,hogy nincs szüksége a továbbiakban rá és,maradjon és ne kezdeményezzen önkéntesen újabb támadást.

Legjobb válasz: Az amstaff nem õrzõ-védõ kutya. A szelekció során elsõdleges szempont volt, hogy ugyan más kutyákkal szemben agresszívnak kell lennie, emberre soha de soha nem támadhat. Egy csomó helyen írják, hogy bár más állatokkal nehéz összeszoktatni, a gazda vagy a gazda gyerekei a fülét is lerághatják, csak a farkát csóválja. Aztán persze az Õ-V-nek gyakorlatilag nem sok köze van a "valódi" támadáshoz, és ha úgy fogjuk fel, hogy egy kicsit durvulós játék, amiben a csibészkaron kell lógni kitartóan, mindjárt más. Ebben pedig egy jó kutyaiskolában tudnak segíteni, ahogy a kutya kézbentarthatóságában is.

Az amstaff nem õrzõ-védõ kutya. A szelekció során elsõdleges szempont volt, hogy ugyan más kutyákkal szemben agresszívnak kell lennie, emberre soha de soha nem támadhat. Egy csomó helyen írják, hogy bár más állatokkal nehéz összeszoktatni, a gazda vagy a gazda gyerekei a fülét is lerághatják, csak a farkát csóválja. Aztán persze az Õ-V-nek gyakorlatilag nem sok köze van a "valódi" támadáshoz, és ha úgy fogjuk fel, hogy egy kicsit durvulós játék, amiben a csibészkaron kell lógni kitartóan, mindjárt más. Ebben pedig egy jó kutyaiskolában tudnak segíteni, ahogy a kutya kézbentarthatóságában is.
Nem tudom mit vársz el egy 7 hónapos kölyökkutyától... Továbbá ahogy írták, az amstaff nem õrzõ-védõ fajta. Pont hogy emberekkel barátságosnak kell lennie. Az sem igaz, hogy kutyákkal szemben agresszívnek kell lennie. A kutya alapvetõen falkaállat, az amstaff is. Az, hogy a közeli rokonát, a pitbullt mire használták, egy dolog, de a két fajta közel 100 éve külön lett választva. Az, hogy még vannak, akik verekedtetik és az, hogy vannak, akik az amstaffot is bevonják ebbe, õket jellemzi.
A kérdező hozzászólása: #8 Tudod mi a legszebb benne, hogy azok az agyonszaporított kutyák vagy hogy fogalmaztál tk-s kutyák:S engedelmesek ha rájuk van parancsolva és parancsszóra támadnak is mindegy, hogy emberre vagy állatra. Adtak õk pár "jó" tanácsot de az én kutyám az nem hajlandó semmire vagy is semmiféle támadó ösztön nincs benne vagy még kiskutya és talán azért enged mindent a közelébe? Szerintem ez nem normális dolog... a testvérei is ha játszanak vele beleharapnak az orrába nyakába ez nyugodtan állja és nyalogatja õket tovább:/ ha nagyobbat oda kapnak akkor is rezzenéstelenül nyalja õket tovább.
Ahhoz, hogy egyáltalán megfogalmazódjon az ÖV gondolata benned, kell egy nagyon komoly alap engedelmességi, és természetesen egy jó segéd. Otthon, egyedül 0 hozzáértéssel eszedbe se jusson heccelni a kutyát, mert a végén a híradóban látunk viszont. Az amstaffoknál sosem volt elvárás, hogy bárkivel vagy bármivel szemben is támadólag lépjen fel, kezdettõl fogva küllemre tenyésztették õket. Amire gondoltok az a pit, de nem tudom hogy jön ez ide... Az ismerõseid meg büszkék lehetnek az ideggyenge, szocializálatlan szapis keverék kutyáikra...
Igen, enyem egy szobakutya:) kint porog, bent tunyul:)
Szakmai hozzáértéssel, évek komoly tanulása után.
A kérdező hozzászólása: Kapom az irodalmat de válasz nincs.Mindenki staffordja egy nyugodt szoba kutya... ? Mert ha igen akkor lesz staffimnak egy társa is egy kuvasz vagy kau képében.
"A szelekció során elsõdleges szempont volt, hogy ugyan más kutyákkal szemben agresszívnak kell lennie" Ez szerintem nem igaz. Az amstaffnál ez nem szelekciós szempont...
A kérdező hozzászólása: Kutyasulira nincs lehetõség lakhelyemhez közel nincs kutyasuli 100km körzetre gondolok. Így az felejtõs.
A kérdező hozzászólása: Igen én is olvastam "irodalmat" de ez nem feltétlenül így van.Neten rengeteg ellenpéldát találtam videóban. Ismerösöim között is van jó néhány stafford és állatokat nagyon nem bírják minden állatra támadnak amire csak lehet. Nekem is van egy és semmire nem támad ha másik kutyával találkozik sétáltatás közben ha az agresszívan is lép fel az én kutyám csak nyalogatja macskákat is ha meglátja nyalogatja õket hozzájuk dörgölõzik. 7 hónapos kan a testvéreihez képest õ legnagyobb és legártatlanabb :/ a testvérei mindegyik visszatámad sõt kezdeményez más állatok ellen. (Nem egy vadállatot akarok nevelni és nem is szeretném ha emberre támadna) de azt viszont nem szeretném ha minden macska kutya sün stb a cimbije lenn. Fog válltozni vagy így marad?
A kérdező hozzászólása: Na veletek se megyek sokra. Mintha a levegõbe pofáznék!

Hogy tanítható a csincsilla? És mikre? Egyedül is jól érzi magát, ha sokat foglalkozom vele?

Legjobb válasz: SZia, a csincsilla családban él a természetben. NEm tudsz olyan sokat foglalkozni vele, hogy igazán jól érezze magát (bár ezzel néhányan biztosan vitába szállnak). Ha nem szeretnél szaporulatot, tarts egynemû csiniket, de legalább kettõt. Õk ugyanis nagyon kötõdnek egymáshoz. Pl. ha az egyik rosszat álmodik, a másik "megvigszatalja". Szívesen alszanak egymáson... és nem utolsósorban jókat játszanak együtt. Ilyenkor kevésbé szoktatható kézhez, nem az lesz a legizgalmasabb elfoglaltséga, hogy a válladon ülve nézi a tévét, de hidd el, neki is jobb, és te is élvezni fogod a kettejük "játékát".

SZia, a csincsilla családban él a természetben. NEm tudsz olyan sokat foglalkozni vele, hogy igazán jól érezze magát (bár ezzel néhányan biztosan vitába szállnak). Ha nem szeretnél szaporulatot, tarts egynemû csiniket, de legalább kettõt. Õk ugyanis nagyon kötõdnek egymáshoz. Pl. ha az egyik rosszat álmodik, a másik "megvigszatalja". Szívesen alszanak egymáson... és nem utolsósorban jókat játszanak együtt. Ilyenkor kevésbé szoktatható kézhez, nem az lesz a legizgalmasabb elfoglaltséga, hogy a válladon ülve nézi a tévét, de hidd el, neki is jobb, és te is élvezni fogod a kettejük "játékát".
szia! A csincsilla inkább társas lény, ezért jobb ha nem csak egy van belõle. Ha ketrecen kívül hagyod mindig bizonyosodj meg róla h nincs a közelében semmilyen veszélyes dolog pl.: vezetékek, vegyszeres flakonok..
Elvileg tanítható a csincsilla, csak nehezen.. De képes rá, persze. most csak mutatok egy rövid kis videót, hogy ízelítõt kaphass azokból amikre úgymond lehet tanítani(ezek csak példák).. http://ru.youtube.com/watch?v=ZmrPUfZtr_0 Ha egyedül tartod, ellenben sokat foglalkozol vele persze jól érzi magát, de eredetileg igen, a társas életmódot jobban preferálják.(az én csincsilla csabám is 4hónapja kapott maga mellé egy csillát:) ) így mégjobban érzi magát, mint egykor.
a csincsilla nem egy kutya hogy különbözõ trükkökre tanítsd. http://csincsilla-farm.extra.hu/csintartas.htm
Szia! Kicsi az esély, hogy a csinidet el tudna valamit sajátítani, de van rá esély, például 1000 csinibõl 1 hallgat a nevére, tehát 0, 1% esély rá, hogy a tiéd is tudja. De ezen kívül nem nagyon lehet másra, bár láttam a Youtube-on egy videót amin a csini visszahozta a labdát, meg trükköket végzett. :O Azt tudni illik, hogy a videót a következõ képpen titulálták: "Egy csincsilla trükköket csinál. A világ 8. csodája" De erre már végképp nagyon kevés esélyed van. De nagyon szép, és nagyon mókás állatok!


Hogyan taníthatnék meg egy 4 éves vizslát, hogy a lakásban ne jelölgessen? Illetve hogyan taníthatom meg játszani?

Legjobb válasz: Hát 4 éveset nem biztos hogy már meg taníthatsz a szobatisztaságra... Játszani, talán másik kutyával?

Hát 4 éveset nem biztos hogy már meg taníthatsz a szobatisztaságra... Játszani, talán másik kutyával?
http://kutyasutogo.com vedd fel vele a kapcsolatot!
A kérdező hozzászólása: Persze, rászólok, ha látom! :) Ivartalanítva mindenképp lesz, mert szeretném örökbe fogadni( most csak ideiglenesbe van itt ), és azt csak ivartalanítás után lehet. Szerintem igaza van az utolsónak, és ez nem csak dominancia kérdés, hiszen, ha nem tudja, hogy nem helyes amit tesz, akkor csinálni fogja :)
bocs...http://kutyasuttogo.com-ez a jó cím! nekem sokat segített!
nahh mostmár énis elolvasom h miez a suttogos izé mert már annyian ajánlják
Semmi, csak egy CM utánzó :)
A kérdező hozzászólása: Tudjátok mit nem értek még? Ugye van a vizsin kívül 2 kuttyom. És valamiért folyton a 4 hónapos kölyköt próbálja ledominálni, nem az ivarérett kant. Ez miért lehet?
Pontosan a bizonytalansága miatt. Nekem is van egy ideiglenesem most, aki eleinte hatalmas nulla volt a sétáltatós falkánkban, mindenkinek behódolt. Sose feltételeztem róla, hogy képes agresszióra. Aztán ahogy elkezdett nyílni a csipája, elkezdte azt csinálni, hogy beterrorizálgatta a félõsebb kutyákat, nemre való tekintet nélkül. Gond nélkül kijön a saját nemébõl egy domináns, de legalábbis stabil kutyával, míg ha van egy ellenkezõ nemû de félõs, azt simán terrorizálja. Nem megy neki, csak morogja, ugatja, ijesztgeti. Így próbál pozíció pontokat szerezni, mert a vele egy habitusúakkal nem mert packázni. Mondjuk az enyém szerencsére a kölyöket védi, õket nem szokta szivatni. De ahogy talál egy félõset, aki nyilvánvalóan behódol neki, azon rögtön elkezd példát statuálni.
A kérdező hozzászólása: Nálunk fellöki a kicsit, ráfekszik, és "megszexuálja". Persze nem hagyom, de nonstop ügyelet kell, mert ahogy elfordulok, elkezdi. Pedig annyira jámbor, a cicákkal együtt alszik :)
Ha nem tudja, hogy nem örülsz neki, ha jelöl, akkor tökmindegy ki a fõnök. Szerintem csináld ugyanazt, amit a szobatisztaságra szoktatásnál szokás. Legyél vele sokat, és ha jó helyen jelöl, dícsérd meg, ha rossz helyen, akkor fejezd ki a rosszallásod. Egy idõ után kiismered, és észreveszed mikor akarna jelölni, és már elõre el tudod terelni a figyelmét valamivel, vagy le tudod tiltani.
ha azért csinálja mert úgy érzi nem vagy elég erõs, akkor ugye átveszi a szerepet és bejelöli a helyket elõtted meg a másik két kutya elõtt. ha nem õ a fõnök akkor nincs mit jelölni, de az ivartalanítás is nagyon jó lenne, 1 mert egészséges, kettõ mert akkor nem fog jelölni, hanem egy az egyben kipisili és kész
Vizslát lakásban? Tudod, az állatszeretet nem csak abból áll, hogy sûrûn sétaáltatom, és simogatom a kutyámat, hanem abból is, hogy megadom neki az alapvetõ életteret. Elhiszem, hogy szereted a kutyádat, de ha lakásban tartasz egy nagytestû kutyát, csak azért neked legyen... hát ez az önzõség.
Mi vizslánk(aki sajnos már nincs köztünk), amikor beteg lett (vérérdaganat) télen bent lakott a házban, mert nagyon gyenge volt és nem bírta volna azt a hideget...és jelezte h ki akar menni, pedig elõtte soha nem lakott bent, kerti kutya volt...okosak a vizsik nagyon
Nem az a probléma, hogy lakásban van. Dobermannjaim vannak, kertesházban lakunk, de ott vannak ahol és, és gyakran bent a lakásban. A probléma az, hogy a saját területének véli a házatokat, õ a falkavezér. Dolgoznotok kéne a kapcsolatotokon.
Minden kutyát lehet a lakásban tartani, de mellett sétáltatni kell. Szabályok, határok, korlátokra is szükségük van. Meg lehet tanítani 4 éves kutyákat is a szobatisztaságra.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, elírtam, nem lakásban, házban-kinti-benti kutty. 2 napja van nálam, elõtte 160 kutyával élt, a fajtamentõk mentették ki. Emberrel nem tud kommunikálni, nem fél, jön, bújik, de bizonytalan. Nem ismeri a labdát, nem tud örülni, nem szaglászik. Nem tudja mi az a hús, a rizs, a kutyatáp, eddig csak nyers csirkefejet evett. Annyira fél a betonon, a kövön, hogy aznap, mikor elhozták, lefeküdnii se mert, hanem feszülten állt, remegett, szinte sokkos állapotban, aztán kb 10 óra folyamatos állás, és nagy séta után állva aludt el, és esett össze. A cerberos-os szabályokat ismerem, a másik kettõvel is ezt alkalmazom, nála is, és sokat javult 2 nap alatt, de ettõl még nem fog elõjönni a benne szunnyadó vizsla. Nem hiszem, hogy le kellene hurrogni. Megfordult pár kutya a kezem közt már, de ez elég nehéz eset, szegénykém mióta elhozták nem evett, mert fogalma sincs, hogy az, amit eléteszek, az ennivaló. A többivel boldogulni fogok, de ez a jelölgetés, illetve a játék kemény dió, mert olyan kutyám sosem volt, aki 4 évesen tette be a lábát elõször fedett helyre, és fogalma nincs arról, hogy ott nem pisilünk.
akk sztem ha telik rá lehet hogy megérné a cerberosnál egy rehabilitáció. nekem most van egy ideggyengének tûnõ 8 hónap körüli erdélyi kopóm és nem vagyok eleresztveegyéltalán, de tudom h a ezzel a problémával (túl félõs, utcán a zajok miatt nehezen kezelhetõ) nem tudok egydül megbirkózni, ezért elviszem. állítólag õk a legjobbak. elsõ alkalom ingyenes utána alkalmanként 2000ft.
estleg összehozhatnád vki kutyás ismerõsdö felnõtt, nagyon játékos kutyájával többször, mert elõbb megtanulja amásik kutya jelzéseit ha az hivja
A kérdező hozzászólása: Vidéki vagyok, jogsi, és autó nélkül, úgyhogy ez nem igazán megoldható. Kezd felengedni, az elõbb már úgy viselkedett egy pillanatra, mint egy kutya. A játék talán menni fog, mert van mellette még 2 kutya, az egyik 4 hónapos, és õ csábítja, este megpróbálok a kettõvel labdázni, hátha.Köszi a tippet, ez eszembe se jutott :D Elvileg, ha sikerül benne tudatosítani, hogy itt én vagyok a fõnök, akkor a jelölgetések maguktól megszûnnek?
"Semmi, csak egy CM utánzó :) "...lehet de akkor nagyon jól utánozza! 5 hónap alatt a legnevesebb kiképzõk és iskolák is csak a pénzemet és az idõmet rabolták mígnem egy barátom ajánlotta a fiatalembert aki 4 óra alatt! megtanított minden szükséges fogást és ezeket be is mutatta a kutyán(emberre és kutyára is támadott korábban) az elsõ foglalkozás is olyan jól sikerült, hogy egyedül folytattam a 'terápiát' és azóta nemcsak, hogy egy tökéletes és nyugodt ebem van de ha idõm engedi én is segítek más kutyás haveroknak kisebb nagyobb problémáikkal ...csak ajánlani tudom a kutyasuttogót mert ismerem! a kedves össze-vissza makogó kismajmok is nyugodtan felvehetik vele a kapcsolatot mert segít mindenkinek! Bármelyik hazai kiképzõ tanulhatna tõle!

A nemetjuhasz kiskutyam kezd agresszivan viselkedni idegen emberekkelel. Hogyan tanithatom meg neki, hogy fogadja el az idegen embereket?

ket 4 honapos lany nemetjuhasz kiskutyusom van, 4. hetesen hoztam el oket, es egy nagy kerteshaz udvaran szabadon tartom oket. nehany dolgot mar tudnak ( ul, fekszik, marad..) de meg nagyon jatekosak es ossze-vissza szaladgalnak, es mert meg csak 4 honapoask nem eroltetem a tanulast.

Legjobb válasz: Vidd el kutyaiskolába.

Vidd el kutyaiskolába.
Mivel nem értessz a kutyákhoz jobb lenne suliba mennetek, ahol Te tanulnál elsõ sorban. Ha erre abszolút nincs lehetõséged, akkor kezd el kihordani a kutyát sétálni. Tanuljon meg pórázon fegyelmezetten menni, érje minél több inger, találkozzon emberekkel, más állatokkal, szokja az autókat stb. Kezd külön a két kutyával, ha már mindkettõvel bírsz utcán is csak akkor vidd õket együtt.
A kérdező hozzászólása: en hogyan tanithatom oket szocializalodni, anelkul, hogy ovi/ suliba vinnem oket? igen jatekosak, es igen meg kicsik, ...
A kérdező hozzászólása: szuletesuktol szamitva 4 het eltelte utan hoztam oket el hamarabb, mert az anyukajuk meghalt( megmergeztek) Ezert tettem fel a kerdest, hogyan tanitsam oket, idegenekkel szemben valo viselkedesre. Eddig csak kicsi es egy kozep meretu keverek ( nem faj) kutyaim voltak, es eleg reg az is.
Hiába a nagy kert, a kutyát sétáltatni kell. Még most kezd el szocializálni õket.
Nem ki kellett volna vinned a szomszéd okozta helyzetbõl, hanem ott azonnal elérni, hogy lenyugodjon a kutyád. A kislánnyal való viselkedése pedig azt mutatja, nem tanítottad meg a kutyának, emberekkel miként lehet játszani.
játszik basszus. de mi az, hogy NÉGY hetesen hoztad el õket??? ha rámondod egy négyhónapos kölyökre, hogy agresszív, akkor nem vagyok benne biztos, hogy megbirkózol két német juhász felnevelésével. ráadásul így, hogy egyidõsek..jobban át kellett volna ezt gondolni. szerintem sürgõsen keress egy ovit.
A kérdező hozzászólása: igen, voltam vele kinn az utcan, egy masik telken is, es ott a szomszedot, aki keritesen belul volt nagyon ugatta, muszaly volt tavol menjek vele hogy megnyugodjon. nem tudom akkor, hogy nevezzem, azt, hogy kapkod az idegen ember keze, laba utan... kis hamis...
4 hónaposan még nem agresszív egy kölyök.Vajon volt-e már lehetõsége az utcán embereket látni, megszokni? Sokkal bizonytalanabb, mint a testvére. A testvéreknél is van bõven különbség az alap természetükben.
Az is lehet, hogy fél az idegenektõl. Ha az idegenek jelenlétét jó dologgal kapcsolod össze neki, akkor csökkentheted a félelmét: menj vele olyan távolságba, ahol még nyugodt, jutalmazd meg, aztán pár lépést közelíts, ha nyugodt marad, akkor újabb jutalom, megint közelíts, ha elkezd ugatni v ilyesmi, akkor pár lépést hátra, ahol nyugodt volt, és így tovább. Ahányszor meglát egy idegent, jutalmazd meg, mielõtt elkezdene ugatni.
Dog whisperer epizódjait tudom ajánlani.
Hierarchia felállítása sürgõsen! Amíg nem te vagy a falkavezér, úgy érzi, hogy meg kell téged védeni az idegenektõl.
Fogj el egyet és etesd meg vele.
A kérdező hozzászólása: De épp ez a baj, hogy csak áll, mint egy idióta. Nem kezdi el üldözni. Én meg nem akarok szaladgálni, kocsiból meg fogyna a benzin.
A velociraptorok és a reptoidok jó barátok! Lovaknak használják õket az aknunakik ellen!

Hogyan taníthatom meg elaludni 2.5 éves fiamat? Folyamatos a harc emiatt.

10 hónapos tesóját sikerült megtanítanom,max 30p és alszik.Dani azonban bölcsiben ebédel,majd haza és irány az ágy,már ekkor balhézik.Mindig ugyanúgy zajlik,mesélek,segítenék...jó esetben 2kor alszik el másfél-két órára. Aztán este még kuruttyol fél9 kb,mire elalszik,reggel 7ig kétszer kel inni.Ötleteket köszönettel veszem

Legjobb válasz: az én lányom akkor még ennél is rosszabb mert reggel kell 7 kor du 2 kor alszik és utána 10 11 mire el alszik én azt tapasztaltam hogy két alvás között el kell telni 6 órának de ez is gyerek függõ ismerek olyat aki már nem is alszik napközben

az én lányom akkor még ennél is rosszabb mert reggel kell 7 kor du 2 kor alszik és utána 10 11 mire el alszik én azt tapasztaltam hogy két alvás között el kell telni 6 órának de ez is gyerek függõ ismerek olyat aki már nem is alszik napközben
A kérdező hozzászólása: Hát igen, ha fáradtabb, tutti egyszerûbb. Da ha hn1re érünk haza, akkor legalábbis max fél2kor aludnia kellene, hogy 9kor aludjon este...De így totál gáz, a pici Peti épp akkor kel, mikor Dani fekszik, majd legközelebb akkor fekszik le, amikor a nagyot ébresztem max 4kor. Ha nem fektetem le, estére tök agresszívvá válik sajnos....
Nem tudom a körülményeket, de ha a bölibe aludna???Én fiamat rendkívül megviselte beszoktatásnál, h ebéd után még jönni és úgy lefeküdni, nem akart elaludni.Bölibe meg ebéd után ugrik az ágyba és tente, itthon is ebéd és alvás.Lehet mire ebéd után hazaértek ismét felpörög.Lehet fura, de ha alszik akkor végülis mindegy, h ott van e , melletted, v a bölibe.De ha ott elaludna akkor legalább kipihenné magát és este is rendesen lenne alvás, szerintem egy próbát megér!Ha bennalszik, akkor is olyan 3-tól elhozhatod, akkor a kicsi is fent van, meg ha otthon 2 -kor alszik el, akkor az már nem sok idõ.
Utolsónak osztom véleményét. Böliben nem aludhat. Tényleg mire hazakeveredtek, lehet nincs is kedve már aludni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gondolatokat, de hétvégén is volt játszóház, szánkózás, itthon fogócska, házimunka fõzés, mégsem akar aludni ezek után sem.Minden nap ugyanúgy, ebéd után alvás...

Hogyan taníthatom meg a 4 éves kisfiamat kétkerekű biciklin biciklizni? Nektek hogy sikerült?

Már napok óta próbálkozunk, de egyszer?en nem érzi az egyensúlyt. Teker 2-3-at és már d?l is el.

Legjobb válasz: 4 évesen csak nagyon kevesen tudnak két keréken tekerni. Általában csak 6-7 évesen tanulják meg, mivel az ehhez szükséges finom mozgást az iskolában tanulják meg. Szerintem ne erõltesd.

4 évesen csak nagyon kevesen tudnak két keréken tekerni. Általában csak 6-7 évesen tanulják meg, mivel az ehhez szükséges finom mozgást az iskolában tanulják meg. Szerintem ne erõltesd.
az én fiam most 5 évesen kapott egy kétkerekû biciklit, és ráült és teker rajta, és egyre magabiztosabban, egy centit nem tologattuk, tanítgattuk.Úgyhogy én azt mondom, várj vele, amíg kialakul magától. Mert elveheted a kedvét.
Az 5, 5 éves lányom sem tud még. Azt hittem, most a nyári szünetben megtanul, de nem jött össze. még próbálkozni sem nagyon volt hajlandó. Megemeltük a pótkerekét, mert arról hallani sem akart, hogy levegyük, de még így is félt, bizonytalan volt, mindig "rádõlt" a pótkerékre.
próbáld meg elösször a rollert azon könnyebb egyensúlyozni és nem esik akkorát ha már stabilan megy akkor jöhet a bicikli amúgy a 4 éves kor még kicsi a kétkerekû biciklihez
tegyetek fel 2 pótkereket. majd egy idõ elteltével vegyetek le egyet, igy a bicikli kicsit arra dõl. ahogy teker, felegyenesedik és voila. Mondjuk én 4 éves korom körül már tekertem mint az õrült, de én is úgy hallottam, hogy késõbb tudjuk csak megtanulni

Hogy taníthatom meg a kutyámat arra hogy baba kocsi mellett sétáljon?

ha sétálni megyünk az els? 10 perc a pokol húz rángat. Ilyenkor leülünk vissza rántom megfordulunk de Õ az er?sebb :) aztán megnyugszik és mehetünk sétálni mint aki mindig is ilyen jó kutya volt. Tudom minden nap kellene sétálnia akkor nem örülne ennek ennyire.

Legjobb válasz: szerintem azzal hogy ilyen módon kifejezi az örömét ezzel nem tudsz mit tenni de örülj neki hogy nem végig ilyen séta közben csak az elsõ 10 percben :)

szerintem azzal hogy ilyen módon kifejezi az örömét ezzel nem tudsz mit tenni de örülj neki hogy nem végig ilyen séta közben csak az elsõ 10 percben :)
A kérdező hozzászólása: köszi: ) de ha lesz gyerek akkor a babakocsi és a kutya nem a legjobb párosítás lesz :) vagy elmegyek a kutyával a babát otthon hagyom és 10 perc után vissza megyek :) Valahogy csak le lehet szoktatni errõl a viselkedésérõl :)
Tegyél a kocsiba egy velõscsontot!
A kérdező hozzászólása: :9 itt az lenne a lényeg hogy ne rángasson majd valahogy :) de majd ráedzek addig mire jön a baba :)

Hogy taníthatom meg hogy a kutyám póráz nélkül is mellettem sétáljon ne rohanjon el ha elengedem?

Legjobb válasz: Menj hozzá feleségül. Az asszony is igy csinálta.

Menj hozzá feleségül. Az asszony is igy csinálta.
Kutyaiskola. Az én yorkim az elsõ szóra ott van szorosan a lábam mellett, és nem megy el addig onnan, amíg nem mondom, hogy mehetsz. Ha sétálunk, akkor is mellettem lépked. Úgy értem nem mindig, csak amikor szólok, hogy jöjjön hozzám. Fontos, hogy magadhoz tudd hívni, és ott is maradjon. Ezt sajnos itt nem lehet elmagyarázni, ehhez szakszerû kiképzõ kell. Pedig a yorkshire-ról azt is nehezen hiszik el, hogy masni, és rózsaszínû kutyaruha nélkül nem marad életben:)
mindegy, mert a kutyasétáltatón és az udvarodon kívül úgyis csak pórázon szabad és etikus sétáltatni, ott meg az a lényeg hogy szabadon rohangáljon.
kutyaiskola. Ez a kutyázás legnehezebb része, egyedül kezdõként nem fog menni.
én úgy tanítottam meg, hogy itthon ha gépezek, vagy fekszek tévézek. magamhoz hívom. és adok neki jutalom falatot, amiért odajött. aztán tévéztem tovább. aztán sétálás közben MINDIG mellettem sétált. aztán olyankor engedtem el, ha más kutyák is ottvoltak, mert akor nem szalad el. a töbi kutya meg behívható volt, így jött velük az én hívó szómra is. aztán kapott jutifalatot. Most már bátran elengedem kutyák nélkül is, körülöttem szaglászik. akkor nem kell hogy mellettem jöjjön. de ha szólok neki, akkor odajön hozzám. és még csak 12 hetes. nagyon okos kutya.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!