Találatok a következő kifejezésre: Hogyan taníthatnám a kutyámat arra, hogy (4 db)

Hogyan taníthatnám meg a kutyámat arra, hogy csak a tálból ehet, engedéllyel?

Nem szeretném,ha mindent összeenne,amit talál,ill. hogy esetleg megmérgezzék.

Legjobb válasz: Én az enyémet úgy tanítom, h ha a földre adok neki kaját, akkor abba teszek egy kis csípõs pirosaranyat, és akkor nem eszi meg. :) Ha a tálba teszem, abba nem teszek, már kezdi felfogni mivan. Mástól nemfogad el kaját...hát ezzel azt csinálnám, hogy több ismerõsömmel adatnék neki csípõset, viszont egyel, aki esetleg adna enni, ha én nem vagyok otthon (ha történne vmi ami miatt másra kell bízni) azzal simát. A kutya úgy is megisemeri ki kicsoda. Viszont ezt csak olyan emberrel taníttanám meg akiben 100, h megbízok, és gyakran jön ide, tudja, hogy nevelem a kutyáimat.

Én az enyémet úgy tanítom, h ha a földre adok neki kaját, akkor abba teszek egy kis csípõs pirosaranyat, és akkor nem eszi meg. :) Ha a tálba teszem, abba nem teszek, már kezdi felfogni mivan. Mástól nemfogad el kaját...hát ezzel azt csinálnám, hogy több ismerõsömmel adatnék neki csípõset, viszont egyel, aki esetleg adna enni, ha én nem vagyok otthon (ha történne vmi ami miatt másra kell bízni) azzal simát. A kutya úgy is megisemeri ki kicsoda. Viszont ezt csak olyan emberrel taníttanám meg akiben 100, h megbízok, és gyakran jön ide, tudja, hogy nevelem a kutyáimat.
Leülteted, mondod, hogy marad. Elkezded letenni a tálat, ahogy áll fel, azonnal visszaegyenesedsz, és ismétled a marad-ot. Ezt addig csinálod, amíg a kutya rá nem jön, hogy csak akkor kapja meg a kaját, ha te letetted a tányért, elléptél tõle, és azt mondtad neki, hogy a tied. Másik. Megkérsz embereket, hogy adjanak kaját a kutyának. Ha a kutya megpróbálja elvenni, rászólsz, hogy nem szabad. Ha szót fogad, te a saját kezedbõl megjutalmazod, illetve megdicséred (a másik embertõl soha ne kapja meg!). Más. Leülteted vagy lefekteted a kutyát, és jutalomfalatot dobsz a lába elé, és mondod, hogy nem, nem szabad. Ha nem veszi el, a másik kezedbõl megjutalmazod, illetve megdicséred. Ha elveszi, nem kell megszidni, újból kell kezdeni. Aztán lehet bõvíteni, hogy dobálsz elé akár 10-15 darabot, közben folyamatosan dicséred, és a végén jutalmazod meg. Utcán is mindig rá kell szólni, hogy ne vegyen fel semmit. Ha szót fogad, dicséred, jutalmazod. Mindegyik verziót többször, napokon keresztül kell gyakorolni, rendszeresen ismételni. Azért, mert egyszer egy emberrel kipróbálod, még a kutyánál nem fog mûködni az élelem megtagadás. Legyél kitartó. Kb. ennyi.

Hogyan taníthatnám meg a kutyámat arra, hogy póráz nélkül jöjjön mellettem?

8 hónapos spániel keverék kan kutya.

Legjobb válasz: Az én kutyám most két éves és már gond nélkül jön velem. Én úgy csináltam, hogy amióta velem van, szinte mindig póráz nélkül sétálok vele. Persze póráz van nálam és szerintem nálad is legyen, mert a kutya (fõleg a fiatal) kiváncsi és van mikor szükség van a pórázra. Tehát ha sétáltok és biztonságos, akkor engedd el és indulj el. Mivel fiatal, nem mer egyedül maradni és követni fog. Mondd neki, hogy Gyere! (megtoldhatod a nevével is). Ha magától nem jön, akkor érd el, hogy felkeltsd az érdeklõdését. Ha érdekli a kutyát hova mész, akkor menni fog õ is. Lassan menni fog majd kérés nélkül is. Azonabn van egy bökkenõ. Az én kutyám szuka, így hûségesebb is. A kan kutya viszont se lát, se hall, mikor a szukák tüzelnek. Ezért van, hogy sokszor a legokosabb kan is elszalad, mert érzi a lányokat...

Az én kutyám most két éves és már gond nélkül jön velem. Én úgy csináltam, hogy amióta velem van, szinte mindig póráz nélkül sétálok vele. Persze póráz van nálam és szerintem nálad is legyen, mert a kutya (fõleg a fiatal) kiváncsi és van mikor szükség van a pórázra. Tehát ha sétáltok és biztonságos, akkor engedd el és indulj el. Mivel fiatal, nem mer egyedül maradni és követni fog. Mondd neki, hogy Gyere! (megtoldhatod a nevével is). Ha magától nem jön, akkor érd el, hogy felkeltsd az érdeklõdését. Ha érdekli a kutyát hova mész, akkor menni fog õ is. Lassan menni fog majd kérés nélkül is. Azonabn van egy bökkenõ. Az én kutyám szuka, így hûségesebb is. A kan kutya viszont se lát, se hall, mikor a szukák tüzelnek. Ezért van, hogy sokszor a legokosabb kan is elszalad, mert érzi a lányokat...
Kutyaiskolában.
Igazából ha nem versenyezteted, meg nem foglalkozolvele így komojabban, nem kell megtanítanod, hogy póráz nélkül menjen melletted, mert közterületre, akármijen kutyád van, póráz nélkül nem viheted ki.

Hogyan taníthatnám meg a kutyámat arra, hogy idegentől ne foagdjon el élelmet?

6 éves kan németjuhászról van szó.Mostanában pár házba betörtek a környéken és néhány kutyát megmérgeztek.Nagyon féltem a kutyámat, nehogy vele is ez történjen.

Legjobb válasz: Szia! A párom megkért néhány haverját, hogy csípõspaprikás kaját adjanak a kutyának. Természetesen ez több alkalommal történik, mindig más haver, akik addig még nem jártak nálunk. Igaz, a mi kaukázusink akkor még kölyök volt, de nagyon hamar megtanulta, hogy amit idegentõl kap, vagy bedobják a kerítésen, az rossz ennivaló.

Szia! A párom megkért néhány haverját, hogy csípõspaprikás kaját adjanak a kutyának. Természetesen ez több alkalommal történik, mindig más haver, akik addig még nem jártak nálunk. Igaz, a mi kaukázusink akkor még kölyök volt, de nagyon hamar megtanulta, hogy amit idegentõl kap, vagy bedobják a kerítésen, az rossz ennivaló.
Azt elfelejtettem írni, hogy akkor adták, amikor mi nem voltunk a közelben, odacsalogatták a kerítéshez, és úgy adták oda a kutyának az erõs felvágottat, vagy akármit.
A kérdező hozzászólása: köszi, ez jól hangzik
A mi városunkban ont ez van, vki vagy vkik megmérgezik a kutyákat, kiraknak az utcára mérget kolbászban. Amit irtál, az jó ötlet! Nekem meg az a gondom, hogy a kutya 4 hónapos, leviszem mert igényli, de minden sz...rt összeszed a járdáról, utról és nagyon félek, hogy ugy jár, hogy egyszer majd vki megmérgezi:(nem tudom, mit tegyek, hogy semmi vackot ne egyen fel a földrõl.


Hogyan taníthatnám meg a kutyámat arra, hogy "gyere ide"?

Van egy német juhászom, 5 hónapos. Ha kiviszem setalni es elengedem nem halgat arra hogy GYERE IDE!Mit tegyek?

Legjobb válasz: Azért mert még túl fiatal, ilyenkor még a játékot és a felfedezést vesszi elõnybe,foglalkoz vele sokat és kialakul benne a gazda utáni kötõdés,utána át lehet térni a fegyelmezõ gyakorlatokra,persze játékos motiválással,tudom mirõl beszélek nekem 16-van.

Azért mert még túl fiatal, ilyenkor még a játékot és a felfedezést vesszi elõnybe, foglalkoz vele sokat és kialakul benne a gazda utáni kötõdés, utána át lehet térni a fegyelmezõ gyakorlatokra, persze játékos motiválással, tudom mirõl beszélek nekem 16-van.
Otthon is gyakoroljatok, ha a "gyere ide" parancsra engedelmeskedik, mindig adj neki egy falat finomságot (ne csokit, hanem például egy szem tápot, vagy ha azt nem szereti, mondjuk egy fél karika lecsókolbászt). Mindig csak éppen egy pici falatot, nem ilyenkor kell jóllaknia, csak rá kell éreznie, hogy ha odamegy, akkor valami jó dolog történik. Aztán próbáljátok meg kint is. Ha nem engedelmeskedik, kezd el úgy csinálni, mint aki elszalad az ellenkezõ irányba. Ha ekkor megindul feléd, megint mondd határozottan, hogy "gyere ide" és amint odaér hozzád, adj neki egy falatot. Ha nem megy oda, sose kapjon ki, amikor sikerül megfognod! Ez nagyon fontos, mert akkor azt hiszi, hogy ha odamegy, akkor kikap. Rászólni, fegyelmezni mindig akkor kell PONTOSAN, amikor a rosszat teszi. Utána, amikor megfogod, már nem a rossz cselekedethez társítja a büntetést, hanem ahhoz, hogy megfogtad. Így nem akar majd odamenni hozzád. Amit jól csinált azt pedig mindig AZONNAL jutalmazd. Ez egy darabig egy finomság lehet, aztán késõbb, ha már jól megy az adott dolog, fokozatosan kiváltódhat dicsérettel és simogatással.
Nekem is németjuhászom van, de õ csak 5-6 hetes lehet...3napja kaptam, és hívon például, hogy gyere ide de elsõre nem hallgatott...mindig hívtam mindenféle képpen pl., hogy Gyere csak, Lábhoz, + ilyesmi, és felfedezte, h mit jelent ez...-> És még egy fontos dolog...MEGBIZHATÓAN, ÉS SZÉPEN HÍVD, ne higgye azt, h csak hülyeségbõl szórakozásképpen hívod. Érezze, h te "erõsebb" vagy nála!
Az a fontos, hogy erõs kötõdés alakuljon ki a gazdi és a kutya között. Ha érzi, hogy imádod õt, õ is viszont fog imádni téged, és mindig keresni fogja a társaságodat. Ez az egyik kulcs. A másik, hogy fiatal korában sokat kell vele játszani, a szeretetet ez is erõsíti. A játék során pedig lehet tanítgatni. A fentebb említett módszerekkel egyetértek. Én egyszer-kétszer megcsináltam azt a kutyámmal, hogy amikor az erdõbe kivittem sétálni, és épp nem látott, mert túl elõre ment, elbújtam. 1-2 perc sem telt el, és olyan kétségbeesetten kezdett keresni, hogy amikor megtalált, majd megevett örömében. Teljesen, totál pánikba esett, rohangált mindenfelé, azt hitte, eltûntem.
Az én utyámat több éve próbálom tanítani, de csak egy parancsot tud: "Hol a csirke?" Akkor mindig hozza a játék gumicsírkéjét hozzám
Jan Fennell Kutyapszichológia könyvét tudnám ajánlani mindenkinek! Nekem bejött, meg persze a kutyusomnak is. Hihetetlen volt mikor 3-4 nap után gyökeresen megváltozott a kutyusom. Ha kell valakinek szivesen elküldöm mail-ben. A cimem: [email protected]


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!