Találatok a következő kifejezésre: Hogyan taníthatnám a kutyámat (21 db)

Hogyan taníthatnám a legkönnyebben a kutyám?

2 hónapos a kutyám, meg szeretném tanítani pacsit adni, és hallgasson az 'ülj' fekszik' szóra, és a szobatistaságra. Ötletek ,hogyan tudnám a legkönnyebben megtanítani ezekre?

Legjobb válasz: A klikker csak egy mód arra, hogy költsd a pénzed, és tapasztalatból mondom, a kaja ezerszer hatékonyabb. Szobatisztaság: Bepisil/kaki, bezárod egy másik szobába, amíg takarítasz. Fújj oda vmi tisztítószert, ami elnyomja a szagát, hogy ne higgye, hogy az az õ területe. Ül Jutifalit a kezedbe veszed, azt mondod ÜL, seggét lenyomod, a kaját az orra elõtt tartva megemeled egy kicsit. Fekszik Ha már tud ülni, azt mondod neki ül, aztán a kaját a letolod a földre, õ meg szépen követi az orrával. Késõbb Késõbb már azt csinálod, hogy kimondod, hogy ÜL, utána pórázát kicsit felfelé húzod, és a seggét lenyomod. A fojtó nyakörv sokat segít. Ha már ül, megy a kaja, és a szóbeli dicséret persze. Ha fektetni akarsz, kimondod, hogy fekszik, rálépsz a pórázra a nyaka mellett, és a végét felfelé húzod. Ha már a földön van sem dicséred meg. Ülteted, és akkor dicsérsz. Fekszikben nem dicsérünk. Ott ül, ott fekszik. A fektetés/ültetés után azt mondod, hogy ott ül/fekszik, és otthagyod a kutyát. Elõször csak kisebb távokra, majd hosszabb távra/idõre is. Behívás Amikor a kutya fekszik azt mondod hozzám. Eleinte kis távon, leguggolva, csapkodva játékkal vagy kajával csalogatva hívod. Majd nagyobb távról csali nélkül. Ha a hozzám parancs nem tetszik, a sima gyere ide is elég. Ott fekszikbõl és ültetésbõl nem hívunk be, csak sima fekszikbõl, és szaladgálásból (ha rohangászik a kutya, akkor is be kell tudd hívni). Láb mellet jön Ez jó, mert ha mentek valahova, a kutya stabilan a bal lábad mellet marad. Rárakod a pórázt, azt mondod lábhoz, és elindultok. Ha a kutya húzza a pórázt rántasz egyet rajta, hogy visszakerüljön a lábad mellé, és közben azt mondod LÁB. Ha a lábad mellett van dicsérd, de dicséret közben a póráz legyen laza. Pacsi Ötletem sincs, bocs. De ez annyira nem is fontos. Kutyasuli A tanítást jó, ha már most elkezded, és amint megvan minden oltása a kutyádnak, mehettek is kutyasuliba. Hasznos. Remélem, segítettem.

A klikker csak egy mód arra, hogy költsd a pénzed, és tapasztalatból mondom, a kaja ezerszer hatékonyabb. Szobatisztaság: Bepisil/kaki, bezárod egy másik szobába, amíg takarítasz. Fújj oda vmi tisztítószert, ami elnyomja a szagát, hogy ne higgye, hogy az az õ területe. Ül Jutifalit a kezedbe veszed, azt mondod ÜL, seggét lenyomod, a kaját az orra elõtt tartva megemeled egy kicsit. Fekszik Ha már tud ülni, azt mondod neki ül, aztán a kaját a letolod a földre, õ meg szépen követi az orrával. Késõbb Késõbb már azt csinálod, hogy kimondod, hogy ÜL, utána pórázát kicsit felfelé húzod, és a seggét lenyomod. A fojtó nyakörv sokat segít. Ha már ül, megy a kaja, és a szóbeli dicséret persze. Ha fektetni akarsz, kimondod, hogy fekszik, rálépsz a pórázra a nyaka mellett, és a végét felfelé húzod. Ha már a földön van sem dicséred meg. Ülteted, és akkor dicsérsz. Fekszikben nem dicsérünk. Ott ül, ott fekszik. A fektetés/ültetés után azt mondod, hogy ott ül/fekszik, és otthagyod a kutyát. Elõször csak kisebb távokra, majd hosszabb távra/idõre is. Behívás Amikor a kutya fekszik azt mondod hozzám. Eleinte kis távon, leguggolva, csapkodva játékkal vagy kajával csalogatva hívod. Majd nagyobb távról csali nélkül. Ha a hozzám parancs nem tetszik, a sima gyere ide is elég. Ott fekszikbõl és ültetésbõl nem hívunk be, csak sima fekszikbõl, és szaladgálásból (ha rohangászik a kutya, akkor is be kell tudd hívni). Láb mellet jön Ez jó, mert ha mentek valahova, a kutya stabilan a bal lábad mellet marad. Rárakod a pórázt, azt mondod lábhoz, és elindultok. Ha a kutya húzza a pórázt rántasz egyet rajta, hogy visszakerüljön a lábad mellé, és közben azt mondod LÁB. Ha a lábad mellett van dicsérd, de dicséret közben a póráz legyen laza. Pacsi Ötletem sincs, bocs. De ez annyira nem is fontos. Kutyasuli A tanítást jó, ha már most elkezded, és amint megvan minden oltása a kutyádnak, mehettek is kutyasuliba. Hasznos. Remélem, segítettem.
Valószínûleg a klikker a leghatékonyabb "technológia" jelenleg tanítás szempontjából.
Én a németjuhászomat klikkerrel tanítottam kiskorában, mára teljesen elhagytuk a klikkert. Kutyám okos nagyon! Ül, fekszik, behívható, ott marad, pacsit ad, pórázon tud sétálni, szégyelli magát ha kérem, le tudom "LÕNI" stb. Én a klikkert ajánlom. A klikker.hu-n utána tudsz nézni, mi is ennek a tanításnak a lényege. Ha gondolod, tudok segíteni, én már profinak mondhatom magam ebben, nagyon szívesen segítek. :) A pacsit én úgy tanítottam meg, hogy leültettem magam elé, felemeltem a mancsát a kezembe, mondtam h pacsi, klikk-kaja. Sokszor (nagyon sokszor!) eljátszottam vele ezt kb egy héten keresztül, amikor egyszer csak elkezdte emelgetni a lábát.. Na akkor gyorsan klikk-kaja, simi, nagyon sok dícséret. Rájött, milyen jó ha felemeli a lábát, azóta jó magasra fel tudja emelni, és egy szóra pacsit ad!:) Sok sikert a tanuláshoz!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Igen, sokat segítettetek :D köszi, hozzá is fogok a tanításhoz, ahogy leírtátok :D
A kérdező hozzászólása: próbáltam a pacsit tanítani, nem sikerül :( Mikor tartom elõtte a kezem, csak elkezdi harapni, mindig jáccik :(
Elõször tegyél ki egy falécet a kutya elé, és arra tedd rá a mancsát. Ha az már megy, jöhet a kezed.
A kérdező hozzászólása: köszi. Megpróbálom. de közben mutassam neki a kaját?
Ne, csak ha megcsinálta add neki oda.
A kérdező hozzászólása: na a pacsit má tudja :D olyan ügyesen adja a pacsit :)

Hogyan taníthatnám a két felnőtt korban befogadott kutyámat? Az egyik foxi kan kb két éve van nálunk, a másik keverék szuka két hónapja.

Összeugrálnak, a kan halálosan féltékeny és csak akkor fogad szót,ha neki is kedve van hozzá, a szuka félős,már hozzám jön,hogy megsimogassam, de a kan elzavarja ezáltal taníthatatlan.De jól elvannak, csak ne legyek ott.

Legjobb válasz: Azért ugrálnak rád,mert keveset foglalkozol velük és amikor ott vagy velük akkor így hívják fel magukra a figyelmet.Vidd minden nap õket hosszú sétákra,hogy szaladgáljanak,labdázz velük.És lehetõleg külön-külön foglalkozz a két kutyával,szóval az egyiket bezárod addig valahova amíg a másikat simogatod,tanítod.A szuka még kevés ideje van nálatok,még nem illeszekdett be a falkába és ezért még félõs,foglakozz vele minnél többet,simogasd.Egyébként valamelyik kutyát(ha nincsen ivartalanítva)akkor ivartalanítani kellene,a felesleges szaporulatok elkerülése érdekében.

Azért ugrálnak rád, mert keveset foglalkozol velük és amikor ott vagy velük akkor így hívják fel magukra a figyelmet.Vidd minden nap õket hosszú sétákra, hogy szaladgáljanak, labdázz velük.És lehetõleg külön-külön foglalkozz a két kutyával, szóval az egyiket bezárod addig valahova amíg a másikat simogatod, tanítod.A szuka még kevés ideje van nálatok, még nem illeszekdett be a falkába és ezért még félõs, foglakozz vele minnél többet, simogasd.Egyébként valamelyik kutyát(ha nincsen ivartalanítva)akkor ivartalanítani kellene, a felesleges szaporulatok elkerülése érdekében.
Tiltsd meg nekik az agressziózást, nézz utána a falakvezérségnek minden lehetséges úton-módon, de a legjobb, ha keresel egy jó (=drága) kutyaiskolát, vagy házhoz hívsz szakembert, aki elejétõl a végéig elmagyarázza, min kell változtatnod ahhoz, hogy megoldódjon a helyzet. Adhatunk itt tippeket, de ha kihagyunk valamit, ami csak személyesen derülne ki, akkor annyit fog érni, mint halottnak a csók.

Hogyan taníthatnám meg a kutyámat arra, hogy póráz nélkül jöjjön mellettem?

8 hónapos spániel keverék kan kutya.

Legjobb válasz: Az én kutyám most két éves és már gond nélkül jön velem. Én úgy csináltam, hogy amióta velem van, szinte mindig póráz nélkül sétálok vele. Persze póráz van nálam és szerintem nálad is legyen, mert a kutya (fõleg a fiatal) kiváncsi és van mikor szükség van a pórázra. Tehát ha sétáltok és biztonságos, akkor engedd el és indulj el. Mivel fiatal, nem mer egyedül maradni és követni fog. Mondd neki, hogy Gyere! (megtoldhatod a nevével is). Ha magától nem jön, akkor érd el, hogy felkeltsd az érdeklõdését. Ha érdekli a kutyát hova mész, akkor menni fog õ is. Lassan menni fog majd kérés nélkül is. Azonabn van egy bökkenõ. Az én kutyám szuka, így hûségesebb is. A kan kutya viszont se lát, se hall, mikor a szukák tüzelnek. Ezért van, hogy sokszor a legokosabb kan is elszalad, mert érzi a lányokat...

Az én kutyám most két éves és már gond nélkül jön velem. Én úgy csináltam, hogy amióta velem van, szinte mindig póráz nélkül sétálok vele. Persze póráz van nálam és szerintem nálad is legyen, mert a kutya (fõleg a fiatal) kiváncsi és van mikor szükség van a pórázra. Tehát ha sétáltok és biztonságos, akkor engedd el és indulj el. Mivel fiatal, nem mer egyedül maradni és követni fog. Mondd neki, hogy Gyere! (megtoldhatod a nevével is). Ha magától nem jön, akkor érd el, hogy felkeltsd az érdeklõdését. Ha érdekli a kutyát hova mész, akkor menni fog õ is. Lassan menni fog majd kérés nélkül is. Azonabn van egy bökkenõ. Az én kutyám szuka, így hûségesebb is. A kan kutya viszont se lát, se hall, mikor a szukák tüzelnek. Ezért van, hogy sokszor a legokosabb kan is elszalad, mert érzi a lányokat...
Kutyaiskolában.
Igazából ha nem versenyezteted, meg nem foglalkozolvele így komojabban, nem kell megtanítanod, hogy póráz nélkül menjen melletted, mert közterületre, akármijen kutyád van, póráz nélkül nem viheted ki.


Hogyan taníthatnám meg a kutyámat arra, hogy csak a tálból ehet, engedéllyel?

Nem szeretném,ha mindent összeenne,amit talál,ill. hogy esetleg megmérgezzék.

Legjobb válasz: Én az enyémet úgy tanítom, h ha a földre adok neki kaját, akkor abba teszek egy kis csípõs pirosaranyat, és akkor nem eszi meg. :) Ha a tálba teszem, abba nem teszek, már kezdi felfogni mivan. Mástól nemfogad el kaját...hát ezzel azt csinálnám, hogy több ismerõsömmel adatnék neki csípõset, viszont egyel, aki esetleg adna enni, ha én nem vagyok otthon (ha történne vmi ami miatt másra kell bízni) azzal simát. A kutya úgy is megisemeri ki kicsoda. Viszont ezt csak olyan emberrel taníttanám meg akiben 100, h megbízok, és gyakran jön ide, tudja, hogy nevelem a kutyáimat.

Én az enyémet úgy tanítom, h ha a földre adok neki kaját, akkor abba teszek egy kis csípõs pirosaranyat, és akkor nem eszi meg. :) Ha a tálba teszem, abba nem teszek, már kezdi felfogni mivan. Mástól nemfogad el kaját...hát ezzel azt csinálnám, hogy több ismerõsömmel adatnék neki csípõset, viszont egyel, aki esetleg adna enni, ha én nem vagyok otthon (ha történne vmi ami miatt másra kell bízni) azzal simát. A kutya úgy is megisemeri ki kicsoda. Viszont ezt csak olyan emberrel taníttanám meg akiben 100, h megbízok, és gyakran jön ide, tudja, hogy nevelem a kutyáimat.
Leülteted, mondod, hogy marad. Elkezded letenni a tálat, ahogy áll fel, azonnal visszaegyenesedsz, és ismétled a marad-ot. Ezt addig csinálod, amíg a kutya rá nem jön, hogy csak akkor kapja meg a kaját, ha te letetted a tányért, elléptél tõle, és azt mondtad neki, hogy a tied. Másik. Megkérsz embereket, hogy adjanak kaját a kutyának. Ha a kutya megpróbálja elvenni, rászólsz, hogy nem szabad. Ha szót fogad, te a saját kezedbõl megjutalmazod, illetve megdicséred (a másik embertõl soha ne kapja meg!). Más. Leülteted vagy lefekteted a kutyát, és jutalomfalatot dobsz a lába elé, és mondod, hogy nem, nem szabad. Ha nem veszi el, a másik kezedbõl megjutalmazod, illetve megdicséred. Ha elveszi, nem kell megszidni, újból kell kezdeni. Aztán lehet bõvíteni, hogy dobálsz elé akár 10-15 darabot, közben folyamatosan dicséred, és a végén jutalmazod meg. Utcán is mindig rá kell szólni, hogy ne vegyen fel semmit. Ha szót fogad, dicséred, jutalmazod. Mindegyik verziót többször, napokon keresztül kell gyakorolni, rendszeresen ismételni. Azért, mert egyszer egy emberrel kipróbálod, még a kutyánál nem fog mûködni az élelem megtagadás. Legyél kitartó. Kb. ennyi.

Hogy taníthatnám be a kutyámat?

Van egy 4 éves bobtail kutyám és ?t szeretném valamire beidomítani, de nagyon lusta... Vettem neki egyszer labdát, elgurítottam, mire ? csak utánnanézett és elment aludni... :D Kés?bb próbálkoztam, de semmi. A válasza ugyanaz volt.Mindenféle dolgot kipróbáltam vele játszani, de semmi nem érdekli. Gyakran viszem el az erd?be sétálni. Ott viszont elemében van, de az erd?ben sincs kedve a labda után futni. Itt is nézi, amint elgurul valahova, aztán rámnéz, mintha nekem kellene odamenni :D Hogy lehetne játékosabb kedv?vé tenni a kutyust?

Legjobb válasz: szia! Szinte minden kutya motiválható jutalomfalattal, ha eléggé éhes hozzá. Próbáld ki hogy mielõtt foglalkozni szeretnél vele elõzõ este nem kapjon vacsorát. Jutalomfalatnak használhatsz egészen apróra vágott virslit, sajtot, vagy az én kutyám oda van a píritott sertésmájért. Nagyon jól lehet klikkerer tanítani a kutyusokat különbözõ trükkökre. http://www.klikker.hu/

szia! Szinte minden kutya motiválható jutalomfalattal, ha eléggé éhes hozzá. Próbáld ki hogy mielõtt foglalkozni szeretnél vele elõzõ este nem kapjon vacsorát. Jutalomfalatnak használhatsz egészen apróra vágott virslit, sajtot, vagy az én kutyám oda van a píritott sertésmájért. Nagyon jól lehet klikkerer tanítani a kutyusokat különbözõ trükkökre. http://www.klikker.hu/
Ha kaja mániás könnyû dolgod lesz. :D Az én kutyusomnak két napig még nasit is alig adok, és akkor sem igazán érdekli a juti falat, csak a LABDAAA!
A kérdező hozzászólása: Rendben, ki is próbálom, köszi a válaszokat! :)

Hogyan taníthatnám meg a felnőtt kutyáimat, hogy ne húzzanak sétakor?

Két menhelyről befogadott kutyám van, 1 vizsla és egy tacskó keverék. Mindkettő felnőttként került hozzám, s nem tudnak azóta sem sétálni, nagyon húznak. Hogyan taníthatám meg őket normálisan sétálni?

Legjobb válasz: Le vannak mozgatva rendesen? Mert két elég nagy mozgásigényû kutyád van valószínûleg, és ha mindig csak pórázon sétálnak, nyilván húzni fognak, hiszen valamibe bele kell rakniuk a felgyülemlett energiájukat. Szóval foglalkozz ezzel céltudatosan, emellett pedig szokj rá, hogy ha húznak, megállsz, és addig nem mész tovább, amíg le nem lazul a póráz, akkor viszont azonnal elindulsz; így megtanulhatják, hogy laza pórázon tudnak elõre haladni, feszes pórázon viszont nem.

Le vannak mozgatva rendesen? Mert két elég nagy mozgásigényû kutyád van valószínûleg, és ha mindig csak pórázon sétálnak, nyilván húzni fognak, hiszen valamibe bele kell rakniuk a felgyülemlett energiájukat. Szóval foglalkozz ezzel céltudatosan, emellett pedig szokj rá, hogy ha húznak, megállsz, és addig nem mész tovább, amíg le nem lazul a póráz, akkor viszont azonnal elindulsz; így megtanulhatják, hogy laza pórázon tudnak elõre haladni, feszes pórázon viszont nem.
Le fogtok pontozni, de nem érdekel! Majdnem 1 éves kölyökkutyám van. Rendszeresen vittük sétálni pórázon, mindenfajta módszert kipróbáltunk de semmi eredménye nem volt. Tegnap ráadtuk 20 perce a fojtónyakörvet, azzal tettünk egy kört és nem húzott. Ami pedig a legfantasztikusabb, hogy levettük és a korábbiakhoz képest gyönyörûen ment:) Persze ez csak egy lehetõség.
Húzd õket vissza pórázzal, majd csak veszik a lapot.
A kérdező hozzászólása: Húzogathatom én õket, õk tovább küzdenek. :D
A kérdező hozzászólása: Sajnos õk 20 km-es séta után is ugyanúgy húznak, pedig akkor már fáradtak. A fojtónyakörves megoldás nem jött be, az egyik majdnem belefulladt, de nem tanulta meg. :(
1) a séta, akármilyen hosszú, nem fárasztja a kutyát igazán, illetve fárasztaná minden nap 20 km, de így egyszer-egyszer semmit nem ér. Fárasztani tudatosan kell a kutyát, ha igényli, tessék, itt van néhány tipp: http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t.. 2) ha a kutya fojtotta magát, akkor nagyon rosszul, pontosabban egyáltalán nem használtátok a fojtót, csak felraktátok a kutyára és vártátok a csodát, annak meg semmi értelme. A fojtó lényege, hogy ha megfeszül a póráz, rántasz rajta egy nagyot (gyorsan, röviden, pattogósan), és akkor az erõsebb inger lesz, mintha sima nyakörvvel csinálnád ugyanezt.

Hogyan taníthatnám meg a kutyámat, hogy ne romboljon mikor nem vagyunk otthon?

Tudnátok linkelni olyan videókat amikben arra tanítják a kutyákat hogy ne romboljanak a lakásban? Mikor egyedül hagyjuk a kutyust (10 hós beagle) ki szoktuk csukni az el?szobába, ott lambéria van azt el?szeretettel rombolja, szeretnénk megtanítani arra hogy ne romboljon, és hogy ne keljen kicsukni mikor elmegyünk hanem szabadon mozoghasson a lakásban! Ezzel kapcsolatos videókat keresünk a férjemmel, aki tud kérlek segítsen.

Legjobb válasz: mozgasd le, mielõtt elmentek, fáradtan nyugodtabban fog viselkedni. és szerezzetek be egy ketrecet, úgy sem a lakásban sem a kutyában nem eshet kár. vagy lehet szeparációs stressz is, ez esetben a fárasztás nem elég...

mozgasd le, mielõtt elmentek, fáradtan nyugodtabban fog viselkedni. és szerezzetek be egy ketrecet, úgy sem a lakásban sem a kutyában nem eshet kár. vagy lehet szeparációs stressz is, ez esetben a fárasztás nem elég...
A kérdező hozzászólása: Próbáltuk másfél 2 órát sétálunk, futunk, játszunk vele, ha hazaérünk szó szerint beesik a kis kosárjába és már alszik is. De ha haza érünk legyen az akár 1 óra is, szétszedi a lakást, de az õ cuccait sosem..pedig a kis játékait is kitesszük hogy azt rágogassa.
Az a baj vele, hogy még kölyök, ha már kamaszodik is. Márpedig ebben a korban minden egészséges és magára hagyott kutya rombol. Erre a menhelyek is felhívják az örökbefogadók figyelmét.

Hogyan milyen módon taníthatnám be a kutyámat?

Bármilyen választ elfogadok!!!!!!

Legjobb válasz: Mire tanítanád be a kutyád? Ajánlom neked a 101 kutyatrükk könyvet! Keress rá googlen pdf formátumba és akkor meg sem kell venni! Egyébként még olvasgass neten és akkor sokat fogsz tudni!:)

Mire tanítanád be a kutyád? Ajánlom neked a 101 kutyatrükk könyvet! Keress rá googlen pdf formátumba és akkor meg sem kell venni! Egyébként még olvasgass neten és akkor sokat fogsz tudni!:)
A legjobb, legbiztosabb a klikker lenne. Ha azt az egy szabályt betartod, hogy se negatív megerõsítést, se pozitív büntetést nem használsz a tanítási fázis alatt, nem tudod elrontani a kutyádat egyáltalán. Viszont ez a legeredményesebb tanítási módszer jelenleg (ezért használják már sokan a terápiás, segítõ ebeknél, szinte mindenhol a rom, terület és egyéb keresõ kutyáknál is, ahogy a mentõ, rendõr kutyák képzésénél, a munka kutyáknál is). Ezt olvasd el hozzá: http://klikker.hu/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat de azért ha lehet még küldhettek majd utánnuk nézek még egyszer köszönöm!!!!!!

Hogy taníthatnám meg a kutyámat, hogy a szabadban is engedelmeskedjen?

Van egy 8 éves keverék középméret? lánykutyusom. Nagyon engedékeny, odaadó, de nyilván a szülei közül valamelyik kopó volt. Családiházban lakunk, és minden nap kihordjuk ?t is és a kisebbiket is úgy fél órára a közeli erd?be. Ott össze-vissza rohan, mire hazafelé indulunk már lóg a nyelve, de csak nem akar odajönni hozzánk, hogy feltegyük rá a pórázt. Pórázra se lenne szükség, ha nem futna ki az útra állandóan. Már 6-7 alkalommal került halálközeli helyzetbe, de hála a hangos sikoltozásomnak :), vagy a vezet? figyelmességének még mindig él. Eddig falun lakott, ahol nem nagyon jutott ki a szabadba, de ott is, ha már belekóstolt a kinti futkározásba, nem bírja abbahagyni. Próbáltam már szigorúan, kedvesen szólítani, de így is id?be telik mire odacsalogatom. Mivel elég id?s, nehezen tanul. Mit tegyek?

Legjobb válasz: szia! Az a lényeg, hogy ne a séta végén tedd rá a pórázt! Van neki esze, tudja, hogy akkor vége van, mentek haza. Sokszor tedd rá a séta folyamán, és mindig dicsérd meg, ha odamegy! Így tudni fogja, hogy jót csinált. Amúgy egy 8 éves kutyát ne becsülj le, az én spanim 15 évig élt! Õ még csak középkorú! Vigyél magaddal jutalomfalatot is!

szia! Az a lényeg, hogy ne a séta végén tedd rá a pórázt! Van neki esze, tudja, hogy akkor vége van, mentek haza. Sokszor tedd rá a séta folyamán, és mindig dicsérd meg, ha odamegy! Így tudni fogja, hogy jót csinált. Amúgy egy 8 éves kutyát ne becsülj le, az én spanim 15 évig élt! Õ még csak középkorú! Vigyél magaddal jutalomfalatot is!
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm a válaszokat, mindenképp ki fogom próbálni :) A 8 évet arra értettem, hogy nyilvánvalóan nem olyan tanulékony már mint a kétéves õszpincsem. :)

Hogyan taníthatnám meg a kutyámat arra, hogy idegentől ne foagdjon el élelmet?

6 éves kan németjuhászról van szó.Mostanában pár házba betörtek a környéken és néhány kutyát megmérgeztek.Nagyon féltem a kutyámat, nehogy vele is ez történjen.

Legjobb válasz: Szia! A párom megkért néhány haverját, hogy csípõspaprikás kaját adjanak a kutyának. Természetesen ez több alkalommal történik, mindig más haver, akik addig még nem jártak nálunk. Igaz, a mi kaukázusink akkor még kölyök volt, de nagyon hamar megtanulta, hogy amit idegentõl kap, vagy bedobják a kerítésen, az rossz ennivaló.

Szia! A párom megkért néhány haverját, hogy csípõspaprikás kaját adjanak a kutyának. Természetesen ez több alkalommal történik, mindig más haver, akik addig még nem jártak nálunk. Igaz, a mi kaukázusink akkor még kölyök volt, de nagyon hamar megtanulta, hogy amit idegentõl kap, vagy bedobják a kerítésen, az rossz ennivaló.
Azt elfelejtettem írni, hogy akkor adták, amikor mi nem voltunk a közelben, odacsalogatták a kerítéshez, és úgy adták oda a kutyának az erõs felvágottat, vagy akármit.
A kérdező hozzászólása: köszi, ez jól hangzik
A mi városunkban ont ez van, vki vagy vkik megmérgezik a kutyákat, kiraknak az utcára mérget kolbászban. Amit irtál, az jó ötlet! Nekem meg az a gondom, hogy a kutya 4 hónapos, leviszem mert igényli, de minden sz...rt összeszed a járdáról, utról és nagyon félek, hogy ugy jár, hogy egyszer majd vki megmérgezi:(nem tudom, mit tegyek, hogy semmi vackot ne egyen fel a földrõl.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!